Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem tudom, jön-e Switchre de steam-en van a Soulstone Survivors pc/mac/deck
Nekem nagy kedvenc. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
-
ldave
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Hm, lehet teljesítmény okokra hivatkoztak, de lehet inkább az volt, hogy nem akartak egy felhasználói bázisban már csökkenő (PS4) platformot támogatni. Nem látjuk a számokat, lehet sok PS4-es játékos ment át PC-re vagy váltott PS5-re. A Switch 2 meg egy új platform, ami előtt még sok-sok év áll, megérheti fejleszteni rá nekik.
-
playmore
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A probléma ezekkel nagyjából ugyanaz mint ami a PS4/XBO játékokkal volt amikor megjött az új generáció. A legtöbb kiadó úgy látja, hogy egy frissítés - legyen akár fizetős - akadálya lehet egy jövőbeni Remaster vagy új rész profit maximalizálásának. A Nintendonál is látszik, hogy bármikor előkerülhet egy Switch 2 Edition kitömködni az üres hónapokat és ha valamihez van frissítés akkor új részt nem várhatunk jó darabig.
-
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
A Bayonettáknál az lenne. Elég hányinger Switch 2-n sajnos. Sokszor azt sem látom mi történik, a photo mode-on pedig hangosan felröhögök ahányszor látom a 3-ban. A legdühítőbb, h kvàzi semmibe nem tartana felhúzni a felbontást.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
A Bayo 3nál és a XC3-nál érezném én igazán szükségét. Az octopath travelerek esetén pl szerintem pontosan 0 hozzáadott értékkel bírna egy ilyen peccs.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jah simán bírná a konzol meg fluidabb lenne több részletet látnám dobna a hangulatán egy 1080p is mert igénye nem sok lehet.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én most tolom a persona 5 royal-t, és tiszta playstatino2 grafja van.
Kiindulva a 3ból ez is kap egy remake-et vagy reload verziót idővel, de patch nem hiszem hogy lesz. Witcher 3 elvileg lesz frissítve switch2-re, csak most cyberpunk nekik a fő fokusz valahol olvastam, többi passz. -
Norb79
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Octo1-2 esetén bíztam benne, hogy lesz ilyen a 0 kiadásakor, ahogy sutyiban a DQ3hd-t is fel patchelve a SE, amikor közeledett a DQ1-2hd kiadása, de nem.

-
penge111
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Mindhárom bitang jó játék

-
RangerFox
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én nem vettem magamra egyik ilyen kommentet sem, igénytelen low effort porttal nem játszok, nekem a switch handheld konzol volt és lesz is mindig. Meg lehetett volna oldani handhelden is a 60-at, de minimum a 40-et, de sz*rtak rá. Nem lesz ettől rossz játék a divinity, csak röbb fps-sel jobb élmény, és ha van választási lehetőségem, akkor nem fogok a rosszabb mellett dönteni.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem a 60 fps-el van a gond, hanem azzal, hogy egyeseknek még mindig nem esett le, hogy ez egy handheld/hybrid konzol és nem elsődleges szempont handheld módban a 60 fps, hanem inkább a hosszabb üzemidő. A szerencsétlen gyerek esetében konkrétan ez a Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition volt, ami egyébként egy körökre osztott játék, nem is pl. egy fps aminél igazán számítana. Az meg nem volt elegendő, hogy a docked mode-ban viszont tudja a stabil 60 fps-t.
Én úgy gondolom, hogy nincs azzal gond, hogy valaki "asztali" konzolt választ e miatt a vásárláskor, de ne hasonlítsuk már egy PS5-höz. Mindenkinek legyen reális elvárása egy handheld/hybrid konzollal szemben. Akinek meg mindenféleképp 60/120/240 fps kell, az menjen arra a vonalra és ne csak azért jöjjön fel posztolni a topicba, hogy "nem veszem meg, mert nem tud 60 fps-t handheldben".
Egy kis ON:
Kingdom Come Deliverance: Royal Edition -90% (€4.99)
Immortals Fenyx Rising Gold Edition -85% (€8.99) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Szerintem is alap elvárás a 120hz-es telefonok világába hogy ne 30fps-t nézzünk.
#10462 Scarletiel:
A road to boruto szellem textúrás volt switch2-n az már javitva lett ? -
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem akartam gúnyt űzni senkiből, ha így ment át, nagyon elnézést kérek
Sajnos a Nintendo kapcsán hozzászoktunk az évek során, hogy szinte nem is várunk el semmit kis kedvencünktől... így próbáljuk elkerülni a csalódást, ha valami mégis hasít, akkor büszkén nézünk egymásra, hogy lám-lám
Tényleg jó lenne 60fps legalább (mondjuk az Animal Crossing-nál pont nem lényeges, vagy?) mindig, szerintem (nem vagyok szagértő HW-ben) sokszor a rossz, összecsapott port okozza a szomorúságot, nem annyira a kütyü képességei.
Szóval még1x tényleg sorry, csak viccesnek szántam, nem bántásnak, de ha akarod törlöm.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
dehogy input lagos
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Persze vágom, de élőben saját otthoni környezetben és persze az sem mindegy milyen megjelenítővel, nos azért teljesen más az élmény, amit egyetlen egy DF videó és teszt sem fog tudni megmutatni senkinek, főleg egy vissza butított YouTube videóban👍
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
DF-et nem igazán nézem már, mert az utóbbi időben mindent is mikroszkóppal néznek, és mindenben találnak hibát illetve kivetni valót, tehát az ő véleményükre én nem igazán adok már
Plusz ők mindenféle eszközzel mérik be a dolgokat és tesztelik, most őszintén egy átlag gamer valaha is fog szembesülni ezekkel játék közben, hát kötve hiszem, hogy élőben látni is fog az emberfia abból valamit, amit ők nagyítóval nézegetnek 😂 -
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Az automatikus fényerőt kikapcsoltad? A S1-nél is bajos volt, itt ugyanaz.
-
Scarletiel
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Megkövetem magam, én nem tudom mit kapcsoltam tegnap youtube-on, ott egy maca volt végig és full unalmas volt. Úgy néz ki megint előbb járt a szám mint az eszem. Most nézem vissza a rendeset teljesen más. Elnézést mindenkitől.
-
30z.Samu
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én jelenleg elférek az alaptárhelyen is.

-
30z.Samu
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ha megkened gombával, vajon nagyobb lesz a tárhely?
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel
üzenetére
Majd még meglátom....lehet azért azt az 500at összekaparom már csak büszkeségből

-
ribizly
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ez egy olyan dolog, amit széttárt kezekkel, csak simán át fogunk élni.
Bízzunk benne, hogy a lehető leggyorsabban lezajlik és nem lesz nagyon fájdalmas a következménye, amikor összecsuklik. -
ribizly
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
És akkor majd a részvényesek mennek át AI cégeket pumpálni.
-
ribizly
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ez egy dolog. Természetesen ez fog törtenni.
Csak ez igazából "senkinek" sem jó.
A Nintendo nem nyer rajta, mi nem nyerünk rajta. Csak a memória gyártó nyer(ne) rajtunk, de valójában nekik aztán halál mindegy ki veszi meg, mert az AI csodagyárak felszívják akármennyiért is.
-
Bilux
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ipon tökéletes

vagy nekem van egy mert 512-re váltok
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Itt hardveraprón is vannak bontatlan SanDisk microSD kártyák [link] , 256-os 13K, 512-es 17K, szóval érdemes körbe nézni, a felettem ajánlott oldalon 76€ a 256-os, hát annyit biztosan nem adnék érte, de az 512-esért sem 😂
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Szia!
Én anno KV-tól rendeltem a Nintendo licenszes Sandisk 256-ost, illetve sima Sandisk 512-est a hivatalos eu-shopból, ahol érdemes;
- szétnézni a kuponok között, mert mindig van egy csomó,
- regisztrálni, akkor is kapsz elvileg kedvezménykupont,
- 2 napig bent hagyni a kosárban a kiszemelt kártyát, folyamatosan, egyre kedvezményesebb kuponokat dob majd neked rá a rendszer, ahogy telik az idő
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jaja ismerős
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Egyetértek! Igen az ára valóban sok, de dokkolva való játékhoz azért nekem ez a kontroller dukál
Illetve, ha úgy nézem, hogyha nem lesz baja és kitart a gép életének végéig, akkor egyáltalán nem vészes. És én így nézem
-
playmore
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem volt Switchem előtte, de Pro 2 (2 Pro?) kontrollerem van gyakorlatilag megjelenés óta és már belegyűrtem jópár hónapot. Xbox Elite 2höz tudom hasonlítani akku szempontjából ami mindkettőben hivatalosan 40 óra és ezt mindkettő tudja is. Nagyon kellemesen csalódtam mert én az Xbox kontrollereimben is nagy ceruza akkukat használok és emiatt minden más first és third party folyamatos csalódás mert mindenki spórol a beépítetten. A Switch irányító még sokkal nagyobb kapacításúnak is tűnik, mert a játékok sokkal kevesebbet és enyhébben rezegnek.
Maga az irányító nagyon prémium érzés, olyan mintha valami kellemes puha anyag lenne a burkolata és hűvös érzés tartani hosszú órák után is. Ki kell emelnem, hogy a gombokat nagyon jó érzés nyomogatni, csendes és kellemes a visszajelzés. Számomra plusz előny, hogy az ABXY gombok jó nagyok és laposak mint egy tabletta. Hangja alig van! Az alsó plusz gombok is kivállóak és azonnal konfigurálhatóak a gyorsmenüből. Az ára húzós, mert a third party piac nagyon bekeményített, de alapvetően szerintem megéri HA tartós lesz amit nem tudok megmondani. Az Elite 2 kontroller csillagászati árával se lenne gondom HA nem lenne olyan vacak a minősége.
Számomra - nem tőzsgyökeres Nintendosként - a következő negatívumok jöttek elő egyelőre:
1, Az analógok tetejét nagyon keménynek és kényelmetlennek találom nyomni egy irányba hosszú időn át. Amikor vettem rá "sapkát" ez a gond azonnal megszűnt. A két analóg nem egyforma, de az inkább csak furcsa mint probléma.
2, A ravaszok nem analógok, az analógok nem mágnesesek és a drift réme "ultra gáz" ezeknél (Xbox és PS ugyanilyen, de akkor is).
3, A két alsó gomb kevés bármilyen komplexebb játékban. Nintendósok általában megússzák, mert azok nagyon sokszor csak egy analóg + két gombosak több okból is, de például egy Zelda vagy akármelyik shooter ordít a két plusz gombért - hogy ne kelljen lenyúlni az ABXYra.
4, A markolatokat kicsinek érzem, de leginkább az Xboxoshoz viszonyítva, nem esik ki a kezemből. -
ldave
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Végtelen időt bír, a 50-60 óra közötti BotW újrajátszásom során egyszer töltöttem fel.
-
bmakszim
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Hát ha még legalább 30 lenne, de úgy néz ki még 25 alá is benéz sajna.
Nem egy SW Outlaws port egyelőre.
Youtube videó -
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Amik még talán augusztusban kijöttek gameplay videók azok eléggé meggyőztek, szépen ment.. kíváncsi leszek

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Megveszed használtan dobozosan és max eladod kb. 0 bukóval
-
Farkassacred
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nézegettem a konzolvilágban a Switch kettes címeket és hát nem sokat találtam a polcon a sajnos. Remélem lesznek azért még többen is majd, jelenleg még nem ruháztam be a konzolra pont emiatt.
A legújabb Donky Kong játék switch egyre már meg se jelent egyébként? -
gainwardgs
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Szerintem simán jó, nekem nagyon nem tetszett mikor bemutatták, mert én továbbra is 2d platformert szerettem volna,de aztán adtam neki egy esélyt és hát azóta le sem tudom tenni
2d kívánságom is teljesült benne, nagyon ügyesen megoldották
demót próbáld ki
-
gainwardgs
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Pedig a DK nagyon király
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Lehet jobban jártál vele szerintem így.

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Handheldbe tényleg elég blurry valamiért, tv-n jobb a szituáció de ilyen ps2 éra egyelőre a game, csak ráprobáltam, de tetszik az art meg a stílus úgy hogy végig fogom vinni fix.
-
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Handhelden sokkal jobb játszani ezt a játékot. Sok az olvasás benne, kanapén azt jobban preferálom. 30 fps, nem túl éles, nem is túl szép. A PS5 verzió fényévekre tőle, hát még a PC-s.
-
ldave
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Tudtommal nem kapott semmilyen Switch 2 patchet és hát az Atlust ismerve, nem is fog ingyen kapni, előbb lesz fullos, teljes áras P5 Royal S2-re...
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem még a V1nél volt hogy lakásfelujítás alatt elpakoltam a dobozába, és úgy maradt hónapokig. Nyilván lemerült, de a töltés se indult el, hanem kellett neki vagy 30 perc hogy megérezze az áram szagát
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Maximum nintendo címtől várhatsz el ilyet de inkább új game switch 2 edition és pénzért cserébe.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Gondolom újra kéne tesztelniük, nem magától értetödő, fix hw-re fejlesztettek.
Akárcsak a textúrákat is kikéne cserélniük ugye. -
csaba951
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Kiwami-ből és Kiwami II-ből van direkt Switch 2 változat.
-
csaba951
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Yakuza Kiwami és utána a számozott részek, 2-6-ig.
Megjegyzés: A Kiwami igazából az első rész volt a sorozatban. A 7. meg 0. címmel jelent meg, eredettörténetként. Részről részre finomítottak a játékmeneten, ezért a 0 lett a legfejlettebb, legkidolgozottabb (és nagyon jó története is van). Ezekben a részekben végig közös a főhős (Kazuma Kiryu) és nagyjából ugyanabban a városrészben (külső helyszíneken) játszódnak, csak eltérő időpontokban. A történetek összefüggnek.
A Like a Dragon már egy másik franchise, más főszereplővel.
-
kicsako
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Vak vagyok, engedd el
Three Housest olvastam. -
kicsako
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
FE3H-hoz érdemes megvenni a DLC-t is, anélkül kicsit mintha lyukas lenne a sztori szerintem, és baromi jó!
-
Rony949
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Kettő, kurva hosszú játék. Elleszel velük.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Köszi a visszajelzést, anno az elején probáltam a botw-t switch1-en akkor nem ragadott el, de lehet ezután adok esélyt neki igaz kb 5-6 órám van még benne.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nálam a rune factor csinálja azt, hogy el-el sötétedik dockolva, ha játék közbe rakom be a dokkolóba, de újra ki-be rakom a gépet és jó leszonnantól.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem még nem crashelt, bár csak pár órát raktam bele, most a rune factory azumát pergetem.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
nekem nincs mas csak egy ps4

nem vettem mast, mert itt erdekel a legtöbb exkluzív -
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én is gondolkoztam eladáson, de Duskbloods miatt úgyis kéne majd egy jövőre, szóval marad. Idén még a MP4 várós nagyon, olyan vagyok azzal a játékkal, mint Leia hercegnő Obi-Wan Kenobival, ő az utolsó reményem.

-
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Játsszál szépen a Pokémonnal és megjön majd a kedved. Én tegnap elkezdtem vele tolni. Igaz, olyan nagy dolgokat amúgy sem várok tőle (elég sokkal játszottam az évek alatt) de azt amit igen, azt teljes mértékben megkapom.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A Zero Dawn remastert azért védeném annyiban, hogy tavaly táttott szájjal néztem néha, olyan durva volt a grafikája. Komoly munka volt benne, nem ugyanazt adták el újra minimális grafikai változtatásokkal (márint a kinézetére gondolok, a játék persze ugyanaz).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Közben feldobta annak is a demóját, leszedtem azt is. Meg megvan a Temtem is valahonnan, az asszem nem lett beperelve.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nintendo perelésre pont tegnap láttam kommentet, kicsit fel is nevettem rajta.

Azt se felejtsük el, hogy a legelső pillanattól kezdve kőkemény lehúzás volt az egész franchise, az első rész után pár évvel jött a remaszter Yellow néven ugyanarra a gépre, majd ugyanezt meglépték a második résszel GB Coloron is és azóta is több másik entryvel. Képzeljük már el azt a szitut, hogy megjelenik egy játék PS4-re, majd 1-3 évvel később jön egy felújított, átalakított változat belőle szintén teljes áron, majd PS5-re a folytatással szintén eljátsszák ugyanezt. Ahogy az emberek vért kiáltva hörögnek a prevgen játékok 10 eurós lószar upgrade bejelentéseinél szerintem másnap lincselnék a teljes Sony menedzsmentet két kontinensen.
A legszomorúbb meg az, hogy a Pokemon Companynek tényleg a világ összes pénze a rendelkezésre állna ahhoz, hogy top tier RPG-k legyenek minden szempontból. Ide is berakta valaki a pletykákat, hogy majd a kövi mainline címeknél jön az új motor, na hát kíváncsi leszek, hogy tényleg új lesz-e, vagy úgy lesz új, ahogy Bethesdáéknál a GameBryót átnevezték Creationre és voilá, új motorunk van.
Na mindegy, Digimon tippet amúgy köszi, PS5-re Plusból meg is van a Cyber Sleuth Hackers Memory, arra ránézek kíváncsiságból.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Valahogy a nyugati fejlesztőknél nem megengedett ez a mentalitás, mert rögtön megy a savazás minden új cod, fifa, nfs, f1 játéknál, a japánokkal szemben valamiért elnézőbbek a kritikusok és játékosok is. A GameFreak egy baromi jó példa arra, hogy mintha megállt volna az idő náluk, ezeréves assetekkel erőlködnek, az új dolgaik a lehető legmegúszósabb, filléres megoldások és simán veszik tízmilliószámra.
Nekem a FromSoftware egy unásig emlegetett példám még, moddoltam a játékaikat anno PC-n és kiszúrja az ember szemét az Elden Ring elavultsága is. Másik látványos ilyen fejlesztő az Omega Force, akiknél van Dynasty Warriors, Samurai Warriors és Warriors Orochi, ezeknek a nüansznyi különbségeit képesek a fanok akkorára nagyítani, mintha minimum alma és sugárhajtómű esete állna fenn, majd ezekre ráhúzva a Persona, Zelda, Fire Emblem, Dragon Quest, Berserk, One Piece, stb. skinek és kész is a pénznyomda, lehet hátradőlni. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jól emlékszem, hogy nem játszol a játékkal.
Érdemes streameket nézni róla, igen addiktív és tényleg jobb mint amire számítani lehetett, pedig én is pesszimistán álltam hozzá. Másabb mint a Violet volt amit imádtam, de ezzel is jól elszorakozok, most kb 12 órám van már benne, és garantáltan végig fogom játszani érdekes a story side story jól épül fel a game. -
Rony949
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Aki nagy fanja a franchise-nak, az ne vegye magára, de véleményem szerint a Pokémon játékok az elmúlt 10-15 évben a legnagyobb hulladékok, amiknél még a CoD-okat is többre tartom, pedig azoknak se vagyok a kedvelője.
Annyira pofátlanul telibe köpik a Pokémon fanokat ezekkel a baltákkal faragott digitális termékekkel, hogy az már fáj. Nulla innovációval és a lehető legminimálisabb erőfeszítéssel készülnek és ez tisztán látszik, nem is rejtegetik ezt.
Tényleg úgy vannak vele, hogy az emberek úgy is megveszik, mert hogy maga a franchise hatalmasabb mint a Marvel meg a Star Wars együttvéve.
A GameFreak pedig tudna jól kinéző játékot készíteni, erre pont jó példa a Beast of Reincarnation, amit az Xbox eventen mutattak be idén. [link]
-
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Annyi szól a játék mellett, hogy a harc jó és egyébként is gyerekeknek készült, nem 30-40 éves embereknek akik már láttak szinte mindent is. Őket pont nem fogják érdekelni a párbeszédek vagy a flat, unalmas épületek.. Az mondjuk már más kérdés, hogy a mai gyerekeket úgy az egész Pokémonozás nem érdekli

-
Sanraith
aktív tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Mint Pokémon fogyasztó, nekem se tetszenek a technikai jellegű hiányosságok, főleg a voice acting és a komplexebb animációk hiánya. Néha elém kerül 1-1 kínai gacha játék trailere youtube-on.. jó lenne az itteni szereplőket is hasonló komplex arcmozgással és mocap jelenetekben látni.
A Scarletet anno nem is vettem meg megjelenéskor (hogy szavazzak a pénztárcámmal), de két év után mégis beadtam a derekam. Végül a játék többi része annyira bejött, hogy "kénytelen voltam" behúzni a DLC-t is. Egyébként a története is jobb mint a korábbi címeknek, és olyan témákat dolgoz fel mint "iskolai zaklatás", "szülők elvesztése", "mi lesz ha nem te vagy a főszereplő".
A Z-A tegnap 4-5 óra után nehezen engedett el. Nagyon tetszett, hogy az új harcrendszer miatt érdemes kisérletezni az összes képességgel, olyanokkal is amiket a soha nem használtam single playerben. Én nehezebbnek is érzem (vagy csak rosszul csinálok valamit), mert már a W rankos csatám is egy hajszálon múlt. A sok technikai hiányosság miatt a 9/10 értékelések messze állnak a valóságtól, de összességében szerintem jó lesz.
A Palwordöt valószínűleg azért perlik rommá, mert a Nintendo IP-k copy-pastelése nélkül nem lett volna sikeres.
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A helyzet az hogy objektíven nézve, nehéz ezzel vitatkozni user szempontból. Maximálisan egyetértek.
Szerintem a GameFreak nincs rákényszerítve az innovációra abból a szempontból, hogy akármit is gyártanak le, az emberek kajálni fogják. (én is nyomtam egy rövid rant-et pár hete erről
)
Elég megnézni a Scarlet and Violet-et. Bug-os volt az egész ahogy kiadták, azt is "alulkészültnek" vagy "undercooked"-nak lehet mondani, és mégis eladtak belőle több mint 26.5 millió darabot, ami azért kemény. A fogyasztó a pénztárcával szavaz. Amíg veszik az ilyen silány próbálkozásokat, addig nem fog töb energiát meg fejlesztési időt beletenni a se a GameFreak se a Pokemon Co. DE ahogy mondtad is kérik érte alássan a 70-80 eurót... meg a nagy maci f@szt...Én még hozzátenném a kívánságlistához a környezeti elemek használatát. Pl ha vízben áll az enemy, üssön már kritikusat az elektromos támadás (Zelda megcsinálta), vagy RockTomb, meg hasonló mozdulatok képezzenek már fizikai akadályt is amit el kell takarítani visszatámadás előtt, vagy PoisonSpike amit promóztak, egy AOE támadással takarítsd el mielőtt lehet tovább menni... stb..
A Legends Arceus-t végigjátszottam, és bár az irányítás furcsa volt és cserébe szép sem, valahogy az jutott eszembe amikor gimiben egyik haverom csinált Unity-ben egy FPS pályát. De lehet annak is kiforrottabb volt a kezelése mint az Arceusnak. (Robesz, ha itt vagy a fórumban, szevasz, egyszer menni kéne sörözni ha az almamáter felé jársz
). Különbség, hogy ő azt hobbiból, saját szórakozásra csinálta, itt meg ezért fizetnek emberek... bwááá -
taki01
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Szerintem max 40FPS, de majd meglátjuk. Az RTX effektek miatt gondolom ezt.
#9074 tl-x:
Nekem a mostani kijelzővel sincs sok gondom. OLED kijelzővel még nagyobbat menne. Nekem nem volt OLED Switch1-em se, én maradtam a V1-nél.#9076 Bad Pritt:
Itt még kell egy két dologot optimalizálni, de ha már így néz ki, akkor alapból jól optimalizált. Messze van még a megjelenés, úgyhogy van még idejük. Az árnyék felbontás minimálisan fog csak növekedni szerintem, mert bele kell férni a memory és a háttértár bandwidth-jébe, plusz ott a kicsit gyenge CPU is. -
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Igazad van, én pedig irónikus voltam
-
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Most jött ki ez a gép, szerintem elvárható, hogy futtatja a mai játékokat.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Mármint a Chrono Crossban feliratként sem látod, hogy a főszereplő Serge mit mond éppen. Ellenben nem néma; dumál, csak a játékos nem látja, hogy mit.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Link az már csak ilyen.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nálam erről mindig az első Dragon Age jutott eszembe, fantasztikus crpg, de egyszerűen komikus volt néha, ahogy a főszereplőnk áll bambán, miközben zajlik a beszélgetés körülötte.
-
playmore
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ez sajnos ilyen japán szokás ami eredetileg nyilván költséghatékonyságból alakult ki, de sajnos nem akarják feladni. Ez addig még el is megy (igazából nem, borzasztóan kínos) amíg egy noname szerkesztett karaktert játszunk. Most vittem végig az Avowedet ami mint klasszik RPG séma ugyanezt játssza bár ott legalább a válaszaidat megválogathatod. Mondjuk az nem is elsődleges cím. Emlékszem amúgy a The Walking Dead sztoris játékot lehetett így játszani, az poén volt. Lényeg a lényeg, hogy ez pontosan ott hasal el amikor a játék egy egyedi, kiemelt kinézetet ad a karakternek. Ott már nincs beleélés, az adott karaktert játszod - aki kuka. Bizonyos speciális esetekben működhet, például a Breath of the Wildben nem hiányoltam, szerintem ott még adott is hozzá, hogy te igazából egy kötelességtudó senki vagy akit beosztottak egy testőri pozícióba és nem a véleményére kíváncsiak a hatalmasok. A végén viszont már gány amikor elviekben már összebarátkozol mindenkivel és még mindig nem szólsz egy szót se.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
mint Gordon Freeman
-
kicsako
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Eddigi digimon játékok megjelentek switchre, biztos vagyok benne hogy a switch 2 simán tudná futtatni az újat ha kaptak volna devkitet hogy tudják mire számítsanak. Rengeteg cikk volt már hogy nagyobb fejlesztőknek sem jutott devkit, így vagy switch 1re fejlesztenek, vagy totál skipelik egyelőre a nini platformját.
Az mellékes hogy egyelőre valóban jobbnak tűnik az új digimon mint bármelyik eddigi Pokemon game, de azért a ZA már berendelve
-
kicsako
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Valószínűleg köze van hozzá, hogy a Nini nemi gazán osztogatja a devkiteket.
-
kicsako
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én is figyelemmel követem egy ideje, videók alapján jobb lesz mint a Pokemon
-
penge111
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Hasonlóan éreztem, 10-15 órát adtam neki, úgy vagyok/voltam vele ha ennyi idő után nem hat rám egy játék azt el kell engedni. Most nálam a Silksong pörög, alig várom, hogy esténként elé kerüljek...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én is ezt mondtam a megjelenésekor, pedig ilyen 30-40 órát beletettem, már van repülő mechám, mindent fel tudok fedezni, de eddig is úgy kellett ütni magam sokszor.
-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Kemény ^^
100. óránál járok LVL73, de már majdnem 30LVL az olló a főküldi meg a szintem között. Szóval, mindent is csinálok, de a fősztori semmit nem halad :-) Tarlós idején ilyen nemvót'. Akarom mondani a korábbi részekben is erősen vákuumoltam minden felfelé, de ott ilyen brutál túlfejlődést sosem éltem állt. Nem is értem miért van ez ilyen sután itt megoldva.
Igen... nagyon jól zongoráznak az egyes részek (az 1. kicsit bénábban) az érzelmi húrokon.
Sok jRPG mögöttem van már, kedvelem nagyon a Xenot, de nekem ez a harcimarci kevés. Zavaróan autoplay ezzel a lassan töltődő skillekkel, meg auto attackkal. És persze sok benne a varia, de az esetek döntő többségében autoattack van :-/
-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
102 óra LVL 91 - írtad.
Hát én nem tudom mit csinálok... LVL 72 vagyok, 93 óránál járok és nagyon nem úgy tűnik, hogy 9 óra múlva vége a játéknak
Chapter 6 elején járok, de úgy, hogy direkt megint nem megyek kb. LVL 46-ot igénylő főszálon, hanem módszeresen nyomom le a mellékküldiket, meg persze derítem fel a tengeren a szigeteket, csapom le a narancsságra lényeket. Colony 15 is meglett (soulhack wow!)... hihetetlen miket tudnak húzni a sztoriban 90 óra után is
Kircsi lesz akkor a DLC! Már nagyon várom, de bevallom férfiasan, tökre nyugiban tolom, alaposan és egyetlen küldit se akarok kihagyni.
Persze! Az 1 és 2. részt is végigtoltam, meg a DLC-ket is. 1. rész jópofa volt, de a 2. rész nekem nagyon nagyon betalált. Itt is szeretem a karikat, de ott még jobban. Noah nekem itt kissé kevéske, ott Rex, Pyra/Mythra nálam kisujjukon elvitték az egész játékot.
3. részben Mio, Sena, Lanz nagyon szimpi a többiek kevésbé, Taiont meg egyenesen ki nem állhatom és nem azért mert Milka, hanem azért mert a szemüvege mögül mindig magas lóról nyávog lefelé... brrrr.
Kemény belegondolni, hogy a Xenoblade X Def. Ed. még fóliás és még az is hátravan
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel
üzenetére
Már csak egy remek cég kéne aki alkalmaz is minket
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én bevállalok 12 órát is, ha esetleg olyan lenne
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem nincs, de lehetőség van:

-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ugh... jól elhúztál. Nekem ennyi időm nem volt LVL70 körül járok, most kezdtek el szállingózni a karik egyedi questjei. Kiegészítő is nagyon nagyon érdekel, kíváncsi leszek rá.
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
A BT kapcsolatba be tud zavarni a kontroller is, ha nincs megfelelően megcsinálva a BT protokoll rajta, és lehet erre a Nova érzékeny. Vagy, tudom hülyén hangzik, de esetleg nincs valami kristály váza a közelben? Az meg tudja zavarni a BT adás-vételt, nálam Legion GO-nál volt már olyan.....
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
A frissítés óta a dongle is ugyan úgy megszakad Switchen?
-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem zavar engem sem, csak 2 végletet tapasztaltam eddig. Ha egyező szinten vagyok a mobokkal, akkor a narancsárgák ellen nagy eséllyel halok. De mivel megcsináltam minden melléket és cirka 20 szinttel vagyok feljebb, így meg kb. ásítva nyomkodom a gombokat, mert elpusztíthatatlan vagyok.
Most értem amúgy oda, ahhoz a nagy sztoribeli fordulóhoz és rendesen meghatott, meglepett meg izgultam, meg minden... fúúúúúú borzasztóan erős karikban, hangulatban, sztoriban a játék. Méltatlan hozzá a gameplay.
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Tényleg nem értem miért csak Switch-el produkálja...gyári visszaállítást nem próbálsz meg?
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Sajnálom
Lehet a vevőegységgel van valami....garanciás még? -
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Hát nem tudom, nekem annyit biztosan segített, hogy a 6 db onboard EQ-m újratöltés után már működik, és nem lép ki a mobilappból
De mit veszíthetsz?
-
NIceh
junior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Köszi

-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jött új update a Sonarban Nova 5X-re
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott
Tegnap Switch 2-n nyüstöltem a Nova 5X-et kb 2,5 órán át, most nekem annyi bug volt, hogy az EQ-knak csak a felét töltötte be (Sonar EQ adatbázis a napokban frissült Switch 2-spec játékokkal is), kb minden másodiknál kilépett a mobilos appból
Ma még rádugom PC-n a Sonarra, hátha lesz valami eredmény, mert a mobilos app jelzett, hogy van új firmware. -
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Gold coinnal most azt csináltam, hogy legyártottam belőle az összesért (99 db.!) a 10. szintű, tehát maxos Attackhoz asszem' +75-öt adó kristályt. Lehet hülyeség volt, de én nem látom, hogy a gold coinon mi más nekem értelmes dolgot vehetnék... Persze az egyik Noponnal van csere tárgyakra, de annyira egyiktől se estem hasra.
Felsorolni is nehéz lenne, hogy mit kéne javítani a gameplay-en, mert szerintem abban erősen gyenge. 3. alkalommal eltolni egy rakás u.o. szörnyet, meg ezt a fárasztó respawnt, meg a beteg mennyiségű lootot, meg amiket írtál...
Eljutottam már jó ideje én is arra a szintre, hogy nem is érdekel milyen gear van rajtam, benyomom az auto buildet oszt' jóvan'. Soha, egy játékban se szoktam ilyet tenni, de egyrészt rém béna a gear manegement menü része is, másrészt képtelenség rendesen lekezelni ezt a rengeteget kipotyogó izét.
Mondjuk én meg több küldinek örülnék, de értelmesebbeknek, mert itt a mellékek zöme nem túl acélos.
A map egyik legnagyobb hibája szerintem, hogy a különleges mobokat nem jelöli, akkor se, ha 1 centire vagy tőle.
Igen, abban feltétlenül egyetértek, hogy látszik a törődés benne azért nagyon, meg a nagyon jók karik és az ahogy kinéz egy öreg Switch 1-en is dokkolt módba, az egészen impozáns.
-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Köszi, akkor nagyjából jól gondoltam.
Ami engem zavar a játékban, az pl. az Ether limit... 99 és kapásból tegnap is 30 kellett egy "vas" beüzemeléséhez, közben meg elég sokszor futok bele, de ott kell hagynom, mert ha felszedem nem tárolja el, hanem autos-sold. És most már ez a gondom a gold nopon coinnal is, pont tegnap jártam úgy azzal is, hogy látom auto-soldra tette, pedig nem egy hú de gyakori cucc. Nem értem ezeket mi a bánatért nem képes eltárolni.
A korábbi részekben a kutyagolásból is drasztikusan kevesebb jutott... fúúú de sokat kell gyalogolni :-/
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nagyon szívesen!
Lehet valami interferencia lesz a ludas, ez túl sok probléma túl sok fejesnél. Látogass el hozzánk a gamer fejes topikba, ott majd jól kivesézzük
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Kicsit hosszabban belemenve a témába:
Nekem van egy viszonylag nagy zenei és gamer fejhallgató gyűjteményem, gamer oldalról elsősorban handheldekhez használom (Switch2, Switch Oled, Lenovo Legion Go), illtve Xbox, PS, és ezeken a platformokon ahogy időm engedi, tesztelgetem is a fejeseket. Switch 2-nél elég vegyes eddig a kép: pont tegnap volt, hogy TB Atlas Air-t tesztelgettem dongle-el, és bluetooth-on is, de valami siralmas volt a teljesítménye (úgy hogy kategóriájának egyik legjobbja), ahhoz képest, ahogy Oled-en, vagy akár PC-n is teljesít, de hasonló a kép a Corsair Virtuoso XT esetében. Ellenpélda a TB Stelath 700 Gen3, ami Oled-en és Switch V2-n is borzalmasan szólt bluetooth-on, de Switch2-n már parádés, dongle-el mindegyikkel jól szólt.
És akkor ott van még az ominózus Headphone Virtual Surround beállítás a Switch 2-n. Jó pár fejest kipróbáltam, hogy mit produkál ki-be kapcsolásnál és az általános tapasztalatom az, hogy valamivel jobban széthúzza teret, pozícionálás pontosságán sokat nem javít, de mindenképp kompresszálja a hangokat, elvesznek a részletek főleg a basszus és közép tartományokban fejestől függően kisebb-nagyobb mértékben. Ez a Headphone Virtual Surround beállítás inkább olyan fejesekhez jó, amik nem rendelkeznek 5.1-7.1-es hangolással, gyárilag csak sima stereo képet adnak és arra ereszt rá egy virtuális térhatást. Ezért is kérdeztem, hogy ez Nálad be van-e kapcsolva, ugyanis a Nova 5X dongle-ön is képes egy összetettebb harci szituációban nem-konzisztens viselkedésre, minimális torzításra, ez jellemző azért még ebben az árkategóriára is, hiába nem egy olcsó darab. Amikor ezt BT-on használod, ott ugye még tömörebb a hangkép, veszítesz a részletességből, az egyes hangfrekvencia-görbe szakaszok a tömörítés miatt méginkább torzulnak, így a hang is sárosabb, tozabb lehet. Ha erre még rájön a Switch 2 saját virualizere a gyári driver térhatású hangolása mellé, az csak erősítheti a torzítást.
Mindezek mellett a Steelseries órási kampányt indított a Switch2 megjelenése előtt, hogy nahát a Nova 5 széria kifejezetten a legjobb fejes lesz a Nintendo konzoljára, ezzel szemben blama lett vége: kijött a Switch2, sem a Nova 5, sem a 7, sem a Pro nem volt hajlandó működni vele, csak BT-on
Egyedül az Arctis Buds, aminek a legújabb generációs a dongle-je. Egyik másik gyártónál sem volt ez a hiba, bár van, ahol vannak gondok, mondjuk Karken V4 hangerő-állítása.
Aztán jöttek sorra dongle frissítések a 91-92-es Sonar-ral, szuper működik a Switch 2-vel az 5 is, 7 is, minden. Azóta viszont többen is jelezték nekem a gamer fejes topikban ugyan ezt a dis/reconnect hibát 5X-nél, de főleg PC-n.
Nálam az 5X stabilan múködik minden platformon, Switch2-n is
Készíts esetleg egy gyári visszaállítást, hátha segít, vagy ki kell várni a következő frissítést. -
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jaaa értem már... hát ez biza OCD, de nyugi kicsit/nagyon ez minden játékosnál tetten érhető. Mondjuk tudni kell elengedni dolgokat ebben a játékban is, mert nyilván már az én esetem se normális, hogy cirka 15 szinttel vagyok a főszál felett...
Amúgy ez nekem nem annyira tiszta, pls. világosíts fel: Jön egy új "hero" (class), jól sejtem, hogy csak akkor telik fel teljesre a class ábrája és lesz választható xy karim számára, ha sokat van a csapatban? Vagy, hogy meg ez pontosan?
-
tomee007007
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Beállításoknál az Audio fülön Headphone Virtual Surround be van kapcsolva?
-
Crus
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nem olyan vészes a hajót terelgetni szvsz... kicsit béndzsa, de elmegy.
Bármeddig is tartson a küldiket mindenképpen mind megcsinálom, meg a "narancs" minibossokat is tuti mind leverem, abban van a vitamin. Amit egy ideje elengedek az a "kékek". Sokáig azokat is lecsapkodtam, de már olyan sok van, hogy csak ha tényleg kihívás (szintemhez közeli, vagy felette kicsivel).
DLC nekem is rejtély... jó régen megvettem már, de gyak. semmit nem tudok róla ^^
Ja-ja, Xeno X nekem is még fóliásan pihen a polcon, meglátjuk... mondjuk azt mondják azon nagyon érződik a 3. rész után, hogy korábbi cím felupgradelt verzája.
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + FORTNITE! Magyarországi hivatalos 2 év garancia!
- Raspberry Pi 5 + Recalbox retro játékkonzol
- Egyszer használt Xbox Series S 512 GB Eladó!
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Playstation Store feltöltő kártyák! Akár 90.000ft-ig áron alul!!!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Plusz ők mindenféle eszközzel mérik be a dolgokat és tesztelik, most őszintén egy átlag gamer valaha is fog szembesülni ezekkel játék közben, hát kötve hiszem, hogy élőben látni is fog az emberfia abból valamit, amit ők nagyítóval nézegetnek 😂

demót próbáld ki

). Különbség, hogy ő azt hobbiból, saját szórakozásra csinálta, itt meg ezért fizetnek emberek... bwááá

Sirandrish