- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
luckyboi82 #4498 üzenetére
Egyik sem egy vastag darab, így ránézésre szerintem jók lesznek
A Setsugen 2 33mm magas, a Mushasi meg 35mm.
Annyi helyed meg csak van -
Zotya984
senior tag
válasz
sztenderrobi #4495 üzenetére
támogasd meg 2 db 8cm-s ventivel és olyan alacsony lesz a hőfok hogy csak na. A ventik befőttes gumi rögzítést javaslok.
-
patex1983
őstag
válasz
luckyboi82 #4496 üzenetére
S1 rev2 nekem is hűtött 4850-es VGA-t, de egy 12-cm-es 800 rpm-es venti is volt rajta, úgy teljesen néma volt és a hőfokok is elfogadhatóak voltak.
Venti nélkül, passzívan viszont szerintem kevés lenne az S1 rev2, ventivel meg foglal vagy 3 slotnyi helyet, ami nálad ezek szerint nem kivitelezhető.
Előtte volt egy Zalman VF-1000 LED hűtőm is a 4850-en, az is jó hőfokokat produkált, viszont a ventilátora annak sem volt a legcsendesebb terhelt állapotban, viszont a mostanidnál halkabb lenne és az el is férne. -
luckyboi82
tag
Sziasztok!
Nekem egy Gigabyte 4850 OC 1 Gb -re kellene valami nagyon low profile hűtő, mert nagyon keskeny a hely a pci-e 16 x és pci helyek között ( gigabyte g31m-es2l ) .
Accelero S1 rev 2 , az 18 mm magas, az jó lenne ehhez a kártyához? Ritkán játszok, sokszor nézek 1080p videót dxva móddal. Most idle 36°C a zalmannal, csak nagyon hangos.
Köszi!
-
sztenderrobi
csendes tag
Nvidia Geforce 9600GT 512MB videókártyára milyen hűtést javasoltok, mert állandóan 60-70 fokos és néha több is mikor kicsit komolyabb játékkal játszom és felmelegszik. Passzív hűtés van rajta, ilyen gyári hűtőpanel, de az nem elég.
Itt egy kép:
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zipzoomfly.com/images/product/10008633.jpg&imgrefurl=http://www.electronicsta.info/gigabyte-gv-nx96t512hp-geforce-i3469.html&usg=__WeG3b0IToBWwyYSfl-Do_IDTYyE=&h=180&w=180&sz=28&hl=hu&start=0&zoom=0&tbnid=eAoFJfDrmjAW9M:&tbnh=101&tbnw=101&ei=MKw1TojSOYmq8QOrpLChDg&prev=/search%3Fq%3Dnvidia%2Bgeforce%2B9600%2Bgt%2Bgv-nx95t512hp%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D677%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=157&vpy=140&dur=378&hovh=101&hovw=101&tx=87&ty=53&page=1&ndsp=6&ved=1t:429,r:0,s:0&biw=1024&bih=677 -
Zotya984
senior tag
No hát ez jó kérdéd. amit egyből találtam az egy Accelero L2 Plus de ezzel nem lennél kisegítve. megtudod mérni a furattávolságokat? akkor előbb tudok mondani értelmeset.
-
SpZ
senior tag
üdv
Beszereztem egy VTX 5770 1GB vga-t, játék alatt nagyon durván felpörög a ventillátor - ezzel nem is lenne baj csak elképesztően zavaró a többi halk venti között. Ezért szeretnék tanácsot kérni milyen vga hűtő menne rá ami extra halk és a hűtése is emberi. -
Zotya984
senior tag
Szia. A VGA amit használsz olyan 200-230W körüli fogyasztásra tippelek. Ezt meghűteni komoly feladat. VF3000F(GTX470/465) Ez megtudja hűteni jól és olcsón, de csak 2 kártyára jó!!! GTX465 és GTX470
Az Accelero XTREME Plus -t javaslom nem pedig az Accelero XTREME Plus II-őt mert az csak drágább és ugyan úgy meg kell vegyed VR003 -as kieget. Ez lejegeli a karidat és még halk is marad. E mellé még egy csomó más kártyára felmegy. Itt 12k körül van ha van náluk raktáron. -
horush
addikt
Sziasztok! Lehet, hogy vennék egy rendes hűtést a VGA-mra, ami egy Sparkle GTX465. Sajnos, csak két eléggé drága példányt találtam, ami elvileg jó rá, ráadásul az egyikhez még egy kiegészítő csomag is szükséges. Szóval szerintetek melyik a jobb, az Arctic Accelero Xtreme Plus II, vagy a Zalman VF3000F? Elvileg még az accelero xtreme plus 1 is rámegy, csak az meg nincs a pccgearnél, s kieg. csomag meg csak ott van, ha jól látom.. Tehát, ha két helyről rendelgetném, már drágább lenne, mint a rev2, ami gondolom jobb (ha nem, akkor szóljatok nyugodtan, én nem igazán értek hozzá
).
S esetleg valamivel olcsóbb nem lenne nekem jó? Mert 16-17k-t nem igazán szántam rá.. Most GTX470-ként használom, így azért tud melegedni rendesen, de azt sem bánnám, ha halkabb lenne egy kicsit. Szóval esetleg van 10k körül valami jó, ami rámenne erre a kártyára, és elégséges teljesítményt nyújtana halkan?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Zotya984
senior tag
válasz
huntermati #4483 üzenetére
Szerintem nem. Accelero XTREME 2900 a hűtő teljes neve és abból már látni hogy HD2900-ra van spécileg fejlesztve.
-
huntermati
aktív tag
-
massaf
csendes tag
Hello!Az imént megprobáltam húzni a csavarokon,sikerült is úgy gondolom nem húztam túl őket de amikor elinditottam és lefutattam volna egy win7 élményindex tesztett elöször teljesen bezöldült a kép ,újrainditottam majd ismételten lefagyott!Mi lehet a baj?Úgye nem sarkaztam le?
-
-
massaf
csendes tag
válasz
patex1983 #4478 üzenetére
köszönöm!Tehát akkor mehet azokba a kis alkatrészekhez is?Igazából én átlósan húztam rá és csak addig amig ment tehát nem erőlkődtem csak addig húztam amig simán ment!Jól szabályozza annak nincs baja!
Honnan veszem észre ha lesarkaztam?Azt egyből látni vagy csak egy idő után jön ki?
-
patex1983
őstag
szerintem nyugodtan használj pasztát, ahogy én is és rajtam kívül még több ezren..
Nem lesz baj, ha rámegy, legalábbis nekem még soha nem volt problémám, pedig pasztáztam már egy-két vga-t és sokszor észrevettem én is, hogy nem csak a magra jutott.
Az, hogy pasztázás után magas lett a hőmérséklet, meg a hűtő nem tökéletes illeszkedése miatt van, a pasztától tuti nem lehet. Esetleg nézd meg, hogy a ventilátort normálisan szabályozza-e a kártya, nem-e állítódott el valami. -
ronda
aktív tag
szerintem nem kell túlmisztifikálni ezt a hővezető paszta témát. a hőátadás úgy tökéletes, ha a két fémfelület végig egymásra simul, összeér. a kettő közti egyenetlenségeket hivatott feltölteni a paszta. tizenpár éve elektronikában még jó volt a sima "LZS" csapágyzsír is. én is sima szilikonzsírt használok és semmivel sem melegebb a cucc mint a gyári ragaccsal. a proci felülete biztos hogy tök sima. a hűtőé is elég jó kell legyen. egy vékony réteg szilikonzsír elég. nem kell gombóc amit szétnyomsz, hanem simán az ujjaddal húzol a procira egy vékony réteget. ha melegszik akkor ott borda felfogatási gond van amit akármilyen csodapaszta sem fog kiküszöbölni.
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Hűtést cserélek a procimon.
Hogyan néz ki egy jó pasztázás,felrakás? Mennyi paszta kell?
Egyszer felraktam már az új ventit,de az egy nap után is elcsúszott,elforgott a procin,pedig jól volt lefogatva. Leszedtem,és a paszta még nyálkás volt,nem kötött meg.
Sajnos nem tudom,hogy a felrakás után milyen állaga kell,hogy legyen a pasztának.
valaki esetleg tudna informálni?
köszönöm!
üdv. -
massaf
csendes tag
Hello!Segítene valaki ,hogy hogyan pasztázam újra az ati eah 4770 formula videokártyám?
A problémám az ,hogy leszedtem a gyári ragacsot és egyszerűen ujrapasztáztam a magot!Sajnos ez után nem tudom hűteni mert felmegy 80 fokra és ez eddig nem volt,tehát csak romlott a helyzet!Valaki tud valami ötletet ,hogyan tudnám ugy pasztázni ,hogy az tuti legyen? -
patex1983
őstag
Nekem is volt Galciator-os VGA-m, egy 4850...hát részvétem hozzá...
úgy visított, mint egy disznó
Nem tudom az Asus hogy tud ilyen elcseszett hűtőket csinálni...Mindenképp valami Arctic hűtőt javaslok én is, esetleg próbáld az AC S1 rev2-t (az enyém így mutatott a 4850-en), csak erre tákolni kell egy ventit, vagy megveszed hozzá a Turbo Modult (bár azt nem tudom mennyire halk, de egy 12 cm-es ventivel az
) vagy amit a kolléga ajánlott az Accelero TWIN TURBO Pro-t. Ezek jófélék, elérhető áron
-
Lest4t
aktív tag
válasz
Zotya984 #4463 üzenetére
És ez a hűtő mennyire kompatibilis felfelé ( rámegy jobb vga-kra is, illetve azokat is képes lehűteni) ? Vagy mi a határ, amire még elég? Ezt azért kérdem, ha egyszer netán kitalálom, hogy újítanék valami jobb vga ra?
Lehet hülye kérdések, csak elég kezdő vagyok e téren.
szerk: bár most látom ott van a lista, amire felmegy.
-
Lest4t
aktív tag
Ilyen kártyám van, a képen látható gyári hűtővel. Ennek a hűtője milyen minőséget képviselhet?
Abszolút kezdő vagyok a témában. Játszani nem igen játszom.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hűtőt ajánlotok, amivel rohadt halk lesz? Persze, azért ne legyen 100 fok, ha éppen netán mégis játszanék egy évben 1 szer. De összességében a csend a fontos!
aida64 a gpu diódánál 46-48 fok közötti értéket ír.
(vettem már a procira is egy normális coolert, most ezen gondolkodom)
Ha már volt hasonló kérdés, akkor bocsánat a duplázásért.
-
patex1983
őstag
válasz
CaNNa3IS #4456 üzenetére
Nem hiszem...Bár a gyártó honlapján nem találtam erre vonatkozó adatokat, és a kompatibilitási listán sem szerepel a GTX 460, bár attól még jó lehet rá, utána kell járni, lemérni a csavarok furattávolságát, a kártya méretét stb...
Egyébként ha erre dobsz egy 800 rpm-es hangtalan ventit, úgy már tuti elviszi, már ha felmegy rá
Egyébként itt van egy jó pár VGA hűtő teszt
-
patex1983
őstag
válasz
Zotya984 #4454 üzenetére
A Thermalright HR-03 elég dúrva
Mondjuk nincs 600 gramm, de nem is a súlytól függ a hővezető képesség... -
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Passzív hűtőkre milyen lehetőség van. (AC S1. rev 2-őn kívül).
Valami nagy kellene. Ventik nélkül olyan 600gr-os de inkább az fölötti. -
ronda
aktív tag
előzmény: megadta magát a a vga ventim, konkrétan elkezdett hangoskodni, (zotac 9800 gt). azt mondták a szervizesek (a cégnél ahol szám.tech cuccokat vásárolok), hogy tegyek rá egy nagy légszállítású akármit és kész. így is lett, rákerült egy 12 centis coolink a maga 60 légköbméteres teljesítményével.
nem ragozom tovább, a gpu caps viewer-el izzasztva 90-94 fokos. volt aki azt mondta nem gond, volt aki azt mondta így hamarosan kidugja a nyelvét. aztán Undoroid megkérdezte: jól szellőzik-e a házam. ez szöget ütött a fejembe és elkezdtem kísérletezgetni.
napok óta a meglévő ventiket felhasználva, azokat ide-oda helyezgetem, hátha valami olyan konstellációt sikerül elkapni, hogy pár fokkal hűvösebb legyen.
és most amiért ennyit írtam:
a ház elejében egy 8 centis (40 légköbméter/óra)
hátul egy 12 centis (60 légköbméter/óra)
a vga-n egy szintén egy 12 centis (60 légköbméter/óra)
a gép oldala levéve, izzasztás folyamatban, kártya 91-94 fok, proci 40 fok, alaplap 25 fok, a három vinyó 37-37-38 fok.
és ekkor odateszem a szobai álló ventillátort a gép oldalához és várom a csodát.
már-már a benzinkúti forintszámláló pörgését várnom a hőfokmérőre pillantva -csak itt lefelé- de nem történik semmi.
kb 5 perc után hármas fokozat. a vinyók lejjebb mentek 32-33 fok környékére, de a vga stabilan 91-94 fok.
szóval ezek szerint a házam amúgy is jól szellőzik... -
patex1983
őstag
Üdv!
Meg tudja valaki mondani, hogy ezzel a VGA-val milyen normális hűtők kompatibilisek (halk legyen és hűtsön rendesen)?
AC S1 rev2 rámegy esetleg? -
luckyboi82
tag
Hali!
Ha egy l2 pro-t 2pin-el rosszul kötöttem be, akkor tönkremehetett? ( lehet fordítva kötöttem be, nem volt sok fény
) az aláírásomban lévő vga meg tudná hajtani amúgy? a gyári zalman-t váltaná ha működne....
-
Gabor1092
tag
Hali!
Szeretnék venni egy használt 4850-es videokártyát és akitől venném az adna hozzá egy ZALMAN VF1000 típusú hűtőt.Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e megvenni a hűtő miatt és hogy a hűtőt esetleg tudom-e alkalmazni a legújabb videokártyáknál.
Előre is köszi a választ
-
Fluke
tag
Zotac geforce gts 450re ramenne az ac twin turbo, de lehet eleglenne a accelero l2 az is rámenni? Ez nem az amp edition kártya csak a sima, nem tudom ezen leszerelhetoek e gyari dolgok.
-
b0jan
csendes tag
Sziasztok!
Everestel 62° mértem GPU diódára, de amint elkezdek játszani 76-80° körülire felmegy.
Nem nagyon értek ehez tudnátok esetleg segiteni mit kellene csinálnom?
köszi -
ronda
aktív tag
válasz
Undoroid #4438 üzenetére
próbaképpen beletettem az oldalába a hátuljából leváltott kissé csapágyas12 centis 1200-as coolermastert, de semmi változás. nem igazán a kártya alá fúj, inkább pont az élére-fölé. olvasgatom a fórumot. gpu caps viewer-el 95 fokos lett 10 perc után. asszem accelero s1 rev2 beszerzése lesz a megoldás.
-
Undoroid
őstag
Szia ronda!
Szerintem próbálj meg egy másikat is feltenni mellé, ha elfér...úgy biztos jobb értékeket kapsz majd! Ha nem fér el, akkor egy 80mm-es ventit 5V-ról járatva...
A gépházad jól szellőzik? Az sem túl jó, ha csak bent kering a meleg levegő! Gyorsan felmelegszik a masina!
-
ronda
aktív tag
üdv!
én is lecseréltem a kártyán a hűtést. gépcsere után elkezdtem halkítani. venti csere-bere, stb...
szóval a vga maradt a végén a leghangosabb [link]. kivettem belőle a gyárit és rá aplikáltam egy 12 cm-es 800 rpm-es (8,5dB/A) coolinket ami 60 légköbmétert szállít óránként [link]. kicsit nagy, de elfér.
a 30 fokos szobában alapjáraton 58-60, 3Dmark vantage, vagy játék közben 75-80 fokos. szerintetek nyugodt lehetek, vagy vegyek rá valami komolyabbat? -
teko99
tag
sziasztok! az lenne a gondom,hogy 1éves Asus AH 3450-es 512Mb-s AGP-s vga-m ventillátorja igencsak zúg,és ez nagyon zavar! Namivel én nemnagyon értek hozzá,titeket kérdeznélek hogy mien Hűtést vegyek rá,ami nemis olyan drága,de hasznos is! Előre is köszönöm mindenkinek!!
-
kurtz
aktív tag
heló
megvettem az új vasat a vga 1 asus gtx 560 dcu1 lett 810mhz alap órajellel és 4004mhz effektív ram órajellel ha minden igaz ezt 1 progival lehet rángatni egészen 910mhz 4482 mhz ig ezen az órajelen már 86fokos a vga [furmark 1280x720 8xAA] gyári órajelen pedig 82fok
ez hosszú távon még nem ártalmas ?mivel azért ilyen túlhajtásnál már eléggé megjön a hangja: milyen hűtőt kellene vennem rá ? [a gtx 560ti vízhűtés ha jól tudom nem kompatibilis ezzel a gtx 560al így marad a léghűtés]
az egész 1 define r3ban van jelenleg 2 ventivel [hova lenne érdemes ventiket rakni? már ha az segít a helyzeten, természetesen anélkül h túl hangossá válna]előre is kösz
-
syberia
veterán
-
Directors
senior tag
válasz
syberia #4426 üzenetére
Nos lecseréltem a ventit rajta.Találtam itthon egyet.Rádugtam az alaplapi csatlakozóra.
2000-es a fordulatszáma most.A videókártya max hány fokig melegedhet?
Illetve túlmelegedhet? Vagy ha túlmelegszik akkor újraindul a gép,nem megy tönkre a videókártya?
Bár kétlem,hogy ez lenne mert ez nagyobb venti. -
syberia
veterán
Sziasztok, ebben tudnátok segíteni?
#4423) Directors: én a helyedben leszerelném a gyári ventijét és
vennék rá egy olcsó 80-92mm-es halk ventit, gyorskötegelővel rögzítheted rá. -
Directors
senior tag
Üdv!
Van egy ASUS EAH 4670 HDMI 512Mb-os videókártyám és sajna elég hangos a venti rajta.
Tudnátok ajánlani egy hűtőt hozzá? -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
A dell D630 notimat újrapasztáztam, és ebben a Nvidia video van, amihez jön egy külön hűtőborda a procitól!
Namár most a procit pasztázni kell, de a videokártya meg a chipset nem pasztás megoldással van, hanem valami kétoldalas ragasztós hűvezetős cuccal!
Ez is kell néha frissíteni? Lehet cserélni? Hol lehet kapni? esetleg nem lehet valamivel kiváltani, hogy pasztázni lehessen?
Mert ha játszok akkor 85 fok a video! Ami szerintem kicsit sok! -
-
tomy67
csendes tag
sziasztok,
megköszönnék egy kis segítséget, Testvérek.
Elfáradt az ASUS GTX295 TOP kártyám 8cm-es coolere.
Valahol kapható ilyen kis országunkban vagy van valami kereskedelemben beszerezhető
komplett hűtés rá? Eddig nem találtam rá sajnos sehol -
Vigneau
félisten
válasz
huntermati #4415 üzenetére
Elvileg az AC S1 is jó hozzá - ha jól emlékszem.
-
Vigneau
félisten
válasz
huntermati #4413 üzenetére
Ha nem akarsz hűtőt cserélni, akkor a 2. verzió a jó.
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok ebben szeretnék segítséget kérni.
http://logout.hu/bejegyzes/huntermati/8800gts_hutes_mod/hsz_1-100.html
-
Xmodule
őstag
Tegnap megjött az AC S1 Rev. 2 -es borda. Fel is tettem a GTS250 -re. Hát passzívba idle 70fok volt :/ úgyhogy rátettem egy AC F12 es ventit 520 as rpm -en. Így most idle 45fok. Mondjuk az is igaz, hogy még első felrakásnál passzivba a gyári pasztát használtam, de aztán mikor leszedtem és installáltam rá az AC F12 -öt utána MX2 -vel pasztáztam újra.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy EVGA 8800GTS 320MB kártya hűtőjét rá lehetne rakni egy Zotac 8800 GT-re?
-
sith7
félisten
Sapphire Radeon HD 6850 - re milyen hűtőt ajánlotok ?
Upsz már látom 2 post - tal feljebb
-
fifth81
tag
Sziasztok,
Van egy Asus Ati Radeon HD 6950 videokari aminek a kovetkezoek az ertekei:
Idle: 40-45 Celsius
World of Tanks (full graf 16x elsimitas) vagy Crysis 2 full graf: 80 CelsiusA fenti ertekek szamomra soknak tunnek, de talan Ti mint jobban hozzaertok megtudjatok mondani hogy kezdhetek e parazni vagy sem hogy egyszer elsul a GPU? A kartya alig 2 hetes es egy Cooler Master 430 Elite hazban tartozkodik.
Esetleg ha gazos akkor ezen a kartyan lehet vhogy hutest cserelni mivel ellegge massziv kis doboznak tunik. Kb mint egy fel tegla elso ranezesre
A merest egy GPU Monitor neveztu progival csinaltam, mivel az everest nem ismerte fel sem az alaplapomat (Asus P8z68 -V ) sem a videokarit.Koszike
-
Stirbi
addikt
válasz
jaffa 2843 #4403 üzenetére
68xx-re ac twin turbo pro
ha a furattáv egyezik akkor a 69xx-re is felmegy szerintem.
-
doc
nagyúr
sziasztok!
nem tudom melyik topicba illene leginkabb a kerdesem, ugyhogy bedobom ide...
hutobordat mivel tudnek ugy felragasztani, hogy az biztosan tartson? nem szamitogepbe kell, igy eros razkodasnak is ellen kell allnia -
sziasztok!
milyen aktív vga hűtők kompatibilisek a radeon 69xx szériával? azok amikhez csak 68xx van írva azok abszolut nem mennek rá, vagy amikor a hűtők megjelentek akkor még nem volt 69xx és nem írták oda őket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!