Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Kipróbáltam. A modul egyoldalas volt... Minden második chipet leforrasztottam róla, és persze szép, tiszta munka volt. A feltehetően hibás chippel kezdtem a leszedést, a hibás chipeket megjelöltem. Kettő volt egymás mellett, ezért egy bennmaradót is leforrasztottam, helyére meg egyet vissza a leforrasztott jó chipek közül. A gép bekapcsolt, pittyent kettőt, majd lekapcsolt. 10 másodperc múlva visszakapcsolt magától, innentől ismétlődött a dolog...
Hagytam a fenébe ezek után. A modul, plusz a négy maradék chip a szemétben landolt...
Elébe menendő a kérdésnek: a forrasztáshoz tűpákát használtam.
HGyu -
Angyal07
tag
válasz
electrician
üzenetére
Nem a boot CD-vel vagy DVD-vel van a gond, hanem magával az optikai meghajtóval. Van ilyen... Az, hogy miért azt persze ne kérdezd...

Nálam már sok optikai meghajtóval előfordult ilyen a PII-től, AMD-n át, a PIV-ig stb... Ha nem bootol róla a windows az arra utal, hogy már kezdi magát megadni. De több esetben ugye ugyanazek a meghajtók a telepítés után visszatéve még vígan működnek az xp alatt, csak bootolni nem lehet róluk...
Hát ez van.. Lehet, hogy egyszer egy optikai meghajtóhoz értő szervízes ezt elmagyarázza nekünk egyszer, de addig is, ha garanciális a cucc, akkor vidd vissza, ha nem akkor meg rakd fel az oprendszert a régiről, ezt meg használd amíg megy, utánna meg jöhet az új. -
sanchy
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy nemrég vettem 2db 512-es a-data vitesta ddr600mhz-es ramot. Most vmiért betegek, mivel csak 3,35V felett akarnak elindulni, de akkoris kifagy, kékhalál van. Ennél kisebb feszen vmiért meg sem moccan! Esetleg ha vki tudna segíteni, azt megköszönném!
-
nguru
tag
válasz
electrician
üzenetére
Hali! Lehet hogy Bill bácsi összefogott az ASUS-al és 1-2 optikai eszköz gyártóval és cinkos szövetségre léptek? Azé csak megnéznék egy linuxos boot cd-t......

-
(Bundás)
addikt
válasz
electrician
üzenetére
Az öreg olvasó egyedül volt, vagy valamelyik cd- ill. a dvd íród társaságában a sikeres műveletnél? Megpróbáltad külön-külön a két írót, egymás nélkül?
-
electrician
tag
Lőn csoda.
Van egy ezer éves már nem használt Lg 52x-es olvasó amit bekötöttem a gépbe próbára. Ezzel meg indul a telepítés. Ez után ugyanoda bekötöttem a mindig használt cd- ill. a dvd írót, hogy hátha bár így volt próbálva eddig is, de azokkal meg nem megy. Most akkor mi van? Nehogy már egy őskövületet kelljen előhorgásznom ha legközelebb is erre lesz szükségem.
Egyébként volt több xp lemez is amik más gépekbe indultak. -
tmiki
csendes tag
válasz
electrician
üzenetére
Nekem is asus alaplapom van és nálami is csinál ilyet. Semilyen etlapítő lemezt nem visz csak a gyáriakat próbálj meg kérni valakitől egy gyári lemezt szerintem simán vinni fogja. Így újra rakhatod a win fost. De szerintem is elég szeros probléma, hog y a nagy Asus csak a gyári lemezt viszi telepítésnél. ja most jut eszembe már asrok-nál is találkoztam ezzel igaz az asrok gagyi asus.
-
LeC
addikt
válasz
electrician
üzenetére
Próbálj meg kölcsönkérni egy másik xp-s telepítőlemezt.
-
Norbo03
őstag
válasz
electrician
üzenetére
Hali!
Nem tom h ezt próbáltad-e már de vannak olyan alaplapok amik az IDE1-es vagy IDE0-s csatornán vagyis az első IDE csatornán nem képesek működni muszály őket a 2.-ra rakni. -
nguru
tag
válasz
electrician
üzenetére
Esetleg egy bios frissítés..
-
electrician
tag
Sziasztok! Már lassan két hónapja voltam itt a problémámmal, de nem oldódott meg a gond így teszek még egy tróbát. Hátha.
Van másfél éve egy Asus A7v880-lapos gépem amivel az a gond lépett fel, hogy újra kellett volna telepíteni az xp-t, de egyszerüen nem hajlandó elfogadni lemezt. A biosban le van tiltva a vinyó és a flopy is, hogy csak a cd-t figyelje bootoláskor.Fel is pörgeti a lemezt majd kiirja, hogy tegyek be bootlemezt és nyomjak egy gombot. Ugyan azt mintha nem is lenne bent lemez. Ha már fentvan az xp azt már lehet frissíteni a lemezével.
Az xp lemez és a vinyó ki lett próbálva másik gépekben is tehát azok jók.Így is lett telepítve a rendszer.
A cd-t újraírtam egy másik lemezre 8x-osan mivel lassabban nem írt a néró.
Két meghajtó van a gépben. Egy cd és egy dvd író. Mindkettő Lg. Egyikkel sem jó.
Ha valakinek van ötlete ne kíméljen. Köszi. -
ANT
őstag
-
Noddy
senior tag
Majdnem ilyen ház, nem th-002 hanem th-001. A boltban amit mutattak abban fsp volt de ami a dobozomban volt az már iso táp volt. Biztos nem egy túl gyakori táp típus. Most egyelőre a leggyorsabb és legolcsóbb művelet az elemcsere. És ha úgy sem lesz jobb akkor jön az hogy csere tápot kell valahonnan szereznem.
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
Ilyen [link] lenne a házad? Mert a cikk szerint 400W-ig FSP tápokkal van szerelve, úgyhogy te a noname(?) 420-assal valszeg rosszul jártál. (Feltéve, hogy ilyen a házad.)
Amúgy továbbra is a tápodat tartom a gyenge láncszemnek, hiába vadiúj!
Szerk: rákerestem erre az ISO 420W tápra.......ez mi'en lehet?
[Szerkesztve] -
-
Rive
veterán
Ha a lapon rossz a kondi, nem kellene lefagyásokat vagy egyéb rendelenességeket mutatnia? Egyébként rapszodikusan csinálja ezt, néha igen néha nem, csak idegesítő.
Sajna gyakran nem konzekvenseka hibajelenségek. Pláne a dolog elején.
A két táp csak abban az esetben jelent valamit, ha legalább az egyik megbízható tipusú volt.
Hozzá kell tennem, hogy volt már eset, mikor nem sikerült felderíteni hasonló hiba okát. Azaz neked is javasolt, hogy cserelappal, cseretáppal ellenőrizd, melyik alkatrész a bűnös. -
Noddy
senior tag
Köszi. Ha előzőleg áram alatt volt. Akkor nem ad semmilyen hibát, úgymond normálisan működik. Csak akkor rakoncátlankodik, ha az alaplap nem kap áramot egy ideig.
A táp valószínűleg jó, mert most új van benne és az előzővel is ezt csinálta (leglább is ha jól emlékszem). Ha a lapon rossz a kondi, nem kellene lefagyásokat vagy egyéb rendelenességeket mutatnia? Egyébként rapszodikusan csinálja ezt, néha igen néha nem, csak idegesítő. -
Rive
veterán
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Khm. Minden hideg állapotból való indításnál.
Azaz: ha áramtalanítod.
Ui.: a legtöbb lapban a hibás beállítások elleni védelemként van egy watchdog. Ha a (processzorra, memóriára vonatkozó) beállítások érvényesítése után a proci bizonyos idő múlva sem jelentkezik be, akkor ez hagy egy nem törlődő bejegyzést valami tartós tárban a sikertelen indítási kísérletről. Ezt egy újabb indítás után megakadályozza a beállítások érvényre jutását, és dob egy üzenetet.
Ha a CMOS tartalma hibás, akkor viszont a CMOS Checksum error jön.
[Szerkesztve] -
Rellind
senior tag
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Értem.
Thx.
-
Rive
veterán
Jó eséllyel vagy a táp, vagy a lap kondijai hullák. A gombelem ettől még lehet rossz, de a gond lehet akár az is, hogy a sikertelen indítások at észlelve a lap úgy dönt: valami hiba van a beállítások körül, és érvénytelennek tekinti őket.
A gombelemet nem lehet máshogy letesztelni, csak ha valami kéziműszerrel kiméred. Illetve ha a gép indításkor rendszeresen CMOS Checksum Error -okat dobál, akkor az jó eséllyel elemhiba.
[Szerkesztve] -
Rellind
senior tag
Ja azt vágom de hirtelen nemtudok leakasztani másik alaplapot procit(mert csak ideiglenesen van nálam,vésztartalék) ...mert szerintem ezekben van a hiba...vagy xarul van belöve a bios.....nemtom...de én vagyok a második akinél ezt csinálja...mert a többi hardver az adott volt...netkávézóban volt régen ez az alaplap meg proc....gondoltam nálam okosabbak kiszúrnak valamit az Everest riportból hátha....

-
Noddy
senior tag
Mik a tünetei annak, hogy az alaplapon lévő gombelem a rossz?
Van egy tippem, hogy emiatt rosszalkodik a gépem, ugyanis ha nincs áram alatt, táp kikapcsolva, konnektorból kihúzva, áram alá visszahelyezve, felpörög minden (vinyó, ventik, stb), de nincs kép (monitor nem kapcsolbe). Egy párszor megpróbálom újra indítani, és nagy sokára indul csak el és akkor felkell ismertetni biosban a processzort. Ha nincs kikapcsolva és kikapcsolt állapotban is áram alatt van (ég az alaplapon a zöld led) akkor nincs semmi probléma. Habárkinek van ezzel kapcsolatban valami tapasztalata kérem ossza meg, előre is köszi. -
Rellind
senior tag
#1 Codegen 400W
#2 kondik szerintem rendben
#3 :
Vcore 1,76V
+2,5V 2,54V
+3,3V 3,30V
+5v 5,08V
+12V 12,66V
Sys temp: 27°C
CPU: 42°C
cpu fan:7180rpm
Ja és az alaplap voltaképpen egy KOB KT266a FDSX csak a biosa ugyanaz mint a ECS K7VTA2-énak....biosfrisstés is volt, mert nem látta a 160gb-os winyot...de elötte is ezt csinálta akinél volt az alaplap meg a proci.. -
Rellind
senior tag
Bocsi tényleg... Everest riport... [link]
Előre is kösz...
-
Rive
veterán
Minden más előtt egy teljes és alapos konfiglistát kérünk.
-
Rellind
senior tag
S.O.S!!
Guruk... kéne kis segítség.
A gépem fagyogat....
Már mindent probáltam...(ugyhiszem)
Ezt találtam Everest-tel:
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8712F (ISA 290h)
Hőmérsékletek:
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 3 °C (37 °F)
Aux 26 °C (79 °F)
SAMSUNG SP1604N 27 °C (81 °F)
Hűtőventilátorok:
CPU 7181 RPM
Feszültség értékek:
CPU mag 1.78 V
+2.5 V 2.56 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.05 V
+12 V 13.25 V
+5 V készenléti 3.63 V
Debug Info F 5E FF FF
Debug Info T 26 44 03
Debug Info V 6F A0 CF BC CF 3C 47 (F7)
Cpu hőfoka ugrál....Biosban nem ugrál....Most cseréltem coolert 4000rpm-est cseréltem erre....
Valakinek tipp?
-
Rive
veterán
A régi Codegeneket mindenképpen érdemes alkalmadtán normális tápra cserélni, de sajna nem lehet biztosra mondani, hogy tényleg a táp okozza a problémát.
Az alaplap pl. milyen? Az NF7 sorozat egyes darabjainak típushibája, hogy a déli híd jobban melegszik a kelleténél, ami ujraindulásokat, fagyásokat okoz. Ez pl. egy hűtőbordával orvosolható.
Meg még ezer más lehetséges hibaforrás. -
Hali.
Adott a következő masina:
Amd Barton 3000+
2x256 ddr400 ram (samsung,kingmax)
80gb hdd samsung pata
fx5200
audigy1
codegen 300W
szóval van 1 kis gond ezzel a konfiggal, mégpedig h néha havi szinten 1x max 2x fogja magát és újraindul, ekkor nem bootol(tök sötét a moncsi még jelet sem kap a vid karitól). Általában 1 reset, kikapcs-bekapcs segít. Valakinek valami 5lete van? Az a poén h csak ritkán csinálja, ahogy a fentebb leírtam. A gép elég sokat megy, de ettől még pöröghetne. Én a tápra gyanakszom, az a legrégebbi egysége a gépnek kb 3 éves. Lehet nem ártana neki 1 csere lassan? -
Dilikutya
félisten
A táp nem túl régi, 2 éve vásárolt Mercury, mindössze a tavaly nyáron, illetve idén nyáron pihent. A gép is ősztől folyamatosan használva volt nyár elejéig, utána állt 1 hónapot, majd én használtam egyszer, ez volt augusztus elején. Találtam itthon egy másik tápot, majd belerakom, és kipróbálom.
-
Rive
veterán
Háttérinfo: A száradt kondik melegen hajlamosak kicsit magukhoz térni. Emiatt jelentkezik az a jelenség, hogy a gép csak melegen, illetve több bekapcsolás után hajlandó stabil(abb)an üzemelni. Pár perc alatt kicsit felmelegednek a kondik, megnő a kapacitásuk, és már képesek valamennyire ellátni a feladatukat. .
Gyanús táp esetén a kikapcs-bekapcs orosz rulett jellegű tevékenység, ilyenkor jobb szimplán resetet nyomni.
További érdekes következmény, hogy a hibás kondik szűréséhez jó eszköz a hűtőspray. Egy rossz kondit befújva melegen hirtelen jelentkezik az indításkori hiba.
Alaplapoknál ez kisebb jelentőségű, szimplán mert az összes kondit egy szuszra cserélni kell. -
Rive
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Pont BF6
Egyszer egy tucat zsír új effélét hoztak hozzám kondizásra. Gépben nem járt soha egyik sem: raktár egyik sarkában porosodtak néhány évig, és már ettől betojt rajtuk az összes kondi.
Régi gépeknél a leggyakoribb gond a lap és a táp kondijai. Úgyhogy ha jót akarsz, akkor a táp típusának és korának is nézz utána
Ui.: A vinyó sem úgy pörög fel benne egyébként, mint kéne, furcsa hangokat ad ki, abból is gondoltam, hogy meghalt. De nem, a gépemben meg megy simán.
Táp!!!
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Erre most nincs időm, majd este nekiülök. Érdekes, hogy legutóbb amikor adatmentéshez használtam, hirtelen eltűnt a vinyó, nem látta bootoláskor. Biztos, ami biztos, kipróbáltam a gépemben, és megvan, nem döglött meg, szépen látta a BIOs, sőt, be is bootolt volna róla, ha össze nem omlik, mert ugye másik gép
.
Amúgy nem mai darab már, egy BF6-os Celeron 533 konfig, még én vettem 6 éve
.
A vinyó sem úgy pörög fel benne egyébként, mint kéne, furcsa hangokat ad ki, abból is gondoltam, hogy meghalt. De nem, a gépemben meg megy simán.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
A közhiedelemmel ellentétben az elektronikai cuccok nagy többsége nem olyan, mint pl. egy kávédaráló, amit ha elraksz télire, akkor tavasszal is működni fog. Az elekronikák állás közben romlanak, pusztulnak.
Ez leginkább az oxidálódó csatlakozókra és a száradó kondikra vezethető vissza.
Azaz szétszed/összerak: kondikat ellenőriz, másik táppal próbál: néhány perc járatás után resettel indít. Eredményekről beszámol. -
Dilikutya
félisten
Miért van az, hogy nem kapok képet egy PC-től, ami egész nyáron a szekrényben állt, és mikor utoljára be volt kapcsolva, még volt kép.
-
Száni
tag
A HDDSentinel szerint a Samsung SP1213N HDD-m teljesítménye 100%, míg a kondíciója 86%, S.M.A.R.T. értékek rendben. Ugyanakkor a gyári DOS-os Hutil progi a 2. fázisban M.C. check error-t jelzett (error: data is uncorrectable), amit egyelőre nem tudom mit jelent. A read surface scan lefutt rendben.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Whaskes
üzenetére
Úgy emlékszem, ha egy IDE kábelen mindkét eszköz mondjuk Master pozíción van, akkor se m pörög fel a merevlemez például, vagy ha a kislemez kábelét fordítva dugod be (régi kábeleken nem volt kis pöcök, ami jelezné melyik a helyes állás) akkor az se világított, vagy folyamatosan világított.
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
Whaskes
senior tag
a cd olvasó ledje villog mikor bekapcsolod?
Na, tulajdonképpen ez az, ami miatt írok. A CD olvasó önálló beágyazott mikrogépes eszköz, ugyanúgy, mint a vinyó. Feszültség alá helyezésekor automatikusa, a gép többi részének közreműködése nélkül végrehajtja saját öntesztjét, illetve ellenőrzi, hogy van-e bent lemez. Ha tud, akkor bele is olvas.
Nem mindig, nekem volt egy abit bx133 raides lapom ami meghalt. ugyanúgy beindult, de nemcsinált semmit fekete képernyőn kívül. namármost. amikor a cd olvasó csak a feszbe volt bedugva indult is, villogot, de amikor ide kábelt beledugtam, nem csinált semmit. nem villogot amint lehúztam a lapról ment.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
Whaskes
üzenetére
sajnos a kondik szétmennek az állásba.
Valószínűleg.
em is sípol, semmi?
Írja, hogy néha eljut a BIOS-ig.
a cd olvasó ledje villog mikor bekapcsolod?
Na, tulajdonképpen ez az, ami miatt írok. A CD olvasó önálló beágyazott mikrogépes eszköz, ugyanúgy, mint a vinyó. Feszültség alá helyezésekor automatikusa, a gép többi részének közreműködése nélkül végrehajtja saját öntesztjét, illetve ellenőrzi, hogy van-e bent lemez. Ha tud, akkor bele is olvas.
Aktivitásából sajnos csak arra lehet következtetni, hogy a +5 és a +12V nagyjából rendben van, semmi másra.
[Szerkesztve] -
Whaskes
senior tag
válasz
gabor128
üzenetére
sajnos a kondik szétmennek az állásba. nem is sípol, semmi? a cd olvasó ledje villog mikor bekapcsolod? próbáld meg hogy mindent kiszedsz, kivéve a prockót. ramot, vga stb... mindent szedj ki. ha elkezd sípolni az jó. rakd vissza a ramot, indít, ha megint sípol még jobb, utána a vga, stb...... stb.....
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Van egy elég komoly gondom.
Van egy Abit KT7 alap egy AMD 1200 procival. Gf2 video MX.
Ezt a gépet használtam, majd úgy döntöttem, hogy veszek egy izmosabbat. Vettem is. ennek az abit-os gép winyóit CD-rom-okat átraktam az uj gépbe, csak a videok maradt benne. Fogtam visszaraktam régi dobozába a szekrény tetejére. Mostanában vettem elő, hogy használjam megint, viszont nem akar működni. Raktam bele a szokásos 1 winyót, 1 CD-rom-ot, kb ahogy volt. Bekapcsolom semmi. A gép áram alá kerül, de azon kívül semmi. Lehúzogattam a rárakott eszközöket (Így legalább a Bios-nak be kéne jönni, de az sem) Kb 20 bekapcsolási alkalombó 1x, 2x bejött a bios. Miután beállítottam a bootolási sorrendet, újraindítva megint nem ment a gép.
Mi a gyík van?
Tápja műxik, a cmos gombelemét kicseréltem hátha, próbáltam a biost resetelni is, hiába.
Nagyon úgy tűnik, hogy alaplap baja van, DE MITŐL? Előtte tök jól ment, attól meg, hogy félreteszem az egészet egy időre, nem mehet tönkre.
Vki tud erre vmit?
-
Száni
tag
Mi számít újabb vinyónak? Ez másfél éves, még másfél év gari van vissza, szal ha ez a ludas, akkor csere. És simán lehet ez a hibás, mert tavaly az első win telepítésnél kapásból összeomlott a partíciós táblája, alig lehetett életre kelteni, de azóta meg hiba nélkül ment. HDD-Sentinelem van, majd kipróbálom. (most még adatmentés folyik róla) Thx.
Üdv G. -
Száni
tag
Helló!
Két partícióból áll a Samsung egy 10GB-os rendszer és egy 106GB-os adat. A 10 GB-oson volt már pár low level format. De utána is csinálta a fentebb vázolt hibákat.
Újabb: pénteken szétszedtem a gépet, minden csatit letakarítottam, összes kábel átnéz, molexek is. Utána indult pöcre, ment szépen minden, nem fagyott, nem szórakozott, ''hidegindításnál'' sem. Aztán tegnap reggel első win. betöltésnél megfagyott és utána se kép se hang. Win bootig eljutott aztán restartol, majd sikertelen win indítás miatt választani kell ugyebár, de bmit jelöltem restart. Win bootcd-ről indítva a javítókonzol alatt is restartolt, sőt formázást és friss win telepítést sem engedett. Beraktam másik vinyót, arra felment a win, majd a Samut slave-ként rákötve szintén restartolt boot közben. Találtam egy régi win98 bootfloppy-t, arról sikerült formázni a 10GB-os részt és utána minden további nélkül telelpült a win, ill. minden egyéb program, ma reggel simán indult és most is megy (legalábbis asszony még nem szólt utánam h. gebasz van
).
Volt táp, vga, ram csere a problémás szakaszban, de azokkal is ua. Most teszt és mentés, ha újból problémázik akkor teljes format az egész 120GB-ra.
Üdv G. -
Pho3bus
tag
jah és a hires 04es hibáról van szó nálam is!!
-
-
rlazol
veterán
válasz
Pho3bus
üzenetére
akkor leírom ide is, ez jobb topic erre...
nem kell égett szag meg füst ahhoz h a proci ne menjen, de szvsz összszerelési gondod van.
Hűtés elég neki? Be van dugva? Paszta?
AMD konfognál a leírással ellentétes ugyan, de tény h gyakran a memóriaslotokat hátulról kell feltölteni. Először berakod a 4-esbe - boot. Aztán a 3-asba (Dual esetén a 2-esbe) - újra boot. Próbáld meg, ha csak az 1-es - 2-es slotokoban van memória simán lehet h nem indul.
Érdemes átnézni az egyéb bekötőkábelet is - HDDvisszajelző, reset stb, ha ezek rossz helyen vannak, akkor nem fog indulni.
Szerintem húzz le a lapról mindent. Maradjon egy RAM (4-es slotban) a proci (felpasztázva, hűtővel) a VGA (kitisztított leporolt csatival) és a bekapcsológomb. Így nézd meg, mizujs. A ramokat a másik gépen csak megnézted vagy memtest is lement? -
Pho3bus
tag
halihó!!valaki segitsen nekem!!tegnap szereltem össze az uj konfigomat!!a probléma,bekapcsnál csak a monitor villog,minden más hdd,ventik felpörögnek,de kép nincs!!
a konfig
cpu : 3700+ os vattaúj san diego
alaplap: abit an8 sli
mem : 2*512 kingstone - ez tuti jó,mert próbáltam másik lapban
vga : lehet ez a ludas abit x700pro zalman heatpipeos hütővel!!
plíz szombádi help mí!!! -
Száni
tag
válasz
Hequila
üzenetére
Na ez ami nem fog menni, senkinek nincs S939-es lapja az ismerősök között.
Egyébként: nem jutottam sehová, nem volt időm tesztelni, talán ma délután. Tegnap is produkálta a tüneteket (ugyanúgy), ma reggel csak az első indítás volt sikertelen, aztán ment szépen, viszont kikapcs-nál csak kilépett a win-ből és ott meg is állt. Power off volt
A legújabb hülyesége (nem telepítettem semmi új progit), h. kb. 1-1,5 perc mire betölti a C'n'Q-ért felelős Core Centert és az RMClock-ot. MInden mást betölt szépen de ezeket csak késve, közben bmilyen alkalmazást lehet használni. Hálókártya BIOS-ból le van tiltva, tehát az IP keresés kizárva.
Na ennyi.
Üdv G. -
Száni
tag
válasz
Norbo03
üzenetére
3dmark az újratelepítés (ill. a hiba megjelenése) óta még nem futott. A BIOS-ban minden alapértéken van most (csak teszt erejéig húztam meg) és úgy is produkálja a hibát.
Ribi: kékhalál csak nagyon ritkán van, egyszerűen win betöltése után megfagy.
A bő 2 hete kezdődött történet (ebből 10 napot állt. a gép, nem voltam itthon): [link]
Akkor még simán HDD hibára gyanakodtunk, a win-t se lehetett feltelepíteni, másik vinyóra sem, telepítés közben kifagyott v. újraindult a gép, aztán a 10 napos pihi után elsőre fel ment a win és most ott tartok amit már tudtok Ti is.
Ja: kaptam próbára tápot (vagyis tápszerű vmit: Codegen 300W-os) amivel nem hiszem h. előrébb leszek a tesztelés szempontjából
[Szerkesztve] -
-
Száni
tag
válasz
Norbo03
üzenetére
Thx. h. szóltál az MSI-s fórumban is. Nos:
1. megnézem mégegyszer, hátha vmi kilazult, de a minap mindent lecsekkoltam rajta.
2. ha lesz (de inkább ne legyen) kékhalál, meglesem mi a hibakód.
Az első hiba után egyből leszedtem mindent, csak primary master és vga (x800 le és helyette egy 32mb-os gef2-es fel), sőt hdd-t is cseréltem, de ugyanúgy nem indult.
Fagyás csak és kizárólag hidegindítás után van, semmi progi nem fut a win-en kívül, épp h. betölti és már vége is.
A GPU-n egy Glacialtech Northpole 1000-es van, épp csak langyos. memtest86+ eddig nem jelzett hibát, igaz 2 kört futattam csak, éjszaka lehet rajta hagyom.
Mégegyszer kössz.
Üdv G.
Ui.: ha nem ad le elég feszt a táp, akkor h. tud menni órákon át mondjuk a CoD2 emelt cpu órajellel és húzott vga-val? Vagy prime 95 miért nem kajabál, h. vmi nem stimmel?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Száni
tag
Lehet tüzet is rakok alatta, h. sose hűljön ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még nem próbáltam másik táppal, ha minden igaz ma v. holnap kapok egyet tesztelni. Bár egyre inkább tartok attól, h. ez alaplaphiba lesz (vga, vinyó, ramok cserélve, ua. a helyzet. A gép 16 hónapos, az első időszakban is volt háklija rendesen (kékhalál, restart, fagyás, hangkártya crash...) de a jelenlegi modbios minden korábbi hibát orvosolt. -
Norbo03
őstag
1.Hát ha hideginditás után nem indul akkor ez naon termikus hibának tűnik. Ha hideginditás után nem indul akkor az kontakhiba ios lehet akár. tehéát pl vlmilyen kártya ált. videokari nem illeszkedik normálisan és második inditásra hőtágulás hatására(mivel bemelegedett) elindul.
2.A kékhalálról udni kéne h STOP után milyen hibakódot ír kiigazából a 0*000000XX vagyis az utolsó két számjegy számít. Az újraaindulás pedig alacsony fesz miatt lehet h pl a táp nem ad le elég kraftot. Az újraindulás elllen pedig próbáld ki azt h húzz le minden felesleges cuccot pl
CI-os karik, slave vinyókat, floppy meghajtót,ha két memód van akkor az egyiket húzd le, és ha vannak rendszer ventik akkor azokat is húzd le. ha ezek után nem indulgat újra akkor kevés neki a táp. Fagyás előtt mit csinálsz? Mert ha fagy akkor az ált.-ba mem vagy videokari h a GPU túlmelegedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Macska topik
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kanalasat, inkább

Tápod milyen típusú, mennyi idős?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha kevés lenne neki a leadott fesz akkor állandóan újraindulna. Videokari tesztek pl3DMark meg ehhez hasdonlók lefutnak gond nélkül? Azt próbáltad h h vissza veszel mident alapr?