Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz keIdor #86697 üzenetére
Én egy dolgot tanultam meg eddig de azt nagyon,AMD termékért SOHA ne adj sok pénzt,nem azért mert nem ér annyit amennyi,hanem azért mert az AMD nem szokta kitartani az árait,ilyen volt a 7990, az FX procik csucsa,a 7970,a Fury ,Vega 64,vagy akár a ryzenek és sorolhatnám.Egy évvel a rajt után általában fél áron mentek ezek a termékek.A Radeon VII ára máris esik,reálisan nem is többet 500fontnál a teljesítménye gamer vonalon,a 2080 se ér többet.Mivel ennyiért nem kapni,igy nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #86692 üzenetére
Sokat ne invesztálnék bele,érthetö okokból hiszen nem igazán upgrade ez így egy 1080ról.No meg akkor a monitorom sem ártana lecserélni...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #86693 üzenetére
kivancsi leszek a tapasztalatokra
( )
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
válasz keIdor #86689 üzenetére
Ööö, gondolkodik rajta egyem a szívét...
Én nagyon gondolkodtam,hogy kipróbálom az R7-t de félek tőle,még csak nem is a hőfoktól,hanem a hangjától és a fogyasztástól,azért a kis MSI 2080 Ventus jól adja és nem hangos...pedig ezen sem egy nagy venti van,80%-on már van hangja,de azt nem éri el,ez szerencse..[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz proci985 #86686 üzenetére
Én úgy tudom a Navi GCN6 lesz, annak annyi előnye lesz, hogy már tudjuk, hogy a Sony következő generációjának alapja lesz, és mivel az a fejlesztőknek a célhardver ezért valszeg PC-n is jól fog menni ez az architektúra. Igaz ott közös memória van, PC-n nem, nem tudom ez mekkora hátrány lesz a gyakorlatban. Lesz PS VR 2, gondolom PC VR-nál is ez előny lesz, amit te használsz is.
Ezért is gondolom, hogy most vegyél valami olcsót, amin van garancia, aztán ha kint a Navi, meglátod.
2019-ben szerintem Vega 56/64 teljesítménye lesz, csak 7nm miatt 180-200W-ból hozza, ez az én tippem, később lesz nagyobb CU változat, amit kap a PS5 is. Mivel 14Tflopsot emlegetnek, szerintem nem 36-40 CU-nál fog ez tetőzni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #86686 üzenetére
Vegyél a sapphire 64 nitro+-t arra nagyon viz se kell,400font azaz kb 450euro körül vehetö,késöbb majd levizezed ha akarod.Nincs jobb opció,lehet én is meglépem....
-
proci985
MODERÁTOR
na akkor sajat reszrol innentol wccfteches cikkeket is kerulom.
gamergpu olyan szinten tesz a meresi metodikara*, hogy gondolkodom, hogy ki kene tiltani a VS topikbol. kb hircsarda szint, csak ok elfelejtik megemliteni, hogy bocsi, nem igazan merunk am.
*gyakorlatilag hasrautos modszerre alapozzak a grafikonjaikat
Keldor papa / Puma K: nagyon sok igazsag van abban amit leirtok. amivel tisztaban vagyok:
- a viz buko, a blokkokat amikor megvettem eleve ugy szamoltam, hogy ha el is tudom oket adni a kartyakkal, bukas lesz
- a 290X a masodik gen GCN2.0. a 7970ekhez hasonloan azert megy jol, mert az 590 meg erre az architekturara epul, tehat van hasonlo, aktivan tamogatott chip ami a felepitese miatt meg birja. ennek a navival vege, valoszinuleg egy even belul a 295x2 is a Titan Z melle kerul a legacy kategoriaba.viszont, itt van a masodik pumpa es a tartaly amit egy eve keptelen vagyok berakni a gepbe a masodik vizkornek, es a ket koros, duplaGPUs rendszert meg ki akarom probalni. ez anno azert nem jott ossze, mert egy csatlakozo egyszeruen szublimalt oringestul a CPU blokk tetejebe es nem volt eleg extram amikor raktam ossze a rendszert az elozo nagy atepitesnel, egy fel hetet meg nem akartam varni mire megjott volna a potalkatresz. ezt meg ki akarom probalni. mert csak . tisztaban vagyok, hogy erzelembol dontok, viszont ez a gep nekem a gepepitoi magnum opusom, a masodik vizkor utan pedig mar nincs elerni vizen.
aztan a kovetkezo GPU alrendszer mar egy GPUbol fog allni (hacsak nem az AMD tenyleg megoldja interposerrel a chip-on-a-chip designt) es nem akarom vizezni. es a kovetkezo GPU setupert max 500 eurot fizetek.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Raymond
félisten
Szerintem ez az egyik (ha nem A) legjobb valasztas. Csak picivel vastagabb mint a vekony jatekos tarsai (GS65, Zephyrus, stb.) es alig nehezebb (2.4kg vs. 2kg) de a tesztek szerint a huetse sokkal jobb a plusz hely/suly miatt es a teljesitmeny is nagyon jo. Ha nem hardcore games akkor a 2060-as valtozat boven jo lesz. Na es nem mellesleg meg mindig normalisan nez ki.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ÁdiBá
veterán
válasz keIdor #86673 üzenetére
Elvétve szeret játszani, sőt.
Igazából elöbb végig toltam a TombRaidereket mint én. Az előző gépe is megvolt kb 4 évig, most ha veszek olyat veszek amihez egy darabig nem kell hozzányúlni.De amúgy igen, szeretne többet játszani mikor van idő rá, ez miatt esett erre a döntésem.
Lehet én is kölcsön kérem töle majd egy két partira, ha valahova el kell vinnem.#86670) Puma K Ezekre majd utána nézek... Igazából neki nem kellene annyira erős VGA bele, én viszont ragaszkodom hozzá hogy valami legyen benne, hátha még is.
Pl most is játszott, akkor meg jó ha van benne valami sz@r....[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Puma K
nagyúr
Nem tudom milyen munkára lenne használva, de ha nem kell bele erős VGA, akkor egy integrált Intel IGP is bőven megfelelő az újabb daraboknál. Ennek megfelelően meg a CPU erejét lehet növelni, mert nincs plusz fűtő egység a gépben úgy mint a dedikált VGA.
Mondom ezt úgy, hogy 8 hónapig a GTX 1070 után és a GTX 1050 Ti előtt a 4790K-ban lévő HD4600-as IGP-t használtam nagy meglepetésemre 720p-ben Overwatch és GTA V/Online alatt, úgy hogy játszható volt mind a kettő bár az FPS egy konzol szintjén mozgott (minimum FPS 12-15 ) és a látvány leginkább low-on volt, de tudtam érvényesülni mind a kettőben.
Múltkor vettem egy Lenovo ThinkPad T430s laptopot a linkelt paraméterekkel. Ugyan nem én használom azt a gépet, de azt is hordozzák és bőven használható a 14"-os kijelzővel és az 1600x900-es felbontással. Az aksija is jól bírja és a zsanérja is masszív.
Amit linkeltél Asus gép az nem biztos, hogy olyan jól fogja viselni a sok nyitást-zárást és a hordozást. Az nekem egy kényes masinának tűnik.
Bármilyen laptopot is veszel érdemes majd időt fordítani arra, hogy alulfeszeld a CPU-t és ha szükséges akkor egy egyedi ventilátorprofilt is használj, mert így használhatóbb lesz a gép: nem fog feleslegesen melegedni, nem fog feleslegesen zajongani és ennek köszönhetően stabilabban avagy tovább fogja tudni tartani a boost órajelet a CPU terhelés közben.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz Hublot #86667 üzenetére
Valoszinuleg megteszi majd munkaba jarasra.
Nekem hasonlo a ceges kisteherautom, csak teljesen mas , de nagyon szeretem, mert semmi extra nincs benne, igy pl tok konnyen lehet izzadni benne nyaron klima nelkul, csereben az ablakot lelehet tekerni, es akkor a forro szel segit abban, hogy kellemesebben izzadjak benne
Ezenkivul nincs benne fekrasegito sem, eppen ezert a multkor elottem satufekezot megtoltam a korforgoban IS
De mint kiderult megjatszott "baleset volt" szerencsetlensegere a kis fekanak pont volt camera az autoban, es pont rogzitett, es pont lehetett latni a "baratja" rendszamat is aki segitett neki ebben
Mi volt a kerdes?
Jah igen vedd meg neki, megerdemli az asszony...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Hublot #86667 üzenetére
Szerintem nagyon jó döntés, munkába járni, bevásárolni a gyerekeket suliba hordani tökéletes. Mivel két ajtós, kisebb is...könnyü lesz vele parkolni és a motor sem megy tönkre mivel benzines. Nem.lesz baja ha órákon kell a dugóba mocorogni vele.
Szimpla, normális ember igaz egy Yaris-t ajánlana erre a célre. De ne má' players (vagy ki a f@sz vagy ) asszonya Yarisban üljön. Oda kell a Ferrari, Maseratti, esetleg McLaren.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Kinéztem az asszonynak egy gépet munkára...
ROG STRIX Scar II
Csak amit én néztem abban RTX2060 vga van.
Valaki használ ilyet, mi a véleményetek róla?
Jövőhéten szerintem megveszem neki.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
válasz ScomComputer #86663 üzenetére
De még árnyékuk is van a szikláknak.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
keIdor
titán
válasz proci985 #86659 üzenetére
Az is fontos, amit említ is a csávó. A régi kártyád vajon meddig megy? Igaza van, ezeken már nincs garancia, gari időn is túlfutottak. Lehet elmegy még 10 napot, de lehet 10 évet, senki nem tudja. Én arra szavazok, hogy add el a régit, és RX580.
A blokk lehet rajtad marad, de ez a rizikója a víznek, hogy a blokk sokszor bukó, de ezt tudod te is. Nekem is annó a GTX-780 SLi-n víz volt, és nálam ezért volt az utolsó. El tudtam adni, csak 6 hónaposan is hatalmas buktával.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Puma K
nagyúr
válasz proci985 #86659 üzenetére
A második kártya tartja magát de meddig?
Amit meg veszel az meddig fogja tartani magát?Most vennél egy RX 580-at akkor abban még van pár év és nem azt kell nézni hogy mikor fog letérdelni a két 290X.
Ami mint látható mindegy, hogy vízzel hűtőd, mert megadta magát. Most beteszel egy újabb időzített bombát a már meglévő mellé ami mellett már robbant az egyik.Oké vannak épített vized rá meg blokkod de most kéne kiszállni belőle. Kb ez a jel.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #86657 üzenetére
itt inkabb arrol van szo, hogy van ra blokkom, szoval total cost of ownership szempontbol igazabol ez itt egy majdnem elhanyagolhato koltseg.
2013 ota multiGPUzok (tetejeben multimonitor / VRrel), szoval vagom a limitaciokat. ez itt most egy "quick fix". ami nem latszik, hogy harom 1080TIre ugrottam majdnem ra az utobbi evben
Raymond: a Vega 56 par helyzetben mar eleve "kifogyott" helyzetbol indulna, tetejeben ahogy nezem egesz biztos kell ra blokk az en igenyeimre. az meg ugy mar 400 euro es nem 250.
a 90euros 580 ugy, hogy van egy 290X OC vizesblokkal meg a "semmivel nem vagyok elobbre kategoria". az egyik 290X lehalt, de a masodik kartya tartja magat.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #86656 üzenetére
En is inkabb azt lepnem meg hogy most valnek meg a CF-tol. Aztan hogy egy atmeneti 90EUR-os RX580 kepeben vagy eppen egy 259EUR koruli Vega 56 kepeben amire a vizedet rarakod es azert valamivel tovabb marad nalad. Aztan mire a Vega 56 is kifogyna addigra lesz a kiforrott Navi, talan mar a nagyobb/frissitett Navi es a Turing utodja is igy lesz mibol valogatni.
-
keIdor
titán
válasz proci985 #86656 üzenetére
Pont reggel néztem meg ezt a videót, ez alapján: [link] én az 580-at venném. 90€-ért pláne no brainer. Aztán meglátod hogy sikerül a Navi.
Ne vegyél egy 4 éves kártyát, a mai játékok már nem támogatják a multiGPU-t. Most épp nem játszol olyannal, egy hét múlva meg ki tudja.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #86655 üzenetére
igazabol ez igy nem tudom, hogy a legjobb / legrosszabb dontes-e. hasznaltpiacon lattam 580 4GBt is 90 eur korul, itt meg eppen 60 eurot akarok adni egy 4 eves kartyaert, amire viszont van olyan hutesem, hogy garantaltan csendes lesz es ahol megy a CF, duplazza a teljesitmenyt. namost lehet akarok far cryozni a valtasig, azt meg egy 290X harom kijelzovel max 35fpssel birja a ketto es a harom kivetelevel.
viszont ugy vagyok vele, hogy ez kb a "kajalok egy jot etteremben" arkategoria es belefer kitolni a rendszert meg par honapig.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
na lehet par honapig megis megint multiGPUzok. ugy nez ki talaltam hasznaltpiacon nagyon olcson egy 290X matrix platinumot. ha igy marad, akkor megy fel ra a hutes aztan ugy nem 0. napon kell navira valtanom.
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #86650 üzenetére
Fene sem tudja, eddig is AMD cucc volt a konzolokban aztan megis elment sok sok ev es kozben Intel es nVidia uralta a piacot tovabbra is.
En egyedul most a procijukban bizok AMD-eeknek, hogy felzarkozik Intelhez rendesen es a jovokep teljesen mas lesz vegre.
VGA fronton Navi ide vagy oda, meg mindig keveset tudunk rola, leszamitva az AdoredTV bakloveseket
Szoval ezt meg hagynam egyelore....
-
ÁdiBá
veterán
-
nagyúr
válasz keIdor #86642 üzenetére
Néztem énis... elfogadnék egy ilyet szívesen... sajnos aranyárban van ezis.
Nevetségesek ezek a monitor árak, ennyiért 55 colos, sőt lassan akciós 65 colos OLED tévét kapni.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #86637 üzenetére
Volt egy gépünk réges-régen. Az a számítógép használt ilyen nagy flopikat, de már nem emlékszem, hogy melyiket (8" vs. egy 5 ¼"):
A frizbizést nem próbáltuk ki a nővéreimmel, pedig ha úgy volt rossz gyerek voltam-voltunk és én pl a szekrények tetején mászkáltam, amiről a kanapéra ugrottam és körbe-körbe szaladtam a lakásban
A gépnek sárga monokróm kijelzője volt. Ha játékra került a sor azon a gépen, akkor egy Snake szerű futott rajta. Más játékok nem rémlik, hogy lettek volna ahhoz a géphez.
személtetés, netről szedett kép
Akkoriban inkább a tévére kötött Atari 2600-at használtuk amihez volt két kontrollerünk és egész sok játékunk.
Az Atari után volt egy Sega Master System II szintén 2 kontrollerrel és ahhoz is egy adag játékkal:
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #86635 üzenetére
Én egyszer még talán Windows 98 vagy már lehet XP alatt valamit floppy-ra kimentettem... akkor 12db-ot használtam fel.
A legjobb az volt, hogy a procedúra végén mikor újra használni szerettem volna a szétdarabolt adathalmazt, akkor derült ki, hogy nem volt jó a mentési folyamat és nem sikerült újból összerakni amit kimentettem
-
snecy20
nagyúr
Egy ilyen azért kemény lett volna...........
-
Raymond
félisten
válasz snecy20 #86632 üzenetére
Megy a 96Hz DP-vel rakotve Freesync nelkul az NV CP-ben max 85Hz aztan nincs kep, de Freesync-el bekapcsolva siman lehet custom resolution es ott megy a 96Hz is. Kiprobaltam Wildlands-ben, ott borderless modban megy a Freesync es nincs frame skipping se.
A Spyder4Pro-t azert ugy nez ki be kell vetnem a hetvegen mert a szinek nem az igazik igy alapbol. A masik a klasszikus VA panel fekete problema ami nem idealis szogbol nem igazan fekete mar. Koszonhetoen annak hogy kozel ulok es hogy nem hajlitott a szeleken ez mar meglatszik.
De egyelore ugy nez ki marad. Rendesen beallitva jo lesz ez, foleg 379EUR-ert.
Szerk: es sima Windows Desktop-nal sem eldobando az a 96Hz
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Ingyenesen beszerezhető az Assassin's Creed Unity azon apropóból hogy leégett a 20%-a az egész Notre-Dame székesegyháznak.
(kicsit köhögnek az Ubi szerverek...)
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #86609 üzenetére
en csucs leghutesrol valtottam, ugy 500Wig megy a csend, de oda mar nagyon valogatott komponensek kellenek es mellesleg meleg lesz.
nalam most halk/csendes a gep, de a vizhutes ennek a terhelesnek a duplajara van meretezve 30+ fokos ambient mellett, most meg nincs 20 fok se nagyon. ha cserelgetsz ugy a viz nem annyira jo persze.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #86616 üzenetére
Te sem ültél még a nagykörút szélén 24/7-ben a gép mögött és toltad a WoW-ot (látszik a gép tetején a játék doboza). Oda kell a LED! A kosz az csak a szükséges rossz...
Vagy lehet inkább akkor kell még önteni egy kis port a gépbe és ha vissza vált kékre akkor már elég...?
A kompresszort lehet a kompromisszummal keveri a gép tulaja, az meg nincs. Csak a maximális elérhető FPS lebeg a szeme előtt!!
A gép tulaja meglehet úgy van a porral, mint Tony Montana. Csak ő a fehérebbik verziójával, hogy "A por, nem számít!"
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz FollowTheORI #86620 üzenetére
20bar eleg kozelrol mar a cable management-et is megoldja...es valoszinuleg picit at is rendezi a gephazat belulrol
...
-
nagyúr
válasz Devid_81 #86618 üzenetére
Az már viszi az alkatrészeket is?
Ez a gépet már majdnem mosogatógépbe kéne inkább rakni annyira gáz.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ScomComputer
veterán
-
snecy20
nagyúr
Micsoda koszfészek!
-
Erdei88
veterán
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #86608 üzenetére
Én rájöttem / megtapasztaltam, hogy halk gép jó hűtési teljesítmény mellett nemigen létezik légen, pláne ha ott figyel egy-egy nagy fogyasztású CPU és VGA a konfigban Viszont épített vizem 1x volt az életben, de többet nem valószínű hogy lesz, már csak azért sem mert éves szinten többször is szoktam cserélgetni alkatrészeket.
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #86601 üzenetére
Nah akkor csak lesz valami kompatibilitas a vegen.
Ami azert nem is artana.
Ugyis sokan lecserelik majd a regebbi lapokat az ujakra, meet mar sok feature nem is lesz elerheto a regi lapokon.
Annyira nem sirnek az MSI helyeben....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Puma K #86602 üzenetére
negyed hangero mellett hozza a founderst es kb a strix mellett az egyetlen ami teljes terheles alatt meg elfogadhatoan hangos (kb 1100-1200rpm koruli minosegi 120as venti van itt). btw 20%al magasabbra boostol az FEhez kepest, mindekozben. bar ahogy nezem OCban kb 2100 korul van a TIk vege.
persze az arat ez se eri meg.
-
Puma K
nagyúr
Forrás: ASUS GeForce RTX 2080 Ti Matrix 11 GB Review
Az a Matrix hát... jobbra számítottam hőmérséklet és zaj szempontjából. Az ára meg persze egy vicc.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Na ugye....
MSI Issues Clarification on Next-Gen AMD CPU Support on 300-series Motherboards....TTomax.....Habugi.....gyanúsak vagytok,nagyon összeszoktatok....
Együtt jártok buliba more,meg isztok,nem egy hanem demizson kettöt...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest