- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeghaL0L
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
Szia Uram!
Jó döntés! -
MeghaL0L
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
1440@165-re elég-e egy 3060ti?
- Mit szeretnél játszani ezekkel a paraméterekkel? Valoranthoz persze elég, de apexhez nem.
Youtube tele egyébként tesztekkel, abból ki tudsz indulni. Saját véleményem szerintem 3070 alá nem mennék. -
MeghaL0L
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Az cincogás Te!

-
MeghaL0L
addikt
válasz
Garsza
üzenetére
Mert vagy olyat olvasok hogy mind cicereg vagy egysem.
-Giga 1080Ti: embertelenül cw-s volt. Így is hirdettem. Srác 50+ km-ről vissza is hozta, hogy ezt Ő sem képes elviselni.
-MSI GamingX 1080Ti: hangtalan
-MSI GamingX 1060: közepesen erős cw.
-EVGA 3070 XC Ultra: Közepesen erős cw.
-Gainward 3070 Phoenix: Semmi
-KFA2 3070: semmi.Táp és lokalizáció ugyanaz.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
showtekk
üzenetére
Abban az esetben mehetnek fentebb az árak megint, ha a jósolt ETH növekedés (most a csökkenés miatt látunk olcsóbb kártyákat) be fog következni. Elméletileg lesz még idén nagy ugrás felfelé, pont a bányászat vége miatt.
Illetve van élet az ETH-n túl is, lesz mit bányászni.
Szóval nehéz megmondani, de ez az LHR is vicc. Még jelenleg is megéri azokkal is bányászni.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Sokat... kb. ahogy kicsako leírta. Pláne hogy 1 hete még "csak" 595k-t ért egy ether, most pedig 732k.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
petimbo
üzenetére
Ki bizony.
FYI: How Many Cores Really Need For Gaming?Hosszú távon jobban jársz egy 10700/11700-al. Gondolom ezzel senkinek nem mondtam újat, ez magától értetődik. Persze minden a pénztárcától függ. A videó kb. megmutatja neked a küllt a magok száma között.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Közel 8 éves proci + 3070? Mennyire hajtja ki?
-
MeghaL0L
addikt
válasz
_Horka_
üzenetére
Ez szerinted on topic? Én speciál kihagyom a szűrkített, azaz off topic commenteket.
Erre sem voltam kíváncsi, mégis "elolvastattad" velem. Ez videókártyával foglalkozó topic. Akadnak olyan emberek akik nem magyar kiosztású billentyűzetet használnak. (Köztük Én is, de most előkaptam a kedvedért egyet!
) Ja, hogy a telefonra gondoltál? Ott keresse ki az ékezeteket? Állítom legtöbbünk ékezet nélkül ír telefonról. Most akkor kevésbé vagyunk hazaszeretők? Kétlem. Természetesen hivatalos email-t telefonról is ékezettel írok.
De ez nem feltétlenűl annak a helye, ahol ennyire beton komolyan kell venni ezt.Ne itt legyünk már "Nagy Magyarok"! Semmit nem csúfolt meg ezzel.
+1 és igen, köpedelem a CP magyar fordítása elég sok helyen.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
aradebil2
üzenetére
Igen. Csak akkor van baj, ha nem olyan jó a support bizonyos gyártóknál mint az EVGA-nál. EVGA esetén eszem ágában sem lenne az Alzanak visszaküldeni.
KFA-nál is van egyébként lehetőség direktbe a gyártóval intézni: Support (kfa2.com)
Gainwardnal is: Gainward :: Support Procedure in English -
MeghaL0L
addikt
válasz
Szinyák
üzenetére
Én csak iPonnál láttam ilyet, akkor oda volt írva h Basic garancia.
Egyébként egy kivétel pl az Alzás EVGA. Na ott már a boltnak is 3 évet kell adnia a 2 helyett, ha 250 felett adják. 250 alatt maradhat a jelenlegi felállásuk az az 2 év.Benhill: Azon keményet kaszáltál!

-
MeghaL0L
addikt
Nem értem ezt a garanciával kapcsolatos kérdéseket. Eddig nem láttatok 3 év garis terméket, ami 250 alatt volt? Kétlem.
Egyszerűen csak jött egy jogszabály, ami azt mondja ki, hogy KÖTELEZŐ megadni a 3 év garit 250.001 Ft-től. Ahol a gyártó 3 év garit ad, ott eddig sem volt kérdés, megadta a bolt is.
-
MeghaL0L
addikt
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Szinyák
üzenetére
Sorrendben nekem:
3: Nagyon dícsérik, jó a hűtése és nem hangos. A csicsa már sok, de ne nézd!
Több más Gainward/Palit volt/van a topicban, mind remek és hozza a nagy túlhype-olt márkák szintjeit. Sőt, még jobbak is néha.
Példa: XC3 ultrám volt a legmelegebb a Gainward Phoenix és KFA2 EX-el szemben. Boostban is elmaradt. Hangosabb igaz nem volt, de nagyobb rpm-en forogtak a ventik mégis melegebb volt jó 5 fokkal.
1: EVGA ide vagy oda, semmivel nem jobb a kisebb ligáktól. Fentebbi példám igazolja. Igaz az nem FTW3 volt hanem XC3. Mindenesetre szerintem felárat nem érnek meg, azonban nem lesz vele gondod.
2: Nekem sosem jött be a giga. Mindig hangos volt számomra a venti. Erről csak ennyit tudok, valaki dícséri, nekem nem kellene többet. Mind hangos volt az Én számomra, de ez szubjektív.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Alice95
üzenetére
Miből hiszed?
EVGA - EU - About Us
GPU_EU_Shipping_Guidelines.pdf (evga.com)False infót ne írj már le még akkor sem, ha ott van, hogy "azt hiszem". Félrevezető és semmi értelme ennek. Nézz utána annak amit írsz kérlek.
-
MeghaL0L
addikt
-
MeghaL0L
addikt
válasz
aradebil2
üzenetére
Same. Csak 140 gpu-val. Gyári ventiprofillal. Tökéletes RPM-ek, csendes a kártya. Nincs CW sem.
Annyi, hogy nekem most zárt házban volt és nem mentek a ház ventik. Nyitott házzal is csináltam tesztet, hasonló eredménnyel de 63 fokkal és ugyanilyen RPM-ekkel.
Összességében az a vicc, hogy a Gainward és ez a KFA2 is bőven jobb eredményeket tudott produkálni mint az EVGA. Pedig nagyon nem egy ligának kellene lennie a kettőnek és nem a GW és KFA javára.
Megj:. Nem, nem lesz stabíl játékban az az oc!
EVGA Precision X1-el OC scanneld, az megmondja a tutit, hogy hol stabil még.+1: Sajna nekem a vga tartó furatai nem jó helyen vannak, így nem tudom beszerelni a Corsair 570X-be.
Pedig nagyon bejönne. Majd valamit kitalálok -
MeghaL0L
addikt
Jol beindultal!

Persze. Generacion belul foldhozvagjak a sajat kartyajukat. A 2080Ti 1200 dodorol indult ha jol emlekszem, a 3070 500-rol.
A 3060 ultra a pletykak szerint 450. A 450 vs 500 tenyleg hasonlithato az 500 vs 1200-hoz... fuh de retteneteset fognak koppanni azok a 3070 tulajok!

-
MeghaL0L
addikt
-
MeghaL0L
addikt
Sajnos ez nem jelent semmit. Ár csúszkát ha lehúzod a legkisebb összegre (ott is ennyit ír), akkor valóban kidobja ezt a kártytát.
De példának okáért:
A megjelenés napján (talán még jó ideig utána is) a Dual OC-t 196k-ért hozta mindig. Szintén 1x volt is ennyiért, ugyancsak a megjelenés napján. Páran tudtak is rendelni innen, hogy megkapták e nem tudom. Aztán a következő felbukkanása alkalmával már 240-50 környékén volt. -
MeghaL0L
addikt
válasz
Elek Botond
üzenetére
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Elek Botond
üzenetére
Aha, többségünk itt annyiért vette. November eleje-közepe környékén.

Igen, kinézetre is az EVGA. Meg úgy mindenben. Legalábbis nekem. Elegánsabb, letisztultabb. Ha lehet ilyet mondani egy VGA-ra. De sz@rt sem ér gyakorlatban ez. A GW olcsóbb (volt/lesz) és az eredményeket pedig látod.
Bár ez inkább a Gainward dicsősége, mintsem az EVGA szégyene. Az EVGA XC3 Ultra jó. A Gainward Phoenix úgy tűnik mégjobb.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Szerintem ha már megvan a GW akkor ne cseréld. Melegebb is, kevesebbet is boostol. Annyi, hogy a nagyobb rpm ellenére kb. azonos zajt produkál. Gondolom jobb minőségük e a ventik. Mondjuk ez csak fülre. Mérőm nincs.
Eladhatóbbnak eladhatóbb lesz az tény. A Gainwardot vagy nem ismerik és azért, vagy pedig gagyinak gondolják és azért veszik nehezebben. Legalábbis Én ezeket hallottam eddig. Bár jellemzően ezeknek az embereknek a ROG Strix-ig terjed az ismeretük.

Játék alatt viszont ahogy látom 60-65 fokban ez is megáll, mint a Gainward. Boost is kb ugyanaz. Szóval játék teljesítményben különbség nem lesz.
-
MeghaL0L
addikt
Kicsit a GW mellett szólva, a teljesség igénye nélkül.
EVGA XC3 Ultra vs GW Phoenix - 140 core / 1000 Memory Clock OC - superposi ment mindkét esetben, 4K optimized
Pontokban kb ugyanaz. GW ss-t már nem találom.

Fontos: Tesztkörnyezet ugyanaz!
Jól látszik, hogy szebb értékeket produkál a Gainward.Érdekesség: Nem zajosabb mégsem számomra az EVGA. Ez viszont erősen szubjektív lehet.
Konkluzió: A GW szerintem jobb választás. (Amint visszáll az ára a helyére.) De a 227k vs 241k-t figyelembe véve minden a GW mellett szól. Hiába sokkal prémiumabb a hatása az EVGA-nak, gyakorlatban ez sokat nem jelent.
3080-ra váltás lehetőségem volt, ezért ment el a Gainward. Aztán befürödtem. Most az XC3 Ultra van és marad is, nem rizikózok tovább ilyen készlethiány mellett. Viszont aki teheti és meg tudja venni a Gainwardot emberi áron, az nyugodtan tegye. Talán a legjobb választás. Főleg annó 227-ért.
-
MeghaL0L
addikt
Én láttam, hogy a másodiknál írtad, hogy semmi haszon. Más szelektíven olvas?
Segíteni szerettél volna. Ne tedd!
Itt nagyobb divat bevédeni a nepperkedést. Hiszen ez a gazdaság báttya'! Nem tudtad?
Vicc, hogy hanyag olvasást követően mennyire bele tudnak állni valakibe, aki segíteni szeretne.Chaser védelmére szóljon, hogy miután felismerte, hogy nincs haszonszerzés, utána jelezte, hogy semmi gond.
Ja! És ne játszd meg magad! ~ Drága Istenem...
Az meg külön story, hogy odáig jutunk, hogy itt valaki nem tud leírni két összefüggő mondatot helyesen, vagy legalább közel helyesen. -
-
MeghaL0L
addikt
válasz
amstorm
üzenetére
Annyira nem nagy deal. Ahogy látom. De segíts/segítsetek kicsit.
Egy 3070 XC3 Ultra cseréje látható itt FTW3 3080-ra.

Tehát itt a vásárolt kártya nettó árát kell megadni. Ami egy 241k-s kártyánál ez 190.070,87 ft pontosan. Ezt láthatjátok felül jelenlegi euroban. (527 euro)

A vége tehát egy ilyen váltásnak 234,19 euro, ami 84.634,19 ft. Szóval mire lecseréled 3080-ra, ez neked 325k-ba kerül.
Jól látom?
-
MeghaL0L
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a scalperkedés hatása.

-
MeghaL0L
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
Sajnos ez nem meglepő a gigáknál. Többen ezért sem veszünk ilyet.
-
MeghaL0L
addikt
Ebben az esetben viszont elnézést kérek!
Így valóban semmi probléma nincs, sőt. Tisztességes vagy, már-már túlságosan is. Nem sok ember adja el 0 haszonnal. Sajnálom, ha ezzel megbántottalak, sajnos erre kevés a példa. Megsem fordult a fejmben, hogy Te így csinálod. 
Nyul leírta mi a probléma. Vannak itt többen is akik: Nem tesztelni akarnak, nem a megfelelőt keresik. Hanem: Jelenleg is 3-4 db-ot árulnak, mind alzás, ki sincs bontva de van amelyik nála sincs. Rádob 30+k-t darabonként. Nem érdekli maga a kártya, csak a pénz.
Mondjuk nem sokan vagyunk, akiket zavar és hangot is adunk a nemtetszésüknek. Lehet Én is belefogok, mibaj lehet? Darabonként 20-30k ~ jó kis pénz az... Hányszor beszivtam már, hogy tisztességes voltam. Lehet ki kell próbálni a másik oldalt.
Ahogy mondtad: engem még embernek neveltek úgy néz ki. ~ Téged igen!

-
MeghaL0L
addikt
Nekem a legnagyobb bajom a "ki se bontom megy tovább" mentalitással van. Ott semmi más cél nincs, csak a nyerészkedés. Ha próbálgatod és kulturált áron tovább adod, egye fene. 10-15k-s haszonért szerintem senki nem fog szólni. Betudható amolyan fájdalom díjnak, hogy állt benne a pénzed, bújtad az alzát. De 165k-s kártya 205-ért. Na az úgy már valahogy nem.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
amstorm
üzenetére
Na! Eladásra? Kérlek lepj meg pozitívan és mond, hogy saját használatra.
Valami undorító hogy kevesebben vagyunk itt olyanok, akik saját használatra vásárolják a kártyát.Ilyen skalper megbeszélésekre kellene egy új topic!
Lőtéri kutya nem kíváncsi rá, hogy megjött a kártyátok és már el is van adva. 
-
MeghaL0L
addikt
Na úgy látom, hogy a scalperek még mindig ide járnak sírni.
B@sszátok meg le se toljátok a kártyát, csak hasznot akartok belőle, de azért itt lebzseltek. Miféle sötét mágia ez?
Jól elkur...kanászosodott ez a szegmens is... -
MeghaL0L
addikt
válasz
giornalista
üzenetére
Szia! Nekem még csendes gigám nem volt sajnos, így Én többet nem veszek. De alapvetően nincs velük baj. Lehet csak Én fogtam ki 5/5x a coilwhine/kerregés kombót!
A legbrutálisabb az 1080Ti-m volt. Első vevő vissza is hozta, hogy elviselhetetlen. Mondtam is neki, hogy ha nem bírja akkor hozza csak vissza, megértem. Igaz az egy Gaming OC volt. Bányagépben kötött ki. Ott nem zavarta a vevőt!De ja, ahogy Koxx írja. Ha nem tetszik akkor küldöd vissza. Semmi gond nincs belőle.
-
MeghaL0L
addikt
Amúgy jól gondolod teljesen. Sajnos tényleg felment ennek is az ára. De ennyiért a Gainward Phoenix jobb választás. Gyakorlatilag minden jobb választás hűtés/hang szempontjából.
Ez volt a legelején a legolcsóbb a maga 196 ezer forintjával. Többeknek sikerült is rendelniük, de sajnos nem kapták meg tudtommal. Na annyiért príma lenne!

-
MeghaL0L
addikt
válasz
edward2
üzenetére
Mondjuk a Te elvárásaiddal (ahogy kivettem, csutka ultra - 4K- RTX ON - DLSS OFF) minden ma létező kártyát földhözvág a Cyberpunk. Szóval igen. Gyenge minden ami ma kapható.

Így is fel lehet fogni, meg úgy is, hogy szarúl írták meg a játékot. Ez valljuk be szansosabb annak tekintetében, hogy a fentebb említett beállításokon nem hogy 60fps nincs meg mondjuk egy 3080-al, de 10 is alig. De igen, 4 év múlva majd ha így hagyják a játékot (nem fogják) akkor is elmegy 60+ fps-el az akkori hardveren, mivel jóval erősebb lesz mint a jelenlegi.
Erre hivatkozva
Cyberpunk 2077 : RTX 3080 + i9 10900K l 4K l 1440p l 1080p l - YouTube -
MeghaL0L
addikt
válasz
edward2
üzenetére
Na még a végén kiderül, hogy gyenge a 3070!
10700, stock 3070 (csak a csak a pw limit van kitolva) - ultra 4k - 60 alatt nem láttam az fpst.
RTX on-al kicsit más a szitu. ott kell a DLSS Performance és high beállítás ehhez.De mindegyis, mivel fullHD-ban játszom mindent, csak teszt kedvéért odavittem a tv-hez a gépet!
-
MeghaL0L
addikt
Én úgy láttam, hogy itt vagy Te régóta. Többen tesztet irtunk. Hőfokokkal, fogyasztással, hangról alkotott véleményekkel. Ezek szerint néztél, de nem láttál!

Tömören: Igen, jó! Nagyon is. Nekem sokáig maradni fog. Max. valamilyen 3080 jöhet szóba 1 éven belül. Ha azt kapok jó áron, akkor csere. Ha az is GW Phoenix lesz? Akkor meg csak duplán örülök.

-
MeghaL0L
addikt
Annyira megtévesztett a TUF 3060 Ti ára, hogy azt hittem akciós 3070. Meg is rendeltem, aztán vettem észre. (Rögtön töröltem) Ne már, hogy a 3060 Ti 228k, mikor a GW 3070 Phoenixet vettem pontosan ennyiért.

Még ha hangos és meleg lenne a phoenix, akkor azt mondom csak-csak megértek egy ilyen gondolatmenetet, hogy inkább csúcs 3060 mint 3070. De igy nem. Ja, és még jól is néz ki. Meg milyen csúcsról beszélünk? A rog, tuf, aorus, szinteket simán hozza a GW, sőt még meg is lépi azokat olykor. Ja itt most arról beszélünk, hogy 4 vagy 5 évig fognak e működni? Lottó... Lehet a GW megy többet, lehet a ROG. Mellesleg 3 év garancia ott van, meglepne ha addig Én pl. megtartanám. Na szóval értitek...
Nekem ezek a 3060Ti-k nem érnének meg többet 160-190-nél többet.
-
MeghaL0L
addikt
Volt volt! Láttam párszor Én is. Hamar elmentek. Bár melyik nem. A 230-as tuf 3060 Ti is hupsz, volt nincs. Még Én is megrendeltem, azt hittem 3070. Na mondom ennyiért akkor megy a másik gépbe az, ha már GW Phoenix áron van. Aztán látom csak, hogy 3060 Ti.
Töröltem is nyomban a rendelést. -
-
MeghaL0L
addikt
Mi ebben az olyan rohadt nehez? Ird mar le kerlek, engem erdekel.
Miert nincs sajat kartyad? Kettot hirdetsz, dobd be az egyiket!
Ja. Nem arra szantad... bocs.Tele van veletek mar a topic is. Nem vagom ezt a sirast a reszetekrol, nekem ez nagyon ellenszenves. Innen talan nem pucoljak ki a velemenyunket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- iPhone topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Apple iPhone Air - almacsutka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó döntés!

) Ja, hogy a telefonra gondoltál? Ott keresse ki az ékezeteket? Állítom legtöbbünk ékezet nélkül ír telefonról. Most akkor kevésbé vagyunk hazaszeretők? Kétlem. Természetesen hivatalos email-t telefonról is ékezettel írok.
Pedig nagyon bejönne. Majd valamit kitalálok
Így nem igen tehermentesíti a vga-t.