Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Jajj srácok, a PS4-es Detroit után qrva magasan van a szint, amihez nem érnek fel ilyen fércmunkák. Inkább játszanátok ilyenekkel amik újraértelmezik a "játék" fogalmát.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz stratova #79696 üzenetére
Ehh akkor én úgy érzem jó vagyok:
Az átlagot ne nézzétek, mert sok óra netezés van benne
Viszont a 16 GB-nyi RAM kikapcsolt lapozófájl (már minimum ha nem több mint 8 hónapja) mellett kevés úgy látom, viszont nem lassult a rendszer és nem nyivákolt.
Amúgy lát valaki para értékeket bármelyik részen?
Több órányi folyamatos GTA Online, x órányi Overwatch és 3 órányi Black Mesa után.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
stratova
veterán
válasz ScomComputer #79685 üzenetére
Nálam a borda nélküli Asrockon OC nélkül nyalt bele 108-ba a VRM egy 95 W-os A10-7850K-val, de maga a meleg a környezetének sem jó, 50-60°C sajnos az ITX lap nem túl nagy házban.
Aztán rákerestem a saját lapomnál alkalmazott elemek whitepaper-ére és rövidebb ideig 125°C-ot bírnak.
Kaptak VRM sünit a CPU meg egy alulfeszelt profilt p-state-enként és csókolom.
De a Thaicitól az árának fényében azért többet várna az ember, mondjuk az általam preferált ITX vonalon ez még egész guszta:Puma K szinte fáznak
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
válasz ScomComputer #79685 üzenetére
Akkor az összes felsőbb kategóriás asrock lap lehet ilyen lesz... MSI-re leszek kíváncsi. Főleg az edge lapokra.
-
-
VTom
veterán
válasz Puma K #79668 üzenetére
Én nem tettem rá, mert telibefújja egy 200-as venti. Nem monitorotom a hőmérsékletét, de úgy emlékszem hwinfo szerint 40-pár fokos volt.
Nálam is ez volt a szempont. És mondom, én nem bántam meg, de sokaktól hallottam, hogy meghalt nekik.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #79686 üzenetére
PCIe 2.0 = 500MB/s per lane -> x2 = 0.98 GB/s
PCIe 3.0 = 985MB/s per lane -> x4 = 3.84 GB/sA tobbi kombinaciot beszorzod ezek szerint. Tehat egy PCIe 2.0 x4 meg mindig nem engedi teljesen szabadjara egy legujabb, 3GB/s feletti olvasassal biro NMVe SSD-t.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Puma K
nagyúr
Hajajj akkor a CPU kap még egy egységet a VGA-n felül ami alulról fűti
Köszi az infót!
Az oké, de az írási és másolási sebessége is feleződik ahhoz képest mint amit a gyártó megadott vagy más mértékben érezteti a hatását?
-
Puma K
nagyúr
Neked hány fokon üzemelnek terhelés közben a linkelt hűtéssel?
Samsung PM961 1TB M.2 NVMe PCIe SSD-n gondolkodom.
Már csak azt nem tudom, hogy milyen hatással lesz az SSD teljesítményére, ha az alaplapom x2-es M.2 slot-jába teszem az x4-es sebességű adattárolót.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Intel az új 28 magos Xeon-nál nem forraszt, hanem marad pasztás. Hivatalos.
Szánalom.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #79677 üzenetére
Ilyeneket is dobalt...csak teloval gyors lottem egy csunya screen shotot...de volt rosszabb is.
Vmi shop windows volt amit talalni kellett volna es egy fout volt autokkal...kemeny cucc
Nagyon ellenorzik hogy melyik kep micsoda.Szerk: tudom ott a skip, de volt amikor visszadobott aztan, vagy nem adott ujat
[ Szerkesztve ]
...
-
-
Devid_81
félisten
OVERKILL's The Walking Dead Closed Beta Key Giveaway
Mire beregisztraltam kihullott a hajam komolyan, hogy lehet vmi ennyire okadekul valogatos a jelszora komolyan...
Es kozben 5 millio captcha amiben a kep es a keresendo dolog nem is stimmel...ehhez csak gratulalni tudok az oldal keszitoinek.
De aztan nagynehezen megerkezik a kulcs, es mar toltodik is lefele...
-
Devid_81
félisten
-
cyberkind
félisten
-
ÁdiBá
veterán
-
Puma K
nagyúr
Tettetek rá hűtést?
Monitorozzátok-monitoroztátok avagy monitorozod a hőmérsékletét? Ha igen akkor az nálatok-nálad hogyan alakult?Ahogy olvastam a neten kell rá a hűtőborda mert ahogy itt is írtátok tolja a hőt rendesen ha dolgozik.
Én meg ha vennék, akkor tennék is rá egy ilyet (már ha ez ellátja a feladatát):Azért akarnék egy ilyen M.2-es SSD-t, mert ezt csak az alaplapba szemből bepöccintem és kész.
Míg egy hagyományos adattárolót kábelezni kell meg elhelyezni... a gépház oldallapjait leszedni, kábelkötegelőzni meg ami még közbejöhet szerelésnél.
Aztán a minél kevesebb elrendezendő kábel az annál jobb számomra.
A moduláris táp is egy nagyon jó dolog."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #79664 üzenetére
Nekem az tetszik ezekben a rendszerekben, hogy külön állitható minden processzor mag.
Lényegében nálam az i9 7900X olyan, hogy megmondhatom neki az első processzor mag mennyi feszültségen mekkora órajelen mozogjon, mind a tizet külön tudom húzni szabályozni, baromi jó.
Multkor úgy használtam, hogy 5 db magot hagytam 4,6 GHz en 1,2V a másik 5 processzor mag pedig 4,8 Ghz 1,25V.
Gondolom az új procikat is belehet igy állitani már.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Habugi
addikt
válasz Devid_81 #79662 üzenetére
Semmit nem számít sajnos hogy mennyivel drágább, akkor sem fog ha egyszer majd ~azonos lesz az IPC.
Jobb példányok az egyiknél 4.3-nál nyiffannak ki, a másiknál pedig ~5.3-nál.
Innentől kb arról szól a fáma, hogy ezért az 1Ghz-ért, illetve a mostanra elég kicsire zsugorodott IPC előnyért leteszi-e valaki a felárat. Fétisből, fanboyságból, szükségből, teljesen mindegy.
Csináltam anno c2c összehasonlítást Rizsa topic jobb eredményeivel.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #79661 üzenetére
Erdekes, hogy atlagban van akar eleg "nagy" elteres is 6-8 mag kozott a 8-as javara.
Majd arra leszek inkabb kivancsi, hogy mondjuk azonos orajelen mennyi a kulonbseg.
Nem hinnem, hogy IPC javult volna sokat a generaciok kozott, inkabb a jelenlegi base es turbo orajel elteresekre fognam az itt ott nagyobb kulonbseget.
Ha csak siman a magszamtol nott volna, akkor az AMD mar regota lenyomta volna az Inteleket a Ryzennel.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #79659 üzenetére
en red alerttel es C&Cvel kezdtem anno, a red alert 2vel es a c&c3al toltuk. meg foleg a generalssal, mert abban rush taktikan kivul volt mas erdekes is. aztan attertunk generalsra, de annal meg tul hosszuak voltak a meccsek, meg kb a mai napig nincs hardver ami elbirja.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #79656 üzenetére
Ne szomorits el, mondd azt, hogy jo lesz es nem lesz lehuzas benne
(#79657) proci985 huuh hallod en mar arra nem igen.
Tiberian series-es voltam nagyon, ezekbol a legtobb figyelmet a Command & Conquer 3: Tiberium Wars kapta.
Haverokkal vertuk egymast ha kellett ha nem[ Szerkesztve ]
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #79653 üzenetére
mondjuk egy generalst nem tudom mennyire mernenek bevallalni 2020ban.
emlekszel meg arra a missziora amikor az UN segelyeket kellett kifosztani, amikor tuntetest kellett szitani szetverni a stadiont vagy a vegen amikor a szojuz telepen el kellett lopni egy raketat? meg a kivagott "mergezo traktoros" missziora?
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #79652 üzenetére
Kb igy lehetne megfogalmazni, igen
Szerk: EA is working on the remaster of Command & Conquer
Ebbol mar egy peldanyra tutira van vevo[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #79649 üzenetére
Talan az egyik "legjobb" ar/teljesitmenyu kartya lehet az RTX-ek kozott.
Lehet idovel+atom OC-val utoleri majd a GTX 1080 Ti ref-et is.
De azert addig nem mernek fel labon alni amig ez meg tortenikSzerk: NDA jovohet szerdaig van, megnezzuk mit tud majd.
[ Szerkesztve ]
...
-
DeckardCain
senior tag
És egy nem fapados kártya lesz 230-250e.
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy Performance Benchmark Leaks Out – Slightly Faster Than GeForce GTX 1080
Kb ennyit is vartunk ettol, GTX 1080 +5-10% cimfuggoen.
...
-
proci985
MODERÁTOR
ja itt is, de ez a fajta cipo tulelte a 2015os nagy budapesti zaport, harom szigetet es harom skandinav telet (10-20 centi hoban meg nem szoktam bakancsot huzni), szoval enyhen kiakadtam. mondjuk a tarsasagbol egyedul en nem faztam meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #79636 üzenetére
ja
vagy nem csak a vihar meg az orkan, hanem nincs a kozelben se ocean, se tenger. iden nyaron 150meteren beazott betonon a goretexes salomon gtxem es a monszunkabatom is kb negyed orat birt. namost ez göteborgban teljesen normalis.
-
törölt tag
válasz ScomComputer #79637 üzenetére
A MESTER!
-
ScomComputer
veterán
válasz snecy20 #79636 üzenetére
Azért jó nekünk,mert szélvédett...
-
törölt tag
155 mph winds. Brutál lehetett ez a vihar.
-
keIdor
titán
válasz Raymond #79555 üzenetére
Szolgáltatások, lakhatás, biztosítás, ezek drágák nyugaton és északon, a fizetésekkel arányosan magasabb. Viszont mivel sok minden ugyannyi mint otthon ezért akkor is több minden elérhetőbb kint.
Magyarországgal az a baj, hogy kilátástalan. Sose lesz jobb, a büdös életben nem érjük el az osztrák életszínvonalat, sajnos még a szlovén, spanyolt se. 100 év múlva sem. Ennek az oka, a hatalmas korrupció, a mentalitás és az emberek maguk. Beletörődtek ebbe, aki meg tenne azért hogy jobb legyen, azokat is visszarántja a többség. Nem volt valódi rendszerváltás, az emberek se tesznek érte semmit. Nekem ebből lett elegem annó.
Illetve nagyon magas az ÁFA. Meg az szja. Skandináviában is magas, de van is erős szociális háló. Magyarországon mikor lesz olyan? Egészségügy helyzete, oktatás miért ilyen? Elviszi a korrupció...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Habugi
addikt
-
törölt tag
Michael hurrikán Floridában.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Észrevennéd csak megfelelően genyó játékot kell találni.
Én anno pl Fallout 4-ben (aka loading screen simulator..) a SATA és az M.2 közti különbségen lazán lezongorázhattam volna a 4 évszakot.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz Raymond #79621 üzenetére
Kell az, csak hűteni kell őket.
Nekem RAID M2 van, játékra.
Nincsenek betöltési problémáim#79619) VTom Nem tudom milyen M2 vásároltál, de ég és föld a sima SATA és az M2 közötti teljestimény különbség, bár most szigorúan samsungról beszélek, egy megfelelő 960-970 M2-ről.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
VTom
veterán
válasz Raymond #79624 üzenetére
Köszi, tisztában vagyok az mSATA, m.2, NVMe szabványokkal
Amit Puma kérdezett, az egy nvme, amiért én nem fizetném ki a felárat. És 1TB-nyi adatot nem tárolnék ssd-n, főleg nem nvme-n.
De mondom, ez az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
M.2 csak a fizikai forma. Van ott SATA es NVMe csatolasu. Az utobbik melegednek jobban mert a controller jobban terhelodik a 2-3GB/s atviteleknel. A SATA-soknal nincs ilyen problema. De jatekokra abbol is csak SATA-sat vennek, tenyleg nincs ertelme az NVMe-nek oda, nem lesz kulonbseg a sebessegben, legalabbis nem annyi hogy a felarat megerje.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
snecy20
nagyúr
-
VTom
veterán
válasz Puma K #79618 üzenetére
Én nem vennék 1TB-os m.2-t.
Nekem van egy 512-es, nem panaszkodom rá, de Razorral együt vettük, az övé kb. 2 hónap után megadta magát.. Én csak játékokat tárolok rajta, de tök felesleges volt az m.2, elég lett volna egy sima sata ssd.
Az m.2 és az nvme között sem érezhető már a különbség, egyedül a HDD-ről SSD-re váltás szembetűnő (az viszont nagyon)
Az m.2-k közül azért nagy arányban adják meg magukat, kérdezz meg bármilyen szervizest, vagy céges IT-st.Egyébként magát a terméket nem ismerem, ez csak a véleményem a témáról.
-
Puma K
nagyúr
Uraim, öröm Önökkel együtt fórumozni!
További ostrom avagy kérdezz-felelek
Mi a véleményetek erről az SSD-ről:
Samsung PM961 1TB M.2 NVMe PCIe - specifikációk kép
Merjem venni-ne merjem venni?
Az alaplapomhoz jött BIOS frissítés amiben már támogatja az NVMe-t.
Viszont az M.2 csatlakozója x2-es sebességű. A gyakorlatban feleződik a névleges sebessége a fenti Samsungnak, mert az amúgy x4-gyet támogat?
Plusz infó: Z97-PRO GAMER user's manual
2 x PCI Express 2.0 x1 slots (share bandwidth with M.2 Socket 3)*
M.2 Socket 3 shares bandwidth with PCIEx1_1 and PCIEx1_2 (in PCIE mode) and
SATA6G_4 (in SATA mode), and supports M Key and type 2260/2280 storage devices.Windows 7 menne rá, videoszerkesztő-vágó program és játékok.
TL;DR
A fenti kombó azaz alaplapom + Samsung PM961 1 TB M.2 NVMe PCIe különösebb gond nélkül működne együtt?
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Puma K #79614 üzenetére
Én nem akaork rábeszélni senkit semmire, nyilván van olyan helyzet is, ahol elkél a sok mag/szál, pl. BFV béta, de egyelőre nem látom, hogy ajátékok bármi értékelhetőt profitálnának belőlük.
Csak az indokolatlan lehúzás megy, mint a raytracinggel.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Puma K
nagyúr
Jól van nyertetek... marad a 4790K
Úgy is jelenleg 1440p-ben 166-ra korlátozott FPS-el az 1080 Ti izzad a CPU meg látványosan malmozik.
CPU csere PS5/Új XBOX megjelenése után
-
VTom
veterán
válasz snecy20 #79612 üzenetére
Egészen pontosan 2021-ig
Általában akkor nőnek meg drasztikusan a gépigények, ha konzol generáció váltás van. Persze van egy-két cím, ami igényli a vasat, de a jellemző általában ez.
Szerintem ha kijön a PS5, és a következő XBox, akkor lesz igazán előnye a sok magos/szálas prociknak, ráadásul akkor már legalább 2 generációval több lesz a piacon.A VGA persze más kérdés, az úgy van kitalálva, hogy cserélni kelljen minél gyakrabban, nehogy Huang éhen haljon
-
snecy20
nagyúr
Ez egyébként így van. Ha valaki megveszi az aktuális asztaliban a csúcsot, akkor ahhoz a platformhoz és procihoz elviekben 4-5 évig nem lenne muszáj hozzányúlni. Lásd 5 éves 4770K / 4790K / Z77 esete, nem gondolom hogy olyan égetően muszáj lenne leváltani még a teljesítménye okán őket mondjuk 2020-ig.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
VTom
veterán
válasz proci985 #79610 üzenetére
Vagy akkor kell változtatni a konfigon, ha a) tönkremegy valami b) már nem hozza azt a teljesítményt, amit elvár az ember
Én ezért nem értem, hogy miért baj a 9900K (megjelenéskori) árazása, főleg azoknak, akik Z370/8700K-val tolják. Minek onnan váltani? Még 6700K-ról sem érdemes.
Lehet ezt okosan is csinálni, és akkor nem megy rá egy autó ára a PC-re.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Erdei88 #79604 üzenetére
talan jovo nyarra az amd 7nmen lesz hasznalhato 300-400usds kategoriaban jo fogyasztassal, olyankor szokott lemenni az elozo generacios kazanok ara.
de ja tolni kell a karriert (vagy valtoztatni azon a mentalitason, hogy nem veszek olyan hwt amit nem tudok egy havi megtakaritasbol kikohogni lazan ketszer, de az meg nem fog megtortenni)
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz DeckardCain #79607 üzenetére
Vagy a jelenlegi elavult konfiggal játszani továbbra is, amiről sokan csak álmodoznak
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Pont lemaradtam egy jó sztoriról, na mindegy...
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest