- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Helyszínt azért nem ártana írni ilyenhez. A 3 fázist a kivitelező cég csinálta, vagy te intéztél regszerelőt? Az EON eszedbe ne jusson kivitelezőként. Amúgy pályázatos topik. Ha maxi összegre volt pályázva, akkor illenék kijönni a pályázati összegből (ha van beadott és elfogadott igényed és nem kell visszwatt), de kivitelezni persze majd csak akkor fog most már bárki is, ha végre fizetnek is.
-
Rio's
csendes tag
Sziasztok,
Lakossági napelem pályázaton indultunk, de a múlt hónapban a kivitelező cég visszalépett. Ezért új kivitelezőt keresünk. Jelenleg a 3 fázis kiépítése valósult csak meg.
4,5kw-os rendszerről lenne szó. Tudtok ajánlani kivitelezőt?
ill. egy ekkora rendszernek kb. mennyi lenne a reális ára?
Családi ház, a tető déli tájolású, a tetőfedés cserép, kb. 40-45fokos lejtésű.
Előre is köszönöm a segítséget. -
gorbep
senior tag
A múltkor valaki linkelt egy Grid Tie inverterek mellé telepíthető akkus rendszert a gyártó weboldalával, ami képes sziget üzemet is megvalósítani a Grid Tie-okkal együtt, szimulálva nekik a hálózatot. Már egy csomó kulcsszóval kerestem...
Ha valakinek megvan, akár privátban küldje el nekem...
-
kikinda2
tag
Olvastam, hogy sokan gondolkodnak akkumulátoros segédrendszerek kialakításában. Szembejött velem az Interneten egy idevágó innovatív megoldás, amely még költséghatékonynak is tűnik. Akit érdekel itt megnézheti.
-
-
Újra itt!
Csak vártam, hogy ne legyen felhő és a gyártó által is jóváhagyott PV1 két bemenetét párhuzamosítottam, így a 15S sting egyszerre mindkét PV1 bemeneten ott van (de ezek mindketten ugyanazon MPPT-n vannak belül).
Az eredmény az amit vártam:
Simán átlépi az bemenetenként általan tapasztalt 5000W-os limitet. (és igen, próbáltam ugyanezt nem csak önmagában a PV2, de a PV1-en is. Ahhoz, hogy 5kW fölé menjen párhuzamosítani kellett a két PV1-et.Most úgy gondolom, hogy a végső megoldás a 3 string lesz. Lesz egy 8db-os és két 11db-os a mostani 30-ból. Ez megoldja a hideg időkben lévő túlfesz-veszély problémát is - plusz az MPPT sem fogja a 650V-os ideális határt átlépni.
Természetesen így is párhuzamosítani kell mindkét inverter PV1-es bemenetét - itt lesz a két 11S string és az egyik PV2-ben lesz a 8S.
Később még majd használhatom majd a másik PV2-t ha egyszer még lesz panelbővítés.Ja - és, hogy miért 3 és miért nem 4?
A ház és a napelemek között a földben van jelenleg még egy egy "plusz" szolár kábel pár amit biztonsági tartaléknak húztam be - ezt fogom most használni... -
MrZed001
tag
válasz
Hohocali #53741 üzenetére
Azt jelenti, hogy 13kW a két MPPT össz teljesítménye.
Ennél többet tehát nem tudnak termelni.
Pontosabban 1-es 8667 W tud max, meg 2-es 4333 W tud mellé max.
Ha több lenne a termelés bármelyik MPPT-n mint amennyi annak a limite, akkor az ott van vágva.Magyarán amíg Voc és Isc értékek be vannak tartva egy ráhagyással, nyugodtan túl lehet panelezni az invertert.
A 2-esre akár 6kWp is köthető. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Hohocali #53718 üzenetére
Erre valaki:
"Lehet abból probléma, ha a Deye inverter PV2-es bemenetén több, mint 5kW panel van (betartva a többi elektromos speckót)? Vagy csak vágni fog, és ennyi?"Mit jelent egyáltalán az, hogy "Max. DC Input Power (W) 13000W"?
Ennél többnél tönkremegy az inverter? Vagy csak vágni fog? -
edeleny
őstag
Elvetemült Tik-Tok videóban láttam olyat, hogy 2 * 5 panel. Abból öt - öt sorba kötve, a két string meg párhuzamosan, az inverter egy bemenetére.
Kb. Arra jutottam amit írsz, én is, a gúgli és a grafikonok segítségével.
Én úgy néztem, hogy kb olyan 80% arnyéknál kapcsol be a by pass dióda. Imitt amott látni teljesítmény növekedést már amikor árnyékok vannak.Ez azt jelenti számomra, hogy a négy panel, durván 300 W helyett csak olyan 40 wattot termel.
Az más kérdés hogy mondjuk nap 300 Watt miatt, ami fél évig tart, megéri e egy 17 e forintos optimalizáló.
És az sem mindegy mikor van árnyék.
Reggel alig van különbség a részben árnyékos, és árnyék mentes panelok között. 70 Watt helyett 30 Watt.
Viszont amikor már fent van a nap....
A gázkémény árnyekol be, mondom egy téglányi terület. (6 * 12 cm), 250 W/ panel helyett 130 Watt. Most, ha a másik kilenc panelt ennyire visszafogja, az már jelentős csökkenés! -
313313
addikt
válasz
ftamas0201 #53728 üzenetére
Felénk városobként 1-2 TR állomást újítgatnak havonta, ezt már kb 3-4 éve tudatosan.
Mondjuk megyeszékhelyen ahol lakok kb 999 TR állomás van, mire ninddel végeznek....
Van ahol a 0,4kV-os hálózatot építik át szigeteltre 4*95mm2....
Mondjuk nem kapkodnak, de csinálgatnak nindig valamit, de csak óvatosan.... -
asdf_
veterán
válasz
MrZed001 #53720 üzenetére
Gen24:
10K - 10300 - 10300 - 6000Ez a fele viszont szomorú, mert az kb. köztudott, hogy a Fronius max talán 50W-tal termel többet, mint a névleges teljesítménye, nem +10%, mint a kínaiak talán mindegyikénél, de hogy túlpanelezve nem marad egy kicsi plusz sem akksitöltésre, az több mint kellemetlen. Bár ugye lehet úgy is nézni, hogy 10-es inverter 10-et termel, miért akadok fenn rajta, hogy nem többet
Az mondjuk viszont LOL és nem volt említve, hogy Gen24-nél meg 25/12,5A a bemeneti áram, amikor már a 26/13A-t is kb. kiröhögtem a Deyénél. Pedig ez friss cucc, nem is értem, hogyan gondolták... -
Jolida
tag
Aug. elején átvette az EON a 10kWp napelemes rendszert (szaldó), szerelő bekapcsolta (ad-vesz óra már régen üzemelt), betermelt a grid-re 10.01 00:00-ig 2200 kWh-t.
Éves forduló 01.01-01.10 között.
Elszámoló számlát 08.11. dátummal kaptak.Én kezelem az MVM (Elmű) applikációt, a résszámlázás 0-ra lett állítva (09.01-től, mert csak azt engedte).
Résszámlát küldtek 09.15 dátummal
08.02-08.31 becslés 354 kWh (tényleges fogyasztás gridről 171 kWh).
09.01-09.08 "0" értékA mérőállás listában 10.01-el újra megjelent egy becsült fogyasztás és egy másik is 2213 kWh pozitív értékkel.
Push up jött diktálásra 09.-hóban és most is (figyelmen kívül hagytam mindkét esetben).
Mérőállás diktálásnál két érték beírás jelenik meg: az egyik az átvett mérőállást jelzi utolsó állásnak (08.02-leolvasás), a másik 0-át (1970.01.01 leolvasás).
Tudja ez valaki értelmezni?
Van valami teendő?Van elvi lehetőség átállíttatni az éves fordulót -mondjuk- áprilisra?
-
asdf_
veterán
válasz
Reggie0 #53719 üzenetére
Miert ugrana meg? Nem a napelem donti el, hogy mennyi aramot vesznek ki belole, hanem az inverter.
Nyilván arra gondoltam, hogy megvette a bifacialt, aztán lesznek olyan helyzetek, hogy ott a plusz teljesítmény, amit a bifacialság adna, de elveszik, mert az inverter nem tudja levenni. Egy ősz tavasz csúcs simán benéz, és ugyan nem tudom a telepítési körülményeket, de minél magasabban és szellősebben van, meg minél inkább reflektálóbb a talaj alatta, annál inkább megyünk abba, hogy ez egy észrevehető, nem kis mennyiség, ami elveszik.
-
jdeutsch
tag
válasz
edeleny #53726 üzenetére
Hidd el én jól értelmeztem!
Te teljesitményeket adtál meg, 200 W+20 W = 220W
Ha azt írtad volna, hogy van egy "200 Wp panel" és egy "20Wp" paneled sorba kötve, és az egyiken van árnyék, a másikon nincs, mennyi lesz az eredő teljesítmény? akár igazad is lenne. Te fogalmaztál rosszul. -
ftamas0201
senior tag
válasz
313313 #53714 üzenetére
Oda is van írva hogy tájékoztató jellegű, az elosztók adatbázisát használják, hogy ez most mit jelent, mit nem, azt kitudja
Az biztos, hogy lehet nálad nincs éppen gond és most kaptatok új rendszert (szerintem a szerencsések 1%-ba tartozol itt az országban), de az ország nagy részén tuti van valami probléma és nem az a 7% amit az áldott jó minisztereink hangoztatnak, már csak abból is ítélve hogy látva az ezeréves trafókat (lassan lerohadva már az emelvényükről úgy eszi a rozsda meg az idő már őket) és cérnavastag kábeleket aminél már a házban is vastagabbak futkároznak jóformán
Van ismerős egy pécsi cégnél akik eonnak újítanak fel trafóállomásokat meg építgetnek, Ő sem kecsegtetett semmi jóval a fejlesztéseket illetően. Csak ott dolgoznak és újítanak ahol a haverok parkokat építenek
Az meg hogy két éven belül fel kell újítani ha jan 1-ig nem oldják fel, mióta foglalkoznak ezek bármiféle határidővel ha magukról van szó?!Persze ha késünk egy hetet a számla befizetéssel azzal nagyon szépen tudnak foglalkozni és fenyegetőzni
-
VaZso
senior tag
válasz
edeleny #53721 üzenetére
Hogy van kötve a két panel? Sorosan vagy párhuzamosan?
Soros körben az áramerősség azonos (feszültségek összeadódnak).
A napos panel nagyobb áramra képes, az árnyékos panel kisebb áramra, így az árnyékos panel be fogja korlátozni a napos panel áramát, emiatt visszarontja a termelését.
(Ugyanakkora árama lesz a napos panelnek is mint az árnyékosnak - feszültség nem tudom, mennyiben változik /tekintsük azonosnak mint nagyobb áramnál/, a teljesítmény viszont a feszültség és áramerősség szorzata... legyen mondjuk nagyságrendileg 40W az össztermelés.)Párhuzamos körben:
- Ha van dióda (a két kör között) és működik, akkor feszültség többé-kevésbé azonos lehet, az áramerősség pedig mondjuk, hogy összeadódik, gyakorlatilag 200 + 20W kivehető a rendszerből.
- Ha nincs dióda vagy nem működik (de vezet), akkor a feszültségek azonosak lesznek, a termelő panel elvégzi feladatát, az árnyékos panel pedig rossz esetben átmegy fogyasztóba (a termelő panel termelése fogja melegíteni), és előbb-utóbb degradálódik, tönkremegy.Panelen belül is vannak soros és párhuzamos ágak, emiatt nem használ neki, ha egy részét kitakarják, ill. emiatt keletkezhetnek "hot spotok" rajt.
Az optimalizáló azt próbálja elérni, hogy a sorosan kapcsolt panelek árama ne csökkenjen le. Gyakorlatilag a kimenő feszültség "rovására" tudja a panel áramát növelni, legrosszabb esetben akár kompletten kiiktatva a panelt (0V feszültségtöbbletet, de nem korlátozott áramot eredményezve).
-
edeleny
őstag
válasz
jdeutsch #53725 üzenetére
Abszolút nem akarok beleszólni azok dolgába akik értenek hozzá, de te is azt írtad amit én, csak nem jól értelmezted:
"Annyi biztos nem , mert nem összadódik"Na most, a "NEM összeadódik", és az összeadódik között pont egy tagadó szó, a nem a különbség!
Az egyiknél a 20 +200 az 220, a másiknál meg NEM annyi! Bármennyi, akármennyi, valamennyi! (Milyen színű? Valószínű.)Félek, hogy az ábra szerint inkább 40 Watt az a 220!
-
edeleny
őstag
Akkor én leszek az üdítő kivétel?
HMKE csatlakozás lehetséges:A megadott azonosító nem szerepel a zárolt körzetek adatbázisában.
Lekérdezés dátum:2023.10.08.
Adatbázis dátum:2023.10.06.Pont egy éve leállogatott a rendszer túlfeszre. Aztán március táján a szomszéd addig zaklatta őket , amíg csináltak valamit. Most nappal is 240-245 V a feszültség.
A trafókörzetbe rengeteg napelem van. Nem féltem tőle, mert a panelokat megszámolva a polgármester úrnak minimum 15kWp rendszere van, a Képviselő úr sem adta alább. Nekik meg, csak megoldják
-
edeleny
őstag
válasz
jdeutsch #53722 üzenetére
Annyi biztos nem , mert nem összadódik. Sorba vannak kötve.
Van egy 10 db-os sztringem.
6 darabra tettem optimalizálót. Tehát 4 darab maradt!
Délután naplemente lőtt 1 órával, már a szomszéd háztető betakar.
A 6 darab optiból láttam, hogy a full árnyékos 20 W-ot termel, amit teljesn ér a lemenő nap az meg 180 W-ot.
A maradék négyből egyet végig süt a nap, egy nagyon hamar árnyékba kerül (ez már így október elején) Kettő meg mérleges.
Azon gondolkozom, hogy veszek még egy optit, de nem az árnyékos panelkre teszem, hanem arra amit végig ér a nap.
(mondjuk a távolabbi kettőn meg időnként a diófa zavar be.) -
edeleny
őstag
Lenne egy kérdésem.
Mondjuk van egymás mellett két 400 wattos panel.
Az egyiket süti a nap, termel 200 wattot.
A másik árnyékban van, termel 20 wattot.Mennyi lehet ennek a stringnek az eredője? Mennyire rontja le az árnyékos panel a jót?
Van erre valami program, táblázat, bármi?
-
MrZed001
tag
Egyrészt teljesen jogos, kínaiból infót kicsikarni azt max CIA kínzási technikákkal lehet (de lehet).
Másrészt viszont lássuk a számokat:Deye:
10K - 13000 - 7800 - 5200
az valójában (később írta Deye üfsz válasza):
10K - 13000 - 8667 - 4333Gen24:
10K - 10300 - 10300 - 6000Azaz hiába tudja a teljeset GEN24 MPPT1 ... ha ennyi és kész vége a dalnak (MPPT2 csak ül szomorúan).
Míg a további 3000W Deye esetében tud menni pl aksi töltésre.És akkor ne felejtsünk el olyan apróságokat, mint hogy ugye hány kW-os is a GEN24 aksi oldali izolált DC/DC konvertere .... ?
Ki tudja ?
.
.
.
NULLA, mert nincs neki olyan.
Direktben van az aksi kötve a belső nagyfesz DC BUS-ra.Szóval amíg Deye esetén megnyálazod az ujjad és megfogod az aksi terminált, sarut, sérült kábel, bármit ... semmi sem történik (2x5kW izolált DC/DC konverter van benne).
Addig GEN24 esetén jobb esetben csak a mentő visz el (az izoláció hiánya miatt nem a nagyfesz aksi DC, hanem az AC fog agyonvágni az aksikábelen).
Nem azt mondom, hogy tökéletes a Deye. Vannak hibái, én is tudnék sorolni.
De a hibridesített termelőkhöz képest bizony úgy 10 évvel előrébb jár.
Azok csak termelni tudnak.
A valós hibridek meg már energia központok. Termelnek, vezérelnek, elosztanak, ellátnak, UPS-ek, .... -
Reggie0
félisten
Miert ugrana meg? Nem a napelem donti el, hogy mennyi aramot vesznek ki belole, hanem az inverter. A napelemnek abba van beleszolasa, hogy mennyi aram all rendelkezesre(a napsutes intenzitasanak megfeleloen). Ahogy a 230V 16A konnektor aljzaton se 16A folyik barmit is dugsz be.
-
Hohocali
aktív tag
Lehet abból probléma, ha a Deye inverter PV2-es bemenetén több, mint 5kW panel van (betartva a többi elektromos speckót)? Vagy csak vágni fog, és ennyi?
Amúgy a linkelt forum szerint a Deye válasza 10kW-os inverterre:
10KW has 2-way MPPT:
Mppt1: 26a, the maximum DC input power is 8667w.
Mppt2: 13a, the maximum DC input power is 4333w. -
Hohocali
aktív tag
válasz
eric.cartman #53669 üzenetére
Lehet átsiklottam felette, de próbáltad, hogy a PV2-ből az egyik PV1-be dugod a sztringet? Úgy is 5kW a korlát?
-
asdf_
veterán
válasz
eric.cartman #53664 üzenetére
Na, megnéztem, -15 fokon 832V lesz 15 ilyen panellal. De még -5-ön is 811V.
Meg mondjuk ott lesz még érdekes a Deye 13A limitje, amikor egy ilyen STC-n 13,19A-s panelt rádug az ember, hogy egy fehér murvával már lehet, hogy a bifacial miatti nyereséggel megugorja majd a 13A-t. -
robi-k
őstag
válasz
ftamas0201 #53698 üzenetére
Az én körzetem úgy látom, hogy nem zárolt, bár már most is jobb időjárás esetén 252-254 V a hálózati fesz (családi házas övezet, sokan telepítetek már napelemeket, többen 10 kW maghaladó kivitelben).
Pontatlan a nyilvántartás. -
313313
addikt
válasz
Szerintem meg úgy sz@r az adatbázis, ahogy van. Ránéztem az én trafókörzetem is zárolt, csúcsidőben 242 volt van fázisonként. Itt márciusba lesz 3 éve, hogy 1,6kVa-os trafót helyeztek üzembe....
Másrészről meg azt mondják a cégnél nem lesz zárolt TR körzet vagycsak kevés: 1 nem bírnak mérni, nincs elég műszer/ember etc, 2 inkább felnyitnak mindent, mert ami zárolva marad 2024.01.01-el azt 2 éven belül újítani kell, arra meg nics pénz/akarat. Inkább fizetik a panaszkodóknak a havi 5k-t....
-
jdeutsch
tag
Mielőtt bárkinek is úgy tünne, nem vagyok a Deje prókátora, valóban komoly hiányosság a részükről ezek "elhallgatása". De ha valaki telepítés előtt körűltekintően jár llacee fórumtárs által linkelt forum 1,5 éve elérhető, és ott már akkor rávilágítottak a Deje ezen "hiányosságaira".
Ha valaki saját részre telepítette, az minimális költség és munka ráfordítással megoldhatja. ( természetesen a telepített rendszer bekerülési költségéhez viszonyitva)
Ha kivitelő készitette a rendszert, javítsa ki (oldja meg) garanciába! / Azután érvényesítse,- ha tudja,- költségeit az importőr felé/"Csak korrektül kellett volna megírni a datasheetet és akkor nem lenne jogos a reklamáció."
Ebben teljesen egyet értünk, ha megnézed a Deje Magyarország honlapját, "agyon fényezik" magukat! Ezért írtam fentebb a "menyasszony" hasonlatot. -
asdf_
veterán
válasz
jdeutsch #53710 üzenetére
Ha figyelmesen olvastad amit írtam, a Deye is megfelelően kialakított "környezetben" tökéletesen működhet.
Az a baj, hogy a megfelelően kialakított környezet feltételeit utólag ismered meg, amikor már pofáraestél. Csak korrektül kellett volna megírni a datasheetet és akkor nem lenne jogos a reklamáció.
-
jdeutsch
tag
válasz
llacee #53709 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, fórumtársaknak vannak "elvárásai" mondván hogy a Fronius, az SE invertereknél akár 1 sringre is kötheted az összes panelt, - természetesen a feszültség és áram limit figyelembe vételével,- és működni fog rendesen. Sőt a froniust akár 50%-al (összesen 150%) túl is napelemezheted.
Ha figyelmesen olvastad amit írtam, a Deye is megfelelően kialakított "környezetben" tökéletesen működhet. -
jdeutsch
tag
Hát igen, "nem is olyan szép a menyasszony, mint amilyennek lefestették"? , viszont cserébe jó drága! Mindettől eltekintve ha megfelelően van kialakitva hozzá a rendszer, akár tökéletesen is működhet. Közel ugyanazt tudják a "mezei" inverterek töredék áron, - igaz nincs hálózati engedélyük, de ha valakinek már van működő rendszere azt nem is nagyon érdekli!
-
Hohocali
aktív tag
válasz
MrZed001 #53692 üzenetére
Azért ezt a speckót illene beletenni a doksiba minimum.
Nálam most szopás lesz, 8+8 (8db egy sorban, és 4+4 kétsorban) panel van ellentétes állással, és 16 (8+8 kétsorban) lesz azonos állással. Át kéne pakolni a 16-ból 2+2-öt, de egyrészt nem erre építettem ki az állványt, és baromi hülyén fog kinézni, hogy "lólépésben" lesznek a panelek. -
hevepapa
senior tag
válasz
Borisz76 #53702 üzenetére
Azért az érdekes, hogy a tik-tok miniszter azt mondta a napokban, hogy az ország 93%-án nem lesz korlátozás január 1-től és most itt hirtelen "találtunk" 3 települést ami ebbe a 7%-ba tartozik. Tudod hogy ez nem egy felmérés és messze nem reprezentatív, de akkor is érdekes. Azt fel sem tételezem, hogy a miniszter hazudott volna....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Hajdúszoboszló
Nálam is zárolt.Elviekben pedig jönnek *majd* lassan rendszert telepíteni ( 100%-s pályázat keretén belül ).
Pár napja írta nekem a telepítést végző cég :
Hamarosan lehívjuk az előleget az ÉMI felületén és bízunk benne, hogy minél hamarabb kifizeti a Miniszterelnökség, azonban jelenleg elég sok pályázat be van adva végelszámolásra, ahol már megtörtént a kivitelezés és sajnos még egyet sem fizetettek ki, pedig több is van, ami már 2 hónapja fel lett töltve. Emiatt ügyvezetői utasításra jelenleg szüneteltetjük az újabb előlegek lehívását, amíg nincsenek kifizetve a végszámlák, mert cégünk nem tud megelőlegezni ennyi rendszert az ügyfeleknek. Az előlegeket eddig többnyire kifizették, de van néhány olyan ügyfelünk, ahol az előleglehívás is több hónapja volt és valamiért nem került kiegyenlítésre. Ezért kérjük, szíves türelmét! Nekünk is az a célunk, hogy minél hamarabb rendben lezáruljanak a pályázatos ügyeink. A kivitelezésre minden esetben az előleg kifizetését követően kerül sor. A kivitelezés után készre jelentjük a rendszert a Szolgáltatónál és a végelszámolást a Szolgáltatói szerződések aláírását és az óracserét követően tudja pályázatírónk feltölteni a rendszerbe a végszámla alapján, a szükséges dokumentumokat csatolva.
Köszönjük türelmüket! -
hevepapa
senior tag
válasz
Én is leellenőriztem kíváncsiságból. Itt sem lehet csatlakozni majd. Csongrád megyei kisvároska. Azt nem tudom itt mennyi trafó van, de az biztos hogy a környékünkön nem sok napelemes rendszer van. Nálam a 4 év alatt szerencsére sosem volt túlfeszültség probléma. Mindenesetre furcsa.
"Az Ön által megadott azonosító körzete 2024. január elsejétől is zárolt, egyelőre nincs lehetőség a betáplálásra (az önfogyasztás csökkentésére viszwatt védelemmel ellátott HMKE itt is telepíthető)."
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politikai mémek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple TV eladó
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest