Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz vhunor #19350 üzenetére
Nekem a lapom cicereg boot-nál (de csak akkor szerencsére), meg a GTX260-am is, amikor vált 2d-ből 3d-s órajelekre amúgy csendben van.
Régen azért erre jobban odafigyeltek a gyártók. Igaz akkor még nem is voltak ilyen összetettek a hw-ek mint manapság.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Lehet szuper érzékeny a hallásod. Nem, egyszerűen nem figyelnek oda eléggé a minőségre. Meg minél összetettebb a vas, annál valószínűbb, hogy egy hibás hallhatóan nyekergő alkatrész is belekerül. Ha eléggé határozottan vered magad akkor cserélik gariba. Nem azért mert rendellenes működést okoz, hanem mert megunják, hogy ott vered magad.
Jaja, minden rosszban van vmi jó.
#nincsbennetarcsi
-
vhunor
őstag
Egy jó barátomnak az első MSI GTX 285 kártyája úgy visított, hogy nem hogy a gép mellett, de még a szobában sem lehetett megmaradni. A szervíz azt mondta, nincs ezzel semmi baj, a működés része. Még jó, hogy a srác a közbeszerzésben dolgozik és jó a kapcsolata a beszállítókkal, egyébként most halláskárosultként tengetné az életét .
-
DroneZ^
őstag
ki is mondta azt hogy ez a táp 2db gtx280-at elkellene hajtson?
csak nem Qru ?! (#19320)
Akkor mégis milyen a legolcsóbb táp ami garantáltan bír 2 VGA-t, és nem is túl hangos?!
Én Cooler Master Silent Pro 700W-ra tippelek de annál olcsóbb kéne ha létezikEgyenlőre elég lenne egy táp ami garantáltan elhajt egy hatalmas fogyasztású vga-t is...
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Qru
MODERÁTOR
válasz vhunor #19354 üzenetére
Az súlyos eset, nem mondom. De miért nem cserélték?! Mert rendellenes működést nem okoz. Nem lesz kevesebb fps-ed, nem kapsz kevesebb pontot Trémárkban.
Az más kérdés, hogy adott esetben nagyon zavaró tud lenni egy ilyen cicergő kari és/vagy táp.DroneZ^:
A hang egy dolog, de ettől elvinne 2db GTX280-at. Többször nem írom le, hogy a hang nem rendellenes működést jelez, csak szarul szigetelt áthúzó alkatrész(eke)t.
Legolcsóbb megoldás a Corsair TX650, igaz nem gyárilag SLI ready, tehát kell majd molex átalakító a 2. vga-hoz, de elvinni elviszi és csendes maga a táp. Enermax után a legjobb belsőt kapta (SeaSonic). Ez a legolcsóbb, de tápos kérdésben ide fordulj. Majd ott is (többek között) én válaszolok úgy is.
mod: link lemaradt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Black-core
aktív tag
Ezt a cicergést már én is tapasztaltam nem egy kártyánál.Ha megfigyelitek csak akkor jön elő hogy ha valahol 2-3ezer fps vagy több va, lehet hogy már 1500 nál is. Legelőször az NFS Underground 1 ben vettem észre.Minél jobban levettem a grafikát annál jobban visitott a max 2620fpsvolt a játékban ott már elég durva hangja volt Szomszédok akár hihették volna azt is hogy disznóvágás van
-
Henk
veterán
válasz Black-core #19357 üzenetére
Ez így van, de azért nem kell hozzá 1000 fps, jóval alacsonyabban is csinálja és a vsync bekapcsolásával orvosolható is, legtöbb esetben. De a sípolás nem, nekem film nézés közben csinálta anno, akkor pedig hibátlanul hallani.
DroneZ^: erre inkább a tápos topikban tudnának válszolni, hogy melyik a legkisebb, de még megbízható táp ami kiszolgál 2 karit. Én mindegyik tápomra rá mertem volna kötni 2-t, direkt úgy választottam őket, bár az utóbbi időben nem volt 2 vga a gépemben pedig a mostani mellé szívesen bedugtam volna mégegyet, legalább egy próba erejéig.
-
Bulitt
addikt
Engem az érdekelne, hogy a tapasztalatotok szerint melyik tápnál nem lép fel ilyen egymásba kölcsönhatásos effektus a vga és a táp közt? Vagy ez pusztán a vak szerencsén múlik, mennyire van jól szigetelve a táp meg ilyenek?
Ebben az évben muszáj leszek venni egy 550W- vagy a feletti tápot, és akkor már valami olyat vennék ami bevált sokaknál és nincs ilyen gond
-
Bulitt
addikt
Qru & Henk:
Valami modulárisat veszek szerintem. Nem kell sok kábel. [Ezt néztem ki elsőre]
-
Henk
veterán
válasz Bulitt #19367 üzenetére
Nekem fontos a hangja én azért szántam rá inkább kicsivel többet.
Az érdekes azért, hogy a Corsair-t lassan 2 éve vettem és kb. most is annyi az ára mint akkor, de közben ahogy figyeltem még magasabb is volt, tehát az nem igazán lett olcsóbb.
Mondjuk egy ilyet ha megveszel, egy darabig nem kell felőle gondolkodnod. -
slett27
addikt
Lassan remélhetőleg klubtag leszek egy XFX GTX280 XXX-el. Sapphire 4870 512MB után váltok, remélem nem bánom meg.
Egy problémám van, hogy nincs a tápomon 8 tűs VGA tápcsati. Lehet ilyen külön venni, vagy a VGA-hoz járna ? 2x6-al működik ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
hpé
tag
Adott egy Palit GTX260 Sonic 216sp-s kártya.
Hol látom azt hogy viszavette-e a kártya 2d-ben a frekit?
A gpu-z szerint úgy látom nem vette vissza.
Ezt a driver vezérli? Mi a teendő hogy rendesen működjön?
üdv, hpé -
Qru
MODERÁTOR
válasz slett27 #19374 üzenetére
Nem fogod megbánni szvz de ordenáré nagy különbség ne várja azért csak ha magas felbontáson játszol.
Kell neki a 8-as. Adnak mellé átalakítót gyárilag (bár csak molex/pci-e tápcsati átalakítót). Ha használtan veszed ennek meglétét ellenőrizd feltétlen.
mod:
hpé: Melyik drivert használod? Nem mindegyikél működik tökéletesen az órajel visszavétel. A legújabbal tuti jó viszont.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
fsb1000
nagyúr
A 3.8-at nem ismerem.
A 3.7 nem engedte, hogy 2D-ben visszavegye.
A 3.6 még jó volt.Alapvetően a driver felelős a 2D visszavételért, de BIOS-ban állíthatók a határértékek.
Afterburnerrel, vagy Rivatunerrel nézd az értékekekt vagy akár Everesttel. (OSD)80-90%- hogy helyből jó, ha nem GPU-z-vel nézed.
Egyébként driver cserélgetés, esetleg BIOS frissítés. -
fsb1000
nagyúr
válasz Bulitt #19365 üzenetére
Azért elötte megnézném a gyártói oldalt.... [link]
Én nem akarok már tápügyben beleszólni, mindenki azt vesz amit akar.
De legalább 1 osztást érdemes elvégezni: 41A / 4 = 10,25Ana... kb ennyi fog lejönnni áganként full terhelésnél. Ezt lehet arányosítani a VGA +CPU által felvett max. árammennyiséggel. Szerintem tuti bukta.... elég a VGA speckóját megnézni.
Pár ezressel drágábbért már olyan táp is beszerezhető, ami 1 ágon többet ad le, mint ez a 4 ágon és terhelésnél sem csökken a max áram fix 12V mellett.
-
slett27
addikt
Tudom, utánajártam, kb +20%-al vagyok előbbre nyers teljesítményben. 58xx széria számomra felejtős, amiket olvasok a topicban, az már szvsz nem urban legend.
Fermi-t nincs idegzetem kivárni, viszont fullon akarok már játszani 1920x1200-ban minden maxon. 4890 eszik mint az állat, szal maradt ez.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Qru
MODERÁTOR
válasz slett27 #19380 üzenetére
Akkor jó választás. Radit eleve nem vennék a trágya driverek miatt. Van egy fél év amire kiforott lesz ami a karaj megjelenésétől kb 4-5 hóanp után jön el. Majd fél év után, ha ki jött az új generáció már nem optimalizálnak csak az új karikra és megint szívsz a driverekkel. Vagy azért mert régi már vagy azért mert lassabb lesz az újtól.
4850-et vettem frissiben, ne tud meg mennyit szívtam a fosabbnál fosabb driverekkel. Ehhez képest beraktam a GTX260-at és azóta pöcc-röff, minden megy ahogy kell.#nincsbennetarcsi
-
slett27
addikt
Ez a képminőség dolog, erről mi a véleményed ? Minap próbáltam egy ASUS 9800GT 512MB-osat. Operation Flashpoint 2 Dragon Rising-ban pl. az égadta egy világon semmi különbséget nem láttam. Van ebben valami igazság, vagy mindenkinek az a szebb ami éppen van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz slett27 #19383 üzenetére
Nem rég teszteltünk fórumtárssal, neki 1GB-os 4870-e van, nekem GTX260 216SP. Egymás után mentek a kártyákon a tesztek/játékok. Igazából a színek mások voltak kicsit (ami driverből simán korrigálható tetszés szerint) de semmi különbséget nem láttam a két kari képe között ezt leszámítva.
bim: Feltűnt, azért sem maradt sokáig. Nekem 216SP-s Giga 260-am tökéletesen megy. Egyedül a venti vezérlést kellet kicsit megpiszkálni, mert húzva is 40%-on járatta ami marha kevés, főleg hogy 65nm-es változat még az enyém.
#nincsbennetarcsi
-
TTomax
félisten
Ha valakinek fagyogat 3D-s terhelés alatt flash oldalt nyitva a vga-ja,pl kilépsz egy játékból és ránézela böngészöre valamiért akkor a legujabb béta drivert rakja fel... továbbá ha a borderlands néha laggol akkor is...sajnos a ,ostani whql ezt produkálja.Eddig ezzel a 195.81-es bétával rendben van minden...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Végre kaptam egy MSI GTX 260 OC kártyát! Beléptem a klubba!
Nagyon király, viszont azt vettem észre, hogy időnként MKV lejátszásánál a Media Player HC programban bekockásodik a kép, amit korábbban a HD4850-nél nem érzékeltem.
A legújabb Nvidia driver van fent, az oprendszer Windows 7 64bit, a media player is 64bites verzió.
Találkozott valaki már ilyesmivel?
-
fsb1000
nagyúr
Grat a kártyához!
Nem hiszem, hogy a VGA teljesítmény lenne a hiba oka. Nálam 3D frekin megy MKV lejátszáskor is (ha jól emlékszem).Rivatunerrel vagy everesttel nézd meg nálad mi a helyzet.
Win7 alatt van egy opció a driver kezelőfelületen, amivel max-re lehet állítani az energia ellátást. (korábban linkelték, meg GTA4 topicban is) - hátha az is segít a problémádon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest