Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
-
LOGOUT

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Ipega üvegfólia ajánlott vétel ma dobtam fel. (egyedül az isopropil-alkoholos kendő száraz volt de abból mindig van tartalék.
Így illeszkedik:

-
pzstm
titán
https://youtu.be/GvN4hHpfVqQ?si=hZkdKenEOTp0SQj4
Luigi’s Mansion Gamecube erkezik 30-an.nagyon varom, hogy a teljes trilogiat jatszhassam. Ez anno kimaradt nekem (hisz nem bolt Gamecube-om)
-
Sanraith
aktív tag
-
alexy92
aktív tag
Lenne esetleg valaki, aki a haunteremet segitene gengarra alakitani?
-
Peat76
őstag
Donkey Kong Bananza-ban nincs auto kamera követés?
-
válasz
markknight
üzenetére
en is legtobbszor úgy hasznalom, de tul jo a pro, szoval at kell gondolnom 😀
ilyen minosegben nagyon kellene valami 3rd party kontroller -
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A Zero Dawn remastert azért védeném annyiban, hogy tavaly táttott szájjal néztem néha, olyan durva volt a grafikája. Komoly munka volt benne, nem ugyanazt adták el újra minimális grafikai változtatásokkal (márint a kinézetére gondolok, a játék persze ugyanaz).
-
River
Arcképgyáros
válasz
gainwardgs
üzenetére
Igen
-
gainwardgs
veterán
Ez valami játék bug hogy így elbarnul adott szögben minden
-
válasz
markknight
üzenetére
Szerintem teljesen jo. Vegre tudok normálisan fortnite-ozni, apexezni.
Kis kezeim vannak, ezert is kényelmesebb talan, mint mondjuk egy Dualsense. -
Beszereztem egy Pro 2 kontrollert. Kar, hogy az alap joy-conokon nem ilyen halk minden gomb. Ez a legkenyelmesebb kontroller amugy, amit eddig fogtam, jobb, mint az eddigi kedvenc PS5 kontroller.
-
playmore
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A 360 megjelenésekor kezdtek a Japán fejlesztők nagyon elcsúszni. A Capcomon és pár kiadón kívül valahogy szinte mindenki más megragadt a PS2 szinten és azóta is csak a 360at tudták elérni. Az egyetlen különbség, hogy a felbontást megemelték. A dizájn persze így is sokszor elviszi a hátán a dolgot meg szerintem nem elhanyagolható tény, hogy így a gépigény sem ugyanaz mint a nagyoknál. Bár ha itt tartunk ahhoz képest meg magas, mert ezek PS5/XSXen is köhögnek és nem érted miért.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Közben feldobta annak is a demóját, leszedtem azt is. Meg megvan a Temtem is valahonnan, az asszem nem lett beperelve.

-
Scarletiel
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Képzeljük már el azt a szitut, hogy megjelenik egy játék PS4-re, majd 1-3 évvel később jön egy felújított, átalakított változat belőle szintén teljes áron, majd PS5-re a folytatással szintén eljátsszák ugyanezt. Ahogy az emberek vért kiáltva hörögnek a prevgen játékok 10 eurós lószar upgrade bejelentéseinél szerintem másnap lincselnék a teljes Sony menedzsmentet két kontinensen.
Itt azért van egy Last of Us ami PS3 óta kapta a remastereket
Szerintem az ilyenekért is simán stúdió lincselés kellene. Vagy mikor egy Zero Dawn-t remasterelünk.....
Digimonnál inkább a Story Time Stranger-t javaslom, az sikerült jobban. A Cyber Seluth-al is elvoltam vagy 50 órát annó, de az már egy régebbi cím és érződik is rajta. Amúgy nem rossz az sem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nintendo perelésre pont tegnap láttam kommentet, kicsit fel is nevettem rajta.

Azt se felejtsük el, hogy a legelső pillanattól kezdve kőkemény lehúzás volt az egész franchise, az első rész után pár évvel jött a remaszter Yellow néven ugyanarra a gépre, majd ugyanezt meglépték a második résszel GB Coloron is és azóta is több másik entryvel. Képzeljük már el azt a szitut, hogy megjelenik egy játék PS4-re, majd 1-3 évvel később jön egy felújított, átalakított változat belőle szintén teljes áron, majd PS5-re a folytatással szintén eljátsszák ugyanezt. Ahogy az emberek vért kiáltva hörögnek a prevgen játékok 10 eurós lószar upgrade bejelentéseinél szerintem másnap lincselnék a teljes Sony menedzsmentet két kontinensen.
A legszomorúbb meg az, hogy a Pokemon Companynek tényleg a világ összes pénze a rendelkezésre állna ahhoz, hogy top tier RPG-k legyenek minden szempontból. Ide is berakta valaki a pletykákat, hogy majd a kövi mainline címeknél jön az új motor, na hát kíváncsi leszek, hogy tényleg új lesz-e, vagy úgy lesz új, ahogy Bethesdáéknál a GameBryót átnevezték Creationre és voilá, új motorunk van.
Na mindegy, Digimon tippet amúgy köszi, PS5-re Plusból meg is van a Cyber Sleuth Hackers Memory, arra ránézek kíváncsiságból.
-
Scarletiel
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sajnos. Amúgy mikor grafikát emlegetek, nem arra gondolok, hogy legyen unreal engine 220-al fejlesztve és Gengar nézzen ki úgy, hogy az utolsó szellempólusait is lássam. Nagyon jó példa erre számomra a Xenoblade széria, vagy éppen az általad említett Elden Ring is. Grafikai fejlettségben vagy assetekben egyik sem erős, viszont art design szempontjából meg kíváló, mert nagyon szépen építkezik abból ami van és ezáltal kreál egy atmoszférát az egészhez. Elden Ring-ben például többször megálltam és néztem, hogy baszki ez deszép. Aztán persze ha elkezdtem nagyítóval nézegetni ott is láttam, hogy low res a textúra stb. A külömbség csak annyi, hogy a Pokemon-ban nem kell nagyító, vagy tüzetesebb nézelődés, hogy a "máz" mögül előkerüljön a csontváz, itt ugyanis egyből egy csontit kapsz.
Hogy is mondjam, tán amit leírtál az bosszant a legjobban, hogy immáron sokadjára a megúszós, zéro effortos munkát kapjuk és még ez is pénznyomda nekik. Más meg vért izzad, hogy kiadjon egy minőségi játékot és a játékosok, influenszerek szétszedik az első hibánál. Plusz közben a Nintendo perel mindenkit minden fa*zságra, hogy tőle lopták és jobban alkalmazták, miközben ő is lopta valakitől csak mellette fosik bele a vásárlók arcába
.
Na de remélem hogy a Fire Emblem, meg a Monolith játékai megmentik majd a helyzetem
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Valahogy a nyugati fejlesztőknél nem megengedett ez a mentalitás, mert rögtön megy a savazás minden új cod, fifa, nfs, f1 játéknál, a japánokkal szemben valamiért elnézőbbek a kritikusok és játékosok is. A GameFreak egy baromi jó példa arra, hogy mintha megállt volna az idő náluk, ezeréves assetekkel erőlködnek, az új dolgaik a lehető legmegúszósabb, filléres megoldások és simán veszik tízmilliószámra.
Nekem a FromSoftware egy unásig emlegetett példám még, moddoltam a játékaikat anno PC-n és kiszúrja az ember szemét az Elden Ring elavultsága is. Másik látványos ilyen fejlesztő az Omega Force, akiknél van Dynasty Warriors, Samurai Warriors és Warriors Orochi, ezeknek a nüansznyi különbségeit képesek a fanok akkorára nagyítani, mintha minimum alma és sugárhajtómű esete állna fenn, majd ezekre ráhúzva a Persona, Zelda, Fire Emblem, Dragon Quest, Berserk, One Piece, stb. skinek és kész is a pénznyomda, lehet hátradőlni. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
kicsako
üzenetére
Nekem pl fel se tűnnek a textúrák alul méretezése, mert a harci effektek meg viszont elviszik a hangulatot pozitív irányba.
Tetszik hogy pl a bokrok, meg ezek a torlaszokra nincs útmutató neked kell rájönnöd, az első után, a waterfall-os cuccal ezeket a lila taknyokat simán átzuzod, meg jó hogy van aoe ugyanúgy mint a Violetbe volt sok enemynél. -
kicsako
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Videót nézni egyébként szerintem pont nem jó ötlet, amikor néztem embereket játszani a leakelt verzióval akkor csak fogtam a fejem hogy én erre kiadtam 70eurót
Viszont amikor te magad játszol vele valahogy fel sem tűnnek a hibák amiket emlegetnek neten az "influencerek". -
Scarletiel
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Ugyan nem játszom vele, de számtalan videót és review-t néztem köztük azoktól is akik számomra megbízhatóak és nem pénzért boostolják a játékot. Van benne jó én nem ezt mondom, de ha megnézem mit kínál egy 60 eurós nyitó áras Red Dead Redemption 2 vagy egy Persona 5 vagy egy Breath of the Wild vagy az új Digimon és hozzá hasonlítom pusztán csak minőségben ZA-t, akkor nem látom hogy jön ki a matek a 70 eurós belépőre és a 100 eurós teljes élményre.
Más játékot már rég sokkal jobban meghurcolt volna a közösség és repkednének a 3-4 pontok már csak a grafika miatt is, nem beszélve a pokemon design döntésről, vagy arról hogy a játék 4 órán keresztül mem engedi a kezed és fogyatékosnak néz mint aki sose játszott még videojátékkal. De ott van a shiny hunting bug is ami biztos patchelve lesz. A történet ismét nem egy nagy eresztés. A pálya egyik végéből a másikba átfutni olyan max 2 perc szóval a map sem nagy cserébe létrázhatsz egy csomót a 122. Ugyanolyan tetőre.
Tudom, hogy szörnyű vagyok és úgy tűnik rühellem a játékot és másnak is rosszat akarok, de pusztán csak rettentő csalódott vagyok amiért megint át lettünk bacva. Tudnának sokkal sokkal jobbat adni, más címekhez képest ez még indie próbálkozásnak is néhol kevés lenne. Pedig imádom a Pokemont mint világot és tökre szeretnék már egy olyan játékot kapni amit tisztességesen megcsináltak nem pedig csak elénk gurították a szart a szekrény alól mondván úgy is megveszik ki vannak éhezve. 70-100 euró lesz kéremszépen. Aztán ha a GTA 6 kijön 100 euróért akkor meg tele lesz írva az összes fórum, hogy a gaming halad a sír felé.
Ettől eltekintve teljesen megértem és elhiszem hogy vannak jó sokan akiknek ez is elég ez is csillapítja a vágyait meg el van chillbe vele és nem érdekli mennyibe kerül vagy nem hasonlítgatja semmihez
. Én sajnos nem ilyen vagyok ennek hangot is adok. De nem írom le többet nem akarom, hogy egész nap minden nap az én sopánkodásom kelljen olvasni
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Jól emlékszem, hogy nem játszol a játékkal.
Érdemes streameket nézni róla, igen addiktív és tényleg jobb mint amire számítani lehetett, pedig én is pesszimistán álltam hozzá. Másabb mint a Violet volt amit imádtam, de ezzel is jól elszorakozok, most kb 12 órám van már benne, és garantáltan végig fogom játszani érdekes a story side story jól épül fel a game. -
Scarletiel
őstag
válasz
kicsako
üzenetére
Én szerintem 10 eurót sem. .jpg város statikus npck. Felakadás a jpg város dolgaiba ami ne adja isten 3D-s model. A zéró effort a megák kinézetébe meg úgy ámblokk ahogy a pokemon modellek is kinéznek. Popin mindenhol még S2-n is. Ez technológiailag egy hulladék lett megint csak ez a hulladék most S2-n 60fps-el megy mindezt 70-100 Euróért. Itt megint az viszi el a hátán, hogy az emberek vágyakoznak egy lény gyűjtős evolálós játékra amit ráadásul még ismernek is gyerekkoruk óta és vannak benne kedvenceik. Szerintem ezért a játékért börtön járna nem pénz
Ettől független jó játékot mindenkinek aki nem ilyen savanyúan látja.
-
kicsako
őstag
10 óra Pokemon ZA után azt tudom mondani hogy a játékot megérte megvenni, mert nagyon addiktív. 70eurót viszont nem ér, de kártyás kiadás, így majd eladom ha végigtoltam
DLC-t valószínűleg skipelem majd. -
gainwardgs
veterán
Dk bananza behúzva, eddig igen tetszik
-
30z.Samu
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én sem találtam még sehol. Nintendo hivatalos oldalán találtam, de elvileg ide nem szállítanak.
-
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni még egy külön dokk készletet Switch 2-höz, de sehol nem találok.
Én vagyok a vak, vagy ebből nem hoznak hozzánk? Esetleg globális készlethiány van belőle?Előre is köszi a segítséget!
-
Rony949
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Aki nagy fanja a franchise-nak, az ne vegye magára, de véleményem szerint a Pokémon játékok az elmúlt 10-15 évben a legnagyobb hulladékok, amiknél még a CoD-okat is többre tartom, pedig azoknak se vagyok a kedvelője.
Annyira pofátlanul telibe köpik a Pokémon fanokat ezekkel a baltákkal faragott digitális termékekkel, hogy az már fáj. Nulla innovációval és a lehető legminimálisabb erőfeszítéssel készülnek és ez tisztán látszik, nem is rejtegetik ezt.
Tényleg úgy vannak vele, hogy az emberek úgy is megveszik, mert hogy maga a franchise hatalmasabb mint a Marvel meg a Star Wars együttvéve.
A GameFreak pedig tudna jól kinéző játékot készíteni, erre pont jó példa a Beast of Reincarnation, amit az Xbox eventen mutattak be idén. [link]
-
markknight
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Annyi szól a játék mellett, hogy a harc jó és egyébként is gyerekeknek készült, nem 30-40 éves embereknek akik már láttak szinte mindent is. Őket pont nem fogják érdekelni a párbeszédek vagy a flat, unalmas épületek.. Az mondjuk már más kérdés, hogy a mai gyerekeket úgy az egész Pokémonozás nem érdekli

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Én írhatok illetve lőttem sok screenshotot is game közben.
Szerintem abszolúte jó megoldások vannak benne, az árnyékok fények amúgy jók a switch2-n. Meg alapvetően ettől a rajzfilm 3d-be ültetésétől milyen eszeveszett grafikát nem érdemes várni úgy gondolom.
Illetve nem csak a pokemon sérül harc közben, ergo boss fightoknál a playerrel is kell ugrálni gurulni, hogy ne vérezzen el, ami extrán nehezíti a fightot. Nekem 10órám van benne, este folytatom majd. Egyelőre én élvezem Violet-et vittem ki utoljára nekem az openworld is bejött, itt kicsit zavar, hogy az elkerítéseknél nem volt fizikai kordon megoldás, csak becsörren a telefon és hátra lép a karakter, ezt talán jobban megoldható lett volna. viszont még a vitorlázás (levegőben glide) nincs meg nekem movement upgrade 10óra után se, úgy hogy nem mindent tudok bezsebelni, van benne anyag bőven. -
Scarletiel
őstag
Értem én, csak mikor egy indie játék közkedveltebb mint a nagy játék, akkor ott valami nagyon el van cseszerintve. Én nekem nem jön be a Palworld mondjuk, de kívánom neki, hogy nyerje meg a pert, főleg a patent dolgai miatt a Nintendo-nak.
Azt is értem, hogy ez a cím Switch 1 / 2 cím így valószínűleg visszahúzza egyik a másikat. Viszont PS2 era-ból vannak olyan címek ahol szebbek a textúrák még ha 2D-sek is. Plusz ZA-ban alig van épület amibe be lehet menni review-ek szerint. (persze van egy pár ami story miatt elérhető, vagy éppen felfedezhető, de a 80% csak textúrának van ott) Nem tudsz más területre sem menni. Van a város és kész, ahol semmi mást nem csinálsz csak létrázol, meg a 20000. ugyanolyan háztetőn szerzed meg a collectible cuccot. Még ha csak 13 millió euró volt a fejlesztésre szánva, akkor is ki lehetett volna jobbat hozni.
Én csak reménykedem, hogy jönnek majd azért olyan címek amik engem is érdekelnek, lekötnek. Fire Emblem, Bayonetta, Animal Crossing, Xenoblade és remélem jók is lesznek (ZA is ez lett volna, csak nem lett elég jó). Eddig bármi jelent meg kicsit csalódás. Remasterekkel meg jó lenne végre megállni, mert már hányok tőlük minden platformon.
-
Sanraith
aktív tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Mint Pokémon fogyasztó, nekem se tetszenek a technikai jellegű hiányosságok, főleg a voice acting és a komplexebb animációk hiánya. Néha elém kerül 1-1 kínai gacha játék trailere youtube-on.. jó lenne az itteni szereplőket is hasonló komplex arcmozgással és mocap jelenetekben látni.
A Scarletet anno nem is vettem meg megjelenéskor (hogy szavazzak a pénztárcámmal), de két év után mégis beadtam a derekam. Végül a játék többi része annyira bejött, hogy "kénytelen voltam" behúzni a DLC-t is. Egyébként a története is jobb mint a korábbi címeknek, és olyan témákat dolgoz fel mint "iskolai zaklatás", "szülők elvesztése", "mi lesz ha nem te vagy a főszereplő".
A Z-A tegnap 4-5 óra után nehezen engedett el. Nagyon tetszett, hogy az új harcrendszer miatt érdemes kisérletezni az összes képességgel, olyanokkal is amiket a soha nem használtam single playerben. Én nehezebbnek is érzem (vagy csak rosszul csinálok valamit), mert már a W rankos csatám is egy hajszálon múlt. A sok technikai hiányosság miatt a 9/10 értékelések messze állnak a valóságtól, de összességében szerintem jó lesz.
A Palwordöt valószínűleg azért perlik rommá, mert a Nintendo IP-k copy-pastelése nélkül nem lett volna sikeres.
-
kicsako
őstag
Az alábbi infók a legutóbbi leakből vannak:
Annyi kiegészítés a ZA-hoz, hogy eredetileg 24ben jelent volna meg Switch1re, elvileg a S2 miatt húzták el a megjelenését, így talán érthető a grafika stb.ZA budget: 13millió EUR
Következő 2026os pokemon(Wind/Waves) budget: 20millió EUR, új motorral, szebb animációkkal, elvileg víz alá is merülhetünk majd. Pokemonokon is lovagolhatunk állítólag.
2027es Galár Legends játék "elhanyagolható" nem mainline
2029es Pokemon elvileg egy prototípus lesz a next-gen pokemonokhoz, 4régiót fog összecsatolni (a 4 japánt, Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh és Kitakami), MMO stílust emlegetnek, meglátjuk mi lesz
2030ra érkezhet a valódi "next-gen" teljesen új modellekkel -
tomee007007
addikt
válasz
TrishtanAG
üzenetére
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
És akkor még nem láttad mondjuk a 300 usd-be fájó Ayn Odin 2 Portal droidos konzolt, amiben az egyik legjobb 7 colos fulHD-s HDR-es, 120 Hz-es Amoled kijelző van. Úgy néz ki rajta pölö a Mario Wonder, hogy megnyalnád a Peachet vagy a Yoshit (mármint mesélték, itt sose emulálunk semmit
) -
Jacob Gibbs
tag
Azért ha valakinek van élménybeszámolója a Z-A-ról, szívesen olvasom majd. Én is fan vagyok... és valószínüleg én sem hagyom ki... csak fáj látni, hogy mi lehetne a szériából, és igazából hol tart.
Sonic játékokat is nagyon bírom, és azok is milyenek. Kezdem azt hinni hogy mazhochista vagyok
Legalább van Sonic Unleashed Recompiled. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A helyzet az hogy objektíven nézve, nehéz ezzel vitatkozni user szempontból. Maximálisan egyetértek.
Szerintem a GameFreak nincs rákényszerítve az innovációra abból a szempontból, hogy akármit is gyártanak le, az emberek kajálni fogják. (én is nyomtam egy rövid rant-et pár hete erről
)
Elég megnézni a Scarlet and Violet-et. Bug-os volt az egész ahogy kiadták, azt is "alulkészültnek" vagy "undercooked"-nak lehet mondani, és mégis eladtak belőle több mint 26.5 millió darabot, ami azért kemény. A fogyasztó a pénztárcával szavaz. Amíg veszik az ilyen silány próbálkozásokat, addig nem fog töb energiát meg fejlesztési időt beletenni a se a GameFreak se a Pokemon Co. DE ahogy mondtad is kérik érte alássan a 70-80 eurót... meg a nagy maci f@szt...Én még hozzátenném a kívánságlistához a környezeti elemek használatát. Pl ha vízben áll az enemy, üssön már kritikusat az elektromos támadás (Zelda megcsinálta), vagy RockTomb, meg hasonló mozdulatok képezzenek már fizikai akadályt is amit el kell takarítani visszatámadás előtt, vagy PoisonSpike amit promóztak, egy AOE támadással takarítsd el mielőtt lehet tovább menni... stb..
A Legends Arceus-t végigjátszottam, és bár az irányítás furcsa volt és cserébe szép sem, valahogy az jutott eszembe amikor gimiben egyik haverom csinált Unity-ben egy FPS pályát. De lehet annak is kiforrottabb volt a kezelése mint az Arceusnak. (Robesz, ha itt vagy a fórumban, szevasz, egyszer menni kéne sörözni ha az almamáter felé jársz
). Különbség, hogy ő azt hobbiból, saját szórakozásra csinálta, itt meg ezért fizetnek emberek... bwááá -
Scarletiel
őstag
Engedjétek meg, hogy kicsit rant-eljek. Fontos megjegyeznem itt nem azt vitatom majd, hogy van olyan ember akinek tetszik az új Pokemon játék, valószínűleg én is el lennék vele, engem sokkal inkább az árazása zavar, illetve a Pokemon company hozzáállása.
Szóval, szerintem igenis gagyi lett az új ZA. Ehhez nem kell játszanom se vele, hogy el tudjam mondani és itt a gagyit nem az elődeihez értem, mert azokhoz képest nyílván előre lépés, viszont 2025-ben a többi szörnyes gyűjtögetős/evolálós játékhoz képest (pl.: Palworld, Digimon) szerintem nagyon is gagyi és silány munka még akkor is, ha azt nézzük a Switch 2-n van és az egy mobil hardver.
A grafika nagyon dícséretes, hogy Switch 2-n végre 60 fps kézi és dokkolt módban is, viszont a textúrák, a motor, a környezet, karakterek és pokémonok egyszerűsége már már visszataszító ahogy bizonyos technikai megoldások is amikkel elérik a 60fps-t. Teljesen megértem, hogy a játék hevében nem azt fogod nézni, hogy az ablak 2D vagy, hogy a fa mennyi poligonból áll, viszont egy 70-80 eurós címnél ami ráadásul húzócím kellene, hogy legyen elvárnám, hogy klasszisokkal jobb minőséget kapjunk. Ott az új Digimon játék amivel nem véletlen van összehasonlítva minden videóban. A város ott sokkal élőbb sokkal szebb maga a grafika és a Digimonok is sokkal kidolgozottabbak. Szerintem a GameFreak is képes lenne hasonlóra vagy jobbra, ha hagynák neki.
A játékmenet is ugyanaz mint korábban, csak itt most pozícionálhatod a pokemon-od harc közben. De ahogy néztem azt is csak úgy, hogy a trainerrel mozogni kell körbe körbe, hogy a Pokémon kövessen (Javítsatok ki kérlek ha ezt tévesen látom). Szerintem ezzel a feature-el inkább cluncky lett a harc meg feleslegesen bonyolultabb.
Én ennél sokkal többet vártam és nem azt mondom, hogy nem fogom megvenni, mert lehet egyszer elkap a gépszíj, és elhiszem azt is, hogy valakinek ez még simán fog 100 óra örömet okozni, de szerintem nagyon nem jó út ami fele megy ez a cím.
Én amit elvárnék egy Pokemon címtől:
- Legalább olyan grafika mint az új Digimon játéknál
- Hatalmas map mondjuk az animében látott régiók összeolvasztásával
- A teljes Pokédex legyen elérhető az összes Pokemonnal.
- A harc során ha el akarjuk hagyni végre a körökre osztott vonalat, legyen az, hogy harc kezdetekor átváltunk a Pokemon irányítására és a tanult move-okkal cooldown-ok segítségével szabadon operálhassunk, így biztosítva azt, hogy mondjuk egy Pikachu-val is le tudjak győzni egy Ground type enemy-t vagy egy 10 szinttel nagyobbat vért izzadva ha elég ügyes vagyok. Így meglenne az ami az animében, hogy ha eléggé jól képzed a kis lényedet akkor képes bármin felülkerekedni. Plusz aki extra kihívást keres vagy csak egy típussal akar végigmenni annak is tök jó szórakozás és a harcok is jobbak lennének.
- A történet legyen végre több mint egy babáknak szánt estimese. Legyenek benne gonosz szervezetek, valós drámai helyzetek vagy akár nevetségesek is bánom is én.
- Voice acting legalább a fő szálhoz.
- Több customizáció a főhős számára.Mégegyszer mondom biztos el lehet benne merülni és imádom a Pokemon-t gyerekkorom óta és habár nagy Digimon fan vagyok szerintem ott is voltak silány próbálkozások amiket meg se vettem pontosan azért mert nem voltak elég jók. Viszont a jelenlegi ZA maximum egy 40 eurót érdemel azt is csak Switch 2 esetében a 60fps miatt úgy, hogy az első leárazáskor kéne kapjon 25% kedvezményt és akkor javasolnám a megvételét.
Azt is tudom, hogy a Pokémon címeknek szinkronban kell lenni a nagy rendezvényekkel meg merch eladásokkal, de így az életben nem fogunk kapni olyan alkotást ami méltó lenne ehhez a címhez, közben meg rommá pereljük a Palworld-ot amiért sikeresebb és kedveltebb játék lett mint a saját gyártmány.
-
pzstm
titán
Most meg év végéig Kirby Air ride, Metroid új része, új Hyrule nagyon jónak tűnik, illetve akkoriban nem volt Nintendo így a Galaxy 1-2t is beszerzetem és végig fülig ér a szám az első részben is

Teljes pikmin szériát sme ártana pótolnom illetve nagyon jól szórakozom Cult of the lamb jaékkal és még csak alapgamet vettem meg (közel 20 óra belecsúszott már), Galaxyba meg kicsivel több mint 20

Kirby and the forgotten land feljavítva teljesen más élmény és zseniális a DLC is pl...
-
woros
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Mk world meg így első blikkre túl unalmas, túl sok az egyenes a pályákon, sok skill nem kell hozzá, multi biztos jobb lesz.
Akkor te valami nagy tehetség lehetsz, mert nekem csak sokadjára sikerült 3 csillagosra minden. Online 8500 pont körül járok, majd ha te is, várom a visszajelzést, hogy mennyire könnyű vagy nehéz volt eljutni odáig.
DK: Bananza pedig nagyon jó szvsz, maxoltam is, csak a DLC xar.
-
tomee007007
addikt
válasz
playmore
üzenetére
A Nintendo spórolós hozzáállása engem is bosszant, és maximálisan egyetértek azzal, hogy direk kreálták, hogy majd 2 év múlva ismét eladhassák a konzol upgrade változatát. Tudják, hogy megveszed majd Te is, én is, más is.
#924230z.Samu: Szerintem senkit sem az OLED hiánya zavar, hanem, hogy lcd panelből is a legalsó polcról választottak, olyat, amit alapból mondjuk a V2-be kellett volna rakni sokéve. Legion Go-ban is LCD van, na ott nem hiányzik az oled, mert annyira jó az az LCD panel, pedig én nagy oled párti vagyok. A legelkeserítőbb az volt, amikor egyik barát nemrég áthozta a kínai 20 ezer forintos minikonzolját, abban van egy 5 colos 720p-s lcd kijelző és én szégyelltem magam a Nintendo helyett, hogy tized annyiba kerülő hardverbe tudtak jóval szebb színmélységgel operáló megjelenítőt tenni. Sokunkat szerintem ezek zavarnak leginkább, és persze, a V1-hez, V2-höz képest jóval jobb a kijelző, de a mai minimum sztenderdeket nézve, messze van az elvárttól. Imádom a Switch 2-t, de azért ezeket a kritikákat meg kell vele szemben fogalmazni.
-
KKaresz45
senior tag
-
playmore
tag
Azt honnan veszed, hogy az OLED jobban károsítja a szemet? Az egyetlen reális ok ami miatt egyes gyártók nem használnak OLEDet, mert a VRR több-kevesebb vibrálást okoz rajta, illetve bizonyos strapa környezetben az LCD megbízhatósága többet ér. Egyébként minden egyes esetben spórolás (a gyártónak). Ha létezne olyan, hogy a gyerekeknek rosszat tesz akkor egyrészt nem lenne benne minden nem legalja kategóriás mobilban, másrészt a Nintendo aki hat soros szöveggel nyomtatja minden Switch 2 Edition dobozát, hogy jogilag védje magát biztosan jelezné az OLED dobozán, hogy meg ne vedd. Igazából persze nem is mernének olyat gyártani. Nem azért kapott a Switch 2 rosszabb válaszidejű képernyőt, HDR alkalmatlan panelt meg kínosan gyenge akkut mert valamire ügyelnie kell a gyártónak hanem mert olcsóbb és majd a pár év múlva érkező OLEDnél ezeket a maga kreálta gondokat megszüntesse. A Nintendo mindig spórolt a hardveren csak most belefutott abba a hibába, hogy túl magasra emelte a lécet és az átlag user is látja a visszalépést annak ellenére, hogy többet fizet.
A fentit ne vedd cseszegetésnek, nem veled van baj hanem a szituációval, hogy ilyen magyarázatokat kell kreálni. -
kicsako
őstag
Belement cirka 3 óra a Pokemonba (közben afkolva szóval olyan 1-másfél órának felelhet meg), de eddig tetszetős. Ahogy láttam a tesztek elég vegyesek, van ahol ilyen 5/10et kapott, van ahol 9/10.
Szerintem sokkal élvezetesebb már most mint a teljesen kihalt S/V ahol azt sem tudod merre indulj. Az animációk szépen, a pokemonok jól néznek ki, a harcot még szokni kell, az csak idő kérdése de ettől függetlenül szerintem jót tett a játéknak egy kis változás.
Pokemonok és karaktereken kívül valóban nem a legszebb a textúra, de azt betudom annak hogy cross-gen, elvileg rengeteg mindent butítottak hogy ne legyen különbség a switch1-2 között(pl. az erkélyek a leakek szerint direkt lettek 2D-sek, kezdetekben rendes 3D-s erkélyek voltak csak nem bírta az SW1) -
tl-x
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Meg hát lehet oka annak, hogy a legtöbb gyártó IPS panellal ad ki handheldet. Nem csak az ár miatt, hanem mert a OLED elvileg jobban károsítja a szemet és gondolom gyerekeknek szánt konzolnál ezt is figyelembe kell venni. Tudom van OLED switch de ott van választásuk vehetnek V2-t.
-
30z.Samu
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Én nem tudom mi bajotok van a kijelzővel. Oké, hogy nem OLED, de ha a S1 mellé teszed, akkor igenis látszik, hogy az elmúlt 7-8 év alatt mennyit fejlődött a panel. Szerintem korrekt kijelzőt kaptunk, nekem nincs hiányérzetem és ezt úgy írom, hogy van OLED kijelzős masina itthon.
-
gainwardgs
veterán
Hogy pozitívat is írjak :
Anyagminőség sokkal jobb a v2-höz képest, dokkolót kivéve az kb ugyanúgy egy darab műanyag.
Joy-con-ok sokkal jobbnak tűnnek, az analóg stick-ek főleg
Töltő sokkal kompaktabb, külön kábellel, mondjuk az lehetne valamivel hosszabb
Hangszórók jóval jobban szólnak
-
Balazs_
senior tag
Na megjött ide is a Pokemon Z-A, viszont a Pin Set üresen érkezett.
-
ldave
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
BotW újrázás megvolt nekem, a TotK még várat magára, nem tudom idén sorra kerül-e. Most a Kirby van soron, utána meg a Prime 4-et várom. Szerintem idén ennyi lesz nekem a Switch 2.
-
gainwardgs
veterán
V2-ről jöttem, mondom ezt majd többet használom handheld-be ez a terv, elsővel is inkább az volt a prioritás.
Szerintem ha teheted próbáld ki valahol ahol ki van állítva, sajnos én nem tudtam így kipróbálni.
Dk bananza kb ott látom a grafikus előrelépést, de máshol pl. Zelda nem üt annyira, csak a 60 fps.
Én inkább ezt fél konzol generációnak nevezném
egy oled kijelző igazán beleférhetett volna, de akkor 2év múlva nem lenne mivel újabb bőrt lehúzni
Még van 30 napom eldönteni
-
tl-x
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ezzel poszttal nem hoztad meg a kedvem a vásárláshoz
-
gainwardgs
veterán
válasz
kicsako
üzenetére
Én ma kaptam meg

Kijelző kicsit csalódás, fényerő, hdr rém gyenge.
Ori will wisps amit elsőre megnéztem, hát érzésre jobban fut, de képminőség elég gyenge itt is, gondolom maradt a switch 1 720p verzió és azt skálázza fel 1080-ra.
Zelda sokkal jobb így 60fps-el
Dk bananza demó alapján tetszik, azt lehet behúzom majd.
Mk world meg így első blikkre túl unalmas, túl sok az egyenes a pályákon, sok skill nem kell hozzá, multi biztos jobb lesz.
Első gyors kipróbálásra kb ennyi, ja meg nintendónak nem kéne ennyire őskorban ragadni hogy system transfer alatt csak a saját töltőjével hajlandó futni, mind a két gép esetében...
mi ez már 2025-ben.Akksi idő meg hát
ez van -
Balazs_
senior tag
válasz
kicsako
üzenetére
Kint a konzol, játékok vannak, nincs itt idő flamelni, mint régebben.

De hogy on is legyek: az ír My Nintendo Store-ból pre-orderelt Pokemon úgy néz ki ideér launch napra (mára) és a DPD szállítja, Lengyelországból.Viszont ami érdekes, hogy itthon 200e/215e Forint a sima/játékcsomagos Switch 2 ára, de a jó euró miatt most a Nintendo Store-ból 184e/200e Forint.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
kicsako
üzenetére
Én sokadjára jártam valamilyen gaming vagy számtech boltban az utóbbi hetekben és még mindig sikerült megállni, hogy ne vegyem meg a Galaxy 1-2 csomagot, de már érzem, hogy gyengülök.
Hades 2-n nagyon gondolkozok még, szerettem az elsőt, de még a Curse of the Dead Gods meg a Ravenswatch is hátravan a zsánerből, szóval max a fomo beszél belőlem.
Illetve ajánló: Infernax kapott egy decens leárazást, top tier metroidvania, ami méltatlanul radar alatt van, talán azért, mert a népszerűbb 16bites külcsín helyett inkább az og 8bites Castlevaniákat idézi meg. -
kicsako
őstag
Kihalt a topic mert mindenki megunta és eladta a konzolját, vagy mindenki ennyire elfoglalt a játékaival hogy már nem ér rá írni?
-
Sanraith
aktív tag
-
kicsako
őstag
-
Balazs_
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Valamelyik itthoni boltban is van Mega Charizard, de most hirtelen nem találom hol. Cserébe ott a 3 másik figura nem volt.
Én az ír store-ból rendeltem, ott volt pár plusz csomag:
- Trainer Bundle - €85.99 - játék + esernyő, sapka, bögre;
- Mega Evolution Bundle - €78.99 - játék + három figura, Charizard X és Y figura,
- Champion's Choice Bundle - €94.99 - játék + előző kettő ajándékai együtt.Most nem látom, de múlt héten még volt plusz ajándék (a figura amit adnak Alzán is).
Van itt Switch 1 és digitális verzió is, szal aki még akar sok Pokemonos ajándékot innen is meg tudja rendelni.
A digitális kódot már küldik is. A fizikai dolgok pedig Lengyelországból jönnek majd. -
kicsako
őstag
Meg is jött az email a Pokemonról
-
kicsako
őstag
Pokémon Leak a jövőbeli játékokról(nincs spoiler tag így offba rakom ha valaki skipelné):
2026 – Pokémon Gaia (Gen 10: “Wind / Waves”)
Mainline game, DLC planned for 20272027 – Pokémon Legends: Ringo (Galar)
Game plays before Poké Balls and cities thousand years in the past, stone made pokeballs etc.2029 – Project Seed
Connecting all four Japan-inspired regions — Kanto, Johto, Hoenn, and Sinnoh — into a single adventure.2030 – Generation 11
The leak concludes with a reference to “Gen 11,” scheduled for release in 2030 -
tboy93
nagyúr
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
Stabil gyors internet kapcsolattal és dokkolva 10 perc - 1 óra (8,5GB) a DKB.
Én nem csináltam System transfer-t.
Fontos lehet: TV felbontás beállítás, a PIN zár beállítás (ha kell), én kikapcsoltam az automata fényesség beállítást és sötét módra állítottam + töltést optimalizáltra raktam (max.86% azt hiszem).
Ha a TV-den van dedikált játék HDMI port érdemes arra csatlakoztatni. -
kicsako
őstag
Még 3 nap és Pokemon Legends ZA
Remélem időben megérkezik a Nintendotól rendelt kiadásom. Valakinek van tapasztalata vele? Időben kiszállításra kerülnek vagy ne is várjam a héten?
-
bmakszim
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Úgy állítsd be, ahogy neked jó. Nekem nincs gondom a wifivel.
DK bananza nálam szépen futott, a performanciával semmi gondom nem volt, csaka játék volt unalmas.
A kijelzője manapság egy erősen közepes IPS. Világos, fényes játékoknál nincs vele gond, szépek a színei, de a sötétebbek (mint pl SW Outlaws, Hogwarts Legacy) ocsmányul néznek ki rajta, semmi kontraszt, feketéje pedig nincs, inkább kékes szürkén világít.
Sima v2-ről valszeg még így is előrelépés, de nekem ez az első Switchem és nem vagyok elájulva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Nintendo Switch V1 - Diablo limited edition + joycon pár + joycon charging grip + 128GB microSD
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- PS5 Pro (2TB) szinte új, garanciás + FC26 kód
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Az új harcrendszer miatt biztos bepróbálkozom majd az online móddal is a sztori után, pedig a Pokémonokban nem szoktam.
)
). Különbség, hogy ő azt hobbiból, saját szórakozásra csinálta, itt meg ezért fizetnek emberek... bwááá

mi ez már 2025-ben.
17ig egyébként is dolgozok, de azért a karaktert megcsináltam volna munkaidőben