- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasinger!
nagyúr
Latitude E6430-ban van e SSD-hez használható mSATA helye vagy nincs?
A DELL fórumán azt írják, hogy nincs KATT, de pl a PH! tesztben több helyen is kiemelik, hogy van.
-
Tim82
félisten
válasz
bvvitya #7896 üzenetére
Az nem csak a processzortól, hanem az akkuban lévő cellák minőségétől is függ.
(A több, mint 6 éves Thinkpad T60-am 9 cellás akkuja is kb. 3 órát bír wifivel netezve, alacsony fényerővel, az eredeti kapacitásának valamivel több, mint 70%-ával. A gyári akkukezelő program szerint 2006 decemberében gyártották az akkut, Panasonic cellás.)
-
Tim82
félisten
válasz
bvvitya #7894 üzenetére
Igen.
Az SSD-t mindenképpen érdemes. RAM-ot csak utána, ha indokoltnak érzed.
Ezt az Acer notinál is érdemes meglépni, ha van rá keret és fontos annak a fejlesztése is. (Számomra egyébként vicces, hogy egy 15,6" notiba egy subnotebook-okba szánt, energiatakarékos és éppen ezért visszafogott teljesítményű processzort tesznek, ráadásul az alaplapra forrasztva.
)
-
Tim82
félisten
válasz
bvvitya #7892 üzenetére
Adot egy Gateway NO50 P8700 procival ebbe a gépbe mi a max?
T9900, de szerintem azt csak aranyárban lehet venni. A T9300-at és T9500-at leszámítva bármelyik T9xxx processzor jó bele. T9400-at találsz Hardveraprón 9k körül.
Esetleg bármelyik P9xxx processzor is jó. De alapvetően nem fogsz nagy különbséget érezni CPU csere után sem, SSD és RAM többet dobna rajta.
és van még egy Acer acer aspire 5810tg Su7300 van benne és ezt kéne minnél nagyobbra kicserélni.
Utánaolvasva azt sehogy, rá van forrasztva az alaplapra.
-
bvvitya
aktív tag
Sziasztok segítségeteket kérném két gépnek a proci feltuningolásában is.
Adot egy Gateway NO50 P8700 procival ebbe a gépbe mi a max?
és van még egy Acer acer aspire 5810tg Su7300 van benne és ezt kéne minnél nagyobbra kicserélni.
Meg ha tudtok egy kb. árat.
Előre is köszönöm a segítségetek
Üdv
Bvvitya -
smallmer
őstag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. van egy acer aspire one 756 os laptopom, de a töltőjét otthon felejtettem. Most a héten nagyon kellene nekem a gép, de csak legközelebb pénteken tudok érte menni.
olyan kérdésem lenne, hogy egy asus u31g töltő jó lenne e hozzá? előre is köszi a válaszokat. -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7872 üzenetére
köszi értem ,a hűtés az ugyanúgy jó neki mint a b960hoz nem? egy i5öshöz
-
konyi79
addikt
válasz
maximilian4 #7887 üzenetére
Vannak olyan wifi modulok, amik egyben bt modulok is. Az nem lenne jobb neked? Persze csak ha az valóban forrasztással megy.
A kompatibilitást kell csak leinformálnod. -
ravail
senior tag
válasz
maximilian4 #7887 üzenetére
Azért ezt gondold meg! Amit linkeltél, az több mint 13 eFt + szállítás, míg azért vannak sokkal olcsóbbak is amik ugyanúgy jól működnek, s a belső árából 10 db USB-st vehetsz! Persze Te tudod!
Mellesleg amit linkeltél, az a hozzá adott vezetékkel csatlakoztatható, ha ki van alakítva a laptopodban, és nem kell semmit forrasztani. -
maximilian4
addikt
Köszi a válaszokat. Akkor a memória bővítés kérdése megoldva.
Közben keresgéltem a neten és találtam bluetooth modult, már csak az a kérdés hogy hogyan kell beszerelni, mivel ilyen forrasztásos dolgot nem merek beválalni. -
privacy99
senior tag
válasz
maximilian4 #7884 üzenetére
A RAM-al nem lesz gond, nekem is Samsung + Kingston páros dolgozik együtt szépen. A bluetooth modult nem hiszem, mert ahhoz kéne hely meg forrasztani kéne gondolom én, jobban jársz, ha veszel egy külső bluetooth egységet, amik már olyan picik, hogy akár az USB-ben is hagyhatod véglegesen, ráadásul olcsó tétel. A billentyűzet szerintem nagyon nagy munka lenne, ha találsz hozzá valahol olyan billentyűzetet ami világít akkor tuti cserélhető, de én nem vagyok benne biztos.
-
Impressa
őstag
válasz
maximilian4 #7884 üzenetére
Szia!
Igen, szinte bármilyen azonos méretű és frekvenciájú RAM-ot beletehetsz. Nekem is Samsung - Kingston RAM dolgozik együtt.
-
maximilian4
addikt
Van egy Dell Latitude E6430 notebookom és lenne néhány kérdésem.
Szeretném bővíteni a ram-ot. Most egy Hynix HMT351S6CFR8C-PB (4GB ddr3 1600MHz) van benne és az lenne a kérdésem hogy bármilyen 4GB-os 1600MHZ-es ddr3-as ram-ot rakhatok-e bele(pl. Kingston v Samsung) vagy ugyan ilyet kel mint amilyen most benne van?
Kéne bele egy bluetooth modul is. Ehhez hol tudnék hozzá jutni?
Valamint mostani nem világítós magyar billenytűzetet át tudnám alakítani világítósra? -
konyi79
addikt
Hali!
Megköszönném ha valaki aki laptop szervízben dolgozik, vagy ilyen tapasztalata van megkeresne privátban. Köszönöm.
-
castor84
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7879 üzenetére
ezt találtam róla hirtelen [link][/K51L]
-
válasz
castor84 #7865 üzenetére
Nem írnád le a specifikációi?
Mert nem is ad találatot Google erre a K51L-re.Ha jól találtam, akkor hirdetnek K51L-hez is passzoló VGA-kat, amik HD4570-es típusok, ezek MXM2-es kártyák.
Ő hirdet MXM2-es kártyákat, de nem tudom, a HD4570-nél van-e erősebb neki.
Azok közt nem ez a legerősebb? -
Socket M foglalat:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Socket_M&stable=0&redirect=noDe csak 533-as FSB-t visz a gép, olyan processzort keress, ami 533-as FSB-jű.
A hőtermeléssel nem lesz gond, egyforma TDP osztályba tartoznak.
-
válasz
Vasinger! #7876 üzenetére
Cserélheted, nem fog többet fogyasztani, ezeknek elenyésző a fogyasztásuk.
Az egy terás ugyanannyi, mint a jelenlegi merevlemez, az SSD meg még pár Watt, meg sem esik annak a gépnek (ha jól olvastam, neked az a verzió van, amiben még dedikált VGA is van).
Nem aggódnék a készenléti idő miatt sem.
A másodlagos merevlemezt a rendszer úgyis lekapcsol(gat)ja az előre beállított energiatakarékos séma szerint, ha nincs használva. -
Vasinger!
nagyúr
Adott egy DELL E6430-as Latitude.
Ha a gyári 320-as HDD-t cserélném 1 TB-osra és mellé még beraknék egy SSD-t a DVD író helyére azt bírná e a tápja? Továbbá mennyire rövidülne meg a készenléti ideje a notinak. A mostani HDD 7200-as, az új 5400-as lenne és 120-as SSD menne belé.
-
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7873 üzenetére
OK, megnyugodtam, köszi!
-
wii90
tag
Helló, sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy akad nekem egy Fujitsu Siemens Amilo Li1705 tipusú notebook -om ami egy "Intel® Celeron® M Processor 440 (1M Cache, 1.86 GHz, 533 MHz FSB)" CPU -val van felszerelve, ezt szeretném fejleszteni ha lehetséges? Milyen tipusú és mekkora procival lehetne megtenni? Köszönöm és üdv.
-
Amik a kezeim közt megfordultak Optiplexek, azokban cseréltem már ramot, merevlemezt, processzort, esetleg VGA-t. Ezek Pentium 4, Pentium D alapú, régebbi Optiplexek voltak egyedi, kereskedelmi forgalomba nem került alaplapokkal.
Ezért mondtam, h nem tapasztaltam.
Egy kintről behozott gépekkel foglalkozó sztech üzletbe szoktam besegíteni, ahol ilyen régebbi gépekből néha hegyek állnak, ezekből szoktunk használható gépeket faragni, de ezeken kívül a többi brand gépeit nem ismerem a Dellnek.
A memória az amúgy is más tészta, mint egy winchester, ott előfordulhat inkompatibilitás bármilyen gépnél; a processzornál meg ugye vagy tartalmazza a BIOS a CPU mikrokódot, vagy nem.
De a merevlemeznél nincs ilyesmi, csak a SATA csati a lényeg, meg, h a merevlemez vastagsága megfelelő legyen, vagyis ne legyen vastagabb a kinézett merevlemez, mint ami a gépben van.Mindenesetre a laptopok nem ebbe a kategóriába tartoznak.
Főleg nem a merevlemez csere.
Nyugodtan átcserélheted, a Dell Inspiron notebook sorozat az nem olyan brand gépnek tekinthető, mint az asztali katalógus gépek.
A merevlemez cseréhez még kis fiókot is kialakítottak a gépen:
http://www.youtube.com/watch?v=T5vBdOW7jCQ -
válasz
skatebab #7868 üzenetére
Linkeltem már lejjebb az Ivy Bridge processzorokat, a táblázatban meg tudod nézni melyek az i5-ös processzorok közül a legnagyobbak.
De ez szerintem amúgy is mellékes, mert ha a Hardveraprón keresel hozzá processzort, ott úgysem mindegyiket árulják, csak pár félét. A táblázat inkább arra jó, h leellenőrizd melyik CPU hol van a listán.Hmmm.. Intel oldalán most nézem a harmadik generációs i5-ösöket, a táblázatból ki van hagyva pár. No majd javítom a wikipedián.
Ezek azok, itt meg tudod nézni melyik a legnagyobb i5-ös:
http://ark.intel.com/compare/3rd_core_i5 -
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7870 üzenetére
Nem-nem
Sajnos a Dell Brand gépek válogatósak, h pl. milyen ramot rakunk bele, még az újak is. Gondolom bios ilyen, de sokat morogtunk miatta. Azért para ez is, félek a Delltől ha vmit cserélni kell, nem szeretnék potyára venni HDD-t vagy SSD-t -
-
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7867 üzenetére
Köszönöm
Biztosan felismeri? Asztali Dell gépek finnyásak minden cserére...
Azért is kérdeztem itt. Még várom az ügyfél válaszát, h SSD vagy HDD, mert van másik gép, ez már csak a gyerekeknek netezős volt. Szal. lehet 32 GB SSD + Linux jó lenne, azzal száguldana még ez is. -
Bármilyen merevlemezt belerakhatsz, fel fogja ismerni.
De én a helyedben 7200RPM-est keresnék hozzá, azzal jelentősen gyorsabb lesz a gép.Vagy ugye hát SSD-t, de az már más árkategória.
Itt találsz olcsóbbakat is:
hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5/keres.php?stext=7200Tessék, pont annyi, mint egy általad kinézett 5400-es:
hardverapro.hu/apro/bontatlan_garis_toshiba_500gb_7200rpm/friss.html
Vadiúj, bontatlan, garanciális, talán még számlát is tud adni, az eladó pedig megbízható. -
castor84
csendes tag
Üdv! van egy kb 4-5 éves ASUS K51L laptopom. ebbe ugye integrált videokártya van. kérdésem, hogy lehet e bele tenni valami egyszerű, de használható videokártyát, ami picit használhatóbbá teszi
köszönettel NyZ
-
tajcsi
őstag
válasz
Thunderzolee #7852 üzenetére
Megkoszonom a segitseget bar nem ilyen jellegure lenne szuksegem, mert eddig en is eljutottam.
Konkretan az erdekelne, hogy melyik notik belso felepitese hasonlo v esetleg megegyezik a dv6500al.
Igy lehet, hogy pl olcsobban megtudok venni egy egesz notit ami bontasra var, mint egy feles akksit.
ugyancsak erdekelne, hogy milyen notibol tudnek hutot atszerelni a dv6500ba, ami jobb mint az eredeti. -
olala
tag
válasz
Thunderzolee #7856 üzenetére
Amikor még ezt a gépet vettem (2011 november), akkor a Sandy Bridge chipsetek még újnak számítottak. Az Ivy Bridge csak a mesében, meg az Intel széfjében volt.
Direkt azért vettem ezt a gépet, mert láttam benne a fejlesztési potenciált, de az ára elég nyomott volt akkor a többi géphez képest.
Ha lenne felesleges 50 ezrem, akkor nem fájna a fejem a járulékos alkatrészcserék miatt. Így inkább megpróbálok egy i5-öst keríteni, de a hardveraprón eléggé kihalt most a terep ezen a téren. Kisebb lenne i3-asból jó áron, de ott a notebookcheck.com benchmark adatai szerint nem olyan jelentős a különbség az i3 és a mostani B940 között, így abba nem akarok invesztálni. Ha esetleg Te mégis tudsz valamit, akkor szívesen fogadom. -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7859 üzenetére
jah csak mert felhivtam a lenovo szervizt s ők ezt mondták amit írtam
melyik a legjobb amit i5 ös közül belerakhatok 35w? vagy itt már nincs számottevő különbség? -
válasz
skatebab #7857 üzenetére
Processzorcserénél a gari ugrik.
Ha esetleg később gond lesz a géppel, vissza kell raknod bele a processzort, de elképzelhető, h észreveszik a cserét. Nem lényeg, h nem attól van baja a gépnek, ezzel már takarózhatnak, és meg is teszik.
Te s ki tudod cserélni, felesleges 50ezret fizetni érte.
Youtubeon vannak videok a szétszedésről. -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7855 üzenetére
és én is olyan cpu t akarnék aminél nem kell hűtést cserélni meg ilyenek,szóval a "legjobb" i5 ös cpu-t meglévő hűtésemhez
bár nem tudom mennyiben lenne s hogyan szereltetném be
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7855 üzenetére
értem csak gondoltam ha már cserélek akkor "sokkal" jobbra hogy későbbiekben is jó legyen,ill. ezeknek a cseréje mennyire bonyolult? s a gari megmarad vagy csak ha cpu miatt döglik be a gép akkor nem?!
egyik boltban 50k-t írtak egy i5ös cpu cserére a lenovomban -
Neked is azt tudom javasolni, amit neki, a Hardveraprón keress hozzá processzort, a második generációs i3, i5-ös processzoroknak már kezd lejjebb menni az ára.
Sajnos a gépedben csak HM65-ös a chipset.
Ez ugye a Sandy Bridge chipsete.
A Sandy Bridge processzorok közt 35W-os TDP-vel nincs 4magos processzor.
A következő generáció a HM75-ös chipset, az Ivy Bridge processzorokkal. Ezek közt már van 4magos processzor 35W-os TDP-vel is. (3612QM, és 3632QM)
Olyan laptopot kell/kellett volna venned, ami ilyen chipsetű, abba bele lehet tenni a 4magos 35W-os procikat. -
válasz
skatebab #7854 üzenetére
Értem.
Akár Sandy Bridge, akár Ivy Bridge processzorokat kereshetsz hozzá, mindegyik jó lesz bele, de csak 35W-os TDP-vel válassz.
A Pentium B960-nál akármi jobb.
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil/listaz.phpDe szerintem elég egy i3-as is, az tizenegykét-ezerért beszerezhető, ha nem elég gyors a géped, vegyél bele SSD-t, vagy egy 7200RPM-es merevlemezt (ha 5400-es van benne).
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7847 üzenetére
hali b960as
-
olala
tag
válasz
Thunderzolee #7849 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod!
Jól googleztál, mert a hivatalos ASUS szervíz is ezt a típusú hűtőt javasolta, azonban az enyémben nem ez van. Ráadásul a hűtés miatt cserélni kellene az alsó burkolatot is. A szervíz egész jó árajánlatot adott az alkatrészekre (16k Ft, máshol meg csak az egyik kerülne ennyibe), de a proci árával együtt (ami más forrásból, magában szintén nem lenne olyan rossz (30k Ft) már olyan érték lenne, hogy nem tudom és akarom megengedni magamnak.
Valószínű hogy megpróbálok hozzájutni egy korrekt állapotú i5 2430M-hez. Akkor legalább nem kell semmit módosítani a gépen.Amire használni szeretném, az gépészeti 3D CAD szoftverek futtatása (lehetőleg gyorsabban mint most), 3D képek renderelése, illetve néha videó konvertálás, stb. Sajnos ezek olyan tevékenységek, amik szerintem korlátlan erőforrást is könnyedén felzabálnak.
-
A gépben GM965-ös chipset van, ami csak 4GB ramot tud kezelni.
Ezért nem lehet bele tenni 4GB-nál többet.Őszintén szólva nem tudom, h hogy viselkedne, ha 6GB kerülne bele, nem tudom ilyenkor a chipset hogy reagál, elindul-e a gép, és 4GB-ot enged használni, vagy egyáltalán el sem indulna.
DVD írót a Hardveraprón biztosan találsz hozzá, és akkumulátort is.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozek_alkatresz/keres.php?stext=dv6500Az akksik többféle gépben is ugyanazok (akárcsak az optika), Google is sok találatot ad rá:
http://www.google.hu/search?client=opera&q=dv6500+akkumul%C3%A1tor&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest -
lcee79
addikt
válasz
Thunderzolee #7848 üzenetére
Köszi!
Most hogy mondod, körülnézek itt is, nem is jutott eszembe...(pedig már vásároltam hardveraprón eddig is)
És persze 64 bites Windows van rajt, amúgy képbe vagyok informatika terén (ez a végzettségem/foglalkozásom is
) csak mivel nem fizetnek agyon nem veszek minden éveben új laptopot/pc-t és amikor vásárlásra kerül a sor, akkor előbb mindig kérdezek.. Biztosra akarok menni, így nem otthon ér meglepetés, hogy valami nem jó...
(munkahelyen 2005-2007-ben vásárolt gépek vannak 120 db... itt szó sincs ddr3-ról még és csak xp-vel van az összes... vannak olyan programjaink amik felfele nem kompatibilisek, és sok DOS-os is... úgyhogy így nehéz követni a trendet, hogy nap mint nap ősrégi gépekkel kell küzdeni
)
-
válasz
ad4m1337 #7840 üzenetére
Szerintem is akksi hiba lesz, vagy valami akksihoz köthető hiba, mivel azt mondod, tápról meg jól megy.
Akkumulátort kéne ellenőriztetni, h valóban tudja-e azt, amit ír (mármint a 90%-ot), ritka ugyan, de létezik ilyen hiba is.
Esetleg írd meg a panaszod neki, hátha tud valami okosat mondani:
http://itcafe.hu/tag/killhates.html -
Van rá példa, h a nagyobb TDP-s processzorokkal szerelt modellek más hűtőrendszert is kapnak, ez bevett gyakorlat.
A te esetedben sajnos nem tudom, Googleztam egy darabig, de nem találtam rá érdemben információt.
Így néz ki a hűtése:
http://www.laptopszaki.hu/laptop-hutes/2292-13gn3g1am020-2-gyari-uj-komplett-hutes-1.htmlHa a Tiédben is ez van, akkor valószínűleg elmegy vele a nagyobb TDP-s processzor is.
Egyébként mihez kell a nagyobb 4 magos processzor?
A Pentium B940 valóban nem egy erőmű, de az i3-as, i5-ösök már alap feladatokhoz bőven jók, biztos, h kell neked 4 mag? Mintha kicsit túlárazottak lennének az említett 4 magos CPU-k. -
Ja, értem.
Hát én még életemben nem vettem szinte soha semmilyen hardvert ami új.
Javaslom a Hardveraprót neked is:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr3_ram/listaz.phpHa számla kell, van aki azt is ad a ramhoz.
És hát 4-5ezer egy 4gigás modul.
Azt írtad, mostanra jött össze a pénz, vagyis igenis számít mit mennyiért veszel meg, ezért gondoltam, h minél olcsóbban akarod megúszni.Egyébként ha 3GB-nál több ram lesz a gépben, akkor már nem lesz elég a 32bites oprendszer, vagyis ha ki akarod használni az 5GB ramot, akkor 64bitest kell feltenned, de ezt gondolom tudod.
-
válasz
skatebab #7843 üzenetére
Ezek a harmadik generációs Core i processzorok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processorsCsak olyat keress, ami 35W-os TDP-vel bír, a gép hűtését ehhez tervezték.
Egyébként most mi van benne?
-
lcee79
addikt
válasz
Thunderzolee #7845 üzenetére
Azt én értem hogy 1066-ot kezel...
De hogy 8gb 1600-as 16.000 ft-ért is van (ennyiért találtam is)
1066-os 4gb-ost meg 9000-től...
Tehát nem olyan egyszerű a választásJelenleg mivel tönkrement a 2gb-os modul, csak 1gb rammal üzemelget a laptop...(3 gb volt benne..
)
nem egy rakéta
Szóval egy 4gb-os mindenképp kell bele
de gondoltam ár-érték arány szempontjából 1600-as is (ami kompatibilis az 1066-osokkal), egy alternatíva lenne... -
-
lcee79
addikt
válasz
Balázs1986 #7760 üzenetére
Pár hete voltam itt a fórumban, hogy tönkrement a memória és az akksi feleségem laptopjában, most jött el az idő (főleg anyagilag
) hogy tudnánk venni...
Azt akarom megkérdezni, hogy érdemes-e 1600-as ramot venni ha csak 1066-ot tud?
(eredeti terv, hogy veszek 2db 2*4gb 1600-as ramot ami müxik )
Vagy vegyek simán egy 4GB-os 1066-ost és tegyem a most még működő 1 gb-os mellé és kész?
(semmi nagy gépigényes dologra nincs használva...) -
skatebab
tag
hali lenovo g580ah elvileg Socket G2-es foglalatba való
processzort tud fogadni és ha i5 öst akarnék bele akkor többféle közül is lehet választani?
az erősebb cpu kiadású i5 3230m-el van a boltokban.
melyiket lenne érdemes i5-ből?
kössze -
olala
tag
Heló mindenkinek!
Van egy ASUS X53Sc típusú notebookom, amiben egy K53SC alaplap és egy Intel B940 processzor van. Ezt szeretném lecserélni egy i7 2630QM-re. A gyártó honlapja szerint, az ilyen alaplappal szerelt gépeket még szerelték az említett CPU-val is. Az eredeti TDP-je 35W, míg a kiszemelté 45W. Mi a véleményetek, meg lehet oldani a cserét? Leginkább a hűtőrendszer miatt kérdezem, hogy elbírja e azt a +10W-ot? Egyáltalán a különböző CPU beépítésekor különböző hűtőrendszert építenek a laptopokba, vagy ugyanazt az egész sorozatba?
Remélem van valakinek ilyen jellegű tapasztalata. Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.Ezt a kérdést feltettem egy másik topicban is, később vettem csak észre ezt a topikot. Bocsi.
-
ad4m1337
aktív tag
Tudom, hogy nem teljesen a témához kapcsolódik a kérdésem, de remélem tud valaki segíteni, tud tanácsot adni ilyenkor mi a teendő: lassan 2 éves Asus K53SJ-SX138D laptopom valamiért spontán kikapcsol amikor akkumlátorról üzemel. Amikor a tápegység be van dugva akkor semmi gond nincs, amikor kihúzom, akkor kb. 10 percig megy rendesen aztán semmi figyelmeztetés nélkül kikapcsol mint ha lemerült volna. Ilyenkor megpróbálom bekapcsolni és kb. 30s megy és megint lekapcsol. Rádugom a tápra és azt írja még 90% -os még, tehát nem lemerülésről van szó.
Előre is kösz a hasznos válaszokat!
-
tajcsi
őstag
DV 6500CT special editionbe szeretnek dvd irot venni mert a regi megdoglott...az lenne a kerdesem, hogy milyet ajanlanatok?
Tovabba szeretnek bele venni egy normalis akksit, viszont nem tudom milyen mehetne bele...
Megvalami, ugye elvileg 4giga ram a max, ameddig bovitheto, engem csak az erdekelne, hogy ez FIX, vagy beletehetek mondjuk egy 2GB es egy 4GB-os modult, menne vele siman a noti? Elvileg ugye a 64bites windows tobbet is felismer... -
WP14
őstag
Üdv!
Kérdésem, hogy Acer aspire one D270-ben lehet-e processzort cserélni és, ha igen, akkor milyenre?
-
spyduck
nagyúr
válasz
csevede #7832 üzenetére
A memória és háttértár cseréje nem jár garanciavesztéssel, viszont ha a szervizelés folyamán bebizonyosodik, h mondjuk az alaplaphibát a cserélt alkatrész cseréje okozta akkor elveszik a garancia. Erre még nem volt példa, de érdemes szakboltban, számlával együtt cseréltetni, h a felelősség legyen a bolté.
A legolcsóbb megoldás pedig, h szervizbeküldés előtt visszaállítod a gyári állapotot és akkor nem kell fölösleges köröket futni.
-
csevede
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha garanciális laptopban kicserélek egy alkatrészt, például a gyári 4 helyett 8gb ramot szeretnék, akkor az garancia vesztéssel jár? Köszönöm.
-
Balázs1986
őstag
válasz
PeeterssoN #7830 üzenetére
Szia! Neten rákerestem az alaplapra, a képeken az látszott, hogy a VGA integrálva van az alaplapra. Tehát nem lehet cserélni.
Egy SSD még gyorsíthat a gépen, legalábbis az alkalmazások/modulok/mentések betöltésénél, ill. mentésnél (ha jól láttam, modellezésre kell, ott ez nem hátrány). -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Újból kérnék információt csak most már tudom milyen típusú gépről van szó!
[link]adatok:
CPU típusa: Mobile DualCore Intel Core i5-560M, 3200 MHz (24 x 133)
Alaplap neve: Dell Vostro 3500
Videokártya: NVIDIA GeForce 310M (512 MB)
Memória: 2x 4GB 1600MHz DDR3Kérdés még mindig ugyanaz lehet e bővíteni erősebb videókártyával és milyennel?
-
eXtremeHUN3
csendes tag
Üdv!
Volna egy TOSHIBA Satellite L750D-16K laptopom AMD A6-3400M APU-val szerelve.
Az volna a kérdésem, hogy letudnám esetleg cserélni a család egy erősebb tagjára pl. A8 vagy A10-re?
Ha igen, melyik modellek jöhetnek szóba? Az elsődleges célom az IGP fejlesztése lenne, ami a mostani A/-os APU-ban van (HD6520G). -
Tamás008
tag
Sziasztok.
A kedves szakértőkhöz lenne pár kérdésem.
Van egy Asus X53Ke Ap-125 laptopom. Ebben szeretnék processzort cserélni. Szeretném kicsit gyorsítani a laptopomat egy erősebb processzorral.
Jelenleg egy TurionX2 TL-52 es van benne, ezt szeretném kicserélni egy TurionX2 TL-68-asra.
Megtehetem-e? Működni fog a gép a TL-68-asal? Vagy esetleg milyet tehetnék bele mást ami gyorsabb mint a jelenlegi TL-52 és működne?
A gépen az Asus által a géphez legutoljára kiadott bios verzió van a 212-es.
Előre is kösz a válaszokat. -
Dell XPS
veterán
válasz
McSzaby #7824 üzenetére
Szia,
A "gyári" is kínai termék már minden laptop esetében, csak erősebb a minőségkövetelmény a beszállítói szerződésben. A visszajelzések alapján egy évet bírnak jó esetben, nyilván függ a tárolástól, mert a kémia, akkor sem áll le (ezért is születnek különböző tapasztalatok, anomáliák..). A mai Li-ion-akkumulátorokban töltésvezérlő-elektronika van, kommunikál az alaplappal, szabályoz, figyeli az elhasználódást, regenerálást, töltésciklust, így nem jelent veszélyt a laptopra.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy laptop megérett az akku cserére. Ebay-ről rendelhető 5-6e körül ezek a kínai akkuk. Ezek mennyire veszélyesek a laptopra nézve, illetve mennyire "életrevalók"? Azért kérdezem, mert a gyári akku 11-15e között van, ami annyira nem kellemes. Értékek, minden megegyeznek.
-
Impressa
őstag
válasz
simonlaci55 #7820 üzenetére
Csak a hűtő teljesítményének növelésével tudod megoldani. Neki kellene írnod KillHates megmondja mit tud ajánlani neked. Utána helyre fog állni a világ rendje a gépedben
-
Impressa
őstag
válasz
simonlaci55 #7817 üzenetére
A processzor hűtőd nem tudja kompenzálni már a plusz 10 tdp-s teljesítménytöbbletet, ezért pörög állandóan a ventid maxon. Szóval azt is cserélned kellene nagyobbra.
Dobj fel egy aida 64, vagy HWiNFO 64-t és nézd meg milyen hőmérsékletet mutat. -
simonlaci55
tag
válasz
simonlaci55 #7817 üzenetére
jah és van alatta hűtőpad, 5600 pörög szinte mindig , ha csak a torrent megy akkor visszamegy alapra de ha böngésző megvan nyitva 5000rpm alá nem akar lemenni, a biosban kikapcsoltam a turbo-t a procin igy 1,6 ghz-n ment állando jelleggel de ugyanugy pörög a venti , ezért visszaraktam a gyári beállításra de játéknál jön a lassulás
-
simonlaci55
tag
Sziasztok van egy dell inspiron 5010es laptopom i5 430m proci volt benne ami 35tdp-s és lett belerakva egy i7 720qm proci ami 45 tdp-s és cpu throttling van ha játszok (PES 2013) és a venti pörög állandó jelleggel maxon, esetleg valaki hasznos ötlet vagy valamit irhatna , köszönöm
-
zoka.
tag
Üdv!
Adott egy HP ProBook 4710s kép nincs se külső, se beépített monitoron, caps lock villan 5x.
Hápések azt írják, rá, h általános alaplaphiba. No ez az amire magamtól is rájöttem.
Kérdésem az lenne, hogy ennél van valami tipikus deszkahiba, vagy lehet-e valamit csinálni vele, vagy új lap kell? Ill ha új akk honnan érdemes beszerezni? (ebay?)Előre is kösz!
-
tajcsi
őstag
HP pavilion dv6000 special edition laptoban jelenleg gf8400 128as grafika dolgozik, win7 index 2 pontot ad..milyen kartya kellene legalabb 5 pont eleresehez?
-
válasz
Thunderzolee #7813 üzenetére
Laptop típusa
943GML az oldal szerint.A wifit én se értettem,ezért kérdeztem rá.Lehetséges,hogy valaki valamikor még kivette,esetleg kiesett a csatlakozóból és valahova "elbújt" a gépen belül. Utóbbi nem valószínű,tehát keresnem kellene másik wifit a gépbe.
150N-es bőven elég lenne neki,szóval azt keresek majd bele.
-
A memória ilyenkor általában úgy működik, ahogy írtad, mármint, h 533-on fogja hajtani a 667-es modult is. Milyen chipkészlet? Ritka, de megesik (régebbi chipkészletek esetében), h egyáltalán fel sem ismeri a 667-es modult a gép.
A wi-fi kártyát viszont nem értem, ezek két antennások.
N-esre nyugodtan kicserélheted, ha driver lesz a modulhoz, akkor menni fog vele.
BIOS-nak ehhez nem lesz köze.
A 150-es N-esnek 2 pólust kell bekötni, a 300-as N-esnek viszont 3 pólusa van, de ha a gépbe nincs befűzve a 3. szál, akkor 300-ast ne is vegyél, elég a 150-es is. -
válasz
PeeterssoN #7811 üzenetére
Kellene a pontos típus.
CPU-Z-vel, Adia-val ki lehet olvasni a processzor, VGA típusát.
Ezeknek a programoknak nincs túlzott gépigénye.
De ha nincs benne dedikált VGA, csak a processzorba integrált, akkor valóban az a gond, h az Intel féle IGP nem tud annyit számolni, amennyit szükséges lenne. -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Egy kedves hölgy ismerősőmnek van egy DELL Vostro (barna színű) notia!
Sajnos ennyit tudott megmondani róla!
Annyi biztos i5 sandy proci van benne, plusz most bővítették neki 4 ről 8 Gb ramra a memóriát.Sajna nem elég. (tovább nem bővíthető) Lassú a gépe.
3D modelllezésre használja. Rhinoceros és Grasshopper programokat használ.
Olvasata szerint videókártyát kell vennie/tennie a gépébe de nem tudni eme csodamasina bővíthető e és mivel esetleg procicsere ajánlott?
Ha kell még info akkor megpróbálom kiszedni belőle de hót kuka ezekhez és így látatlanban nem tudok segíteni.
Köszi hogy nem hordjátok le a fejem és köveztek meg!
És köszönöm a segítséget előre is. -
Sziasztok! a kérdésem ismét az Advent 7113 notebook felé fog terelődni...1db 1GB-os 533mhz-s (CL4) memória van benne,de ugyanilyen típust eddig még nem találtam. CL%-ös 677mhz-s memókból viszont van egy pár. Ugyanúgy fog működni,mint a gépeknél,tehát 533mhz-re lecsökkenti a ram sebeségét?(Ilyenor a CL-t is visszaveszi CL4-re?)
Valamint ebben egy G-s wifi kari van,jó lenne N-esre cserélni a nagyobb adatátvitel miatt. Ez a dolog megoldható,ha igen kell biost frissítenem? Valamint szétszedéskorészrevettem,hogy csak a fekete wifi kábel van bedugva a wifikártyára,a fehér hiányzik(a helye a karin viszont megvan). Szükséges az,szerezzek be olyan kábelt?
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7803 üzenetére
Szia.Köszönöm az alapos és részletes segítséget.Amely játékokkal én játszom bőven elmennek rajta,viszont kíváncsi voltam esetleg késöbb milyen lehetőségeim lehetnek.Mégegyszet köszi.
-
Muerte
addikt
Köszönöm,akkor egyelőre nem dobunk ki 20k-ót az ablakon
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7803 üzenetére
-
"lenne-e akár minimális gyorsulás is"
Nem.
Ahogy írták is itt lejjebb, nem vennél észre semmit.
Csak tesztprogramok mutatnák ki a gyorsulást. Ja, meg hát az e-penis nőne valamennyit.
A te esetedben a ram mennyisége (8GB) sokkal nagyobb többletet jelent, mint a ram sebessége.Esetleg kérdezd meg a nagy ramos topicban, de ott is ezt fogják mondani.
Ha AMD rendszered lenne, és a központi ramot használná egy elég erős IGP is, akkor lenne értelme 1333-as ramok helyett 1600-asokat használni, a videomemóriának egyáltalán nem mindegy, h 1333-on fut, vagy 1600-on.
De jelen esetben még csak az 1600MHz-et sem használná ki a rendszered, ahogy írtad is; az időzítés javulását meg nincs ember aki észrevenné. -
Ha HD5470-es VGA-val van szerelve, akkor 5741G a noti száma, nem?
A processzor cserélhető.
Első generációs Core i család.
Ezek azok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.htmlA VGA viszont nem cserélhető.
Ezek dedikáltak ugyan, de rá vannak forrasztva az alaplapra.
Itt a 24-es képen látszik, ahogy a hőcső az alaplapra forrasztott GPU-ról elvezeti a hőt:
insidemylaptop.com/how-to-disassemble-acer-aspire-5741-5741g-laptop/Őszintén szólva, ha SSD után is kevésnek tartod a gépet, akkor ne cserélj benne processzort, inkább add el, és vegyél egy erősebb gépet. Pláne ha játékok alatt nem vagy vele megelégedve, ugyanis nem a processzor a gyenge láncszem, sajnos az a HD5470-es az már amikor megjelent, akkor is csak egy középkategóriás kártyának számított, akármilyen processzort teszel bele, a játékokat nem fogja jobban futtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Formula-1
- Gurulunk, WAZE?!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest