Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
Sziasztok!
Az asztali PC-met szerettem volna kicsit helyrerakni, de történt egy kis gubanc... A C meghajtót próbáltam Norton Partition Magic-el két részre szedni, amire 983-as hibát írt ki particionálás közben. Erre lefuttattam egy töredezettségmentesítést, majd egy chkdsk /f-et, külföldi fórumok tanácsára. Ezután már elindult a PM, de kis idő után pedig az 1552-es hibával kidobott. Azóta nem indul el a gép. Win boot képernyő után rögtön kékhalál, és közli, h töröljek le minden meghajtót buheráló programot, stb, majd futtassam a chkdsk /f-et. Csak sajna esélyem sincs futtatni, mert a boot képernyő után csökkentett módban is a kékhalál jön be. Sehogy nem tudok továbbjutni.
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi! -
válasz
die Destic
üzenetére
Egy "szakember" azt állította, hogy A Windows Vista oly' mértékben rettenetes rendszer, hogy lehet a hiba kiváltó oka. Joggal / okkal tettem -e idézőjelbe az őt rejtő alanyt?
Ezen jót röhögtem.
A Vista nem szar rendszer, és nem tudná feltétlen úgy hazavágni a gépet, hogy már a BIOS-nál meghaljon.Problémával kapcsolatban: nem lehetséges, hogy a VGA kicsit mindig kicsúszik a foglalatból? A régebbi gépeknél tipikus hiba, hogy a ház fala nem teljesen merőleges az alaplapra, és a VGA kicsit kicsúszik a foglalatból. Ha megigazítod, akkor megy.
Ha van speaker a lapon, akkor ilyenkor általában csipog. kb.: tű-tű-tű-tütütü
De lehet, hogy ez alaplap lesz tényleg. -
die Destic
csendes tag
Azt nem tudom, hogy mit produkál a gépem, amikor képet nem, de valószínűleg nem folyik minden zavartalanul, hiszen az internetet UTP kábel + egy hálózati kártya segítségével osztom meg a tesómmal, akinek X idő elteltével sem lesz netkapcsolata, ha nem kap a monitor jelet.
// A szerkesztési lehetőségnek már nyomát se látom. //
-
die Destic
csendes tag
Én is a tápegységre gyanakodtam, és most sejtéseim alapján az alaplapot göngyölném össze a tekintetemmel, ha tudnám. BIOS frissítést azért nem csináltam, amiért most sem szívesen ejteném meg: bármikor lefagyhat a számítógépem.
Amikor a monitor nem ad képet, akkor is világít a power LED a ház elején és az alaplapon, valamint pirosan izzik a HDD LED, miközben a hűtőventilátorok forognak, a winchester pedig hallatja a szokásos hangokat, csak a billentyűzet fényei nem villannak fel másodszorra. Tehát a "No video input" üzeneten és a három zöld LED kétszeri helyett egyszeri felvillanásán kívül látszólag semmi sem utal abnormális működésre. :-)
Olyan soha nincs, hogy nem kapcsol be a PC.
Egy "szakember" azt állította, hogy A Windows Vista oly' mértékben rettenetes rendszer, hogy lehet a hiba kiváltó oka. Joggal / okkal tettem -e idézőjelbe az őt rejtő alanyt?
A CPU és a winchester tulajdonképpen nem vagy csak nagyon kis valószínűséggel bújhat meg a gond hátterében?
-
kem
addikt
válasz
die Destic
üzenetére
Szia!
Én először tápra gyanakodtam, de mivel írtad, hogy azt próbáltad, így marad az alaplap.
Vagy rosszak a BIOS beállítások, vagy gáz van az alaplappal. BIOS frissítést csináltál már?Ezt kifejthetnéd:
Ha nem ad képet, az azt jelenti, hogy a gép nem csinál semmit?(szerintem ez lesz a ledek miatt)? Vagy pedig bootol, teker a vinyó, és elindul a windows, csak kép nélkül?
-
die Destic
csendes tag
Sziasztok!
Mindenek előtt a problémás konfigurációt alkotó alkatrészek listáját írom le:
Alaplap: ASUS P4P800 SE
Processzor: Intel Pentium 4 (Prescott) 3 GHz HT
Memória: 2 db 512 MB-os 333 MHz-es és 1 db 1 GB-os 400 MHz-es modul
Videókártya: Club3D GeForce 6800 128 MB VRAM-mal
Winchester: Maxtor 160 GB egy 110 és egy ~ 50 GB-s partícióra osztva
Tápegység: Mercury 400 W
Egyebek: Realtek 10/100-as hálózati kártya, Pioneer 112 D DVD íróA topiknyitó hozzászólásban közölt gondéhoz kísértetiesen hasonlítanak az én jelenlegi problémám tünetei, melyekkel már több mint egy éve találkoztam, és azóta (főleg mostanában) egyre leküzdhetetlenebbként szembesülök:
Az egyik elég gyakori jelenség, hogy bekapcsoláskor a monitoron a "No video input." szövegű ünezet olvasható, miközben a számítógép működik, s ez eltart bármeddig. Mostanra ezernyi lehetőségnek köszönhetően megfigyeltem, hogy a billentyűzet három zöld LED-je csak akkor villan fel másodszorra, ha néhány másodperccel később a kijelzőn megjelenik a kép. Az, hogy a monitor hányadik bekapcsolás alkalmával kap jelet, teljes mértékben kiszámíthatatlan. A hosszas kikapcsolt állapotot követő első indítás általában kivétel nélkül szembesít az előbb leírt hibajelenséggel.
Amennyiben az információk eljutnak a képernyőig, abszolút változó időintervallumot alkot a sikeres indítás és az előbb vagy utóbb biztosan bekövetkező fagyás. Megesett már, hogy sokadik próbálkozásomra sem folytak az események az operációs rendszer betöltődéséig, ugyanis az alaplap logójánál vagy néhány másodperccel később lefagyott (a BIOS-ban is) lefagyott a gép, viszont nem ritka, hogy órák telnek el az első fagyásig és közvetlenül utána is.
Az esetek többségében egy szétszedés - összerakás programú ceremónia után van kép.
Egyéb változtatásokat mellőzve kipróbáltam a PC-t egy 350 W-os tápegységgel (a DVD írót nem kötöttem rá, csak a vinyót és a VGA-t), de semmi sem változott, majd az akkori RAm-ok helyébe egy 1 GB-os modult tettem, de hosszútávon szintén semmi nem változott. Ezek előtt vettem egy ASUS GeForce 6200-as VGA kártyát, azonban az első jelek ellenére (végre volt kép) nem oldodótt meg a gond.Szerintetek melyik alkatrész okozza az fent leírtakat?
Tudom, hogy egyetlen alkatrész cseréje a régimódivá vált interfészek miatt több hardverét vonzza, de a gépfejlesztés a konfiguráció kora miatt csak egy kis mértékben kényszerszerű. :-) -
Döme81
csendes tag
Sziasztok,
Hasonló gondom van mint FerenczyK-nak, hátha tud valaki megoldást rá!
Nekem egy FuSi Amilo 1650G masinám van 2,5 éves és következő a problémám.
Egy program telelepítés közben kék, üres háttér jelentkezett. Vártam jó pár percet de nem történt változás ekkor lekapcsoltam a gépet.
Ezután nem indult el többé, bekapcsolás után a power led világít a winyó led felvillan de semmi, még a boot képernyő sem jön be, a képernyő is sötét maradt.
Sok ki-be kapcsolgatás után néha elindul a boot hibátlanul, tudok a bios-ban mászkálni sőt egyszer még csökkentett módban is elindult de sajna szűk egy perc után a képernyő mindig becsíkozódik és ezután semmi.
Megint jön a be-kikapcs de ilyen esetben csak kb minden 20.-ik után lesz kép újra.
A videokártyám a memóriából zabál 128 Mb lehet, hogy az lenne a hiba oka. De ha rossz a memo akkor néha miért indul el?
A monitor kábel biztos, hogy ok mert amikor volt kép akkor mozgattam a kijelzőt és stabil volt.Kérem segítsen valaki ha tud.
Köszi. -
Ferdzsoo
addikt
Rendben, köszi a tippet, az elemet megnéztem az teljesen jó. Meg elvileg az elem nélkül is be kellene kapcsolni neki. Meg az a vicc hogy zárt házban volt, szóval egy deka por nem volt benne, viszont oxidáció már inkább lehetett mert télen kb 5-10 fokban nyáron meg 35+-ban volt, az is lehet a kondik haltak meg...
-
-
Ferdzsoo
addikt
Tipp esetleg?
Adott egy régebbi slot1-es alaplap amiben átalakítóval van benne egy PGA-s 566-os cerka.
Viszont a gép bekapcsolás után addig jut el hogy felpörög a proci ventije, illetve a táp ventillátora bekapcsol és kb ennyi. Itt megáll. Se a vincseszter, se a CD, meghajtó de még a PCI-os hálókari sem kap szerintem áramot mert nem vlágítanak rajta a ledek.
Gondolom valszeg alaplapbajos, csak a vicc az egészben hogy mikor el lett rakva, kb 6 éve, akkor működött. A táp jó, mert próbáltam másikkal, vidikari jó mert az is megy másik gépben, csakúgy mint a vincseszter. Itt viszont fel sem pörög. Az alaplap lehet zárlatos vagy mifene? Term. bios resetet már próbáltam...
PLS help. -
Batman007
tag
válasz
Batman007
üzenetére
Közben rájöttem h az alaplapi elem kivétele nem olyan mint egy jumperelés
.Viszont ha már itt vagyok akkor nem tudja vki h miért van az h mikor bebootol a rendszer akkor lesz egy (néha kettő) villanás a monitoron. Ez a bios frissítés óta van és másik biossal is próbáltam. cmos cleart is csináltam de úgyse jó.
-
Batman007
tag
Hali!
Csinálni akartam az alaplapon egy vmodot de nem jött össze v nem tom mert mikor a feszültséget 1.075-re állítottam a gép nem indult. Kiszedtem az alaplapi elemet (majd vissza) h elfelejtse a rossz bios beállításokat de így sem mükszik.
Bekapcsoláskor a videókártyán és a ház elején világít a led (egyfolytában) de a monitor nem kap jelet. A gépet nem tom kikapcsolni csak ha leveszem a tápot az áramról. -
FerenczyK
csendes tag
válasz
stultus78
üzenetére
Vinyót beleraktam apám Acer TraveMate gépébe, és ott elindult, elkezdett betölteni az xp, azán kaptam egy kék hibaképernyőt, hogy távolítsam el az idegen kötetet, stb többit nem tudtam elolvasni mert kikapcsolt a gép.
Az Acer vinyóját berakva a Fusi gépbe sem indult el.
Próbáltam Bios frissítést letölteni, beraktam a dvd-be, mert az még villog, amikor elindul a gép de arra sem csinál semmit, indító cd-re sem, sőt, még a memória kártya olvasóba is raktam bele bios frissítést, azzal sem kezdett semmit.
Ezek után valakinek valami tipp?próbáltam variálni a memóriákkal is, hogy 2 512ddr2 van benne, és össze vissza pakolgattam őket, de semmi.
-
FerenczyK
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy FuSi Pa1538-as laptopom tegnap gondolt egyet, és nem kapcsol be többet. Előtte egy órával használtam, és azóta semmi.
Elindul a ventije, világít a wlan meg a bekapcs ledje, de a vinyó meg se nyikkan, cd-t olvassa egy kicsit az elején, de utána semmi. Ha a vinyója halt volna meg, attól még maga a gép elindult vona nem? Lcd-nek is be kéne kapcsolnia. Nem tud valaki valami infót ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet? Win telepítő Cd-vel sem kapcsolt be.
gari már nincs rajt, szétszedtem, memót vinyót kiszedtem, visszaraktam, de semmi változás.
köszi előre is.
Üdv: Karesz -
attika89
senior tag
helló mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a gépem az Xp betöltése közben újraindul egyfolytában.
Ezt csinálja csökkentett módnál is szal sehogy sem hajlandó elindulni.
Vmi ötlet?
Win úrjatelepítés azt annyi?Sürgöske!!!!!
-
alibaba78
őstag
válasz
stultus78
üzenetére
Semmi gond.
Nem szuperalt, mar ha az nem szamit annak, hogy a transformxptovista nevu program van fenn.
Csak egy kullem, semmi egyeb. Egyebkent probaltam nelkule is, es semmi....
Sot......, probaltam sp2-es xp-vel is, meg sp3-assal is. Probaltam csokkentett modban is, semmi....... A kompatibilitassal is jatszottam, aaaaaaah. 
-
alibaba78
őstag
Az eddigieket is koszonom szepen.
Legalabb sejtheto, hogy a procival van vmi bibi. Esetleg az meg nem lehet problema, hogy ugye a 3200+-os procinak elvileg 400-as az fsb-je, de mivel 200mhz-es ramokat hasznalok, igy az fsb is 200, 11-es szorzoval, mert ugye 2200mhz az alaporajel?! 
-
stultus78
tag
Talán a játékok fórumain többet tudnak mondani neked.
Itt megtalálod a legtöbb filyen fórumot. -
válasz
alibaba78
üzenetére
175.19 a forceware verzió száma...
Akkor a Rainbow Six vagy rosszul lett feltelepítve, vagy csak szimplán nem akar elindulni.
A hibaüzenetnél amit kiír, ott meg lehet nézni, hogy mire hivatkozva nem indul el a játék.
Memóriacímeket kell nénzi (pl. 01FB45FF100, ez csak hasraütés), az alapján talán be lehet azonosítani a hiba forrását.Ha a hibajelentés ablakon a Click here-re kattintasz, akkor bejön egy másik ablak, abban lesznek ezek a memóriacímek, a legfelső sorban. Arról tolj egy screenshotot, hátha be tudom azonosítani...
-
alibaba78
őstag
De a haverom gepen majdnem maxon futott a vegas, azzal a kulonbseggel, hogy neki 2600+-os bartonja van. Minden mas ugyanolyan, ram, vga. A legujabb Forceware alatt mit ertesz? A 175.19-es van fenn, ezt talaltam az Nvidia oldalan a videokartyahoz. Mindenesetre nagyon szepen koszonom. 
-
válasz
alibaba78
üzenetére
A CoD4 azért nem fut, mert a játék nem támogatja a processzorodat (azaz inkább az utasításkészletét). Nemrég olvastam róla, hogy van hozzá valami patch, de meg lehet barkácsolni házilag is, hogy elinduljon.
A CoD4 topikban szerintem fognak majd segíteni.
A Rainbow Six-nél is hasonló lehet a baj, vagy pedig rosszul lett feltéve, esetleg hiányzik a legújabb forceware hozzá.
-
alibaba78
őstag
Szia! Szoval szeretnem megkerdezni, hatha tudsz segiteni, hogy mi lehet szerinted a problema?! Van egy ilyen konfigom: Gigabyte GA-7N400 Pro2 lap, Athlon xp 3200+ barton, 1gb ram, 7600gs 512mb/128bit Gddr2, Windows xp telepitve, frissitve sp3-ra. A C&C 3 Tiberium wars tokeletesen fut rajta maxon, viszont a Rainbow 6 vegas elso resze el sem indul. 2 kattintas az ikonon, toltesi ido 10mp, porog a vinyo, aztan hibauzenet. Konkretan ez: Fault. Ugyanez a problema a CoD4el, a The Witcherrel, vagy a Dirttel. Pedig szerintem ezen a konfigon futnia kellene.
Szerinted? Elore is koszonom szepen, hogy foglalkozol vele! 
-
alibaba78
őstag
Sziasztok! Szerintetek hol tudok erdeklodni, miert nem indulnak bizonyos jatekok a gepemen? Elore is koszi a segitseget.

-
csezo83
csendes tag
Megoldódott!
Forrest Gump fórumtársunk tanácsára BIOS-t frissítettem az alaplapomnál F4-ről F7-re. Minden tökéletes XP és Vista is!

-
válasz
csezo83
üzenetére
Üdv!
Én nVidiánál tapasztaltam hsonlót pár hete. A kártyád jó, a TV is jó, csak a windows megkeveredik, hogy melyik is az elsődleges megjelenítő. Csökkentett módban kell elindítani a gépet, és ha van kép, akkor vagy a Catalystban, vagy a vezérlőpult -> megjelenítés -> beállításokban kell beállítani a megjelnítők elsődlegességét.
Pontosan nem tudom hogyan, de valamilyen variációban ennek használnia kéne. Havernál ez segített. Utána már egyszerűbb beallítani a neked megfelelő megjelenítési módot.
Esetleg a beállítás alatt köss rá egy monitort, majd úgy állítsd be, hogy a TV legyen az elsődleges megjelenítő. -
csezo83
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával szívok keményen. Adott egy Sapphire HD4850 kártya és monitorként egy Samsung LE23R86BD LCD TV-t használnék DVI-HDMI kábel segítségével. Előre megjegyezném, hogy az öskővületnek számító laptopommal, amiben ATI X700-as van, tökéletesen működik a dolog.
Na már most először Vista 64 bit felrak, minden okésen működik, szűz Vistára raknám fel a Catalyst-ot, telepítés okés elsőre, aztán újból indít, de nem jön be a Vista alatt a kép!!!Egyszerűen folyamatosan újraindul a dolog. Bemegyek csökkentett módban, látom, hogy az eszközkezelőben ott van, hogy HD4800 serias, minden okésnak tűnik ott. Eltávolítom, majd gép újból indít, Vista elindul, kép van, de most ugye csak standard vga-nak ismeri fel, mert az előbb eltávolítottam. Max 1024*768, szóval driver nélkül van kép.Na mondom akkor kipróbálom XP alatt is, hátha csak a Vista szívat. XP-fel, Catalyst felrak, gép újból indít. XP betöltődik, de kép az megint nincs driverral. Vagyis itt már jobb volt a helyzet mint Vista alatt,mert az LCD TV-n láttam, hogy ilyen csíkosan, rossz felbontásban megy az XP. 1-2 reset után bejött az XP és egyszercsak lett rendes kép is. 1360*768. Nem csináltam semmit,de lett kép. Felraktam 1-2 játék demot, minden szépen, tökéletesen ment.
Újból indítom a gépet és megint nincs kép…hihetetlen. Szóval röviden összefoglalva, Vista és XP alatt is addig minden ok amíg nem rakom fel a kártya driverért. Próbáltam már. 8.6, hotfixes 8.6-al, 8.7 mindenhol tök ugyanaz. Az a gáz, hogy amikor éppen elindult a gép, láttam, hogy a Control Centerben azt mondja, hogy a TV-mnek a max felbontása 1900*1200, holott nem tudja ezt a felbontást. Gondolom az a gáz, hogy a VGA mindenféleképpen ezt akarja ráerőltetni.Esetleg szar a kártyám? Akkor viszont driver nélkül miért okés minden, amikor éppen elindult a játékok és tökéletesen mentek.
Próbáltam sima VGA-VGA kábellel is, de ugyanez a szitu. Egyszerűen nem vágom, hogy egy ilyen újnak számító kártyával nem lehet egy LCD TV-t elsődleges monitornak használni? Amikor az X700 simán tudta., vagy én baszok el valamit keményen?Memóriákat megnéztem Vista memória ellenőrző cuccával azokat jónak találta. Szóval nem hinném, hogy amiatt indulgat újra.
Tuning semmi nincsen, BIOS-ban semmit nem piszkáltam.Elég tanácstalan vagyok
, hogy most mi van. VGA szar, más szar, vagy egyszerűen nem szereti a TV-m. Az király, mert akkor vehetek monitort.Ötlet?
-
HellAbove
tag
válasz
Rickenstein
üzenetére
Az lehetséges h a 400-as FSP tápom nem bírja a configot a VGA miatt? mert sztem nem keveset eszik...
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van egy Socket A-s AMD Sempron procim és a Vezérlőpult->Rendszerben 1.2 GHz-esnek írja, pedig biztos hogy több annál, hiszen szinte minden új játék megy rajta, mi miatt lehet, hogy rosszul írja ki?? Vagy1általán mi lehet a probléma?
előre is köszi... -
válasz
mrdan206
üzenetére
Minden garis, tehát elsőként is nyugalom.
Tuning? Vagy az még nem volt?
Nyomj egy CMOS cleart, meg a BIOS-ban egy set to default-ot, és akkor nézz át mindent. Proci 3 Ghz, RAM mennyin megy, RAM-nak adj +0,2V-t, az szokott kelleni 1066-osoknak!!!
Ellenőrizd a csatlakozókat, futtas le egy memtesztet. Hátha memóriahiba.
Ezek alapján olyan, mintha túl lenne hajtva a gép, vagy esetleg memóriahiba lehetséges, talán alaplap. De persze lehet, hogy csak a BIOS keveredett meg egy kicsit. -
mrdan206
tag
Üdv. Adott egy full új gép:
Winyó: WD 500GB SATA-II
Lap: Gigabyte s775 GA-EP45-DS3P
Proci: CPU INTEL C2Duo E8400 3,00GHz
Videokari: Asus PCIe 4850
Ram: CSX Hűtőbordás 2GB Kit DDR2 (2x1GB, 1066Mhz)Na z lenen a probémám hogy öszekötöttem mindent, és első start. Megy mindne szépen és akkor kéri a telepítő cd-dvd-t. A Dvdolvasóval megetetem a vista dvd-t. Meg minden 1xcsak leáll, és a teleptést nem tudja befejezni címszóra hivatozik mert hiányzik valami file. Na mondom B+. SP0ás alap XP elő be a dvdbe. Start. Nem is akart elsőre bebootolni mert valmi hiányzó filere panaszkodott. Na mind1 nagynehezen elinditottam a gépet hogy a cdről bootoljon. Mindent előkészít a telepítéshez egyszercsak kékhalál
Ééé, mondom hát még iylet nem láttam új gépnél hogy fél óra alatt meghaljon... Na most akkor mitévő legyek? Segtsetek ha tudtok. Biosban állítsak valamit? -
hemaka
nagyúr
Hello.
Egyébként tökéletesen működik, vagyis majdnem, mert amikor elkezdi felpörgetni a benne lévő lemezt egyszerűen megfagysztja az egész gépet, és ugyanez van amikor a lemez kiadása is történik.
Nem vagyok most otthon annál a gépnél, de meg fogom próbálni amiket írtál, kössz. :] -
Rickenstein
senior tag
válasz
HellAbove
üzenetére
Így az elmondásod alapján tuti, hogy kontakthiba van a legvalószínűbben a videókártya foglalatnál (mozgatás volt, néha elmegy a kép).
A proci 70 fokos melegedésére és a procihűtő alacsony fordulatszámára viszont olyan tippeim lennének, hogy vagy rossz a procihűtő, vagy az alaplap vezérli rosszul a fordulatszámot, esetleg a proci hőmérséklet szenzortól érkező infókat dolgozza fel rosszul (esetedben a proci hőmérséklet szenzor a prociban található).
Az Asrock mindenesetre nem egy csúcskategóriás lap, hogy finoman fogalmazzak... -
Üdv!
Ez elég érdekes. Egyébként működik a DVD?
Jó SATA helyre dugtad a DVD-t? Próbáld meg egy másikban.
Próbáltál más op.rendszert? Mondjuk Knoppixot, vagy CD-ről induló XP-t? Próbaképp érdemes lenne megnézni.
A BIOS felismeri, és rendesen kezeli a DVD-t?
Esetleg ha ezek nem segítenek, akkor töröld ki a windowsból a drivert, indítsd újra. Ha ezután sem megy a dolog, akkor windows reinstall. De elvileg valamelyiknek segítenie kéne. -
válasz
piadex2
üzenetére
Azt jelenti, hogy az a HDD, ami az egyes IDE kábelre van kötve SLAVE-nek, az hibás valamiért. Nézd meg a Jumperelést, ellenőrizd a csatlakozókat. Ha ekkor is ezt írja, akkor kösd le a vinyót, és próbáld meg úgy. Ha ekkor elindul, akkor a HDD a gond. Próbáld ki egy másik gépben, futtass rajta valami HDD ellenőrzőt, ha elindul.
-
HellAbove
tag
Sziasztok
Eljöttem haverhoz hálózni, otthon tökéletesen működött a gépem, most beüzemeltük és magától kikapcsol, mikor bekapcsoljuk akkor néha nem ad képet, utánna kihúztuk pihent egy picit és megint adott, de újra kikapcsolt... Megnéztük a procit és a hőmérséklet folyamatosan ment felfelé - 70fok-ot írt ki és kikapcsolt - a hűtés is csak 2000 körül pörgött... Mi a baja?! A configom: asrock 775-dual vsta alaplap, 1,8 Intel Celeron proci gyári hűtővel, Asus Radeon 1950pro (pci-express), 512 DDR ram. Kérlek segítsetek hogy mi baja lehet
Mindig az én gépemnek kell elromolnia?! Otthon mindi működik, amint elmegyek valahova elromlik
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
A gép elindul, csak éppenséggel a SATA-s dvd írót USB-re csatlakoztatott eszköznek ismeri fel, vagy nem tudom, a lényeg, hogy le lehet választani, mint egy pendrive-ot a meghajtót.
XPSP3 van fent, mit lehetne vele művelni, hogy jó legyen?
Pioneer DVR-215D az író.
köszi -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Nagy problémám van. A gép bootoláskor azt írja ki, hogy
"Primary slave harddisk error.
Press F1 to resume!"
Nem reagál az F1-re, itt megáll, csak kikapcsolni tudom.
Mi lehet a probléma?
Előre is kösz a választ.piadex2
-
válasz
gourry86
üzenetére
Üdv!
Először próbáld meg úgy használni a gépet, hogy csak az van rákötve, ami feltétlen kell. A másik vinyót húzd le. Ha töb memóriamodul van a gépben, csak az egyiket tedd bele.
Milyen rendszerességgel csinálja?
Próbálj meg feltenni egy új Windowst, ha más nem használ.
Everestet tegyél fel, az figyeli a hőmérsékleteket. -
gourry86
csendes tag
Sziasztok!
Figyelmetlenségemnek köszönhetően új topikot nyitottam a problémámnak, ott azt írták, hogy itt biztosan tudtok segíteni.
A problémák ott kezdődtek, hogy játék közben újraindult a gép. Azt hittem a videókártya miatt csinálja, el is vittem ismerősömhöz, hogy cseréljünk, ő nála nem okozott ilyen hibákat. Aztán egyik nap netezés közben is újraindult a gép, na ott már kezdtem gyanakodni a memóriára, el vittem szervízbe, 1 hetes memtest után azt mondták: semmi baja. Bevizsgáltattam a tápot is, mert ugye hátha ott lehet a baj, detto nem találtak semmit. Egyik nap elhívtam ismerősömet, hogy ugyan segítsen már ebben az ügyben, hozott hűtőzsírt, megigazítottuk a CPU ventijét, mert lehet, hogy a túlmelegedés miatt restartolt a gép. Örültem is, mint majom a farkának, végre megoldódni látszott a probléma, aztán meg minap megint újraindult a gép, netezés közben.
Az egyetlen dolog, ami miatt még újraindulhat, az a 80gb-s vinyóm, amin a Windows meg a játékok vannak: lehetséges, hogy boot szektor v. logikai hibás és emiatt indul újra a gép?A topikomban ajánlották az HDSentinel nevű programot, le is futattam, és érdekes módon pont azt a vinyót érzékelte hibásnak (120 gb), amelyen nem a Windows van, csak adat.
Szerintetek mitévő legyek?Előre is köszi a segítséget!
-
A tápcsatlakozók jól érintkeznek? A MOLEX csatik, amik a vinyóba/CD-be mennek.
Azt, hogy melyik állásban master, vagy slave a jumper azt a vinyó matricázásán, és a CD-ROM-on vagy a matricán, vagy a jumper körüli műanyagon van feltüntetve.
Menetközben nem jumperelünk, és nem húzunk le sem vinyót, sem ODD-t a gépről, ha nem érzékeli akkor sem. Remélem mindent kikapcsolva csinálsz mostmár!
Ha nincs Jumper a vinyón, az nem feltétlenül rossz, mert a slave állásnál a legtöbb vinyóra már nem kell jumper!!!Ha nem tudod, miről van szó, akkor inkább neki se állj kideríteni mi a gond, vidd el szervízbe!! Haza lehet vágni az egész gépet is simán.
-
nnnnn
tag
a master/slave az minden gépnél máshol van?? amugy nemértem, hogy lehetne az a baj mert az rajta volt, és gondolom akkor van baj ha nincs rajta vagy rossz helyen van.
mostmár az odd-t se érzékeli...:S mondjuk ilyet csinált régebben is de minden jol van csatlakoztatva szval nemértem...
1 vinyó le 2. helyére ezt menetközbe húztem le mert nemérzékelte, majd ennek a helyére is felraktam 1-et ekkor halt be -
Keress a neten egy olyan progaromot, hogy memtest. Azt le lehet futtatni, leírást meg biztos találsz hozzá, ott, ahonnan leszeded. De így a történtek fényében ez már nem fontos. A RAMok valószínűleg jók.
Menet közben húztadf le a vinyót? Grat. Az egy nagyon elcseszett mozdulat volt. Azt a vinyót, amit lehúztál látja a windows? Lehet, hogy egy formázás kell neki, rosszabb esetben kuka. Mégrosszabb esseetben az alaplap is kapott, és azért vannak a fagyások.
Master meg a Slave az egy Jumper (kicsi fekete tűkapcsoló a vinyó/CD hátulján). A HDD-n masternek, az ODD-n slave-nek kell lennie. Ha nem az, akkor tűzd át. Elsőször zet próbáld ki, hátha segít valamit. Ha nagyon nagy mákod van, akkor csak ez a baj.
A képen amit küldtél valami lemezkezelői gond lesz, azt írja, hogy nem tudja beolvasni a boot kötetet, tehát ez valami HDD hibának néz ki. Formázás itt is segíthet. De először próbálj meg föltenni egy tiszta új windowst. Viszont amikor telepítessz, a második vinyót ne kösd rá, csak ami feltétlen kell. Ezt a képet még akkor kaptad, amikor a második HDD is rá volt kötve?
-
nnnnn
tag
-memória tsztet hogy kell futtani éshol?
-több windowson? csak ezen de valószínűleg azért mert piszkáltam, lehet hogy fontos:a 2. HDD-t ugy kötöttem le hogy ment a gép, és azthiszem miután lekötöttem le is ált.
-IDE-s a winyó is meg odd is( van egy sata-s vinyó is) és master/slave beállítást azt hogy és hol csináljam?:S
-lehúztam mindent csak a vga és sata-s vinyó maradt fennt de ígyis... akármit rakok rá-veszek le változatlan a helyzet...
-itt egy [link] a képről ami bejön( nagyon sajnálom de csak így tudtam felrakni ha kell elküldöm mailba.
-amikor előhívom az F8-al a spec. menüt van egy olyan opció, hogy betöltés utáni újraindítás kiapcsolása de amikor rámegyek behozza azt a képet és lefagy vagy nemtom de csak resetre reagál
Hát remélem lessz vmi tipp h mit műveltem...

-
Üdv!
Mintha kicsit túlpörögtél volna... nyugalom. A gép nem fog elszaladni.

A P3-as géphez:
Csinálj egy CMOS cleart (alaplap, jumper)! Ha nem, akkor ellenőrizd a csatlakozókat. Nézd meg, hogy nincs-e master/slave ütközés egy IDE kábelen. Be tudsz lépni a BIOS-ba? Főleg az egy márkájú gépeknél néha eltérő gomb / kombináció kell a BIOS-ba lépédhez, mint a DEL. Ha bennt vagy, nézd meg, hogy minden meghajtót lát-e, minden jó-e, és ha van kapcsold ki a DELL logót, hogy lásd, mit ír ki, amikor elakad, melyik folyamatnál nem lép tovább.
Ha a HDD-re gyanakszol, akkor azt próbáld ki másik gépben.Másik gépre:
Futtass le egy memtestet. Hátha memóriahiba. Több Windowssal is műveli ezt az újraindulgatást? Ha IDE-s a HDD/ODD bekötési mód, a master/slave beállítások rendben vannak? Ha lehúzol minden nem fontos meghajtót, akkor is újraindulgat? Vagy csak akkor, ha minden meghajtó rá van kötve?Pár egyéb:
Itt ne hangoztasd, hogy mi legális, és mi nem. Senkit nem érdekel. Neked csak legális cuccod van, és kész, mint mindenki másnak itt.
Helyesírásra legalább nagy vonalakban figyelj oda légyszi, mert sok embernek könnyíted meg vele az életét.
Töltsd ki a profilodat!Köszi.

-
nnnnn
tag
yuhuuuuuuuu esetleg ha vki segítene azt nayon meköszönném....

-
nnnnn
tag
na most rájöttem, hogy nagyából 1mp-re bejön egy üzenet:
Ellenőrizze, hogy minden új hardver és szoftver megfelelően van telepítve.
Ha újonnan telepített rendszerről van akkor az esetleg szükséges windows frissítésért forduljunk a szolgáltatóhoz
Ha továbbra is problémák vannak, kapcsolja ki vagy távolítsa el a feltelepített hardver-szoftver eszközt.
Kapcsolja ki a BIOS-ban lévő memória beállításokat(ezt h csinájjjam??????)pl.: gyorsítótárazás, árnyékolás.
Ha csökkentett módra van szüksége a komponensek eltávolításához vagy kikapcsolásáshoz.
Indítsa újr a számítógépet, nyomja meg az F8 billentyűt a speciális lehetőségek kiválasztásához, majd válassza a csökentett módot.Na akkor most mitkéne csinálni???
-
nnnnn
tag
Ja és van még vmi a másik gépem amikor betölti az xp-t mindig újraindul.Előzőleg cserélgettem a 2. HDD-t majd ezután felállt, de nemérzékelte se s HDD-t se a dvd olvasót, aztán beraktam egy másikat helyette, de ekkor már fel sem állt a rendszer( van 1 alap vinyó ahhoz nem is nyúltam, van a2. ez egy maxtor ez eddig jolment, majd heléyre raktam egy réebbi típusut h formázzam de ekkor nemérzékelte, majd ezt is lecseréltem egy másikra de ekkor fel sem állt, ekkor már újraindult a betöltés után, ezután mindent visszaraktam az eredeti állapotába de még mindig újraindul a betöltés után) nagyából ez a helyzet.Kérlek segítsetek!

-
nnnnn
tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy van egy P 3-as gépem Dell, és hát igen nem legális módon jutottam hozzá és le van védve jelszóval, na ezt már megoldottam, de a bios nem áll föl. Elkezd betölteni egy dell ikon alatt vmi és miután végzett ugymarad, akármit nyomok semmi reakció. lehet hogy a winyóval van vmi???? bár ha vmien hiba van(nemérzékeli cd-t vagy vmit )akkor azt kiírja és csipog... remélem lessz vmi megoldás előre is köszönöm!

-
válasz
cod2gamer
üzenetére
BIOS-ban elvileg nem kell mást állítani. Első boot eszköznek beteszed a CD-ROM-ot, másodiknak a HDD-t, és annyi.
XP CD más gépben bootol? Azt kéne megnézni. Az, hogy Windows alól el lehet indítani (működik rajt az autorun), nem jelenti azt, hogy képes bootolni. Korábban is erről a Windwos CD-ről telepítetted a rendszert? Akkor hajlandó volt elindulni a telepítő? -
cod2gamer
csendes tag
DVD működik XP-vel sincs gond. Nem akad el sehol jó a mostani Windows is, szerintem BIOS-ban kéne valamit beállítani... XP CD-t eltudom indítani Windowsból is de szeretném tudni hogy restartnál miért nem bootol cdről. BIOS-ban first booton kívül kell még valamit állítani hogy DVD-ről bootoljon?
-
válasz
cod2gamer
üzenetére
Üdv!
Valószínűleg olyan az XP-d, ami nem boot CD-s. Ki kéne próbálni egy másik XP-vel is a dolgot, ami más gépen biztos, hogy bootol, illetve a tiedet megnézni más gépben, hogy bootol-e.
Kicsit hülye kérdés, de hátha: CD-ROM ugye működik, és felismeri a BIOS?

Másik: ott akad el, ahol bootolnia kéne ugye? Tehát a BIOS teszten túljut? -
cod2gamer
csendes tag
Hi!
Xp cdt betettem restartolok és nem indul a telepítő. BIOS-ban beállítottam a first bootot cdromra de semmi biosom típusa Phoenix Award.
-
-
Üdv!
Ki van takarítva becsülettel?
Próbáld meg csak egy ram modullal, futass le egy memtesztet! Vagy már az is megvolt?
Nyomj egy CMOS cleart! Az nem árthat.
Ellenőrizz minden csatlakozót újból.Ha ezek nem válnak be, akkor jöhet egy másik alaplap. Inkább az szokott elhalni, mondjuk a lesett, beállt hűtő egy P3-nál az elég érdekes dolog. A procinak tuti nem tett jót.
SLOT1-ről leesett a hűtő? Akkor az Celeron csak nem? Ilyen procit egy PC bontóban szinte utánad vágnak már, egyáltalán nem drága.
-
Oczu
senior tag
Üdv , a téma: P3 900Mhz/MSI 694T lap. Unokahúgom gépe. elhozták, hogy egyszer csak megállt. Belekukkantás után láttam meg, hogy a procihűtő leesett és a venti is be van állva. A helyreállítás után azonban újraindulgat, vagy éppen be sem tölt, a postig sem. Tápcsere megvolt, memók jók, marad a lap vagy a proci........sztem. Valakinek van ötlete? Hírtelen nem tudok másik procit szerválni.
-
Játékos
addikt
Bizony-bizony, az a következő lépés, de azt csak korlátozottan tudja próbálni, mégpedig egyszerre csak az egyik van benne, aztán cser. De ha mindkettő kaka, akkor nem tudja meg, hogy mi van...
Ha a CMOS clear nem segít, akkor mindenképp a ram a következő. Mondjuk jó lenne ilyen esetekben egy hasonló másik gép, amiben le lehet tesztelni egyenként a cuccokat.

MOD: most olvasom, hogy te kipróbálnád egy másik memóriával.
Ha van neki kézközelben, akkor persze...
-
sK0t
tag
Üdv.!
A következő a helyzet:
Bekapcsolom a gépet, és nem tölt be a windows.
Csak az első képig jutok, ha megnyomom a Del-t akkor ezt írja ki.Entering Setup...
Press F8 for BBS PUPUP
PC2-4300 Single Channel Mode
Checking NVRAM..Update OK!
Initializing USB Controllers..Done..
512MB ok.És tovább nem hajlandó tölteni.
Lekötöttem már a meghajtókat, akkor is csak eddig jutottam.
Videókártyát haverral kipróbáltuk ő gépébe azzal nem volt baj.
1 hete lett újratelepítve, és nagyszerűen ment a gép eddig 24/7-ben semmi baj nem volt néha restartoltam.
Aztán nem voltam itthon, és öcsém elmondása szerint csak cod4ezett, ujraindult maától a gép és nem töltött be.
Mire hazaértem ez volt.
További alkatrészeket sajnos nem tudok kipróbálni sehol, szervízbe nem szeretnéb beadni, mert itt a környéken nincs megfelelő szakember akire rá merném bízni a gépem.
(makacsság)
A másik ok pedig, a hosszú szervíz idő (2-3 hét) és a drága szervízelés. (Ami nemhiszem hogy több lenne fél óránál...) -
vosimo
aktív tag
válasz
FrozenRouse
üzenetére
Köszi! Akkor keresek másik topikot.

-
FrozenRouse
csendes tag
Ezt inkabb az op.rendszerekkel foglalkozo topikba kene irnod, ott tobb eselyed lesz hogy segitenek, vagy legalabbis megprobalnak.
Reszemrol nemtom segiteni, meg sosem volt ilyenem. Esetleg van egy progi, ami nem akar befelyezni a futasat, igy az op.rendszer nem kapcsol ki, amig az osszes program nincs bezarva. -
vosimo
aktív tag
Bocsi de nem találtam jobb helyet.
Mostanában nem akar kikapcsolni a gépem ahogy most sem.
Mitől lehet?
-
válasz
matyee123
üzenetére
Üdv!
Volt valami változtatás a gépedben az előző próbálkozáshoz képest?
Tuning?
Csatlakozók? Egyébként stabil a gép? Vagy más programok is fagynak?
Próbáld meg úgy telepíteni, hogy előtte leformázod a vinyót!
Szedj ki mindent a gépből, ami nem feltétlenül szükséges a működéséhez! Majd a telepítés után vissza tudod pakolni. -
matyee123
tag
Sziasztok!
Lehet h volt már erről szó, de nem szeretnék kb 4000 hszt végignyálazni, bocsi!
Vistát szeretnék telepíteni,de nem jön össze, Odaáig eljut, h ,,windows is loading files" be is tölti az után meg pár mp múlva kékhalált dob, vmi olyasmivel h ellenőrizzem van-e elég hely, nincs e vmi új hardwer csatlakoztatva stb. Helynek kellene lennie sztem, mert egyik vinyómon van 20GB, a másikon meg 32... Egyikre sem akarja... A vicc az, h pár hónapja uezt a vistát akartam felrakni, de akkor csak 14giga hely volt, simán felment.
Lehet vmi hardveres hiba lesz?:S Bár kétlem. Ami kékhalált okozhatna az a RAM, de most volt tesztelgetve, semmi baja. Ötlet? Köszi a segítséget! -
Nem hinném.
Ha valami rosszul érintkezik, akkor általában nem indul el a gép semmikor sem, és ha van rákötve speaker, akkor sípol. Esetleg meg lehet próbálni kivenni a procit, kitakarítani, a RAMokat kivenni, visszatenni, meg a VGA-t. De ha ezek nem segítenek, akkor nagyon valószínű, hogy a lap a rossz.
Elképzelhető még, hogy a ház kapcsolója ment tönkre, de nem hiszem. -
toldy
őstag
helo
van egy gép amiben a táp jó a csatlakozók jók de nem idul, már szét szedtük meg össze raktuk de még mindig kussba van, elemet a lapon már cseréltünk, egyébként időnkét be indúl de rohat sokat kell vele szórakozni, szerintetek mi lehet a baja ?
köszi -
Speed®
titán
válasz
tibigym
üzenetére
Memókat behelyezve kézileg állítsd őket 100MHz/2-3-3-6ra ha van lehetőség a BIOSban és ezután Wintelepítés előtt MemTest86al ellenőrizd, hogy nem hibáznak-e.
Elllenőrizd az IDEkábeleket, ha nagyon érettek már, csere, adatátviteli hibát okozhatnak, ami visszaolvasáskor szívás ugye.
Vinyót sem árt full chckdiskelni, bad sectorok és egyéb jószágok után kutatva, illetve tilts le minden nem szükséges eszközt\portot BIOSban, ki tudja mi van megmakkanva a lapon.
Ha nagyon nem megy, dobd ki a kukába![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- Asztrofotózás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- Pánik a memóriapiacon
- Wise (ex-TransferWise)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Vista nem szar rendszer, és nem tudná feltétlen úgy hazavágni a gépet, hogy már a BIOS-nál meghaljon.
.

Nem szuperalt, mar ha az nem szamit annak, hogy a transformxptovista nevu program van fenn.
Csak egy kullem, semmi egyeb. Egyebkent probaltam nelkule is, es semmi....
Sot......, probaltam sp2-es xp-vel is, meg sp3-assal is. Probaltam csokkentett modban is, semmi....... A kompatibilitassal is jatszottam, aaaaaaah.

Szerinted? Elore is koszonom szepen, hogy foglalkozol vele! 
Forrest Gump fórumtársunk tanácsára BIOS-t frissítettem az alaplapomnál F4-ről F7-re. Minden tökéletes XP és Vista is!
, hogy most mi van. VGA szar, más szar, vagy egyszerűen nem szereti a TV-m. Az király, mert akkor vehetek monitort.
Ééé, mondom hát még iylet nem láttam új gépnél hogy fél óra alatt meghaljon... Na most akkor mitévő legyek? Segtsetek ha tudtok. Biosban állítsak valamit?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)