- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz
nyul105 #12419 üzenetére
Nem tudtam, hogy ilyen pofonegyszerű dolog ez az UV, ma megcsináltam és 0.950mv-n 1965mhz max.-ra állítva (ami valójában csak 1950mhz) lefutott gyorsan 30 kör Metro Exodus benchmark, ami kb. 1 óra, szerintem stabil lesz, örülök. Nem is piszkálom. (EVGA 3070 FTW3)
Hétvégén több órás játékkal fogom még tesztelni.
-
negasonic
tag
válasz
nyul105 #12381 üzenetére
munkahelyi jutalompontokon van lehetőség alza voucher vásárlásra
Értem, igazából nyitott a kérdés, jöhetnek tapasztalatok is, vásárlási tanácsok, minden.
, newbie vagyok a 3ezres szériában. Annyit látok hogy az Inno3d és a gainward olcsóbb áron megy, de cserébe a frekijeik kisebbek boostban, mint nevesebb társaiké. De azt nem tudom, hogy ez a minimális Mhz különbségek mennyire vannak kihatással a teljesítményekre.
Illetve ezeket is megéri alulfeszelni?
-
fudi2002
nagyúr
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
nyul105 #8114 üzenetére
szerintem ez az egész helyzet, sok enthusiastnak amúgy tök jól jött. effektíve ingyen próbálgathatták a kártyákat, hogy melyik tetszik melyik nem, ha sikerül szerezni egyet (még régebbi kártyák esetén is).
erősen off, de braggelhetek hogy van GPU-m
: végre rávettem magam hétvégén és bedobtam a gépbe egy régi telómat resource monitornak. meglepően jól sikerült. eredeti terveim közt az volt, hogy újra bekötöm a gépház tetejében lévő RGB-jeimet, de a 3060 Ti Ghost + RAM szerintem pont elég világos a gépháznak
-
Chaser
legenda
válasz
nyul105 #8114 üzenetére
de a 2060 alattiakat nem állították le, 5500xt/5600xt párost sem, és azok is eltűntek, ahogy lefelé 1660s/ti, ha már az sem maradt 1660, ha már az sem 1650s, és ha már az sem volt sehol akkor a 1650-eket vitték amíg el nem tűnt az is...
innentől volt egyértelmű hogy sz@r van a levesben
és ha a bányászda nem robban be, 2060-ak bőven voltak legyártva, amíg kijön az új gen az lefedte volna az igényeket, ahogy 5700/xt-nél is
csak ugye nem úgy lett, amd meg a soc-ok miatt gyártani is alig tud, még most is
2020 a remek nem kapható hw-ek éve lett a végére, 2021 meg folytatja ( : -
Chaser
legenda
válasz
nyul105 #8087 üzenetére
valahol igazad van, de a bányászokkal kellene elbeszélgetned
jah hogy őket nem lehet "utolérni", és akkor köpködjük azt akit lehet
a bányászok közvetlen bányásznak a vga-val, mások közvetetten - eladják -
mások játszanak vele
az nv-t érdekli ki mire használja a vga-t? a legkevésbé sem
az ő tulajdona, azt csinál vele amit akar
luxus cikkekről beszélünk nem kenyérről, na mostantól még luxusabb lett, ennyi történt
ha lenne dögivel a boltokban kártya nem lenne aki árulni tudná itt, ok és okozat
aki rászánta az időt az tud(ott) venni, akinek nincs ideje rá vadászni az felárat fizet az eleve feláras termékre vagy nem vesz semmit
gt 1030-at egyelőre még lehet kapni, lehet nem megy rajta 4k-ban a szájberbag', meg 1080p-ben sem, de akinek olyan gondjai vannak az megfizeti az árát ha eddig nem tette -
nexwo
őstag
válasz
nyul105 #8087 üzenetére
Mielőtt leszidod előismeret nélkül, nekem is felajánlott egy kártyát bolti áron (de végül szereztem magamnak) és mivel nem talált megbízható vevőt így felrakta jobb áron.
Én is most beszereztem egyet jó aron, de bizonytalan voltam a minősége miatt így tovább adom bolti áron.
-
aradebil2
senior tag
válasz
nyul105 #7423 üzenetére
rosszul rémlik, 3 év gyári
-
nexwo
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
nyul105 #5967 üzenetére
60 volt, képen nem láttam a csodafonon
de úgy is korrekt volt
volt ma reggel msi ventus 2x 265e ft pár száz ft-tal ufóéknál, mind elvitték ( :szerk:
RazoR
ne kiabáljátok el
elírhatták az árat, vagy a típust - lehet csak 3060 -
majd ha a kezetekben van akkor örüléskoxx
nem volt az de elvitték
ipon és jó deal, én finoman szólva szkeptikus vagyok
de legyen szerencséje aki rendelt
nagy csökkentéseket eddig náluk csak garanciában láttama fractal tápom náluk 1 év garral volt legutóbb, drágábban mint ufóéknál 10 év garral...
-
petimbo
tag
válasz
nyul105 #4907 üzenetére
MSI AB szerint a kártya hőmérséklete 45-58 C fok közötti.
60-ra se nagyon ment fel.
Először alig hittem el, amikor megláttam, hogy milyen hideg a Gigabyte Aorus 3060Ti.
GPU kihasználtság Cyberpunknál (minden maxon 1080 pixelen) 75-89% között mozog. AC Valhalla ultrán 96% GPU kihasználtság. -
z123456z
őstag
válasz
nyul105 #4907 üzenetére
Az biztos, hogy ki-be kapcsolnak, mert amikor kukucskálok, mindig állnak, és gondolom azért néha mennek is. Azt a kártyán lévő OC kapcsolót kipróbálnám, csak eddig nem találtam. OC állásban mintha azt olvastam volna, kitolja a limitet, emel az órajelen és nincs fan stop. Bár CPU limit miatt talán az egészből semmit nem lehetne érezni.
Más.
Evga oldalon rma csak akkor kell, ha vissza akarom küldeni a gyárba, vagy az is kell a gari kiterjesztéshez?
-
BiP
nagyúr
válasz
nyul105 #4893 üzenetére
Köszi a korrekciót.
Akkor nem szóltam. 3060Ti-okat nem néztem mostanában. De gondolom nem olyan sokkal lehet 200 alatt, tippre 180-200 közöttiek lehetnek.
Mindenki tudja mérlegelni, mennyi felárat ér meg neki a különbség.
Típuson belül olyan 50k lehet, ezért kapsz +10-15% nyers teljesítményt.
Típusok között eltérő a dolog, (pl. olcsó 3060Ti vs. normális 3070) már más szempontokat is behoz (hűtés, zaj, OC potenciál, jövőtállóság), ennek alapján érdemes mérlegelni. -
amstorm
aktív tag
-
z123456z
őstag
válasz
nyul105 #4884 üzenetére
Ezeket a saját programja, az X1 nem tudja? Mindenképpen MSI ab kell? Mintha valakinek lett volna olyan problémája, hogy egy pont ilyen kártyába belepiszkált ab-vel, és az istennek nem tudta visszaállítani a gyári beállításokat, win újrahúzás után sem. Egyszerűen az lett minden indítást követően az alapértelmezett. Vagy legalábbis így rémlik. Azt sem tudom, hol olvastam.
-
-
TBMC
addikt
válasz
nyul105 #4733 üzenetére
Semin: igen, megvan, de a fixig megteszi, mert tudok játszani, s nem annyira botrány a kép. Így is jobb mint az 5700xt volt 90% trixx boosttal skálázva, és azzal ahol volt 130fpsem, ezzel jelenleg 180.
MW-ben van. De valamiért összefügg a CW DLSS beállítással. Ne kérdezd miért. Erre jöttem rá, ezekre lettem figyelmes, gondoltam megosztom veletek ha másnak is akad esetleg ilyen gondja.
Más: HWinfo+RIVA - valahogy ki tudok jelezni avg fps-t OSDre?
-
ScomComputer
veterán
válasz
nyul105 #4666 üzenetére
Az Apex Legends,az nagyon jó erre,én is egy külföldi fórumon olvastam anno,és tényleg igaz...Rögtön kivág ha valami nem stimmel ,cpu fronton,meg whea error-t ír az eseménynapló figy. részébe,sokan nem is nézik ezt,nálam is volt és kellett egy kis + fesz, a többi bench és teszt semmi hibát nem dobott,szóval bátran ajánlom GPU/CPU tesztre,ingyenes game,szokni kell egy kicsit,de nem rossz...
#4668SzlobiG:
Igaz a BF5 is jó de próbáld ki te is az előbb említett gamet....de ha valami nagyon-nagyon erős kell, akkor a Chernobylite, na az felér egy furmarkal....
#4670s.bala31:
Igen előfordulhat, de állandóan javítják a bugokat,érdemes a legújabb build-ot letölteni,nálam eddig nem volt gond . -
f3rdzs0
senior tag
válasz
nyul105 #4595 üzenetére
igen futnia kell, szóval nem ideális
#4594 Mascot21
milyen OC mellett megy? elég szép eredmény a saját tapasztalatom alapján. nekem 10222 a max amit kicsikartam belőle
órajel tartja a 2100-at benchmark alatt? nekem az összes létező benchmarknál lemegy valahova 950 mV környékére, szóval ugyanolyan eredményeket érek el undervolttal mint anélkül -
sNk77
aktív tag
válasz
nyul105 #4089 üzenetére
Mondjuk mert nem vagyok scalper? Nagyon furcsa tényleg. Nem vagyok fillérba**ó, engem még embernek neveltek úgy néz ki.
#4076 sirszevenap
"Ja. csak még 1 skalper... miért nem lepődök meg."Nekem meg ezzel van bajom, hogy vádaskodik úgy, hogy nem ismer. De még a körülményeket sem.
-
ssj81
aktív tag
válasz
nyul105 #2835 üzenetére
Ki van írva mikor vehető át.
Akinek eladtam, mondtam, hogy visszautalom neki a foglalót, ha nem érkezik meg azt mondta ráér neki, ennyiért kell!
Ezzel bebisztosította, hogy az övé legyen.
Én is vennék így bármit csak én kapjam meg a terméket, ehelyett számtalanszor írok vkinek hirdetésre, nem válaszol majd 1-2 nap múlva jég...Nem én voltam az első? Semmi válasz.Gab.68: Igazad van, csak nem olyan egyszerű ez mint ahogy sokan gondolják. Saját kártyám most nincs is.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
nyul105 #2769 üzenetére
nyul105
Chaser
a Driver volt, DDU le ugyanaz fel ( a régebbi vmiért nem ment fel :/ ) és visszaáll, nekem is 210/405, 3x C°
ez azért gáz mert ha valaki nem olyan hogy figyelgetné, akkor fel sem tűnne neki hogy minden további nélkül gyári boost clock-on járatja ha kell ha nem -
edward2
addikt
válasz
nyul105 #2163 üzenetére
Tételezzük fel nem lenne cpu limited akkor hogy alakulnának a számok:
Rt off: mondjuk 200 fps
Rt on: mondjuk 130 fpsAmúgy értem milyen logika mentén haladsz, de szerintem sokszor ez nem egyértelmű mi hogyan skálázódik.
Amúgy növelj felbontást a játékban és máris lesz gpu limited
mondjuk 4K-ra és már azzal kell játszani miből vegyél vissza (na ennyit ugye a 8 giga ram történetről, hogy 3070 előbb fogy el mint a vram...)
-
edward2
addikt
-
edward2
addikt
válasz
nyul105 #2135 üzenetére
Szerintem amit statisztikát bemásoltál épp a cpu limitet támassza alá:
szóval ray tracing off: 140 fps (50% gpu load)
Ray tracing off tehát grafikailag kevésbé terhelő így 50% gpu loadod van, mert a proci nem tud eleget adni a kártyánakray tracing on: 100 fps (80% gpu load)
Ray tracing on grafikailag megterhelőbb így a számítás jobban átkerült a gpu-ra. Kevésbé procilimites, de a 80% még mindig nem a legjobb.
Milyen procid van amúgy? Melyik játék ez?
-
nyul105
senior tag
válasz
nyul105 #2119 üzenetére
Kiestem a szerkesztési időből...
Google se ad egyértelmű választ, egyik tábor szerint a cpu-t is jobban terheli a ray tracing, a másik tábor szerint ez egy külön folyamat.
Ha esetleg valaki tudja, mi az igazság, írja meg ide légyszi.
Giorgione képein is látszik, hogy 67%os gpu load mellett is feleződik az fps az rtx on esetén!Szerk.: 103 vs 65 fps, az szerintem nagy különbség. Gpu load 67%.
Most akkor ez hogy? -
GIORGIONE76
őstag
válasz
nyul105 #2111 üzenetére
sajnos nem tudok így viszonyítani, nekem "csak" 4/8-as procim van, 1080p-n eléggé procilimites, nekem mint látható, ebben a tartományban (60-80fps) nem igazán izzad meg,
én azért fordítva határoztam meg a ventiket, mert az asztalhoz böngészéshez pont elég csak a középső, a játékhoz meg a plusz külsők auto-n, gondolom ott tudna feljebb menni 70C felett -
GIORGIONE76
őstag
válasz
nyul105 #2057 üzenetére
nyul105
Ki is próbáltam, jó ötlet volt, a külsők saját profillal, a belső meg autón hagyva, annál úgy játszik a fanstop, így nem vészes a zaj sem és viszonylag hűvös, amúgy nem hinném hogy ha a középső zero rpm akkor egyes részei főnének, hiszen 60C felett úgyis beindul,
arra a részre sztem kb a vrm-ek esnek, azok meg úgyis csak már feljebb terhelődnek igazán, most az oc scanner által meghatározott +117Mhz core és +200Mhz mem clk-t használom,
jó lesz játék alatt is uw fhd ultrán 75hz-en -
Chaser
legenda
válasz
nyul105 #2054 üzenetére
én kifejezetten "finnyás" vagyok a hangra, 1300 rpm-en nekem a phoenix nem hangos - nem halk, de nem is hangos -, egy bármilyen hangkeltő minimális hangerőn már elnyomta
a 800rpm-en püntyörgő két ventis 5600xt-hez képest már hangos, na de ahhoz képest mi nem az? ( :
ha most vennél gaming x-et, eddig látottak alapján az is hangos lenne 3070-ből 1070ti után - az azért egy 170-180w-os kártya és két ventis szép nagy hűtővel - -
GIORGIONE76
őstag
-
Hrabo86
tag
válasz
nyul105 #1975 üzenetére
Ráadásul ez gs, ami oczott gyárilag.
Nehogy már nálam ugyan az csak a gs nélküli, de +200 Core +1400 Memory Clock OC-val 6-7 fokkal hidegebb legyen fele akkora venti használat mellett, mint nála a gyári beállítás... Igazából csak erről ment mostanában a fejtörés. De így ja, vagy ilyen az összes GS, vagy sza a pasztája az övének.
#1978 ScomComputer
Nálam a fenti értékekkel full jól működött a Valve Index HL Alyx alatt maxon VR és game beállítások mellett, se crash se artifact se semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia