- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
válasz
Motion_Blur #5198 üzenetére
Egyedi hiba lesz az. 650 az ajánlás, ha nem bírná, egy páran perelnék a vga gyártókat.
-
kurby
csendes tag
válasz
Motion_Blur #5198 üzenetére
Szia, igen. Egyszer csak no signal és ujraindul a gép a semmiből. De 80% max poweren nem csinálja.
-
válasz
Motion_Blur #5195 üzenetére
Még nem raktad fel?
-
őstag
őstag
válasz
torma1981 #5191 üzenetére
Egy hardverrel egy kupon. Tulajdonképpen meg is válaszoltad magadnak, bár ez így nem is volt kérdés. Olyan 30xx kártya kell amivel még nem aktiváltak.
Esetleg aki olyan helyről vette, ahol nem adtak hozzá kupont, és hajlandó neked a gépéről regisztrálni a te fiókodba. -
Drizzt
nagyúr
Ez melyik valtozat a tapbol a 2018-as modell, vagy valamelyik korabbi? Ha jol latom a 2018 elotti model nem volt felpassziv. Abbol egyszeruen meg lehet allapitani.
En egyebkent most pont ezt a tapot, meg egy masik alaplapot fogok kiprobalni hetfon, hatha megeszik a coil whine-t. Ha nem, akkor a videokartya is megy vissza. Legfeljebb visszarakom a 980Ti-t. -
válasz
South Velen #5184 üzenetére
-
South Velen
addikt
válasz
f3rdzs0 #5151 üzenetére
Na, két óra játék után stabilnak tűnik 0,98V 2055Mhz.
Így 203W volt a peak fogyasztás.
Ez már tetszik, undervolt+kellő OC.
A rpm is max. 1180, teljesen néma, max hő 67 fok. (26 fokos a szobám)Lehet, hogy menne még lejjebb a fesz, sőt biztos, de én ezzel már elleszek.
Köszi az infókat! -
kurby
csendes tag
Hmm. Nekem 460.79 van fenn. A legújabbakat sosem merem feltenni. De akkor eleht még ez sem lenne jó?
De majd feltelepítem azt a régi drivert, és meglesem mi lehet. Ha úgy is restartol a gép akkor vagy a táp hibás vagy valami más probléma is lehet ami mondjuk nem a gép hibája. Más nem nagyon maradhatna már. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Nvidia NOW aktiválásban tud valaki segíteni? Van egy kuponom, de aktiválva lett a kártyámmal már.
Privátot írjon aki tudna segíteni.
Köszönöm.
-
kurby
csendes tag
Sziasztok. Ugye írtam tegnap, hogy újraindulgat a gép a 3070-el. Na most olvasgattam kicsit és kipróbáltam 80%-os max. power -el, vissza vettem 80 mhz frekit, meg 200-at a memóriáról és bamm tudtam játszani úgy, hogy nem volt restart. HWI-vel kb 195 max volt a fogyasztás. Úgy fest, hogy lehet van abban valami, hogy minden kártya és minden egyes táp is más. Lehet az én RMX 650-em nem bírja a tüskéket. Nem tudom. Mondjuk arra , hogy tegnap max. 80%-al is volt, hogy újraindult a gép még nem jöttem rá mitől lehetett. Bár csak 1x történt meg mikor vissza lett fogva a kártya és nem mentette el az afterburner a beállítást. Egy Linus Tech Tips videóban is mikor 2x3090-el próbálkoztak újraindult a gépük egy 1200-as táp alatt. Lehet tényleg megérheti 20%-al az Nvidia ajánlás fölé lőni.
-
őstag
őstag
Nem is önmagában a pontszám a lényeg. Gyakorlati haszna tudjuk, hogy nincsen.
Nem akartam a levegőbe beszélni, hogy annyira nem rosszak a Giga kártyák. Igaz nem is kiemelkedően jók. Nálam a Gaming OC sincs sokkal lemaradva az Aorus mögött.Ha lenne (bolti) választék, akkor jöhetne egy Gainward Phoenix.
Ár/értékben jó kártya. De csak a két Gigát sikerült behúzni. Maradnak ezek. -
őstag
őstag
válasz
SzlobiG #5172 üzenetére
Persze hogy nem. Ezt nem is tudja játék alatt csak a SP -nel. De nem is éri meg ekkora fogyasztás. 180-200w tűnik a legjobb kompromisszumnak. Ott meg szerintem az összes kártya hasonló fps-eket produkál. +10 fps-ért nem érdemes kínlódni. Én is csak azért vettem egy ilyet is, mert pont ezt sikerült behúzni alzán.
Nem egy kiemelkedően jó kártya. A nulla cw. a legjobb benne. -
steewcv65
őstag
Inno3d ichill4-rol mi a velemeny?
-
őstag
őstag
-
válasz
pendre54 #5166 üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam, lényegében több év AMD után tértem át NV-re.
#5167Attila2019
Azért ez eléggé szomorú, hogy egy Aourus ilyen morgós ventiket kap, pedig még agyaltam is rajta, de ezek szerint jól döntöttem a Gaming-X oldalán.#5168BeZol
Igazából nagyon nem venni észre, mert amikkel játszok azok a gamek szinte akasztják a 144FPS-t így meg sokat nem ér a G-sync, úgy ahogy a Freesnyc se, de majd komolyabb játékok esetén pl cyberpunk ahol kevesebb az FPS biztos jól jön majd. -
BeZol
őstag
válasz
SzlobiG #5163 üzenetére
És mennyire érezted magad balféknek így utólag, hogy nem volt bekapcsolva?
Haverom 3 évig nem használta a g-syncet, pedig tudta volna, nem kicsit érezte magát bénának, báááár mivel nem displayporton volt, ezért eleve nem is mutatta neki a lehetőségeket, éééés slusszpoén, hogy a displayport kábele gyárilag hibás volt, el-eldobálta a képet a kijelző(és miután eldobta 1xer, végig fekete is maradt, másik gpu dugóval ment megint x ideig)
-
Attila2019
tag
Ez az első aorusom. Előtte msi trio x 20.. volt ott csak szél zaj azért kérdeztem tanácstalanul hogy ez ilyen vagy rossz. :(
Igen a rog strix brutál coil whine volt 3 fajtát próbáltam ki.
Igaz ennél is van cw hang de csak nagyon minimális ,oke a cyberpunk keményen megdolgoztatja ultrán ott ha full csendben ülsz hallod h valami serceg .Van esetleg valakinek tapasztalata a mindfactory.de oldalon vett gold service szolgáltatásról? Csere vagy jóváírás 6 hónapon belül.
-
őstag
őstag
válasz
Attila2019 #5157 üzenetére
Az Aoruson ilyen a venti hangja. Ez nem hiba, nem kerregés, ez a motorhang. És valóban más kártyánál nincs ilyen.
Gaming OC-n más a venti annak pl. nincs ilyen hangja az is Giga.
Az hogy csak a Giga szar az erős túlzás. Ha olvasod a VGA topikokat akkor láthatod, hogy évek óta ez megy, ugyanaz a pár ember hangoztatja folyamatosan.
Ez nem korlátozható egyetlen márkára, ahogy azon belül sem érint minden kártyát.
Palit Gamerock indulásnál adott kerregő hangot, az is motorhang volt.
Rog Stix borzasztóan coil whine-olt, miközben ugyanabban a konfigban az Aorus Master még 2000fps-nél is néma maradt.
A többség személyes tapasztalat híján írja ide a véleményét, mert tele van vele a "net".
Egyébként még személyes tapasztalatból is hiba általános érvényű következtetést levonni.
A saját lovat szereti dicsérni mindenki, aztán meg két nap múlva már fent van az aprón. -
Egy kis G-SYNC téma:
Utána néztem, hogy nekem működik-e, mivel AMD-ről váltottam és a monitorom is Freesyncet támogatja 144Hz-ig. Ezidáig abban a hitben voltam, hogy elég csak engedélyezni az Nv vezérlőpultba, de ahogy Bezol említette nem elég csak a kompatibilitás módot engedélyezni, külön kell a megjelenítő specifikust is.
Én kipróbáltam nálam tök jól működik, ezzel a demoval lehet is tesztelni, ha működik, akkor felül a G-SYNC fog látszódni.
-
Amerigo57
őstag
válasz
FearFmRadio #3496 üzenetére
FearFmRadio
Az ASUS Dual GeForce RTX 3070 OC és az
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC
kártyák , a németeknél jelenleg az egyik legkedveltebb kártyák ,
az RTX 3070 szériában.
Link: -
válasz
South Velen #5146 üzenetére
Szerintem továbbra is sok a fesz azért ugrik fel 1mV alá kéne menned, mondjuk mint nekünk 0.950-el próbálj belőni egy stabil órajelet és akkor lejjebb kell mennie annak a fogyinak.
-
omfgk
veterán
válasz
Igen.
Elég régóta híresek arról ,hogy a ventilátoraik amiket használnak szarok.
-
sirszevenap
addikt
válasz
Sajnos ez nem meglepő a gigáknál. Többen ezért sem veszünk ilyet.
-
Attila2019
tag
Üdv. Szerintetek ez a ventilátor hang(morgás, kerregés) normális a gigabytenál ? Előtte egy msi volt az full csendben forgott.
https://youtu.be/PzBABFC3rHY
-
BeZol
őstag
Ismerős 1070Ti esetén váltott húzott 4770K-ról 9900K-ra, már ettől több játékban érezhető különbség volt fps mennyiségileg, meg elmondása szerint vhogy folyamatosabb volt az egész játékélmény (persze ez lehet placebo is).
Nagyon egyszerűen ki tudod matekozni a dolgokat, hogy megérné-e.
Felteszed az msi afterburner-t, behangolod h mutassa játékban az fps-t, de most a fő lényeg a cpu és gpu kihasználtság lenne.Ahol nem éri el a 99%-ot a gpu, ott procilimit van, semmit sem hozna egy 3060Ti.
Ahol eléri a 99%-ot, ott hozna előrelépést a 3060Ti.Ahhoz, hogy a lehető leginkább pörögjön a gpu kihasználtság, minél magasabb felbontás mellett minél részletesebb grafikára kell állítani a játékokat.
Teoretikusan (ha a cpu is bírja a tempót tartani) dupla annyi fps-ed lenne a 3060Ti-vel
4. genből a 6magos proci X99-es platformon: i7-5820K/5930K, léghűtéssel 4.2-4.3GHz, vízzel 4.4-4.6GHz közé lőhető be szilikonlottó alapján (talán 1.3V amit szabad adni ezeknek 24/7, és amit ennyin bír a proci, annyit lehet hajtani).
Gyakorlatilag kár ezzel a platformmal vesződni, ha egy 2ezres ryzen még talán nem is, egy 3ezres szériájú már fixen agyonveri minden játékban. -
Chaser
legenda
válasz
én levettem az ájcsillnél' a tdp limitet 75%-ra, 225w-ról 170w-ra esett a fogyasztás
sp pötty 10%-kal lett kevesebb, ha gamingben is ennyit jelent az szép
hőfok így max 56 fok volt 1200rpm-melZin
nyilván úgy értettem, 4. genből még nem volt 6 magos -
South Velen
addikt
válasz
amstorm #5150 üzenetére
Más kérdés hogy lefut egy superposition aztán ha elinditasz egy játékot összeomlik rövid időn belül, a nagy része itt az UV-OC-knak ilyen, amit látsz.
hát ezeknek semmi értelmét nem látom, ezért is akartam egy tuti stabil értéket beállítani, aminél azért faragok a feszből rendesen, de nem túl sokat, mert nincs sok kedvem kitesztelni minden egyes feszültségtized-értéket, meg nem várt crash-ba botlani egy fontos cyberpunk pillanatnál.
Csak meglepődtem, hogy 0,06V feszültségnek szinte észrevehetetlen jelentősége van a fogyasztásban.
Hogy mennyire golden a chipem, azt még nem tudom, a VRAM nem egy nagy eresztés az úgy tűnik. -
f3rdzs0
senior tag
válasz
Gainward Ghost esetén nekem 950mV-nél bírja a 2040MHz-t (többet már nem, de ez betonstabil), szóval teljesen reális, én úgy használom. valahol 2160MHz a kártya vége 1,1+V esetén. a tiédnek kicsit többet kéne bírnia a nagyobb TDP miatt (persze a szilikonlottó közrejátszik)
ha jól emlékszem volt itt kolléga Ghost OC-val akinek 2060 körül boostolt 950mV esetén, és a postolt értékek alapján az enyém az egyik legrosszabb kártya OC tekintetéből (10150 körüli 4k Superposition score)
a 700+ memória tényleg kevésnek tűnik, nekem 1200-ig stabil (1000-ren stabilan tudom használni). igazából 1-2% a memóriával amit buksz, plusz jobban melegedik, szóval ez a legkevésbé fontos OC szempontjából szerintem
szerk.: Superposition alatt max feszültséget tol UV alatt mindig (210-20W), viszont játék közben kevésbé melegedik. 69 fok (nice) nagyjából mindig a max, de UV mellett csak max 45-50%-on pörögnek a ventik míg full OC mellett vígan lépked a 70% felé
-
amstorm
aktív tag
válasz
nem lehet egy értéket kiragadni default feszültségnek az mindig ingadozik hol fel hol le. 1 V felett sztm ne hivjuk UV-nak, mert nem fogsz hőfokban különbségeket tapasztalni. Változó hogy kinek mennyit bír a chip, lehet épp a tiéd egy átlagon alul teljesítő.
Más kérdés hogy lefut egy superposition aztán ha elinditasz egy játékot összeomlik rövid időn belül, a nagy része itt az UV-OC-knak ilyen, amit látsz. -
-
KisBundi
őstag
válasz
3060Ti-vel még kevés tapasztalat van itt OC-ről. GPU-nál van szórás, szóval lehetséges, hogy a tiednek kell az a fesz a stabil boosthoz. 3070-en csak a samsung ramokról tudjuk, hogy +1000Mhz-et garantáltan bírnak.
-
South Velen
addikt
Kártya: MSI Gaming X TRio 3060 Ti
TDP Limit: 240W
Default fesz: 1.081V
boost clock default: ~2010Afterburnerrel alulfeszeltem 1,019V-re, a boost clockot 2010-re lőttem be.
A fogyasztás így is simán fel tud ugrani 240W-re
Normális ez?
Ugyanúgy felkúszik akár 70 fokra is, mint default feszen, annyi hogy a ventik 1300 helyett 1200 körül tekernek. (egyik esetben sincs semmi hangja)Valakinek van tapasztalata, mit mennek ezek a 3060Ti-k? Látom sokan 3070-nel 0,95V mellett 2040 körüli clockot lőnek, szerintetek ez reális a 3060Ti-nél?
A memória már +700-nál hibázik... pedig olvasgattam hogy +1000 szinte garantált.
-
ScomComputer
veterán
-
Zin
őstag
1070Ti-t érdemes 3060Ti-re cserélni?Sajnos i7 4770 a CPU "még"
-
BeZol
őstag
válasz
SzlobiG #5136 üzenetére
Igen, és utána működött, meg kapott előtte egy figyelmeztetést h nem biztos h stabil mert nem hitelesített monitor, ezt leokézta, kipróbálta játékban, és működik. Viszont lehetnek olyan monitorok, amiknél nem működik. Puding próbája az evés, de ehhez nem kell csilliókért új kártya, bármelyik nvidia kártya viszi 6xx széria óta, VISZONT fontos, hogy haveromnak nem volt egészen addig ilyen opciója, amíg displayport-ra nem dugta a kijelzőt!!!
Tehát csak displayporton tudják! Ő meg még régebbi dvi-d vagy mi a nevét használt, ez a monitor még nem tud hdmi-n keresztül sokHz-et, és az nvidia lista alapján is csak displayporton keresztül megy a dolog. -
maajsz
senior tag
Sziasztok,
nekem egy 3060 Ti MSI GaminX Trio-t hajt egy 550 Seasonic Focus Gold és superposition alatt az afterburner konstans power limitet mutat. Ilyenkor egy külön 8-as madzaggal kellene hozni egy másik pice ágról tápot neki? Jelenleg 1x8-ról van a 2x8-as bekötve egy kábellel.
-
BeZol
őstag
válasz
steewcv65 #5127 üzenetére
Ismerősnek régebbi freesync monitorja van.
Nincs rajta a g-sync kompatibilis listán.
Az nvidia vezérlőpultban g-sync résznél mégis lehet engedélyezni, és legalul volt neki egy üzenet, hogy nem hitelesített monitor, viszont ha kipipálta, akkor mégis engedte neki.Mivel előtte kölcsönkapta tőlem cyberpunk miatt az RX 5700XT-met és működött neki a freesync, ezért kb lef*sta a bokályát, annyira "folyt" a kép. Ezek után visszacseréltük a kártyáinkat, és ment vissza a gtx 1060-asa, és már épp monitorokat nézegettünk a g-sync kompatiblis listáról (igen, ekkora szintű plussz képélményt ad), amikor mondtam neki nézzen már rá a g-sync-es részre a vezérlőpultban, és láss csodát: működik
Nekem nem számolt be különbségről, szóval freesync szinten működött neki nvidia kártyával is. Annyi, hogy sztem 48fps-től működik a dolog, a g-sync 30 fps-től menne, de én érzékeny vagyok az fps témára, és a legtöbb játékban g-syncet használva 50-55fps környékén még pont folyamatosnak érzem a képet, alatta már érzem h "akadós", szóval ilyen szempontból lényegtelen a dolog, mert original g-synccel is akadós lenne.Közben meg is találtam a képet amit küldött róla:
Kár, hogy fordítva nem megy a dolog, a g-synces kijelzőmre nem lehet freesyncet varázsolni
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy jelenleg egy freesync-es monitorom van,de úgy tudom az nvidia kártyák is tudják kezeleni.Nektek mi a tapasztalatotok ezzel és menyire megy gördülékenyen hz-fps szabályozása?
Üdv -
Benhill
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #5125 üzenetére
Tudom sok minden nem látszik itt, ezek egyelőre alapfeszes eredmények, undervoltba még nem merültem bele annyira, és a kártya végét sem próbáltam elérni, de olvasva kommenteket, én is megcsinálom majd, hogy ne fogyasszon fölöslegesen a vga.
-
válasz
Benhill #5124 üzenetére
Köszönkük az eredményeket, de szerintem nem pont igy kéne csinálni.
Egyrészt a ramnak plusz 1000 elég.
Másrészt nem csak órajelet kéne neki adni hanem megnyitni a curve-öt és kitalálbi egy munkapontot (pl 950mV 2000MHz) és attól jobbra egy egyenest huzni. És akkor szépen menni föl. -
Benhill
senior tag
3070 phoenix-el toltam pár 4k optimized tesztet.
Számok a gyári órajelhez képest annyival emeltek.Őszinte legyek 200, 1000 fölé emelni nem látom értelmét, érdemben 5 FPS-el volt nagyobb átlag pl (275, 1375-ön), cserébe 50% venti hang kicsit már hallható volt, meg mellette meleg is volt azért 72fok.
mag, memória -> score
Power limit 100%
000, 0000 -> 10484
200, 1000 -> 11413
211, 1111 -> 11481
222, 1222 -> 11540
230, 1250 -> 11535
225, 1275 -> 11562
240, 1240 -> 11603
250, 1000 -> 11517
260, 1290 -> 11634
250, 1300 -> 11610
Power limit 113%
222, 1222 -> 11750
250, 1300 -> 11892
255, 1275 -> 11913
275, 1375 -> 11976 -
Chaser
legenda
tavaly úgy voltam a tápokkal, de nem alulméretezés miatt, egyik seasonic sz@rabb volt mint a másik ( : jól belenyúltam
sirszevenap
szubjektív, ez egy teljesen letisztult kártya
piros led kinek tetszik kinek nem, nem is néztem kikapcsolható-e sw-rel
én személy szerint az msi gaminektől vagyok rosszul, nálam végtelenül bazárinak hat nvidia vonalon a ventik körüli műanyag
bezzeg az rdna vonal az telitalálat
de új msi lapok designjától is rosszul vagyok, pedig régen - számomra - hatalmas designokat toltak -
snecy20
nagyúr
válasz
KisBundi #5108 üzenetére
254W-nál meg is áll?
Csak mert jellemzően ez a Superposition teszt olyan, főleg az 1080p extrém, hogy kb. a csillagos égig el tudna menni a fogyasztás kis túlzással, ha nem ütköznének a kártyák power limitbe. Én a 270W limitet már 1.000mV undervoltinggal is simán elérem. -
Tibor93
újonc
Sziasztok!
Adott egy TUF 3070 OC, alap beállításokkal csak az alap OC van rajta.
A problémám a következő: Cyberpunk 2077, letorrentezett verzió. Amikor DLSS ki van kapcsolva mindegy hogy állítom a grafikát de a gép kikapcsol már a betöltés alatt, mikor még el se kezd "dolgozni" ventik még nem is pörögnek annyira fel, majd 2-3 mp és visszakapcsol. Viszont ha a DLSS be van kapcsolva akkor ez a probléma nem jelentkezik 3-4 óra játék után sem(tovább nem játszottam még vele egyhuzamban) és minden ultrára van húzva. DLSS miatt meg csúnyábbnak látom a játékot. Első játék aminél ez jelentkezett pl Red Dead 2 alatt semmi megröccenés, bár eddig DLSS-t nem támogatta egyikse amivel toltam. Windows logja az kernel-power 41 (63) hibát ír.
Van alatta egy 10700k.
A játék egy 2terrás HDD-ről fut amit a régi gépből pakoltam át szóval az nem új. Táp egy 650wattos bronze coolermaster ami szintén a régi gépből lett átpakolva.
Ez mitől lehet? Táp kevés neki esetleg Cyberpunk bug lenne?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Radeon RX 6800 16GB GDDR6 256bit
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest