- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Anubris #91199 üzenetére
Én mondom direkt a gyorsabb ügymenet érdekében bementem.
Nem kellett volna, max megnezni milyen a cucc eloben. Online vasarlaskor ott az elallas lehetosege, igy meg nincs es diskuralhatsz egy random emberrel aki eppen ott van az uzletben es epp ki tudja milyen hangulata van.
Telefonon ezeket képtelenség elérni, emailre sem reagálnak...
El lehet, de ha a kozpontot hivod az csak az online vasarlasnal tud segiteni, ha az uzletete akkor ugyanott vagy amit fentebb ortam es ezert szemelyesen meg mindi jobb mert akkor talan tobb esely van hogy nem kuldenek el a francba.
Képzelem mi lehet itt garanciáztatáskor...
Ugyanez mint most. Sajnos ez van. Ja es ez nem hungaricum, ez standard MM metodika orszagtol fuggetlenul.
-
Anubris
őstag
De ezek csak online vásárlásos oldalak nem?
Én mondom direkt a gyorsabb ügymenet érdekében bementem. Próbáltam csak olyan holmikat venni, ami ott van nekik raktáron, de hát pár cucc természetesen nem volt.
Azokból olyat néztem ami van központi raktáron.
Kp-ban kifizettem előre, szállítást mindent. Beírták, hogy 9.-én hoznak mindent.
Erre két cucc ami központi raktáros hiányzik.
Telefonon ezeket képtelenség elérni, emailre sem reagálnak...Képzelem mi lehet itt garanciáztatáskor...
Most egyik rokonom aki arrafele lakik bemegy a számlákkal kíváncsi vagyok jut-e valamire.
Voltam beszállítónál is, azokban meg az a szép, hogy jóval drágábbak, mint a media markt, electronics stb...
(#91198) snecy20: engem a gls készít ki. Mindig más dátumot kapok, hogy kiszállítják a terméket mint a valós.
Múltkor is, csak egy sms-t kaptam, hogy sikertelen kézbesítés. Fel sem hívtak, előtte nem is szóltak, hogy kb mikor jönnének... -
Anubris
őstag
Budapesten hol lehet konyhai gépeket venni normális áron és szállítási idővel?
Ez a media markt egy vicc. Megveszem, kifizetem, erre a megbeszélt időpontban rohadtul nem hozzák ki amit kell. Milliós értékben rendelek és semmi kommunikácó, senkit sem lehet elérni, senki semmiről nem tud, a szállítási idők/ügymenet lebonyolítása meg olyan tempóban zajlik, mintha a kommunizmusban élnénk.
-
Habugi
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Puma K #91187 üzenetére
Attól függ, hogy melyik sebezhetőséget akarod kihasználni. De amúgy sokszor elég, ha netre van kötve a gép. Az MDS egyes variációinál elég meglátogatni egy fertőzött weboldalt, és már véged is. A vírusirtó sem riaszt be, nem tud tenni semmit. Az egyetlen, 100%-os védekezési lehetőség a javítások telepítése, illetve a Hyper-Threading kikapcsolása. De ha utóbbit nem is vállalod be, a javítások telepítésével már sokat tettél.
-
Devid_81
félisten
Intel CPU-kban ujabb sebezhetoseg, #5hsz-ben van demonstracio is, ujabb kapcsold ki a HT-t es jo leszel megoldas szuletett ezzel is.
(affecting Skylake through Cascade Lake)Ugy latszik kerulni kell az untrasted site-okat, Java meg legyen tiltva.
Elobb utobb lesz itt durvabb is bakker
-
Devid_81
félisten
válasz
TTomax #91178 üzenetére
En is ezt csinalom, letolom a munkat, majd hazajovok es estig melozok
Osszesen 3 delutanra alltam meg 2 honap alatt, abbol tegnapi volt a 3-ik.
3 szobabol vakartuk le a tapetat ketten, majd egyedul csinaltam a plastert (glett talan?!) majd csiszolas, elobb geppel majd rajottem kezzel erzem is, hogy mit csinalok, utana festes 2 alapozo 2 szin, osszes ablak ujra szilikonozva, szegelylec, parkany, anyamkinja IS glettelve, csiszolva, ujrafestve, fuggonytartok, osszes kapcsolot, konnektor, lampa.
Plusz az eloteret fejeztem be 80%-osra kb, ott meg kell egy kicsit mokolni.
Most vizmelegito +water tank project, a heten kezdek hozza, rakok be uj vizmelegitot, mert a jelenlegi az megeszi a 2080 Ti SLI arat 2 honap alatt
Nem is tudom merjek e rola kepet dobni ide, szerintem eleg sokan meglepodnenek ha latnak azt amit az angolok vizmelegitonek neveznek
Utana ha kesz vagyok akkor beklimaztatom haverral a felso szintet, legolcsobb elektromos futes jelenleg.
(tudom ez sokakbol kivaltja a Daaaavid nooormalis vagy?!?! kerdest, de az elmult ket nyar mar dogmeleg volt itt is, telen nem igazan van -5 nel lejjebbm klimaval kb 2 kW fogyasztassal 6-7kW futesi teljesitmenyt tudok 'varazsolni' avagy az egyik leghatekonyabb futes idealis esetben)
De mar van infared futo panel mindenhol, meg csak az ablak ala betamasztva, mert nem volt idom felfurni oket a vegleges helyukre.
Gazt nem akarok, mert adok neki 5 evet max es nem fogja megerni azzal futeni olyan ara lesz.Majd evvege...
Tavaszra: lepcsofeljaro es folyoso tapate le, glett, festes, nappali egyik falon van csak tapeta, szedem le, rakom ki diszkovel, kozben vegigmegyek ott is uj kapcsolo, konnektorokkal mindenhol.
Majd nyar eleje osszes ablak+keret ujrafestes, es vegen padloszonyegcsere+ala infra folia, es lesz padlofutesunk olcsonMegleszek vele pikkpakk, utana csendben meghalok egy sarokban vegelgyengulesben
-
DeckardCain
senior tag
-
TTomax
félisten
válasz
Devid_81 #91177 üzenetére
Már három hónapja dolgozom,munka mellett csináltam eddig mindent.Tapéta le,glettelelés,festés,komplett villanyszerelés (kábelcsere rézre) új csillárok,szerelvények,új laminált parketta mindenhol,konyhafelújítás (ez még folyamatban van),azért is nem nagyon volt se kedvem se idöm ide írni...
Amúgy mi most hétvégén költöztünk,de úgy hogy hétfőn még törölközőt se találtam zuhanyzás után...
de hát gondolom akkor nem kell ezt neked bemutatni.
Volt itt minden,összetörtem az S10+om kijelzöjét erre elővettem a régi nokia8am,de mivel a googleban be volt állítva a két lépcsős azonosítás a már nem létező angol számomra,így az összes contaktom ugrott,épp egy fél órája hogy vissza tudtam állítani gépröl,gyorsan ki is cseréltem a számot a magyarra...
-
TTomax
félisten
5hónap után végre ismét van otthonom és gépem...
Még nagy a kupleráj,de már alakul...
-
Erdei88
veterán
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Erre rakjatok fel a RDR2-ot
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #91162 üzenetére
ja neha egyebkent latom mi tortenik, de en tenyleg csak a hivatalos boltokat nezem.
mondjuk nekem ez mar annyira nem baj, ha valami kell megveszem, egyebkent meg nekem nem surgos.
Raymond: memsavszelben egyebkent a radeonok jol allnak. 580nak 256GB/sje van. 1660ti 288GB/s, mig az 1060 / 1660 192GB/s. 980 224GB/s volt.
az 580 a 290Xhez kepest visszalepes memoriara, de kb csak ahhoz kepest es a 290X alapvetoen magas felbontas + multigpura is volt celozva a maga idejen, ez az 580nal mar nem szempont.
egyebkent az 5700xt 448GB/st tud, szoval aranyaiban GPUhoz kepest kb az 580 es az 5700xt hasonloan all.
-
Raymond
titán
válasz
Habugi #91159 üzenetére
Na ja, voltak ott a versus topic-ban paan akik nemigen akartak elhinni hogy egy fel kifli aran osztogatott RX570/RX580 kartya es menni fog a jatek konzol szinten. Mondjuk nem ertem miert, annyira nem misztikus a topic es mar a mostani generacio megjelenese utan voltak tesztek amik mutattak hogy a beleposzintu kartyak is hozzak a konzoloknal jobb teljesitmenyt mar ha valakinek nem lett volna a spec-ekbol is vilagos a dolog.
Lehet lesz meg DF video, de mar az utobbinal is ott vol hogy az akkor meg csak kb konzol beallitasokkal egy RX580-al is 25-30FPS kozott van a teljesitmeny 4K-ban. Ez kozel XB1X szint ugy hogy a kartyanak jelentos hatranya van memoria savszelben. Aztan ott a videok hogy egy RX570 hoz 50-60FPS kozott 1080p Medium beallitasokkal. Ezzel lekorozi a sima box-ot es a sima PS4-ek, de gondolom a PS4Pro-nal hasznalt 4.1Mpix felbontast is siman hozna 30FPS felett a rendes konzol beallitasokon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Puma K #91158 üzenetére
nem baj egyebkent. a legrosszabb ami tortenni fog, hogy a sok privataccos lvl0 steam user megprobalja szetverni a jatek forumat steamen a sirasaval, mint kb az osszes jol vedett jateknal.
binary injection egyebkent azt is jelenti, hogy ha fel is tornek, valoszinuleg a kovetkezo patchben modositjak a metodust, mivel ez nagyon in-house megoldasnak tunik. ami kb azt jelenti, hogy sok sikert azokhoz a bugokhoz a kalozoknak, amiket honapokkal korabban javitottak.
egyebkent tobblepos authentication megtoresehez aminek a vege egy megfeleloen erthetetlen binary code tenyleg sok sikert.
mondjuk lehet megint whitepapert kene olvasnom, igazabol SW vedelmi szempontbol eleg relevans amit csinalnak.
(ezt igy szakmabelikent is)
-
Habugi
addikt
válasz
Raymond #91150 üzenetére
Noh, tekintve h jó páran közölték h ránézésre a PC-s High Presetnek saccolják, este szánok majd rá egy kis időt és írok egy névlistát magamnak.
Szerencsére emlékszem mely topicokban kell visszanézni, így minimál befektetés árán legközelebb már fogom tudni kinek az idevonatkozó észrevételei (köv. multiplatform játék graf illetve "PC vs konzol" téma) nem érnek egy fillért sem. -
Puma K
nagyúr
Úgy tűnik és szerencsére egyhamar nem fogják tudni feltörni a RDR2-őt:
Many rumors circulate, often set as fact among comments.
Let's make things clear:
- RDR2 has no Denuvo. Binary size is too small for it, also no other signs of Denuvo presence.
- Codex, CPY use Denuvo-skip method by emulating Steam. Many games protected by "Steam only" is same method, that's why edit 2-3 lines of code/configfile make the game playable and can marked as cracked. This is the reason why game cracks come out continuously by the teams.- 5 layer's of protection? This is not true. There's a rockstar launcher, social club, rdr2
binary, they are sync and communicate each other runtime. They use many techniques: pipes, mutexes, events, remote threads, code inject, encrypted sockets, just to list the most known ones. These techniques have many purposes, but can be used to protect themselfes too.- Game activation is not permanent, you can play offline for a while only, launcher/socialclub
check your account periodically (or everyone buy, activate, go offline and refund.. R* guys are
not stupid)- No ETA for crack release. No one can determine the unknown, and releaser teams are not talk
about this for public. C.ompare with previous releases/release times are not relevant, technology changes so quicly, and protections become much harder and harder in short time. A new method can delay cracks for long time, like Anno 1800 still not cracked, in turn it have everything locally, no need internet connection for playing (only by its protection needs continuous connection with U servers).- Every site contains releaser team name are not belongs to the mentoined team. Most of them are fake, forces visitor to survey or other money wasting thing, but no valid crack for the game.
- There's some site, ex. PreDb, where releases published, and nfos uploaded there. It's a good
point to check the wanted software/game crack presence (if CW confirmation not enough).- Releaser teams do their work, but no official post by them, so we don't know what their progress
About "launcher" theory:
Many people working on to try make a Rockstar launcher bypass and some already done it.
But this method not working:Rockstar launcher cooperate with RDR2, and inject code to RDR2 binary while it's running. It's a
kind of protection. If launcher bypassed, this code never arrives, so RDR2 never start, stuck at
a point in the init/load phase. A variation of this process used in GRB, Anno1800 and other
hardly protected games (this process not related to Denuvo or other protection, its coded by the
game developers). -
Puma K
nagyúr
-
-
válasz
Puma K #91139 üzenetére
Nem kinézetre írtam.
Hanem optimalizálásra.Van pár év a 2 játék között.
Kinézetre még akkor sem lehetne összehasonlítani,ha jó lett volna a mafia 3.Mafia 3 kinézetre teljesen kuka volt,még reshade-el is.
---
Egyébként ismerem a Mafia játékokat,nagyon sokat játszottam velük.
Kivéve a 3. hiába rendeltem elő.
Mafia 1 szinte minden évben előkerül nosztalgiázásra. -
Puma K
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
akoska07 #91136 üzenetére
A Mafia 3 szerintem rosszabb volt sokkal. Az RDR2-t ha rendesen beállítod, akkor jól fut. Mafia-nál azt hiszem még lowon is voltak rendesen gondok. Illetve kinézet:
Az RDR2 kimaxolva nagyon szép, az egyik legszebb open world játék jelenleg.
A Mafia 3-ról ez nem mondható el, az sok helyen elég ronda lett. Pl itt az ég elég érdekes: [link] -
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07 #91129 üzenetére
A két játék és a két játékot készítők más-más dimenzióban léteznek... meg hát... az egyik egy jó játék a másik meg időpocsékolás volt mind a játékosok mind a készítők szempontjából...
Az igazi Mafia az első rész volt.
A második meg jó lett volna, de akkortájt jött be a DLC láz vagy csúcsosodott ki... így szétdarabolták a játékot... ami meg maradt, azt is butították...
Az alap Mafia II 11 óra alatt végigvihető átvezetővideókkal együtt (tudom mert amikor megjelent egyhuzamban végigtoltam és 10 óra körül voltam időben).
A 3db kiegészítője meg 5-6-6 órásak...
A harmadik része említésre sem méltó. Nem hogy a Mafia széria nevére... ronda is volt és tele buggal.
-
-
ÁdiBá
veterán
Azért csunyán letérdelteti a 2080Ti is mident kimaxolva az RDR2
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #91124 üzenetére
Eddig az osszes (mindegy hogy irott vagy video) tesztben ugyanaz volt a konkluzio - hasznalj DX12-ot mert simabban megy mint a Vulkan.
-
ÁdiBá
veterán
Megvettem én is a RDR2.
Kiváncsi vagyok, milyen, mennyire fog tetszeni a vasnak. -
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Épül egy budget dedikált stream gép, amiben vga-val szeretném megoldani a kódolást. Mivel nem nagyban megy a streamelés, igy nem kell 4k 60fps tűéles kép
. OBS NVENC new, 1080p@60fps 8000bit-el fog kifelé menni a kép twitch-re. Hetek óta olvasgatok, de nem igazán látom át a dolgokat, potyára meg nem költenék 10ezreket. Szóval 1050 2gb, 1050 Ti, 1060 3gb. E három vga közt rágódom, hogy a fent leirt felhasználásra melyik lenne jobb? Cél persze a legjobb minőség ami kijöhet. A keret is kb ennyi, 20-35ezer ft. Amit olvastam, hogy a 1070-1080 kártyákban elvileg 2 kódoló chip van, és a terhelés feleződik (65% vs 28% terheltség). Ez amúgy a minőségén meglátszik? Mert erről semmit nem találtam. Sőt, külön videót sem igazán, amiben dedikált streampc-ben menne a vga-s stream. Valaki tudna segíteni pár plusz infóval? Felesleges pénzköltést nem szeretnék kivitelezni, mert ha pl a 20ezres sima 1050 2gb uazt a minőséget tudja adni mint a 1060 3gb, feleslegesen költöm el a dupláját. Itthon van egy giga aorus1060 6gb, szóval ahhoz tudok mérni minőséget, hogy rosszabb vagy ugyanaz a minőség az olcsóbb kártyákkal.
Köszönöm.
Sanya -
proci985
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #91111 üzenetére
valamennyit igen. az 5700XT 225Wos es ott is erzi jol magat, a customok meg jellemzoen ilyen 1-2%on belul vannak a jobb hofokok ellenere. szoval ez mar boven nem az, amikor a 290Xnel a vizesblokk extrem esetben 20+% tuningot jelentett.
tetejeben a "kozepkategorias" navi szerintem a valaha volt legnagyobb "kozepkategorias" kartya, a ref 272mm. osszehasonlitaskepp a 980TI, az 1080ti es a 2080TI 267mm, a maga idejen hatalmas 290X pedig 275mm volt. szoval az 5700XT ref hosszabb a 2080TInel is (!). a vega vii 305mm, de az egy rebadgelt workstation kartya lenyegesen magasabb fogyasztassal.
-
Raymond
titán
Na, sikerult a YT-ot is elturni megint. Marmint a sima browser-es desktop nezetet. Meg blog bejegyzest is csinaltak rola [link] es azt irja az a szerencsetlen hogy:
"More easily find the next great video to watch"
es odarakja ala az animaciot ahol latod hogy ugyanazon a teruleten ahol eddig 15 thumbnail latszodott a cimekkel egyutt most csak 8 lathato cimekkel es alatta meg 4 thumbnail-bol a fele. Fantasztikus. Ja es regen voltak automatikusan kategoriak most meg csak a Recommended van akarmeddig is gorgetek lefele.
Megerte valtoztatni...
-
RazoR
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #91107 üzenetére
az a fura, hogy egyreszt nem hangos, masreszt meg nem meleg. elso hetvegen nezegettem a hofokait, teljesen rendben voltak. en sem ertem egyebkent, tesztek alapjan azzal szamoltam, hogy egy heten belul vizesblokkot szerelek, ehhez kepest ket honapja megvan a kartya es en vagyok a leginkabb meglepodve, hogy meg mindig gyari huto van rajta.
nalam alapbeallitasokkal megy minden, az asusnal meg nem hinnem, hogy nagyon belenyultak a refbe.
-
snecy20
nagyúr
válasz
proci985 #91101 üzenetére
Az a baj a ref. hűtésesekkel, hogyha nem feszeled alul őket abnormális szinten, nyilván a teljesítmény kárára, akkor lehet nézegetni a 85-90 °C-okat. Biztos így is lehet őket használni, de nekem a szememet rohadtul bántaná. És hát szerintem a Vegákhoz képest túl nagy előrelépés ebben nem történt.
-
keIdor
titán
válasz
Raymond #91104 üzenetére
Úgy döntöttem RDR2 PC után én most nem kockáztatok.
Bár kaptam accot, ismerősnek nem megy, Ryzen Agesa verzió nyűgje lesz. Nekem elindul, saját részre megvárom a Steamest azzal... -
Raymond
titán
válasz
Habugi #91103 üzenetére
Haha - Reflection Quality - latom GTA5 =bol azert orokoltek valamit
Azon kivul pedig a Volumetrics amit egy masik cikk/video is emlitett az elejen. A tobbi nem sok vizet zavar, MSAA pedig nem lattam hogy hasznaltak volna a teszteknel, a TAA-t kapcsolta be mindenki.
A cikkbol:
"This is a real enigma to us. If you turn this graphics option up to Ultra setting then the frame rates in Red dead Redemption drop massively. And we cant see any obvious visual improvement for all these lost FPS."
Azert nem akkora enigma a dolog, az a helyzet a lagnagyobb valoszinusegel hogy mint a GTA5-nel ez Ultra-n MSAA-t pakol a reflections-re is. Ezert nem lattak kulonbseget amikor lejebb vettek mert eloszor az jon le es utanna kezdi a felbontast csokkenteni.
-
proci985
MODERÁTOR
igazabol ami para lehet az a fogyasztas.
AMD megtanult normalis ref hutot gyartani vegre (ket honapja 5700xt refem van es meg mindig nem adtam fel a vizesblokkra a rendelest), viszont 225W a TDPje ami mellett a chip szepen tartja az orajeleket. tesztek jellemzoen preproduction kartyakat hasznaltak amiknel nem fekudt fel rendesen a huto, ld a gamernexus washer mod videojat. vagy en fogtam ki egy rendesen osszerakott peldanyt, vagy ez productionnal mar nem volt problema. egy 70%al nagyobb chip viszont ki fog futni TDPbol. HBM2.0 ezen talan valamennyit segit, de necces. 2080TI szerintem 300Wal meg meg lehet, esetleg ha fel ev alatt tul vannak egy silicon spinen (ami egyebkent realis) akkor talan a maradek 20% is benne lehet.
meglatjuk.
----
1080TIt tulajkent mondjuk mar megtartanam, foleg ha nincs gari. nagyon nincs mire valtani rola, 2080S sokkal dragabb, annal lejjebb meg nem erdemes valtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- DELL LATITUDE E5420 i5-2410M
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W