- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
Alpachino #5806 üzenetére
Ha valaki nevethet, az szerintem csak én lehetek!
Látom megint a saját tesztjeiddel jössz, amik vagy igazak vagy nem, de egye fene.
Anno mikor 7870-ed volt, és állítólag tesztelted a 660TI-t, akkor azt írtad közel azonos a teljesítményük, sőt a 7870 tuninggal még erősebb is! Ami persze nekem és Fathi fórumtársnak is szemet szúrt, hogy azért ez nem teljesen így van, bizonyítani persze nem tudtad.Ha jól emlékszek volt egy 7950-es kitérőd is, ahol az alapfesszel és a tuninggal volt valami, amit nemcsak én hanem más is kétségbe vont, persze bizonyíték nem volt ebben az esetben sem, utánna meg szaladtál a modkerbe, hogy hazugnak neveztelek.
Aztán ahogy olvastam lecserélted a korábban bálványozott GCN Asus 7870-t egy sima 660-ra, majd azt írtad, hogy érdekesek az eredmények, mert sok esetben a 660 a 7870-el közel azonos teljesítményt mérsz!
De régebben meg azt írtad, hogy a 7870 a 660TI-al van pariban, akkor hogy is van ezMost meg látom hogy szert tettél a 660TI-ra és ez már hozza a korábbi 7950-ed simán a tesztjeid szerint, holott korábban még 7870-en szinten volt.
Ha kell linkelem a korábbi hozzászólásaidat, de ezt te magad is ellenőrizheted.
Szóval én még mindig jobban hiszek a netes teszteknek, mint a te létező vagy nem létező tesztjeidnek! -
FaTHI
őstag
válasz
Alpachino #5791 üzenetére
Nekem csak 7850 -em volt 2gb-os, ami 7870-es szinten jóval lassabb volt crysis3-alatt mint ez a mostani 660Ti-m 1200/7000-em.7850@7870-en olyn high mediumban játszható volt, itt high-very high -en is nagyon jól megy. Ok. nem egy kategória, bár ha az árát nézzük ez sem teljesen igaz már, mert ugye
az egyik 48, a másik 58-újonnan.A lényeg a lényeg én is megnéznék egy 7950-ez OC-san igy melyik kari a gyorsabb, És nem csak tesztek alatt.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Alpachino #5726 üzenetére
Ezt az eszmefuttatást nem én hoztam, össze, hanem több helyen olvastam a PH fórumaiban.
**5719-re lehetne adni rögtön a választ: "Ha 3-4K-val többet szántál volna rá, pl. egy Gigabytra/MSI-re, akkor most nem lenne ilyen gondod."
Persze ez csak feltételezés.... én nem írnék ilyet amíg józan vagyok.
-
Ernest.
tag
-
athomi
veterán
válasz
Alpachino #2710 üzenetére
54.300,-Ft az MSI, 55.000,-Ft a Gigabyte
Az Asus-ért nem kívánok többet fizetni, nekem az a lényeg, hogy halk legyen, de azért megbízható, az hogy pár fookkal az egyik hűvesebb, az annyira nem érdekel.
A WOT kuponra már van vevőm 9.500,-Ft-ért, a többi kuponból is kiszedek még vagy 5.000-ret, szóval a HD7850 szóba sem jöhet... -
-
pcsabat
őstag
válasz
Alpachino #2366 üzenetére
nálam is volt "gagyi táp" már (Gigabyte SuperB 550W) és jól ment, de ettől még nem lesz a jó. Nem egy CX 80+ bronze-ról (ez a CX-ből a V3 ha úgy jobban tetszik) olvasni, hogy idő előtt elpatkolt, sőt külföldi fórumokon olyat is írtak, hogy elvitte az alaplapot is (kvázi nem működött a védelem), arról nem is beszélve, hogy a Corsair tápok között a leggyengébb ventikkel vannak szerelve. SŐT, hogy kissé tovább menjek, még ipon-on is írtak olyat, hogy TX 80+ bronze vitt el pár hónaposan egy egész gépet. Pedig ez már nem is budget kategória a Corsair-nél. Sajnos a gyártó abba a hibába esett, hogy igen erős nyitás után elkezdett igen gyenge minőségű alapanyagokból dolgozni. Ma már oda jutott, hogy én nem vennék Corsair tápból csak AX, AXi vagy HX sorozatút, ezek viszont a legjobbak között vannak a mai napig. Tápos dolgokat itt befejeztem, ha valaki ezt a témát akarja folytatni akkor menjünk át a tápos topikba.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alpachino #2246 üzenetére
Igen, pedig Isten lássa lelkem, mindig próbálok az ATi-nak (AMD-nek) lehetőséget adni. Hiába, a felsorolt játékoknak nem kedvezett annyira a HD 7950.
Csak nehogy bebukjam ezt a mostani Forint mizériát. Igyekszem egy tűrhető árú sima MSI-t kifogni a nem Ti-k közül. Ha nem jön össze, akkor meg átmenetileg veszek valami VGA-t, mert HD 2000-en nem annyira szép az élet.
Henker2:
Az enyém átlagos képességű volt, ez sokszor bosszantott is, miközben DM meg csodákra volt képes az Ő példányával. Sok minden függ a driverektől továbbra is. A 13.1 már elég tűrhetően teljesített. -
Vigneau
félisten
válasz
Alpachino #2240 üzenetére
Én is HD 7950-et adtam el és most GTX 660 (Ti) a cél - a GTX 670-ről már kezdek letenni. WoT és GTA IV / EFLC van nálam porondon, ott meg a korábbi GTX 570 nekem jobbnak tűnt a piroshoz képest. Valahogy mindig visszakanyarodok a zöldekhez én is.
Henker2:
Az enyémet már nem tudod kipróbálni... -
pcsabat
őstag
válasz
Alpachino #2240 üzenetére
Kinek mi. Igazából mind a 660 mind a 7950 ár/érték bajnok kategóriáján belül. Én talán azért preferálom jobban az AMD-t mert kevésbé van megkötve az ember keze tuning terén (mármint amikbe nem raktak nv-hez hasonlóan voltage lock-ot). Az sem utolsó, hogy egy 70k-s kártya árából kihozható egy bőven 100k+ árú vga teljesítménye.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #239 üzenetére
A Far Cry 3 nem tűnik annyira komolynak. Valszeg lesz valamennyi előnye a GCN-nek, de annyira nem sok, mint a DiRT Showdownban. Inkább amolyan Sleeping Dogs, Nexuiz, Sniper Elite V2 szintű eltérésre lehet számítani, ami annyira nem vészes.
A Crysis 3 az mindegy. Mikorra abból játék lesz, akkorra már a küszöbön lesz a GeForce 700 sorozat. De a CryEngine 3 motor aktuális verziója nem alkalmaz sok compute shaderes effektet. A Nexuizban is onnan szerzik a GCN-ek az előnyt, hogy a Crysis 2 egy csomó DX11-es post-processt negyed felbontáson csinál, míg a Nexuiz teljes felbontáson dolgozik.Igazából a Keplernek, ami tényleg nagyon nem fekszik az a forward+ lighting, és az ehhez hasonló úgymond branchy kódok. Ezt a jelenlegi formájában csak forward rendert használó motorba lehet beépíteni. Ergo azok a motorok amelyek deferred rendert használnak kiesnek. Nyilván az EGO új verziójába be van építve, szóval a GRID 2-höz borítékolható az eredmény. Az AMD Gaming Evolved listáját átnézve még az Unreal Engine 3-as játékokba lehetne megoldani a forward+ lighting implementációt, vagyis a BioShock Infinite-hez és az Aliens: Colonial Marines-hez.
Ami a deferred render játékokban megoldható az a forward+ tack-on, amit az AMD már részletezett márciusban, hogy ezen dolgoznak. Ez OIT mellett olyan előnyt adna a deferred render motorokhoz, hogy hatékonyan kezelnék az átlátszóságot. Tehát a deferred renderhez is be lehet olyan dolgot építeni, ami erősen megfogja a Keplert, de nem tudom, hogy ennek az effektnek a fejlesztése hol áll. Itt még az is nagy kérdés, hogy van-e akkora előnye az adott játékban, hogy megérje implementálni. A forward+ lighting előnye vitathatatlan, de egy forward+ tack-on már problémás. Az előnye önmagában ennek sem vitatható, de úgy már igen, hogy a deferred render zabálja a memóriát és a memória-sávszélességet, és ehhez még jönne egy erős compute fázis. Csak akkor éri meg bevetni, ha nagyon komoly változást jelent az adott játékban. Ez pedig függ attól, hogy a játék milyen környezetet használ, tehát a dizájn részen múlik a dolog. A deferred rendert használó nagyobb Gaming Evolved címek ezek: Medal Of Honor: Warfighter, Far Cry 3, Hitman: Absolution és Tomb Raider. A Company of Heroes 2 és a Total War: Rome II esetében nem tudom, hogy milyen típusú motort használnak.
Az biztosan tudom, hogy a Medal Of Honor: Warfighter, Far Cry 3, Hitman: Absolution esetében nem lesz beépítve forward+ tack-on.Ami tényleg óriási előnyt hozhat a GCN-nek az az Unreal Engine 4. Annak a futószalagja nagyrészt compute shader, és az SVO adatstruktúrához is nagyon jól jön a PRT. De ez a motor még nagyon a jövő zenéje.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Alpachino #230 üzenetére
Számítástechnikában mindig minden a nagyobb számítás igények felé tendál szóval ez nem valami nagy jóslás.
Partner programoknak meg inkább örülni kéne, mert mi PC-sek legalább így kapunk egy kis extrát a konzolokhoz képest.GCN vs Kepler témában: GCN ár/érték arányban jobb, tuninggal jobban skálázódik, jelenlegi játékokban hasonló vagy csak kicsivel rosszabb a teljesítménye, viszont nagyobb felbontásokban és számítás igényesebb játékokban jóval jobb. Itt viszont megint relatív teljesítményről van szó, amely koránt sem jelenti azt, hogy Kepleren játszhatatlan lenne, GCN-en csak egyszerűen gyorsabb. Ennyi. Nincsen viszont physx, valamint driverből adódó tweakelhetőség is rosszabb.(forceolható AA módok, AO, adaptiv vsync, stb...). Azért ezek is nagyon tudnak hiányozni.
Másik kérdés. Mi lehetne egy olyan játékban amely számítás és tesszeláció igényes is? Mert az tény, hogy az AMD Gaming Evolved program utóbbit látványosan nagyon kerüli. Mindent tesznek bele csak azt nem.
-
válasz
Alpachino #224 üzenetére
hát akkor én elmegyek az amdhez a lottószámokért
csak hogy érthetőbb legyen: amikor a dirt showdown készült, akkor még senkinek nem volt fogalma sem, hogy milyen lesz a kepler. ha az nvidia abban az irányba haladt volna tovább, amit a fermivel elkezdtek, akkor a 600-as szérián ugyanolyan jól menne a showdown, mint a 7000-esen. gonosz amd...
azt meg végképp nem értem, hogy mi van abban szánalmas, hogy olyan játékot csomagolnak egy vga-hoz, ami jól megy rajta. mit tegyenek mellé, valami physx-es címet? a 43k-s ár pedig a 2G VRAM miatt van elsősorban. szerintem is fuck, de ez van.
@226: nem mondtam, hogy nem pénzeli, nyilván olyan a fwd lighting, amit a GCN szeret, de ezen nem értem, minek puffogni. ha az amd nem pénzelné, akkor nem lenne ilyen effekt. akkor mindenkinek jobb lenne, ugye?
ugyanez a véleményem amúgy arról is, amikor a physx-ről jönnek az ilyen vádak. ha az nvidia nem támogatná, akkor az amdseknek ugyanúgy nem lenne physx, de legalább az nvidiásoknak sem...
az öngerjesztő eladás meg nem a gyártók hibája, hanem a vevőké. mivel a vevők 80%-a ilyesmivel fogható meg, erre utaznak a cégek. tudod, ha nem lenne igény a fizetős szexre, akkor nem lennének kurvák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest