- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9222 üzenetére
"Mac-en annyira egyszerű CarbonCopyClonerrel image-et megcsinálod, kimásolod külsőre, et voila."
Ezt szeretném én is, vagy hasonlót. Ha azt meg tudnánk oldani pl. OKR programmal mikor helyreállító-lemezt készítesz, akkor ne csak az ODD-t ajánlja fel, hanem bele lehessen állítani külső USB-s meghajtót is.
Gondolhatod, mikor SSD-re váltottam, nem húztam újra, a már "jól belakott" rendszeremet, és a helyreállító-lemezek mennyisége is nálam az "eget súrolta" közel 13 db DVD lemez.Amit a többiek is linkeltek programot használtam az SSD-re való költöztetéskor, de Fire/SOUL/CD módszerrel:
1. Ezt a képet veszem alapul a leírásban
2. Fontos, hogy minden műveletet(klón- és partícióműveletek) boot-os eszközről végzünk, nem OS alól és sosem indítunk el OS-t, ha a HDD és SSD is csatlakoztatva van
3. 2 boot-os eszközre lesz szükség, az egyik a Macrium (bejegyzésben linkelve az ISO, abból legyártani a boot eszközt), a másik a Mini Tool Partition Wizard Home bootos eszköze (pwhe77.ISO, ugyanúgy UltraISO-val készíthetsz boot-os eszközt)
4. Macrium boot-os eszközről boot-olva, a HDD összes partícióját klónozod egyszerre az SSD-re, Sector by Sector üzemmódban, kivéve a C partíciót
5. Ha ez sikeres, akkor Mini Tools boot-os eszközről bootolva áthelyzed az SSD "végére" a PBR_DVR majd LENOVO cimkéjű partíciókat
6. Újra a Macrium boot-os eszközről bootolva, klónozod a C partíciót az SSD nem partícionált területére, ezt már nem Sector by Sector üzemmóddal
7. HDD kiszed és SSD-ről próbanekem ezzel tökéletesen sikerült
-
Tim82
félisten
válasz
TommyNagz #9222 üzenetére
Nekem ezzel a programmal van jó tapasztalatom. (A linken egy PH!-s fórumtárs saját honlapjáról egy útmutató van a használatához.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- ASRock lapok általában
- Synology NAS
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Asus ROG STRIX G713RC-HX180
- Acer Predator Helios 300 (felújított)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged