- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nem csak, hogy elvileg hanem gyakorlatilag is. Sőt! Ha a gyári hűtő teljesítménye rossz, vagy hangos, ahelyett kimondottan ajánlott.
Nálam az XFX GTS250 - most, hogy hűvösebb van - idle 40 fok, load 55 fok úgy, hogy VGA-ra van kötve tehát az vezérli, és teljesen hangtalan.The Lord: látva a TwinTurbo kitűnő ár/teljesítmény arányát - valamint azt, hogy gyakorlatilag hangtalan - nem hiszem, hogy megéri küszködni vele.

-
szasanyi
félisten
válasz
The Lord
üzenetére
Sztem azt is hűti elégséges szinten, de ha van kicsit több (~7k) akkor AC Accelero TwinTurbo! Brutális hűtési teljesítmény, extra halk üzem. Épp a 9600GT amivel példálózika gyártó, mivel jelentősen (!) hűvösebben tartja a GPU-t mint a stock hűtők.
-
The Lord
tag
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy Gigabyte Radeon HD4550-re milyen hűtőt ajánlotok ami nem drága de tuti jó hozzá!!??
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Tri-sli re adtam a fejem,az a gondom hogy a legfelö kártya szinte izzik 115 fok.
Nincs valami ötlet hogy mivel,hogyan hütsem?
Egyépként mi a max höfok amit még elbir?
3x gts250 -
sklopp
őstag
válasz
cheatergs
üzenetére
Igen, le kell szedni, sőt meg kell tisztítani, pl. alkoholos vattával. Az Accelero-hoz nem kell paszta, a gpu-ra csatlakozó felületen rajta van, a ram bordákon vékony fólia a tapadó felület, felrakás előtt óvatosan le kell szedni a fedő papírt. Egyébként a mellékelt szerelési útmutató lépésről-lépésre képekkel mutatja a felrakás menetét.
-
cheatergs
senior tag
Bocs, ha nem ez a topic, de nem találtam mást. Radeon 3850 gyári hűtőt cserélek Accelero Twin Turbóra. A RAM-okról le kell-e szedni azt a gumiszerű pasztát (egyik lejött a hűtővel)? Az Acceleróhoz nem jár hűtőpaszta. Két RAM-on van egy nagy borda, én azt rajta hagynám. Előre is kösz!
-
sklopp
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Biztosan jobban jársz, elég szerencsétlen dolog kifogni egy hibás példányt többezer hibátlan közül, úgy látszik a svájci technika is produkál néha hibát. Remélhetőleg az újabb hűtő már teljes megelégedésedre fog szolgálni.
-
varsam
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Lehet hogy hibás volt pár heatpipe és nem tudta rendesen elvezetni a hőt, előfordulhat...
-
sklopp
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Valamit nem jól csináltál ha ilyen meleg volt a gpu. A Twin Turbo az egyik legjobban sikerült hűtő, hatásfokra, csendességre egyaránt. Nálam a 3850 kártya idle 36-45 fok között, szőrösfánk izzasztó alatt több perc után is 65 fok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Rosszul volt felrakva az a Twin Turbo! Ne viccelj már, nálam a 4870 GPU sem nagyon megy 65 fok fölé úgy, hogy még mindig halk. Idle 51 fokos, load 67 fok (vagy kevesebb). Az XFX GTS250-emen meg idle 40 fok, load 55 fok a GPU a Twin Turbo alatt, kisebb fordulatszám mellett! Úgyhogy hidd el: GTS250-re a legideálisabb, ár/teljesítmény bajnok hűtő az Accelero Twin Turbo.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
250GTs-re kellene egy jó kis halk hütő.Az S1, és az AC twin turbo között vacillálok.Egyszer volt twin turbo-m, de valami iszonyat melegen tartotta a karim.Egy 9800 gt-t engedett 70 fok fölé terhelve, mig az S1 passzivan is ilyesmit produkált.Ez mitől lehetett?Van az twin turbok között valamilyen szériahiba?Leteszteltük 4870-en is, ott is 18 fokkal gyengébben teljesitett mint egy S1+12cm venti.
Nem tudom, hogy érdemes lenne e újra beruházni egy ilyenre.
-
erdeklod0
csendes tag
Asus 8600GT kártyám hűtője kicsit kotyogni kezdett.
Hogy tudom ezt kicserélni? Az a gondom, hogy a venti középpontja nem esik egybe a felfogató csavarok négyszögének (valójában négyzet, de elsőre trapéznak látszik) középpontjával.
Ez természetesen akkor igaz, ha a borda marad.
-
Hexetra
tag
sziasztok... ez a dolog normális hogy majdnem 10000es fordulaton megy a cucc? oan hangja van mint egy zetornak.. de hameg lejjebb vexem akkor ien 80-90-100°c a cucc HD4850 sapphire 1gbs kártyáról van szó
-
szasanyi
félisten
válasz
cheatergs
üzenetére
Accelero Twin Turbo vagy Accelero S1 Rev2 van. Én az elsőt javaslom, mert
- ahhoz, hogy ne fűtse nagyon a házad a másodikra is kell legalább egy halk venti
- így kábé annyi lesz árban, mint az első, csak tákolhatsz is -
sklopp
őstag
válasz
cheatergs
üzenetére
Csatlakozom szasanyi kollégához, hagyd békén a passzív hűtő megoldást, tegyél rá Twin Turbo-t, abszolút csendes megoldás, ha valamely játék megizzasztja a vga-t, gond nélkül viszi alacsony hőfokon hang nélkül. Későbbi vga csere esetén simán áttehető sok más kártyára.
-
válasz
cheatergs
üzenetére
Elbírja. Legalább egy venti kell a gépbe, ami vagy befújja a friss levegőt a házba (ami aztán a nyomás miatt valahol úgyis kijön), vagy egy szellőztető venti hátulra.
Nálam elől szív egy Noctua, hátul nincs semmi csak a processzorhűtő meg a táp. A VGA passzív, de a friss levegő valamennyire azért éri...
Kép
Az egész gépet full passzívan használva sem ment a GPU hőmérséklete 80°C fölé (ami a gyári hűtéssel mindennapos jelenség, sajnos).Szerelés: Érdemes olyannal elvégeztetni, aki legalább kétszer csinált már ilyet. Viszont ha az utasítás szerint szereled fel a hűtőt, akkor nagy gond nem lehet. A csavarokat ne húzd meg tövig, mert akkor már a kártya is meghajlik. Addig húzd, ahol már rendesen tart, de még nem görbe a kártya.
-
cheatergs
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Aerocool Aeroengine II, de mindkét ventit kikapcsoltam zárt házban, h halkabb legyen.
Jó a twinturbo is, a lényeg, hogy nagyon halk legyen. Mondjuk életemben nem cseréltem hűtőt VGA-n, de már nem garis, úgyhogy ennyit megér.
Alternatívái vannak az S1-nek?
-
cheatergs
senior tag
Hellósztok!
A Radeon 3850 gyári hűtésének hangereje kikészített. Cserének az Accelero S1-re gondoltam, mivel ahogy elnéztem, azt passzívan is lehet használni. Elbír venti nélkül a kártyával?
-
-
sp@rtan
senior tag
Már kérdeztem a topicjában is,de ott nem kapatam választ.
Egy régi GF FX5700LE-re felmegy az S2?
Támogatottként írják:5700(Ultra)
Ezt valahogy nekem nem sikerült értelmeznem
Köszönöm -
harry
veterán
Sziasztok, ezen kívűl lehetn kapni valahol 2 oldalas hővezető ragasztó szalagot?
-
sklopp
őstag
válasz
szabofighter
üzenetére
Felteszem a kártyádon a venti csatlakozó 2 tűs, emiatt nincs fordulatszám visszajelzés. Ezen sajnos nem lehet segíteni. A GpuZ kijelzi, de csak %-ban.
-
sklopp
őstag
válasz
szabofighter
üzenetére
Sajnos nem csak a te kártyád nem támogatja, az én 3850-em sem jelez ki többet Everest-ben.
-
Satyricon
addikt
válasz
szabofighter
üzenetére
Lehetséges okok:
1. Lehet, hogy a Biosban elvan valami állítva
2. A videokártyád nem támogatja a többi megjeleníthető dolgot.
3. Lehet, hogy csak Vista, vagy újab oprendszereken válik elérhetővé.Jah, és ne nézzétek a plexire festett sárkányt, még csak béta verzió!

Jah2: Azért majd valaki válaszolhat a 2744-es hszemre!

-
Satyricon
addikt
válasz
szabofighter
üzenetére
Üdv
Itt vannak a képek, szerintem felesleges magyaráznom, hogy oldottam meg a dolgot:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Még annyit, hogy a csavar, alátét, az anya, és az a sarokvas Köbö 15-20 forintomba került, szóval nem kellett sokat kiadni értük.
, Nem nehéz megcsinálni, csak arra kell nagyon vigyázni, ha plexi oldallapra akarjátok feltenni mint például én is, akkor a csavar helyét óvatosan kell kifúrni, nehogy megrepedjen a plexi(fúrót nagy fordulatra, és óvatosan kell nyomni). Még arra is nagyon kell vigyázni, nehogy a kábelkötegek beleérjenek a ventibe, ezért Indítás előtt érdemes mégegyszer körültekinteni odabenn, nehogy valami gáz legyen. Egyszer én is megszívtam hasonló dolog miatt, de szerencsére akkori új 75.000 Ft-os videokarim megúszta, nemúgy, mint a 120as Maxtor winyóm!
Szóval... Első a biztonság!!

-
szabofighter
csendes tag
igen azt raktam.
-
Satyricon
addikt
válasz
szabofighter
üzenetére
Hátt... Nemtom. Előfordulhat.
Biztos az Ultimate Editiont raktad fel? Ha igen, töröld le,és takarítgass 1 picit a regcleanerrel, hátha valami még ottmaradt az előző verzióból. -
szabofighter
csendes tag
-
Satyricon
addikt
válasz
szabofighter
üzenetére
Üdv
Elküldtem pü-be azt az Everestet, amit én is használok(ide nem akartam betenni, nehogy warnt kapjak miatta) A képeket pedig hamarosan berakom, türelem!

-
Satyricon
addikt
Üdv Speed(R)
Pár hete olvastam itt ph-n, és különböző fórumokon is, hogy az Asus 8800 GTX nagyon forrófejű, és ha nem kap megfelelő hűtést, könnyen bekrepálhat. Ezért is figyelek oda mostanában a kari hőmérsékletére.
Ezért tegnap éjjel (alvás helyett
) kiagyaltam egy hűtési megoldást, amit ma ki is próbáltam.
Elég jól sikerült, ugyanis az alapjárati 69 fok helyett 52fokra hűtötte a GPU diódát:
[link] Persze ezt az eredményt az Asus Smart Doctorral együtt értem el (75%-os venti fordulatszámra állítva). Ezt kiiktatva, a hűtési megoldásommal pedig ennyit értem el:
[link]
Szerinted/tek ez a 2 adat mennyire mondható jónak?És köszi az eddigi segítséged Speed(R)!

ui.:Ha valakit érdekel a hűtési megoldás(amit nem nagy kaland összehozni) akkor szívesen teszek be róla képet. Jah, és az eredeti hűtést egyáltalán nem kell megbontani hozzá!!!

-
Speed®
titán
válasz
icecave
üzenetére
Reális, mindenkinek ekörül van a VRM. Ennél lejjebb csak normális bordával (nem a macskapöcs sünikkel) lehet vinni, vannak speciálisan erre való bordák, de én jobban bízok a homemade megoldásokban, persze kellő óvatossággal rögzítésnél. Egy jól megfaragott régi prociborda kitűnő lehet.
#2737 Satyricon
Biztosan nem jók rá, mivel a GTX nem G92 GPUval, hanem még a régi G80al szerelt, az nagyobb fizikailag sokkal és mások a furatok. Zalman VF1000 + RHS88, AC Xtreme 8800, vagy Tr HR-03 Plus az ami rámegy.
Zalmi elég gyenge de 5-6k használtan, AC szinte beszerezhetetlen, HR03+
Utóbbi mellé ha megoldod a RAMsüniket (nem nagy kiadás ugye), kiváló
-
varsam
őstag
válasz
szabofighter
üzenetére
Arctic Cooling Accelero S1 rev2. Ez talán még passzívan is lehűti a karid, de ha nem, akkor teszel rá egy 12centis ventit (mint ahogy én is) és tökéletesen, hangtalanul hűt.
-
Satyricon
addikt
Üdv
Bizti nemm1 rá? Én az 1ik pesti bolt honlapján nézegettem ezt a 2 hűtőt, de mind2 mellé kiírták, hogy 8, és 9es szériára való. Ezek szerint elírták.
Mind1. Nézegettem, keresgéltem a neten Xtreme 8800at, de eddig még sehol nem akadtam rá. Lehet azért, mert már nem gyártják? -
szabofighter
csendes tag
és egyébként a radeon 3650 hd-ra milyen hűtőt javasoltok a twin turbo-n kívül?? 5-6000ft os árkategóriában.
-
Speed®
titán
válasz
icecave
üzenetére
A VDDC a VRMek feszstab ICinek a hőmérséklete. Az a 80°C alatti terhelt érték nagyon jó játék közben, fánk irreálisan terhelő povervirus program. A valós felhasználásban mérhető értékek a fontosak, más nem érdekes.
Satyricon
Semennyire nem hűtik le, mert nem jók rá. Xtreme8800 ami rámegy. -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Én azt szeretném tőletek kérdezni, hogy egy accelero twin turbo, vagy egy scythe musashi hűtő mennyire hűti le a 8800 GTX-et? Most nekem alapjáraton 69 C, terhelve viszont 78-ra is felmegy. Tudnátok nekem erre válaszolni?
-
varsam
őstag
válasz
szabofighter
üzenetére
3650-re tökéletes az a hűtő (sőt még sok is úgymond). Ennyi pénzt még meg is ér sztem. Nekem Accelero S1 van, ahhoz is vannak alu hűtőbordák, teljesen jók, a semminél meg biztos jobb. Az a vga nem egy 4870-es top kártya, nem melegszik annyira.
-
varsam
őstag
válasz
icecave
üzenetére
Furmark a szőrös fánk teszt, ez kell neked, ez 100%-on hajtja a gpu-t.
(#2724) szabofighter
Te milyen kártyára tennéd, és mennyibe kerül?
Szerintem valamit ő rontott el, mert ha rendesen mennek a ventik, akkor nem lehet gond. A vrm bordák sztem nem illeszkedtek jól, azért emelkedett meg ennyire a hőfoka. -
Speed®
titán
válasz
icecave
üzenetére
Szőrös fánk a FUR-Rendering bench, de miért nem azzal tesztelsz amivel használod majd..játékok
Háttérben GPUz vagy ATT vagy Riva, vagy bármi, ami monitorozza az értékeket, aztán megnézed kilépve, hogy mennyire kúszik fel huzamosabb játék alatt max. Valami húzósabb grafikájú cuccal fárasztd.szabofighter
A VRM egyénileg változhat, de jellemzően 100 körül üzemel, komolyabb bordákkal lehet csak kordában tartani. Gondot egyébként nem okoz, csak ha nagyon fölé megy. Ez van, sokat kajál a kari kevés fázison..
Teljesen okés a TT a 4870re, 7Vtól felfelé szépen meghűt mindent ami kell. -
szabofighter
csendes tag
sziasztok.a vaterán nélztem 1 accelero twin turbo-t,de a tulaj elmondása szerint vanak vele gondok.íme a részletek:
1 alkalommal volt üzemben 10 percig. EAH4870-re tettem fel, de a VRM hőfok pillanatok alatt 124 fokon volt, ezért le is szereltem.A hővezető paszta pótlása is szükséges a csomagban nincs.
Maga a hűtés tökéletes állapotú, aki komolyan gondolja valószínűleg úgyis réz hűtőbordákat vesz. (egyébként csak a paszta hiányzik)
A mellékelt filléres alumínium hűtőbordák szinte semmit sem érnek.4870-es kártyára ill. a nagyobb testvéreire nem ajánlom, nem is igazán kompatibilis velük !azt szeretném kérdezni,hogy nektek erről mi a véleményetek??
-
Sziasztok!
Meg is vettem az XFX 4890 Black Editionra a Scythe Musashi hűtőt. Felszereltem, tesztelem.
Tudtok valami izzasztó tesztet?
Ezt találtam, de ez nemigen fárasztja le a vga-t full beállításokon sem, 60 fok fölé nem megy a GPU... (GPU-Z progival nézem).A "szőrös fánk teszt" pl. az melyik?
Legújabb catalyst-em van. -
Bécy
tag
Hi!
Le szeretném cserélni az Ati 4770 vga karim hűtését egy Arctic Cooling Accelero S1 Rev 2 hűtőre de a fórumokon nem derült ki rámegy e a karimra.
Légyszi segítsen valaki, hogy rá tudom e szerelni.Köszike
-
szasanyi
félisten
Igen, ez így van. Mondjuk nálam a VGA vezérli és idle kevesebbel teker, load meg hőfok függően vezérelt. Csak az elég nagy különbség, hogy ugyanaz a (VGA vezérlésre kötött) hűtő, ugyanabban a házban és konfiggal, de GTS250 esetén idle 40 fok load 55 fok, a 4870-en meg idle 54 fok, load 68 fok. Nagy gond nincs, meg halk is, csak ezek nem ideális hőfokok, és ez a hűtő nem tud többet. Ezért is mondtam, hogy a GTS250-ig bezárólak ideális, és a legjobb választás a Twin Turbo, de 4870-re sztem a Musashi alkalmasabb alacsonyabb hőfokon tartáshoz. Cserébe persze +4k többletért, amit pölö már sem akartam megfizetni. Tulajdonképpen sokban nem különbözik az állaspontunk, csak ennyivel akartam kiegészíteni. A másik két - általad említett hűtő - meg az áránál fogva nem jó alternatíva, ami ráadásul kevésbé beszerezhető.
-
Speed®
titán
válasz
szasanyi
üzenetére
Havernál van 4870/1GBon egy, 7Vra kötve, hangja alig van így ugye és a kari játékok alatt nem látott még 70+°Ct. 4890 meg picit kevésbé melegszik.
Lehet ugye S1el is játszani, de ott a VRM homemade lesz és +ventivel magas.
Egy biztos, bármelyik hasonló hűtő csak jól szellőző házban futja ki magát..az nem nyerő, ha egy alig szellőző házban kering 150W eldisszipált hő..
Ebből a szempontból szerettem kifejezetten az IceQ szériát, ill. tudom díjazni az nV viszonylag tűrhető hangerejű GTX hűtőit, és ezért szoktam felhozni alternatívaként helyszűkében lévő embereknek a GTX275öt.. -
szasanyi
félisten
A TwinTurbo jó kis hűtő és 7k-ért meg különösen jó vétel. NV 9600/9800/GTS250 kártyákra tökéletes, és hangtalan. Egy HD4850-re is elég halkan, de a 4870-re éppen csak elég, mivel igen melegedős fajta. Gyanús, hogy a 4890-re ez az ideális... valszeg 12V mellett elég lehet, de sztem ott azért már nem halk (igaz, sok gyári hűtő hangját még még úgy is csak közelíti), és még úgy is magasak lehetnek a load hőfokok.
Te egyébként próbáltad már olyan kártyán? -
Sziasztok!
Elolvastam, rákerestem, milyen hűtőket ajánlotok a 4890-es kártyákra.
Viszont én egy xfx HD 4890 Black Edition kártya hűtését szeretném halkabbra cserélni.
Légyszíves, ajánljatok olyat, ami ezt is biztonsággal lehűti, pesten beszerezhető valamelyik számtekboltban és halk, mert ez legnagyobb gondom a mostani hűtésével, hogy olyan, mint egy turbina, az én kicsi páromat zavarja.Előre is köszönöm.
-
szasanyi
félisten
Sehogyan. Az hűtő nem PWM ventivel van szerelve, és már kevés egy 8800GTS-re.Erre a rendkívül halk Accelero Twin Turbo a legjobb, azt rá is dughatod a VGA-ra, ami majd korrekten vezérli is. De kötheted közvetlen 7V (hangtalan és jól hűt!) vagy 12V (itt már van egy kis hangja, de nagyon jól hűt!) csatiba is, ami a dobozban van mellékelve. Nagyon jó hűtő, kedvező 7k-s áron!
-
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 8800GTS512 VGA kártyám amire tettem egy Zalman VF900-as hűtőt. Teljes terhelés alatt már csak akkor hűti le elfogadható hőmérsékletre a kártyát ha a max. fordulatszámon pörög. Egy tekergetős "FanMate" járt a hűtőhöz amit nem szeretnék használni, így most mindig max. fordulatszámon megy a venti.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell rákötni (ha egyáltalán rá lehet) a hűtőn lévő ventillátor fekete-piros-sárga (3) kábeleit a VGA kártya fekete-sárga-zöld-kék (4) csatlakozójára - így az tudná fordulatszám verzérléssel hajtani - ?
A venti kábelek közül ha jól gondolom akkor a fekete a -, a piros a + a sárga pedig "visszaadja" az aktuális fordulatszámot.
Előre is köszi!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi ebben. Köszönöm!

-
BemAnyó
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
AC S1 rev2 szerintem mai napig best buy, nekem ez volt a 8800gt -n és most a 4850 en is, ventik meg alaplapra vannak kötve azt kész, és ezt fogom rászuszakolni (már ha rámegy) majd a ref hűtős 5850 esre is majd valamikor jövő tavasszal ha lejjebb ment az ára

-
Picturemaker
őstag
válasz
Templomegere
üzenetére
Egy helyen láttam ilyet: "Akasa 2 oldalas hővezető lap".
-
Templomegere
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
az lesz az
1-2mm vastag -
frankesz0
csendes tag
hali egy asus radeon hd 4890 re milyen hűtőt ajánlotok sajnos referencia .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Crimson Desert
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálam az XFX GTS250 - most, hogy hűvösebb van - idle 40 fok, load 55 fok úgy, hogy VGA-ra van kötve tehát az vezérli, és teljesen hangtalan.

És ne aggódj, sokszor ennél sokkal drágább VGA-k hűtőjére is illet ez a leírás. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ott vmi gond van... ilyen magas nem lehet a fordulatszám, de ennek ellenére a GPU meleg.

, Nem nehéz megcsinálni, csak arra kell nagyon vigyázni, ha plexi oldallapra akarjátok feltenni mint például én is, akkor a csavar helyét óvatosan kell kifúrni, nehogy megrepedjen a plexi(fúrót nagy fordulatra, és óvatosan kell nyomni). Még arra is nagyon kell vigyázni, nehogy a kábelkötegek beleérjenek a ventibe, ezért Indítás előtt érdemes mégegyszer körültekinteni odabenn, nehogy valami gáz legyen. Egyszer én is megszívtam hasonló dolog miatt, de szerencsére akkori új 75.000 Ft-os videokarim megúszta, nemúgy, mint a 120as Maxtor winyóm! 

Mind1. Nézegettem, keresgéltem a neten Xtreme 8800at, de eddig még sehol nem akadtam rá. Lehet azért, mert már nem gyártják?