Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #89597 üzenetére
Ma kiderül lesz-e 3900X.........
Mint írtam is nem a szükség miatt, a 9900K-val messzemenőkig elégedett vagyok mert jó proci, de az embert általában a kiváncsiság szokta hajtani előre.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #89597 üzenetére
Kb. olyan GTX-1050Ti szint, sokkal jobb mint egy integrált.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ScomComputer
veterán
Ma bedobok a gépbe egy gtx 680-at,oszt megy a teszt mit bír...e van itthon csak,jobb mint az igpu...
(#89594) snecy20: no elköltötted a pénzt végül is.....
Ha nem az ajánlat még mindig áll...intézzem a bulit ?
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz keIdor #89593 üzenetére
Jaja, pláne így hogy végre az X570 / Ryzen2 tud végre mit kezdeni a 4000Mhz környéki RAM-okkal is.
Csak sajnos pont most megint visszadrágult minden, mert egyébként a 2x8GB 3800/3866/4000/4133 elég jó árban mentek már.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
keIdor
titán
Az AMD önmagához képest sokat fejlődött azért 2 év alatt.
1700X vs 3900X: [link] (video)¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz keIdor #89585 üzenetére
Eddig poor voltáztak most meg már envidia kílerkednek??
Viszont azt nem mondták, hogy melyik Nv kártyákat gyilkolják lefele a g*cibe... így van remény, hogy talán az 1080 Ti / 2080 Super-t IS minden hol IS lenyomják
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
keIdor
titán
nVidia killer GPU jön?[link]
Jó volna, egyelőre a Ti-t érjék be.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
De jól néz ez ki: [link] (kép)
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
Modern Warfare 64 player Battlefield mode
[link] -
nagyúr
válasz ScomComputer #89572 üzenetére
HoF-ok elég jók hűtésben már a 1080Ti óta,szóval biztosan nagyon jók,illetve tuninban sem gyengén mennek.
Az ár az természetesen vicc.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Devid_81
félisten
Ennyi penzert inkabb egy full alapot kell venni, vizet neki, es az is megy atlag 2100-at, igaz ez a hofeherke megy sztem 2200-at is, de azt a 100MHZ-et bealdozom, es marad meg penz egy komplett gepre
[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
válasz ScomComputer #89571 üzenetére
4fél tátra tea(72fok), majd kiosztanám én a népet...hehehe...
Az nincs 72fok,vmelyik nap ittam.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
keIdor
titán
Ez megint olyan, hogy full fehér gépbe biztos szépen mutat, de nincs ilyen alaplap.
Szerk.: Nekem vehetsz, de elég ám egy Strix is. Többin rúgj be.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ScomComputer
veterán
(#89573) keldorpapa88:
Ja az ár lemaradt....kinek vegyek?
[link][ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz keIdor #89570 üzenetére
Nekem ez tetszik a legjobban,nagy-nagy igazságot írt,ez egy korrekt rendes ember,nagyon jó meglátással, a többi meg nyavalygó hisztis picsa...4fél tátra tea(72fok), majd kiosztanám én a népet...hehehe...
....régen azért tudjátok el-el engedtem magam a gép előtt de ez már jó ideje megszűnt...utána bántam ezerrel a dógokat....[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #89557 üzenetére
Ez nagyon jó, zseniálisak a hozzászólások.
Ahogy ott írta is valaki, lehetne (hisztis) rang is, rászolgáltak páran.
Őszinte leszek, én sok értelmét nem látom ennek a ranglétrának, de ha már van, jobb az új rendszer. (meg minden fórumon van hasonló)
Irigylem pár ember problémáját ott, hogy ez a legnagyobb baj, hogy visszasorolták.Itt ha nem hozzátok szóba szerintem nekem egy darabig le se esik, hogy másik rendszer van.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
Alan Wake es talan meg a For Honor is ingyenes az Epic Store-ban ha valakit esetleg erdekel ilyesmi
...
-
Puma K
nagyúr
válasz DeckardCain #89556 üzenetére
Nem bírtam ki és írtam +2 hozzászólást a témához.
Megyek is a valamelyik keresztneves kibeszélő sóba, oszt megmondom a frankót mert idegállapotba kerültem *keresztnév* !!
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #89550 üzenetére
Nekem a torzstag az ami picit fura...nem vagyunk mi Indianok
En meg pl "orultem" hogy a kovetkezo rangot elerem 10k szakmainal, amihez jelen allas szerint 4 evre lett volna szuksegem azzal a sebesseggel amivel eddig toltam.
Most ez felment durvan 8 evre...nem tudom mi lesz igy velem, pedig mar vagtam a centit...most kiderul, hogy vennem kell meg par centit, hogy meglegyek addig[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
Nezem ott a topic-ban hogy egyeseknek nem jott be a rangok valtoztatasa
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Puma K #89546 üzenetére
A Navi esetében a CU eleve nem igazán értelmezhető, de még ha az is lenne, akkor is 4 SFU van egy SIMD mellett nem pedig 1. De igazából tényleg nem értelmezhető így. Hiányos a leírásuk is, mert nem jelölték a load / store-t az AMD-nél.
A Turing SM pedig nem felel meg egy RDNA CU-nak, inkább egy WGP-nek.
Hát jól kevernek dolgokat. Mi köze például az ACE-nek a háromszögek feldolgozásához? Nem igazán látszik, hogy felfogják mi egyáltalán az ACE.
A primitive és a mesh shader csak az elvben hasonlít. Az azért nagy különbség, hogy a primitive shader automatikusan működik, míg a mesh shader nem tud működni vertex és geometry pipeline-okkal. Tovább nem bírtam.Szerk.: Ja látom, félreértették a diát, és azt hiszik, hogy az ACE, a CGP és a PU összefügg. Valójában nem, azok csak azért vannak egy dián, mert mindegyik grafikai előrelépéseket kapott, és erről így számolt be az AMD. Valójában nincs közük egymáshoz, de ezt elmondták amúgy a briefingen is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Puma K
nagyúr
válasz keIdor #89545 üzenetére
Szerintem ezek az órajelek most is meglennének a meglévő Ryzen 3000 szériával, csak az alaplap gyártók mintha nem találnának magukra a BIOS-okkal...
... bár azok egyre jobbak, mert a terhelés közben elért és tartott órajelek javulnak és a memóriák órajelei és késleltetései is fejlődnek a korábbi állapotokhoz képest...
-
Puma K
nagyúr
Sietnek eléggé, de most kell ütni a vasat amíg meleg
Forrás: [link]
2020
Zen 3 desktop : Ryzen 4000 - Vermeer (7nm+)
Zen 3 server : Epyc - Milan (7nm+)
2021 ?
Zen 4 desktop : Ryzen 5000
Zen 4 server : Epyc - Genoa
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #89497 üzenetére
Kivancsisagbol megneztem mi van elerhetoseg teren de aztan eljutottam a RAM-okig es ott felrohogtem. A 32GB 3200+ kit-ek ara a (rossz) vicc kategorian is tul van. Az egyetlen ami normalisabb aron van azok a CL16-os kit-ek 150-180EUR kozott (szepen felmentek a 120-rol), a CL14-15 pedig 270-290EUR. Talan mar tobb ertelme lenne a 175EUR CL19-es 3600-as kit-nek es azt jaratni jobb idozitesekkel 3200-on.
-
nagyúr
válasz Devid_81 #89539 üzenetére
Dinnye szezon van.
---
A fentiekhez...
Én sem tudnám már itthon elképzelni.
Nyaralni jó és ennyi.Talán majd,ha nyugdíjas leszek visszajövök.
-
Devid_81
félisten
A maghaboru beindult rendesen
AMD Launches 64-core / 128 Threaded 2nd Gen AMD EPYC Processors
...
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #89533 üzenetére
Sokat vagyok németeknél meg franciáknál, a városaik kb. Budapest közbiztonságúak. Vannak jó meg kevésbé jó környékek, ugyanúgy vannak nagyon is élhető meg kevésbé élhető városok.
El kell menni és meg kell tapasztalni. Sajnos gyilkosságok otthon is vannak... ahogy lopás, bűnözés is.
Svédország is nagy. Malmö nem a közbiztonság mintapéldája, Stockholmban viszont vannak még nagyon is élhető részek.Én se költöznék haza, persze ki tudja mit hoz az élet, de nincs tervben, nem is szeretnék.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
-
snecy20
nagyúr
válasz DeckardCain #89532 üzenetére
"De szerintem a tulzott liberalizmus se a legjobb."
Azt hiszem hogy a svédeknél, németeknél, franciáknál manapság nem annyira érezném magam biztonságban.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #89529 üzenetére
Nem tudom mivel foglalkozol, de az emberek hozzáállása nem mindenkinél egyforma itthon. Amennyi erővel elköltöztetek UK-be, az országon belül is költözhettetek volna, egy hobb állás miatt, és azért itt is rengeteg jó lehetőség van.
Itt most nagyon segítik a családalapítást, igaz, a rengeteg építkezés miatt az árak az egekben vannak.
Nem rossz most itthon a helyzet egyáltalán, ha valaki dolgozni szeretne és szorgalmas, akkor tud érvényesülni. Főleg itt nyugaton, ahol lepkehálóval kell összefogdosni az embereket, mert mindenki Ausztriában feketézik inkább.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
válasz TTomax #89526 üzenetére
Ez itt idegenben sokaknak a problemaja amit most leirtal!
Amikor mentunk hazakat nezni ev elejen talalkoztunk nehany eladoval akik azert adtak el ill akarta eladni a hazukat mert jott a baba, itt nem volt kire bizni napkozben.
Egy fizetesbol meg mar nehezebb megelni, fenntartani a hazat stb igy el kellett adniuk a hazat es mentek haza inkabb.
Nalunk nem tudom meg hogy lesz, de en szemelyszerint nem tudnek mar hazamenni es otthon ujra kezdeni mindent.
Annyira elszoktam mar az otthoni dolgoktol, es a dolgokhoz valo hozzallasatol embereknek, foleg okos fonokokrol beszelek, hogy az elkepzelhetetlen, hogy en hazamenjek.
Tulajdonkeppen en ott tartok, hogy ha osszejon ujra egy kisebb osszeg a szamlamon akkor megcsinalom az allampolgarsagit es lemondok a Magyar allampolgarsagrol.
Van egy olyan tippem, hogy mihelyt kilepunk az EU-bol az otthoni nagyveziiir megadoztatja az Angliaban elo magyarokat. Eddig csakis a kettos adoztatas allta el az utat, ami az EU egyik alapszabalya, hogy nem lehetseges...majd az lesz onnan ahogy a Brexit megtortenik......
-
TTomax
félisten
válasz Noukoum #89523 üzenetére
Intelt most ne keverjük ide,az X570ről sem írtam hogy rossz.Csak éppen még megvenni nem szabad az említett okokért amiket már leírtam.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz snecy20 #89524 üzenetére
Több ok miatt döntöttünk igy.Mivel a párom egy éve nem dolgozik,a fiam születése miatt igy az elmúlt évben már nem "gyarapodtunk" jelentősen.Nem annyira,hogy megérje egy idegen országban másokra bízni a gyermekünket hogy visszamehessen dolgozni miközben a nagyszülők bármit megadnának csak a fiammal lehessenek.Mindezt egy olyan országban ahol a jövő egy muppet showból szalajtott trump utánzattól függ,aki nem Európa részeként akarja látni hazáját.A fiam kettős állampolgár,ha akar ő visszatérhet az angol útlevelével bármikor,de nekünk elég volt.Hacsak egy dögvész nem üti fel a fejét itthon,van annyi hogy a rezsit meg a kaját kifizessük szerényen,és én is inkább a fiammal tölteném az időmet mint túlórára,hogy elkerüljem azt,hogy drogfüggö vagy börtöntöltelék legyen.Nem törvényszerü persze,de igyekszem mindent megtenni.Itthon sem fogom magam már kockásra dolgozni,a család fontosabb.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz Noukoum #89521 üzenetére
Pontosan erröl beszélek,az x570 helyett simán mehet a b450 harmadáron,vega56 ára mennyi is volt?
-
Noukoum
veterán
válasz TTomax #89520 üzenetére
Nem hiszem hogy bármi probléma lenne ha valaki most 3700x + x570 +Vega 56-ra építkezne. Vagy mire gondolsz ez alatt?
Én meg azt tapasztaltam hogy teljesen mind1 melyik gyártótól veszed, ha értesz hozzá és a "jobbat" veszed. Probléma mindenhol van, rossz széria szintúgy.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
TTomax
félisten
válasz Noukoum #89518 üzenetére
Arra a pár évtizedes tapasztalatomra,hogy az AMD soha nem volt/van/lesz képes olyan premium terméket késziteni/épiteni/tervezni ahol ne lennének ordas/nevetséges/érthetetlen dolgok,bármilyen szemszögböl igaz az állítás,marketing,termékskála,ficsörök,stb.Ennek az oka/folyamodványa,hogy AMD termék nem tartja az árát,mint user ezzel semmi gond,egészen addig amíg tisztában is vagy ezzel és nem fizeted ki a pre order árát,ez az egy dolog amire érdemes odafigyelni még akkor is ha van lóvé pénzre...
-
TTomax
félisten
válasz keIdor #89514 üzenetére
Nem szokott gond lenni,amúgy fülesben szoktam gép elöl fórumozni,de most kénytelen vagyok mobilról amíg be nem költözünk,cuccaink szanaszét,apósnál vagyunk hónap végéig.Még magyar számom sincs,a net is harmatosch errefelé,káosz a köbön...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Speed® #89509 üzenetére
Jók ját,csak sok pénzt nem szabad értük adni,mint bármelyik AMD termékért az elmúlt évtizedben.És érdekes módon a költséghatékony dolgaik az esetek 99%-ban hibátlanul működnek,és hozzák a túlárazott "premium" cuccaik 90%-át harmadáron.
-
TTomax
félisten
-
keIdor
titán
Na azért ez q**a jól néz ki: [link]
Note 10¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MiklosSaS #89503 üzenetére
Az fix aranyár felett lesz..nem hiszem, hogy ne fizettetnék ki a toppot..
Amennyiben a PCIe4.0 muszáj, megértem a dolgot, egyébként nem :S
Mármint arra gondolok, hogy azonos keretből 1.5x erőebb vas lehetne.
Mondjuk a 3900X elérhetősége más kérdés, az sajnos nagy probléma. -
keIdor
titán
válasz MiklosSaS #89500 üzenetére
Ezt írtam én is másik topikban, sokan elfelejtik, hogy az Intel 4 éves architektúrát ad el 4 éves gyártástechnológia mellett. Ez ugyanaz az i7-6700K csak kétszer annyi maggal.
Ismerik a hardvert, tudják milyen BIOS-t kell írni alá, 4 évük volt megismerni, a Z170 meg a Z390 és a két köztes PCH is ugyanaz gyakorlatilag.
Az AMD-nél frissített architektúra van egy új csíkszélességgel... Intel oldalon is megvannak ezek, csak most megállt a fejlődés.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Raymond
félisten
válasz Speed® #89501 üzenetére
Na igen, munkara tobb ertelme lett volna azt a +150EUR-t a CPU-ba invesztalni. Mar ha van ideje kivarni amig lesz kaphato 3900X
Mondjuk ez se rossz: [link] Szoval eleg odaporkolni egy minosegibb 3000-es RAM-nak ahelyett hogy az ember valami 3600-as kit utan futkarozzon?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MiklosSaS #89500 üzenetére
Én nyugodt vagyok, a helyedben mondjuk szétvágna az ideg, 100+ lap.
Merthogy hangzatos az X570 egyetlen újdonsága, de ki is használod..?
Egyéb esetben konkrétan öntökönszúrás volt ennyiért az X570+3700X.
Akkor most játsszunk el a gondolattal, mit tapasztalnál X470+3900Xel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kutya topik
- Nikon DSLR topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott