Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Pontosan ez volt az én sejtésem is, csak nem mertem leírni, mert ennyire nem követtem még egy új architektúra launchát sem. Gondolom a kollégát kicsit összezavarta az MSRP fogalma. Nekem tiszta az, hogy miért van két ár, inkább már azt nem értem, hogy mi a problémája ezzel, de majd megírja, ha a fentiek fényében sem egyértelmű még.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
westlake
félisten
Ha pontosan tudod, hogy egy panel lesz (egy referencia panlet tervezett az NVIDIA), akkor miért írtad a cikkben, hogy:
"...amely külsőre hasonlítani fog az alapmodellre, de belül jobb, hőkamrás bordát, illetve jobb tápellátást kap."?
Ha az NVIDIA egy panelt tervezett, akkor csak az FE "komolyabb" panelja létezik az NVIDIA értelmezésében. Az összes többi panel a gyártók által egyedileg tervezett panel, egyedi hűtéssel. Mitől kap akkor jobb hőkamrás megoldást? Mitől lesz jobb tápellátás? Megkérdezted az összes gyártót, hogy milyen paneleket és hűtéseket terveznek a GP104 alá?"..de belül jobb, hőkamrás bordát, illetve jobb tápellátást kap."
De melyik modelltől?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Most már járjunk ennek a végére, mert kezdek idegállapotba kerülni (máúni).
Leírtad (megint), hogy normál és Founder verzió. Mi az a normál verzió, ha csak egy panel létezik? Akkor nincs (és nem is lehet!) normál verzió, ha csak egy (a Founder) verzió létezik. Ha egy verzió létezik, akkor nem létezik normál/alap/nem FE/akármi más, csak a FE! Ha egy verzió létezik, akkor a gyártók egyedileg terveznek majd panelt is és hűtést is. Nyilván nem lesz két azonos modell. Ebben az esetben viszont nem helytálló a modatod, miszerint:
"Ebből egyébként két verzió lesz: 599 dollárba kerül majd az alapmodell, 699 dollárért pedig érkezik egy Founder Edition verzió, amely külsőre hasonlítani fog az alapmodellre, de belül jobb, hőkamrás bordát, illetve jobb tápellátást kap."Ha pedig a mondatod helytálló, akkor minimum két NVIDIA által tervezett nyáknak kell léteznie!
És légy szíves ne mondd, hogy nem érted, hogy mire célzok, mert azt nem hiszem el.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Dyingsoul
veterán
Ami azt illeti én már régóta tapasztalom a Ph-s leállásokat, mostanában sok hírre rábuzultam itt a fórumon és nagyon gyakoriak voltak a leállások. interaktívban annyit találtam, hogy döglődött az egyik router, de tegnap is volt egy hatalmas leállás. Már kezdtem azt hinni, hogy megszűnőben van az oldal, de hát csaknem. Ma egész jól pörgött az oldal, bár reggel-délelőtt kicsit lassú volt még. Lehet az is közrejátszik, hogy melóból német proxyn keresztül megy az út, otthon is megnézem majd.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nagyúr
The technology targets GPU accelerated servers where the cross-chip communication is extremely bandwidth limited and a major system bottleneck. Nvidia states that NV-Link will be up to 5 to 12 times faster than traditional PCIE 3.0 making it a major step forward in platform atomics. Earlier this year Nvidia announced that IBM will be integrating this new interconnect into its upcoming PowerPC server CPUs. NVLink will debut with Nvidia’s Pascal in 2016 before it makes its way to Volta in 2018.
Pascal brings many new improvements to the table both in terms of hardware and software. However, the focus is crystal clear and is 100% about pushing power efficiency and compute performance higher than ever before.
Pascal will be the company’s first graphics architecture to use next generation stacked memory technology, HBM. It will also be the first ever to feature a brand new from the ground-up high-speed proprietary interconnect, NV-Link. Mixed precision support is also going to play a major role in introducing a step function improvement in perf/watt in mobile applications.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
ÁdiBá
veterán
Én akkor teljesen más világban élek.
Azt hittem úgy történik a dolog, hogy az nvidia kutatócsoport kitalál egy új GPU a TSMC gyárral és a TSMC majd ezt szépen legyártja.De ahogy most vissza olvasom olyan mint ha az nvidia kifejlesztene egy GP104-et, azt papíron oda adja a TSMC-nek, az meg majd ha lesz rá ideje legyártja?
Egyeztetnek, figyu nem tudok neked csak 16 nm gyártani, a Globálnál van már 14, vidd oda a *szarodat és gyártsad le velük.
Ilyen nincs ?
Hát ha ők kevesebb selejt aránnyal dolgoznak...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
-
nagyúr
Ebben mondjuk lehet valami... gondolom lesz 1 custom modell, meg az FE amit az NV ad és passz, már ha ez a valóság.
Bár azis lehet hogy Európában lesz csak beszüntetve a termék... amerikában (ami az EVGA fő piaca amugyis) meg lesz.
Kb olyan mint amikor kozolokat sem árulnak addig amíg nincs megfelelő ellátás egy adott kontinensen.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
janos666
nagyúr
Az, hogy egymást követő képkockákról vesz mintát, miért jelenti, hogy nem pp? Tudja egyértelműen (pl. vektortérből vett információval), hogy hol vannak a "valódi" élek, vagy csak utólag igyekszik megkeresni őket a végeredményen?
A legnagyobb baj, hogy a dinamikus, pixel mérethez közeli nagyságú elemekből álló (főleg ha áttetsző), vagy "finomszemcsés" dolgokat is hihetetlenül hatékonyan kiszűri a képből, mint ha az is (tágabb értemben vett) aliasing lenne (de mozgás közben "hibázik" és átengedi az eredeti szemcsésséget): MEA - TAA
Ebben a játékban inkább úgy kéne hívni, hogy "temporal effect canceler".[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ÁdiBá
veterán
Vagyis azt mondod hogy ha folyamatosan 2100 Mhz menne a 1080 asom kinyiffanna?
Azért van benne, hogy folyamatosan csökkenti a feszültséget és az órajelet, hogy ne süsse meg magát a kártya...(#23399) Abu85 Erről nekem a szőrős fánk jutott eszembe mikor állítólag több embernek hazavágta a kártyáját, FurMark.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen, a tuning.. Ugye ezért érdekes ez, mert ugye több 1080 átlagosan 2050-ig boos-ot max, és szépen visszadroppol 2012, 2000 környékére. Ehhez képest, ha rátol az ember ~40MHz-t a gpu-ra, akkor mondjuk a max boost 2088-2100 lesz, viszont 2050-en megáll, és azt stabilan tartja.
Mindezt fesz emelés nélkül, azonos hőfokok mellett.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Még nem volt throthling, de így talán nem is lesz. Persze ki is van tolva a temp limit, de akkor sem.
Ugye játékoktól függ, hogy mennyire forr fel, de pont az említett játékok eléggé forralnak. Ebből az overwatch-nál van magas fps, a többinél nincs.
Így, 5-10 fokkal hűvösebb a gpu.
Mint említettem, annó a 390-nél volt így, csak ott a kártya mögé volt téve.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
GAbre
veterán
Értem én,és van is benne logika.
Csak annyit egészítenék,hogy a tartós 80-90 fok,megviseli az esetleg laza kötéseket,forrasztásokat.(amik a fennt említett hőingadozés miatt alakulhatnak ki/jöhetnek elő.
Nem baj,az,ha leszorítjuk a celsiust.
Minél kevesebb a hőingadozás,annál kevésbe viseli meg az alkatrészt.
Én speciel örülök,hogy 56 fok eddig a max(full tuning,amit bír kártya).Csak pár napja néztem,hogy ki volt kapcsolva egyedi ventiprofil és felment 67 fokra,azt hittem ennyire meleg lettAmúgy 40fokig nem is pörög venit.
50foknál 50% és így 80 fokig mikor menne 100%-on.
Eddig nagyon is tetszik ez a kártya,talán leghűvösebb karim.
+100V
+155mhz
Boost up to 2114Mhz
És talán nyáron se fog 60 fok fölé menni,és zárt házam is van beszorítva szűk asztalba[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest