- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végtelen +1 dolgot lehet tenni annak érdekében hogy egészségesen éljen az ember, igen, nyilván nem a legjobb lefekvés előtt játszani. Van akinek nincs más lehetősége, meló, aztán otthoni teendők, a gyerekek fekszenek amikor fekszenek, utána maradék teendő, aztán fél10-10 fele oda jutok hogy esetleg tudok játszani egy picit. Na most vagy ilyenkor játszom lefekvés előtt vagy nem játszom. Ez az egyik hobbim, én ezzel rombolom magam
Nem dohányzom, a kávézást visszaszorítottam, az étkezésre odafigyelek, alkoholt alig iszom, valamiben oda kell veszni egyszer
-
F-ECT$
titán
Persze, meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy keress egy optimális közeli megoldást, de ez ne vigyen el túl sok időt.
Nekem a gaming is ilyen az anyagi oldalát terkintve, én játszani szeretnék, jó minőségben, számomra elfogadható áron. Ha túl sok időt töltesz az akciók bújásával, akkor az a játéktól viszi el az időt. (Mellékszál: nekem "sajnos" a fórumozás is sokszor csak pótcselekvés, mert 5-10 percem sokszor akad napközben, ami elég elolvasni / írni pár kommentet, de a PS-t ennyi időre nincs időm bekapcsolni.)
A határ mindenkinél máshol van, én pl már hajtottam le az autópályáról 500m-t, hogy ott tankoljak 2500 Ft-tal olcsóbban, de valaki ezzel nem törődik. (Bár az esetek 99%-ban előre tervezek, és tankolok még a nagy utazások előtt.) De pl az étteremnél már én sem az árakat nézem, ha eldöntöttük, hogy megyünk, akkor már nem érdekel, hogy 35.000 vagy 45.000 Ft lesz a vége.
Illetve a tv: én ott legutóbb kinéztem, hogy melyik 2-3 típus jöhet szóba, aztán beállítottam rá egy árfigyelőt, és amikor jött az értesítés, hogy bement a kitűzött ár alá, akkor megvettem. (A tv-k esetén tök jól lehet előrejelezni az árat az elmúlt évek trendjei alapján.)
-
Moby
veterán
Most, hogy a switch2 hivatalosan is egeressé válik van még remény, hátha a sony is eltanulja, és elmodósik ez a különbség is!
/nekem még mindig rejtély hogy fognak a nintendósok a kanapén egerezni, de lehet, hogy idea nem is ez, hanem a sinkanzen kisasztalán akarnak a japók doomozni. Mittudomén.
-
F-ECT$
titán
Ez a munkabérbe átszámolás akkor állja meg a helyét, ha tényleg tudsz plusz pénzt keresni azzal, ha nem az ideális megoldást keresed, hanem dolgozol. De ha havi fix béred van, és se túlóra, se másodállás, akkor hiába számolod ki, hogy 8 óra keresgélés mondjuk 40e Ft, ez csak elméleti pénz.
-
F-ECT$
titán
Most már nem, de én még 2020-ban vettem, tök reális, hogy csak 2027-ben cserélem majd le.
Egyébként valaki írta, hogy a vga az első vásárlásnál drága, utána ha cserélni kell, akkor eladod a régit és beforgatod az árát az újba. Ez konzolnál is így van, tehát aki most vesz 200k-ért PS5-öt, az gondolom valahol 100-150k-ért majd el tudja adni 3 év múlva.
-
_drk
addikt
Engem nem érdekel az ilyen szintű áremelés. Tényleg van egy nagy range a játékminőségben és ezt kilehetne fejezni az árban és persze elvárásban is.
Csak tessék majd utána szépen belőni, hogy mennyit ér az adott produktum.
Egy GTA6 lehet 100 euró, de egy remaster ne legyen csak 30.
Az hogy minden szar 80-100 euró az nagyon nem pálya. De ez eddig is így működött, hogy sok játékot be áraz a piac, ha nem fogy, úgy is akciózzák vak világba, vagy megy PS+ és Gamepassba pár hónap után.De azt is előre lehet vizionálni, hogy akkora bukások lesznek itt, mert 80at egy semmilyen játékra nem fognak költeni az emberek.
A különböző felpontozó médiumok meg egyre nevetségesebbek.
-
.LnB
titán
A villanyszámla is, meg a kocsiba az üzemanyag is csak ilyen szorongó típusú embereknél téma. Vagy egyesek tudatosaknak hívják őket, lehet h az az igaz. Nézőpont kérdése.
De én nem tudok azon kattogni állandóan, hogy a gép, a konzol, a kocsi mennyit fogyaszt. Egyszerűen elfogadom, hogy velejárója annak, hogy játszok/közlekedek. Igen, ez lehet, hogy egyeseknek buta, nemtörődöm, leszarom felfogás. Hát én így működök. Másik oldalon viszont a gépemet is ár/érték arányban állítottam most is össze, úgy vettem a cuccokat hozzá. Ez a része szórakoztat is, olvasgatni, hogy mi a jó, mit érdemes venni.Az viszont eléggé zavart amikor a gen elején a Sony elkezdett minden árat emelni. Aztán szép lassan most már a Nintendo, MS is utolérte őket. Drágább lett a konzoljáték. Ez meg azért zavar csak. Mert oké, hogy drágább minden, de egyenes arányosan gyengébb a felhozatal játékok terén. Egyedül a GP az, amire azt mondom, hogy még a "teljes árat" is megéri.
-
Moby
veterán
Tökéletesen felesleges gigabitet megemlíteni is. Ezek ilyen 15-25Mb/s-el tolják ki a streamet, de a 45Mb/s az már a totál plafon 4K@120Hz-re. Kvázi rohadtmindegy milyen a neted (nyilván nem, de ezen a "gigabit vagy sem" kérdéskörben tökélesetsen). És ettől belátható időn belül nem lesz jobb, mert bár hardvert kvázi végtelen mennyiségben fel tudnak halmozni, az infrastukrtúra lekövetni nem képes. Bármilyen neted van, a minőség hányadék.
-
Moby
veterán
Egyetlen nép sem tudja jobban a japóknál, hogy a karizmatikus vezető mennyire fontos a szervezetek élére, akinek hitelesnek kell lennie az adott közegben. Ez olyan elválasztahatatlan része a kommunikációnak, mint a marketing. Nem lehet bohócokat, fénótásokat meg láthatatlan embereket kitenni a színpadra reprezentálni egy nemzetközi vállalatot.
-
frankdelgado
őstag
A gyermekem pc-je kb. 350-be volt újonnan egy i5 12400 cpu és rx 6750 12gb vga társaságában, 1440p-ben a Stalker 2.-ből kihozok 50-60 közötti FPS-t közepes beállításokon FSR 3.1-el. És teljesen fluid a történet. meg nem mellesleg jobban is néz ki mint xsx-en.. egy 60 hz-es 4k tv-n vrr nélkül... Szóval nem tudom honnan van ez a 700 ezres pc duma, de kb. ugyanarrol a magas lóról, mint a Tv. sznobok "félmilliós tv alatt nincs élet" című kinyilatkoztatása.
-
Moby
veterán
>Főleg, ha nincs performance mód
Ebben a generációban talán 5 ilyen játék volt összesen. Valahol van erről lista, de abból is vagy 3 olyan cím, amit ebben a listában leírva először. Olyanból, meg ami tud 120fps-t meg van vagy 50.
Régi játékokra jobb ma egy bármilyen rnadompc, de 2020 utáni játékokra teljesen esélytelen olcsópc-vel. UE5 végtelenproblémák, stutterfeszt, shadercompiling, csak a szopás van. Jó pc-vel bőven a konzolok fölé lehet lőni, de a vga árak megint elszálltak, emiatt megint ilyen hatalmas szakadék van, hogy van a konzol 200-ért, hosszű szünet, és jönnek a pc-k 700-től fölfelé. A kettő között meg a szél fújja a ördögszekereket.
Pusztán gazdasági szempontból egy 130K-s első generációs lemezes PS5 (ahol élő használtjáték piac is van, szemben a XSX-el, ahol sem venni, sem eladni nem lehet a lemezes játékokat) a semmilyen szinten nem megközelíthető ajánlat a currgen játékok tekintetében. -
Döglött Róka
veterán
Én annak neki sem mentem. Igazából most ősszel játszottam igazán. Szal Indy, CoD (tekintve hogy 2008 óta nem nyúltam CoDhoz nálam siker), Balatro az idei év nyertesei. Switchre megvettem még nyáron az új Prince of Persiát, nagyon tetszik csak mindig közbejön valami és nem haladok vele.
-
.LnB
titán
Én keveset játszottam nagyon. A legtöbbet ráadásul a Borderlands 3-mal. De a legjobb viszont az Alan Wake 2-volt. Sőt az annyira tetszett, hogy az örök kedcencek közé került rögtön. Zseniális game. Ezért elég nagy gáz is, hogy a két DLC-t nem játszottam végig most az ünnepek alatt. Nyáron még úgy voltam vele, hogy valószínűleg télen fogom. De most meg eszembe sem jutott..
-
Bad Pritt
félisten
De a fegyverfejlesztést nem is használod olyan gyakran, csak ha van elég pontod. A felszerelés és materia menü sokkal gyakrabban kell, akár minden csata előtt. Egyetlen nitpick ezzel kapcsolatban, hogy a materia lista nem fordul át, szóval mindig le kell görgetni az aljára, ha onnan kell valami, de amúgy tökéletes.
Eredeti FFVII számomra már játszhatatlan, egy nyűg az a játék szinte minden szempontból.
-
ldave
félisten
-
Wesder
titán
Forzán kívül eddig más nem hagyta el a szolgáltatást, mármint ami MS játék.
Ráadásul ha vett az ember DLC-t a játékhoz a Storeból lekerülés bejelentésének napja elött, az megkapta az alapjátékot ingyen*. Ez volt a Motorsport 7-tel, meg Horizon 4-gyel is.*Talán GamePass előfizetés is kellett legyen, azt nem tudom hogy a bejelentés pillanatában, vagy elötte.
-
KKaresz45
senior tag
A kérdésem természetesen provokatív volt, pontosan tudom én is hogy miért vette meg.
#17962 l.skywalker: Igen, van, akinek való a GP, van akinek meg nem. Ebben szerintem maradhatunk. Nekem sajnos nem felel meg az a content ami benne van, de elfogadom ha van akinek igen. Úgyis véges az időm, azt a pár játékot amire jut idő azt meg tudom venni.
Azt elismerem, hogy az indie stúdióknak jó lehetőség a GP, lehet hogy így van lehetőségük megjelentetni a játékukat.
És eszembe jutott hogy a Vampire Survivorsra és is ráfüggtem amikor megjlent, mondjuk inkább megvettem mert olcsóbb volt mint a GP. De valszleg GP nélkül nem is hallottam volna róla. Ez feltétlenül a GP eredménye hogy ekkora közönséghez eljutott.
-
l.skywalker
titán
Én a klasszik mobiljátékokat nem veszem a gaming alá. Nekem egy mobiljáték itt kezdődik, hogy jól fut kézi eszközökön, de megjelent akár több platformra is. Én elég sok játékkal játszottam csak mobilon mielőtt Switch lett itthon, főleg a régi játékokat amik még nem voltak nagy erőforrásigényűek. Heroes 3-at Androidon, majd a KOTOR 1-et Androidon, iOS-en és PadOS-en is. De mióta vannak játékok a Netflix előfizetésben ott is sokat veszek elő, habár a kényelem miatt Switch kontrollerrel játszom őket. De nekem ez a mobiljáték, nem azok a timeg gates "lépjbemindennap" játékok.
-
Bad Pritt
félisten
Az utóbbi időszakra gondoltam.
Tök mindegy, mennyire sikeres a második, az alapvetés az volt, hogy a verseny hiánya miatt tehet meg bármit az éllovas, de ennek historikusan nincs nyoma. Annak már inkább, hogy a Sony nem tud olyan könnyedén felülni most a modern trendekre, mint anno a 3D platformerekkel, majd akció-kalandjátekokkal, majd egyen open worldökkel.
-
negyven2
veterán
Én értem, de ez nem összeesküvésnek nevezném, hanem elfogultságnak. Pl a FFXVI esetén nem lehet olyat hallani a megjelenése előtt, hogy igazából csak timed ex. lesz PS-re (max annyit, hogy talán majd jön PC-re is). igaz most se tudni 100%-ra, hogy lesz-e Xbox-ra. Vagy a Stellar Blade, ami multinak indult, majd lett belőle PS ex... Ott se ment a sajtóban olyan, hogy csak ideiglenesen lesz ex. cím. max annyi, hogy talán jőn PC-re és Xbox-ra is.
De pl. most az Indy, és a többi MS ex. esetén már egyből jönnek az Insider-ek, akik azt állítják, hogy ezek a címek jönnek PS-re is! Igaz itt benne van az új MS üzletpolitika is. -
negyven2
veterán
Az ilyen deal-ek esetében biztos benne van az ideiglenes exkluzivitásért járó pénzben az is bele lehet számolva, hogy mennyit bukik az illető cég, kiadó. Vagyis lehet egy azonos időre vonatkozó, Xbox timed ex. cím többe kerül a Microsoft-nak mint a Sony-nak (pl. egy timed ex. GTA VI az MS-nek $2 milliárdba kerülne, míg a Sony-nak $800 millióba).
Vagyis maga a kiadó ilyen szempontból jól jár, hiszen az esetleges veszteségi kompenzálva vannak. Tehát nem igazán van érdekül egy ilyenbe.
De itt van most a friss Wukong-os történet, ahol most pár magát nagyobb névnek gondoló újságíró, gaming személyiség azzal érvel, hogy: lám-lám a Wokong-ot
1.82.1 millióan játszák PC-n, tehát hatalmas a népszerűsége a játéknak, de ebből az Xbox kimarad, mert vagy a gyenge Series S miatt késik, vagy az állítólag ideiglenes Sony timed exkluzivitás miatt. Vagyis ezzel azt próbáljak sejtetni, hogy ha PC-n ennyien játszanak, akkor valószínűleg PS-en is ennyien fognak, és Xbox-on is nagyon sokan ha lenne rá.Csak azt felejtik el, hogy ennek a nagy játékosszámnak a 90%+ valószínűleg Kínából származik...
-
és Moby
Köszi a válaszokat!
Valóban a PS5 Pro is fontos tényező, mert a GTA 6-ot várom és ahhoz fog kelleni, PC-re biztos nem fog jönni egy darabig.
Viszont a PS4 Pro meg így elég fölösleges, a 4 kontrollerrel meg a tartalék GTX970 VGA-val közel egy százast érnek, kár hogy benne álljon a pénz. Azt is el lehet rakni a PS5 Pro-ra.Abban viszont abszolút egyetértek, hogy a 6800-ról egy 20-30%-kal erősebb VGA-ra cserélni elég fölösleges, az megfelő beállításokkal orvosolható, ember legyen a talpán aki megmondja, hogy most egy beállítást lejjebb vettem egyel, meg kicsit kevesebb az FPS-em. Sokkal erősebbre meg nem telik.
-
negyven2
veterán
Itt amit lehet látni én azt vonom le, amit már sok project-nél is lehetett, hogy a stúdió vezetőségi (főleg a game director részen) ego úgyan-úgy képes nagyszerű és vacak dolgokra is egyaránt. Mármint nem ez lenn messze az első eset, hogy egy vezető fejlesztő, fejlesztők, annyira el vanna szállva maguktól (mert úgy gondolják, hogy amihez hozzáérnek az arannyá válik, hiszen akkora zseninek tartják magukat), hogy az aztán tönkre vágja nem csak a project-et, de a morált is.
Illetve amit írnak itt is, hogy az iparban nagyon elterjedt mára a toxikus pozitivitás. Vagyis ha nem tudsz támogató kritikát megfogalmazni akkor maradj inkább csöndben, mert a negatív kritika nem mind árt a project-nek, mind azt felhozó fejlesztőknek (ez lényegében a snowflake effektusból eredeztethető).
És bár nem teljesen ez a téma, de ott van a Psychonauts 2 dokumentumfilmben, hogy az ottani lead designer, Zak McClendon mennyire nem tudott együtt működni a csapattal, mert folyton olyan ötletekkel jött elő, amit a csapat nem tartott jó ötletnek, és aztán többen is otthagyták miatta a Double Fine-t (köztük olyanok is akik a kezdettektől ott dolgoztak). Ő se szerette ha lentről kritizálták a munkáját. De ez a magatartás azért elég erősen hátrálta a fejlesztést is. Aztán végük ő is otthagyta a csapatott (gondolom nem hivatalosan el lett küldve) és Tim vette át a helyét. Persze simán lehet, hogy direkt mutatták be negatívként a a szerepét. -
_drk
addikt
Gothic!
❤️ <3
Nekem a legjobban a játék eleji küldetések hiányoznak. Rohadt gyenge vagy, ezért csak csicska küldetéseket tudsz csinálni. Karalábét kell szedni, hogy bejuss a városba. Ügyeskedni kell mindenhol mert úgyse tudsz senkit leverni.
De legtöbb küldetésben volt valami ötlet, egy kis csavar.
Eltűnt egy ember és meg kell keresni, de semmi questmark nincs, tehát vagy megtalálod vagy nem. Aztán kiderül hogy az embernek csak a nyaklánca kellett.Még esetleg Elders Scrolls volt ilyen. Olyan küldetésekbe csavarodtál hogy már fogalmad nem volt mit csinálsz.
-
consono
nagyúr
Hát, azt a térképes dolgot szerintem rajtad kívül senki nem sírja vissza. Így is 100-200 óra egy tisztességes OW játék, ami borzasztóan hosszú idő. Ki akarja ezt még megduplázni, triplázni? Persze, 30 éve még én is rajzoltam térképet az Eye of the Beholderhez, de ma már ehhez se időm, se türelmem...
-
Döglött Róka
veterán
Segitek, a Witcher 3 egy RPG amiben az open world abban adott hozza, hogy a questekhez tobbet kellett maszkalni es kevesbe erezted bezarva magad mint a 2ben. Ezen felul semmit nem adott hozza az open world mivolta. Nem voltak random esemenyek, nem voltak elszorva random felfedeznivalok, csak egy nagyobb palyat kaptal.
Ez nem von le a jatek ertekebol, mert narrativ szempontbol szep amit leraktak, (igaz minden szornyvadasz quest kb egykaptafa volt mechanikailag es csak a korites valtozott), de ha lelosz se tudom megmondani mirol szolt, mert olyan hosszu lett, hogy elveszett a lenyeg.
-
-
Az ND aktuális játékából akkor is vennék egy példányt valszeg, ha ötvenszeres backlogom lenne
(mármint ha uncharted kategória lenne, egy tlou pl már kétségesebb... de anno azt is megvettem, ha játszani később is sikerült... )
De ez nyilván édeskevés..... ha milliók inkább bevárják "gémpasszba" vagy épp nem érnek rá, mert indul az uj szezon az N. drogjátékban.
-
consono
nagyúr
Na jó, ezerben nem, de úgy is lenne rajtam kívül is 999 másik hülye is (aki mellette multizik is), aki megvenné. Ezek lennének a PS5 húzócímei. Vagy legalább is a PS4-é ezek voltak, ezek miatt lett PS4-em a 360 után.
A másik oldalt viszont nem tudom kommentálni, én nem játszom semmi multis játékkal (vagy ha nagyon ritkán mégis, akkor is csak szólóban és csak pv2...)... -
consono
nagyúr
Én meg
Arra várok a PS5 vásárlással, hogy jöjjön tőlük valami új
Vagy a Guerrilla-tól. Nekem ezek a gyengéim.
A backlog meg érdekes dolog, nekem is van párszáz játékom kölönböző platformokon, de már beemeltem, hogy azokból, amikkel eddig nem játszottam, 90%-al már nem is nagyon fogok. Elöregedtek. Vagy a gameplay, vagy a grafika, vagy mindegyik... Már a 360-as játékokkal is csak igen ritkán játszom, ami azelőtti, az mind kuka... -
Döglött Róka
veterán
Szerinted mire volt a többes? Azért értetlenkedem mert ez "Egy multis játék el tud tartani évekig, és az alatt sokkal több pénzt is lehet kivenni belőle, single csőjátékból kell addig X darab, ki tudja hány cégtől, mennyi befektetésből (de ha meg valaki csak 1 darabot játszik újra és újra, abból meg nem lesz több pénz, legfeljebb DLC- révén). Nyilván az NFL-t kiadják évente, sőt már jön az egyetemi focisták játéka is." - itt nem a játékosok szemszöge.
Vicces, hogy a saját kontextusotokat se értitek néha.
-
Polllen
nagyúr
Van vagy 3-400 játék a különböző profiljaimon, de tíz alatt van azon játékok száma, amiket megjelenésnél vettem. (és nem nagyon veszek indie játékot) A különböző pass-k pedig majdnem el is vették annak élét, hogy bármit is vegyek.
Már 2011-ben az MW3 megjelenésekor megtanultam, hogy még a multis játékoknál se akarjak megjelenésnél venni bármit. Majd ha kikalapálták és tényleg hozzák, amit elvártam volna.
-
_drk
addikt
Nem a legjobb megoldás, de erősítené az objektív szemléletet. Ha egy játék csúnya, már lentebbről indul, ha nincs sztori akkor is.
Ahol meg minden aspektusban oda tették magukat, azok kaphatnák a nagyobb értékeket. Ezzel megköszönve a több munkát és erőforrást.
De ehhez az kéne, hogy normálisan legyen használva a skála.Hellblade-nél például Visual és élmény kiváló, sztori egész jó, de gameplay úgy lehúzza hogy kb 6-7/10-es játék.
De egy normális skálán a 6os már nem rossz, mert az 5ös a közepes, se nem jó, se nem rossz. -
_drk
addikt
Azért kell átlagot vonni mert egy szám rendszerben már egymas mellé tehetőek a számok és össze hasonlíthatóak.
De ez is csak egy megközelítés.
De mivel nincs univerzális megközelítés, vagyis van, mert mindem játék magas pontokat kap, nem használják ki a skálát és még sokszor nagyon szubjektív dolgok is bele kerülnek, legyen ez akár általános kozhangulatbol fakadó is nem csak a teszterből fakadó. -
negyven2
veterán
Csak ugye a fejlesztések nem igazán úgy működnek manapság (de még régen se), hogy majd kitaláljuk, hogy mi lesz a következő project, ha ezzel elkészülünk. Ráadásul a Hi-Fi Rush fejlesztésében a Tango egy kis része vett csak részt. Maga a HiFi Rush fejlesztése is akkor indult el amikor a csapat még a Ghostwire-ön dolgozott. Vagyis párhuzamosan vele.
De ige, elképzelhető, hogy voltak prototípusok meg minden, de azok még nem játékok, még nem pitch-ek, és nagy részük még nem kapott "zöld utat"".
A Double Fine-nál lehetet tudni (a dokumentumfilmben írják is), hogy a Psychonauts 2 megjelenésekor már 3 játék állt fejlesztés alatt. És a Double Fine azért egy kisebb csapat (volt legalábbis akkor) mint a Tango vagy az Arkane Austin.
De lehet, hogy voltak fejlesztések, sőt lehet 10-20 év múlva majd előállnak, hogy már majdnem kész volt "A Világ legjobb" Tango/Austin-os játéka, de a gonosz MS a megjelenési előtti percekben zárta be a stúdiót! -
negyven2
veterán
Csak annyi, amennyit mindenki tudhat. Egyrészt a Jason Schreier-es Bloomberg cikk, illetve aztán pár ott dolgozó is úgy nyilatkozott, hogy éppen most szerették volna pitchelni az új játékukat a vezetőségnek (itt részben a stúdió, részben meg az MS-nek). Vagyis ha ezt így szó szerint vesszük, akkor igazából ötletelésen kívül nem igazán folyt ott érdemi munka. A portoláshoz és a patchelésekhez nem igazán kell annyi ember, mint egy fejlesztés alatt álló játék esetében.
Egyébként az egyik podcast-ban volt róla szó, hogy a MS Gaming-hez tartozó emberek nyilatkozatainak a hangsúlya alapján, őket is meglepte ez a döntés. Vagyis a nyilatkozataik alapján, valószínűleg a döntés (költségcsökkentés) magasabb szintről, mint az MS Game (vagyis MS felsővezetési döntés volt, és nagyon leegyszerűsítve, valószínűleg átnyúltak Phil-ék feje fölött)... -
Döglött Róka
veterán
De ha van bevetel belole es megeri, akkor miert ne? A netflix is menjen vissza a dvd postazasra, mert szerinted nem eri meg?
Komolyan nem ertem ezt a biztos veszteseges mantrat. Egy dolgot kene felfogni. Ha az MS vesztesegenek lat egy termeket/szolgaltatast, akkor zokszo nelkul kinyirja. Megannyiszor megtette mar, erre jonnek a hudeokos broker vagyok emberek es eloadjak hogy ok jobban tudjak.
Massziv baromsag es nagyon hulyenek kell lenni hozza, hogy ezt ismetelgesse valaki nyilvanosan.
-
opr
nagyúr
Persze, a 360 idoszakbol le lehetne elvileg vonni tanulsagokat, de igazabol meg megsem.
Azert is, amiket irtal, meg azert is, mert az egy nagyon masik idoszak/piac volt a jatekiparban.Viszont az teny, hogy amikor tenyleg jo, minosegi jatekok jottek box-ra, akkor ment a box. Aztan ezt okosan elengedtek, es azota se tudtak megismetelni, a vilag osszes penzevel sem. Marmint, bakker, most koltottek 80 milliardot vagy mennyit.
Ebbol a penzbol, plane most, amikor mindenki kuldozgeti el a tehetsegesebbnel tehetsegesebb embereket, ~7 ev alatt akkora jatekipari birodalmat lehetne epiteni egy kis aggyal, hogy arra szo nincs. Konkretan fel tudnak mosni a padlot a sonyval mindenestol.
IP-bol meg van annyi, mint a szemet, amit meg lehetne lovagolni. Csak, ismet, esz meg akarat meg kompetens vezetes kene hozza.
-
l.skywalker
titán
Hasonlóképpen. Szerintem a CP2077 volt az utolsó amit day1 megvettem (meg azóta minden Destiny 2 DLC-t, de ez már legyen az én bajom) és jóval több időt fordítottam az utóbbi időben a backlogomra. A mai nap amúgy is sorsfordító szükre kis gamer életemben, mert ma lejár a Game Pass Ultimate-m, aminek előfizetője vagyok szinte a Game Pass megjelenése óta (persze tizedáron meg promóciós kódokkal telenyomva) és nem tervezem, hogy újra előfizessek, de még csak a Game Pass Core-ra sem, habár a gyerekek már elkezdtek nyavajogni, ha valamire fog kelleni az online, akkor ez utóbbit lehet, hogy megveszem nekik. De üldöztem eddig, hogy legyen időm a Game Pass megjelenésekre, de szeirntem az utolsó ami igazán tetszett, az a Kingdom Come Deliverance volt onnan, így végképp nem bánom, ha előfizetések és vásárlások helyett a backlogomat simogatva nézem végig, ahogy káoszba fordul a játékfejlesztés/kiadás. Pár év a purgatóriumban nem ártana minden iparági szereplőnek.
-
negyven2
veterán
Ez meg már az dolog az a része, hogy ki mit tart jó játéknak... és sajnos lehet látni, hogy van, hogy hiába jó egy játék, ha a netes hype-ja nagyobb mint a valós érdeklődők (vásárók) száma. Pl. a tavalyi év egyik legjóbbjának tartott Alan Wake-et alig vették meg (még nem termelt nyereséget). De egy nyíltan Pokémon (with Guns) copy játék, meg brutálisan sikeres lett... eladásáilag és játkosszámban... pár hétre, mert steam-en jelenleg ~15 000-en játszák, de az elmúlt 24 óra topja is csak 34 000 volt (ugye az első egy-két hétben volt, hogy több mint két millióan is játszottak vele)...
De be lehet mutatni játékok tucatjait is (az MS most megteheti), ha abból csak évek múlva lesz valami, vagy azokat is csak közepesnek (ami ma már sz*rt jelent) ítéli a net népe. -
negyven2
veterán
Az a baj, hogy egy ilyen kommunikációs (értsük úgy, hogy több mint egy belsős memo, és gyászkeretes szöveg) dolgot hogyan lehet úgy előadni, hogy azt meg is értsék az emberek.
Vagyis hogyan magyarázod el az internet "bölcsnek tűnő" (amúgy nagyon nem az) "hatalmas egyéniséggel rendelkező, kulturált" tömegeinek, hogy bár tényleg az utóbbi idők egyik legjobb és leggyedibb Xbox játékát leszállító Tango Games-t sajnos be kell zárnunk ezen és ezen okok miatt. Vagyis leírnák több A/4-es oldalon keresztül, hogy mi vezetett ehhez a szomorú dologhoz, és miért nem tudtak ellene tenni.
Mert manapság már sokszor az se segít, ha úgy elmagyarázzák a különböző tetteket, mintha egy 5 évesnek mesélnéd el ezt ugyan ezt.
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy vajon kiderül-e majd a valódi ok valaha is. Ugye a Redfall esetén is legelőször ment az MS any*zása, aztán kiderült, hogy bár részben megérdemlik, de nagy részt ez a Bethesda és az Austini csapat vezetése miatt lett olyan amilyen. Az MS hibája nagyrészt ott az volt, hogy miért engedte így, vagy egyáltalán kiadni a játékot... persze ha lelövik akkor meg azért kaptak volna, hogy a "világ valószínűleg legjobb, legegyedibb Co-Op vámpíros játékát kivégezte a gonosz MS"... -
negyven2
veterán
Még egyszer. Nem tudjuk a pontos okát az egésznek. De szerintem itt több van, mint hogy Phil felkelt és azt mondta a fogmosás közben, hogy : "F*ck it, bezáratom a Tanago Games-t mert csak... ha... ha...".
Simán lehet, hogy Shinji Mikami távozása után már nem volt cég mint korábban. Az is lehet, hogy a Bethesda is be akarta már zártatni a felvásárlás elött ha nem lesz sikeres a Ghostwire, és az MS csak időt adott nekik, hogy a még futó projeckteket befejezzék. De lehet ez a "nyereséget kell mindenáron termelni" dolog is a háttérben (mondjuk ez esetben akkor szinte minden MS birtokában lévő stúdiót be lehetne zárni).
Én azon a véleményen vagyok, hogy kell lennie egy logikus magyarázatnak erre, és nem csak annyi amit most a neten lehet kb. olvasni, hogy az MS, Phil-el az élen az maga az ördög, mert ezt megtette. -
Moby
veterán
Fura, hogy ez senkinek nem jutott eszébe a "megávásárolom" gomb megnyomásakor. Az már kevésbé, illetve jól ismert MS köröben, hogy felelőse ezeknek sincs. Meg hát ha azt elhiszem, hogy se abban nincs pénz, ami szar, sem abban, ami jó, akkor tényleg kell tartani az egész gémingen egy parádés temetés nagy bulival, és rá kell oltani a vellanyt. De azért nekem még mindig vannak komoly kétségeim ennek az igazságtartalmáról.
-
Moby
veterán
Szerintem a Ninja Theoryt is addig etetik, amíg ki nem jön a hellblade2, aztán a teljesítménytől függetlenül ők is mennek a nyesedék közé a darálóba, amennyi pénzt elvihettek az elmúlt években jóformán a semmire.
Szerintem abszolút beleillik ami mostanság történik ebben az elképzelésbe, hogy az MS megmarad kiadónak. Megmarad kiadónak, aki kiadja a COD-ot. A többi nemkell. -
Moby
veterán
Semmilyen módon nem lenne értelme. Szerintem egyébként ettől valójában rosszabb a helyzetük, mert nincs már idejük visszakapaszkodni sehova. Én azt látom, hogy a hagyományos konzolozás a mai méretekben és a mai értelmezésben már zsákutca. A felhasználói réteg öregszik, ennél fogva a játékokkal töltött idő csökken, a fiatalokat meg már nem sikerül ilyen tömegben megszólítani. Nekik erre olyan hosszú távú stratégia kellene, amilyen hosszú táv már nincs ebben az iparágban a jelen értelmében, de nem is látszik, hogy ez a startégia létezne. Azt sem gondolom, hogy megérné abba fektetni. Inkább az a kérdés, hogy amifelé halad, vagy amivé átalakulgat, abban jut-e nekik szerep, vagyis inkább az hogy mekkora. Szerintem ezügyben egészen jó húzásaik vannak, és kicsit torz is a róluk kialakult kép egyszerűen amiatt, hogy amiket csinálnak, az a mában totál hülyeségnek tűnik. De egy új nagyobb gép a mában és a holnapban is hülyeség lenne
Attól függetlenül én venném, de az én ilyen irányú érdekeim, és amifelé a játékipar halad, már jóideje nincs közös metszete(nyilván már nem is vagyok a célcsoport tagja).
-
Moby
veterán
>hanem x evvel eltolva
Most sem a gép miatt nem vesznek xboxot, és aki esetleg erősebb gépet akar, az majd jól bevásárol addigra a ps5 proból. Ez nem előremenekülés, hanem a szokásos MS összevisszakapkodás, amikor nem a valódi problémákkal foglakoznak, hanem a nem létezővel, és azt várják hogy az majd megoldja a többit is. Nem ismerős ez tőlük? -
_drk
addikt
Én aztán nem sértődtem meg, egy érdekes reakcióra én is írtam egyet, ez egy fórum, simán megtörténik ilyen, erről szól.
Inkább a többiek reagálták túl. Főleg olyanok akik ugyan úgy írkálnak ilyeneket...A HZD egy teljesen jól működő játék. Nagyon bugokrol se tudok. 2017ben talán a legszebb játék volt. Az első részben még Alloy-jal se volt gond, nála inkább a 2. Részben mentek el a dolgok.
Hozott egy eredeti világot, ugye a 4. Világhaborut már kövekkel vívják, csak itt még szuper fejlett robotok is voltak.
A harc rendszer is egész jó volt, még skillfa is van benne mint minden ilyen játékban.
De később ugyan ez volt a Days Gone és a Csucsima is.
A Sony ebben is jó volt, a megszokott zsánerekre rá tett még egy lapáttal, általában visual és performance plusz még valami.
A Guerilla egyébként most lesz bajban, mert ez már a 3. Résznél nagyon kevés lesz, sajnos már a második is az volt, bár nekem a játék felétől kellemes csalódás volt.
De mivel a Sony nem csak ilyen játékokat tol, így simán van miből válogatni.
Már amikor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Digital Garancia: 1,5 év
- Xbox One X 1Tb
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest