Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Hali!
Valamelyik nap volt már egy újból indulásom, most este el is kaptam, kékhalál volt:
Jogtiszta Win10 pro 1909. RAM-on pici szarrá tesztelt tuning van (3200 XMP profil ->3333 MHz DRAM calc), procin egy kis undervolt (-0.1V offset) de már nagyon régóta. AMD-s VGA-val szívtam már egy kicsit, de most egy RTX 2070 van a gépbe 442.19 driverrel. Asus Prime Plus B450 alaplapi BIOS 2006. Adatlapomon a teljes konfigom.
A körülmények: eredeti steames GTA V-el játszottam MOD aktivátorral, FHD 144 Hz-es kijelzőn. Közben 2 másik FHD kijelzőn Edgeben twitchen stream ment. Letálcáztam Chromeba ahol 21 lap van/volt nyitva és jött a BlueScreen.
Ötlet?
-
kovimester
aktív tag
válasz
kovimester
üzenetére
U.i.
Konfig
Lap: gigabyte z77 udh-3
Ram: teamwork 4 gbX2 és egy 4 gb ( nem tudom a markát
Proci: i5 3570k sima intel hűtés.
Táp(ok) Noname 400 W és Cheiftek 400WU.i.
Gomb elem csere is volt! -
kexksz
addikt
Sziasztok, most raktam ossze egy gepet uj alkatreszekkel. A kovetkezo jelenseget produkalja: Ha bekapcsolom felporognek a ventik, kep nincs. Kb 25 masodperc mulva ujraindul, kep ugyanugy nincs, ezt csinalja a vegtelensegig.
Amit probaltam:
RAMok cserelgetese, egyik RAM, masik RAM, kulonbozo slotok
CPU ki-be
PSU kabelek ki-be
VGA ki-be
A RAM-ok mukodnek masik gepbe berakva, a masik gepbol kiszedett RAM-mal ez ugyanugy nem megy
Ha kihuzom a CPU tapkabelet az alaplaprol akkor nem indulgat ujra (kep igy sincs nyilvan)Barmi otlet?

Az alkatreszek:
ASRock B450M Pro4-F
Ryzen 3600
GSkill Ripjaws 3600 2x8GB
500GB M2 SSD
Sapphire Pulse 5600XT
Bitfenix Formula 650W -
kovimester
aktív tag
Sziasztok kedves fórum társak!
Olyan kérdéssel; kéréssel fordulok hozzátok ami már meghaladja az én szintem.
A probléma adott egy i5 3570k gigabyte lap ( ha kell a pontos típus tudom ) 12 GB ram és SSD; Vinyo.
Egyik napról a másikra azt csinálta, hogy bekapcsolás után egyből leáll. Az az a proci venti 2 mp. re felpörög és ennyi. Se a Biost semmit nem tudok, tud behozni.
Amik nem hoztak sikert
-Lehúztam mindent SSD Vinyo stb.
-Probáltam másik táppal
-próbáltam VGA nélkül alaplapi Vga val
-Próbáltam úgy hogy ramokat cserélgetem és úgy hogy csak egyet használok; és azt us úgy hogy cserélgetem a slotokba ( 4 van )Amit nem próbáltam mivel nem tudtam szerezni az a proci csere a lapba.
Nagyából arra számolok hogy az alaplap hullót szét és nem a processzor.Esetleg jól sejtem vagy még mielőtt bármit veszek, intézek próbáljak e ki valami mást ami segíthet.
Esetleg egy sokkal jobb ötlet hogy mi lehet.Előre is köszönöm a választ és a segítséget Kovim.!!!!
-
gooool
őstag
válasz
üzenetére
Keves eselyt latok, hogy mas lehessen, rossz rammal azert beroffen egy gep, proci hiba eseten is, csak sipakol rendesen...
Vegulis a memoria/CPU paros eladhato a cuccosbol, akkor meg.mar egy platformfrissites sem olyan nagy koltseg. Egyeduli dragito tenyezo a kotelezoen ITX lap. -
Dundra
friss újonc
Elnézését kérek elfelejtettem.
Ryzen 5 2600 Stock hűtővel
Asrock b450 gaming k4 alaplap
2x8gb ram
600w chieftec táp
250gb Kingston ssd
1tb Toshiba hdd
Msi gtx 1060 6gb
Coolermaster masterbox 5 ház -
Dundra
friss újonc
Sziasztok. Van egy problémám és szeretném megtudni mitől lehet. Ha bekapcsolom a gépem akkor semmi nem kezd el forogni egyik venti se a proci hűtő se meg semmi de világítani világít és a táp kezd el csak forogni. Mi lehet a baja minden garanciás és egy 500w-os táprol beszélünk és a konfig úgy nagyjából max 400wot fogyaszt. Előre is köszi
-
törölt tag
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Igen, elsősorban ez lehet a baj, de előbb szerezz egy csere darabot próba erejéig.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
ide irányìtottak a problémámmal, az utóbbi napokban a gépem monitora játék közben 2-3 másodpercre lekapcsol, közbe minden megy tovább. Vissza vettem a megjelenítés minőségén, így ritkult a probléma, de nem szűnt meg. Jellemzően "extra" effekteknél jelentkezik leginkább így.
Régebben volt olyan is, hogy ha a hűtő elindult, akkor is lekapcsolt így a monitor

Jól gondolom hogy a táp lehet a ludas ezért?
-
BalaG
aktív tag
Sziasztrok mesterek!

Oly fura kerdesem vagy esetem lenne hogy:
Nem regiben ujra tettem az eredeti legalis win10 pro-mat es elkezdett egy olyan tunet jelentkezni hogy bekapcsolas utana gep nem ad képet csak 3-szor ujra indul majd windoz automatikus javitas jön be, ez megkiserli kijavitani az "osszeomlott" windowst. Ami lefrissul es utana noramlisan elindul a gép. Erdekes modon csak reggelnte csinalja elso inditasnak. DE TENYLEG csak reggel! Ha este kapcsolom be vagy maskor akkor nem .Eddig nem csinalta csak miota ujra tettem 2 hete kb. Bios friss minden DRIVER-t frisitettem akkor elmult 1-2 napra. Nincs uj alkatresz annyi hogy, Házat csereltem de mar vagy 3-szor szedtem szet a gepet es tettem ujra ossze. Nem az elso eset hogy geppet teszek ossze vagy szerelek RAM jo CPU jo VGA jo. TÁP hiba lenne? ...de akkor csak reggel 8 kor szar a táp? ..háznak sincs baja. Ingadozo aram lenne? ...dehat ravan dugva egy UPS-re ami 1 éves kb es perfektul megy (FSP EP 850VA). )(NINCS huzva tuningolva semmi amugy)
tényleg tanacstalan vagyok már....
koszi..elore is skacok.. 
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Ismerős tegnap hívott, hogy nem jó a masinája...elugrottam hozzá (szigorúan kesztyűben és 2 méterest távolságot tartva) és az alábbi tüneteket produkálta a vas:
Bekapcsoló gomb megnyomása után villant egyet a led, megtekerte a vinyót, majd újra és újra ugyan ez.
Kifújtuk a portól a gépet (nem volt benne sok egyáltalán), illetve addig kivettem az alaplapi emelet is, majd ezután próbálkozva már abszolút kakukk volt, meg se nyikkant a bekapcs. gombra.A vinyó, DVD-író nem okozhatja, lehúztam őket, semmi változás.
A táp (FSP 350W) manuálisan indítva (gemkapocs rulz) tökéletes, mértünk feszeket, azok is okésak.
A gépet a kapcsoló pineket rövidre zárva sem indult el, tehát a bekapcsológomb sem lehet.Előfordulhat, hogy az alaplap adta meg magát? (Asrock H81M-ITX lap, Pentium G3220-as procival, 4GB Kingston 1600-as RAM).
Köszönöm a segítséget!

-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, lenne egy olyan problémám hogy nyugalmi állapotban, tehát semmit nem futtatva a vga 3d kihasználtsága percenként egyszer megugrik, és emiatt bármit futtatok, az laggol, legyen az játék vagy más szoftver egyaránt. A fájlok közül csak az iexplore.exe használ több erőforrást ekkor, így az nem mond semmit sajna. Hardveres probléma sem lehet, mivel nemrég cseréltem komplett platformot. Valami windowsos nyűg. Valakinek valami ötlete esetleg? Köszke

UPdate:
Hosszas kutakodás után azt hiszem pont e poszt után jöttem rá mi lehet az:
Az egész egy nagy vicc, de a háttér egy kép kollekcióból változik percenként, és nagyon úgy tűnik hogy ez volt az a hatalmas probléma
Álljon akkor ez itt tanulságként 
-
törölt tag
válasz
Bucsek
üzenetére
Ha sokszor próbálod, akkor sok próba után megvan a kellő feszültség ott is, azon alkatrésznél is, ami pl a vga-n van és kontakthibás, de több inditás miatt felmelegedett, ezért javult a kontakt, emiatt beindult (hő hatására az anyagok tágulnak). Egyszerű kisérlet: hajszáritóval melegitsd fel a gépet. Vagy tedd a radiátorra. Ha ezek után stabilan indul, akkor kontakthiba. Ha nem, akkor valamelyik alkatrész, kondi, stb határértéken működik, gyártáskor is kerül porszem a gépezetbe, azaz nem megfelelő alkatrész, ami épp átesik a MEO szűrésén, de mindennapokban már hibákat produkál. Ezt tudod kiszűrni cserélgetéssel, amelyik hardver cseréje után megszűnik a random hiba, bizonytalanság, az a hardver hibás, bizonytalan a működése.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bucsek
üzenetére
Ha nem indul pöcc-röff, akkor hibás. Ezt egyetlen hibás pin is okozhatja a proci alatt, vagy egy száradó kondi, de akár egy billentyű hiba is. Azt kell kideríteni, hogy hidegen miért nem indul rendesen. Filozofálgathatunk róla, nincs ellenemre, csak épp a megoldáshoz nem kerülünk közelebb vele, teszt és próba nélkül

-
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bucsek
üzenetére
Akkor bontsd. Alaplap. egy mem modul, proci, táp és semmi más ne legyen rajta. Indítás, hogy indul-e normálisan. Még vga, billentyűzet és egér se legyen benne. Után vga-val, utána bill-el, utána egér, majd hdd, stb... A lényeg, hogy minden indításnál egy komponenst, perifériát csatlakoztass vissza. Valamelyiknél ki kell bukni a hibának. (De alánézhetnél a procinak is, hogy nincs-e szennyeződés, sérült láb)
-
Bucsek
tag
Szasztok, hátha tudtok segíteni.
A komputerem rosszalkodik. Olyat csinált eddig, hogy pl. Áramszünet volt v. Csak le volt kapcsolva a táp és utána visszajött/visszakapcsoltam, akkor elkezdett bekapcsolni, ilyenkor pörögnek a ventik (cpu, táp, hátsó venti), majd leáll. Újra elindul megint leáll... hosszan nyomom a bekapcs gombot akkor magához tér egy idő után és lekapcsolás után nem jött elő ez a probléma, csak akkor ha áramszünet v. Tápegység lekapcs volt. Tegnap este újraraktam a wint, és most már akkor is csinálja, ha csak simán lekapcsolom majd kapcsolnám be újra... nagyon idegesítő (nem hiszem h a win miatt)...
Nézegettem videókat memória kiszed, vga kiszed stb... elemet is kiszedtem, na akkor volt az, hogy elsőre röff pöcc beindult. De azóta megint rosszalkodik. 500w-os a táp, nem hiszem hogy azzal lenne baj, viszont amióta megvan az “új” konfig (kb 5év) azóta csinálja (de kibírtam, mert ritkán volt áramszünet v táp lekapcs).
Ötlet?:)
a configom nagyjából:
msi alaplap (h87m g43 )
intel core i5 4570 3.2ghz
nvidia gtx 970 (msi)
Kingston hyper valami memória 1600 2x4gb
ssd samsung evo 128gb
2 vinyó még (wd és 1 samu 500-500gb)
enermax 500w tápsegítségeteket előre is köszönöm.
jó egészséget!! -
chatran
őstag
Sziasztok,
Januárban raktam össze egy gépet, Msi B450-A Pro Max, Ryzen 5 3600, 2x8 GB Gskill Ripjaws RAM, MSI GTX1060 6GB. Minden alapon megy, nincs tuning, alulfesz és tsai.
Már összerakás után úgy indult a gép, hogy nem adott képet a monitor. Aztán a vidikari ki/berakása után megjavult és viszonylag normálisan működött.
Pár napja bekapcsolás után néha csipogva indul a gép, 1 hosszú és két rövid, majd egy kis szünet után csippan egyet és beboot-ol gond nélkül. Innentől semmi hiba nem jelentkezik. Ilyennel még nem találkoztam, hogy a BIOS hibaüzi elcsipogása után mégis elindul a gép.
Szerintetek mi lehet a hiba?
-
-
Sziasztok!
Tegnap este összeraktam egy új gépet, de van egy kis gond, szerintem az alaplappal. Először bekapcsolt a gép a power gombbal, de utána már kikapcsolni nem tudtam a power gombbal, csak a reset gomb működött. Le kellett kapcsolnom a tápot, hogy leálljon a gép. Visszakapcsoltam a tápot, és utána már nem lehetett bekapcsolni a gépet.
Alaplap: Gigabyte B450M S2H
Táp: FSP HYDRO PRO 500W
Ház: Thermaltake Versa H17Amiket próbáltam, és nem segített:
- másik táp
- átkötni a power switchet a reset gombra
- kiszedni minden hardvert a procin kívülOlyan, mintha meghalt volna az alaplapon a power switch az első bekapcsolás után. Találkozott már valaki ilyennel?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy régebbi HP gépem, egy i5-2400-as processzorral. Úgy vettem, hogy nem volt benne videokártya, az integrált processzorban lévő volt használva. A tervem egy kis budget "GAMER" gép lett volna. 300-as táp van benne. Így gondoltam keresek bele egy GTX 1050 Ti kártyát ami nem igényel plusz áramot az alaplapon felül. Találtam is egyet, de nem ment vele, bekapcsol, ad képet, de a HP üdvözlő képernyőn nem jut túl a gép. Mondom biztos pont ezt a kártyát nem szereti, vagy túl sok neki. Ezt követően kipróbáltam egy RX560-al, itt még csak a kezdő képernyőig sem jutottam, se kép se hang. Majd teljesen leadtam a szintet egy GT1030-ig, amivel már abszolút nem is lehetne "GAMER" gépnek nevezni, de mondom hátha. Ugyan az mint a 1050 Ti-al. Kezdőképernyő, semmi több.
Bármi ötlet?
Üdv.
Dávid -
Sev!er
aktív tag
válasz
abdulka1
üzenetére
Köszi!
Ezt írta kb 1 óra után:Your system appears to be having trouble handling real-time audio and other tasks. You are likely to experience buffer underruns appearing as drop outs, clicks or pops. One or more DPC routines that belong to a driver running in your system appear to be executing for too long. One problem may be related to power management, disable CPU throttling settings in Control Panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a gépem naponta 1-2x befagy egy-egy rövid milisec-re. De tényleg, olyan mintha megfagyna, mert akkor a hang is megáll és ilyen ZZZZ hangot ad ki a hangszóró is (nyilván alatta megy valami zene/játék stb).
Ez így mégis mitől lehet?
2700x-em van, picit offsetelve (a feszültség miatt kellett, mert az auton túl magasra felszökött néha)Tényleg ritkán fordul csak elő, de akkor is idegesítő.
Előre is köszi!
-
HermannG
csendes tag
Nálam semmilyen javulás nincsen újrahúztam az egész WIN10et minden meghajtót leformáztam csupasz oprendszeren csak az alaplapi csipszett + videódriver és laggol a fortnite mint az állat játszhatatlan egyszerűen tanácstalan vagyok mi a probléma vettem egy új 600wos tápot is de nem a a 450essel volt a gond sajnos itt valami gebasz van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
plevips
üzenetére
Bios resetet próbálj meg aztán utána elsődleges boot opciónak állítsd be az SSD-t.
Ha alapértelmezetten másról indítaná a rendszert és időnként "elfelejti" lehet csak az elemet kéne cserélni. Szerintem bios beállítás megoldja a problémát.Rosszabb esetben a Windows hibázik, újratelepítés vagy rendszer visszaálíltás jöhet szóba.
-
plevips
tag
Sziasztok!
Az asztali gépem egyszer csak lefagyott, kiírta, hogy valami problémát észlelt és újraindul.
Újraindulás után ezt produkálja. Ilyenkor nem látja az SSD-t.
Ha kicsit "pihentetni" hagyom utána megjavul és hetekig nem jelentkezik a probléma.
HDSentinelt használom, az nem jelez semmit, hogy baja lenne az SSD-nek.Ötletek?
-
akaido
addikt
Az Eszközkezelőben -ha azonosíthatóan szerepel a remote stickje- nyomj rá egy jobb klkket/Tulajdonságok, majd a Részletek fülön/Hardverazonosítóknál láthatókra keress rá a neten, hátha talál infót vagy netalán drivert.
pl:
Segíthet esetleg, ha valamilyen Driver kereső-frissítő programot használsz, hátha talál hozzá valamit: pl: Driver Booster
(mondjuk én nem szeretem őket, de szükség törvényt bonthat...) -
Snowy_owl
őstag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Ennek mindenképpen utánanézek, viszont az újraindulásokra nem nagyon ad választ. Igazából gondoltam egy újrtatelepítésre is végső esetben, mert az újraindulás nem volt ugye ezelőttig, csak a lefagyás. Szerinted az segíthet? Illetve frissítettem a biost is, mivel nem a legfrissebb volt fent, most már az van fent.
-
MrDerekas
addikt
válasz
gabika0013
üzenetére
Én megpróbálnám másik táppal a konfigot. A win10 clean install volt?
-
Pá
addikt
válasz
MrDerekas
üzenetére
Köszi szépen, hogy a VGA felé irányítottál (irányítottatok), magamtól nem gondoltam volna erre.
Csökkentett módban eltávolítottam mindkettőről (integrált, dedikált) az illesztőprogramot és így utána felállt normál módban a Windows.Aztán újratelepítettem a kártyákat és azóta betölt a Windows rendesen.... szóval most reménykedem benne, hogy talán csak valami SW issue volt.
Még nem teljesen kerek a story, mert betöltéskor elsötétedik a képernyő kb 15mp-re, de tuána feláll a windows. Illetve most a legújabb update nem megy fel rá, mindig elakad. Szóval még kisérletezgetek picit, de újra van remény, hogy megjavul a gép.

-
jokeph
nagyúr
válasz
gabika0013
üzenetére
Üdv !
Akkor első körben, pláne ha van másik háttértár, próba W7 feldob, tesztel.
Amúgy melyik W10 ? És nem moddolt példány ?
Még a WIN hibanaplót is érdemes lenne átfésülni.
-
gabika0013
tag
Sziasztok!
Egy nagyon jó barátom gépe rakoncátlankodik, kb. két hónapja kezdődött nála a dolog. Win 7 után Win 10 következett, vele együtt a probléma. A srác nagy War Thunder játékos, szinte csak ezzel a játékkal játszik. Win 7 alatt semmi gond nem történt, de amióta Win 10 van a gépén, játék közben a sírás kerülgeti. A gép állandóan újraindul játék közben. Van úgy, hogy akár 8-10 alkalommal is... Próbált más játékot is (Battlefield 1), detto. Elvitte a gépet közös ismerőshöz, szervízbe. A gép hibátlan, alkatrészenként tesztelve. Nem értjük...
A gép:
ASROCK H81M-HDS
INTEL Core i3-4130 3.40GHz 1150 BOX
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 KVR13N9S8/4 OEM
PALIT NE5X75TS1341F GeForce GTX 750 Ti 2GB GDDR5 StormX OC PCIE
WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA 3 Kék WD10EZEX
Nem mai darab, 5-6 éves konfig, de amire kell, arra nagyon is jó.
Segítséget kérnék...
-
MrDerekas
addikt
Közvetett. Furmarkot futtathatnál, az dobná a vram hibát, de ahhoz meg az kell, hogy fent legyen a vga drivere is a helyes megjelenítés és felhasználhatóság miatt. Kicsit ördögi kör. Esetleg usb3.1 külső pcie riserrel egy külső vga-t tudsz csatlakoztatni hozzá (ha biosban lenne lehetőség tiltani a dedikáltat) akkor mehetne egy ellenteszt. Esetleg ha memtest86-oz még nem futtattál, az is megér egy misét.
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
SOS.Adott egy laptop WIN 7 64 bit, melyen cserélve lett egy dll fájl, játék indítási problémák miatt.
Nos azután a restart után viszont a laptop
Windows startup repair menüt adja be ahol billentyűzet nyelvet lehet választani majd továbbmenni, utána pedig lefuttatja a helyreállítást
majd katt Finishre és utána újraindul a laptop. Innen tovább viszont újra és újra ugyanezt adja be bármit csinálok.
Gondoltam WIN 7 cd-vel helyreállítani vagy hasonló, de az jelenleg nincs kéznél.
Más megoldás?https://www.youtube.com/watch?v=MA79gow7IP4
viszont nálam r"ecovery options" nincs
köszi -
-
Pá
addikt
válasz
MrDerekas
üzenetére
+Tiger.huhhh köszi a tippet, körbejárom a témát.
Csökkentett módban megy.
A VGA hiba mit jelent? Rossz driver vagy maga a HW kuka? Azért kérdem, mert ha felrakom a win10-et szűzen még jól működik, csak az update után sz***dik el.
Win7 nem hiszem, hogy segít, eleve azon jött elő a probléma.Dell Vostro 3350 a laptop, van benne integrált is és dedikált is, ha jól rémlik.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, a következő a problémám: időnként lefagy a gépem. Használat közben még nem tapasztaltam, viszont a gép általában megy 0-24, és ha néhány napra magára hagyom akkor bizony 10 esetből 5-ször azt tapasztalom, hogy nem reagál, a monitor nem kapcsol vissza, a billentyűzeten a numlock gombot nyomogatva nem kapcsol se ki se be, továbbá merevlemez állpotjelző sem jelez, illetve a kikapcsoló gomb sem reagál. Ez a hiba fent áll hónapok óta, csak most társult egy újabb hiba is, mégpedig hogy láthatóan véletlenszerűen hol kékképernyővel hol csak simán de újraindul a gép. Ez utóbbi egyébként gyakrabban fordul elő játék közben, gyakorlatilag főleg játék közben. Előjele az szokott lenni, de nem mindig, hogy a játékban a textúrák simává válnak. Tehát pl a föld ahol kő és fű van olyan lesz mint egy massza.
A gép:
Intel i3-7100
Ram: 3x4GB DDR4
HDD: 4Tb Wd purple
SSD: 120GB Kingston Sata
Táp: Fsp hyper M 500W
Alaplap: Msi B250 mortar
VGA: Sapphire RX460 2GB single fan, tehát nincs plusz tápcsatlakozóDiagnosztikai teszteket futtattam, úgymint memtest, ami hiba nélkül lefutott, továbbá egyszerre futtattam prime95-öt, és furmarkot, illetve külön-külön is, és egyiknél sem indult újra a gép, vagy fagyott le, és kifogytam az ötletekből. Hőmérsékletek is rendben vannak, paszta rendben, táp nem régi 2 éves körül, de maga a gép összfogyasztása is terhelve körülbelül 200W konnektorból mérve. Nem tudom mitévő legyek, mit teszteljek.
-
Kar07
tag
Üdv,!
Van egy Asus C8HM70-I/HDMI alaplapom, és egy ilyen usb távirányítóm. A távirányító csak akkor működik ha kiveszem és ismét bedugom az usb sticket.
Linux alatt lenne használva, de próbáltam windowson is. Biost néztem, nem tudom mit kéne beállítani esetleg, vagy hogy lehetne rávenni hogy működjön ki-be dugdosás nélkül.
Ha van ötlet azt megköszönöm.
-
-
slett27
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Köszönöm a kiegészítést ! -
HermannG
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Onnan pontosan melyiket kellene letöltenem mert NVIDIA meg AMD driver is felment vagy 3x
annyit cserélgettem ? -
slett27
addikt
válasz
HermannG
üzenetére
Szia !
Windows reinstall ha esetleg az NVida driver nem akar lejönni rendesen. Lehet összeveszik a régi NVidia driver az ATI driverrel. Én mindenképpen egy újratelepítést javasolnék első körben.
Illetve az az RX580-hoz a minimális tápegység 500W vagy nagyobb. Lehet a táp nem bírja a 125W-os CPU mellett. Az RX 580 felvehet akár 200W-ot is full terhelés alatt.
De cáfoljon meg valaki hogy hülyeséget mondok.

-
törölt tag
Csökkentett módban inditsd. Ha úgy elindul, esélyes egy vga hiba. Próbáhatod azt is, hogy különböző eszközöket a BIOS-ban letiltasz. Egyesével, ha van rá lehetőség. Utána mindig próba. Harmadik lehetőség, hogy a WIN10 a hibás (olvastam problémákat): tedde fel vissza a win7-et.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Apukám laptopja produkál elég érdekes jelenséget...
1. Windows 7 voltrajta és egyik nap egyszer csak nem akart elindulni. Ez azt jelenti, hogy a windows betöltő képernyőn megállt és nem volt hajlandó tovább menni, akár órákon át sem. (ez nem a bejelentkező kép, hanem még előtte az windows logonál). Csökkentett módban simán felállt a windows és lehet benne mókolni.
2. Nyomtam egy format C:-t és feltettem a Windows 10-et, hátha ez a baja. Itt tök jó volt minden, simán újraindult a rendszer és be is töltődött, ahogy kell.
3. Hagytam feltelepíteni a windows updateket és innentől a Windows 10 is ugyanúgy befagy a töltő képernyőn. Nem hajlandó tovább menni. Ha repair módban megpróbálom eltávolítani az update-t, arra már hibát dob.
A laptop viszonylag régebbi modell, de nem hinném, hogy HW gond van, hiszen a szűz Win10 jól működött, csak update-k után kakilt be. Win7 is évek óta jól ment rajta, mielőtt elkezdett szórakozni. Mindkét windows legális, jogtiszta, ha esetleg számít.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez nekem uj jelenseg.