Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
Atimester
üzenetére
1. Próbáld meg akku nélkül
2. Próbáld meg akkuval, de másik töltővel
3. Bios frissítés feltétlenül.
4. Vedd ki a bekapcsolópanelt, tisztítsd és igazítsd meg a csatlakozóit. Utánna vedd ki, és igazítsd meg a CPU-t és a ramokat is.
5. Ha mindenképpen resetelni akarod a BIOS-t, akkor az elem a memóriacsatlakozóktól balra van a készülék lapjának sarokpontjában. Forrasztva van.
6. Mozgasd a kijelzőt bekapcsolási próbálkozások közben. Nem-e egy zárlatos display kábel miatt tilt a táp?Ha ezek nem jönnek be, akkor már biztos az alaplapi tápegység áramkörök hibája.
-
Atos23
senior tag
válasz
Atimester
üzenetére
Mit jelent a beindul/nem indul?
- Be sem kapcsol, nem reagál a gombokra semmit, vagy
- Bekapcsol, világít, ventillátor pörög - De nem ad képet?Ezt mindig meg kell kérdeznem, mert sok Usernél tapasztaltam, hogy szerintük már akkor sem kapcsol be a gép, ha nem indul el a Windows, csak próbálkozik

-
Atos23
senior tag
válasz
sittes79
üzenetére
Elméletileg a fénycső vásárlása megoldaná a dolgot. De már tárgyaltuk itt a fórumon, hogy:
- Senki sem fogja neked a kijelzőt szétbontani , mert több réteg vékony üveglapból áll, veszélyes meló, pepecselős, bizonytalan eredménnyel,
- Összerakás után a kijelző foltos, nagyságrendekkel rosszabb képű lesz.Ha vállalja is valaki, az nem lesz olcsó. Én pl. egy használt kijelző áráért kevesebbet tuti nem kérnék érte, ha hozzám hoznának ilyet javítani.
Jobban jársz másik kijelzővel. Sajnos ezt nem fogod 5-6 ezer forintból megúszni, ezt tudomásul köll venni.
-
Atos23
senior tag
A hőlégfúvó nem megoldás. Persze amilyen olcsóbb notikat írtál, ott már tökmindegy, olyanokon bátran lehet kísérletezni, játszani jó. A legtöbb 15ezer forintos PH-s barkácsmester hőlégfúvózik. Az így kendácsolt noti jó eséllyel nem éri meg a következő heti vagy havi futását. Mellesleg megmelegít a szétszóródó levegővel olyan fém és műanyag alkatrészeket,kondenzátorokat, tekercseket aminek nem esik jól az az 1000 C°-os kóbor levegőadag.
Ha "olcsó" megoldás kell, akkor Aoyue forrasztóállomást vegyél, ezen szépen lehet szabályozni a forró levegő hőmérsékletét, mennyiségét, és formáját... Bár szerintem még ez is a kendács kategória, de a hőlégfúvótól jobb egy fokkal.
-
Atos23
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Én sosem tisztítok billentyűt. Vegye meg az ügyfél a Key-t, ha már elcseszte a dolgot. A kimosott bill sosem lesz már gyári érzésű, és megbízhatóságú.
Persze lehet hogy Jóskapistának 10-ből egyszer sikerült a mosás, de Jóskapista remélem akkor is tartja a hátát, amikor az ügyfél kimosott billentyűje 2 hónap múlva egy sarkvidéki szállodában beadja a kulcsot, ahol a legközelebbi szerviz 500Km-re van, és konferenciát kellene tartani a japán delegációnak

-
Atos23
senior tag
válasz
dannyyyyn95
üzenetére
Ha az alaplap jó lenne, adna képet

-
Atos23
senior tag
Érdemes volna azt a Winchestert egy másik gépben alaposan letesztelni. Egy HD Sentinel, utánna pedig az eredeti gyártótól letölthető részletes diagnosztikai program.
A csipogás természetes, ha nyomkodod a gombokat esztelenül, a gép csipog

Ha nem HDD hiba, akkor viheted az alaplapi háttértár vezérlő hibájával a megfelelő szervizbe. Viszont ha néha bekapcsoláskor még a HP logós képet sem adja ki, akkor érdemes elkezdeni aggódni.
-
Atos23
senior tag
válasz
Bee-Beep
üzenetére
Automatikusan vált, feltéve ha fel van téve az alap Utility. Sok user sajnos nem teszi fel a gyári drivereket és utilokat a notikhoz, pedig elengedhetetlen egy-egy funkcióhoz.

Ugyan a géped tipusát nem írtad, de pont ilyen miatt szívtam egy 5470-es Asus notival pár napja.

-
Atos23
senior tag
válasz
Mihail88
üzenetére
A Toshibánál voltak olyan hanghibák amin BIOS frissítés segített, bár ez inkább az Lxx sorozat gyermekeire volt jellemző. Persze érdekes tény, h egy reinstall után nem működik a cucc, előtte meg régi rendszerrel okés volt. Ha ez így van, mindenképpen csak driver probléma. Esetleg ha még él a régi HDD valmennyire, mentsd ki a hangdrivert, vagy ghostold át a régi hdd-t az újra.
-
Atos23
senior tag
Amúgy szerintem vidd el szervízbe, ahol laptop alaplap elektronikai szintű javításával foglalkoznak. Te magad ne próbálkozz többet, mert ezzel a szaktudással csak ronthatsz a helyzeten. Szervízben kb. 20-30K körül megcsinálják neked a lapot. Ha csak komplett cserével tudják javítani, az 60K-tól indulhat.
A PH-s barkácsolóktól óvakodj, csak céghez vidd, aki papíron ad garanciát a javításra. Egy a lényeg: Szerintem ezen a ponton hagyd abba az önjelölt javítási próbálkozást, ha még szeretnéd a géped valaha működőképesen látni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Atos23
senior tag
válasz
rottenszaby
üzenetére
A HDD egy adattároló. Kb annyira függ a laptopod képet adása a HDD-től, mint a telefonod a memóriakártyától. Szóval semennyire.
-
Atos23
senior tag
válasz
rottenszaby
üzenetére
Alaplaphibás, kuka a géped sajnos. Persze lehet az alaplapot barkácsolni, de egy idő után ismét meg fog halni.
-
-
Atos23
senior tag
Ha nehezen jött össze a pénz laptopra, és hosszú ideig szeretnéd, hogy működőképes legyen, akkor ezt tedd:
- Vegyél Dell, Lenovo típusokból valamelyiket, esetleg végszükség esetén olcsóbb kategóriából Asus és Toshiba. Semmi mást.
- Bármit veszel, legyen minél több gari (törekedj a 3-4 év garos Dell-ekre)
- Vásárolj minél nagyobb garkiterjesztést ha csak olcsó 1-2 év garos gépre futjaA fentieket több mint száz notebook gari ügyintézésének tapasztalata alapján írtam.
Újabban jönnek be a 3 év garos Acerek, itt az a jó, hogy a pénzedért nagy gart, és baromi jó ár-érték arányt kapsz. Nyilatkozni a minőségről még nem tudok.
Az egy év garis retkeket felejtsd el, mert úgyis összefossa magát, és akkor a hajadra kenheted.
-
Atos23
senior tag
Ez van, nekem számlám van róla. Szerencsére már nem olyan drágák olyan gyártók alkatrészei, akik támogatják, hogy a vevő az Ő alkatrészüket válassza a nem garanciális javításhoz.
Szóval az ilyen hardveraprós Chungwa kijelző árakat, és az ebből élő hiénákat érdemes erős fenntartással fogadni, egy árajánlatkérés a gyártó alkatrész disztribútorától nem kerül semmibe, mégis okozhat kellemes meglepetést.
Persze a fentiekkel nem tagadom: Igen, a gyári alkatrészek a legtöbb esetben drágák, de fejlődőképesek a gyártók újabb árak képzése tekintetében.
-
Atos23
senior tag
válasz
üzenetére
szervizrendeles@hrp.-hu -n tudsz eredeti DELL alkatrészre ajánlatot kérni. Annak idején mikor bejöttek az EEpc-k, és összetörték őket a tulajok, egész jó áron, nettó 8.000 Ft-ért adták a kijelzőt
Persze az a 7"-os volt.Samsung notihoz is bármikor meg lehet szerezni a Samsungtól a kijelzőt olcsóbban egy 15,6" LED notihoz, mint bárhonnan máshonnan (PH, Vatera). Kb. 1 hete nettó 24K-ért adták.
Szvsz néha vannak meglepetések, egy mailt megér.
-
Atos23
senior tag
Ha jól értem, akkor megjelenik a kijelző alján és tetején egy egy apró, pár pixeles csík, tehát semmiképpen sem faltól falig.
Ez esetben szerintem, driver, directx, és játék patch frissítéseket javaslok. Kicsi az esélye, hogy hardverhiba.
Esetleg még dugd rá külső moncsira.
-
Atos23
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mindenképpen sokat ér vele, ha "azonnal" szervizbe viszi az egy év garis HP notebookot két évesen, talán 80-90K-ból a kijelző és venticserével együtt szerencsés esetben megússza...
De biztosan tisztában vagy a HP garijával, minőségével, alkatrészáraival, jellemző hibáival, hiszen aláírásod szerint ezt az ipari hulladék márkát forgalmazod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Atos23
senior tag
válasz
tzatzikiii
üzenetére
Szerintem csomagolhatod

-
Atos23
senior tag
Sajnos ez a leöntéses téma az a fajta noti alaplap hiba, amit nem szívesen vállal el senki. Minden bizonnyal kuka a gép.
Még annyit próbálj meg, hogy a BGA Chipek alá csinálj erős légmozgást egy ventillátorral, vagy hajszárítóval, hátha kitolja a chip alá esetlegesen befolyt folyadékot, majd mehet neki egy CMOS reset.
Ha azután sem indul, akkor kapa van.
-
Atos23
senior tag
Vegyél egy eredetit használtan PH-n, vagy Vaterán, pl. találsz Toshiba töltőt 5-10 K körül, ( nálam is van).
Az utángyártott csatija szét fog menni, elolvad, eltörik, leesik, elveszik, stb. Legalábbis az 5.000 Forintos vicc kategória amit említettél, biztosan. A tisztességes utángyártott 10K-tól indul.
Amúgy nem tudom melyik lehúzó rablóbanda garázsbolt mondott neked 30K-t eredeti Toshiba töltőre, én a Technotrade-től 12-15K-ért veszem számlával, 1 év garral.
-
Atos23
senior tag
Ismertek olyan üzletet vagy nagykert, aki valóban nagy (nagyon nagy) azonnali raktárkészleten tart utángyártott de MEGBÍZHATÓ noti akkukat? (Esetleg max 1-2 napos szállítás)
Előfordul, hogy SOS, egy napon belül kell nekem ugy notiakku, de már elegem van az 1
hét -1 hónap várakozási időből, és hogy az akkuk 80-90%-át vissza kell vinni hiba okán.
Felújítás most ebben az esetben nem érdekel

-
Atos23
senior tag
válasz
Blackdevil23
üzenetére
Nekem radeonos Asusnál volt ugyanez. BIOS-t frissítettem, chipset drivert, vga drivert, és felraktam azokat az ésszerű Utilityket is ami az ASUS hivatalos driverei közt van. Ha esetleg Windows7-ed van, az ne tévesszen meg, hogy a 7 felismer valamit, fel kell rakni a gyártói cuccost is.
Nem tudom melyik oldotta meg, mert nem teszteltem egy-egy rész telepítése után, de a végére megoldódott.
-
Atos23
senior tag
Ugyan más topikba is írhatnám, de mivel notebookról van szó, ideírom érdekességnek.
Dell mini netbook:
A gép kékhalálozik. Saját Win7-jének töltésekor a színes zászlónál kékhalál.
Elindítom a rendszer visszaállítást recovery partícióról, a felénél kékhalál. Beteszek egy Hirens Boot mini Windows XP-t, töltés közepén kékhalál a mini Windows XP-ben.
Simán alaplap vagy CPU hibának tűnik. Elindítok egy Linux live-ot grafikusan, töltés felénél megáll. Elindítom VGA módban, betölt, de nem látja a HDD-t. Mégis él valamennyire a vinyó, hiszen a recoveryt elkezdi rá felnyomni, és a saját eredeti előtelepített Win7 is eljutott recovery előtt a töltés feléig.Kiveszem a HDD-t, a gép minden teszten átmegy új merevlemezzel, szóval egyértelműen HDD hiba volt csupán. Beteszem a régi HDD-t saját gépembe egy SATA portra adatmentésre, kékhalál
Bekötöm USB Rackben a gépemre, rádugom a már futó Windowsra, majd eszköztelepítés közben kékhalál. 
Szóval ez megszivatott rendesen, gőzöm sincs mi tud elszállni ennyire egy vinyóban, hogy saját vas alatt a telepítés feléig eljut, az idegen vas viszont rögtön dob csatlakozáskor egy kékhalált. Nem is érdekel, csupán érdekességnek szántam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A HDD természetesen WD, a blue 2,5" SATA szériából.

-
Atos23
senior tag
Na most én kérdezek

Acer Aspire One, vissza akarom állítani a rendszert gyári alapértékre, teljes legyalulással.
Amikor Acer e-Recoveryben elindítom a teljes visszaállítást, ezt írja ki:"A merevlemezes meghajtó konfigurációja nincs gyári alapértelmezett értékekre állítva. A visszaállítás megszakadt."
Merevlemezről állítok helyre a recovery partícióból, nincs ODD. Bootoláskor nem lehet recoveryt kiválasztani, mert nincs rá lehetőség.
?

-
Atos23
senior tag
válasz
atti1848
üzenetére
Biztos nem tetted át szoftverben az írást a DVD meghajtó helyett ISO meghajtóra, célként?

Szerintem kuka a DVD-íród. Nem egy notinál már új korában gatter a Slim író, de nagyon sok gépnél 10 lemez írása után haldoklik, csak hát a Pendrive korában sokan nem tudnak róla.
-
Atos23
senior tag
válasz
proof88
üzenetére
Én is már az SSD-ben bízok, a cuccaim meg el vannak az Időkapszulán. Aki nem ismeri, ez a Mac routerrel egybeépített wifi Storage meghajtója 500GB kapacitással.
Nekem ha jól emlékszem, egy éve egy WD3200BEKS vagy BEKT volt, már nem emlékszem pontosan. De iszonyat hangos volt, pedig zsír új volt.
-
Atos23
senior tag
Na az annyira nem régi, így béna kijelzővel megéri a 40-et. De inkább vegyél mást, mert elég gyanús vételnek tűnik. Lehet valaki összekókányolta, talán még javított is. Nem említetted, de ha PH-s vagy Vaterás vétel, csak óvatosan mert sok itt a javított kókány gép, de ha az öreg szomszédnéni hirdeti, akkor venném.
Pl. Én is ha javított gépet hirdetek, odaírom hogy ha régen gatter volt.
-
Atos23
senior tag
Ja, megy 333-al. Viszont a manapság boltban újonnan olcsón kapható Kingmax 333-al NEM megy!
-
Atos23
senior tag
válasz
Bandrish
üzenetére
Próbáld ki teszt erejéig Win7-essel. Na nem azért, mert a W7 olyan fasza dolog, hanem mert kiszűröd a driverkompatibilitási hibákat, ami mondjuk okozhatja ezt a hibát XP-nél.
Egyébként jó helyen tapogatózol, ilyen mértékű hirtelen lassulást HDD hiba okoz. Ha minden alkatrész valóban okés, és próbáltad másikkal (másik HDD, másik ram), akkor javaslom, hogy menj át a laptopon kocsival, tök mókás formák jönnek ki belőle a lemezhajlás okán

-
Atos23
senior tag
válasz
umbriel
üzenetére
Jahm, most rendeltem a napokban ramot a Crown Techből NX9010-hez.
Az 512-es hozzávaló Kingston azt hiszem ZD7000 típusú, és 11K környékén volt darabja.
A géped hivatalosan nem támogatja a 400MHz-et, csak 266 és 333.
Az a jó, hogy gyakorlatilag a Kingston bármilyen notihoz tud adni megfelelő ramot, igaz tripla áron mondjuk a Kingmax brandhez képest.
Az, hogy a 400-assal eddig ment a 9010-esed, az a régebben gyártott memóriád kiválóságának köszönheted.
-
Atos23
senior tag
válasz
umbriel
üzenetére
HP NX széria? Az többnyire nem megy normálisan, csak 266 és 333MHz ramokkal. Na de hogy miért ment eddig a 400-assal? Technika ördöge, a DDR1 szinte mindig megszivat egy notebook esetében. És biztos mindkét ram egyforma, tehát azonosak a feliratok a chipeken, és azonos a nyomtatott áramköri alkatrészek elhelyezkedése? Mert ha picit nem azonos, már nem ugyanaz.
Bios frissítés, teszt másik 400MHz rammal, ha nem megy, ramok lecserél 266-333-ra.
-
Atos23
senior tag
válasz
Nessy89
üzenetére
Először is Gratulálok a vásárláshoz. Bár jobban jártál volna, ha veszel egy notebookot.
Sajnos nem tudod úgy beállítani a gépet, hogy ne halljad a sercegést. Valószínűleg a gépben lévő inverterek vagy fojtótekercsek hozzák a szokott Packard Bell minőséget. Küldd vissza gariba, ha már a 3 napos cserét buktad.
Egyébként azért hallod a sercegést, mert fiatal vagy, és elég jó a hallásod a nagyfrekvenciás ciripelések észleléséhez. Ha nincs szerencséd, és egy kellően idős szervizeshez kerül a géped, javítás nélkül, kiváló működésre hivatkozva visszaküldik.
-
Atos23
senior tag
válasz
concrete
üzenetére
Bios resetet mindenképp ejtsd meg. Esetleg még próbáld meg azonos órajelű rammal, de teljesen idegen gépből származóval, hátha a két ramnak küldtél be egyszerre valami stat feszültséget.
Egyszerűen vidd be egy jobb számtech boltba, és kérd meg, hogy előtted nézzenek bele ramot, és ha nem megy benne, kompatibilitási hibára hivatkozva úgy sem kérnek semmit.Hivatalos körülmények közt valóban lapcsere, vagy gyári lapjavítás, ehez www.ec-co.hu
Viszont nem tudom, hogy tudnak-e neked segíteni magánszervizesek, akik itt PH-n is hirdetnek, mert kivágott memóriavezérlővel nem találkoztam még én sem hála Istennek

-
Atos23
senior tag
válasz
concrete
üzenetére
Bízzunk benne, hogy kivetted az akkut és levetted a tápot a RAM helyreigazításánál (na és vártál pár másodpercet, míg elkóborol a villany a kondikból). Ha nem, ugorj a 5-ös pontra.
1. BIOS reset, majd próba
2. Indítsd el RAM nélkül a gépet. Sípol?
3. Indítsd el az egyik rammal külön, majd próba
4. Indítsd el a másik rammal is külön, majd próba
5. Valamit rövidrezártál, jobb ha megiszol egy nyugtató sört.Gari?
-
Atos23
senior tag
válasz
krokodil67
üzenetére
Mind a két Amilo ugyanezt csinálja? Optikai meghajtó és CD lemez csere meg volt? Memóriahibánál is egyértelműen fájl írási hibára hivatkoznak a telepítők.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 440 G8 i5-1135G7/8GB/256 SSD/14 " FHD laptop garanciával
- Acer Nitro 5 (17,3") AN517-54 + monitor + hűtőpad
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 5490 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Plus - Black - 256GB - Akku: 100% - Újszerű állapot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

$.
Pyttawrx