Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Tata*
senior tag
Újra levitte az Ipon az Asus 660TI árakat:[link]
-
fsb1000
nagyúr
És szerinted hány célhardvert lehet beállítani egy gyártósorra?
Persze a minőségellenőrzés nagyrészt mintavételezéssel történik, de minden GPU-nak át kell menni egy olyan szintű ellenőrzésen, aminek alapján legalább a működőképességét eldöntik.Ha mintavételkor találnak olyan adagot ami jobban megfelel az OC feltételeinek, mint a többi, akkor azt az adagot lehet tovább vizsgálni.
Egyébként a túltájékozott és iparágilag képzett fórumozóktól arra még nem kaptam választ hogyha nincs egyedi válogatás, és nincs mérés, akkor mi alapján állítják be CPU-knál és GPU-knál az egyedi VID-et.
Azaz hogy lehet, hogy a "gyári" magfeszültség azonos terméken belül példányonként változik. (ez a power menagment előtt volt általános)
Randomban állítgatják, hogy a PH!-s elméletet alátámasszák? -
csabika0001
senior tag
Az hogy hány kártya van nálad nem jelenti azt hogy tudod hogyan működik.
Mivel egyikünk sem járt olyan gyárban ahol ilyen grafikus processzort gyártanak senki sem állíthat semmit.
Az hogy a giga 660OC val volt gond alapórajelen enged következtetni néhány dologra.
Igen ügyes kis mod amit itt megfejtettünk és teszteltünk, Te ehhez semmit sem tettél hozzá. -
fsb1000
nagyúr
Azért a SOC verzióknál csak kimerték írni a weblapjukra, hogy válogatják.
Persze a PH! túltájékozott közönsége azt is megcáfolta, mert iparágilag képzett abu minden cikkébe és minden fórumba beírta, hogy nem válogatnak.Amikor mutattam neki gyártósori mérőberendezésekről képeket, akkor azt mondta ilyesmire nincs idő a gyártás folyamán.
Szerinte meg van. Sőt kell hogy legyen. Egy célhardverral kb 5 perc se kimérni egy GPU-t.
Egyébként is van mérés és van válogatás / szelektálás amikor egy ilyen nagy értékű áramkör elkészül.
Annyira túltájékozott nem lehet senki, hogy elhiggye nincs minőség ellenőrzés az elektronika iparban és annak során az alkatrészek nem kapnak valamilyen besorolást vagy nem esnek át valamilyen válogatáson.Ja igen... Magyarországon is volt félvezető gyártás. Én meg dolgoztam ott. És még az átkosban is volt MEO. De ma... 20-onéveskéknek a Fóti út semmit sem mond.
Nem válogatják a csippeket se, csak úgy öntik ki a mikulászsákból. -
ST05
őstag
válasz
fsb1000 #4586 üzenetére
na most két különböző orajelröl beszélsz és 660 rol ( de ugyanez van660 al is )
én/ mi, azonos orajelü Ti- t hasonlitunk , ( szerintem )
tehát 2 féle power besorolású létezik, sima, oc , és top.bol egyaránt
példa
660 ti oc vs 660ti oc ( ez miért van ez a kérdés jelenleg szerintem )bandika0626: nemrég volt keress rá, és eredményre lelsz
én sajna nemtudom megnézni -
bandika0626
senior tag
Ezt megnézné valaki egy max-ra húzott 660-nal. Egy 660TI eredménynek is örülnék.
-
fsb1000
nagyúr
TP-ről a lista két utolsó BIOS-át letölttem és összhasonlítottam. Csak órajelben különböznek: [link]
TC-ben csak a végét néztem meg.
-
ST05
őstag
valami oka kell hogy legyen, én nem állítom biztosra, csak ésszerűnek tartom ,hogy
másnem kétfelé osztják, ha nem is válogatják,
aláírom hogy becsúszhat sima, amit tul húzhatól akár egy TOP -on,
de valamiért csak van varia
- valamint az uj karik (770 -ek plédául) is pontosan ugyanilyen kettős" besorolást kaptak
( tehát még azt sem mondhatjuk régebbi bios, amit "kijavitottak, esetlegesen meghuztak az uj bioshoz )mindenesetre abban egyetértünk, 1-2k felárnál nem érnek töbet, hogy OC, vagy top,
nem ezt állítom, csak hogy nicns értelmes magyarázatunk a különböző biosokra, csak tipplegetések hada -
ST05
őstag
jó választás, sőt azt kell mondjam ügyesen belenyultál,
ez a tipic jókor jó helyen!
Hibátlan kari ,nagyon fog tetszeniAsbee: mindig csak kioktatod az embert, olvasd el újra figyelmesen kérlek , azután írj,
mert felesleges köröket futunk,
tehát tisztázzuk : azonos órajelen van két különböző bios !!!!! [link]
Ezen mi nem érthető ?
ennél butábban már nemtudom leírni -
NJoco
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Hívtak a boltból, elvileg holnap küldik a kártyát, remélem beválik ez a sima ver. is.
Igaz ehhez nem jár játék kupon, mint az @ponban, de most már mindegy ez lesz.
Nekem még ezen az áron is jobban tetszik, mint 80-90 k, úgy se évente veszek karit.Ha meglesz és esetleg tuningra kerülne a sor, majd úgy is jelentkezem mit bír a kártya.
Asus kártyám még eddig nem volt, kíváncsi leszek milyen lesz a mostanihoz képest. -
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4574 üzenetére
Először is Asusról van szó másodszor igen néztem már neten mikor 660-at vettük és az órajel a különbség a biosban. Ha jól tudom van aki top biost használ 660-on.
(#4577) ST05: Igen abban más hogy az órajel át van írva. Ugyanaz a nyák, minden ugyanaz. Miért ugrana a gari. Két kattintás visszatenni az eredetit. Ha meg közben ha meg a kari nem fogják azt neked nézni. Amúgy saját hirdetést nem igazán illik ide tenni...
(#4579) asdxv: Asusnál ez kb minden azonos rev karinál így van top és nem topnál. Megy a top biossal a sima is, de ahogy írtad is fölösleges rátenni.
-
ST05
őstag
degogyis csak annyi , más a bios ! [link]
ha már hozzányulsz viszont gari cinkasdxv: akkor mégis miért van sima, oc, és a topnak ,is két-két biosa? tehát asuson 660 nál van 6 féle ,biosés TI-knek is 6 féle bios, de más gyártóknál is a 2féle bios figyelhető meg, nyilván véletlen !
feldobnak egy kinai jüant ,fej vagy írás?Asbee: miért ugrana a gari ? mert itt azt irta valaki ,
-
fsb1000
nagyúr
Én ebben nem lennék 100%-ig (maga)biztos.
Egy TC-vel is lehet egyszerű bináris összehasonlítást végezni, ha csak 2 helyen nem egyezik a a lementett bios, akkor neked van igazad.
(#4573) Asbee : "Az emelt órajel miatt más a bios semmi más miatt. Át van írva az órajel és kap egy más számozást. Ennyi. "
Te is nagyon (maga)biztos vagy ebben. Hasonlítottál már össze GTX660 biosokat?
-
Asbee
veterán
Ez csak tényleg következtetés. Nehogy azt hidd hogy majd válogatott chip kerül egy oc kártyára. Lutri az egész. A nem OC is ugyanúgy húzható és a gyári OC órajelet röhögve viszi. Az emelt órajel miatt más a bios semmi más miatt. Át van írva az órajel és kap egy más számozást. Ennyi. Esetleg kicsit módosítanak a ventiprofilon.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
csabika0001 #4555 üzenetére
Nem tudhatjuk hogy miért zöld párti.
Én 10 FT-os kártyán sem tudnál elviselni, hogy akad.
-
ST05
őstag
válasz
csabika0001 #4565 üzenetére
mire célzol mihez nem értek?
NE utasítgass kérlek, volt nálam 4 Ti, csak tudom mit beszélek, és nálad? egy 660?
egy ügyes kis mód, amit megfejtettetek, szép finomítást lehet vele eszközőlni,
de nem véletlen kap oc. és oc kártya két különböző biost, tehát valamilyen minimális
teszten csak átfutottak a chipek, de ha van jobb magyarázatot, érdekelne ,
én erre következtettem -
petike2014
aktív tag
Én egyértelműen lemondtam, hamar ugrottam bele, a 660-as kb 30 perc olvasás után sokkal jobban meggyőzött. Az ár/érték aránya miatt, és együtt tudok élni azzal,hogy az átlag fps 3-al kevesebb a max meg 20-al mert így is 40 körüli az avg. Amúgy az 9ponnál mindhárom verzió akciós volt 69 69,5 70 e-ft áron (sima,oc,top).
-
lowzor
veterán
Ha a simához képest max 10k-val drágább, akkor megéri. A sima Asus úgylátom, hogy 59k körül megy, tehát ha nem akarsz bioshoz nyúlni (jobb tuning miatt), akkor megéri 69-ér.
Viszont ha a simához jár kupon valemelyik boltban és úgy jutsz hozzá 59k körül, akkor egyértelműen az éri meg jobban, mert a kuponokat 10-12k-ér el lehet adni. -
NJoco
csendes tag
Akkor most szerinted nem éri meg a sima ASUS 660Ti a 69 k...?
Én a pár kattintást a sima tuningra értettem és nem a biosz turkálásra.Amúgy én is pont azért jöttem ide kérdezősködni, hogy megkérdezzem az itteni szakik véleményét, hogy melyiket is éri meg jobban megvenni a simát vagy inkább valami oc verziót....
-
lowzor
veterán
Semmilyen gari nem ugrik
Az Asus, meg a többi gyártó sem adna hozzá tuningprogit, ha emiatt ugrana a gari. A másik az, hogy gariztatásnál a kutya nem veszi észre, hogy a kártya húzva volt-e. Az OC-t semmivel nem lehet tovább húzni, mint a simát. Példánytól függ mindegyiknél, hogy mennyit bírnak tuningban.
-
NJoco
csendes tag
válasz
petike2014 #4556 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
petike2014 #4559 üzenetére
Szerintem a sima 660 legjobb ár/ teljesítmény arányban. Főleg, hogy ittvan ez a bios mókolós módszer is. Nekem 46k-ra jött ki a kuponok eladásával az Asus GTX 660. OC-s példányért felesleges plusz pénzt kiadnod, mert csak annyiban különbözik, hogy a gyártó elvégzett helyetted 2 kattintást.
-
lowzor
veterán
válasz
apollo12 #4554 üzenetére
Akkor dobjon rá valamennyit és legyen 670 inkább. 87k a 660Ti-ért iszonyatosan sok. De ő tudja...
Ha marad a 660Ti, akkor az Asus-t ajánlom (660-nál nekem nagyon bevált), vagy MSI Twin Frozr.
(#4556) petike2014
A TOP csak egy marketingfogás...2 kattintással betudod állítani 1 tuningprogival azt az órajelet a kártyádnak.
-
petike2014
aktív tag
Jelezném az akciós 660TI-kkel kapcsolatban,hogy alap órajelesek, nem top, így én visszamondtam (*pon ban a top volt 69e) és csöppet utána olvasva 50% ár eltérés van a 660OC és a 660TI között a 10% -os sebesség különbségért cserébe.
-
apollo12
veterán
hali ismerősnek le lett gariztatva egy gtx480 as, és nem tudtak már azt adni, így egy másik vgat kell keresnie 87 ezer Ft ért 660Ti mellet döntöttünk de nem tudjuk melyiket érdemes venni, leginkább nagyon jó hűtésűt keresünk, +5ezer forint még belefér
-
lowzor
veterán
Szerintem még a 69 is sok érte, bár tény hogy jóval barátibb, mint a 80-90k.
-
NJoco
csendes tag
válasz
JoolsNOS #4546 üzenetére
Itt még akciós, be is rendeltem egyet gyorsan, igaz ehhez nem jár Metro: Last Light, legalább is nem írják...
-
-
JoolsNOS
veterán
Sőt ahogy nézem most a tesztet, a ph-n tesztelt top nem is tudta ezeket az órajeleket tuninggal.
-
NJoco
csendes tag
-
NJoco
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már szemezgetek egy ASUS GTX660 TI-vel. Itt olvasgatva a fórumot véltem felfedezni, hogy itt [link] most nagyon jó áron van.
Kérdezném itt a szakiktól, hogy ennek az órajeleit fel lehet húzni a TOP változatéhoz hasonlóan vagy akár jobban is?
Amúgy egy GTX 260-at váltana... -
*Tata*
senior tag
válasz
csabika0001 #4533 üzenetére
Ez se rossz áron van:MSI
-
*Tata*
senior tag
Valamiről lemaradtunk
Először a Hardverker, most meg ez:[link]
-
*Tata*
senior tag
Hát ez most jól leakciózták:Asus 660TI
-
ST05
őstag
válasz
Vigneau #4524 üzenetére
nemigazán értek hozzá, csak szeretem bogarászni a nyomtatott áramkört sokat elárul
konkrétan ezeket nem látom a simán , inkább 3van helyett 3 hely van csak?!
egyébként a kondik különböznek, simán több kisebb van, de az elég összevissza van DD
de a vrm kis lapos bigyók viszont számilag tipusilag azonosak legalább ( az gondolom pozitiv, hogy tulméretezett)
,valamint a sima 660.nak talán szerencsésebbnek mondható a s'ggébe van a vrm, nem az orrába áll meg a meleg -
Vigneau
félisten
MSI N660-2GD5/OC - sima mezei egy ventis példány (megspékelve egy Prolimatech MK-26-tal).
-
lowzor
veterán
(#4516) ST05:
PH tesztben ezt írják:
"A GDDR5-ös chipekhez érkezve ismét egy újdonságnak nevezhető dologba botlottunk. Az elmúlt néhány hónapban nálunk járt új grafikus kártyákon kivétel nélkül a Hynix chipjeit láthattunk viszont, ezzel szemben az ASUS GTX 660 VGA-ján már Samsung modellek kaptak helyet."
-
lowzor
veterán
Neked amúgy Asus-od van? Azokra asszem Samsung-ot raknak. Én 6600-ig tudtam húzni (lehet, hogy kicsivel többet is bírna). A gigák valamivel gyengébben mennek, tehát azon is más márka lehet. Az MSI-k meg kicsit jobban, tehát azon is.
-
Vigneau
félisten
Egyébként amit a KBT-ben beállítottam, az a következő:
1) Common:
Boost Limit: 1280MHz
Memory Clock: 3276MHz
Power Control Max: 140%2) Voltage Table:
Max Voltage #2: 1212mV
3) Boost Table
44: 1280
Így lett a Checksum-om 99 helyett 38.
Henker2:
A VRAM nem az igazi, de a GTX 660-akra biztosan gyengébbeket raknak a Ti-kkel szemben. -
Vigneau
félisten
No, ahogy elnézem, 3275MHz lesz a VRAM-om vége, azaz +275MHz a gyári értékhez képest. Hiába, alacsonyabb GPU mellett korábban nem láttam hibát a Heaven-ben. Nem gondoltam volna, hogy a 3DMark 11 majd bejelez. Legalább ezt is leszűrtem, egyébként a zöldes hiba az azték környezetben jelentkezik.
Most választhatok, hogy alapfeszen (1175mV) 1202/3275-ön nyomom, vagy 1212mV-on 1280/3275-ön. Azért van némi különbség feszültségben, viszont a "bűvös" 1293-at még nem néztem meg. Ha meglenne, akkor meg talán majd nézelődök némi kiéheztetés után, hátha nem kell neki az 1212mV. De most már WoT-ozok kicsit...
-
Elvileg a cpu nem számít a valley-nél, de nekem gyengébb a cpu-m(oc@4ghz) és a mag is alacsonyabb órajelen van (igaz a memória több, de a core szokott a nagyobb jelentőségű lenni). Ez TI, de nem csak órajelekben van eltérés?
Arra viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy az én vga-m mit szólna a nagyobb feszhez és hogy meddig menne el a core (arra tippelek hogy a ram órajelet csökkenteni kellene, nem maradna ez az érték).
-
Vigneau
félisten
Íme, itt a kért két eredmény 1280/3300-on:
1) Heaven v4.0:
2) Valley v1.0:
Azt vettem észre, hogy valóban csökken a VRAM stabilitása a GPU frekvenciájának emelésével - Fermi örökség. Mintha ezen az órajelen láttam volna VRAM hibára utaló beröccenést, nem kizárt, a vége 3275 lesz inkább ennél a GPU frekvenciánál. Ráadásul a Valley 1267/3325-ön picivel többet hozott, mint itt (1458 vs. 1447). Szóval igaznak tűnik az a korábban itt olvasott hír, miszerint a VRAM tuning jótékony hatással bír (akár a GPU ellenében) az eredményekre.
csabika0001:
Ej, de türelmetlen vagy. Nálam ez az átlagnál lassabban megy, szerintem még félkész az eredményem. Még a WoT teszt bőven hátravan, eddig csak két csatára futotta...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amatőr csillagászat
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen program, ami...?
- Politika
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest