- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Ilyen szoftveres mérés nem mérés. Fölösleges vele foglalkozni, következtetést levonni belőle. ( Azt meg hogy a táp jó v nem jó még véletlenül sem lehet megmondani belőle)
(#4396) Draco3D: Kártya lesz a hibás, a táp röhögve elbírja ezt a konfigot, de amúgy sem produkál táp ilyen hibát. Megbízható minőségi, ha bármi gondja lenne védelem közbelépne. (Két ágassága ellenére nálam húzott gtx480-at vitt, csak példaként)
-
Draco3D
csendes tag
válasz
csabika0001 #4395 üzenetére
Van 6+2 + egy 6 pin-es csati.Ugye a kártyán 6-os van.Valamilyen 12-6 pines átalakítóval rákötni?Bár nem tudom ez jót tenne e.Nem tudom mire gondolsz.A 12.04-11.99 rossz érték?Elvileg a PCI-E 75W-ot tud,150W-os a kártya,egy ágnak is bőven tudnia kellene a maradékot,még ha a lapon lévő PCI-E gyengébb is lenne.
-
Draco3D
csendes tag
-
ST05
őstag
válasz
Draco3D #4390 üzenetére
én megnézném mondjuk, furmark terhelést ablakba,
közbe figyelve egy "openhw monitor" vagy speedfan-al ,
hogy a táp mennyire stabil 12V-okat ad nem-e "csak" a táp?
mondok egy példát 12,3V ot fogsz látni ,az ha a kártyát széthuzod, se kellene kb 11,9 alá mennie,
ha nem ez ,akkor még mindig lehet bármi de a 660 gyanús valóban (vagy lap) -
lowzor
veterán
válasz
Bile Demon #4389 üzenetére
Majd feltöltöm a CFG-met mindjárt, azzal csináld.
Draco3D:
Szerintem nem bírja a gyári OC-t, mehet vissza gariba.
-
Draco3D
csendes tag
Üdv,segítség kellene.
Van egy Gigabyte GTX660-as kártyám,gyári oc. Pár játék lefagy,elsötétül,ledob asztalra és csak feladatkezelőbből tudom leállítani,egyből újra tudom indítani(WoT van hogy 2-3 órán keresztül semmi,aztán 3x 5 perc alatt,utána megy tovább..)Hőmérsékletek rendben. Metro 2033 1x fagyott,viszont néhány helyen,főleg ahol sok az effekt,lila pöttyök jelennek meg,de van hogy zöldek pirosak,erről azt találtam hogy nem feltétlen HW hiba,sok embernek 4-5 fajta kártyán ugyanúgy előjött a hiba.Alan Wake pedig ledob,majd visszavált és belassul,itt a mem órajelet visszaveszi az eredeti 1/5-re,hőmérséklet szintén rendben (50-60 fok).Furmark probléma nélkül fut,hőmérséklet itt 62-65 környékére emelkedik.Driverek az előző 2 WHQL + béták,most a legfrissebb van fönt,driver sweeperrel csináltam,csak a szükséges driver + physx.Próbáltam újabb VGA BIOS-al(úgy olvastam Gigabyte-nál nincs gari vesztés),alaplap bios,nincs változás
A gép egy :i5-3470/asrock b75 pro3/CHIEFTEC CTG-500-80P/KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz.Memtest szerint memória nem hibás.Kártyát megpróbáltam másik PCIE slotba(2.0),ott a Bencmarkok is fagynak egy idő után.Órajelet visszavettem referencia alá,Metro-ban ugyanúgy "pöttyöz",más játék fagyásokat még nem teszteltem így.Az egész gép új,Iponból,nincs lehetőségem más alkatrészeket cserélgetni,kipróbálni.Kérdésem,van e még valami amit tehetek,vagy gari? -
lowzor
veterán
válasz
Bile Demon #4387 üzenetére
Nálam 1,212V-on is 1200-ra boost-ol alapon...Valamit rosszul csináltál.
-
Bile Demon
őstag
Csak annyit csináltam, hogy 1175mV-ra állítottam a Voltage #2 értéket. (A #1 nálam szürke, nem állítható.) Így 1.2V-ig boostolja ki magát.
Természetesen kipróbáltam 1187mV-al is, úgy már 1.21V-ig nő a fesz boostoláskor, de az órajel is felugrik a maximumra (1254MHz), ahol már nem stabil, csak 1149MHz-n (1.21V), ehhez -104MHz offsetet kellett beállítanom, ami nekem nem tetszik. Így maradtam inkább az 1.2V mellett, ott legalább pont addig boostol, ami még stabil (1136MHz).
-
Annyi az egész, hogy a voltage táblán felviszem a max voltage 1 és 2-t 1,215-re?
-
válasz
Bile Demon #4382 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
Bile Demon #4382 üzenetére
Nyugodtan lehet azt 1,212V-ra is emelni. Nálam +80 mhz-et visz fesz emeléssel. Az alapfeszen 120mhz-et tudtam húzni a gyári órajelhez képest, fesz emeléssel már +200mhz tuningot visz.
-
Bile Demon
őstag
MemtestG80-at használ valami VRAM tetsztelésre?
Használom egy ideje.
Jó mert automatikus, nem kell a villanó pixeleket keresni.
1.2GB adattal 1000 tesztciklus már eléggé konzervatív órajeleknél is szokott hibát találni.
Pl nekem 6600-on perceken belül hibát talál, 6500-on már jó óra kell neki. 6400-on tényleg stabil szerinte.
Játékokban pl Metro LL órákat játszottam 6600-on és nem tűnt fel semmi. 7GHz-n már a desktop is "bepixelesedik".
Hát ennyi. Gondolom játékra még simán vállalható az hogy óránként pár pixel felvillan úgyse venni észre.BIOS mod:
Kepler BIOS Tweaker v1.25.exe-vel adtam +25mV-t a Max voltage #2 értéknek (ami volt gyárilag megemeltem 25mV-al) így végülis 1175mV helyett 1200mV-t kap a GPU boost-kor. Ez automatikusan 26MHz GPU órajel emelést hozott (stabilan).
A kártyám MSI TFIII GTX660 OC, antituning (vagyis gyárilag már csúcsra járatott) gyári BIOS-al 1111MHz-ig boostolt és 13MHz emelésre már elszállt. Most 1136-ra boostol, ahol stabil (Metro LL és valley), 1149-en már elszáll.
Nem nagy ügy, alig több mint a semmi, másoknak meg csak mint infó írtam, hogy egy antituningos kártyánál kb. 13MHz / 12,5mV javulásra lehet számítani. -
szasanyi
félisten
válasz
csabika0001 #4379 üzenetére
Csak gariztatni ne kelljen! Mert abban aztán nagyon nem brillíroznak.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csabika0001 #4379 üzenetére
Igazából ez volt a legolcsóbb ebayen amikor vettem. De mag vagyok elégedve vele nagyon, meg előtte az 560ti is ugyanilyen volt.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csabika0001 #4363 üzenetére
Nekem 1280at megy. Bár a heaven a legvégére ezt már 80%ban eldobja. Viszont mem 7200+ot visz simán.
-
marinea2
addikt
válasz
csabika0001 #4375 üzenetére
Karácsony még kicsit arébb van....
-
marinea2
addikt
válasz
csabika0001 #4373 üzenetére
Aham értem, tehát nem működik valami tökéletesen.
Mind1 is, sosem hittem ezekben igazából. -
lowzor
veterán
válasz
csabika0001 #4366 üzenetére
Én boldog vagyok vele, sokkal jobban megy így, mint alapfeszen
Amúgy az Asus oldalán is kamuznak egy orbitálisat: [link]
"GPU Tweak helps you modify clock speeds, voltages, fan performance and more, all via an intuitive interface."
-
ST05
őstag
összefutottam egy 3770K -val 4GHZ en, egy kis benchezésre
660Ti ( Ezt továbbra sem teszem fel, amíg nemtudom micsoda)
119x/6800 tune
kicsit visszalapoztam, de egyenlőre nem találtam összevethetőt,
mindenesetre kiindulópontnak nem rossz ( jelzem i3 szégyenbe marad ittsoksok helyen számit be sem teszem xd ) valleyba viszont 20pont eltérés se volt, szóval azonos családon belül a valley tényleg cpu független tudott maradni
,
viszonylag elég normális eredménynek kellene lennie, ha csak a driverek nem kavarodtak már be
( első probálozásra 1253 hasalós ! korábban 1240 lement valley ! 1,175V -el, ezt irom ,annak ,aki a külföldi 1300-at írta, nem túl távoli az,bár ez GK-104 ha befolyásoló egyátalán
de most stabil 1200 volt a cél ne mvolt többre idöm, gyári fesz no piszka
teszt egyenlőre pihen, no procim K-ügynök csak kávézni ugrott be, viszont lehet össze teszünk jövöhéten két Ti660-at ha nem csak minket érdekel -
Vigneau
félisten
válasz
csabika0001 #4366 üzenetére
Nálam ezek szerint bekapcsol a 3. fokozat, mert 1137MHz-re boostolok alapból (+13MHz a Tiédhez képest), miközben 1075MHz az alap boost a gyártói oldal szerint (a GPU 1006MHz-es).
Tehát nagyjából +12.5mV egyenlő +13MHz-cel a logika szerint.
A gyári 1 ventis megoldással azért én voltam már 72°C-os is 1175MHz-es boost mellett.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4365 üzenetére
Nálam léghűtéssel nem megy 60 fok fölé !
Igaz kicsit spéci megoldással a házban.
Igen de igazából nálam 1220MHz után behal a GPU és a és hiába a 1220 MHz szerintem annyira nem stabil mintha eredeti bios-al adok neki +60 MHz-et.
Egyébként mióta a vidit megcsináltam rájöttem egy dologra.
Hogy emelitek a feszt 1150mV ról
Ugye alapeset(MSI TF3) 1033(BASE)-1098(BOOST) --> ez boostal 1124MHz -re ugrik normál biosnál. Ami úgy jön ki hogy 13MHz-enként vannak a boost létrák felfelé. 1098Mhz -re felugrik az órajel 1 ciklus alatt aztán boostol 1162,5mV +13MHz ugrik egy lépcsőfokot következő ciklus 1175mV megint +13MHz és ebből jön ki 1124MHz a végére. Mivel 2 lépcsőfok engedélyezett ezért itt megáll a boost ciklus.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogyha valaki szeretni hosszútávra 1212mV-al biost szerkeszteni akkor a fentiek alapján belőheti az alapórajelet úgy hogy a boostal még ne szálljon el! -
Vigneau
félisten
válasz
csabika0001 #4363 üzenetére
Arról volt szó, mivel hűtik a VGA-t? Stock, vagy vizezik?
Nálam adott az MK-26, azzal még 50°C sem voltam terhelés alatt.
Ezek szerint piszkáltad már a boost határt is?
szasanyi:
Valahogy úgy. Az 1202-nél már hozzá se nyúltam, 0-n hagytam. -
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4362 üzenetére
Kb most már számtalan kombinációt kipróbáltam, hiába csinálok bármit nem jutok sehová.
Az az érzésem valami korlátoz! Az a furcsa hogy a (angol)fórumon néhány ember majdnem 1300MHz-ig eljutott mi pedig még a közelébe sem. Vagy mi vagyunk szarok v ők nagyon tudnak valamit -
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #4359 üzenetére
Nem kell azért nagy dolgokra számítani.
Arra leszek kíváncsi, hogy elegendő lesz-e kitolni a TDP-t és a VCore-t, vagy majd piszkálni kell a boost frekvenciát is.
Annyit tudok, jelenleg alapfeszen (1175mV) elértem az 1202/3375-öt - az 1202MHz természetesen a boost érték és a GPU-Z szenzor, valamint az AfterBurner is ugyanezt látta.
-
lowzor
veterán
Na srácok, tuninggal mi a helyzet?
Próbálkozott már azóta valaki?
-
szasanyi
félisten
Nekem Gigabyte kártyám van nem ASUS, és ott ilyen nincs. Ez szvsz automata BIOS frissítéshez való, hasonlóan az MSI Live Update programjához (ami egyébként sz@r, ezt nem ismerem). Én nem bíznám erre, ha BIOS-t akarnék frissíteni (már ha van újabb, mert pölö a Gigabyte-hoz nincs is).
-
ST05
őstag
válasz
szasanyi #4353 üzenetére
Te a gyári oldalrol , ezt az " optimize performance-t feltetted? Ez vajon mi lehet?
-
marcusa
addikt
Azt hiszem veszek pár ventit a házba, és megnézem úgy is, hátha lejjebb megy egy keveset...
MOD.:
Ilyen no-name házam van: http://sdrv.ms/15lj0ej
Faragtam az előlapokba egy 12cm-s ventit, és hátul van még egy 8cm-s és nincs fent az oldallap, ha a 8 centiseket 12cm-sre cserélném, akkor feltett oldallappal hülne valamennyit? -
lowzor
veterán
válasz
marcusa #4343 üzenetére
Na hallod az kemény
És 46k-ba került nekem a kártya újonnan, a kuponok eladásával. Szerintem ha még akcióban van ez a kártya az Aqua-ban, akkor nagyon ajánlott vétel
(#4345) kmisi99:
Még a Power limitet akkor próbálom feljebb vinni én is. Lehet, hogy akkor az 1241-et is bírná.
(#4343) marcusa:
Nem tudom. A GPU hőmérséklet nálam nem nagyon nőtt, más kérdés a VRM. Én azért mertem megcsinálni, mert alapfeszen 58-60 fokon ment játékok alatt a GPU, szóval a hűtése nagyon jó.
-
marcusa
addikt
Szerintem az: http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_660_ti/hsz_3096-3096.html
Gyári boost érték 1111Mhz, ref 660ti, ha jól emlékszem 980Mhz, tehát +130Mhz-es tuning van már benne, és még így is több pontot kaptálMOD.: Szerinted én is meg merjem csinálni, nekem már alapon is 75fokos az 1 ventis MSI660, vajon mennyit nőne a tuning hatására?
-
lowzor
veterán
Úgytűnik, hogy ez az 1228/6600 a vége
1241-en már kifagyott Grid 2-ben. Gyárilag 1033-ra boost-ol, szóval ez a +200mhz nem rossz a gyárihoz képest
(#4337) kmisi99:
A ramod kisebb órajelen volt. Szerintem amiatt lehet.
-
kmisi99
addikt
-
marcusa
addikt
Itt egy ti, ez szerint még jobb is mint az alap ti:
http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_660_ti/hsz_3498-3498.html -
bandika0626
senior tag
(#4325) bandika0626
Esetleg bedobhatna valaki egy 660TI-s eredményt.
-
Faterkam
addikt
válasz
bandika0626 #4325 üzenetére
Így gondoltad?
GPU detection log:
Looking for NVIDIA CUDA-capable devices...
NVIDIA CUDA initialized successfully.
Checking CUDA GPU #1:
GPU device name is: GeForce GTX 660
Check passed - will attempt to use the deviceLooking for AMD OpenCL-capable devices...
Failed to find AMD GPU Devices.
If you use an AMD card, please install the latest AMD driver with OpenCL support.Using 100% of available GPU memory
GeForce GTX 660: 1831 Mb GPU memory availableNeat Video benchmark:
Frame: 1920x1080 progressive, 8 bits per channel, Radius: 1 frame
Running the test data set on up to 8 CPU cores and on up to 1 GPUCPU only (1 core): 2 frames/sec
CPU only (2 cores): 4.05 frames/sec
CPU only (3 cores): 5.88 frames/sec
CPU only (4 cores): 7.46 frames/sec
CPU only (5 cores): 7.46 frames/sec
CPU only (6 cores): 7.41 frames/sec
CPU only (7 cores): 7.25 frames/sec
CPU only (8 cores): 6.9 frames/sec
GPU only (GeForce GTX 660): 7.69 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (GeForce GTX 660): 6.76 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 8.2 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 9.35 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 10.8 frames/sec
CPU (5 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 11.6 frames/sec
CPU (6 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 11.8 frames/sec
CPU (7 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 12 frames/sec
CPU (8 cores) and GPU (GeForce GTX 660): 11.5 frames/secBest combination: CPU (7 cores) and GPU (GeForce GTX 660)
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Tudna nekem valaki EZZEL a progival CUDA teljesítményt mérni. Sima 660-as eredménye érdekelne.
-
Vigneau
félisten
válasz
csabika0001 #4294 üzenetére
Szerintem a lényeg benne volt, nem kell szabadkoznod.
-
joysefke
veterán
Felteszem itt is a kérdést, mert a Crysis2 topik eléggé kihalt:
Sziasztok!
Crysis 2-t milyen textúracsomaggal érdemes játszani, hogy a lehető legszebb legyen a gépem képességeit figyelembevéve (adatlap):
-GTX660OC 2GB
-i5-3550 ivy bridge
-8GB RAM
-Lassú HDDDiavetítést nem akarok, de azért szép legyen. (az alap CH max grafikás képvilága lenne a minimum elvárásom)
-Honnan lehet letölteni ezeket a csomagokat és tényleg érezhetően szebbé teszik a játékot?
-A maximum edition kiadás tartalmaz már valami extra textúrákat? (hiszen maximum vagy mi )
-Ha meg akarnám venni a játékot, hol lehetne a legolcsóbban beszerezni a teljes kiadást?
Előre is köszi a válaszokat!
J. -
kmisi99
addikt
Nekem ilyen értékek születtek 1254/6500Mhz en. Magasabb a gpu órajelem mint asdxv nek mégis kevesebb pontot ért el. A procink is kb azonos teljesítményű meg nem hiszem, hogy ennyit számítana.
-
kmisi99
addikt
Most újraflasheltem a biost mert nekem az Nvfalshben nem szerepeltek ezek az értékek.
# Max Boost Frequency. Uncomment this if you want to change the
# maximum frequency your card will boost to.
Max_Boost_Freq = 1254Így most újra lett flashelve úgy hogy ezek is be voltak állítva.
-
csabika0001
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro