- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GomezGTS
tag
-
Speed®
titán
válasz
GomezGTS #5196 üzenetére
Véletlen talán..pasztát pedig vékonyan szokás adagolni, azért rosszabb.
Egyszerű egyébként. Ha így, alapon, semmi piszka nélkül lehal pl. egy Vantage/DM11 alatt, vidd el garizni..mert ez nem normális
Aztán ha lehet, ne ilyet kérj vissza..vanak jobban sikerült példányok is.
-
GomezGTS
tag
válasz
GomezGTS #5195 üzenetére
Sziasztok!
(ide is bemásolom)
A tegnapi napom elvevő esettel (VTX HD6850) kapcsolatban vannak fejlemények.Beszaladtam venni pasztát...adtam neki gazdagon, és leszedtem a régi megszáradt gyári pasztát.
Nah, most kb háromnegyed órát játszottam vele, vagy többet is talán. Aztán 80 fok fölött olyan 82-83 foknál ismét elkezdte a csíkozást, majd narancssárga háttér mellett fehér függőleges csíkokkal elhallgatott a vga. Kiléptem, újraindítottam és szokásos módon, most minden rendben.
Tehát összességében a magon lévő paszta cseréjével most nem másfél percig bírta hiba nélkül, hanem 45-50 percig, amíg fel nem szaladt 80 fokra.Ha garanciában visszacserélik, (márpedig vissza kellene) akkor sem hagyom rajta ezt a sz@r hűtőt...eleve sem akartam, csak még nem találtam jó árban rá, de ez úgy látszik meg is bosszulta magát.
Szóval lehetséges, hogy a paszta újrakenésével ekkorát változott a dolog, vagy csak véletlen egybeesés, és jöttek az UFÓK?
-
GomezGTS
tag
Már 65 foknál is bezizisedett...ez már nem is tudom mi lehet. Felkerestem a céget e-mailben akikhez garis, de a halál __szán vannak...Zalaegerszeg, úgyhogy nemtom hogyan érvényesítem a gart. Holnap még újrapasztázom és megint megnézem, ha akkor is KO, akkor tényleg csak a gariztatásban bízok.
Egyébként a problémák akkor is jelentkeztek, amikor nem futottak ilyen olyan figyelő progik. A tuningolást meg még csak meg sem akartam próbálni rajta, de hát még így is képes volt elfeküdni gyári értékekkel.
Egy viszont biztos...ref hűtős kártyát többet az életben nem veszek, VTX-et meg pláne.
-
Speed®
titán
válasz
GomezGTS #5189 üzenetére
GPUzvel tudod a háttérben is figyelni, esetleg Everest/Aida naplózás funkció.
Érdemes lenne megfigyelni, terhelve meddig megy el, ha 42%on hagyod
Egyébként ja, drivert le és valami másikat fel, ill. a tuningprogikat is kapd le..
Hátha valamelyik bekavar a vezérlésbe és elmelegszik..bár Win alatt fura -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Valamelyik nap levettem az XFX 4850-em hűtőjét. A RAM chipeknél ilyen elég vastag hővezető cucc van, ha azt leszedem, akkor gondolom nem elég simán csak pasztával megkenni a chipek tetejét, mert szerintem akkor össze sem érne a 2 felület.
Ilyet vastag hővezető anyagot lehet kapni vagy mi a teednő?
A GPU-t simán csak elég lenne pasztázni szvsz, mert arra szépen felfekszik a borda. -
GomezGTS
tag
Eddig a ventivel foglalkoztam, az van, hogy most abszolút semmi gond nincs game közben. Mintha mi sem történt volna. Ha a ventit belövöm 42%-ra akkor 77 fok, ha meg auto-fanra teszem, amikor 80%-on forog a venti, olyankor meg 76 fok. Eddig auto-n használtam a kártyát és úgy csinálta mindazt amiket leírtam. Most megint ugrott a kép egy pillanatra amikor auto-n hagytam de gyorsan kiléptem és megnéztem az értékeket...a már említett 76fok volt.
Lehet, hogy fogok egy drivert is frissíteni...de az egész furcsa nagyon. -
GomezGTS
tag
Terhelve még nem sikerült megnéznem, mert fekete képpel megáll az élet és nem reagál semmire, azaz a háttérben megy a win, mert hangok vannak, de amugy semmi.
Most teszek fel egy progit aztán gyorsan megnézem mennyi game közben. Ha sikerül
A "kezd megfáradni" dolog az azt jelentené, hogy szted megfekszik a kari? -
GomezGTS
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném (ugyanezt bemásolom majd egy vga problémák topikba is).
Van egy VTX3D HD6850 1 gigás kártyám, és a gyári hűtője van rajta. Nem vagyok vele megelégedve, de most már olyannyira nem, hogy mikor bekapcsolom pl a Witcher 2-t, kb 1 perc működés után fekete képernyőt dob be, vagy vékony szürke csíkokkal spékeli meg, gyakran előjele van, mégpedig elkezd ugrálni alul egy sávban a kép a game-ben.
De volt példa már arra is, hogy windows alatt ment el így a kép, viszont vissza is jött szinte azonnal.
A SpeedFan szerint win alatt kb 50 fokos a kártya max. Játék alatt nem sikerül ellenőriznem, mert tök sötét képernyő marad és csak a reset segít.A kártyát használtan vettem, kb másfél hete talán (van még rajta gar). Eddig nem volt gond vele, tegnap kezdte a hülyeséget. XP alatt működött rendesen, most felkerült a win7 és egy nap játék után másnap már így fogadott a game.
Szerintetek mit tegyek?
Köszi!
Üdv!
-
-
Speed®
titán
válasz
Neil Watts #5182 üzenetére
A műanyagokat le lehet venni, pattintósak. A két szélső hőcső közt viszont vágni kell és utána a különváló blokkot tartó csövet felhajlítani.
Anno csináltam a 4850X2mnél, ennél jobban meg kell hajlítani..0 esztétika :S -
-
Speed®
titán
válasz
Neil Watts #5175 üzenetére
Gyorskötözővel rá lehet rakni, semmi problémát nem okoz
Az a vágott bordás mod egy S1 Rev.2. átalakítása, elírta a tag..
Az S2 rövidebb, annál lehet nem is kell vágni. Viszont 2 hőcső.
Arról nem beszélve, hogy furattávban se biztos, hogy jó lenne.. -
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #5178 üzenetére
Ezt passzolom.
Annyira nem vagyok megelégedve az L2-vel..
Alapon 10 fokkal hűvösebb mint a gyári Vapor-X,de 3 óra BF3 után felmelegedett 68-69 fokra max fordulaton. A hőt tök jól leadja a bordának,tűz forró. Vajon ha ráraknék egy 12-es ventit javulna valamit a helyzet? Nem fedi le teljesen a bordát ez a 9-es.
-
válasz
Neil Watts #5175 üzenetére
Esetleg erre valaki?
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #5176 üzenetére
Hmm,érdekes!
-
-
Speed®
titán
válasz
HollyBoni #5172 üzenetére
Felviszi a fordulatot fullra? Miért nem szabályozod le picit? Nekem anno 4830on volt, az hasonlóan fűt, ott sem volt szükség a teljes fordulatra.
Másik ventin nagyobb ventit (12es pl.) értett szerintem, annak van értelme.
Igaz, a gyárinál egy teljes magasságú /25mm 9es is jobb, de nem sokkal. -
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #5170 üzenetére
2000rpm-en megjön a hangja,nekem húzva van a kártya,annyit amennyit enged az afterburner és úgy 65 fok alatt tartja. Alapon 35,nem 37. Bár szerintem nincs olyan 2000rpm-es venti,aminek nincs szélzaja.
SIMÁN rárakható egy másik venti a hűtőre,nem is kell gyorskötözőzni! Kell 4db alátét,leszeded azt a műanyag cuccot ami takarja a kártyát,és azokat a csavarokat használod ami azt rögzítette. Raksz mindegyik csavarra egy alátétet,pont rámegy egy 8,vagy 9-es venti.
-
Speed®
titán
válasz
Neil Watts #5170 üzenetére
Halk, még teljes fordulaton is (ahol nem fog menni sosem 5770el).
Venti lepattintható és kötözővel rögzíthető természetesen a saját.. -
-
Zsamolzsa
tag
Nah hát ezt a márkát ismerem,és nem nyerte el tetszésem.A ház első ventije ez a márka alapban 400-500 között forog,ha manuálisan húzok rajta és felmegy 900-1000 RPM-re akkor mint egy elektromos kávédaráló olyan hangja van a gépnke (Nem ér bele semmibe és jol is van bekötve)
-
Zsamolzsa
tag
Jah látom és ez ár és teljesítmény arányban JÓ?Mert a 10k ára nem sok.Megbízható márka ez?
-
Zsamolzsa
tag
Sorry de megörülök a hangjától és nem élvezem az SWTORt.Ezért lenne fontos.
És milyen ventiket vegyek a videó kártyára ami halk és jó,és egy manuálisan vezérelhető hűtöt a ház elejébe?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Zsamolzsa #5163 üzenetére
Hányszor akarod még beírni? Ráadásul egyszerre beírod vagy 3 topikba is.. Vegyél új hűtőt.
Látom,beírtad a léghűtés topikba is.. Még hány helyre?
Már válaszoltak egyszer.. Új hűtőn kívül szerinted még mit tudnál csinálni? Rakd ki az udvarra a gépet..
-
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #5161 üzenetére
Nekem is Vapor-X 5770-em volt,talán 43 fok volt alapból. Elől egy 12-es,oldalt egy 12-es,hátul egy 9-es. Az Accelero S1 valszeg nem fog rámenni,nekem nem ment rá a Twin Turbo Pro,nagyon hátul van a GPU ennél a Vapor-X típusnál. Csak az L2 Plus ment rá,most is épp az dübörög a gépben. Alapon 37 fok.
-
Sziasztok!
Van nekem egy Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X-em, egy CM Elite 370-em, benne egy Noctua 12cm-es NF-S12B-ULN (oldalt felül) 700 RPM-mel megy asszem. Elől egy SWIF2 fullon (lehet hogy nem SWIF2, már régebben raktam be), meg felül is egy. Kb 10 dB hangja van a gépnek így.
A hőmérséklet a Phenom II esetében így 32-35 °C alapból.
A VGA viszont alapból 47-48 fok. Az nem sok egy kicsit? Rakjak be még egy noctuat a másik alá esetleg?Vagy az jobb megoldás, hogy veszek egy Accelero S1 Plus-t, rakok rá 2 darab 12-es Noctuat? Elég lesz annak a légszállítása?
Mit ajánlotok?
Üdv. core2
-
Zsamolzsa
tag
Burkolt VGA 1 db hengeres venti van benne.Ha nekem a hngja bosszanta ventinek,akk milyen megoldát tudnázok ajánlani hogy 75 'C környékén legyen csak?
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Zsamolzsa #5155 üzenetére
nálam szintén giga 6870 giga van, hasonló a helyzet, én úgy oldottam meg, hogy AMD VISION Engone Control Centerben engedélyeztem az AMD overdrive ot, manuálisan 40% húzom a Fan Speedet, és így 77C körüli a GPU. Eszméletlen hangja van így már a hűtőnek, viszont nem ég szénné a VGA. Nálam a hang annyira nem mérvadó játék közben, fülessel gamelek
-
Zsamolzsa
tag
Sziasztok.Nekem nagyon melegszik a vidi karim?Nem vágom mért?85 'C fokot is eléri 1920*1080 HIGH grafikán?Mit tegyek???
Rendszer :
-Gigabyte GA-P55A-UD3
-i5-760 LGA1156
-Gigabyte HD6870
-Chieftec CFT-600-14cs
-GEIL Value Plus DUAl Channel GVP34GB1600C8DC
-Thermaltake V3 Black -
HollyBoni
veterán
Ráment az L2 Plus,10 fokkal hidegebb Furmark alatt,és nagyon csendes!
-
bazsy1981
tag
válasz
LordDarkness #5151 üzenetére
rá van csak pattintva egy kerettel, leveszed és szépen gyorskötözővel rá lehet erősíteni
-
bazsy1981
tag
válasz
LordDarkness #5148 üzenetére
halk nagyon ha nem forog 100%-on
pwm-et nem tud, sajnos csak alaplapi csatival+speedfannal tudod vezérelni hogy halk legyen, vagy feszzel tekergeted -
Speed®
titán
válasz
LordDarkness #5148 üzenetére
Ha visszaolvasol, vannak vele tapasztalatok, jók is, rosszak is. Ha a szabályzás megoldható a vidkariról, jó, de ha nem, kellemetlen tud lenni. Az is igaz viszont, hogy 460on leszabályozva is bőven elég a Gelid, és úgy halk.
A Deepcoolt nem ismerem konkrétan, keress valami tesztet róla..Réz vs. nikkelezett réz..szimpátia kérdése csupán szerintem..dizájn.
-
bazsy1981
tag
válasz
LordDarkness #5145 üzenetére
ez egy gelid icy rev 2es ugye?
asszem nekem is ilyen van, jo kis cucc -
Speed®
titán
válasz
LordDarkness #5132 üzenetére
Az alunak hitt felület nikkelezett réz többnyire, minimálisan rosszabb a hőelvezetése, viszont nem oxidálódik, így ez az érték konstans.
-
LordDarkness
aktív tag
Bocs a két hszért 2db képet nem engedett egyszerre.
-
LordDarkness
aktív tag
Akkor illusztrálom is őket így hátha felkeltem a figyelmet.
vagy
-
Speed®
titán
válasz
HollyBoni #5140 üzenetére
Nem gondolom ezt, alapvetően én is pártolom a 3rd party megoldásokat, de csak akkor, ha további kártyákra is átrakható, ill. igény van a csendre.
Csak ugye nálad az a szitu, hogy a kártya értéke nem akkora, hogy érdemes legyen költeni rá..a ventit egy ~1ks PWMes ACvel pótoltam volna a helyedben, aztán 25 körül eladva kicsit rápótolva ott a HD6850 pl.. -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Menyit számít az,hogy gpuval érintkező felület rézből készült vagy aluból? Ha jelent valamit akkor nem tuningolok.
-
Matthisa
tag
Sziasztok tudom nem ide tartozik de nem találtam topicot! Az lenne a kérdésem h az alaplapomon található északi híd chipsetet milyen pasztával kell pasztáznom (CPU hőpaszta jó rá? Fehér hagyományos) illetve a régit mivel szedhetem le?
-
bazsy1981
tag
válasz
GomezGTS #5126 üzenetére
hát van, eddig fesszel szabályoztam de noob voltam mert az alaplapi csatira volt rádugva és q-fant nem vettem ki a biosba azért nem tudtam szabályozni szoftveresen, így most nagyon fasza lett, mert a speedfannal szépen tudom szabályozni hány foknál mennyivel menjenek a ventik a vga-n és gyakorlatilag halktalan lett mert, már 70%-on is csak kb 67-68fokig engedi felmelegedni, akkor meg csak olyan 1600 körül pörögnek max, ugyhogy egy hatalmas UP gelidnek, olcsó és jó választás!!!
annak nem ajánlom aki PWM-el akarja szabályozni a vga csatijáról mert azt ugyebár nem tudja!!! de alaplapról speedfannal tökéletes!
-
Speed®
titán
válasz
HollyBoni #5120 üzenetére
Igazából ha így is halk és hűvös a karid, nem is értem a váltási kényszert.
De ha az a kérdés, halk-e az L2 Pro, "leszabályozva hangtalan" a válasz..
Egyébként a vaporx bordája jóval gyengébb és a venti is kisebb/véknyabb.
Rákeresve a kártyád topikjában, vegyes tapasztalatok vannak, de javulna.
Szerintem egy tesztet megér, ha más nem, tapasztalatnak is megteszi ;p -
HollyBoni
veterán
Kicsit elbizonytalanodtam.. Nem nagyon dícsérik az L2 plus-t,elég magas hőfokokat látok tesztekben. Az én Vapor-X hűtésem szinte ugyan ez mint az L2,csak vékonyabb a borda jóval,de megfogja a kártyát 62 fokon elég alacsony ventifordulattal. Legalább ilyen jól fog teljesíteni egy L2 plus is?
-
GomezGTS
tag
Na, ma megnéztem egy Thermaltake hűtőt, ami felmenne a 6850-re. Nagyon jó áron adta volna a tulaj, de akkora nagy dög, hogy nem fér be a házamba. Istentelen óriási, ekkorát még életemben nem láttam. Lehúzta volna a vidkártyát is sztem
Szóval mit tudtok javasolni, milyen hűtőt tegyek rá? Nekem azt mondták, hogy már a TwinTurbo is határeset volna rá, pedig az sem olcsó. Eléggé tanácstalan vagyok, mert nem akarok milliókat költeni rá, ugyanakkor zajt sem szeretnék a házból kihallani, de azt sem akarom, hogy melegedjen. Tuningolni nem fogom, szóval nekem az lényegtelen lenne.
Szerintetek?Köszi!
-
Dumm-dumm
csendes tag
válasz
GomezGTS #5091 üzenetére
Helló
Köszi a válaszodat végül is csak annyit szeretnék hogy hűvösebb legyen nem nagyon szeretném hogy meghaljon azt szeretném hogy még 5 év múlva is menjen.Terhelés mellet 60° C környékén van és ezt szeretném lejjebb vinni.Te melyik Arctic-ot ajánlanád most van 15 ezer forintom(bár ki tudja meddig..). A tunning nálam csak is akkor jön képbe ha kell hogy tudjak rendesen játszani (szóval elég ritkán mivel 1024*768as felbontáson is low grafikával is el vagyok egy játékkal ha meg van a játék élmény).
-
HollyBoni
veterán
Nem megy rá vapor-x 5770-re a twin turbo pro,buktam 7k-t. Kurv*jó!
-
Werkly
őstag
Egy VGA akkor is lehet hibás ha működik? Értek it túlmelegedésre terhelésre. Tesztelő programok léteznek? Nem FurMark-ra gondolok. Kösz!
-
patex1983
őstag
válasz
Sopijani #5109 üzenetére
Nekem is volt olyan kártyám, ugyanúgy "cicergett", mint neked
Én így oldottam meg -
Sopijani
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy asus gtx 550 ti top kártyára rámegy -e az accelero twin turbo2 hűtő?
A gyári alapjáraton valami cicergő hangot ad és idegesít. -
Speed®
titán
válasz
bazsy1981 #5103 üzenetére
Nem lehet rávenni, mert a vidkari nem feszültséggel szabályoz, hanem impulzuszserű feszültséggel, az időközök variálásával. Ha egy venti nem erre van tervezve, nem egészséges így szabályozni..ezért írtam a PWMes ventiket.
Nem nagy költség egyébként, de persze ha lejjebb véve is elég, tekerd le. -
Matthisa
tag
hol lehet ilyet(Anódizálás)?am az érintkező felületet simán nyersen akarom hagyni!
-
-
bazsy1981
tag
hát már nagyon nem akarok rá költeni, ha egy kicst le tudom halkítani tökéletes lesz , sztem ha 1500-as fordulatra leviszem őket kussba lesznek és kb 75ra melegszik fel a kártya.
azért megírom hogy mire jutottam hátha segítek másnak is a választásban
azért jó ám ez a gelid -
Matthisa
tag
Sziasztok!Tudom h nem ide illik! De nem láttam topicot!! Most csinálok egy mosfet hűtést giga laphoz! szerintetek lefújhatom az alu bordát hőálló festékkel?
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest