- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Valami elfogy, vagy a cpu, vagy valamire vár, de ezt már írták neked másik topikban. Azt kéne megnézned, hogy játék alatt ram, Cpu mit megy, Aidával hőfokok... stb. megnyitod a feladatkezelőt, teljesítmény és játék alatt alt tab, megnézed hány % stb. és a hőfokokat is persze...
-
zzola
titán
Üdv.
Segítséget kérnék!
Asus GTX660 TI-DC2T-2GD5 videokártyám van, Battlefield 3 alatt random módon leesik az FPS 15-17-re, egyébként ha ez nincs- 55-110 FPS között mozog..
Konfig:
AsrockAMD FX8320
2x4GB Corsair XMS3 1600
500 GB 32MB Sata3 Hitachi HDDÉn nem értek hozzá, itt hardveresen vagy szoftveresen kell keresni a problémát?
Köszönöm! -
pipo112
őstag
sziasztok volna 1 kérdésem az új asus gtx 660ti dc2og -és kártyámmal a battlefield 3 auto detect-je a videó settings-be 1-2 dolgot ultrára de a nagy részét medium-ra lövibe a beállítást miért van ez nem vágom keresgéltem fórumokon de nem találtam semmit mi okozhatja ezt
a procim egy fx 6350 , mem. 6gb 1333 a lapom asus m5a78l-m/usb3
az előző procimmal ami 1 phenom 2-es 840 x4 es volt a vgam 1 6850-es ati azzal az auo detect alapon mindent high ra rakott
gyakorlatilag a mostani configom 10x jobbvalakinek valami ötlete vagy esetleg találkozott már ilyennel
a válaszokat előre is köszi
-
JoolsNOS
veterán
válasz
etele1.0 #5986 üzenetére
Akkor kezd azzal. Gyakorlatilag egész gépet cserélted. A kékhalálok tuti megszűnnek.
(#5984) nandi17: uninstalláld winből vagy valamilyen uninstaller programmal. De win7 alatt már felesleges, mert ha letisztítod, a win ujraindulás után felrak egyet, tehát akkor is egy driverre installálod az újat. Nyugodtan installálhatod ahogy van. Régen én is mindig letakarítottam előtte, semmi különbséget nem tapasztalok azóta, hogy simán ráindítom az installt.
(#5985) Vigneau: a tiszta telepítés elvileg csak a régi beállításaidat takarítja el. Felbontás, profilok.
-
nandi17
tag
valaki használja a 326.41 beta drivert ? honnan lehet letölteni amivel elehet távolítani a régebbi drivert ?
-
etele1.0
aktív tag
jobban belegondolva más volt a pályarész
egyébként az új driverrel először játék közben kék halállal újra indult a gép -
PandaMonium
őstag
válasz
etele1.0 #5976 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy hazudsz, hanem azt hogy a tesztekben keresd a különbséget, tehát valószínűleg nem ugyan úgy lett mérve mindkét alkalommal. Olyan játékokkal érdemes tesztelni amiben van beépített benchmark pl. Tomb Raider, Grid 2, Sniper Elite V2, Metro 2033, Bioshock Infinite, stb.
-
csoty
aktív tag
Akit esetleg érdekel összehasonlítás képpen 1070~1090/6800MHz-n GTX 670 ilyet megy.
Az én 660Ti-m 1254/6700on 1600 körül produkált.
-
etele1.0
aktív tag
válasz
PandaMonium #5974 üzenetére
miért hazudnék?
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
etele1.0 #5968 üzenetére
Próbáld akkor esetleg a legújabbat. 320.valahányas a whql asszem, de én bétát használok most. AZ extrát nem kell úgy érteni, hogy hűdemekkora, hanem a gyári tuningon felüli. Bár pl nálam az alap 915 felett van gyári 967 tuning, és az 1078at mindenhol gond nélkül viszi. 1100at már csak teszteken szoktam használni. De mint mondtam van olyan, hogy gyári pl 1000es tuning, és ha 1020ra állítod már elszáll. Lehet ebbe a kategóriába tartozol.
-
Vigneau
félisten
Nos, úgy néz ki, a 320.49 mégsem rakoncátlankodik nálam. Szimplán picit vissza kellett venni a tuningból és most már a boost sem ugrál, hanem tartja az 1175MHz-et WoT alatt. Tegnap kifagytam 1200MHz-en a 314.22-vel is, ezért is döntöttem úgy, kipróbálok valami mást.
-
Peat;)
veterán
válasz
sellerbuyer #5961 üzenetére
TwinFrozr III-as hűtés egy jó szellőző házban szerintem szükségtelenné teszi a bios matatást, jól teszed hogy előbb megnézed, felesleges belemókolni.
-
etele1.0
aktív tag
Hi all, afterburner-ben emelem kicsit a mhz-ket, de ha elindul a pálya (crysis3) egyből leáll a játék. Feszt. is emelni kell?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
sellerbuyer #5958 üzenetére
Ne viccelj már, hogy lassítja a gépet. Szerintem 20 megánál több memória tuti nem kell neki, de még feleannyi sem.
-
marcusa
addikt
válasz
sellerbuyer #5958 üzenetére
Értem, erre kíváncsi vagyok, tégy egy próbát, és várjuk az eredményét.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
marcusa #5957 üzenetére
Nem-nem, egészen finoman, szépen be lehet hangolni, annyit kell csak csinálni, hogy picit kell alacsonyabbra állítani a hőfokokat, hogy hamarabb kezdjen magasabb fordulaton dolgozni. Atiknál (gondolom, NV-nál is) van lehetőség arra is, hogy átkapcsolj egészen finom automatikára és ne lépcsőzetesen legyen megadva (gyári beállítás).
Muszáj a BIOS-ban matatni, nem jó megoldás a plusz szoftver futtatása, mert lassítja a gépet tök feleslegesen. Atinál csinálgattam anno és nagyon jól bevált, Logout blogomban benne van. Szóval ha csak ennyi baja van a karesznek, akkor ezen nagyon könnyű segíteni, pár kattintás és nem kell tök feleslegesen tíz-tizenöt rugóval drágább karit megvenni. Jó dolog ez.
Közben már utána is néztem, itt is lesz megoldás az editálásra, úgy látom, nem lesz itt gond egy szál sem a hűtéssel.
-
marcusa
addikt
válasz
sellerbuyer #5956 üzenetére
MSI Afterburnerben tudsz egyedi ventiprofilt beállítani, és akkor el lehet érni alacsonyabb hőfokokat, viszont akkor meg hangos... Asus-t ajánlom, ha halk és hűvös működést szeretnél, vagy az MSI-ből a TF hűtést.
-
marcusa
addikt
válasz
sellerbuyer #5950 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen volt a sima 660-am, jó kis kártya, az enyém a tuningot is egész jól bírta. A hűtője halk, viszont elég magasra engedi a hőfokokat, ilyen melegben kis tuninggal simán 80 fok fölé megy, ezen kívül nincs hátránya. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Bjørgersson #5953 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
sellerbuyer #5952 üzenetére
Halkabb, ugyanakkor hatékonyabb.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Bjørgersson #5951 üzenetére
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem erre, mert picivel többért már ezt tudom venni:
MSI VGA nVidia N660 TF 2GD5/OC TwinFrozr III, GTX660, 2GB GDDR5, 2xDVI, HDMI, DPKicsit jobban is van húzva a core gyárilag ennél és az alap órajele is jóval magasabb.
Sokkal jobb választásnat tűnik valóban. -
Bjørgersson
félisten
válasz
sellerbuyer #5950 üzenetére
Ha veszel, akkor már szerintem dupla ventis hűtőjűt. Gond a 660-asok közül szerintem csak a Gigabyte-tal szokott lenni időnként, viszont ha jól tudom, azoknak is a legjobb a hűtője, plusz még a VRM-en is van valami hőelvezető. A többiek majd megmondják, ők jobban értenek hozzá nálam.
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy 660-ast (nem Ti). Tudnátok segíteni, hogy mi az a márka, amit tutira ne vegyek meg, mert biztosan tönkremegy hamar, vagy egyéb ismert problémák vannak vele? Rég kiestem a VGA vásárlásból, nem követtem nagyon a helyzetet.
Jelenleg ezzel szemezek (ár/teljesítmény viszonylatban ezt találtam legjobbnak a pénztárcámhoz), szerintetek lesz vele vmi gond?:
MSI VGA nVidia N660-2GD5/OC Armor Fan, GTX660, 2GB GDDR5, 2xDVI, HDMI, DPCuda nagyon fontos nekem, mert van alkalmazásom, amihez kell, hogy legyen, gond nélkül.
Előre is köszi a helpet!
-
pipo112
őstag
sziasztok 77c bf 3 alatt az normális ventik 55-60%-on pörögnek a kari nincs tuningolva asus 660 ti dc2o 1046 mhz boost clock
a válaszokat előre is köszi -
Alpachino
veterán
válasz
Firestormhun #5944 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Firestormhun #5944 üzenetére
-
Firestormhun
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy tuningolt GTX660 TI kártya 1080p-ben 4xMSAA-val hogyan teljesít Grid 2 beépített benchmarkjában újabb 326.XX driverrel. Megköszönném ha valaki tudna egyet mérni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5940 üzenetére
Kapsz egy tök új pcb-t de az előző kártya sn-e lesz rajta.
mod:
Belőztek.
-
shteer
titán
válasz
Bjørgersson #5940 üzenetére
másik vga ugyanazzal a sorszámmal
-
shteer
titán
válasz
Bjørgersson #5938 üzenetére
giga módszer szerint kapsz egy másikat újranyomtatott sn számmal
-
Bjørgersson
félisten
Pár napja mentek érte a kártyámért, elvileg javították. Kíváncsi vagyok hogyan tudták megjavítani a "gyári hibás" gpu-t és a traktorhangú ventilátorokat.
-
ZsemleMorzsi
csendes tag
válasz
PandaMonium #5935 üzenetére
Sejtettem.
Megpróbálom még egy másik DVI-DSub átalakítóval, bár nem sok reményt fűzök hozzá.
Visszafelé kompatibilitás alatt arra gondoltam, hogy amelyik dvi-n lehet használni az átalakítót, azon küldi analóg is a jelet, ezért nem gondoltam, amikor vettem 2 éve a monitorom, hogy gond lehet majd egyszer.
No mind1, azért megpróbálok még pár dolgot, hátha softwaresen tudja ezt javítani az nVidia. Bár nem értek ehez az igazat megvallva. -
shteer
titán
válasz
ZsemleMorzsi #5934 üzenetére
másik átalakítóval kell próbálni, az is megoldhatja de végső megoldás egy dvi-os monitor
-
PandaMonium
őstag
válasz
ZsemleMorzsi #5934 üzenetére
Szia.
Jó eséllyel a DSUB okozza a gondot, de én a helyedben kipróbálnám más géppel/monitorral is a kártyát ha van rá lehetőséged mert ez is jó hibaszűrési lehetőség. HDMI DSUB konverteren kívül van még Display Port - DSUB átalakító (szintén drága) ami esetleg segíthet a hibán de semmi sem garantált. Nem a HDMI hiánya a gond a monitorodon hanem a DVI hiánya, és sajnos nincs visszafele kompatibilitás, ez a digitál-analóg konvertálás egy elég kókány dolog mert rengeteg embernél van gond vele. Esetleg egy jobb minőségű (tehát nem a VGA-hoz kapott) átalakítóval még meg lehet próbálni. -
ZsemleMorzsi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem Gigabyte 560Ti OC kártyám leváltására egy Asus GTX660 Ti TOP karit és furcsa dologra lettem figyelmes.
Kicsit visszakeresve ebben a témában láttam egy embert, aki hozzám hasonló problémával küzd: #5124Utána sajnos láttam, hogy ebből elég parázs vita alakult ki, ezért gondoltam kicsit pontosítom a "hiba" (ha ez egyáltalán az) leírását, hátha többet ki tudtok így hámozni a dologból.
A jelenség:
Nem komoly vibrálásról van szó (legalábbis nálam), hanem sokkal inkább hasonlít arra, mint amikor a V-Sync ki van kapcsolva, csak mindez halványan, pár pixel szélességű vízszintes csíkban, ami igazából csak hangyányival világosabb, mint a kép többi része (kicsit hasonlít arra, mint amikor zavar kerül a jelbe). Igazából túl is lehetne ezen a gondon lendülni, mert világos részeknél nem észrevehető, ha jól láttam a desktop fekete részein sem lehet észrevenni -ebből gondoltam, hogy köze lehet a v-synchez, vagy program specifikus-, de a sötét, fekete háttereknél kimagaslóan észrevehető és zavaró. Konkrétan a BF3-nál szúrtam ezt ki és elkezdtem egy kicsit aggódni, mivel az előző kártyámnál ilyen nem volt, ill a monitorom egy másik gépre rákötve nem mutatta ezt a jelenséget.
Átnéztem jó pár fórum témát (főleg a tomshardware-en) ahol ugyanilyen problémáról számoltak be és ott több helyen is a D-sub-ról HDMI/DVI kábelre való váltás jelentette a megoldást.Sajnos többre nem volt már időm és energiám tegnap este, mint például, hogy megnézzem, hogy film alatt is csinálja-e ezt, vagy csak játékoknál, illetve nem álltam vissza egy régebbi driverre, de majd délután megpróbálom ezeket is.
Pontosan melyik fórumtémában merültek fel ezek a panaszok? Megnézném, hogy ugyanerről van-e szó.
Egyébként -csak teoretikus szinten egyelőre-, ha valóban a D-Sub okozza a problémát és a monitoromon csak D-sub bemenet van, akkor egy elég drága HDMI-VGA konverteren kívül van valami lehetséges megoldás? Nem szeretném lecserélni a monitoromat, mert nagyon elégedett vagyok vele és az, hogy nincs rajta HDMI csatlakozó nem kéne, hogy ekkora "hátrányt" jelentsen, ha már van visszafelé is kompatibilitás...
-
DNS_65
senior tag
Sajnálom, a downgrade az valahogy mindig szomorusággal tölt el.
Hu, szuper, már várom az írást - arra kiváncsi lennék, kipróbáltad-e a BF3 multi részt a 2020/660Ti komboval - ott sztem azért előfordulhattak random belassulások az intezivebb harcjeleneteknél (csak közelitő min/avr. fps-t nem tudnál mondani BF3-rol?).
Most futottam át a cpu/vga cikkedet ahol az volt a konkluzio h 4 magra fel, lehet hogy mégis van élet kevesebb magon is? -
aha, downgrade volt, több okból is. a G2020 jobban teljesít, mint vártam - éppen engedélyezés alatt van a logouton a cikkem, amiben többek között a G2020 vs 660 Ti felállás is látszik
a 660Ti utódja jó eséllyel egy 7770 lesz - vettem egyet használtan, és egyre inkább úgy fest, hogy meg is tartom.
-
Poiro7
senior tag
Sziasztok!
Milyen tapasztalatok vannak a kártyák gariztatásával zörgés esetén?
Nem dobják vissza, természetes használatból eredő kopás miatt, stbEgyáltalán milyen zörgés megengedett? Nekem 50-55%-os venti fordulatszámon kezd el zörögni a Gigabyte 660 OC kártyám
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Nephandi #5924 üzenetére
Itt nem fogsz erre választ kapni szerintem...keress specifikus topikot. Én ha tippelnem kéne akkor a monitor driverei közt nézelődj, illetve a monitor driver cseréjével át lehet verni az nvidia 3d-t és azt hiszi kompatibilis a monitor-szemüveg kit. Igaz nálam ez passzív monitornál működik.
-
Nephandi
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a 3d témában, infóban kellene egy kis segítség, hogy kell-e nvidia 3d vision kitet vennem ahhoz, hogy egy samsung 120 hz monitoron (aminek van saját aktív szemüvege) 3d filmet játékot akármit lehessen látni... az nvidia oldalán legalábbis úgy tüntetik fel, mintha a vision kit kötelező kellék lenne ehhez a gtx 660 kártyához.
-
>Deego..
senior tag
válasz
PandaMonium #5921 üzenetére
Ez számomra jó hír köszönöm.
Én is TwinFrozr III szeretnék venni.Néztem teszteket az Asus DCU2 esetében 49% fan speed mellet 65º.
-
>Deego..
senior tag
Érdeklődnék hogy meddig lehet húzni egy GTX 660-t?
Tuning nélkül és tuningal milyen karival van párban AMD oldalon? -
d@minator
addikt
válasz
marcusa #5912 üzenetére
Mérd meg FRAPS-sal. F11-et nyomsz a pálya elején és újra F11-et a pálya végén. Utána a C:/FRAPS mappában ott lesz az eredmény. De hát ezt biztos tudod.
Nekem a minimum 26 az átlag 41,3.H-61 lapban is tudsz húzni igaz nekem Asus volt nem Giga. De nincs sok értelme, mint ahogy a CPU boostnak sem.
-
-
d@minator
addikt
-
marcusa
addikt
válasz
pipo112 #5906 üzenetére
Azzal már a több szálat kihasználó játékokban előrébb leszel
de lesz ahova az is kevés lesz, azt is húzni kell majd kicsit...
Mivel már alapból oc-s, azt kellene tudni, hogy mennyire boost-ol alapon, ezt GPU-Z-vel megnézheted, fusson a háttérben, míg játszol egyet. Ahhoz az értékhez képest emeld az órajeleket, egy 1250/7000 szerintem menni fog a karinak. -
pipo112
őstag
sziasztok ma jött meg az új szép és bika asus 660-ti dc2o 2gd5 -ös karim
és lenne egy noob kérdésem
hogy használjam a gpu tweak-et mert nem igazán vágom meddig lehet húzni vagyis ami még biztonságos
le egyszerűsítve mik azok az értékek amelyek a kariból ki hozzák a leg többet és biztonságos !!a válaszokat köszönöm előre is
a konfig amibe jelenleg használom az mb asus m5a78l-m/usb3
cpu amd phenom2 840 x4 3, 2ghz
ram mushkin 1333mhz 6gb -
gyáliSanyi
őstag
válasz
energy4ever #5902 üzenetére
Elboldogulna.
[link] -
energy4ever
addikt
Egy 4100-es procirol szeretnek majd valtani 8350-esre. 2db ASUS 660 lenne sli-be. Elboldogulna vele a 8350, vagy itt mar ajanlott egy i7?
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
PandaMonium #5900 üzenetére
Jó mondjuk nálam nem az ultra settings lenne a cél, csak vigye normálisan. S775 váltás óta szeretnék egy normális Cpu Vga párost, ami 1-2 évig még talán jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest