Új hozzászólás Aktív témák

• SecRS

tag

Sziasztok!

Nem mai darab már, de hátha még életet tudok lehelni belé. Adott egy Asus K50IE laptop (NVIDIA MCP79D chipset), ami körülbelül 6-7 éves és gyönyörűen megszolgálta az idejét. Bár már megbontottam és egy részét eladtam, abban reménykedek hátha megmenthető az alaplapja is.

A probléma maga:

A táp jó (multiméterrel néztem meg, semmi baja).
    Bekapcsolásra nem reagál semmilyen formában (semmi nem pörög fel, semmi nem mozdul, avagy világít)
    Viszont amint áramra kerül sípol (olyan kifejezetten magas frekvencián, hogy nehéz meghallani)
    Ahogy nézegettem, az egyik SMD sípolt és olyan módon felforrósodik, hogy hozzá se lehet érni.
    Nem sütögettem soha, nem is nagyon szeretném.
    Az egyetlen baromság, ami történt vele az évek folyamán, hogy acetonnal benedvesített fültisztítóval lett tisztogatva egyszer-kétszer a lap (nem tudom milyen károkat tudott ez okozni egyébként)
    Sose kellett reballozni, a proci moduláris, volt cserélve, mint ahogy a RAMok is, ez sem segített. Sose tapasztaltam működés közben semmiféle anomáliát, egyszer csak egyik napról a másikra csókolomot mondott két bekapcsolás között.

Van esetleg valami megoldás, esetleg ötlet, hogy mi lehet a baja? Tápáramköri hiba? Vagy esetleg az az egy SMD (ha minden igaz, akkor az az, amire gondolok) lenne a probléma forrása?

Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés