- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Izzé
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó 2 tűs 92 vagy 120mm-s ventit? Passzív 7600GS-re kellene. -
szabofighter
csendes tag
sziasztok.Ati Radeon 3650 videokarimról szeretném lecserélni a gyári hűtést,de nem tudom,hogy milyen hűtőt vegyek rá.Az Arctic Cooling termékeit nézegettem,és meggyőztek,tehát azok közül kellene valamit választani.Meg nem tudom,hogy ha leszedem a gyári hűtést,a sokat emlegetett VRM hűtése mekkora gondot fog okozni.tudnátok nekem segíteni??
-
Shono
aktív tag
A thermal tape- nak mi a magyar neve, és honnan lehetne szerezni?
Cél: VGA hűtő replace (mire leszedem úgyis elszakad ami rajta van) -
Neoteric
addikt
Hali
Ez a hűtő elég lenne szerintetek egy GTX 275-nek?
Nem nagyon találtam róla leírást, gondoltam hátha van itt valakinek tapasztalata róla.GTX-re a Twin Turbo nem megy rá, így az most eladó, ha vkit érdekel.
-
xrvman
őstag
Meg se moccan a felulete az acetontol (acetonos koromlekk lemoso), sot vettem fix-o-moll tol Kleber-Ex et is es az se csinal semmit fulpucolo es rongy dorzsolgetesere.
Am itt irjak hogy mikent kell eltavolitani, ezt meg probalgatom, persze mindezt a hutobordan csinaltam meg csak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__47179-a-megszaradt-pillanatragasztot-mi-oldja-fel -
AndrewTdi
addikt
válasz
gainwardgs #3288 üzenetére
Ennyiért szinte akárhonnan.
argep.hu -ról vettem. Az én kontaktom nem tudta ezt beszerezni. -
AndrewTdi
addikt
válasz
gainwardgs #3286 üzenetére
6500 átlagban
-
AndrewTdi
addikt
Miért nem lehet elég? Nekem egy 4870-en műxik a Twin Turbo, simán 40 fok a kártya úgy, hogy automatice kezeli a hűtést. Játék alatt max 55, és olyan halk, mintha passzív lenne (majdnem).
(ha azt nézzük, hogy a gyárinál alapból 75fok, akkor szerintem a 4890-re is simán elég lehet) -
papi20
tag
válasz
gainwardgs #3282 üzenetére
Én ma hajnalig kerestem de nem találtam, csak a sima Twin turbót.
-
Viper26
nagyúr
A Twin Turbo nagyon jó, csak ajánlani tudom, kb egy hónapja van meg, nagyon csendes.Egy 9800GT-n használom, a gyári zalman hűtéstől a hangomat sem hallottam már
Amit viszont észrevettem, hogy pár napja ez egyik venti - bár halkan - kicsit zörög.Lehet hogy csak össze kell kopnia még a dolgoknak, legalábbis remélem.
Összességében jó vétel. -
Gerisz
addikt
Havernak is az van 4850-en. Én azt ajánlom, hogy mikor megérkezik fordítsd meg benne a ventit, hogy a kártya felé fűjjon. Minden alkatrésznek a hőmérséklete jelentősen csökken. Nem csak a mi méréseink alapján hanem a tesztoldalak mérése alapján is. Egyébként jócskán magasabb (vagy szélesebb) mint a kártya
-
papi20
tag
Csak eldöntöttem.
Rendeltem egy Scythe Setsugent.
[link] -
papi20
tag
Vagy egy Scythe Musashi jobb lenne?
-
jeni
félisten
válasz
Mákdaráló #3273 üzenetére
Hát nem én voltam az a barma aki Loctite pillanatragasztóval rögzítette a CPU Alu (állítólag egy Celeron 2000 hűtőborda volt rajta) hűtőbordát egy VGA kártyára.
HA lett volna esze de ezek szerint nem volt neki,mert vesz másik VGA hűtést rá legyen az passzív vagy ventis,és nincs gond,vagy azt a hűtőt a lyuk szerint átfúrja a VGA rögzítése alapján és két csavarral természetesen hűtőpasztával bekenve rögzíti.
El lehet képzelni miért volt olyan forró a mag a kártyán,nem is volt rajta rendesen,ráadásként működés alatt leesett róla. Ki tudja milyent kárt okozót a lapon azzal a leeséssel. -
jeni
félisten
Én tudom ki az a nagy barom aki mesternek képzeli magát. Még szóltam neki és ráadásként meg is sértődött. Előzőleg egy memória hibás ATI 9550 vga kártyát küldött és rám kente,hogy nem értek hozzá.Ha nagyon akarjátok tudni ki az,privátban elküldőn a nevét,itt van a prohardveren. Egy biztos,tőlem nem kap piros pontot,ráadásként megkérdeztem tőle mekkora a DDR 1 memória azt a választ kaptam,hogy 512 és erre küldőt 2 db 256 DDR 400 ramot,bár azt még nem próbáltam ki
-
xrvman
őstag
Sziasztok, igaz ez a nagy VGA huto topic, de ennekem egy egeszen kicsi VGA-m van, de azt is szerencsetlenul vettem, Az elozo tulaj, rarakott egy nagy hutobordat, mondvan passzivnak igy elmegy, jo is lett volna, de pillanatragasztoval tette fel. Erdekes modon lejott viszonylag konnyeden, hanem a kerdes hogy vakarjam le a magrol a pillragot?
A hutobordarol meg csak lecsiszolom, de magrol valahogy nem merem, bar az az erzesem ott is ugy kell majd csinalnom. -
papi20
tag
Sziasztok. kellene egy kis segítség.
Tegnap vettem egy Msi Cyclone 4890-es kártyát a régi 4850 oc helyére. Retentően hangos volt a gyári hűtése és nem kicsit melegedett. Vettem rá egy Artic Cooling Accelero S1 Rev 2-es bordát + Turbo Modult. Még melegebb lett a kártyám.Na ez mitől lehet?
Volt már hogy meghaladta a 100fokos határt is. Egész pontosan 120 körüli értéket.
-
Mákdaráló
tag
Hello,
Arra talán tud valaki válaszolni, hogy a Thermaltake DuOrb (vörösréz) hűtője - mivel nem igazán látok pontos adatokat, és a számokban különben sem igazán bízom - mennyire zajos terhelés közben?
Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? -
Májsztró
addikt
válasz
Daffni2 #3257 üzenetére
Próbáltam úgy is ,hogy csak azokra tettem , meg ,hogy az összes apróra. Semmivel nem lett jobb. Gyári fesz alatt 0,165 V-al is 90 fokra melegedtek játék alatt. Furmark felvitte 100-re. Most kaptam egy javaslatot ,hogy a ref hűtő fém keretét tegyem vissza ami a ramokat és a VRM-eket hűti. Vissza is dobtam , és így javult a hőmérséklet kb. 20 fokot. Egyébként azt nem értem ,hogy amikor a VRM-eken rajta volt a süni , akkor sem volt semmi különösebben meleg hőmérséklete. Sem a kártyának . Szóval kézzel nem volt fogható az a 100-120 fok sehol sem
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Van egy 4870-esem meg egy Scythe Musashim. A 4870-es ilyen [link] csak kék, de az végül is teljesen mindegy. Nos , felapplikáltam a Musashi-t a kártyára de a bekarikázott helyekre először tettem aztán nem tettem semmit. Gondoltam ezt az alapján ,hogy a Ph-s tesztben sem tettek oda semmit. Amikor raktam rá bordát akkor 5 mp kellett ahhoz ,hogy 120 fok fölé menjen , amikor nem akkor meg mondjuk 8 mp kellett. Ref hűtővel viszont szépen elvan a VRM. Ezt hogyan lehetne megoldani ? Előre is köszi a segítő hsz-eket !
-
Mákdaráló
tag
Hello megint,
Gondolom kissé túl specifikus volt a kérdésem, ezért egyszerűsítek. Találtam egy Zalman ZM80D-HP passzív hűtőt, az érdekelne, hogy egy halk 8cm-es hűtővel megtámogatva elbírja-e a 3870-esemet, és ha majd cserélem valamikor - elbír-e valami erősebbet is?
üdv
-
mmcc02
tag
Bocs az ökörségért
csak nem néztem meg
s ha elfáradt, ki lehet cserélni?mert hogy legalább 5 éves.
mmcc02
-
mmcc02
tag
Szia. Bocs, de nem értem: rá kell próbálni.
mmcc02
-
mmcc02
tag
Sziasztok!
Van az egyik haveromnak egy regi 128MBos NVidia videókártyája.A múltkor nála voltam, furcsa égett szagot éreztem, gyorsan kikapcsoltuk a gépet, ház oldala le, végigszagolgatni az egész gépet: a vid. kártya volt. Lehűlt, bekapcs gép, a venti nem forgott. Belöktem, utána jól ment.....Restart, utána megint nem indul. S ezt csinálja mindig, amikor bekapcs gép. A ventit be kell lökni...
Mit lehetne csinálni, hogy rendesen menjen? Vagy lehet kivetni az egész vid.karit?
Előre is köszönöm a választ,
mmcc02
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy az Arctic Cooling Accelero Extreme Pro, vagy vmi ilyesmi GTX 275-re avló verziójáról még mindíg nincs semmi infó? mármint már megjelent rég, az ára sem húzós, sztem sokal jobb, mint a a gyári MSI 2 ventis OC hűtés.
a hanggal sincs semmi gondom, márpedig a jelenlegi gyári hűtő sem túl csendes, haRivaTunerben felhúzom 100%-ra, sztem az AC-é sem veszélyes. csak nem találom sehol. vkinek esetleg van vmi használható infója? -
JetiRulez
őstag
Az a helyzet, hogy megpróbáltam neki segíteni hűtőt keresni, de még az általad említettnél sem írják le, hogy jó-e a 7000-es szériára. Vagy ezek a szériaszámok nem is számítanak annyira? Mert pl. a régi 8600-ról származó hűtőm rápasszolt haverom 7600-as kártyájára, de ebben az esetben nem illeszkedik.
nem_tom: Van egy olyan érzésem, hogy ennek csak úgy érhetsz a végére, ha tényleg utánaérdeklődsz.
-
Vaze
őstag
Hali ezek a tipusok jok hozzá
ATI: Radeon X1650, X1600, X1550, X1300, X1050, X850, X800, X700, X600, X550, X300, 9XXX, nVIDIA: GeForce 7600, 7300, 6600, FX 5950, 5900, 5700 Ultra, FX 5600, 5500, 5200,
GeForce 4 Ti, MX sorozat
- anyag: alumínium, vörösréz
- méret: 140 x 188 x 32 mm -
G4ga
őstag
Sziasztok.
MSI 4890 Oc hoz keresek valami komoly hütést.
A gyári hangos.
Egy VF1000esem van. de a kapott kis kék bordák kevesek a VRM hütéshez. Van valami ötlet.A Thermalright kilöve, nem fér a TRUE 120 és a Kama wing hütöktöl.
Esetleg Arti Cooling?Segitséget elöre is köszi!
-
nem_tom
őstag
üdv
GF 7200GS kártyámhoz kerestem hűtőt, de nem találtam sehol. vki nem tud ajánlani egyet, lehetőleg minél olcsóbban?
előre is köszi!
-
Mákdaráló
tag
Hello Mindenki!
Egy Sapphire 3870-esem van, gyári hűtője irritálóan hangos, szeretnék helyette egy csendeset.
Nézegettem a PH apróhirdetéseit is, sok érdemeset találtam, de hűtésben azért nem vagyok nagyon otthon.
Olyan hűtés érdekelne, ami HALK, olcsó, nem valami hiperextrémpro, de teljesítményben megállja a helyét. Az sem gond, ha esetleg későbbiekben újabb kártyákhoz is kompatibilis lenne, és akkor sem köhögné ki a lelkét.Előre is köszönöm a választ!
Ui: A VGA alatt egy slotnyi hely van, alatta ott csücsül a SB Audigy 2 ZS kártya, amit nem feltétlenül kéne megfőzni.
-
gainwardgs
veterán
Hol lehet kapni twin turbo pro vga hűtőt????
-
Stirbi
addikt
válasz
LordDarkness #3236 üzenetére
hát a s1+2*12esventi biztos,hogy halk megoldás a xigmatekot nemtudom neked megmondani esetleg jutuben less utána
-
Stirbi
addikt
válasz
LordDarkness #3234 üzenetére
a xigmateknak 5heat pipeja van,accelero s1 nek meg 4 , árban ugynott jösz ki xigamtekkal és az s1+2x12esventi -vel
szoval inkább xigmatek
-
LordDarkness
aktív tag
szerintetek melyik lenne a jobb megoldás egy 4890-hez XIGMATEK Bifrost vagy A.C. s1rev2+ 1 vagy 2db 12cm venti
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő hogy kicsiny VGA-m ra valami ocso hűtőt vegyek....
Radeon HD 3600 -ra mit tudnátok ajánlani?Köszi
-
LordDarkness
aktív tag
Elméletileg igen.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! XFX 4830-ra keresek valami olcsó hűtést, olyan 5-6 k körül. Mit ajánlotok?
-
Stirbi
addikt
Üdv
srácok egy accelero s1-en az ac turbo module hozza ugyanazt a hütési teljesitményt, amit egy 12e házventi ?
-
Insolent
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, mégpedig Sapphire 5850-em gyári hűtőjét szeretném lecserélni, mit ajánlotok?
Én specia kinéztem egy Artic Cooling Accelero TWIN TURBO Pro-t
na most ezzel az a bibi hogy a leírásba csak 5870-hez van kompatibilitás, de vajon jó lenne az én karimhoz is?Vagy egy másik szépség egy Thermaltake ISGC-V320
Melyiket javasolnátok a gyári helyett?
Vagy akár más márkára is vevő lennék, lényeg hogy jól hűtsön a cooler és ne legyen bitang hangja.Előre is köszönöm aki tud segíteni
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek olyan emberkét keresnék akinek van XIGMATEK Bifrost VD1065 arra lennék kíváncsi hogy a vga kivezetések felé menyire ér ki a gpu felfogatástól és milyen magasan van a hűtő alja.
-
Vaze
őstag
válasz
LordDarkness #3221 üzenetére
na az még jobb akor
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Volna egy Ati Radeon HD 3600 - as Vga aminek a ventije sajna elég hangosan megy!
Az volna a kérdésem hogy lehet e ellene tenni valamit?
Csak azt ne irjátok hogy vegyek rá másikat mert sajna most nem menne!
Szal várok pár okos ötletet.
KösziÜdv...:Zoli
-
Dragon
tag
Helló!
Egy x1650-om van a venti rajta feladta a szolgálatot. Hol tudok rá venni újat? Nem kelll semmi extra. Csak működjön. Eddig is azt tette..
Köszi
-
Tomi7887
aktív tag
Üdv! Milyen passziv vga hűtőt ajánlanátok egy sapphire 3450-re? Mert ami rajta van aluminium az elég szerény és alapon is jóval 60 felett fut.
Segíthet egy átzsírozás?
Mi az ami egyáltalán rámenne?
-
stork13
aktív tag
válasz
LordDarkness #3211 üzenetére
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! 5770re keresnék valami halk hűtőt. Az l2 proról tudok (ami beszerezhetetlen) esetleg más létezik erre a vgara? pl. Zalman VF2000 Led szerintetek jórá?
-
Arkar
aktív tag
Üdv.!
Valakinak van tapasztalata Thermaltake Duo Orb VGA hűtűről HD4850-en?
Válaszokat előre is kösz!
-
bzs73
őstag
válasz
Ace Ventura #3208 üzenetére
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
4770-en cserélném a gyári asus formula hűtést.Mit javasoltok?Passzív is jó lenne, de az AC-k nem mennek fel ráL2 pro-t sehol sem lehet venni.Esetleg más alternativa?
-
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi #3205 üzenetére
Általában nem jobb, kábé ugyanolyan - alapjáraton, VGA vezérléssel. Mondjuk direkt 12V mellett jobb a hűtési teljesítménye mint a gyári hűtőknek, de akkor már annak is van közel ugyanakkora hangja. A gyári mondjuk egyáltalán nem csendesek, még a Gigabyte esetében sem, amin egy jó nagy Zalman (VF-1000 ha jól emlékszem) hűtő van, ami sajna nem fordulatszám vezérelt, kvázi állandó (nyilván nem alacsony) fordulatszámon üzemel. Sajnos a HD4870 eléggé melegedős (és nem csak a GPU) ezért nem tudnak halkak maradni - az amúgy kellően hatékony - gyári hűtők, mert akkor nincs megfelelő hűtés, és akkor még tuningról szó sem volt.
Összegezve: a TwinTurbo kábé ugyanazt a szintet hozta mint egy jó gyári hűtő, csak annak nem hallod a hangját. -
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi #3202 üzenetére
Nem lehet passzív hűtéssel hűteni, mert nagyon meleg marad a kártya (nem csak a GPU). Egy Accelero TwinTurbo még éppen elégséges hűtést biztosít úgy, hogy a VGA vezérli, és semmi hangja sincs. Saját tapasztalat, szóval jó és halk. Ami kicsit jobb hűtést biztosít, picit drágábban az az utódja, a Pro verzió... azt nem tudom, mennyire beszerezhető.
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Van egy Asus EAH 4870-em és szeretnék rá valami jófajta passzív hűtést. Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Esetleg tud valaki ajánlani valami passzív hűtőt ami legalább annyira hűt mint a gyári? Vagy érdemes-e lecserélni passzívra, fog tudni úgy hűteni? (a gyárit nem szeretem feltolni mert nagyon hangos
)
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Egyedi ékszerdobozka
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!