- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
válasz
marcusa #7199 üzenetére
Szuper, már szedem is!
És akkor ez csak annyi, hogy játék alatt, valamelyik sarokban megy a számláló? (Kb ennyire volna jelenleg szükségem, a gép visszajelzéseire)
Minden másra meg GF Exp, Asus Tweak, GPU-Z, Aida64.Ezeken kívül? Valami jó benchmark program aminek meg tudnám osztani az eredményét, hogy azok jó számok-e vagy sem?
-
Frod
addikt
Jó, hát evindens, hogy a béta - ahogyan a neve is mutatja - még félkész, csak ezt az anomáliát nem értettem, hogy a konfig több, mint elég neki, és ezt produkálta.
Egyébként ha nem is most, de mindenképp tervezem beszerezni, ha már új gép lett akkor használjam isEgyébként hol tudok olyat beállítani - nem feltétlen csak BF4-re kérdezem - hogy játékok alatt mutatja az fsp értéket?
Csak mert mindenki ezekkel dobálózik, hogy kinek mekkora milyen vas alatt, de honnan látják? Konzolban kell valami parancssor? Vagy program? -
AAntii
őstag
Jobban megy win8-on is, meg eleve a kész verzió jobban megy mint a béta. A 660ti-vel kényelmesen lehet játszani, nyilván nem ugyanolyan fps értékek mellett, mint egy 780-nal, de ha csak a bétában tapasztalt kevés fps tart vissza a játék megvásárlásától, akkor szerintem nézz be a játék topikjába és ott kérdezz körbe mit tapasztaltak (nagy eséllyel ugyanazt, amit írtam) és irány 0-24-ig nyitvatartó tesco (9990 Ft) és már játszhatsz is
-
Frod
addikt
Nekem a 660Ti-vel a Geforce Experience magától ultra-ra tett minden beállítást, de a bétában a plázába kb nem tudtam bemenni, mert diavetítés minőségre zuhant a játék.
Ez még az optimalizálatlanság miatt volt, vagy valami szoftver-hardver összeférhetetlenség? W8.1-en tényleg sokkal jobban megy ugyanazon a vason? -
nandi17
tag
HELP !!
nem csinálok semmit a gépen és egyfolytában maxon megy minden a proci, videókártya, restart után folytassa -
BiP
nagyúr
válasz
marcusa #7192 üzenetére
Na, most jobban megnézegettem a feszeket, érdekes dolgokat művel
0-nál és +100mV-nál is 0.987 és 1.175 között vesz fel, tehát ugyanaz a min.max, de úgy tűnik, a köztes állapotokban mintha picit számítana (ebből 5-öt számoltam), melyiket választja.
-100mV-nál pedig a legalsó érték lemegy 0.900-ra, de a max. ugyanúgy 1.175. Úgy látszik, ez nem változik, ezért nem lett jobb a tuning sem. Viszont jó tudni, hogy tudom némileg alulfeszelni a kártyát, ha épp nincs használva, ám terheléskor nem veszítek belőle. -
BiP
nagyúr
Én is azt hittem, hogy nem lehet, de most megpróbáltam. Simán afterburnerben (ahogy a korábbi nv kártyáknál is). Engedélyeztem a progiban a feszültségállítást, és az immár aktív csúszkán +-100mV-ot lehet állítani.
Ez a gyakorlatban kicsit mást jelentett, mert a +100mV csak 75-tel növelte meg a feszt, és a lefelé állítás nem módosított semmit. (AIDA és GPU-Z alapján)
No meg gpu tuningban egy centit nem jutottam előrébb, úgyhogy inkább hagytam alapon.
Gondoltam arra is, hogy azért nem javít, mert valójában le van tiltva a feszemelés, és mégsem kap többet. Igen ám, de akkor az említett két, megbízhatónak számító progi miért mutat akkor többet?!
Arra is gondoltam, hogy mivel ez Giga660Ti, van benne némi gyári tuning, lehet, hogy ennek mégis engedélyezve van a biosban, egyszerűen csak a kártya nem javul a +fesz-től. (ami fura, mert valamennyit azért illene) -
BiP
nagyúr
válasz
gtamate2 #7187 üzenetére
Sajnos semmi jó. Igazából semmi pluszt nem jelentett. Sőt, szerintem az 331.65-ös új driver kicsit kevesebbet is bír, mint az előző. (legutóbb azzal próbálkoztam)
Viszont érdemes volt nekiugranom, mert így legalább kiderült, hogy bár a GPU-t vissza kellett vennem 25MHz-et a maxból (most 1150Boost), de a memóriát tudtam emelni 500-zal úgy, hogy nem csak a Valley, hanem az érzékenyebb Heaven alatt is stabil maradt (6800MHz). Mindez azért nagy királyság, mert a memória a szűk keresztmetszet, annak a tuningja hoz a legtöbbet. (Valley-ben +100pontot -extremeHD, 660Ti) -
BiP
nagyúr
válasz
gtamate2 #7181 üzenetére
Jó, hogy említetted, most megpróbáltam én is, nálam is lehet picit emelni rajta.
Korábban azt említette (#7058) ST05, hogy valószínűleg fix a gpu voltage, ezért nem foglalkoztam vele, de ahogy nézem, nálam mégis emel rajta. (GPU-Z és AIDA szerint is). Igaz, kevesebbet, mint amit a csúszkán lehet állítani, de az is valami. (+100mV helyett csak 75-öt emel)
Most nekiesek, kitesztelem, mennyit javul a tuningpotenciál. -
gtamate2
veterán
Ez esetben elég gyakori akkor, mert én vásárlás előtt mindig rákeresek az adott topicban és rengetegen írták hogy a 660 a 7850 és 70 között van (nem 1-2 ember.. ), ezért is bizonytalanodtam én is el, de végül az olcsó 7870 hűtője miatt lebeszéltetek róla, de nem bevallom szimpatikusabb is volt ez, csak féltem a 192bit-től
-
gtamate2
veterán
Az biztos, plusz az ingyen játék áradat melléjük
Bár most nézem már nem adnak semmit ? 2 napja még volt ajándék Assassins Creed IV: Black Flag + Splinter Cell Blacklist , (Gyorsan meg is rendeltem 45k-ért
) Most meg semmi, érdekes minden esetre..
asdxv: A fesz emelés mennyire veszélyes, illetve mennyi többletet hoz?
-
gtamate2
veterán
Már régebben olvastam a cikkedet, de már közben ki is ment a fejemből
Szerintem nagyon szerencsétlen 660-ast kaptál kézhez, azért az a +40mhz nem hinném hogy nagyon jellemző. A 7850 -ből pedig szerencséset foghattál ki, azért nagyon nem mindegyik ilyen.Saját példámból tudom mondani hogy az 5750-emet 5770 szintjét elértem /sőt pár tesztben jobb is lett nála/, ezzel szemben volt aki +20mhz-et tudott csak kicsikarni belőle, szóval ez azért nagyban szerencse kérdése is
Ezért elég merész kijelentés szerintem hogy a 7850et megéri venni a 660 helyett ha tuningolunk.Most amúgy az árak nagyon nevetségesek.Az iponban nézegettem és az 7850 1gb 38k körül megy, a 2 gigás változata már pedig 46-48k körül megy. Ezzel szemben a 7870 47k-tól már kapható. A 660 pedig 44k-tól vannak. Eléggé furcsák most az árazások, nem tudom mi van a piaccal..
-
gtamate2
veterán
Erre a következtetésre jutottam én is, majd az új rendszerrel kipróbálom hogy mit is tud valójában. Amúgy mit tud egy 660 a 7870-hez képest? A milyen vga-t vegyek topicban 20% körüli elmaradást írtak, de a külföldi tesztekben egy szinten volt a kettő. Egyedül a PH tesztben láttam hogy a 7870 otthagyta a 660-at, most akkor minek kellene hinni?
-
gtamate2
veterán
Így van, a héten elvitték a jó öreg 5750-emet, elvileg hétfőn hozza a futár a 660-t
Még most azon gondolkoztam hogy lenne-e értelme húzni a mostani proci mellett, csak mert nem hiszem hogy lenne bármi érdemi változás, majd az új procival mindenképp megrántom kicsit, szívesen megtenném most is, csak a q8200 alatt szerintem semmit nem gyorsulna.
asdxv te mivel húztad? MSI Afterburner? -
lowzor
veterán
Egész jól viszi a sima 660 a BF4 multit. Full HD-ban, ultrán tolom vele MSAA nélkül és nagyon smooth.
-
kriszute
tag
De a bf 3 akad médiumon ez nagyon tré
-
kriszute
tag
Előre is köszönöm
mar meg örülök a gtx 480 nal semmi Ien probléma nem volt es zabált rendesen asziszem
-
kriszute
tag
Sziasztok lehet hogy egy coler master gx lite 85+ Tap ami egy 12 v ágon 38A ad le kicsi lenne es ezért csinálj az akadozast es utana vissza al minden a régiben ! Jelzem mindegy milyen felbontásban uj driver új Windows 7 64 bit 8giga ram phenom X4 b55 3.3 GHz .
-
gtamate2
veterán
Lassan belépek a klubba, megrendeltem az ASUS GTX660 2gb-os verzióját. Elvileg hétfőn érkezik, alig várom hogy kipróbáljam hogy mit is muzsikál a jó öreg HD5750 után
Bár a jelenlegi konfigom mellett azért tudom hogy sajnos nem igazán lesz kihajtva a kártya, de lassan cserélődik a többi elem is
-
Faterkam
addikt
válasz
d@minator #7152 üzenetére
A GK104-es topikban ezt írták erre!
-
d@minator
addikt
BF4 Sinle Ultra 4xAA - 42fps az első pályán az új driverrel de csak FRAPS megy, mert azóta az MSI AB semmit nem ír ki pedig újra raktam. Előtte kiírta memória felhasználást is. Most semmi. Van valakinek ötlete?
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Egy GTX 660 mellé szeretnék betenni egy kártyát csak physx-re.
Érdemes keresgélnem, mert megéri sebességben egy dedikált kártya? és ha igen milyen az ajánlott?Köszönöm!
-
Ernest.
tag
Szívemből szóltál, én is azért vártam a Win 8.1-et
Jó lenne valami cikk erről a WDDM 1.3-ról ahol pl AMD meg nVidia karikkal próbálgatják az előnyöket, hátrányokat, stb.
Amúgy céges laptopon 8.1 van, és nekem nem jött elő még semmilyen bug a hétköznapokban, sosem fagyott még le, jól is bírja ha egy hétig nem indítom újra, játszani nem játszok rajta. -
shteer
titán
válasz
Ernest. #7147 üzenetére
én még győzködöm magamat egyelőre
játék miatt én se. abból is csak autóst tolok ha van rá időm
de nagyon sok bugot olvasni róla a topikjában
a modern felület se érdekel (pedig wp7.8-as telóm van majd 2 éve) - engem inkább a wddm 1.3 és a vele járó előnyök érdekelnének. igp + dvga használható-e és megfelelően konfigurálható-e
-
Ernest.
tag
Köszönöm, pont ezt olvastam én is, ezért is kérdeztem, de a vastagított részen, valahogy áthaladtam. Nem mintha nagyon érdekelne az a játék, tegnap felraktam, csak, h a grafikát lecsekkoljam, nem vagyok egy FPS-es típus. De lassan be kell ismerjem, h lesz konkrét előnye a win8-nak.
-
shteer
titán
válasz
Ernest. #7145 üzenetére
azt írja Abu:
A Battlefield 4 azonban már gondolkodóba ejtheti a felhasználóbázist, ugyanis ez a program kihasználja a DirectX 11.1-es API egyik extráját, mely képes a címtérnek megfeleltetni a dinamikus pufferek SRV-it (shader resource views), illetve a dinamikus constant puffereket a D3D11_MAP_WRITE_NO_OVERWRITE funkcióval. Ez az optimalizálás csökkenti a CPU-ra helyezett terhet, amit a felhasználó sebességnövekedésként fog érzékelni. Jó hír, hogy ez egy szoftveres funkció, tehát minden legalább DirectX 11-et támogató hardver képes használni csupán Windows 8 vagy 8.1 operációs rendszer szükséges hozzá.
-
Ernest.
tag
A BF4 DX11.1-ben megy a 660Ti-n?
-
ST05
őstag
válasz
sittes79 #7140 üzenetére
óó hogy nyald meg a hangomat már megy a bf4
megvetted? vagy ez még bf3 premiumhoz tartozó , vagy hogy áll ez most?
az biza csúnya procilimit, hát igen azt kihagytam a képletből,
hogy nem mindegy milyen játék,,,,bf4 béta még a i5-4670-ot is 90% körül cibálta,
szóval ilyen játékokba bizony hozna javulást az új proci.. -
sittes79
addikt
Köszi.
Közben csináltam kis házi tesztet, BF4-ben medium-on és FHD-én a GPU olyan 50-60%-os terhelésen van, persze felugrik nagyobb robbanásoknál olyan 80-90%-ra, de 100%-ra nem igazán ugrik fel. A CPU meg nem nagyon megy 90% alá, sőt sokszor 100%, pedig fel is húztam 4GHZ-re.
-
ST05
őstag
válasz
sittes79 #7138 üzenetére
ha a vga-d 100% megy, ahol használod többniyre midnenhol,
akkor ki van hajtva, valszinü a proci is 100on van vagy ahhoz közel, de az nem feltétlen baj..
viszont ha a gpu nem jár csak mondjuk 70-80%, .és a proci folyton 100% on
akkor procilimit egyértelmüen , de olyan marha nagy procilimited nemhiszem hogy van..
mekkora felbontás?
( gpu-z 2.ik fül, és a cpu-t feladatkezelővel) monitorozd, játékbol kilépsz alt+tab-al
és megnézed a gpu illetve cpu kihasználtságot)kriszute:amit javasoltunk 314 esnél ujabb drivert tetél fel??
egy tiszta reinstall jót tenne neki, illetve a windows is lehet már összegubancolódott
win update-ek legyenek frissek, meg olyat ellenörizz, hogy 64bites-e a win verziód
mert phenom ha jol emlékszem már 64bit-es -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Jelenleg egy i3-as proci(Clarkdale) hajtja a GTX660-at. Szerintetek egy i5(1150)-es mennyire hozna több FPS-t egy adott játékban? Szóval a lényeg, hogy érdemes e cserélnem?
Köszi
-
kriszute
tag
válasz
Bjørgersson #7136 üzenetére
Akkor mi az isten van tők mindegy milyen beállításon van
ugyan az a hiba
-
ST05
őstag
válasz
kriszute #7130 üzenetére
ja azt hittem x2, hát igen akkor pláne bírnia kellene jaja
szedd le a drivert és 320 vagy azuj 330 asat rakd fel tisztán
ha még ezt nem próbáltad,,
és gpu-z rendben mutat mindent? melegedés gond sincs mondjuk a lapon a csoda
nforce vezérlő-déli hid nem tul meleg? játékok alatt-után?...( aida elvileg mutatja) -
ST05
őstag
válasz
kriszute #7126 üzenetére
kis felbontás? proci ilyenkor 100-on ?
szerintem a háttérben elkezd virust csekkolni, vagy bármi más feladatot végezni
és bizony ezek az erösebb gémek megkérik, sokszor 4 erös magot is,,
ha bármi feladatot kap a proc, a játék "mögött" ugymond, ezt okozhatja,,
ezt a feladatkezelővel monitorozod ki, kb még birnia kéne az X2-nek a 660 at
ha rendben van a rendszer.. folyamatoknál esetleg megnézheted mi cibalja a procit a jatekon kivül..
és se torrent, se semmi nem kéne menjen, játék és a kártya is
kapja meg a proci nagyrészét amit csak lehet -
Faterkam
addikt
válasz
kriszute #7126 üzenetére
Van már sokkal újabb driver, de Afterburnerrel vagy Gpu-Zvel tudod nézni a hőfokokat, teljesítményt stb. szerintem nem driver lesz, de frissítsd legelőször!
-
kriszute
tag
HELP!!!!!!!! olyan gondom lenne, hogy amikor játszok nagyobb játékkal akkor hirtelen el kezd naagyon akadozni, majd egy 20 mp múlva abba hadgya és megy tovább ,mi lehet a baj :????????????? amiknél akad: szinte minden grid 2 F1 2012 asus dcu2 gtx 660 es egy sima gtx 550 ti vel nem csinált iet soha nem értem 3.14 driver van fent amit adtak hozza létezik hogy ettől van ?
-
gtamate2
veterán
Csak újban gondolkozok kizárólag újban gondolkoznék, és olyan 44k lenne a lélektani határ
-
taknyí
senior tag
válasz
banderasz77 #7114 üzenetére
Jogos a pont!
Bocsi csak az Asus-t tettem keresőbe, a Zotac hűtését nem ismerem. Nekem volt 1 ventis Gainward 78C-t produkált nálam egy noname igénytelen házban. Így azokat nem ajánlanám a hasonló házzal rendelkezőknek (nagy szellős házban nem tudom hogy viselkedett volna). Az Asus linkelt típusa az igénytelenségben 63C, ja és nem kerreg a ventije, ha értitek mire gondolok...
-
Mans20
addikt
válasz
Nem volt Nálad sokáig.
-
ST05
őstag
válasz
ezért rád fognak szólni
.. szerintem szerkeszd ki onnan . .
légy rafkós, ird be az aláírásodba, és akkor látszik ,de így nem illdomos.. -
taknyí
senior tag
Nem rosszul írja a Valley, hanem a biosban beállított engedélyezett max. boost órajelet mutatja. A tényleges max. boost órajelet (amin fut) ami sávonként a min.orajelekhez van rendelve (ha plusz mhz-t adsz AB-ban tuningba a min. órajelhez sávosan változik a boost) az AB-rel vagy a GPU-Z-vel írathatod ki. NV FLASH progival ha beolvastatod a lementett biost ott mindent látsz. Feltéve, ha jól emlékszem a múltban folytatott tapasztalatcserékre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest