Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Ez lesz a jó.....
[link] -
Raymond
félisten
-
Devid_81
félisten
Itt is ket verzio lesz, az erosebb ami native 4K meg a gyengebb.
Azert 12TF, ray tracing, zen2 stb...most a PC-knek lesz egy kis ido mire felzarkoznak[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #91691 üzenetére
Tegnap este odaig jutottam, hogy a hoban elmentunk a haverokkal es par arcot lelottunk egy haznal ahol buli volt, majd a feleseg meg lett mentve a gonosz banditaktol akik megoltek a ferjet es aztan hazavittuk a menedekhelyre a csajt...akkor nekem meg sok van hatra mi?
...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
No, jön a RE 3 Remake is, ígéretesnek látom, alig várom! 2020.04.03.
Öléggé oda fog bacni a tavasz![ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #91686 üzenetére
A házam az 583 x 230 x 560 mm méretű full tower :
Régi szett még: 4790K, AF240, 3x 200 TT venti, 3x 120 bq! SW 3 PWM
Az épített vízhez 16/10-es csőből rendeltem két métert (ez nem a végleges rendelési listám) és azt darabolgattam úgy, hogy ne szívassam meg magamat ha bármi miatt le kell tekernem a CPU blokkot a helyéről, így kanyargósan ugyan de szerintem nem zavaró módon ráhagyással megcsináltam:
még itt is a 4790K van bentA szivattyú bal oldali csatlakozásánál megy ki a folyadék, és nyomja be a CPU blokkba, a blokkból kijövő ágon megy be a radiátorba, majd a radiátorból a szivattyú+tartályba.
Az általam használt Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black ventilátorok 30 mm vastagok, plusz a radiátor 40mm-es vastagsága. Azaz egy 100mm-es masszív tömb van a ház elejében
Mindez a ház belsejében.
Éppen, hogy elfértem, és a tartály teteje és a VGA vége között van egy kevés hely.
Ha most még a VGA-t is bevenném a vizes buliba, akkor ott is ráhagyással csinálnám meg a csövezést.
A szivattyú kimenő ágán van egy T elosztó, annak a végén egy csap és egy kézzel betekert dugó. Ezen a csapon keresztül le tudom engedi a vizet a rendszerből, de ehhez a szivattyú+tartályt le kell csavarozzam az alul lévő be quiet! ventilátorról és aztán mehet a leengedés.
Ja és a csőből maradt egy meg nem mondom pontosan hány centis darab, de van vagy 30-40 és ezt egy csatlakozóval rá tudom rögzíteni a csap végére. A másik végét meg egy flakonba vagy bármibe bele tudom vezetni kényelmesen.
Viszont a ház így ezzel a benne lévő anyagmennyiséggel nehéz lett
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #91685 üzenetére
Az lesz, hogy berendelek mindent majd jovore, kozben intezem a garijat az Alphacoolnak.
Majd ha megjon minden akkor osszerakom es a mostani hutokbol egy kis penzt visszatermelek a legvegen.
De mindenkeppen nem-merev csoves rendszert akarok, rosszabbul nez ki, de csereben konnyebb egy procicsere vagy barmi piszkalas a gepbenEn valahol 1.30v korul lepem at a huthetosegi kuszobot a mostanival.
Erdekes modon 200W korul mutatja a HWinfo64 nekem a max fogyasztast, regebben mintha tobb lett volna ekkora fesz mellett...vagy csak en emlekszem rosszul, ami siman elofordul[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #91682 üzenetére
A helyedben összeválogatnék egy rendes elemekből álló épített vizet majd megrendelném. Amint megjött összeraktam és ha minden rendben, akkor adnám is el az Alphacool-t úgy ahogy van.
Nem bántam meg az épített vizet.
Esetemben a szivattyú+tartály és a radiátor használtan volt, de minden más része újonnan lett rendelve a caseking.de-ről ami ugye UK-ban/ben overclockers.co.uk.
Olyan hűtési teljesítményre tettem szert CPU esetén, ami az akár 255W-ot benyaló 9900K-t is 5,1GHz@1,275-1,28v-on megfogja. Prime95-ben. Nyáron is.
A mostani VGA-t hetente vizezni akarom, de nem szabad. Mert egy év múlva ilyenkor már vehetek is egy új Nv 3000 szériás kártyát
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91683 üzenetére
Akkor mar inkabb egy D5 lesz a vege, az befer a hazba, valahogy megoldom.
Rakok egy vastag radit hazon kivulre plusz a VGA AIO-t meg kell probaljam a haz tetejebe berakni ideiglenesen ha tudom, hogy ne fujja telibe az egesz hazat meleg levegovel.
Majd szepen aprodonkent megveszek mindent, egyszerre sok penz lenne most, addig meg elleszek a csattogo Alphacool Soloval+ha jon hozza masik pumpa garibol az csak hab lesz a tortan
Vegeredmeny az lesz, hogy 360x45 hazon kivulre, 360x30 haz tetejebe, VGA-ra full blokk, CPU-nak is valami blokk.
A haz elejebe meg berakok 3 ventit ami vegre friss huvoset fog befujni a gepbe.
Eddig is nehezen vittem mar arrebb a gepet, ezzel meg adok neki vagy +5kilot tuti
Egyedul a kulso radit sajnalom elore, mert az jobban fog porosodni, de annyi baj legyen[ Szerkesztve ]
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #91682 üzenetére
ja, az jo otletnek tunik.
igazabol az egesz epitett viznek pont azert lenne ertelme, mert lehet rakni nagyobb pumpat, arban meg egy DCP150 es egy DDC (ne adj isten D5) kozott azert nem akkora a kulonbseg. jo, a D5ot nehez elpakolni a hazba, de mostanaban az 5.25 es 3.5os tarolok nelkuli miditornyok koraban ez ne legyen mar akkora problema.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91681 üzenetére
Aha rezbol van, de akkor ha masik kell akkor nem szorakozok ezzel a radival inkabb.
Gondoltam sporolhatnek picit az egeszen ha a radiator jo lenneViszont az Alphacool solo pumpa tegnap ment zorges mentesen, fogalmam sincs ez most jot vagy rosszat jelent, de irok az Alphacoolnak, hogy baj van, aztan ha tenyleg kuldenek masik pumpat akkor max ha elojon a problema akkor csere azonnal es onnan megy az egesz a piacra a null km-es uj pumpaval.
Es onnan meg dobok valami borzalmat a hazba/ra...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91679 üzenetére
Olvasgattam kozben errol a pumpa hibarol az Alphacool Solonal, ha irok egy mailt a gyartonak, es evidence-t akkor kuldenek masik pumpat+feltolto szettet meg egy kis folyadekot gariban.
Azon gondolkodom mi lenne ha megtartanam a jelenlegi radiatort es inkabb vennek hozza egy D5-ot+tartaly+csovek+fitting+cpu blokk.
Csak a mostani radiator az 11/8-as...ami ha jol sejtem az egyik legkisebb atmeroju cucc ami a piacon van es a flow rate-et gondolom jol pofan is veri...
Erdemes lenne erre a radiatorra epiteni?
Vagy inkabb csereljem az egeszet es akkor lehetoleg 16/10-essel csinaljam az egeszet?Bocs, hogy Teged bombazlak, nem is a megfelelo topikban, de a vizesben azota sem irtak a kerdesemre
...
-
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #91676 üzenetére
Ugyesen megoldottak
Intel Z490 Motherboards For 10th Gen Comet Lake-S CPUs Expected To Launch in April 2020
Egy ujabb dead end cucc incoming
De tutira ez meg 4 fps-el jobb lesz jatekra mint a 9xxx szeria, ugyhogy tovabbra is verhetik magukat[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Most nezem az AMD talalgatost, de ez a pecsi kollega csak nem bir magaval
...
-
cyberkind
félisten
Új Bioshock, új Ghostbusters, mi jöhet még?
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91660 üzenetére
Akkor ha jol sejtem ezzel a EK-KIT P360 Custom 360mm Complete Watercooling Kit-el jobban jarnek, ebben D5 pumpa van, Vardar ventik. 40mm radi stb.
...
-
snecy20
nagyúr
Az meg a másik, jobb helyeken ez már az ingyen, vagy tábla csokiért elvihető kategória volt már évekkel ezelőtt is.
Pár ezressel drágábban 24'' 1080p 75Hz IPS Freesync is van már. ~ más dimenzió.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy ilyen monitort még kapni újonnan...
-
keIdor
titán
Eladó szélvédőre akasztható dísz, kell valakinek?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91660 üzenetére
Bekoszontem oda abba a topikba a kis drone-ommal , koszi a tippet
Kozben egyik itteni haverral beszeltem, neki full epitett vize van, 480-as radiatoron CPU es VGA, full merev csoves cucc, csili vili minden.
O azt mondta minel nagyobb annal jobb, es induljak el a 45mm radival, nagy pumpaval.
Ami nem fer be a hazba, azt ugyesen szereljem a gep tetejere, hatuljara, barhova ha tudom persze igenyesen.
Mondott egy tippet, hogy egy kis ugyesseggel a pumpat siman lehet kvulre, hatulra, mint szoktak is, de akar lehet a 360-as radit is, es akkor aztan nem lesz bajom abbol hogy a VGA AIO eleve befuti a hazat.
Meg latok is benne fantaziat, igazabol van itthon minden ami kell, csak a vizhutest kellene kitalajam milyet is akarok[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #91664 üzenetére
Nekem as Asus Dual 2080-am max 2070MHz-en volt stabil, es onnan dobalta el az orajelet amikor melegedett.
OC scannerrel meg talan max ~2040 volt amit tudott ha jol emlekszem.
Viszont a Ti az OC scanner altal (erosen driver fuggo azert valahol csak max 2100, de volt mar 2130 foleg elso drivereknel) 2115MHz-rol indul es megy lefele eppen fogyasztas/TDP limit es melegedes hatasara.
Havernak ugyan ilyen kartyaja mint nekem van csak ujabb, oven mar Samu ram van es neki pontosan egy boost lepcsovel megy jobban mint nekem, neki 2130-ig a peak szinte barmelyik driverrel es onnan esik le.
A 2080 Ti-k picit magasabb orajelen mennek max, de iszonyatosan durvan bele tud nyalni a TDP limitbe, szerintem ha lehetne adni neki 400Wattot meg abba is belenyalna.
Sokkal kevesbe lehet "besaccolni" a biztos orajelet nem ugy mint a 2080 volt.
A 2080 nekem kb ugy viselkedett mint az elodje a 1080 Ti, avagy ha melegedett akkor elkezdte dobalni az orajelet le, de nem voltak "ingadozasok", nem voltak jatek/terheles fuggo elteresek igazan.
2080 Ti-nal az sem mindegy mivel jatszok, vannak jatekok ahol a ~2000Mhz az atlag orajel, egyszeruen eddig futja a TDP bol (330W az en kartyamnal)
De vannak olyan jatekok ahol kozel 2100MHz is megvan atlagban (ez a ritkabb)
Nagy atlagban azt mondom, hogy 2050-70 kornyeken latom a GPU-t uzem kozben.Szerintem pont ezert is vannak ezek szet korlatozva az nVidia altal, ez a csiszolt 16nm, bocsanat 12nm ennyit tud, elszabadulna a pokol azonnal ha lehetne feszt allitani + brutal TDP limit melle...
...
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #91663 üzenetére
Nem tudom mit csinalnak az emberek de neztem ma egy 2080Ti OC thread-et a reddit-en es eleg elszalt orajeleket irkaltak be zomeben. 2100Mhz+ es hasonlok. En ilyeneket messze nem latom a sima 2080-al se. Mindegy hogy vizhutes volt naluk mert nalam se a hutes a problema hanem az hogy 2000Mhz felett (2025Mhz) meg enyhe alulfeszel (1031mV) is mar power limit problema van pedig ki van tolva 268W-ig. Marming az OC scanner egesz odaig eljut. Ha nem tolom ki es hagyom 215W-on akkor olyan 1920-1950Mhz kozott van mert ott lesz power limit. A homersekletek vegig problemamentesek es a ventik is az also 50-es regiokban vannak.
Mondjuk en 925mV-n jaratom 1920Mhz-en mert annak tobb ertelme van hogy ugy 200W alatt megy csak furanak tartottam hogy 2100Mhz+ amiket irkodnak hasznalatra, van itt aki tolja 2100Mhz-eken a 2080/2080S/2080Ti kartyajat?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #91654 üzenetére
folyadekhutesnel valamennyi folyadek eltunik. mivel keverekrol beszelunk, ezert jellemzoen nem desztviz van a rendszerben, tehat technikailag nem viz. az eltuno viz zart rendszernel reszben a csoveken keresztul tunik el, reszben az illesztesi hezagokon szublimalhat el. ezt szabad szemmel nem latni. havi szinten kb 0,1% koruli ertekrol beszelunk, de ez elegge fugg a csatlakozoktol es a csovektol.
zart vizhuteseknel jellemzoen emiatt szokott leegni a pumpa. a megoldas jellemzoen egy extra tartaly szokott lenni tobb folyadekkal kitolni az elettartamot. nyitott rendszereknel (azaz epitett vizhutesnel) az ember siman ratolt, en is azt csinalom parhavonta.
par corsair huto egyebkent jellemzoen ezert egette le idejekoran a pumpat.
setet kerdezz ra a vizes topikban (tippre az egyik leghcbb szakmai topik az oldalon), a DDC310et nem ismerem, de ahogy nezem egy 10Wos DDC varians. az alap DDC ugye az egyik legjobb pumpa a D5 mellett, picit jobb az emelomagassaga (ez majdnem mindegy) de picit hangosabb a D5nel. ez mondjuk gyengebb, de 10W azert eleg, nalam a 20Wos D5 max fordulaton egyedul feltolteskor es az elso orakban ment. az ST360 egy 30as radi: CPUra eleg lesz, ha GPUt is be akarod kotni kesobb akkor nem art meg egy, de azt be tudod kotni. cserebe semmivel nem akad ossze.
---
VR cover a legjobb beruhazas, es moshato. utobbi elonye hasznalva jon elo. nekem harom parnam is van hozza.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #91654 üzenetére
*Update, procim nem stabil 5GHz-en 1.32Vig, szoval csak ugy tunt mintha
4.9-en viszont egeszen barati feszultseg kell neki, marad igy.
Erre akkor jottem ra amikor probaltam felfuteni a vizet prime95 small FFT-vel, hogy a pumpa kerrego hangjat "megszuntessem"
A hazat forgattam ide oda, levego bubi most mar a pumpaban van, latszik a kis ablakon, de a kerrego hangja megint elojott...mehet vissza gariba...
-
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #91651 üzenetére
Allitolag levego bubi csinalja ezt a hulye hangot
Ma is tanultam, mar csak azt kellene tudjam, hogy engedjem ki belole, ugy, hogy ne kelljen a vizet is kiengedni
Viszont azt is irjak, hogy siman csak a pumpa fos ahogy van...
Meg van aki azt irtja miota felfutotte a vizet benne prime95-el azota nem csinalja a cucc, gondolom ott tenyleg buborek volt es kimozdult a helyerol a melegviz miatt.
Nah prime95-om pont van itthon a WD40 mellett a polcon, mindjart kifustolom en ezt...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #91650 üzenetére
"Majd meg holnap megprobalok rajonni, hogy a szemuveges muanyag keretet hova a banatba kell bepattintani"
Kiveszed a facial interface-t (azt amire a szilikonos maszkot rahuztad), berakod a szemuveges keretet es visszateszed a facial interface-t. De ha ugy latod hogy nem kell a szemuveg akkor inkabb hagyd, mert vesztesz vele egy kis FOV-t. Nekem egyebkent ez van [link] de nem mondhatnam hogy idealis pont azert mert ezzel is vesztettem FOV-t. Azt mondjak a VR Cover valtozattal nem vesztesz, de nem igazan akarok annyit experimentalni vele. Lehet azt a silikonos szettet azert rendelek mert a kontollerekre jo lenne aztan a maszkot is kiprobalom ha mar itt lesz.Igaz hogy SD835 van csak benne mint az S8-ban, de itt nem throttlingol mert van ott batar rez hutes es venti is (meg ha nem is hallod). Ezert is ilyen nehez a HMD. Raadasul nemhogy nem throttlingol, meg magasabb orajeleken is jar. Plusz van meg ott jopar szoftveres trukk OS szinten (dinamikus CPU es GPU orajelek terheles szerint) plusz foveated rendering. Ezt szinten mindegyik jatek hasznalja, van hogy jobban latszik van hogy nem a jatek grafikajatol fuggoen.
Arra is figyelj hogy mindig rakd el nehogy nap erje a lencseket mert kiegeti a kijelzoket.
-
Devid_81
félisten
Custom vizet kedvelo kollegaktol kerdeznem, mennyire erdemes lecserelni a jatekvizemet erre a komplett szettre?
Igazsag szerint ha beferne talan inkabb ezt vennem, sokkal durvabb a pumpa viszont a haziko tetejebe nem fog beferni a borda mert mocsok vastag
A haz elejeben meg mar a VGA jatekvize van, termeszetesen rovid csovekkel, lehetetlen lenne a haz tetejebe atrakni.
Csapagyas lett a jatekvizem, ha van egyaltalan ebben olyan, de valami marhara zorog benne az biztos, egyre borzalmasabb hangja van, avagy megy vissza gariba, de akkor vagy 2 hetig nem lesz hutom az is biztos, es arra gondoltam elobb veszek valamit, majd kuldom a regit gariba, ahogy visszajon garibol mar adom is el a jatekvizet ahogy van...
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #91649 üzenetére
Azt eszrevettem, hogy konnyen kilehet menni a teruletrol.
Csak egy kicsit Vader Immortal: A Star Wars-oztam, mire levettem a fejemrol csak pislogtam, hogy hol voltam a szobaban
Raktam amugy szilikon cuccot a controllerekre, meg kapott maga a Quest is, igy mar szinte semmi feny nem szurodik be.
Majd meg holnap megprobalok rajonni, hogy a szemuveges muanyag keretet hova a banatba kell bepattintani, bar sztem jo leszek en szemuveg nelkul is, aztan nehogy veleltenul belekarcoljak valamibe, mert akkor tokon szurom magamErdekes, hogy csak egy "S8-as telo" a vas, de konkretan egeszen elvezheto az egesz.
Jo nyilvan nem egy red dead redeption 2 graf, de az, hogy korbevesz a 3D-s vilag az karpotol mindenert
Majd meg birizgalom, de egyelore csak ma este jutottam hozza, nem volt itthon a felesegem, igy gyors beallitottam ezt azt.
Amugy kb egy orat volt a fejemen, se nem szedultem, se nem volt kenyelmetlen.
Mondjuk eleve a szilokon cucc volt az elso amit rahuztam, sokan irtak rola, hogy eg es fold az eredetihez kepest az erzes amikor fejen van.
Ezt kapta csak en olcsobban vettem par fonttal...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #91647 üzenetére
Helyet csinalj hozza eleget es amikor a Guardian-t allitod be akkor hagyj legalabb fel metert a faltol/targyaktol. Konnyu kifutni a jatek heveben aztan nehogy a kezed esetleg a butor vagy meginkabb a TV/monitor banja. A Beat Saber-hez fules kell, a beepitett hangszorokkal a fele elvezet elveszik mert hianyzik az igazi ducc-ducc. Epp az elobb toltam par menet teniszt a Sport Scramble-ben
Szerk: ja es a csuklozsinorokat hasznald mert a kontroller is konnyen repulhet, itt a Wii ota sok nem valtozott.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #91645 üzenetére
ADBlock-ot hasznalok, de azert jopar video bejon mellette igy is, a csunya reklamoktol megkimel szerencsere.
Kozben a Questet setupolom...huuu...ha az asszony nem fog neki orulni akkor is marad
Mar szet csapoltam magam, most jon az hozza kapott Vader Immortal 1-2-3 lefele......
-
ScomComputer
veterán
Húú gyerekek láttam ma olyan videót,de nem merem linkelni...hihetetlen milyen kretén,idióták élnek a földön és még tolják live-ba....
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #91637 üzenetére
Haztartasbeli blokkolasra a pi-hole ami kell. Beallitod a halozaton DNS-nek es minden eszkozon blokkol. Elmegy egy rPi-n is vagy barmi mason. Ha van otthon gep ami egyebkent is allandoan fut akkor ott (a vason vagy egy VM-ben).
-
-
Raymond
félisten
-
snecy20
nagyúr
válasz Puma K #91639 üzenetére
Köszönöm!
Igen, 55''-ös méretben egész megfizethető már, viszont úgy voltam vele, hogy egy plusz 100-ast már megér a 65''-ös képátló.
Én tulajdonképpen azon vagyok ledöbbenve, hogy feature-ök, funkciók és képminőség terén hány kört ráver ez a modell az Acer Preadator Z321 monitoromra... Annál nagyon feláldoztak mindent a 165Hz javára. Se kontraszt, se normális fényerő, se képélesség, de nem is sorolom.
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #91638 üzenetére
Azt a kutyafáját elég jó cucc
Ráadásul ahhoz képest, hogy mekkora a képernyőátló és mit tud már 270k-ért is beszerezhető idehaza. Ahhoz képest, hogy a most meglévő LG 32GK850G-B-ért 232 Ft-ot fizettem kalibrálással együtt, ez nem sok.
Használd egészséggel sokáig!
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Na, meglett végül a közel tökéletes PC monitorom, amit vicces módon egy TV személyében találtam meg. 65'' Sony Bravia XF90. (VA, HDR, 120Hz) -> [link]
Elég sokáig úgy nézett ki, hogy az OLED jó döntés lehet, de egyrészt ~600e-t erre nem akartam költeni, másrészt PC-re kötve viszonylag sok lenne a kijelzőn a statikus tartalom, a beégés-para meg azért még erősen ott van az OLED-ek kapcsán. Szerintem az utóbbi időben feltétlenül ez volt az a beruházás, aminél azt éreztem, hogy ennek volt hozzáadott értéke az élményhez, tartalomfogyasztáshoz, sokkal inkább mint a processzor, SSD és VGA csere-berék.
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #91636 üzenetére
Nekem egyelore az is eleg ha neha ratudok nezni messzirol arra, hogy mi zajlik a haz elott.
Meg annyira a rogzites sem biztos, hogy kell nekem.
Bar lehet dobok bele egy filleres 64GB-os kartyat aztan tolhatja ra az esocseppeket, meg a levelek hullasat
Nem akarnam szetfurni a hazat nagyon, kabelcsatornazni meg nem akarok tul sokat, az mar igy is van epp eleg, szoval vmi wifis cucc lenne jo, akar a tobb kameras verziobol is, ha van ilyenMasik meg, en evek ota reklam blokkolok, az operat hasznalom egy ideje, de epp visszateroben van a FF mert egyszeruen hanyok az Operatol, foleg, hogy mindenfele felesleges cucc meg a blokkolo mellett is latszik, tok mindegy mit allitok...
Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy az emberek reklamokra kattintva elinduljanak vasarolni...
Ez igaz a TV reklamokra is, nekem mutathat barmit, lefosom.
Es a legtobb idegesito, belemaszik az arcodba, el sem tudod kerulni.
Szerintem a legtobb klikk veletlen alapon megy az adott reklamokra , sokan meg se varjak, hogy betoltson az adott oldal mert rajonnek, hogy melle nyomtak.[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
válasz Devid_81 #91613 üzenetére
Az IP camera állandóan jelzett a telóra ha kellett ha nem,hogy action van.
Utána vettem egy 4 kamerás komplett merevlemezes szettet.
Nem tudom hány évvel ezelőtt.
Asszem £220 körül.
Azóta is tökéletesen működik.
FHD hibátlanul rögzít mindent,sztem megéri egy ilyen befektetés,amikor elég drága cuccok vannak a házban,illetve az autót sem baj ha figyeli.---
Más:
Kicsit elgurult a gyógyszer,de egyébként igaza van.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Puma K
nagyúr
BP, Buda, XII. ker.
Itt csak a Matáv (Axelero) + Fiberpower vagy mik voltak (Matáv hálózatot bérelt) ---> Telekom (T-Home) volt. Aztán 2005-ben épített saját hálózatot az UPC.
A Digi meg csak a Mammutban van ügyfélszolgálattal, de itt nem szolgáltat
A Vodás Go Net csomag 100 perc/SMS/hó, 15+2GB adat/hó, 4G/LTE - 5G sebesség mobiltelefon előfizetés papír szerint alapból 7990Ft/hó lenne. Nekünk ebből 2 is van.
Tévé Prémium: 2800 Ft/hó
Internet 500/22: 2699 Ft/hó
Vezetékes Nonstop S: 100 Ft/hóNekünk meg a 2 mobillal és a vezetékes otthoni szolgáltatással az egész 14k/hó Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Ilyet itt lehet, vagy ezert ban jar majd?
...
-
Puma K
nagyúr
Mikor az ilyen 30-40... 100GB-os játékokat töltögetem, akkor azért kicsit sajnálom, hogy nem már most a Telekom féle 1000/1000 netre váltottam, hanem maradtam az UPC-nél ami hamarosan Vodafone lesz... az 500/22-es nettel együtt...
Ugyan tavasszal elvileg már lehet sejteni valami gigabites csomagokat is az akkor már Vodafone-nál, de meh...
Mondjuk szerintem nem rossz ajánlat:
~14k Ft/hó, 1 éves hűség, e-pack kedvezmény, netes fizetéssel:
- vezetékes telefon: legalapabb
- internet: 500/22
- tévé: most elérhető legjobb, kicsi fekete beltéri egységgel
- mobiltelefon: 2db előfizetésenként: 100 perc/SMS/hó, 15+2GB adat/hó, 4G/LTE - 5G sebességTelekom ajánlata ~20k Ft/hó 1 éves hűséggel, e-pack kedvezménnyel, netes fizetéssel:
- internet: 1000/1000
- tévé: közepes csomag
- mobiltelefon: 2db előfizetésenként 90 perc/SMS/hó, 10+10GB adat/hó 4G/LTE sebesség+1000 Ft-ért 2000/1000 sebességű internet, azaz ~21k Ft-ért
A fenti 20k Ft/hó ajánlat azért volt, mert korábban annyit fizettünk az akkori UPC-s csomagért ami ez volt, és ez alapján adta az ajánlatot:
UPC előfizetés 19-20k Ft/hó hűség nélkül, sárga csekkes befizetéssel:
- internet: 300/20
- tévé: akkori középső csomag
- 1. mobil előfizetés: 150 perc/SMS/hó, korlátlan 1Mbit/s mobilinternet
- 2. mobil előfizetés: 100 perc/SMS/hó, korlátlan 1Mbit/s mobilinternet[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #91626 üzenetére
Ezt a gif-et látva mindig a kacsacsőrű emlős jut az eszembe
Azokkal óvatosan.
Ha kétes forrásból származik, akkor a Rockstar simán törli a játékot a fiókodról. Ugyan ez igaz a Steam-re is. A VPN-nel meg lehet mókolni, de ott is érhetik meglepetést az embert.
-
Puma K
nagyúr
Úgy tűnik, hogy hamarosan ingyen is beszerezhető lesz a RDR2:
"New information, after today's update the game can be restarted and shutdown, tested this just now, the game plays fine offline, after a complete shutdown or restart, tested 5 times, worked every time NO ERROR, it seems they fixed the launcher, maybe for the steam release. anyway good news, now you can shutdown/restart without losing activation😍 awesome news" - forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz keIdor #91621 üzenetére
Ha hazaérek a melóból, akkor én is megveszem, de kicsit morgok az orrom alatt, hogy a GTA V-nél a felsorolt extrákon felül még olcsóbb is volt a megjelenési árához képest
A Rockstar kliense viszont még mindig egy kalap... 2015 óta, hiába újítottak a kinézetén.
Ezt a szerencsétlenkedést akarom megkerülni a Steam által, ami minden frissítést és egyebet elvégez, az RS kliense pedig csak a játékot ellenőrzi a saját rendszerükben.
Persze a R* kliens is működik megfelelően néha napján, de ismerősök visszajelzései alapján még mindig kerülöm őket ha lehet.
Az Epic pedig nálam nem opció...
Az tuti, hogy tartja, mert Rockstar cím.
Nem egy Ubisoft ahol adott újabb címeiket abban évben vagy néhány hónap múlva 50-70%-os akcióban dobálják az ember után
Parancs, értettem!
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
keIdor
titán
válasz Puma K #91619 üzenetére
Én be is húztam. Nekem elég a normál, ezzel úgyse multizom. Konzolra már egy éve megvan, de ez megér egy újravételt.
Az az oka, hogy amit Rockstar Launcherben veszel annak 100%-a nekik megy, míg Steamen az “adó” 30%, tehát az kapásból a Valve-é.
De nekem is 15 éves az accom, majdnem arra van meg minden...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #91617 üzenetére
engem egy idoben nagyon zavart a zaj. paradox modon ez akkoriban volt, amikor 50 meterre laktam a villamossinektol Budapesten, szoval igazabol ha a ketsavos + villamos bekotonel hangosabb volt a szamitogep, az tenyleg para volt.
a vege az lett, hogy igy elegem lett az afterburner - gigabyte ventiszabalyozasbol, miutan harmadszorra kellett ujrakonfolni mindent ujrarakas utan, szoval vettem ket ventivezerlot (egy lian lit es egy hatcsatornas zalmant), a "halknak mondott" ref hd3870 meg kapott egy HR03GTt. a huzott q6600at akkoriban egy IFX14el hutottem, ami kb a D14 mellett akkoriban a legjobb huto volt. ja meg akkoriban volt uj a CM690, megvettem aztan harom hettel kesobb mar egy Cosmos RC1000em volt mert nem fertem el a CM690ben a hutesemmel . ja meg ugye porosodott mint az allat, nulla zajvedelme volt, meg igazabol akkoriban hiaba szamitott egy kiemelkedo hutesu haznak, valojaban mai szemmel kb kozepes volt. erre akkor jottem ra, amikor a Cosmosban kb 3-5dbAt nyertem ugyanolyan hofokok mellett, es a Cosmos egy alapvetoen restriktiv megoldas volt aminel picit trukkozni kellett ha az ember 600Wot meg akart benne huteni.
egyebkent erdekes latni, hogy a 410 mennyire nem valt be. nalam a Cosmost egy Phantom 630 valtotta harom konfiggal kesobb, es az gyakorlatilag korbe van porszurozve. zajvedelme az tenyleg majdnem nulla, cserebe gyakorlatilag egy legcsatorna a haz. nalam ilyen 4,5-5V korul jarnak a ventik uresben es terhelve is kb akkor volt hangja, amikor nyaron a 30fokos melegben alltam neki Far Cry 5 vegigjatszani a ket 290Xel . utobbi eset viszont kb konstant 800W terheles ugy, hogy a haz ambientje nagyon nem valtozott.
CJ4567: azokat az SFlexeket meg akkor vettem amikor Budapesten laktam, szoval 10+ evesek, 10ezer oras nagysagrendu uzemidokkel. szoval igy nezve annyira nem voltak dragak . F12 nekem is van itthon egy, vettem tesztelni de nem valt be sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Összes játék > Kaland játékok > Red Dead Redemption 2
Hát... reméltem, hogy lesz valami akció... hogy az "Ultimate Edition"-t megvegyem...
De ez elég elszomorító, hogy így visszacsúszott a Steam... az ok-okozat most nem izgat...A GTA V-öt nem tudom pontosan, hogy mikortól kezdve lehetett elővételben megvenni, de azt igen, hogy én 2015. február 28-án vettem meg és április 14-én jelent meg... akkor kaptam extraként egy GTA SA-t, meg online egyszer $1.000.000 és Franklin minden új játéknál kap $500.000 pénzt...
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #91614 üzenetére
Ja...volt egy fejem akkor.
Még úgy is, hogy egy időben abszolút nem érdekelt hogy mennyire ordítanak a ventik, kb. a hűtési hatékonyság volt a minden, és még az a szintű zajszennyezés sem zavart, amit két szobával arrébbról is lehetett hallani a PC-ből. Hát, mostmár számít.
Legzajosabb gépem akkor volt amúgy, amikor a Phantom 410-ben volt benne az akkori cucc, az úgy egy elég nyitott konstrukció volt. Kihallatszott belőle minden, a porszűrés sem volt profi benne.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
proci985
MODERÁTOR
meg az 1500as is sok hacsak nem beut a 32 fok es pont azon a heten kell mindenkepp a vized hatarat tesztelni. mondjuk nem baj, ha van tartalek a rendszerben, nekem 120as 1900as SFlexeim vannak amiket konzekvensen 650en jaratok. meg az 1200as 140es Antec twocoolokat valahol 600 korul. a 200as NZXTk meg 400-500 korul.
mondjuk nalam ilyen elmebaj van, 200 + 2x140 be, 120 + 2x200 ki. meg belul meg ket 120as segiteni a radikat meg egy pofantolni levegotvel a deli hidat es a GPUt.
"legcsatornat vagy bruteforce megoldast akarsz?"
"igen"[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #91612 üzenetére
Camera kemeny 30 font volt ebayrol, plusz erre jonne a kabelmentes kabelezes
Nem akarok sokat, annyi, hogy az utca vegen ahol lakunk ott mar birizgaltak mas autojat es az en regi cegesemet is.
Full kivilagitott kornyek, es valaki megis batorkodik...
Dobok egy camerat a haz ele, aztan majd latjuk mi lesz belole....
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #91609 üzenetére
Egyszer valami nagy ötlettől vezérelve berendeltem belőlük hatot (hármat házba, hármat radira), ment mind vissza oda ahonnan jött. Ha van valahol létjogosultsága az overkill kifejezésnek, akkor ide helytálló, a IPPC 3000-k esetében.
-
Puma K
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
mirol akarod vezerelni oket? tippre 0,6-0,8A koruli aram kell nekik, szoval kb olyan vezerlo kell, ami elbir egy kisebb pumpat is.
3000rpmen nem fogsz tudni megmaradni mellettuk, az szo szerint porszivo. tetejeben a min fordulata 800rpm, ami kb meg eppen halknak minosul es tippre kb annyi, mint a jelenlegi ventijeid max fordulata.
igazabol ha nagyon ki akarsz magaddal szurni akkor jo. emlekezz a regi deltakra, amikrol az emberek el se tudtak kepzelni milyen hangosak amig nem probaltak oket. vagy az ultra kaze 3000re. namost ez hangosabb lesz
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #91607 üzenetére
Igazsag szerint nekem csak annyi az elvaras, hogy stabil legyen, sztem cameranak ha van 20-30mbit akkor mar marhajo minden
Biztos tudnam combozni egy idozitovel az olcsokat, ami mondjuk heti 1x lekapcsolna az aramot majd vissza, ezaltal egy gyors reboot, de a vegen a konnektorbol kifog logni 1 meternyi hosszu cucc, mind csak azert, hogy nagyjabol stabilan mukodjon ami kell es arra a stabilitasra vigyazzon 3 masik cucc es azokra is valaminek figyelni kell
Szoval jah a powerline cucc az hasznalhato, meg a nehany heti 1x dolgot is benyelem az olcsokbol, de inkabb legyen dragabb es csak tegye a dolgat.
Koszi az infot ismet!Ui: holnap jon a 64GB-os Quest
[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #91606 üzenetére
A Powerline adapterek proba szerencse dolga, de a nagy atvitelre certifikaltakal azert jobb eselyed van. Nalam volt eloszor AV500-as TP-Link TL-PA511, utanna szinten AV500-as Netgear XAV5401 es most van egy AV2000-es TP-Link TL-PA9020P. Az utobbi mukodik problemamentesen. Az elso kettot hosszabb rovidebb idokozonkent (par het) ki kellett huzni mert lehalt a kapcsolat. Nem tudom mennyi a max atvitel most mert nekem csak annyi kell hogy a 100Mbit net atmenjen a 11x9m lakas ket ellentetes sarka kozott ami mukodik is. Azok a nominalis atviteli adatok (500Mbit vagy 2000Mbit) termeszetesen marhasag, de az 500-asokon is atjott eleg. Az elsonel igaz csak kb. 70Mbit, a Netgear-el mar megvolt a 100 ha jol emlekszek (vagy 90 valami), de ez lenyegtelen ha elveszti a kapcsolatot par hetente. Szoval a teljesitmeny egy lakason vagy hazon belul normalis esetben nem az egytizede hanem inkabb olyan 1/4 vagy 1/5, ahogy neztem a mostani 2000-esem is a tesztekben 350-500Mbit kozott megy ugy ahogy az 500-asok is 70-100 kozott mentek.
-
Devid_81
félisten
Hatha valakinek van otlete a problemamra.
IP Cameranak kellene adjak stabil netet UTP kabelrol.
Eredetileg ez egy Wifis cam de tobben is panaszkodnak ra, hogy nem eleg gyors igy, illetve esetenkent ledobja magat a halozatrol es csak a reset segit rajta, nah ezt en eleve elkerulnem inkabb.
Szoval UTP kabelen fogja majd kapni a jelet, de itt jon a problema, nem akarok kifurni a felso emeletrol majd UTP kabelt vegig vinni a haz falon ha nem muszaj.
Eltudnam szepen rejteni a kabelt eppen, de inkabb kerulnem a dolgot.
A camera es a router kozott szo szerint 5 meter tavolsag lenne, wifi jelerosseg lenne, de a cameraval nem tudok mit kezdeni ha tenyleg kaki
Szoval arra gondoltam, hogy beprobalnek egy powerline adaptert, azonos koron lennenek aram szempontbol.
De keves hitem van benne, mindenki panaszkodik ezekre, hogy kb 10%-at a valos netsebessegnek ha tudjak...
Van barmi olyan otlet ami stabil marad router es a vevo eszkoz kozott de minden wireless es van a vevo eszkozon (legfontosabb resz) ethernet aljzat, hogy a vevo eszkoztol a cameraig mar UTP-n menjen a jel?Osszefoglalva durvan 5-7 metert kellene vezetekmentesen athidalni de azt stabilan.
Nagyon sokat akarok?
...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #91603 üzenetére
Én is elkezdtem nézni milyen hangjuk van, igy inkább másikat válaszottam helyettük.
1500-illetve 1200 asokat...
2db 1500 as 14 est és 1db 1200 as szükét...
Bakker nincs egy normális szinűk... vagy fos vagy ilyen nem tudom milyen szürke..
Noctua NF-P14s redux-1500 PWM 14cm rendszer hûtõ 12+48 hó gar.
Noctua NF-S12B redux-1200 PWM 12cm rendszer hûtõ 12+48 hó gar.
Az áruk sokkal barátságosabbak.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Az egyik legjobb ventiket a Noctua gyartja.
Egyetlen bajom veluk a szinuk...a fosbarna, de szerencsere mar majdnem mindegyik tipusbol van naluk szurke szinu.
A 3000RPM-es ipariknak brutalis hangjuk lesz, ha kisebb fordulaton jaratod oket akkor talan jok, de tippre meglesz a tipikus morgo hang, mivel ezek eleve mas teruletre lettek tervezve.
En pont ezek miatt mentem el NF P12/P14 iranyba, sokkal (fele kb) olcsobbak mint az ipari, eleg tud lenni a legszalitasuk meg igy is.
Ha nagyon jot akarsz magadnak akkor Vardar 120mm vagy 140mm a ventilatorod, de kozel annyit tudni fog a Noctua NF A12X25 is....
-
snecy20
nagyúr
Jó, de ne az 1500ft-os ventit hasonlítsd a 12.000ft-oshoz.
Én csak azt mondom, ha moderált fordulaton lesz használva, akkor nem feltétlenül kell a legdrágábbat venni, illetve össze kell vetni a statikus nyomás adatokat. Ebben nyilván azért kimagasló a Noctua IPPC, mert 3000rpm-ről vették az adatokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest