- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
válasz
MrDerekas #41697 üzenetére
ja bocs azt nem irtam egyértelmüen, hogy másik ssd-vel telepitettem,
amit megnéztem 100/100- as, és másig gépben müködött....a régi ssdt meg ha egy másik gépbe rakom, akkor már a biosz megfagy ! - ezért tuti hogy meghalt !
márkája meg kingspec... 3 ból ez a 2. amelyik meghal 1 hónapon belül ! -
MrDerekas
addikt
válasz
funkmester #41689 üzenetére
Esetleg parancssorból, de win10 alatt szerintem még úgysem. Win7 alatt lehetett megkerülni a dolgot utoljára, ha jól emlékszem. Gyanítom, hogy kilépéskor sérült a profil mentés és ettől van a hiba. Kb csak re-installal tudod "helyrehozni", de kérdezz rá a win10 topikban is.
-
MrDerekas
addikt
válasz
maxika2004 #41686 üzenetére
Az ssd mitől tuti, hogy megdöglött és mitől döglött meg? Ha a táp nyírta ki, akkor kinyírhatott mást is vagy akár mindent. Akkor most milyen ssd-vel is tesztelted? A hibással? Nem ártana egy hw leírás sem, hogy ne csak a ködöt szurkáljuk.
-
wolf033
senior tag
válasz
palfitom #41694 üzenetére
Kicsit kapkod, sajna ezzel nem tudok mit kezdeni.
Ugyanaz a ramom van nekem is csak Asrock lapban akár az enyémmel is kipróbálhatta volna."most fölöslegesen vesz drágább (hisz az Aegis-nél jellemzően drágábbak vannak) ramot" pont ezt mondtam neki, bár Én javasoltam, hogy akkor ne a ramot cserélje hanem a lapot. Az Asrock lap ugyan annyiba kerülne mint az a Giga amit vett.
-
palfitom
félisten
válasz
wolf033 #41693 üzenetére
Nem biztos, hogy az a gond.
Azokkal a ramokkal jól futnak a Ryzenek, sőt, a legtöbbször még 3200 CL16-on is simán mennek.
"olyanra ami kompatibilis a lappal." - A ram-kompatibilitás nagy részben múlik a procin, hisz abban van a memóriavezérlő. A lap QVL-je természetesen nem tartalmaz minden kompatibilis ramot, az csak azt tartalmazza, hogy milyen ramokkal tesztelt a gyártó.Ergo, lehet, hogy most fölöslegesen vesz drágább (hisz az Aegis-nél jellemzően drágábbak vannak) ramot, mert nem járt(atok) utána a problémának...
-
wolf033
senior tag
Rossz helyre tettem fel a kérdésem ezért bemásolom id:
Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Az ismerősőm vett egy GIGABYTE B450 GAMING X alaplapot
és bele G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB memóriákat
A probléma az, hogy nem indul a gép.
Nem vagyok ott az összeszerelésnél így nem tudom pontosan mi a hiba csak annyit mondott, hogy sípol vagy 3-at 4-et a gép és nem indul.
Valami ötlet?
Lehet nem támogatja a memóriát?
Ha nem támogatja akkor el sem indul a gép vagy csak sebességet limitál? -
funkmester
aktív tag
bejelentkezes nelkul hogyan erem el az msconfigot?
-
syberia
veterán
válasz
maxika2004 #41686 üzenetére
Alkatrészek, tápegység típusa?
-
funkmester
aktív tag
hello. windows 10 csokkentett modban inditottam. viszont ujrainditasnal nem tudok bejelentkezni. nem jon elo a bejelentkezesi ablak. ures hatter. jobb also sarokban az ujrainditas es kikapcsolas. hogyan tudom normal modban ujrainditani? mit kell megnyomni ujrainditasnal?
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Pár gépezet szerelésen, és telepítésen túl vagyok, de most feladtam, és segítségeteket kérném:
elhalálozott egy gépezet, és csak ujraindulgat.... a szokásos hibaüzivel, hogy normál inditás vagy javitás lehetőséggel...
Az ssd meghalt az tuti, ujratelepitettem, és azt hittem okés is minden,
de10-15 kattingatás után, beáll a gép, egér mozog, egér nyil helyén kis karika forog, és kb 1 perc mulva beindul... és megint megy rendesen, ssd révén gyorsan is, kb a következő 10-15 kattingatásig.... és megint beáll.random hogy mire kattintok, programokat nyitok, telepitek, ugyanez.
feltelepités kicsit lassunak tünt ssd révén, de lehet hogy ezt csak bemagyarázom.
de a win telepités után kezdtem feltenni a progikat, drivereket, közben is ez volt !sata kábeleket, tápot, memoriát cseréltem, de nem segített
Lécci segitsetek mi lehet a gebasz!
az ssd meghalt az tuti...
-
Deer76
aktív tag
Annak nem tudom van-e jelentősége, hogy előző processzoron Deepcool Gammaxx 200T hűtő volt, ezen meg ugyanezen márka 400-as típusa, ami nagyobb. A ház egy Zalman Z3, elől 2 házventi hátul 1. A felsőt nem szoktam használni.
-
-
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem gépet, i5 3470-ről Ryzenre.
Ma kiléptem egy játékból és böngészni kezdtem, amikor beakadt a zene, elsötétült a kép és újraindult a rendszer.
Aida teszt: stabil, Memtest: hibátlan, viszont a Furmarknál, amint a VGA eléri a 100%-ot, ugyanez történik. Ezt stabilan hozza, tudom reprodukálni.
A tápom lenne túl régi? Amúgy játékokban nem akadt még ki azóta.
Pl. Star Citizennel is próbáltam.Gépem:
Alaplap: Asrock B450M Pro4
Processzor: Ryzen 5 2600
Memória: G.Skill Aegis DDR4-3000MHz 16GB (2x8GB)
Videókártya: MSI RX470 GAMING X 4G
Táp: CHIEFTEC CTG-500-80P -
MrDerekas
addikt
válasz
Kiskokó #41677 üzenetére
Hangkártyás topikban lehet hamarabb tudnak rábökni a probléma forrására. Amit összeszedhet, az bármely usb periféria, vga, hdd is lehet. Vagy a hangkártya szoftverében kell kicsit mókolni. (Vonalszintű bemenetet szokták olykor tiltani, ha jól rémlik...) Én ezzel kezdeném, majd az egyes hardverek lecsatolása és legvégül maga az alaplap kiszerelése és asztalon összerakása. Az a baj, hogy szinte bármelyik tekerccsel rendelkező hw is bekavarhat, egészen a házig a házig, ha aktívan testel rajta valami. (Bocs a pongyola fogalmazásért, nem ez a fő területem)
-
Kiskokó
veterán
Helló
Gépem az adataimnál.
Ezt a gépet én szereltem össze 3 hónapja.
Most olyan bajom van vele, hogy a rádugott külső hangkártya USB vel, annak az analóg kimenetén rohadt hangos búgás jött elő.
Segítsetek már kérlek ez mitől lehet?
Valami beszarhatott vagy csak én raktam össze rosszul valamit? Minek lehet ez a zaja ami kimegy az USBre?A régi gépem is én raktam össze van vagy 5 éves azt vissza tettem és azzal tök csöndben van ugyan ez a rendszer.
Köszönöm
-
MrDerekas
addikt
válasz
mojito000 #41668 üzenetére
Sarkosan: kezdheted előröl. Vagyis a vga-t szereld ki, majd vissza. Mikor a helyére raktad vagy átdugtad a kábeleket, megmozdulhatott annyira, hogy pont ennyi legyen a jelenség. Egyelőre nem gondolnék a vga hibájára. (Ugyanakkor ha driver betöltődés után van black screen vagy boot loop, az már erősen kártya hiba. De esetedben ugye bios képernyő sincs)
-
mojito000
lelkes újonc
Sziasztok!
Régi gépet adtam apámnak, amibe a régebbi gépe HDD-jét és SSD-jét tettem. Ezután formáztam és tettem rá windows 7-et (32-bites véletlen). Ezután feltettem a vga driverét (GTS450) és World of Tanksot. Mentem pár kört és teljesen megvolt. Ezután kikapcsoltam és kihúztam a táp kábelt, mert az asztal előtt volt elvezetve, hogy könyebben hozzáférjek a gép hátuljához. Majd bootnál nem jött be semmi. Áramot kap a gép, ventik pörögnek, HDD halhatóan dolgozik (talán kicsit jobban lehet érezni a gép rezgését, talán valamelyik alkatrész nem megfelelően működik). Elöl kis ledcsík világít, hogy a hdd folyamatosan dolgozik de egyhelyben áll. Normál esetben ahogy tölt be annak fel-le kellene ugrálnia. Alaplap nem csipog hogy baja lenne. Arra gyanakszom, hogy amikor kihúztam a tápkábelt esetleg nem kapcsoltam le a táp kis kapcsolóját és vagy a táp vagy az alaplap behalt volna? Csak akkor a ventik hogy pörögnek és fut minden? Egyébként úgy emlékszem, hogy le volt kapcsolva. Amióta újratettem egyedül a driver telepítése után volt újraindítva és minden remekül újraindult... nem volt gond. Gyakorlatilag kihúztam és visszadugtam a táp kábelt. Egyébként VGA kábellel van a kártyára dugva a monitor. Próbáltam másik monitorral, másik kábellel. Az a furcsa, hogy a BIOS sem jön be. Pendrive-ról telepítettem és a bootolást áttettem pendrive-ra. Nemhinném, hogy ez lenne a gond... Pendrive bedugása után sem szeretne semmit sem csinálni....
-
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41666 üzenetére
meg is lett a megfejtés, "nagyon okosan" túlhúztam a ramot.
köszönöm még1x! -
tomazin
veterán
A biosreset ahogy látom megoldotta a hasfájásom. Azt sejtem, hogy a ramnak a ráírt értékre történő beállítása volt a probléma, de ezzel már mentem a ramos topicba.
Köszönöm mindenkinek a tippeket, ötleteket, segítséget! -
nihill
őstag
válasz
Rob\'s #41645 üzenetére
Pont egy ugyan ilyen problémával akartam most ide írni, csak nekem nem utazott a gép előtte. Minden OK volt, aztán volt egy olyan hogy csak kb. harmadszorra kapcsolt be, utána másnap már semmi. Lehúztam minden perifériát az alaplapról és a tápról is, csak a proci maradt benne, semmi. Másik táppal se csinál semmit. Első bakapcsolási kísérletnél picit megmoccannak a ventik, utána másodjára már azok sem, csak ha lehúzom a táp 24 pines csatiját a lapról és vissza. Utána újból moccannak a ventik kicsit, de csak első kapcsolásra.
Gondolom az alaplap ment tönkremert sok lehetőség nem maradt azon kívül.
-
saucelori
tag
válasz
Rob\'s #41657 üzenetére
Nagy valószínüséggel igen ( nem 100%), bár egy tápteszterrel le kellene ellenőrizni.
-
Rob\'s
csendes tag
válasz
zsoika #41646 üzenetére
Amit tudtam kiszedtem, lehúztam aztán visza nem csinál semmit próbáltam csak két rammal (1-1 a két procinak), gombelemt is kicseréltem már (tudom semmi köze nem kéne hogy legyen de nem volt több ötletem), most látom a tápon van egy zöld led az nem csinál semmit szóval akkor a táp halt meg?
-
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41650 üzenetére
2db gskill aegis. Azokat beallitottam 3000re.
Kivettem az egyiket, de restartol igy is.
Most latom vannilyen debug led rajta.(msi b450 a pro max)
Cpu vilagit, kialszik. Majd vga 2sec, rogton cpu, majd kivillan mind es restart.Lehuztam a bill+egeret. Nem is kapcsolt be (nem volt beallitva,h ebresztheti). Bekapcsoltam es indult. Most hagyom menni.
-
-
zsoika
addikt
válasz
tomazin #41649 üzenetére
A ram-ok mennyi mennek és hány db van benne? Ha kettő akkor 1db-ot ki kéne venni hogy mit csinál... majd csere . Illetve a BIOS -t resetelni hogy a RAM okat alapra állítsa.
Szerk. Lehet hagyni kellett volna párszor újraindulni .... akkor elvileg egy pár indítás után magától vissza fogja állítani a BIOS t alapra. -
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41648 üzenetére
Nem volt nyulva hozza.
Viszont most lassan felepitve a gepet eddig minden ok. Csak a hdd,ssd,odd nincs rajta mar, ramok is ott vannak ahol voltak.
Es ahogy ezt leirtam ujra is indult, pedig ment mar vagy 3perce.(biosban volt)
Ahogy ujraindult, utana 2 mp es megint restart. Majd megint.
(Regi geppel elment vagy 5percet)Most ugyanaz,mint elotte. Ahogy a tapot bekapcsolom mar indul is (power gomb nelkul) majd restartolgat.
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Innen indultam.
Jelenleg regi gepet felraktam a tapra, itt stabilan tartja a gepet a tap, nem indul ujra. Tap altal leadott feszek is jonak tunnek. (Csak lap+vga van rajta)
Regi gep ddr3+i5+750ti
Uj ddr4+ryzen+rx580.
Semmi nem csereszabatos, meg a videokartya se, mert az i5tel meg az rx580-al nem indult el a gep.(nem igaz, ryzen+750ti-t probaltam, ujraindult az is, ergo vga-t kizartam)
Otletem sincs mi a kovi lepes.Mod: annyi info,h tegnap este jatszottam rajta tobb orat, hofokok jok voltak, tehat nem rossz pasztazas miatt indul ujra. Illetve ez volt az elso jatek rajta, mert mostanra sikerult osszerakni.huzva nincs
-
Rob\'s
csendes tag
Sziasztok!
Két hónap után ma összedugtam a PC-met (költöztem és nem volt hely idő szóval ez idő alatt maradt laptop) konnektor billentyűzet egér minden a helyén be nyomtam a gombot felvillan elkezdett felpörögni egy pillanatra és itt még is ált a történet se kép se hangazóta se produkál semmit.
Próbáltam másik tápkábelt kivettem a tápot csatikat megnéztem nem e mozdult ki valami (mondván hogy több mint 1000 kilómétert utazott a kocsiban) én a tápra gyanakszom (mivel a lan kábelnél se világít úgy tudom ha kap áramot akkor szokott) de sajnos nem értek hozzá ezért fordulok hozzátok.
Előre is köszi a segítséget
Ja és a konfig:
HP z600 workstation
> 2db Intel® Xeon® Processor X5675
> 24GB 1333MHz ECC DDR3 RAM
> Nvidia Quadro NVS300
> Windows 10
> Toshiba 256GB-s MLC ssd -
petya220
senior tag
válasz
gege321 #41632 üzenetére
Kicsit megijedtem, mikor írtad, hogy megy a sütőbe...
DE örülök, hogy működik!
Sajnos nem végleges a jóléte, de mondom, nekem 1-2 évet ment még a kártya! ( igaz, ez idő alatt 4x sütöttem meg, azóta másik gazdája van, (egyik öcsém) és semmi baja.. ez plusz 2 évet jelent!) -
carl18
addikt
válasz
MrDerekas #41640 üzenetére
Na szétszedtem harmadjára is, átnéztem a G640-et nagyon alaposan de semmi szenyeződés nincs rajta. Teljesen hibátlan ezt mondtam is, a nagyobb gépemből kivettem a rammot az se vezetett semmire. Bios elemet kivettem, lehúztam róla mindent, videókártyát kivettem.
Mindegy majd egyszer megnézzem alaposabban, most nincs időm foglalkozni vele.
A Kingston HyperX 4 gigás se indult vele, a G640 müködik. Tegnap azzal frissitettem biost, mert vásároltam egy MSI Z68-GD55 (G3) ami bios update után fogadta be csak az i5-3470-et. Most nincs kedvem megbontani hogy teszteljem müködik-e a kokány alaplap.(Asrock H61-VS) egy haveromtól vettem ki kinyirta az első ram sloját, forditva rakba be a memóriát, de a második B foglalat még müködött. Kemény 1100 forintért vettem tőle 2 éve, másodlagos gépnek használtam nettezni filmet nézni elég volt 4 giga rammal. Netten utána néztem, és ki próbáltam a dolog. Szerintem a második memória slot nem müködik rajta. Memória nélkül ha inditom a gépet, ugya azt csinálja mint memóriával.
Persze mind két táp normálisan volt bekötve, a 24 pines csatlakozó volt rádugva meg a procinak a 4 pin. Mert tavaly ezt használtuk Lan partyra, Strongold Cruseder HD-t toltam rajta egész szépen ment 60 fps-el.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41641 üzenetére
Az Asrock hűtése jobbnak tűnik a Pulse kicsi bordájánál, a tesztjében 74 fokot mértek emelt órajelen is. 1.2V a stock, megnézném hogy 1.1V mennyi a vége, ott már nem sok hangja lenne a hőtőjének sem.
De inkább nem offolnám szét a topikot.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41636 üzenetére
RX 590 Pulse hűtős a kártyád? Érdemes lenne kitesztelni egy optimális órajelet-feszültséget, és egyedi ventilátor profilt belőni szvsz.
-
carl18
addikt
Üdv!
Tegnap cseréltem alaplapot, igy a régi lapom kivettem és úgy volt a fölös alkatrészeimből össze rakok egy gépet nettezős,Lan partys gépnek.
HTPC Gépházba épitettem elsőnek, abba van egy 300 wattos fsp táp.
Alaplap Asrock H61-vs G640 cpu és 2 giga patriot memória, tegnap a cpu és ram a a z68 deszkámba müködésre volt birva mert bios kellet rajtuk frissitnei.
Szóval gépet összeraktam, nem add képet és a billentyü egér se világot.
Átrakam öket másik gépházba is másik táppal, és egy 8500GT-t is rákötöttem de igy se add képet és most se világit se a billentyü se az egér.
Érdeklődnék mi lehet a gond? A gép felkapcsol ventilátorok pörögnek, magától ki nem kapcsol csupán nincs kép és a billentyüt egeret se ismerni föl. Alaplapot átnéztem, sehol sincs kulsérelni nyom, cpu foglalatot is megnéztem az is hibátlan, makulátlan. A G640 is tegnap volt használva az is makulátlan. -
Silεncε
őstag
válasz
Silεncε #41615 üzenetére
És ma munka közben megint összeborult. Hát akkor valószínűleg ez hardverhiba lesz. Kifagyott a kép, a hang is befagyott (pont rajtam volt a füles), majd fekete kép és pulzáló GPU venti. Kérdés, mi lehet, ha hardver. PSU-t kizárnám, ugye kettővel is csinálta, a mostani vatta új. GPU sem valószínű, nem annak a hibájának tűnik. Marad a lap, proci, RAM. Procit én még nem láttam elromlani. Remélhetőleg nemsokára visszakapom a másik sticket a szervizből, akkor lesz cseredarabom, ki tudom próbálni
Ami még előfordulhat, hogy BIOS frissítés után felhúztam a RAM-ot 3k-ra megint, azután jött megint a hiba, így még reménykedhetek, hogy a RAM a hunyó
-
Mr.Csizmás
titán
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41634 üzenetére
Várom a fejleményeket, jó hogy kiderült a hibás alkatrész eredete.
(#41633) Azirafael2: Asszem fejlesztéskor nem Gigabyte lesz a preferált márkám...
-
Mr.Csizmás
titán
Kaptam cserelve uj vga-t, ezzel beindul, kep van, bios van. Szoval sikerult kifognom az ezerbol egy hibasat a szerdai vasarlassal :D de azert mar az evga tappal rakom ossze
Koszonom a segitseget mindenkinek.
-
Azirafael2
csendes tag
Helló!
Power gombra se kép, de hang. Ha áramtalanítok 1 perc mulva bekapcsolom a tápot világít az alaplap, de ha megnyomom a power gombot csak annyi történik, hogy kialszanak a ledek.
Ventik nem mozdulnak. Ha 1 percen blül áramtalanítok és vissza nincs alaplapfény, de ha kb 1 perc után akkor van. Persze power gombra kialszik. Táp jó, másik táppal sem megy. Teljesen kibeleztem akkor is csak kialszik az alaplap led.
Vajon orvosolható?
config:
Gigabyte Aorus elite B450 alaplap
ryzen 5 1600x proc
g.skill aegis 16gb
asus rog strix RX580 8gb
XPG SX8200 PRO ssd.
Tavaly is meghalt egy gigabyte alaplapom.
Nem szoktam tunningolni. -
MrDerekas
addikt
-
syberia
veterán
válasz
gege321 #41629 üzenetére
Pitcairn XT roston sütve? Biztos finom lesz.
(#41628) genom01: Ha mégis a táp lesz, az újabb megerősítés számomra, hogy miért nem jó választás a Cooler Master MWE Gold. Nem adják olcsón, de a belső minősége nem ér fel a hasonló árban kapható, megbízható gyártóktól származó szériákéhoz.
-
syberia
veterán
-
MrDerekas
addikt
válasz
Mr.Csizmás #41621 üzenetére
Erős fényű lámpával kukkants bele a pcie slotba. Legyűrt érintkező is okozhatja. (A leírásodból az jön le nekem, hogy vga bent léte esetén, mintha zárlat miatt tiltana a lap.) Ami mondjuk szereléskor le lett gyűrve, de extra terhelésig nem kontaktolt semmivel. De akár idegen anyag is pottyanhatott bele, még az új vga-ról is.
-
chio0632
újonc
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a processzoromnak kb. 1 éves használat után a teljesítménye leesik 20%-ra kb. 2-3 másodpercre és az FPS szintén leesik kb. 150-ről 20-ra.
A hőfokok rendben vannak, BIOS - legfrissebb verzió.
Alaplap: MSI 760GM-P21 (FX)
RAM: 12GB
GPU: AMD Radeon R9-270X 2GB
PSU: 650W
jokeph
nagyúr
válasz
genom01 #41619 üzenetére
Üdv !
Még minden előtt meg kellene győződni, hogy nem a power gomb kapcsolója szivat.
1. power és reset gomb csatikat húzd le a lapról, tedd át a reset gomb csatiját a power gombhoz tartozó tüskepárra.
2. ha nincs reset gomb, akkor marad a power gomb-hoz tartozó tüskepár rövid ideig történő rövidre zárása, pl. egy méretes lapos csavarhúzóval (óvatosan, nehogy mást is összezárj vele).
Ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor osztom syberia fórumtárs véleményét. -
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41618 üzenetére
A benchmark közben állt le a géped, ami szerintem kártyás történet. Ami ezek szerint lehet hogy alaplapos...de a másik kártyával legalább egy hibalehetőség ki lesz zárva. Ha mégis lap, akkor garanciális történet, ha van rá.
(#41619) genom01: 99% eséllyel a tápegységed készenléti köre bibis. Milyen típusról beszélünk, de jó eséllyel cserélned kéne.
-
genom01
csendes tag
Üdv.
Adjatok tanácsot kérlek. Nem vagyok pro, de hátha Nektek evidens.
Nem reagál a power gomb, nem tudom bekapcsolni a gépet. Tegnap jelentkezett a probléma, minden előzmény nélkül. Ha kihúzom a Táp kábelt, és pihentetem 3-5 percig, majd visszadugom, elindul. -
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41616 üzenetére
Másik kártya gondolom nincs kéznél.
Mert ennyiből én az 590-re tippelek.De még valószínűbb hogy az alaplap, bár egy sima kártya- cserétől nem kéne baja legyen.(#41613) jokeph: Egy időben nekem is pihent a fiókban egy tartalék tápegység, ha esetleg beüt a ménkű legyen mihez nyúlni.
-
Mr.Csizmás
titán
Fejlemenyek: kiboritottam, lepucoltam, stb. Gyari huto vissza (venti miatt) Variaciok:
Cpu+ram, cpu tap lehuzva: cpu hibat jelez a debug led (jogosan)
Ua, csak rarakom a cpu tapot: oke, vga hiba led (jogosan), cpu debug csak felvillan (azaz oke a diag)
Vga beledug (tappal egyutt), nem indul, fel se porog, debug led se villan fel. -
Silεncε
őstag
válasz
Silεncε #41549 üzenetére
Fejlemények: még utána hétfőn levettem a RAM-ot 3000Mhz-ról 2400-ra (minden más maradt). Az elmúlt egy hét alatt egyetlen fagyásom sem volt (egy apróságot kivéve; GPU driver downgrade után kaptam egy kékhalált, de azt valszeg a driver csinálta), most kijött nemrég az új BIOS verzió, felraktam, vissza felvettem a memóriát 3000Mhz-re. Remélhetőleg tényleg a fakezűk csesztek el valamit az Asusnál a legutolsó BIOS-al és nem hardverhiba
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #41609 üzenetére
A patkolós trükköt én is használom, de nem teljes körű. Azaz, ha a táp el indul a patkolós trükkel, attól még lehet rossz, mivel ilyenkor nincs megterhelve fogyasztóval.
Futottam már bele ilyenbe.(van erre a célra félretéve egy lapom amit nem kell sajnálni, na azzal már nem indult a táp).
(#41614) Mr.Csizmás:
Ajajj, akkor tényleg marad a kiszerelés, körülvizslatás és a minimal indítás... -
zsoika
addikt
válasz
Ha már kiszereled a lapot akkor jól nézd körbe a nyákot ...égésnyom után kutatva.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Hogy a véletlen zárlatot kizárd: szereld ki az alaplapot és az asztalon, egy ram modullal, lemezek, egér és bill nélkül, lábak rövidre zárásával próbáld meg indítani. Ha úgy beröffen, esélyes, hogy a házban valami elmozdult, belesett, stb.
Esetleg a hátsó kimeneteknél is vizslasd meg a lapot, mert a takarólemez kis pöckei olykor be tudnak nyúlkálni a portokba és okoznak ezt+azt. (USB-be konkrét zárlatot) -
Mr.Csizmás
titán
Tapok jok, mindketto indul naturban a patkolos trukkel (termeszetesen lehuzva mindenrol), 220V kabelok is jok, igy vszeg az alaplap bajos, mert meg se nyikkan bekapcsolora, cmos reset utan se.
-
MrDerekas
addikt
válasz
syberia #41605 üzenetére
Persze. Ez olyan tény, amit nem is lehet vitatni. De jelen helyzetben ez is csak tipp volt
Ha bejön, akkor jó tipp a 14 nap meg ki lesz használva
Az idézett kollégánál meg ennyiből csak ködszurkálásra telik. Egy HDS-el azért ránézhetne a lemezekre, hátha adatkapcsolati hiba is van ott... viszont nagyon táp gyanú az is. -
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41606 üzenetére
-
syberia
veterán
válasz
MrDerekas #41603 üzenetére
Néha mégis behal a lap vagy videokártya, de tény hogy minőségi tápegységgel minimalizálni tudjuk ezt a szomorú forgatókönyvet.
Kolléga gépe rosszalkodik, ennyiből sajnos nehéz megállapítani, hardver vagy szoftver a hibajelenség eredete. A Polaris topikban bőszen benne vagyunk, az RX 570/580 optimalizálás végtelen útvesztőjében.
(#41604) zsoika: Havernál egy jóféle Enermax adta meg magát egyik pillanatról a másikra. Semmi dráma, egyik nap se kép, se hang. Hoztam egy új Chieftec Force 400W tápegységet, gép vidáman működött tovább. Az hálózati elosztó hibás volt, szerintem az lőtte le a tápot.
-
zsoika
addikt
válasz
Mr.Csizmás #41599 üzenetére
Szia! Füstszag nem volt? Ha táp akkor a védelem leoldhatott v.mire...kérdés mire (túlfesz,túláram vagy zárlat)
A cseretápot várjuk meg ...én is kíváncsi vagyok.
Ha zárlat akkor azt is le fogja kapcsolni -
MrDerekas
addikt
válasz
Mr.Csizmás #41601 üzenetére
Esélyes a táp, de nem 100% Amíg ki nem zárunk egyéb okot, nem szaladgálunk új alkatrészért
(#41600) syberia Ha egyik pillanatról a másikra levágta, akkor nem vitt magával semmit. Azért az a belső el van látva védelemmel mindkét irányba. Plusz a lap is fel van szerelve önvédelemmel.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41601 üzenetére
Zsír. Majd a beszerelésekor rebegj el egy imát az áramkörökhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged