Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
460-as Gigabyte tápnak van esélye egy Phenom II mellett egy GTX260-at kiszolgálni?
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Scholes9 #20096 üzenetére
Próbáld meg downclock-olni a kártyát, állítsd be rajta az eredeti órajeleket.
Nekem egy 3870 TOP csinált pár hülyeséget, az is kicsit sokat kapott gyárilag a tuningból, rátoltam egy sima biost, azzal tökéletesen működött. A 850-es órajelet így visszavettem 777-re. Próbálgattam, kb 810-ig volt stabil, felette kifagyott, vagy hasonló üzenet jött a drivertől.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Scholes9 #20098 üzenetére
Értem én, hogy nincs húzva, mert gyári OC-s. Én is olyan biost írok bármelyik kártyára amilyet akarok, amennyit bír stabilan, és soha többet nem kell semmilyen progival buzerálni.
Egyébként meg most nézem, hogy AMD-ATI chipes lapod van, abba lehetnek kompatibilitási problémák, egy ismerősömnek egy Asus 780-as lapba el se indult a GTX260, P45-be meg hasít mint a szél.
Nálad is lehet ilyen gond is.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Scholes9 #20100 üzenetére
Ha kompatibilitási gondja van, felrakhatsz 300 fajta drivert is, egyikkel se lesz jó. Phenom II alá azért gyártanak Geforce chippel is lapot, hogyha nV kártyával akarod használni ne legyen probléma.
A te gondjaid csak akkor fognak megoldódni ha lecseréled a lapodat, vagy elcseréled a GTX-et egy 4870-esre.
Ha mostanában vetted a lapot vidd vissza a boltba és cseréltesd ki GeForce chipsetesre.
Pl. egy ilyenre.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Taifa Díaz #20178 üzenetére
Lara még nem szokta meg az új topikját, ott nincsenek ismerősök.
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz WongFeiHong #20262 üzenetére
Nézzél utána, nincs-e a kártyádra új bios, ha van rakd rá, meg fognak szűnni az új driver miatti hibák.
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Itt a 197.13, próbáljátok ki, vezérlés javítva.
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz tibi.234 #23425 üzenetére
Ezt a 600-asról találtam:
"Rápillantva specifikációs lapjára, úgy tűnhet, a 600-as RaptoxX Advanced leglényegesebb, 12 voltos részlege eléggé soványra sikerült. Összesen két 12 voltos ágat neveztek meg, fejenként 18 amperes maximális áramerősséggel. Azt nem tudni, hogy mekkora lehet a közös csúcsterhelésük."
Ebből kiindulva a 450-esnek jóval gyengébb lehet a 12 voltos ága, ami már nem elég egy GTX280-nak, ezért kapcsol le, terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Először is fejtsd ki te, hogy mit vársz ettől a cserétől? Egy sokkal újabb és modernebb vga-t akarsz lecserélni, egy sokkal régebbi, butább, többet fogyasztóra, mert kb 1-2 %-al gyorsabb 1-2 játékban? 3-4 játékban pedig a Radeon jobb?
Az XFX 5770, hogy lehet régi, mikor a GTX260 minimum 2 évvel öregebb tőle?De sok embert nem értek én.
1920x1080-ra egy HD6870, GTX560 kell, semmiképp egy 4 éves matuzsálem.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Más fontos érvek:
A GT200-as széria is haldoklik már, tele van a topik a memória hibás kártyák problémáival. Utolérte a G80 8800GTX, Ultra, G92 8800GT, GTS, hibavonala. ilyen kártyákat már csak azok vesznek, akiknek az a hobbija, hogy azt várják, melyik percben krepál be a vga, esetleg fogadásokat kötnek, hogy a másnapot megéli-e
Éppen ezért, ha másik kártyára akarsz majd cserélni, egy garis 5770-est kis szerencsével el tudsz adni 3-4 nap alatt, míg egy halál szériába tartozó GTX260 a fenének se kellesz, mint ahogy már most sem kell.
A hirdetések ne tévesszenek meg, azért mert vannak akik 35-ért árulják a GTX280-ast és 28-ért a GTX260-ast, nem jelent semmit. Az ő álomviláguk, a sajátjuk, természetesen eladni soha nem fogják, mint ahogy majd te sem, ha elcseréled rá.Az nV PhysX az egyik legjobb vicc a világon, ami a techdemóktól soha nem jutott tovább.
20 körül el tudod adni az 5770-est, most is, és ha hozzáteszed azt a 8 ezret, egy 768 megás GTX460-ast már meg tudsz venni az apróba, garival. Annyit tud DX9-10-ben mint egy GTX285, és még a DX11-el is egész jól elboldogul. 1920x1080-ban is használható, csak a látványjavítókat nek mell túlzásba vinni. 2xaa mellett bármivel megbirkózik Full HD-ben is.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
A Gainward az egyik legolcsóbb gyártó, az alsó szegmensbe szánt kártyáin általában nagyon gyenge hűtés van. Tehát ami olcsó, azért olyan olcsó, mert vehetsz rá másik hűtőt, hogy ne süljön meg, vagy a hangja ne lyukassza ki a dobhártyádat.
Vannak jó minőségű kártyái is, de azok már kellőképpen drágák is.A 6850, GTX460 1 giga volnal is járható út, 30-ért kapsz bármelyikből. A 460-asból a 2 ventis Gigát ajánlom, a 6850-esből pedig a VTX3D-t.
De ezt a témát már semmiképp se itt folytassuk, mert a topiklakók morcosak lesznek, és joggal.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest