- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BPFeri
senior tag
TAPASZTALATMEGOSZTÁS avagy saját hülyeségem nyilvánosságrahozása !
Nos.. ujra építettem a gépet .. szigeteltem a alaplapi csavarokat.. és szerencsére
problémamentesen ujraindult és most már hibátlanul hasít a kicsike!
Tanulságos volt számora...
Köszi a ''hozzámszólásokat'' !!
F. -
Norbo03
őstag
válasz
pancso_maxi #3394 üzenetére
Hát sajnos ha már elemet is cseréltél meg CMOS Clear is volt és nem hajlandó csak 1,1GHZ-n indulni akkor itt valószínüleg alaplap gond lesz nálam nem régiben járt egy olyan alaplap ami ugyanezzel a problemmmel küzdött aztán rájöttünk h gyári hibás. Az a lap se volt csak 1,1HZ-n hajlandó hajtani a procit meg hol elidult hool nem. Mondjuk én kipróbáltam rögtön a cuccokat másik lapba ezért hamar rájöttem h az alaplap a baj.
-
M4R1NE
tag
válasz
pancso_maxi #3394 üzenetére
Nekem ilyesmi akkor volt amikor haldoklott az alaplapom... Nem volt hajlandó elindulni, csak 1.1 ghz-n, de azon is 20ból egyszer. Alaplapcsere megoldotta...
-
Fjoe
tag
válasz
Hequila #3387 üzenetére
Ez a BIOS volt rajta, de amúgy az is probléma, hogy visszatettem az eredetit, és ugyanúgy nem találok az onboard devices között lan kártyát. Az onboard audio és onboard usb ott van, de az onboar lan nincs. Ráadásul olyan menüpont sincs, amilyet a gyári könyv ír hozzá!!!!
Egyébként meg betettem 1 pci-os lan kártyát és kis bios állítgatás után felismerte, mert először azt sem akarta. Aztán így működött a hálókártya mostanáig, de most megint nem ismeri fel a gép.... -
Hequila
őstag
Nem tudom, hogy milyen alaplapod van, de ha van egy másik, ugyan olyan BIOS chipes (valószínűleg Flash Rom) alaplapod, akkor a jó alaplappal át tudod írni a másik alaplapban a rossz alaplap BIOS-át (hogy hogyan, az másik topicban le van írva, aminek a címét most meg nem mondom, mert nem tudom). Ha nem akarsz vele gecizni, vagy félsz, hogy elbaszod, akkor egy kis zöldhasúért cserébe Rive foglalkozik ilyenekkel (ha tévedek, elnézést), vagy pedig itt egy oldal, ahol szintén foglalkoznak ''melegírással''.
[link] -
pancso_maxi
csendes tag
válasz
Norbo03 #3366 üzenetére
Elemcsere: megvolt, tápcsere: megvolt, cmos clear: megvolt, portalanítás: megvolt... stb. Mindent kipróbáltam és eredmény semmi.
Most már dühös vagyok
, elindul a gépem hajszárító melegítésre, a szobámban normál 22-25 C fok van. Ha elindul semmi baja, kivéve, hogy a proci órajele 1.10 GHZ, amúgy meg egy AMD Athlon 2,6-os proci van benne. Valahogy úgy tűnik mintha a proci nem működne megfelelően, de hiába állítom át a biosba, amikor elmentem és kilépek a gép nem indul, köv. a melegítés és a ki be kapcsolgatás, resetelés és egyszer csak beindul. Most már nem merem kikapcsolni...
Szóval segítsetek, csak van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi a fene lehet ez?!
Egyik napról a másikra történt, nem lett hozzányúlva semmihez. Ez a CPU órajel idegesít... -
BOROS_
csendes tag
válasz
Hequila #3392 üzenetére
Az a helyzet, hogy beadja az Intel logót, rosszul ismeri fel a procit( amit eddig jól ismert fel) rosszul ismeri fel a ram frekit, amit eddig szintén jól ismert fel, és mikor elkezdi a meghajtókat keresni, akkor reseteli magát. Biosba belépni nem tudok. Valószínű rosszul cseréltem le a biost (nem volt hibaüzenet). Arra gondoltam, hogy az epromot kelleme valahogy újraírni. Vagy ez hülyeség?
-
Hequila
őstag
Értem. Ha mindent leszedsz a lapról, csak annyit hagysz, hogy adjon képet, akkor sem indul? Illetve ha csak a lapra (proci, VGA, minden nélkül) rádugod a tápot, és elindítod, akkor fütyül?
Ha nem ad képet, és nem is fütyül, gyanús, hogy az alaplap döglött.
A RAM nem nekem kellett, valószínűleg megy, a gazdája nem jelzett -
BOROS_
csendes tag
Sziasztok. van egy olyan problémám, hogy bios csere után először csak állandóan resetelt a gépem, most meg már képet sem ad. Nincs valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet és hogyan lehet javítani?
-
csimpok
aktív tag
Sziasztok!
Körülbelül 1 évig tökéletes működött a gépem, a proci meg a vga volt húzva, aztán egyszer egy vihar alatti áramszüntet követően nem akart bebootolni, csak többszöri újraindítás után. Lefuttattam már mindenféle tesztet (memtest, SuperPi, VGA terhelő, stb), de érdekes módon, amikor terhelés alatt van a gép, akkor sem fagyogat gyakrabban, mint terhelés nélkül (visszavettem mindent alapra, de így sem jobb a helyzet). Sőt, gyakran csak annyiból áll a dolog, hogy nem csinálok semmit a géppel, és mire visszajövök, már nem tudom visszahozni a fekete képből, és a monitoron ilyenkor gyakran az Analog/Digital feliratok váltakoznak (Samsung 930BF TFT monitor digitális kimeneten). Olyan is van, hogy egyszercsak újraindul a gép, vagy játék közben egyszercsak egy szétesett képet látok színes csíkokkal, meg olyan is előfordul, hogy már bootolásnál sötét képernyőt kapok, és az oprendszer választó képernyőig sem jutok el (Vistával is restartolgat). Néha meg úgy néz ki, hogy megint lefagyott, de Ctrl-Alt-Dellel pár mp múlva újjáéled a gép, és be tudom zárni a programot, de ha ilyenkor újra akarom indítani a játékot, akkor azt írja, hogy ''couldn't initialise graphics''.
Mit érdemes csinálni, próbálni? Táp, VGA meg Monitor hibára gondoltam. Van valami jó diagnosztizáló progi? -
Fjoe
tag
Sziasztok, a következő dologra figyeltem fel:
ABIT BE7-G alaplap a legfrissebb BIOS-sal (nem én frissitettem, már azzal kaptam). Néha lefagy a memória listázás után, de most már el sem indul mindig. CMOS reset volt, utána ment 1 darabig. Ezután ismét nem akart elindulni. Felpörgött minden, de a kép nem jött be. Nem sipolt a lap viszont a táp tutira jó (350W Chieftec), próbáltam másik gépben is. Amikor elindult nagy nehezen a lap, beléptem a BIOS-ba. Kivettem a floppy meghajtót a boot listából, mert azt nem használok most, és ahogy kiléptem a bios főmenüjébe, kicsit érdekes lett kép. a keretek -vagyis a vonalak ű betűből álltak, és érdekes karakterek jelentek meg a menük neveiben is (? Ű # stb...Ö), ez bios hiba lehet? Arra gondoltam, hogy vagy ez a reviziójú bios lehet instabil, vagy a frissités közben lehetett vmi. Van valakinek valami 5lete? -
M4R1NE
tag
válasz
Hequila #3380 üzenetére
A helyzet az, hogyha bent van mindkettő, akkor a memtest talál egyik testnél hibát, és fagyogat is a gépem. Ha csak az egyik van bent (legyen az bármelyik), akkor nem talál hibát, de a fagyások megmaradnak (bár mintha kevesebb lenne... de ez tök randomra megy.) A lapom asszem nem is támogatja a dual channelt, de ha igen sem lene értelme dualba tolni a ramokat 333-as fsb mellett..
Elvileg mindkettő modul tökegyforma. Majd próbálok valahogy cserét szerválni, akkor kiderülne minden...
-
XaraX
addikt
Elvileg 2 tökéletesen egyforma ram esetén sem garantált,hogy megy dualban.
Erre vannal a dual kitt-ek,ahol garantálja a gyártó.
Valószínüleg nem kedvelik egymást a ramjaid,vagy esetleg a lapod a ramokat.
Mint nézem,samsung van az adatlapodon,nézd meg a chippeket rajta,hogy egyformák-e. -
-
hitman,
őstag
A hd tune nem talált hibát.
Most,hogy tovább? -
hitman,
őstag
Most indulásnál nem fagyott de mikor meghúztam a vga-t a powerstripben és mentettem el a húzás akkor fagyott be a gép.
-
hitman,
őstag
Beállitottam,hogy inditás(mikor fagyni szokott) után amikor bejön a win akkor ne indúljon el az a sok szemét segédprogi.
És várom a csodát... -
hitman,
őstag
Én még arra is gondoltam,hogy az alaplap is kattanhatott.
Meg az nem lehet baj,hogy a tápcsati(ami a lapba megy) csak 20-as nem pedig 24-es? -
hitman,
őstag
Ja meg még van valami...
Pár napja húztam a gépet úgy,hogy a procinak még adtam egy kis feszt de olyan húzást állitottam ami már régen simán ment most meg többször is kattant a gép és be se töltött meg újraindúlt!
Ezért gondolom,hogy táp...
Kedves Vazimódó barátom felajánlotta,hogy kölcsönadja a Tagan Easycon 480W-os tápját.
Lehet,hogy kölcsön kérem annak már elégnek kell lennie,nem?
És ha még akkor is szarakodik akkor marad a vinyó!
De még ma játszok a gépen és meglátom,hogy mit csinál mert még csak egyszer fagyott meg játék közbe és kíváncsi vagyok,hogy lesz e több fagyás is?
[Szerkesztve] -
M4R1NE
tag
Hellósztok!
Nekem a problémám a géppel, hogy sokszor lefagy, kékhalálozik. Mindenfélét megpróbáltam, és arra jutottam, hogy a memóriák a ludasak ezért. 2x512 400as elvilegSamsung memóriám van. Memtest86-al leteszteltem így, hagytam éjjelre, és 4200 hibát talált. Gondoltam letesztelem külön-külön is, hogy rájöjjek, melyik modul a ludas (avagy mindkettő). Első modul teszt egy éjjelen át, semmi hiba. Ugyanakkor feltűnt az is, hogy az időmérő 50 percet mutat, 0 passt és 0 errort. Furcsa. Gondoltam gebasz van, leteszteltem megint, most vagy 12 órára hagytam. Ugyanez fogadott, de közben ránéztek párszor és 12 pass volt. Error most sincs. Najó, akkor nézzük a másikat. Tökugyanez, semmi hiba. Most akkor mivan? Külön-külön mennek de együtt nem? Ugyan nem talált hibát a memtest de a fagyások ugyanugy megmaradtak, maximum kevesebb lett..
Az fsb miatt a memók 333-on mennek, minden időzítés alapon egy Abit nf7s-2 lapban.
Próbáltam más memóriateszttel, pl goldmemoryval, windows memory diagnostics-al de ezek se találtak semmit.
BIOS->all beállítás mellett viszont a memtest86 2 perc alatt kb 150 000 hibát talál, gyakorlatilag csak a hibaszámláló pörög felfelé. Mennyire megbízható a program? Valakinek valami ötlete van?
gép: abit nf7-s2, xp 2600+, 2x512 csodaram, 9600xt, chieftec 420W
Köszi a segítséget!
M4R1NE -
dbius
veterán
válasz
hitman, #3365 üzenetére
szerintem is a vinyóval lesz bibi, nem a táppal... az nem nagyon tud kattanni, főleg nem hangosan....
töltsd le a hiren's boot cd-t [link], vagy az ultimate boot cd-t [link].
Írd ki a letöltött cd képfájlt egy cd-re bootolj a cd-ről és futtasd le a vinyódnak megfelelő gyári tesztelő programot.
Egyébként is ajánlom másnak is figyelmébe a két stuffot, free és kötelező mentőöv mindenkinek....(rengeteg hasznos cuccal)
dbius
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
hitman, #3350 üzenetére
Ha kattant egy nagyot akkor valószinüleg a vinyó kattanhatott ezért érdemes lenne megnézni h hány fokos a vinyó hőmérséklete. Illetve próbáld ki a vinyót másik táp kábelen mert lehet h hibás élpp az a táp kábel amin a vinyó van. Meg multiméterrel lekéne mérni a különböző ágakon leadott feszkókat h noirmálisak -e.
-
Norbo03
őstag
válasz
pancso_maxi #3347 üzenetére
Cseréld ki az elemet az szokott ilyen furcsaságokat csinálni meg hát uyge 3 év alatt simn lemerülhetett. Ha ezekután se megy akkor próbáld ki azt h lehuzol minden felesleges cuccot: Slavve vinyók, ha két memód van akkor az egyiket ki, PCI-os karik ki, FDD ki, ODD-k és így nézd meg h elindul-e elsőre mert ha igen akkor a táp kevés neki. Illetve ez még lehet thermikus hiba is h kikapcsolod és ugye olyankor lehül az összes alakatrész és vlmelyik alkatrész csak miután bemelegedett(4-5 inditás után) képes csak elindulni. Hány fok van a szobába? Erre a legjobb megoldás az ha egy hajszárítóval elkezded melegíteni először pl a videokarit és utána inditod ha nem megy akkor a procit és így sorba tovább, de a hajszárítóval óvatosan a kondik körül nehpogy vlmit megsérts. Nézz át mindene csatlakozót h a helyén van-e mert akár lehet kontakt hiba is. Thermikus hiba meg még amiatt is lehet h pl a videokari mivel nem melegedeik be rendesen nem tud elindulni és miutáén be melegedett a hőtágulás következtébe becsúszik normálisan a slotba. De ha nincs hang amikor nem indul(sípjel) akkor nem a videokari-val lesz a gond mert ha nem sípol akkor a VGA Bios betöltődése elindul. Nézd meg a proci körül lévő kondenzátorok állapotát h nincsnek-e felpúposodva vagy nincs-e alattuk barna trutyi(folyékony) elektrolit mert ez is tud olyan problémákat okozni h csak 4--5 inditásra térnek magukhoz akondik. Illetve csinálj egy CMOS Cleart. Jah meg hát elsőkörbe meg próbálkozhatsz egy táp cserével is.
-
hitman,
őstag
Most megint inditottam a gépet és másodjára bejött és most tesóm játszik vele..
-
hitman,
őstag
Mit is kell beírni a futtatásba,hogy be tudjam állitani,hogy inditás után ne inditson el egy progit se?
-
XaraX
addikt
válasz
hitman, #3350 üzenetére
Ide is beírom
A winyot megnézném egy tesztprogival...
Szerintem bad sectoros,valószínüleg erősen.
Mondjuk hd tune.
Nekem is van egy bad-os winyom,ugyanezt csinálja.
Másik winyon lévő xp-t,ha inditok,akkor az betöltés közben javítja a hibákat,aztán megy a hibásról is egy ideig..... -
hitman,
őstag
EMBEREK BAJ VAN!
Tudjátok már a múltkor írtam,hogy néha a win betöltés után fagy a gép de játék közbe sose.
Végülis visszavettem a húzást a proci 2500-on a ram meg 500-on szalad és még akkor is csinálta ezt de mivel játék közbe nem volt semmi ezért hanyagoltam a témát.
Most viszontt játék közbe kattant egy hangosat a gép és befagyott.
Két* újrainditottam és mindig befagyott a betöltés után harmadjára meg mikor töltött a win(amikor megy a csík)akkor megint kattant egyet és a csík ment tovább de nem töltött be a gép csak szaladgált a csík és én meg kikapcsoltam és most itt tartok.
Mi a fenét csináljak?
Sokan monták,hogy a táp lehet a hibás de azt meg nem tudom elhinni,hogy kevés az 550w!
Valaki létszi segitsen!!!!! -
GrUel
csendes tag
Igertem megirom a fejlemenyeket, meg regebben voltak gondjaim ( #2758 ) a random leallassal.
visszavittem a tapot mert meg friss volt 3 ev gari rajta Enermax 24k ba kerult...
3 hetet ultek rajta utana megalapitottak hogy rossz, azt hogy mi a baja volt nem mondtak meg, de kaptam helyette egy masikat, picivel meg jobbat is, ennyi a tortenet. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
pancso_maxi #3347 üzenetére
Szerintem táp probléma lehet, de vannak itt nálam okosabbak, akik biztosan meg tudják mondani mi a baj!
Üdv.: Dr Smoke -
pancso_maxi
csendes tag
Hali, nincs időm hosszan olvasni, hogy valakinek már hasonló hibája volt vagy nem, a lényeg, hogy ha tudtok valamit, segítsetek...
Ma reggel kapcsolnám be a gépet, ami már vagy 3 éve normálisan működik, és a HDD meg a pover ledjei világítanak egy picit, majd semmi, nincs bill. nincs monitor jel... furcsállom a jelenséget egy picit, majd reset, nyomkodom a bill. és semmi. Gondolkodom, majd nyomok egy ctrt_alt_del-t semmi, aztán egy pár másodpercre rá egyszer csak felébred mély álmából. Ok, semmi gond, dolgozom rajta és utána kikapcs. Most az imént bekapcsolom és ismét se kép se hang, folyamat ismétlése... De nem reagál, már-már feladom, mire megint elindul. Érdekes nem? Most már félek kikapcsolni...
Mi lehet a gond?
Szerintetek az alaplap eleme merült ki? Vagy a táppal van gond? De akkor miért indul el?
Segítsetek, ha tudtok, kérlek benneteket! -
BPFeri
senior tag
Köszönöm megértő „hozzámszólásod” én is bizom abban hogy egy ujraszerelés után ( szigetelt alátétekkel) rendben lesz a dolog!!
A víz kiver egyébként hogy ha elcsesztem és akkor bizony 11k repül a szemétbe!!!
Remélem minden rendben lesz!!!
Tanulságos mindenesetre... bár jobb lett volna ha én is inkább olvasom és nem pedig tapasztalom a saját bőrömön !!! -
XaraX
addikt
-
BPFeri
senior tag
TAPASZTALAT MEGOSZTÁS !!!
Előre megkérek Mindenkit nem tessék kezdeni röhögni rajtam !!!
A táp ( CHEFTEC 410W ATX-410-212 ) valóban hibás volt. Sikeres javítás és próba ( láttam egy másik teszt lapot hibátlanul inditott ) után továbbra sem akarta ez deszkámat ( típust lásd alább ) indítani. Semmi gond! Tápcsere SEASONIC –ra .. ujabb kapcs.. megint semmi !!! Akkor bizony itt vmi nem kóser.. RAMokat ki. Ujabb kapcs.. semmi... rövig káromkodás... semmi gond !! CPU-t is ki.. csak a rendszer ventik maradtak rákötve hogy legyen vmi vissza jelzés arról mükszik-e már végre vagy sem... ismét bekapcs.. semmi !!.. egyre inkább ugy néz ki hogy a deszka ( VADI új !!) hibás... müszerek elő.. mérés itt .. JÓ!!.. mérés ott.. ez is JÓ !!!
Tanakodás.. majd egy hirtelen ötlet , vegyük ki a házból.. csavarhúzó elő.. hoppá !! ezek az alaplaptartó csavarok nagyon meg vannak húzva !! enyje , enyje!! .. lazítás picit.. majd bekapcs és VENTIK pörögnek !!! .. hurrá .. gondolom én naívan.. de ventik le is álltak szinte azonnal.. ujabb kapcs.. rövig pörgés, de ismét leállás. Szakember: „Ez bizony zárlat !!”
Nos... valszeg én keféltem el a lapot azzal hogy nagyon „megtéptem” a csavarokat.
Ettől függtelenül – Szakember szavait idézem – a táp is hibás volt, szép lassan ment tönkre DE javítható ugyhogy most ZSÍR ( legalábbis a belseje!!).
Végül is ez megnyugtató !!.
Ja és mégvalamit .. ezekről a 410 –es CHIFIről azt tartják hogy sajnos szériahibásak vagyis ilyen meghibásodás bármikor előjöhet és –sajnos- meglehetősen gyorsan. Javítani kell és innen kezdve ismét Okés (egy darabig) !!
Tömören ennyi a történetem.. kérek MINDENKIT (ismét) nem kiröhögni balgaságomat amit a csavarok ilyettén való „nagyonmeghúzásával” tettem !
Üdv és jó fórumozást Nektek !
F. -
BPFeri
senior tag
Igen,természetesen.. maga a ''nagy'' tápcsati egyébként 20+4 leválaszthatós típus.. ezenkívül van a +P4 es 4 lábú ( fekete-sárga.. ahogy irtad) és mindegyik a megfelelő helyre van dugva. van benne ram is ( 2db hisz dual) más nincs de ahhoz hogy felpörögjön, elinduljon nem is kell. ssszem( jólszem?!?)
Nem ezzel lesz a baj.. de holnap reggel többet tudunk.
Igérem megosztom Veletek.. szenvedésem tapasztalatait !!! -
BPFeri
senior tag
Kösz ANT !
Már +tettem.. javított is rajta ( állítólag vmi nem volt kóser ) de ettől függetlenül a továbbra sem indul. Nálam más lapom ment a teszt, vagyis a táp most hibátlan(nak tűnik) . Kompatibilitási probléma lehet ez én p4 -es lapommal.. by the way!! menetközben elcsíptem illetőt akitől vettem.. ő állítja hogy nála szuper volt IGAZ hogy csak amd -s lapokon használta. . találkoztatok már hasonlóval problémával ( bár ez csak nekem probléma de egyre nagyobb!!) ?!?!!
Holnap ismét felkeresem ( viszem a deszkát is) és futunk ezügyben még 1 kört .
Érdekel vkit a fejlemény?!?!?! -
ANT
őstag
Azér' a kukába még akkor se tedd azt a tápot, ha szar. Vannak itt a PH-n szakemberek, akik vállalnak tápjavítást. Lehet, elég lesz neki egy újrakondizás! (Az én 410-es csifim is túlvan már a beavatkozáson!)
Amúgy itt [link] kereshetsz vkit, aki lakóhelyed körzetében vállalja a melót.
-
BPFeri
senior tag
válasz
Dr Smoke #3336 üzenetére
Sajna még nem.. nekem nincs rá lehetőségem ,keresni kell egy céget (szervízt) aki megteszi ezt helyettem. Igaz voltma vele egy tápkkal foglakozó ''szakembernnél'' aki szintén állította ( sajn nem láttam ) hogy meghajtot vele alaplapokat , hibátlanul !!
A volt tulaj akitől itt a PH!-n vettem pár hete, égre-földre esküdözik hogy a táp ok , nála egy csomó ( igaz AMD-s) lappal dolgozott hibátlanul.
Tulképpen elhiszem (elhihetem!!) .de ilyen hülye hibába beleszaladni.
Miért nem irják oda a tápgyártók hogy'' te barom BPFeri ez nem lesz jó a lapodhoz, keress inkább másikat'' !!! -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Kinek volt már hasonló tapasztalata:
Adott egy alaplap ( ASROCK P4i65G ) zsír új és egy használt de (hibátlan) CHIEFTEC 410W PFC táp ! Összeszerelés után viszont „se kép se hang”.. táp + lap a hónamalágyűrve irány az első szervíz.. mondom ez + meg az van .. ők is próbálják velem együtt ( talán én voltam béna !! az összeállításkor bizonygatják) de nekik sem indul.. fiókból ki egy másik táp?? ( codegen) .. csatik a lapra.. gombnyomás és láss csodát életre kel és MŰKÖDIK !!!
Na akkor most már csak az a kérdés VKI tapasztalt –e már hasonlót ( mármint bizonyos táppal bizonyos lap nem működött!!) .. vagy mi a tüdő lehet(ett) a gond?!?!
Szakértői hozzászólásotok, véleményetek megköszönöm !
Üdv és jó fórumozást !
F. -
Rixman
tag
Sziasztok!
Vettem egy Abit NF7-S alaplaptot. Az a gondom, hogy az IDE ezsközöket nem nagyon akarja felismerni a BIOS-ban. Először a két optikait nem látta az IDE2-n, aztán valahogy fölismerte és működött. Tegnap levettem az IDE1-röl a slave winyót, és most meg nem látja a master-t, csak a DVD-t.Kábelhiba nem lehet, több kábelt is kipróbáltam. Valakinek van valami ötlete? A többi cucc: 2500+ Barton, 512 DDR400, 120GB Seagate, 40GB Maxtor, Sapphire 9600XT 128MB, LG GSA-4120B.
-
shaft72
tag
Kondicserével, egyéb forrasztási feladatot igénylő beszart alaplapokkal ők foglalkoznak: [link]
Még törött RAM csatlakozót, sérült agp vagy pci csatit is ki tudnak cserélni, kultúrált áron és olcsón dolgoznak, nagyon korrekt cég, ajánlom mindenkinek.
[Szerkesztve] -
Convex
aktív tag
up
-
topee
tag
válasz
Norbo03 #3322 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek!
Sajnos régóta nem kapok választ egy kérdésre. Ismét egy dual-core os processzoros gépról van szó két giga ddr2 rammal.
A helyzet a következő. Floppy meghajtó nincs a gépben, én is arra gyanakodtam. Bekapcsolom a gépet, beindul minden, és utánna kuss... Nem pittyeg egyáltalán, monitor süket.
Természetesen kipróbáltam a táp hiba lehetőségét is, lehúzni minden csak maga a lap stbstb. akkor is ezt produkálja.
He minden után nyomok egy resetet, akkor onnantól tökéletesen elindul. Nagy keresés árán megtaláltam hogy ez a hiba tipikus minden dual-core ddr2-es gépnél.
De nekem nem sikerült megoldani. BIOS frissítést még nem csináltam rajta mivel az új verzió az asus lapja szerinte csak new processor support miatti update.
Adatok:
Lap: AUS P5LD2-VM DH
Memória: 2 db Kingston 1GB DDR2 Ez DIMM-A1 és A2-ben van.
Processzor Intel Pentium 2.8GHz DualCore.
Kérlek segítsetek nekem, mert ez egy pótszerver, és jó lenne ha ez is már munkába állna...
Köszönöm. Üdv. Topi. -
Norbo03
őstag
csinálj egy CMOS cleart. Nézd meg h minden csatlakozó csatlakoztatva van -e tehát h ha pl van +4pin a proci fesz. stabilizárotának akkor nézd meg h bevan-e dugva. Illetve húzz le minden föllölsges cuccot(ha két ram van az egyik ki, slave vinyók, floppy, ODD_-k ki) és nézd meg h így elindul-e. Vedd ki a ramokat és kapcsold be ugy és nézd h ugy sípol-e mert ha enm akkor táp/proci/alaplap környéki hiba van ha van síp akkor táp/proci/alaplap valamilyen szinten müködőképes. Nézd meg h nem-e húztad meg naon a csavarokat.
-
Convex
aktív tag
Hello!
Ma kaptam cserébe egy ilyen lapot, de az abit post-code jelzője után, nehéz rájönni, mi a hiba..
Gép elindul(felpörgnek a ventik, villognak a cdromok, floopy, net), de monitoron se kép se hang... vagyis nem bootol be...
Akinek volt ilyen lapja, plízz segítsen..
930 intel procival, 430as táppal, x800gtoval, ha ez is segít -
Echoo
senior tag
Ez szó szerint semmit sem csinál!
Ha a tápot bekapcsolom, kiírja a kijelzőre a 0.0. jelzést, de semmi több. A power-t hiába nyomkodom! -
Echoo
senior tag
Sziasztok!
Vettem ma egy Abit AL8-v lapot, és a D915 proci (2x2Mb 2.80MHz dualcore) berakása után a post-kód 0.0. Semmi nem történik, a ventiket se mozgatja meg. Az alkatrészek i865 lga lapban jók, lapot mással nem tudom tesztelni. Lehet, hogy nem támogatja a 2.8 dual-procimat???
Azért írok ide is, mert izzadok. Használtan vettem itt a PH-n, és nincs gar! -
hitman,
őstag
válasz
(Bundás) #3304 üzenetére
Most csak a proci van húzva.
De a fagyás az új rendszer óta van.
Nem hiszem,hogy valami cucc lenne rossz...
Én arra gyanakszom,hogy amikor a gép bekapcsol akkor több progi is egyszerre indúl el a gépen (vírusírtó,powerstrip,meg még vagy két hülyeség...)
És ezek összeakadnak.
Meg ma is nyomtam vagy 4 óra játékot egyhuzamba és nem is azta a gépkimélő játékokat hanem a legújabb gameket és full grafikán minden és még egy kicsi szaggatás se volt nem,hogy fagyás...
Szóval ha a (proci,ram,táp)-nak lenne baja az szerintem több heti játék alatt kiderülne. -
(Bundás)
addikt
válasz
hitman, #3303 üzenetére
1, Memtest, 3-4x hagyd végigmenni, ha minden rendben:
2, Prime95, stabilitás kedvéért. Lehet kicsiny, de instabilitás van jelen, ezért ritka a fagyás. Így ajánlott egy 24 órás CPU nyúzás vele
3, Cseretáp, lehetőleg Chieftec, vagy FSP, vagy jobb, egy 400 Wattos bőven elég
mod: lehet a tuning miatt nem stabil a gép.
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
domi007 #3300 üzenetére
Részvétem.
Kondenzátor cserére van megoldás: [link], kiválasztod a városodhoz közeli szervizest és írsz neki egy privátot, az más kérdés, hogy lehet nem hiába púposodtak fel, de ezt majd megbeszéled a szakival.
hitman,: remélem a tiltással megoldódik a dolog...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged