- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte Aorus RTX 3070 Ti videokártya, tavaly vettem. Tegnap átkerült egy másik számítógépbe, egy Ryzen 5 3600 proci mellé. Olyan gond van, hogy a kártya játék alatt folyamatosan felpörgeti a ventiket, és nagyon hangos. A kártya nincs OC Módban. Slient Biosra van kapcsolva. Ezért nem értem, miért pörögnek fel annyira a ventik. Lehet, hogy a proci gyenge hozzá? A másik gépben, a 3700X mellett nem csinálta ezt. -
petimbo
tag
válasz
T0mBd1gg3R #12828 üzenetére
Úgy értettem hogy 1920x1080!
-
petimbo
tag
Még a 3060-hoz sem szerintem, mert ha bekapcsolod rajta a DLSS-t, akkor + fps-t nyersz, és így az is elveri az 1080 Ti-t rendesen. Felesleges szerintem az GTX kártyákhoz hasonlítgatni a 30-as szériát, az 1080 Ti akkoriban amikor megjelent csúcskártya volt, de már elavult, ennyi, viszont szerintem aki 1080 pixelen játszik, annak még mindig jó választás lehet.
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a DLSS, SMAA2x, SMAA4x között?
-
petimbo
tag
FurMarkban teszteltem a kártyát (Gigabyte Aorus RTX 3070 Ti) 1440 pixelen.
9476 pontot kapott (158 FPS az átlag) -
petimbo
tag
válasz
Rebelf #12183 üzenetére
Mindenkinek másak az igényei.
3080-ason gondolkodtam igazából, de ott is pluszban ugyanúgy erősebb tápegységet kellett volna vennem, mint a 3070 Ti esetében. Jelenleg 3060 Ti van a gépemben, ugyanebből a márkából, ami átkerül tesóm gépébe egy Ryzen 3600 proci mellé. Remélem boldogulnak majd egymással. A 3070 Ti pedig az én gépemben lesz egy 3700X proci társaságában.
Time Spy esetében milyen értékekre számíthatok? -
petimbo
tag
Sziasztok!
Alzának mikor lesz újabb készlete, nem tudjátok? -
petimbo
tag
Most nézem, az Alza-nál most sok kártya van raktáron:
[link] -
petimbo
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet letölteni a DLSS 2.3.4-et?
-
petimbo
tag
Yes, sir, yes, yes!
Ez még aránylag "normális" ár!
[link] -
petimbo
tag
Remélem, mind a nyakukon rohad!
-
petimbo
tag
Ha Cyberpunk-nál, ami még mindig egy optimalizálatlan szar, például kikapcsolod az RTX-et és bent hagyod Quality-n a DLSS-t, akkor bőven elég a 3070 Full HD-re, szerintem még sok is, nekem 3060 Ti kártyám van, és 1440 pixelen játszom, sokszor 60 fps felett vagyok jó néhány játéknál, annak ellenére, hogy csak egy 4 magos Intel i7-esem van (hamarosan AMD-re váltok). De amúgy szerintem a Cyberpunk még RTX nélkül is szép grafikával rendelkezik. Vannak játékok, ahol nincs is RTX, és attól függetlenül gyönyörű a grafika.
-
petimbo
tag
Köszönöm a válaszodat, és a többiek válaszát is.
Kipróbálom a javasolt a beállításokkal.Valhalla amúgy tök jól fut, van hogy a proci csak 40%-on megy, a GPU pedig 98%-on.
Az átlag fps pedig 70, 1440 pixelen. Tény, igen, hogy a Cyber egy fos optimalizációt tekintve, sajnos, amennyit ültek rajta... -
petimbo
tag
Sziasztok!
AC Valhalla esetében 1440 pixelen 97%-os VGA kihasználtságom van. Ami jó!
Cyberpunk esetében RTX nélkül 80%.
A processzorom i7 7700k, azt nem értem, hogy ha a Valhallával játszom ott 50-60 % CPU kihasználtság mellett 97%-on megy a VGA (RTX 3060 Ti). Akkor Cyberpunknál miért nem tudja a CPU 60%-on kihajtani a VGA-t? Ott CPU limitem van (90% felett pörög a CPU, a kártya pedig unatkozik). Az AC Valhallánál miért nincs CPU limitem? Ott ki tudja hajtani a VGA-t? Érdekes! -
petimbo
tag
Alig hiszem el, amit látok!!! Itt ebben a tesztben egy 10900K nem tud egy RTX 3080-at kihajtani?
[link] -
petimbo
tag
válasz
sirszevenap #9533 üzenetére
Hát, a 10 mag is szenvedett rendesen egy AC Odyssey-nél például, én nem értem azt a játékot amúgy, hogyan lehetett ennyire rosszul optimalizálni?
A 4-6 magot megette a játék reggelire! A játék hivatalos gépigénye pedig elég alacsony. -
petimbo
tag
válasz
apollo12 #9528 üzenetére
Az Intel most olcsóbb, ha jól tudom. Igaz?
10600K-ra gondoltam, viszonylag olcsó, és tudok itt egy viszonteladót, hardveraprón, aki beszámítaná az árába a jelenlegi i7-esemet. A 10600K pedig fps-ben ugyanazt hozza, mint az 5600X, ha jól láttam a tesztekben, és fele annyiba kerül.
A 10700f-fel csak az a problémám, hogy szerintem a 8 magot már nem használnám ki. Játékokban egyáltalán ki lehet használni a 8 magot? -
petimbo
tag
És mit ajánlasz hozzá, milyen procit?
Tesóm gépében R5 3600 van, GTX 1070-el, szerinted a 3600 elég a 3060 Ti mellé, vagy 8 mag jobb? -
petimbo
tag
válasz
s.bala31 #9505 üzenetére
És ez a 10700F mennyire fog terhelődni mondjuk Cyberpunk alatt?
Láttam Cyberpunk tesztet 10700k-val, 5600x-el is, és 70-80 %-ban is leterhelte ezeket a procikat a játék, engem a legjobban a 3700x terheltsége győzött meg, 40-50 %-on ment Cyberpunk alatt 3060 Ti mellett. Nekem most legjobban a CPU terheltségi szempont számít, nem akarok olyan processzorra beruházni, hiába új, ahol azt látom egy bizonyos játék vagy több játék alatt, hogy 70-90%-ban terhelődik. -
petimbo
tag
i7 7700k procim van, és brutálisan terhelődik bizonyos játékok alatt, 80-90%-100%
Pusztán azért terhelődik ennyire, mert csak 4 magos, és kevés a mai játékokhoz? A videokártyám Gigabyre Aorus RTX 3060 Ti.
Láttam Cyberpunk tesztekben, hogy GTX 1070-es kártya mellett csak 40-50 %-os terheltségen volt a 7700k, nekem akkor miért 80-90% örökké? -
petimbo
tag
válasz
apollo12 #9503 üzenetére
A Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti kártyám mellé amúgy személyesen te milyen procit ajánlanál? Engem annyira nem érdekel a +15 fps, inkább most arra törekednék hogy ha új processzort vennék, az ne 80-90% terheltségen menjen folyamatosan játékok alatt, mint a jelenlegi i7-esem. AMD felé húzok, mindig Intel procim volt.
-
petimbo
tag
Apollo12, ha kevésnek érzed a 3800x-et, ami 8 magos, akkor mi az ideális 10-12 mag?
Szerintem 6-8 magnak elég kell lennie játékokra, a mai játékok többsége kegyetlen szarul van optimalizálva, arról nem a CPU tehet. Az én 4 magos, régi i7-esem vígan elvan az AC Valhallával 40-60 % között, 1440 pixelen, Cyberpunknál viszont 80-96%-on pörög. -
petimbo
tag
Igen érzékelem, hogy gyenge a procim, bizonyos játékoknál. Cyberpunkban főleg, a Valhallában simán 50-60 % a CPU-m kihasználtsága, van hogy 40%. Cyberpunkban 80-90%, van, hogy 90 felett. AC Odyssey-t pedig muszáj volt nem rég letörölnöm, mert állandóan 100%-on ment alatta a CPU-m. Nem értem, hogy miért. AC Origins-nál ugyanezt tapasztaltam.
Régebben nem tapasztaltam ezt CPU kihasználtság terén az említett AC játékokban. -
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Nekem decemberben sikerült vennem egy Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti-t koxx-tól, azóta monitort is váltottam, 60Hz-ről és 1080 pixelről áttértem 1440 pixelre, és 165 Hz-re. A kártyában brutális erő van, az Assassin's Creed Valhalla 1440 pixelen ultrán 70-80 fps-el fut átlagban. A Cybergyerek 40-60 fps-sel ultrán, de hát sajnos még mindig nincsen rendesen optimalizálva, és szerintem soha nem is lesz.
Viszont jobb processzor sem ártana, a jelenlegi i7 7700k, szegénykém egyre jobban szenved.
Ryzen 3700x-el szemezgetek, az nagy váltás lenne: 4 magról 8 magra, biztosan érezném a különbséget. -
petimbo
tag
válasz
Elek Botond #5531 üzenetére
Májusban 55ért vettünk a tesóm gépébe 3600at.
-
petimbo
tag
Csináltam GPU stressz tesztet Furmark-kal 1080 pixelen (FULL HD monitorom van, így annál feljebb nem tudtam tesztelni.)
10821 pontot kaptam. Nem tudom hogy az jó, vagy rossz. A maximum FPS 181 volt, a hőmérséklet 59 fok. -
-
petimbo
tag
válasz
nyul105 #4907 üzenetére
MSI AB szerint a kártya hőmérséklete 45-58 C fok közötti.
60-ra se nagyon ment fel.
Először alig hittem el, amikor megláttam, hogy milyen hideg a Gigabyte Aorus 3060Ti.
GPU kihasználtság Cyberpunknál (minden maxon 1080 pixelen) 75-89% között mozog. AC Valhalla ultrán 96% GPU kihasználtság. -
petimbo
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy játék alatt vízszintes csíkozás látható a monitoron, mintha valami zavarná, ami 60 Hz-es, FULL HD Acer. Az RTX 3060ti kártya jól működik, Assassin's Creed Valhalla Ultra grafikán 80 fps, GPU 96%. A monitor VGA-HDMI átalakítóval megy
-
petimbo
tag
Köszönöm a tesztet, megnéztem, természetesen majd le lesz cserélve valamikor a proci is, hogy mikor nem tudom. Ezt a 7700k-t 2 éve vettem kb. Akkor az egyik legjobb volt gamingre. Amire én használom, meg amikkel játszom arra bőven elég. Ez alól úgy tűnik a Cyberpunk kivétel, de egy játék miatt most nem tervezek teljes gépfelújítást.
-
petimbo
tag
válasz
T0mBd1gg3R #4812 üzenetére
Hát én nem akarok, nálam FULL HD monitor van, azon pedig nem látszik semmilyen különbség az átlag 54 és 60 fps között. De szerencsére én nem a képkocka számot bámulom miközben játszom, mert annyira nem érdekel, fontosabb hogy a játék normálisan fusson.
-
petimbo
tag
E teszt szerint a 10700k kb. 10 fps-sel jobb átlagban a 7700k-nál RTX 3060 Ti mellett.
[link]Vicc! Akkor sokan miféle CPU limitről beszélnek?
-
petimbo
tag
Úgy tűnik egy kis overclock-kal még az i7 7700k is képes kihajtani egy RTX 3070-et 1440 pixelen Cyberpunk alatt.
https://www.youtube.com/watch?v=f55w5eLy1Zs -
petimbo
tag
válasz
mester1102 #4719 üzenetére
Tápon nem éri meg spórolni. Én 25 ezerért vettem tavaly 700 wattosat. Holnap jön nekem az új Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti.
-
petimbo
tag
Számomra vicces az, amit tesztekben látni például Cyberpunk 2077 alatt: bekapcsolt RTX-szel és DLSS-szel nincs meg a 60 fps átlagban 1080 pixelen, ha viszont nincs bekapcsolva az RTX, csak a DLSS, akkor átlagban 70-80 fps van. Őszintén nem értem, akkor mi értelme az RTX-nek, ha a felére lecsökkenti a képkocka számot? Mellesleg kinek van ideje arra, hogy játék közben azt figyelje, amikor lövöldöznek rá, hogy hogyan tükröződik az autó fényszórója egy pocsolyában? A Cyberpunk RTX nélkül is gyönyörű ultra grafikán.
-
petimbo
tag
válasz
Elek Botond #4532 üzenetére
Köszi a válaszodat, igen én is úgy gondolom, hogy a 3070 nem éri meg a +45 ezer Ft-ot +10 % teljesítményért. Hát mi inkább FULL HD-ban játszunk, mindkét procival ki szeretném majd próbálni a 3060 Ti-t, igazából nekem az i7 7700k sem volt soha túlhúzva, mivel egy 1060-as kártya van mellette.
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy i7 7700k proci mellé érdemes-e RTX 3060 Ti-t venni? Akadályozná-e a proci?
Két gépem van, a másikban Ryzen 5 3600-as proci van, 3200 Mhz-es Kingston Fury ramokkal.
Full HD-ban játszom, és ahogy néztem arra nem éri meg 3070-et venni + 45 ezer forintért.
Palit 3060 Ti van készleten az Aqua-ban, 200k-ért, megvenném de nem tudom mennyire megbízható. -
petimbo
tag
Az lenne a kérdésem hogy i7 7700k proci mellé érdemes-e RTX 3060 Ti-t vagy 3070-et venni? Akadályozná-e a proci?
Két gépem van, a másikban Ryzen 5 3600-as proci van, 3200 Mhz-es Kingston Fury ramokkal. -
petimbo
tag
https://www.computeruniverse.net/en/gigabyte-geforce-rtx-3060-ti-gaming-oc-80-gb-oc
Itt 600 euró, és van készleten!
-
petimbo
tag
válasz
sirszevenap #1885 üzenetére
Van Angliában élő ismerősöm, majd megrendeltetem vele külföldről jövő évben, ha addig sem normalizálódnak itthon az árak.
-
petimbo
tag
válasz
sirszevenap #1882 üzenetére
Pofátlan parasztok!
-
petimbo
tag
Nekik is volt, most nincs, de utoljára 500 dollár volt.
https://www.newegg.com/asus-geforce-rtx-3070-dual-rtx3070-8g/p/N82E16814126460 -
petimbo
tag
Persze, hogy erős. Külföldi oldalról rendeled USA-ból, akkor 500-600 dollár.
-
petimbo
tag
Foramax weboldalán van néhány darab:
https://www.foramax.hu/nvidia-nvidia-rtx3070-c-21_31_90_596.html -
petimbo
tag
Nekem a jó öreg 1070-essel még mindig szépen futnak az új játékcímek.
Mivel FULL HD-ban játszom, bőven elég rá.
-
petimbo
tag
Egy perccel ezelőtt az alza még kiírta az árakat, már nem írja. El is fogyott! De szar :S
-
petimbo
tag
https://www.alza.hu/nvidia-geforce-rtx3070-videokartyak/18881603.htm
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Gombászkönyvek egyben
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari