Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Még egy dolog....
az elmúlt 3 napban már kétswzer előfordult, hogy megfeküdt az Nvidia driver ezzel az üzenettel:
"Display driver stoped responding and has recovered."Ez nálatok is előfordul?
Húzva nincs a kártya....
szerk: Azt olvastam ,hogy a 186.18 driverben nincs ilyen hiba.... a 190-től kezdődőknél fordul elő.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
A frankó adobe flash player-es gyorsitás miatt van,egy pillanatra kifagy aztán megint szuper minden,nekem a GTS250-em dobál ilyesmit néha.Persze ilyenkor a folding csomagot is eldobja rögtön.A frász üt meg miatta...akármelyik 180-as whql drivert felrakhatod,azokba még nincs beleépitve ez a szuper funkció,ami amugy ugy hiányzott mint hóembernek a kánikula...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
romero28
senior tag
hi
létezik hogy egy oc-s 280-asnak kevés az 500w-os táp
-
TTomax
félisten
válasz romero28 #19409 üzenetére
Milyen 500w-os?Ha nincs 18A egyenként a két 12V-os ágon akkor lehetséges,de miböl gondolod?Neked is ilyen "nem válaszol" hibaüzi jön?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz romero28 #19411 üzenetére
Az bizony 100% táp pont én is beraktam egy pár hónapja tesztelni a GTX-et haverom gépébe,neki egy 500W-os Mercury nevü gagyi tápja volt... 10perc játék után az is levágott mert köze nincs az 500W-hoz... a Colorsit amugy veszélyes ipari hulladék,ugyanugy mint a vargáné,meg a mercury... egy GTX-hez azért stabil táp kell...
-
Baga1983
senior tag
Hali mindenkinek! Ezeknél az 55nm-es GTX 260-aknál már nem lehet fesszel szórakozni igaz? Mert mintha a 65nm-eseknél lehetett volna.
-
Laraxior
titán
válasz rumkola #19423 üzenetére
csak egy sima bioscserétől...érdekes dolog. pedig ugyanazt a biost tettem vissza
sebaj...garancia él még"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TTomax
félisten
182.50 menni fog...
(#19416) fsb1000
Véleményem szerint meg a táp márkája is elég nagyon gond mert a közelében sincs annak a teljesitménynek mint ami rá van irva.Arról nem beszélve hogynagy valüszinüséggel visz magával mindent ha gondol egyet,egy elég veszélyes tápról beszélünk ami az adott szakami toipicban a nem ajánlott kategoriát képviseli....[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
válasz fsb1000 #19416 üzenetére
Megnézném, hogy egy tesztpadon egy 500 wattra specifikált Mercury/Colorshit/Vargánya táp mit bír egy szintén 500 wattra specifikált FSP Everest / Corsair HX 520 / Enermax Pro82+ 525 táphoz képest. Már hogyne számítana a táp márkája annyiban, hogy képes is azt a teljesítményt leadni, ami arra a kis fecnire írtak, amit adatlapnak hívnak, és eközben nem kezdi el halomra ölni a drága hardvereidet az első kóbor áramtól.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz rumkola #19423 üzenetére
Konkrétan nálam a bios buherálás óta szarakodik a 260. Pedig már az eredeti, érintetlen biost is visszaflash-eltem rá de ennek ellenére GTA 4 közben egyszercsak gondol egyet és lekapcsolja az órajeleket low3D-be. Még akkor is előfordul ilyen ha alapon hajtom a kártyát. Túlmelegedésről szó sem lehet, mert mindegyik esetben fix 70%-on ment a venti.
Elég idegesítő. Egyelőre csak GTA 4-nél tapasztaltam ezt a jelenséget. Mondjuk mással nem is nagyon játszok. Mass Effect-et tolom még de az meg annyira minimális hardverigényű hogy szerintem le sem terheli annyira a gpu-t mint a gta.(#19425) TTomax: Nekem is ez a véleményem de fsb1000 szerint jó a codegen.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
fsb1000
nagyúr
válasz TTomax #19425 üzenetére
Nem vitatom a véleményed: Mindenki olyan tápot vesz ami az igényeinek és hardverének megfelel.
Én is jó tápot használok, mert szempont az üzemzaj, a biztonság és hatákonyság is, miközben kb. 60% túlméreteztem a várható áramfelvételhez képest. (12V-on)Azonban mikor valaki felveti a kérdést, hogy konkrét XY táp lehet-e a VGA problémájának oka, akkor nem a cimkét, nem a gyártót kell vizsgálni, hanem a specifikációt.
Szerintem.rup1u5 : Tévedsz.
Én soha sehol nem írtam hogy a Codegen jó táp lenne. Sőt más tápra sem írtam hogy jó/rossz lenne.
Mivel szilárd elvem, hogy nem a "márkát", hanem a konkrét eszközt kell megvizsgálni és arról véleményt formálni.
Ha valakinek nincs közvetlen tapasztalat egy eszközről, akkor keressen számára hiteles forást ahol tesztelték, véleményezték.
A fórumok nem mindig megfelelő források, mert a jól értesültek sok mindent továbbszajkóznak, hozzátesznek, fontos infok elvesznek, stb. Igy alakulnak ki az urban legendek.
.Ugyanez a véleményem a videókártyákkal kapcsolatban.
Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői.
A fórumok tele vannak Nvidia meg ATI fanokkal (épp amit birtokolnak). Ők a téves infók legföbb forrásai és továbbvivői.
Tápoknál kicsit más a helyzet, mert ott mérni kell külső eszközzel, esetleg ismerni a szabványokat, nem látszik azonnal a képernyőn a tulajdonsága, mezei user csak másodkézből kapott infok alapján tévelyeg. -
fsb1000
nagyúr
válasz vhunor #19427 üzenetére
Alapvetően hibás szemléletű amit írsz.
Tápoknál nem az össz "Wattot" kellé nézni, hanem az áganként leadható max. áramot.
Különös tekintettel a 12V-os ágra, mert a fogyasztók többsége erre van kötve.
Figyelve arra, hogy osztott 12V ágakon csökken a max. leadható áram, ha minden ág terhelve van. Ez gyakran nem dokumentált, nincs a speckóban.Én ezért javaslom mindenkinek, aki nagy fogyasztású VGA-val rendelkezik, hogy táp választáskor fő szempontja legyen, hogy a táp 1db 12V-os ággal rendelkezzen és legalább 20-40% meghaladja a max. leadható áram a fogyasztók csúcs igényét.
Természetesen van még 3-4 további szempont is táp választáskor, de ez tünik a legfontosabbnak, ha stabilan akarunk járatni a topik cimnek megfelelő VGA kártyákat.
(gyakran tuningolt CPU-val párosítva) -
Qru
MODERÁTOR
válasz fsb1000 #19429 üzenetére
"Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői."
Ide vehetjük a szoftveres támogatottságot is nyugodtan. Hiába erős a vasad, ha nincs hozzá használható drivered. Anno ezért is váltam meg a 4850-től.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
fsb1000
nagyúr
Igen ez igaz, de szerintem az 1 évesnél régebbi VGA-k esetén nem várható drasztikus teljesítnény változás az újabb drivertől.
Viszont más szempontból lehet jobb/rosszabb.Pl. az energia gazdálkodás érthetetlen módon változik(hat) driverenként.
Van ekinek ez fontos szempont, én pl. ilyesmi miatt is cseréltem már VGA-t.
Többet költök dszánkfoodra hetente, mint az éves többlet fogyasztás, mégis zavar ha egy VGA fullon megy 2D-ben. -
vhunor
őstag
válasz fsb1000 #19430 üzenetére
A watt csak egy kategória példa volt. A lényeg az az, hogy az ipari hulladék mercury és társai tápokra hiába van ráirva a 12 voltos ágon 20-25 amper, mert az orbitális lódiítás. Erről van szó, nem arról, hogy milyen ágon mekkora teljesítményűt érdemes venni, hanem hogy olyat kell venni, ami ténylegesen is hozza amit ráírtak.
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #19434 üzenetére
Igaza van a mercury tényleg ilyen,nekem volt ilyen tápom ... 500W-os volt és azt bizony mérni se kellett amikor egy P35-ös lapban egy E2180 meg egy 3850-es társaságában hallhatóan lassulni kezdtek a 12V-ra kötött ventik amikor elindult a teszt... a töltés allatt meg mindig szépen felpörögtek... Nem véleteln irják a tápos topic elsö hozzászolásában ezeket a tápokat márka szerint veszélyesnek.Egyébként egy kicsit sántit a VGA-hoz valü hasonlitás mert ott azért a felépités igen erösen kötött.
(#19435) rup1u5
Probáltad már driverböl a power modot?Tudod amikor mindig 3D-ben vonyit,nem tudom mikortol van beépitve azt hiszem 182. után...[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz TTomax #19436 üzenetére
Azt még nem. Meg fogom nézni bár van egy olyan érzésem hogy egy teljes rendszer reinstall kéne. A hiba elég furcsán néz ki.
Miután visszaraktam a gyári biost és feltettem a 195.62-t azután kb egy hónapig ment gond nélkül. Aztán újra elkezdte ezt csinálni.
Így szokott kinézni:
Tolom a GTA4 multit már vagy kb fél órája, órajelek, hőmérséklet, venti bőven optimális és egyszercsak elmegy a kép pár másodpercre (látszólag úgy mintha a driver állna le) és amikor visszajön már csak 400/800/600-on megy a kártya. Ilyenkor kénytelen vagyok kilépni a játékból és utánna bármilyen alkalmazást, stressz tesztet indíthatok nem vált fel 400/800/600-ról. Következő lépés ezután egy újraindítás és utánna már működik rendesen.
Az érdekessége ennek a jelenségnek az, hogy teljesen rendszertelenűl jön/nemjön elő. Van hogy egész éjszakán át tudok multizni gond nélkül. Valami köze biztos van a driverhez is de soha nem csinált ilyet addig míg bele nem nyultam a kártya biosába.
Azóta meg már visszaraktam a kártyáról lementett eredeti, érintetlen biost is de ez a jelenség még mindíg megvan, igaz ritkult.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TTomax
félisten
válasz rup1u5 #19437 üzenetére
low 3d-be csak akkor vált a kártya ha hibázik.... és onnan csak restarrtal jön ki... valamiért hibázik... terheld meg szerintem nem stimmel a vcore....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rup1u5 #19437 üzenetére
Nekem is akkor csinálta ezt, mikor túlhúztam és játékok alatt instabillá vált. Próbáld meg 680-on, úgy csinálja-e.
mod:
685-ön küldöm én is, de vannak olyan játékok ahol ezen az órajelen eldobja magát a driver és jön a low3D-s órajel fixen. Más játékokban, meg órákat játszok (akár 5-6h-t is egyvégtében) 685-ön 65-70% ventivel és kutya baja.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
TTomax
félisten
válasz rup1u5 #19439 üzenetére
Hm,lehet károsodott a kártya...nem tudom látszanak-e neked a RivaTunerben a VRM höfokok,mert a GPU egy dolog... terhelheted furmarkkal is ,de a GPUtools is jó ahogy keresi a kari végét...
-
rup1u5
nagyúr
Más játékban még nem tapasztaltam. Megnézem COJ-al és még pár másik játékkal amijobban zabálja a gpu-t. Mivel a hiba teljesen kiszámíthatatlanúl jelentkezik így nem tudom menyi esélyem lenne sikeresen gariztatni.
Minden esetre ha más játékban is jelentkezik akkor a biztonság kedvéért szőrös fánkot fogok futtatni rajta leszabályozott ventivel, hogy egyértelműen hibás legyen ha gariztatni küldöm.(#19443) TTomax: Lehet, hogy károsodott, mikor a biosban felbuheráltam a vcore-t 1.12v-ra és azzal teszteltem 720Mhz-en. Ha jól emlékszem akkor szált el elöszőr így. De akkor is furcsak mert 1.12v lenne a default ezeknek a gpu-knak. Hazaértem kipróbálom ezt a GPUtools-t.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TTomax
félisten
válasz rup1u5 #19444 üzenetére
Szerintem kevés lesz a vcore... én is amugy 1.12-re emlékszem GTX260-nél... a 280-am kap 1.1875-öt ami amugy érdekes mert nem minden driverral van igy...speciel a 182.50 whql szerintem többet ad mert jobban melegszik...viszont látni nem látom mert az afterburner nem mutatja ha ez a driver van fenn... szerintem a vcore nem csak a bios beállitásoktól függ.
-
rup1u5
nagyúr
-
Bulitt
addikt
Szép volt -
dime27
őstag
Sziasztok szerintetek egy ilyen kari jó választás volt tőlem?:
Gigabyte GV-N26OC-896I 8800gtről vátottam
Kérdésem még max annyi lenne h mivel ilyen karim még sosem volt van-e vkinek itt tapasztalata ehhez hasonló Giga karival h mikor nem játszik az ember mennyire hangos a gyári hűtés rajta ill mikor játszik akkor mennyire hangos annyit tudok rola h ezen már dupla rézhűtőborda van gyárilag ill japán kondik és 216 sp-s verzsön Válaszokért előre is köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest