Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14272) Tim82


Tim82
nagyúr

Sziasztok!

Thinkpad X201-nél be van állítva, hogy a noti akkor kezdje el tölteni az akkumulátort, amikor a töltöttség 50% alá kerül. Viszont amikor elkezd töltődni az akku (elérve az 50% alatti töltöttséget), a gép teljesen lekapcsol, egy darabig magához sem tér (led visszajelzés sincs arról, hogy töltőre van dugva), ki kell venni az akkut, kihúzni a töltőt stb. és utána lehet újra bekapcsolni.

Pár hete jelentkezett először a tünet, akkor azt hittem, alaplaphiba, mert akkor még ezzel sem lehetett visszahozni. Az alaplapot korábban - bő háromnegyed éve - KillHates javította, az ethernet csatlakozó környékén kellett egy IC-t cserélni, mert az szállt el. (Úgy gondolom, hogy ennek nincs sok köze a dologhoz, mert tudomásom szerint nem a töltésért felelős IC-t cserélte, de a teljes képhez hozzátartozik.)

Van csere-alaplapom azóta, de elgondolkodtatott a dolog: az alaplapnak halódik a töltésért felelős áramköre, vagy az akku (ami nem épp vadonatúj, kb. másfél-két óra üzemidőt bíró LG akku, megvan lassan két és fél éve) lett cellahibás?

Sajnos nincsen más akkum, amivel tesztelhetném, valamikor megnézem majd, hogy a cserealaplappal hogyan viselkedik.

A notin egyébként Linux van, a TLP nevű programmal vannak beállítva a battery threshold értékek 50-86%-ra.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.