- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
polonic #1460 üzenetére
Nekem az Invista Coolmax anyaga jött be nagyon (Zajo használja pl - Xeric shirt, de ebből van a BACB - British Army Combat Baselayer is tudtommal) ár-értékben bajnok.
Illetve van dekás "feszülős" is, az is nagyon jó, bár abban futni szoktam inkább.
-
polonic
félisten
Tanácsot kérnék felszereléssel kapcsolatban.
A north face technikai pólók, vaporwick anyaggal milyenek? Gondolkozom, hogy vennék pár pólót.
Icebreaker pólóm már van. Eléri azt a szintet a nedvességelvezetésben? -
zoo8800
veterán
válasz
Drótszamár #1456 üzenetére
Alias OKT?
-
Drótszamár
őstag
El Pannonico
-
daczkó
aktív tag
Sziasztok.
Júliusi indulással megcsinálom egy barátommal az El Camino-t. Pamplonából indulunk, és kicsit tovább megyünk Santiago de Compostela-nál, mert az óceánig akarunk eljutni. Napi 20-30km-t tennénk meg. Régebben csináltam teljesítmény túrákat (Pl: Gerecse 50 (10 órás szintidővel)), de az utóbbi 2-3 évben szinte semmi. Vendéglátásban dolgozom, szóval rohangálok egész nap, a lábaimnak bírnia kell.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki megcsinálta-e már? Ha igen, milyen tippeket tudna adni? (A lehető legnomádabban szeretnénk élni, sátrat viszünk, csak akkor megyünk szállásra / hasonló helyre ha nagyon muszáj, vagy a mosást nem tudjuk másképp megoldani [Tudtok valamilyen természetes tisztítószert ajánlani, amit használhatnánk mondjuk patakban?])
Illetve a legfontosabb kérdés: túracipő vagy túra bakancs? Milyen márka? Karrimor megteszi? -
-Mike-
addikt
Jövő héten Kinizsi100. Május 30, szombat.
-
Nimrod
addikt
válasz
Kimmuriel #1446 üzenetére
Viszonylag drága a mostani oltóanyag, azt hiszem 8000 Ft körül van egy vakcina. Ha nem volt korábban, akkor ebből három kell. Első kettő ugyanabban az évben, majd az ismétlő rákövetkező évben, aztán emlékeim szerint három évente egy emlékeztető. Aggódtam is, mert nekem emlékeztetőhöz már nem lehetett kapni a régi oltóanyagot. Elvileg ami most van összetételét nézve ugyanaz, csak jóval drágább. Nekem annak idején osztálytársnőm halt bele, szóval meggondolandó. Lehet sosem lesz benned, lehet pont a kertben a fáról pottyan rád. Bennem még nem volt, kutyában viszont egyszer igen, pedig se patak, se kijárás, csak simán az udvaron szedte össze.
-
Maximum1
őstag
válasz
Maximum1 #1444 üzenetére
Ezt jól leírtam, tehát amit fehérrel jelöltem az volt az út és azt vágtam le, azt mutatja a fekete vonal.
-
Maximum1
őstag
Letértem az ösvényről és elég nehezen tudtam visszamenni az útra, a végén susnyáson kellett átküzdeni magamat, lehet ott szedtem össze + egy fa alatt üldögélve ebédeltem, akkor kerülöm ezeket a helyeket.
Oltásokban meg nem bízom, sokszor többet árt mint használ.
Köszi a tanácsokat.Itt azt a kis kunkort vágtam le, de patak meder volt ott és a túloldala nagyon sűrű, látszik is hogy kicsit mentem a mederben is, kerestem a helyet ahol feltudok jönni.
-
Nimrod
addikt
válasz
Maximum1 #1439 üzenetére
Van oltásom kullancsra, illetve van nálam kullancs csipesz. De alapvetően ritkán térek le az ösvényről vagy mászok be olyan helyre, ahol nagy az esélye kullancsnak (esős idő után bozótos, stb.). Még nem is volt eddig bennem, pedig kellett már csúsznom-másznom, illetve volt olyan érzésem, hogy ez után a susnyás után biztos lesz bennem, aztán mégsem.
-
polonic
félisten
Üdv!
Túracipő vásárlásában tudtok segíteni?
Ezt néztem ki és egy ajánlást is hallottam már róla. Nektek tapasztalat, vélemény? -
válasz
Maximum1 #1439 üzenetére
Igazából egyik sem ér semmit.
Nekem van kis piros ultrahangos + spray-t is használunk, mégis találtunk már magunkon.
Múltkor a fűben másztam a kökörcsinek miatt, találtam egyet ami épp a kezemen mászott és egyet a póló és pulóver között.Jól meg kell választani, hogy hol állsz meg, vagy hová ülsz le és meddig?!
-
Maximum1
őstag
és (#1438) Kimmuriel, jogos, ma én is örültem hogy hosszúban vagyok.
Viszont nagyon lassan szárad meg az emberen, ezért kérdezem hogy hátha jobb egy technikai gatya.Kullancs ellen mit használtok?
Én erre gondoltam.
Ultrahangosról van tapasztalat? -
Kimmuriel
aktív tag
válasz
Maximum1 #1436 üzenetére
Én sima mezei kommandós gatyában járok még magashegyi túrázni is, és teljesen elégedett vagyok vele. Ha nagyon hideg van, akkor legfeljebb plusz egy aláöltözet naci, oszt' jó'van. Viszont télen-nyáron csakis hosszúszárúban! Utálom, mikor az aljnövényzet véresre kaszabolja a lábamat, a lecsorgó sós izzadtság meg csípi mint az állat.
-
Maximum1
őstag
Ma igencsak belehúztam, 26,5 km, második alkalomra elég kemény volt.
15.sz. kéktúrát szemeltem ki, nem akarok kéktúrázni de ami a közelemben van azt lejárom.
Szinte végig emelkedő, az utolsó 4km volt a legdurvább, dagonya mindenhol.
Nagyon dolgoznak most arrafelé az erdészek a jégkár miatt, és a gépek jól helyben hagyták a területet.Következő a 13. sz. vagy a 16. sz. lesz, de félek hagy a 16. is kemény, lehet a mai időjárás is befolyásolt.
Valami rövid gatyát kell vennem, valaki használ technikait? van értelme beruházni?
-
Kimmuriel
aktív tag
Nekem is már aktuális lenne egy új kamásli, sajnos a régit atomjaira szaggattam hágóvassal!
-
válasz
andrisbandi #1432 üzenetére
A futás azért más. Túrázáskor, ha csak nem hardcore tolja az ember, belefér kikerülgetni, ha van néha sár, vagy úgy lépkedni, hogy ne verje fel magára a sarat az ember.
Max. 10-15centinél nagyobb hóban látom túrázáskor értelmét. -
andrisbandi
őstag
válasz
forceberg #1431 üzenetére
Túrázni csak addig vittem kamáslit amíg új volt. Meguntam, a föl le vételt útközben, belemelegedtem.
Hosszabb kocogások alkalmával viszont rendszeresen használtam. A vízállót őszi téli nagyon saras erdei ösvényeken.
A futós kamáslit néha még nyáron is hordom erdei kocogásokon. Olyan furán mozgok, hogy néhány perc alatt kis faágakkal és kosszal telimegy a csukám. (Ez ellen príma ez a kamásli, ha meleg is jó időben.) -
válasz
andrisbandi #1430 üzenetére
Én meg nem is hordok kamáslit, csak nagy hóban lenne szerintem értelme. Az, hogy saras lehet nélküle a nadrág... és?
-
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1 #1429 üzenetére
Én még mínuszokban is csak 1-2 óráig tudom hordani a rendes kamáslit, ami vízálló. Pedig a hátulján kicipzározható-szellőzős. Iszonyú meleg tud lenni.
A linkelt decathlonos futóst szeretem a legjobban, de az meg nem vízálló. Olyan harisnyaszerű. Meleg az is, de tud szellőzni. Kb 25 fokig ki lehet bírni 1-2 órát benne. -
Nimrod
addikt
válasz
Maximum1 #1424 üzenetére
Említettekhez hasonlóan én is csak átpucolom a cipőt, semmi extrát nem kap. Zokniból egy Icebreaker volt sokáig a társam, de abból először rossz típust választhattam, mert hólyagos lett tőle a talpam olyan pontokon, ahol egyébként nem szokott. A második vétellel már nem volt ilyen gondom.
Amit esetleg a belül sarasodás ellen javasolni tudok még az egy kamásli beszerzése. -
Maximum1
őstag
válasz
andrisbandi #1426 üzenetére
(#1425) forceberg
még nem vettem füzetet, ez csak teszt volt, cipőt nedves ronggyal áttöröltem, de látszik a rongyon hogy valami anyagot leszed.
Gyárilag kezelve van valamivel.Garmin-nál pont ezeket találtam és használom én is, marad a PC-s rajzolós verzió, reménykedtem hogy van könnyebb út.
Olvasok túrabeszámolókat és majd jól megrajzolom. -
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1 #1424 üzenetére
Hali,
jó cucokat vettél, használd egészséggel! :-)- A cipő picit hűvösebb lesz, ha megszokja a lábad, meg jól belemelegedsz néhányszor.
- A zoknikat (és minden műanyag sportruhát) folyékony mosószerrel érdemes mosni, öblítőszer nélkül, így nem tömődnel el a pórusok.- Dekás gore-tex sprét nem érdemes venni, mert rohadt büdös. Én anno az Overlandban vettem, annak elmegy a szaga, néha a kabátomat is átfújom vele.
- A tisztítás nálam annyiban kimerül, hogy lekefélem.
Ha belül is saras, kevés folyékony mosószeres kézmeleg vízben szoktam kimosni. Száradás után alaposan lespézem.
Használat után mindíg kiveszem a talpbélést, hogy könnyebben kiszáradjon.Turistatérkép Garmin GPS-ekhez
Itt írja hogy kell telepíteni PC-re. Majd ezt át lehet küldeni az eszközre.
- Többfajta telepítő van, én a legelsőt használom.
Ezt a garminos logikát szokni kell, de bele lehet jönni."Térképlelőhely"
- Egy időben sokat vadásztam mások által már bejárt útvonalakra, de nagyon ritkán sikerült találni.
Ezért kényszerűségből pécén MapSource-ön megrajzolom az útvonalat, és azt átküldöm az eszközre. -
Maximum1
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Megvolt az első túrám.
Cipőm a végén ez lett barnában, bármit próbáltam valahogy a méretek nem voltak az igaziak, ez tökéletes.
Nagyon kényelmes, nem volt vele bajom, viszont meleg ahogy írtátok, zokninak az ajánlott Forclaz 100 at vettem.
Vettem még 2 fajta zoknit [1] és leárazva ezt egy másik színben, 2990ft, a lidliben is láttam ehhez hasonlót 800ft-ért.Kaptam névnapomra egy Dakota 10-et, ma volt a teszt napja neki is.
Ezt a kütyüt még szokni kell, azért segített sokat, de volt hogy kellett a turistajelzés is.Kérdésem az lenne, mivel pucoljátok a cipőtöket?
Boltban pont nem volt nekik, decatlonban meg volt mindenféle, állítolag van valami spec. gore-tex-reDakota 10-ről van valami normális leírás, térképlelőhelyeket tud valaki?
Térképet innen szedtem GDP fájlban és ráküldtem a készülékre, leírást pedig innen "nyomtatom" át a telefonomra digitálisan. -
wetomi
aktív tag
válasz
forceberg #1421 üzenetére
Openmaps és TuHu offline megy, ezért is tetszett meg, de előtte le kell tölteni a térképeket hozzá, amit amúgy is kellene a normális működéshez.
A Locust már több helyen olvastam az ajánlatok között, először a free-vel meg is próbálkozok majd.Tavaly semmilyen kullancs riasztót nem használtam, se beoltva nem voltam és nem kaptam kullancsot, pedig a Pilis és a Budai-hegységet elég jól végig jártam. A hosszú nadrág viszont mindig adott volt és túlságosan bozótos területen sem jártam.
(#1420) zoo8800: Navigálni nem kell, vagy csak nagyon ritkán, szóval az Ace 4 és a Z1c tuti bírja majd egész nap, nagyon jó tapasztalataim van velük akksis üzemidő terén.
-
A Nagy réten egy a kézfejemen volt(jó, lefeküdtem kökörcsint fotózni
), meg később még egy a pulóveren.
Tájékozódásra Navitel + Openmaps. Lehet, hogy frissíteni kellene, egy-két helyen már nem 100%-os benne a térképem, de eddig mindenhová eltaláltam vele. (útvonal tervező rész nem kell, csak ránézegetek, hogy épp hol tartok)
A Locus TuHu megy rendesen net és mobil vétel nélkül csak GPS-szel? -
zoo8800
veterán
Üdv.
Én a SportsTrackert használom. Útvonal, táv rögzítésére jó, de a szintet borzalmasan félreméri. A telefonom (LG Optimus F6) kb. 18-20 óra folyamatos használatot bír, szóval hacsak nem valami ultramaratonra mész, akkor jó lesz.
A fizetős verzió elvileg tud "navigálni" (mutatni, hogy merre vagy egy korábbi túrához képest) is, de azt még nem próbáltam. -
Alg
veterán
válasz
andrisbandi #1417 üzenetére
Nekem a 10-es van, én is szeretem nagyon, és már 30k körül meg lehet kapni.
Telefonra meg a Locus app a jó, benne van a TuHu térkép.Forceberg: Hosszú, világos nadrág és kritikus helyek (jellemzően magas fű vagy bozótos) után egy ránézés hogy lesöpörjem ami rámászott.
Mondjuk engem szerencsére nem szeretnek, eddig összesen kétszer volt bennem.
-
Vissza-visszatérő gond...
Kullancsok ellen ki mit használ, vagy ajánl? -
andrisbandi
őstag
Telefonon én még az Android elött próbálkoztam a windowsos HTC-vel. Max 4 órát ment, aztán lemerült. Gondolom a mai telók dupla annyit is elnavigálnak.
Kb 7 éve vettem egy Garmin Dakota 20 -at. Itt nincs semmilyen kompromisszum.
Adtak hozzá 70 ropi értékben szoftvereket, amiből csak a MapSource-t használom, túristautak térképpel.
Erdei utak, sőt ösvények is szerepelnek benne, brigás, gyalogos útvonalat is tervez. Ha kell újratervez.Beszélni nem tud csak csippant.
Ütésálló, vízálló. Kesztyűben is kezelhető.Ami miatt a legjobban szeretem, hogy bárhol kint a terepen át tudom látni a környék ösvényeit, útjait.
A saját helyzetét jelző nyíl ikon iránya midíg a valóságnak megfelelően áll. Telefonnál ehhez mozgásban kell lenni. Pl egy kereszteződésben nekem nem kell pár percet haladnom, hogy megtudjam merre kellene fordulnom. Csak ránézek, és egyszerűen mutatja éppen merre felé fordulok.Egyetlen hátrányáról tudok beszámolni; (ami picit azért az előnye is) kicsi. Sokat kell nagyítani, kicsinyíteni amikor az ember keresgél. Bringán menet közben nehéz tájékozódni rajta, általában meg kell állni böngészgetni.
-
Alg
veterán
Telefon nem tudom mennyit bír GPS-el, de egy egész napot szinte biztos nem - és nem biztos hogy pont a telefont kellene lemeríteni ha az erdőben bóklászik az ember (bár sose legyen rá szükség, de bármi megtörténhet...)
( + a mobilnet is hasznos tud lenni lekésett buszok, vonatok esetén menetrendet meg alternatívákat keresni)
Egyébként meg sport appok jók utólag tracket nézegetni: endomondo, sportstracker, runkeeper, ami szimpatikus.Cipő téma:
Széles lábfejre még a Merrell-ek jók, nekem egy Moab GTX van, szeretem (meg még 3 pár glove futni és városba). Beszerzési pont az outlet a Katona József utcában (Over Irregular), vagy a Nomád/Overland - ez a 3 közel van egymáshoz, 1-2 óra alatt végigjárható.
Adidas outlet is jó, de ott most nem láttam túracipőt, inkább ősszel-télen szokott lenni (viszont baromi jó kabátok-széldzsekik vannak jó áron)
-
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1 #1410 üzenetére
Igazat beszélhetnek, van egy Keen Newport szandim, nagyon kényelmes, akár egész napra. Jól is néz ki benne az ember, nem az az ovis fazon. Kb 5 éve lehet meg, nagyon szeretem.
Persze van néhány hátránya is;
- rohadt nehéz (393 g / 1 db) nehezebb mint egy edzőcipő.
- a talpbélése is barna bőr. Beleizzadva (kb 2-3 óra után) megszínezi az ember talpát barnásra.Most, hogy modtad ezt a Keent, figyelni fogom, hátha elcsípek valami jó vételt :-)
-
wetomi
aktív tag
válasz
forceberg #1411 üzenetére
Akár az is lehet, már keresgéltem köztük. Tulajdonképpen még mindegy, csak kíváncsi vagyok, kinek milyen tapasztalata van e téren. Könnyebb már egy-két javaslat alapján elindulni.
Bár a lényeget, a tervezést eddig is megoldottam, de most kíváncsi lennék pontosabb adatokra is. -
Maximum1
őstag
válasz
andrisbandi #1409 üzenetére
Így próbálgatom őket, zsebemben a zoknival.
Széles lábfejre a Keen-t ajánlották több helyen is.Nem is tudtam hogy van TNF márkabolt Pesten, na ide is elmegyek valamelyik nap.
Zseton csak azért van mert kell róla számla, vagyis nincs, de lesz cipő.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1 #1408 üzenetére
Szívesen :-)
Ahogy a többiek is mondák, csak olyat vegyél meg ami elsőre is kényelmes!
Pár ötlet a vásárláshoz. Abban a zokniban próbáld meg a cipőt, amelyikkel használni fogod a csukát. Pamut zokni nem jó, a bőrön marad a nedvesség, az felpuhul és megsérül.
Bármelyik futózokni, vagy túrázós megfelel.Egy számmal nagyobbat érdemes venni, mint sima cipőből. Ahogy fárad az ember fél számot minimum dagad a lába. Viseléskor nem lehet majd érezni, hogy nagyobb, csak vásárláskor furcsa.
- Ahogy beledugod a lábad, és előretolod kb a mutatóújadnak a sarkad és a cipő sarka közé kell férnie.
- Túrázáskor fordítva van a helyzet. Felveszed és a sarkadat a leghátsó pozícióba helyezve kötöd be a cipőt. Kényelmesre, nem szabad nagyon meghúzni, a vérnek rendesen kell áramolnia a lábadban.A Mountex-ben még nem voltam, de biztos vagyok benne, hogy ott sokkal több kényelmeset fogsz találni.
A dekában is vannak jók, de a 99%-uk nem kényelmes széles lábfejre (nekem).
Így, hogy van rá zsetonod, és az időt is rászánod biztosan találsz tökéletest! :-)
-
Maximum1
őstag
válasz
andrisbandi #1406 üzenetére
Köszi az infókat!
Most voltam Hervisbe és SD-ben nem igazán találtam semmit.
Decatlonba holnap megyek, ezzel szemezek, még lehet belefér a Multinavigátor is, úgy láttam olcsóbb mint a Mountex. -
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Az idén végre én is elkezdeném a kényelmes, nézelődős túraszezonomat és szeretném GPS-szel (telefonnal) végigmérni az útvonalaimat. Milyen beállításokat javasoltok, van-e alkalmazás javaslatotok? A használt technika: Samsung Ace 4 és egy Sony Z1 Compact és az Open Street Map Androidos alkalmazásával trackeltem.
Esetleg milyen saját tapasztalatotok van e téren?Közben már egyharmad választ találtam is a kérdésemre [link]. De majd jól összehasonlíthatom a két kütyüt. Arra már rájöttem, hogy csak elvonja a figyelmemet és nem gondolkozok, ha rögtön tudom hol vagyok, sokkal jobb papír térképről tájékozódni.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1 #1399 üzenetére
"félcipő vs mid"
- Semmilyen előnyét nem sikerült felfedeznem a mid csukának.
Ugyan úgy fölűről belement a homok, kis faágak. A félcipőhöz képest viszont melegebb. A bokánál semmi plusz tartást nem éreztem.
Merrell Moab Mid ezt vettem anno 22 ropiért. Több mint két évig tartott széttaposni. 90 kilósan erdei kocogásra használtam. Eddig ez volt a legkényelmesebb cipőm egész életemben :-)"SD Karrimor"
Három különböző kifutott modelt vettem 10 font körüli darabáron.
Nagy gond nincs velük. Kényelmesek, de pici szépséghibája mindegyiknek van. Olyan béosztályos cucc. Pl dupla hosszúságú fűző (2 páron is), gyűrött sarokkéreg (mint amikor letapossák a cipő sarkát), gyűrötten berakott bélés. Szerencsére minden hibát sikerült kijavítani. Kapkodás miatti gondoknak tűntek.
- Jelenleg is elégedetten használom őket (1 éve kb)
Az tuti, hogy nagyon gyorsan el fognak használódni. Szerintem ha csak egy van, egy szezon alatt kivégzi az ember.Tavaly nyugdíjaztam a Salomon XT Wings cipőmet. 17-ért vettem akciósan. Négy nyarat kocogtam benne (dekás kamáslival)
Nagyon kényelmes volt. Ami zavart, hogy a finom port ez is pillanatok alatt beengette a szövetén keresztül. Mint midegyik edzőcipő.QUECHUA FORCLAZ 100 FRESH FÉRFI MAGAS SZÁRÚ TÚRACIPŐ
Pár hete egy ilyet vettem FORCLAZ 100 zoknival. Formára bakancs, de inkább edzőcipő szerű. Jól szellőzik, kényelmes."30+ km"
- Ez korrektül teljesíthető, nem lesz gondod vele.
Kivéve, ha 5 kilométert sem szoktál gyalogolni :-)
Először érdemes nem kimeríteni magad, vagy lesérülni. Pl én olyan helyre szoktam menni, ahonnan tömegközlekedéssel haza tudok jönni, ha valami közbejön. -
Alg
veterán
válasz
Maximum1 #1399 üzenetére
Kezdő túrázó vagyok, nem tudom eldönteni hogy milyen cipőt vegyek.
Félcipő, Mid, kell a GTX?Itthonra félcipő elég, a mid nehezebb terepen, nagy zsákkal tud segíteni stabilizálni kicsit a bokát.
GTX: kezdőként nem hiszem, hogy egyből a havas-tökigsáros túrákra szeretnél járni, így csak esetleges patakátkeléseknél, vagy vizes fűben éreznéd az előnyét (utóbbi esetben viszont kincset ér). Cserébe kicsit melegebb, nehezebben lélegzik mint a sima (gyönygy)vászon.Sokan egyébként terepfutócipőben teljesítménytúráznak, szerintem nem rossz ötlet megnézni azokat is.
-
Nimrod
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Túra és kirándulás topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest