Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz
lomposfarkas #3696 üzenetére
1:4000, 1:2000, 1:1000, 1:500
Nem vagyok benne biztos, hogy ezek lefedik az ország teljes területét. De abban igen, hogy drága pénzért lehet megvenni őket. -
lorcsi
veterán
Ez eleg jol hangzik
rakerestem a bakancsodra, igy hirtelen nem adta ki ( asztalin majd meg megnezem)
de dobott egy masikat : [link]
ennyiert baromi jonak tunik
Talan van alacsony szaruban is, de legkozelebb mindenkepp megnezem a boltban is, megfogdosom erzetre milyen
manapsag 20k alatt semmit nem kapni ez meg …. Bar masodik ranezesre baromi vastag a talpa, talan merev is
no majd boltban
mod:
ez volt az ?
[link] -
szebe
addikt
válasz
pethYeti #3690 üzenetére
Nekem Columbia Redmond 2 van pár éve, az egész jól bírja, de tényleg szinte csak túrázásra használom. Több emberen láttam a hétköznapokban is, nem tudom úgy mennyire időtálló. Kényelmesnek alapvetően kényelmes.
Viszont az utána következő szériáról nincs túl jó vélemény sajnos. -
Plissken
tag
válasz
pethYeti #3689 üzenetére
Fel kell próbálni mindkettőt és több típust is, mindenkinek más a kényelmes. Egy dolgot emelnék ki ránézésre, nekem a kékes színűnek a talpmintázata valahogy jobban tetszik, tapadás/kapaszkodás/terep szempontból. Na meg az orr része is strapabíróbbnak tűnik, jobban védi a lábujjaidat is pl. ha véletlen sziklába rúgsz.
-
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, most kerestem meg a blokkot. A régi cipőt 2019. szeptemberében vettem, és 2022. októberében cseréltem le. Ez egy vadászbakancs (Solognac 500), ez alatt a kb. 3 év alatt ez napi használatban volt (napit úgy értem, hogy minden naptári nap, kivéve amikor beteg voltam vagy elutaztam, kb. 10-15 nap a 3 év alatt) nagyjából minden év szeptember közepétől májusig (nyáron túl meleg). Ez átlagosan napi 1.5-3 óra gyaloglást jelent benne, gyors fejszámolással olyan 1500 óra szerintem volt benne. Ez betonon, kavicson, salakon, füvön és aljnövényzetben vegyesen.
Egy helyen elengedte a varrás a felső részét, ott megragasztottam cipőragasztóval, egyéb gond nem volt vele a 3 év alatt, nem hiába vettem újra ugyanezt. (Érdekesség, hogy 2019-ben 14.990 volt, tavaly ősszel meg már 22.480, de ha ugyaneddig kitart, nekem megéri.) -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok! Függőágyakkal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Esetleg vmi gyorstalpaló a neten, hogy milyen szempontokra kell figyelni a választáskor?
Kétszemélyesben gondolkodom, és nem tudom, hogy milyen kiegészítőket (pl. karabiner, heveder) érdemes hozzá venni.
-
Mai kirándulás alkalmával:
-
Lacerta
aktív tag
EOV térkép az igen pontos, a MEPAR oldalon van EOV réteg is, ott meg tudod nézni. Ez 1:10000. Létezik ennél még részletesebb EOV is, de ingyen nem elérhető.
...Vagy fogod a telefonod/gps-ed, és kiátlagolod.
Ha elég sokáig mérsz, kb. 30 centi pontosságig be lehet hozni a magasságot. -
flash-
veterán
térképekkel kapcsolatban valaki jobban otthon van?
pontos magasság adat erdekelne hogy ahol lakom ott pontosan (pl az udvarom) milyen tengerszint feletti magasságban van.
google earrh szerint 124m,
TessaDEM szerint 126m
állítólag a lidar az pontosan de a Google nél nem tudni hogy Magyarországon is azzal mér vagy valami kevesbe pontossal,esetleg tudtok lidarral készült magyar terkepről?
vagy egyáltalán tibmit tudtok melyik a legpontosabb magassagi terkep ami Magyarországról elérhető ? -
avl
senior tag
jo ez [link] ? vagy hasonlo arban, esetleg max. 2szeres arban mi miert miben jobb ?
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
KisTücsök #3666 üzenetére
Ezek szerint kijelenthető, hogy nem ajánlott márka zoknik terén? Enyém bolyhosodik és olyan mintha vékony damil szálakon járnék és az mélyen bele vág a sarkamba is.
Használom Alg által linkelt dekás zoknit is amit szeretek! De [ez] a kedvencem. Két napig volt rajta a lábamon húsvétkor is, a hátamon 11 kg zsák és sehol egy vizholyag. Volt benne szint fel és le is. Második napon már átázott a bakancsom a sok havas, sáros latyakos talajon, de végig kényelmes és meleg volt.
Icebreaker oasis 200 aláöltözőt 4 napon át teszteltem intenzív izzadás közepette és nem büdösödött, bezzeg a kabátom bélése. -
arin
csendes tag
Sziasztok! Van bárkinek tapasztalata ezzel az eladóval?
www.outdoorline.skKifejezetten ezt a sátrat keresem: Nemo Dagger Osmo 2P, amerikai márka, korábban pl. Ausztriában is meglehetett venni, de mostanában sehol sem találok belőle kivéve a fenti boltot, pedig nem szűnt meg a modell vagy ilyesmi.
Üdv,
Arin -
Tamás9x
őstag
Saroknál azért kopik ki mert silány szar puha az anyag, nekem szinte az összes széné kopik talp és sarok szinten is, érdekes módon a drágább, de inkább fogalmazok úgy minőségi példányok, hamarabb koptatják el a talpukat mint a sarkot, alpin kötelet szoktam néha vele visszaengedésnél feszíteni, vagy alun mászva a sorja vagy sérülés kikezdi a belső oldalt a talpat. az évek előrehaladtával egyre gyorsabban koptatom el őket, pedig a zokni nem változik, ugyan az az akkor vásárolt CAT, ban mászok dolgozok, csak a cipők cserélődnek, régebben 3-2 majd manapság már 1 évente.
-
-
-
KisTücsök
addikt
Columbia cipőm, amit év eleje óta használok és van benne kb 300km, a belső textil része a sarkamnál kiszakadt.
-
KisTücsök
addikt
Mátrabércre kocsival menve van esély parkolásra Kőkútpusztán? Ahogy néztem gugli térképen, sok alkalmas hely nincs.
-
Alg
veterán
Ilyen dekásom van, ez tök jó - futó meg egyéb sport cuccokkal mosom gépben 30 fokon a kék flakonos Lenor Sport mosószerrel, semmi baja tőle.
Igaz ez csak 18% gyapjú, viszont így is egész jó meleg. -
KisTücsök
addikt
válasz
Tamás9x #3667 üzenetére
Nem, de 30 fokos kíméletes mosásban mostam. külön van ilyen gyapjú mód rajta. Egy darabig kézzel mostam ezeket, csak óvatosan, aztán mondom ha a cimkéjén rajta van, hogy mehet a kíméletes mosás gépben, akkor menjen.
Eddig nem volt ilyesmi gondom más termékekkel. Van még egy warg-om, az inkább nyári, még nem próbáltam, kíváncsi leszek.
-
Alg
veterán
Megjött a Furoshiki - egyelőre tetszik, kényelmes, könnyű, és tapad mint a veszedelem, legalábbis tisztán, szárazon, idebent.
Minőség is jónak tűnik. Jó kis tábori cipő/vizicipő, de megkockáztatom hogy egy trükkösebb Ferrata-n is jobb lehet mint egy bakancs
-
válasz
Mercutio_ #3661 üzenetére
Szia! Én félcipőt hordó vagyok.
Megmondom őszintén, én a boka feletti részét be sem kötöttem, én ezt csak az itthoni havas terepekre vettem, hogy boka felett legyen az instant beázási magassága. (Ha erre az olcsó Dekásra gondoltál) + ez meleg is!Vízhozamtól függ, de ha jól emlékszem, a Rám-szakadékba szerintem nem nagyon kell vízálló cipő.
Nekünk is tervben van amúgy, mert párom még nem járta be, de nem vesz rá a lélek odamenni hétvégén jó időben(tömeg?). Hétköznap meg a forgalom a xar eljutni Dömösre. Jobb szeretünk úgy túrázni, hogy a túra elfe inkább az emelkedő.
Info: Párom félmagasban egy Aldisat hord, megelégedéssel. Nekem egy dolog nem tetszik abban, elég alacsony a talp mintázat magassága. -
Mercutio_
félisten
-
Alg
veterán
válasz
imyourfriend #3659 üzenetére
Törvényi előírás, a legtöbb tartományban teljesen tiltott a vadkemping. Ráadásul rendes csendes, túrázós kempingből alig van - itt a hüttében alvás jellemző, akár "tömegszálláson". A kempingek meg parkosítva, tele lakókocsisokkal.
-
imyourfriend
őstag
-
J.C.G.
aktív tag
Ezt le kell írni. Megreklamáltam egy zoknit és szó nélkül vissza utalták az árát.
[link] Korrekt ügyintézés! -
Alg
veterán
válasz
imyourfriend #3656 üzenetére
Egyelőre még nem, de idén tervezek alpesi vadkempinget (pl. ebben a barlangban), azt meg itt Ausztriában csak erdőhatáron felül lehet (ott se mindenhol).
YT-nak nem mindig szabad hinni, rengeteg bushcraft/túra/kemping csatorna van, ki kell tűnni valami extrém dologgalAztán arról hallgatnak hogy valójában a saját telkükön "kalandoznak", vagy hogy ott áll az autó 50m-re ha gond lenne
.
-
Alg
veterán
Te tudod, de ha éjjel 3kor felébred az ember hogy fázik, akkor rájön hogy szívesen cipelt volna még 30 deka tollat a hálózsákban... továbbra is fenntartom hogy az a Ferrino drága annyiért, mert hiába könnyű ha nem melegít. Egy MT100 kabát melgebb
-
J.C.G.
aktív tag
Az általam vásárolt Ferrino 483 g hordtáskában konyhai mérlegen mérve, [ez] pedig az adatlapja szerint 709 g. Szóval számomra se a súlya, se az ára (kuponnal) nem megfelelő.
#3651Alg
Lehet kevésbé vagyok fázós. Mint említettem hasonló paraméterű hálózsákkal és olcsó sátorral jártam kempingezni tavaszi nyitástól, ősz végéig.
Ahogy nézem egy jó sátor akár 5 vagy több fokot is jelenthet és még tudok pulóvert is felvenni vastag zoknival. -
Alg
veterán
Naturehike gari jó szokott lenni - nekem egy székkel volt gondom, szétesett a szütyőnek a zipzárja, szó nélkül küldtek másik táskát hozzá.
Én a naturehike-féle CW280-ban voltam szeptemberben, (280g 800cuin) és fáztam éjjel - mondjuk hideg volt, hajnalban 5-6 fok. Szóval arra én biztos nem bíznám magam "tavasztól őszig", csak a nyári melegben.Sátorból megnéztem gyorsan a Zajo-t de ott is csak az 1 személyes fér be éppenhogy 2kg alá, ha minden tartozékot beleszámolunk.
Esetleg ennek nézz utána kicsit review-téren, a márka ok, de gyanúsan olcsó modell a többihez képest és nem nagyon hallottam róla még -
J.C.G.
aktív tag
Az általad ajánlott zsák még kóddal is vagy 100 euroval kerül többe. Ennyit nem szándékoztam rászánni. Van itthon egy hasonló komfortzónás zsákom, mint a Ferrino ami nekem elég lenne tavasztól őszig. Nem akartam kimakszolni a cuin értéket. Tényleg jó súlyban van az általad vásárolt múmia, de jóval drágább is.
A Naturehike sátrakat is néztem, de ezek még mindig kérdéses garanciával érkeznek. Reménykedek, hogy lehet kapni 2 kg alatti sátrat 300 EU alatti áron is. -
Alg
veterán
Nem fogsz kapni jó minőségű, könnyű sátrat olcsóbban.
Kínaiból 150 dolcsinál kezdődnek - az említett Lanshan is, meg a másik klasszikus budget UL, a Naturehike Cloud Up - nekem ebből 2 személyes van, kényelmesen elférek benne cuccokkal együtt.
Nyugati márkák hasonló sátrai meg 400 eurótól kb...
Amúgy hálózsákból is lehet már ennyiért kicsit jobbat találni, az a 200g-nyi 550cuin nem túl acélos... főleg ha a fele a hátad alatt van, csak a másik fele melegít. Egy picit hűvösebb nyári estén már fázol benne.
Nekem nemrég ez jött, ez elég best buy, ha nyugati márkás kell (még 10% lejön CLEAR2023 kóddal), de a linkelt Ferrinoval azonos áron van Naturehike CW400 is 400gr-nyi 800cuin töltettel. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
Tamás9x #3645 üzenetére
Nem a kényelmével van bajom. Hanem az anyaga mélyen belemegy a bőrömbe terhelés alatt. Hétköznapokban ez nem probléma, nem éri folyamatos terhelés a lábam. Van több túrazoknim, de csak ennél áll fent ez a probléma. Pontosan látszanak a szálak a talpamon, a lábfejemen nem. Ja megreklamáltam és visszafizetik az árát.
Vettem egy Icebreaker alsót. Út közben azon gondolkodtam, vajon van e rajtam alsó. Nagyon kényelmes, imádom.
[boxeralsó]Viszont sátrat is szeretnék venni amiben jól jönne pár tanács akár konkrét darabokról is. Amit eredetileg kinéztem az aliexpressen 3F UL GEAR official Lanshan 1 pro durva áron megy. Oké könnyű nagyon, de ennyi pénzt nem adok ki rá garancia miatt. Így marad a nyugati vásárlás. 1 vagy 2 személyest? Egy 42 lityós zsákban kéne majd cipelnem, esetleg bringán is vinném. Szóval fontos a súly és az ár. Kompromisszumot kell kötnöm valahol.
[Hálózsákot] már ma megkapom.[Icebreaker 200 Oasis] Ez most L méretben jó áron van, ha valakinek ez a mérete, érdemes megvenni. Én most 1 számmal kisebbet vásárolnék ebből, mint egyébként. Nem az a feszülős aláöltöző. Pár hosszabb túrám már volt benne.
-
J.C.G.
aktív tag
Nem örülök neki, de kénytelen vagyok egy nem ajánlott termékre felhívni a figyelmet. [Ezt] a zoknit tegnap egy 28 km hosszú túra alkalmával voltam kénytelen elviselni a lábamon. Már menet közben éreztem a sarkamon is, hogy valami nincs rendben. Amikor végre levettem a lábamról úgy nézett ki a talpam, mint a kötözött sonka. A zokni szálai bele mélyedtek a bőrömbe. Ilyet se tapasztaltam még, kellemetlen még most is.
-
bugizozi
őstag
válasz
TripleB #3637 üzenetére
Sziasztok!
Zajo merinói gyapjú pólók mennyire jók? Sima utcai viseletre lenne
pl: Bjorn Merino Tshirt SS
Vagy van más ajánlott márka?Köszönöm!
-
Alg
veterán
Vibram Furoshiki-t hasznal valaki?
Kellene egy konnyu, egyszeru, kenyelmes cipo mikor ledobom a bakancsot - kempingben, viziciponek, evezni stb… -
gergo5991
őstag
vinted-en néztétek amúgy osprey meg duter táskákat? általában zalando-loungén megveszik 50-80 euróért a 190 eurós táskákat és 80-100 között árulják tovább vinteden. Full becsomagolva gyárilag stb stb.. azt nem tudom egy ospreyt mennyire hamisitanak, meg igy gari sincs, de elvégre ez minőségi cucc
[link] -szlovák weboldal, aki tud szlovák cimre, vagy esetleg kiadó pontra ha lehet rendelni, érdemes itt is körül nézni, eléggé jó árak vannak.., szlovák fórumokon azt irják rendben van az üzlet (ugyebár alacsány ár mindig gyanus) -
Alg
veterán
válasz
Richemano85 #3636 üzenetére
Osprey Talon 22 - általános használatra jobbat nehéz találni.
Egy napos táskának amúgy a 23l már nagynak számítÉn legalábbis bele szoktam férni a 11l-es Talonba.
-
TripleB
senior tag
válasz
Richemano85 #3636 üzenetére
Ezek szerint más tudta, hogy mire gondolsz...
Zajo Mayen 35 pl -
-
TripleB
senior tag
válasz
Richemano85 #3632 üzenetére
Mit takar az AC kifejezés?
Nekem két Zajo van itthon, egy Mayen 20 és egy Bernina 23. Teljesen más felépítésüek, de nagyon jól testreszabhatóak.
-
Jofi81
őstag
válasz
Richemano85 #3632 üzenetére
Én itt nézegettem múltkor a Deuter hátizsákokat. Végül nem vettem, de elég jó akciók vannak. (Érdemes az alapértelmezett fontot euróra átállítani.)
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok!
Kisméretű kb 25L hátizsákot keresek egy napos kiránduláshoz ami jól pakolható több zsebbel és AC rendelkezik, tudtok ajánlani valami jó modellt vagy akciót? -
Immy
őstag
Sziasztok,
Monte rosa-n volt már valaki Svájcban?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Monte_Rosa -
gergo5991
őstag
[link]random találtam, 10k hufért 10k g/mm/h-es kabát állitásuk szerint.. ennyiért ilyen vizállóságu kabátot még a decathlonba se vesz az ember
-
Tamás9x
őstag
Hamahama Mátrára megy valaki Májusban?
-
-
gergo5991
őstag
válasz
inf3rno #3624 üzenetére
A legtöbb esetben műtét szükséges, melynek során ma már csak az előzőekben leírt arthroscopos eljárással a sérült meniscus-részletet el kell távolítani, és speciális esetekben megkísérelhető a nagy alappal rendelkező sérült meniscusok visszavarrása.
nálunk világszenzációként jelentették ki (kelet európában hmm... seems legit) hogy itt már mesterséges szövettel tudják pótolni a letört meniszkuszt, cca 3 hónapos rehabilitációval jár, és 6 hétig nem lehet terhelni a térdet.. hát nem tudom, igy tünetmentesen benne-e lennék egy ilyenben..
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gergo5991 #3623 üzenetére
Folytonosság megszakadást írnak az MR-en. Nem műtötték ki, amíg nem olyan, addig nem fekszek kés alá emiatt az tuti. Szokott fájni, de mintha rendellenes pozícióban lenne olyankor, és roppanik, amikor visszaugrik. Talán még az is lehet, hogy nem is ettől van? Én ínszalagra gondoltam először, de az elvileg rendben. A pótlás olyan, hogy kicserélik az egészet egy implantátumra? Én is úgy tudtam, hogy nem gyógyul magától, a doki szerint igen, de lehet csak azt akarta, hogy reménykedjek vagy passz. Azt tudom, hogy évek óta van valami a lábammal, és lassan romlik. Igaz nem kíméltem soha annyit, hogy össze tudjon gyógyulni, ha képes rá.
-
gergo5991
őstag
válasz
inf3rno #3622 üzenetére
a meniszkusz ugytudom nem szakad hanem törik mert nekem is az van, és szerintem nem nő vissza. Itt nálunk már létezik meniszkusz pótlás. Neked a letört darabot kioperálták amúgy? mert nekem valahol a térdemben bóklászik a letört darab, kb 10+ éve történt, akkoriban gyakran fájt tőle a térdem, meg vizesedett minimálisan, de lekopogom pár éve már szinte semmi baja, nem vizesedik, a lépcsőzéstől tud fájni de valahogy az se jött elő mostanság
-
inf3rno
nagyúr
válasz
KisTücsök #3621 üzenetére
3 hónapig kell szedni, 3 hónap szünet. Nekem a Proenzi3 Expur vált be ezek közül a kondroitines, glükózaminos szerek közül legjobban. Elvileg a Proenzinek van egy rakás másik ízületre való tápkiegészítője is. Érdemes átnézni, valamelyikben ásványi anyagok vannak, meg korcsoporttól is függ. A szedésnél olyan 1 hónap után érezhető komolyabban az eredmény. Lassú szer, de használ, ha a porc okozza a térdfájást.
Nekem is szedni kéne, hátha a meniszkusz szakadásom meggyógyul tőle. Majd utánajárok, de elvileg az orvos szerint lehetséges a gyógyulása, máshol meg azt olvastam, hogy nem az.
-
KisTücsök
addikt
Térdfájás enyhítésére szoktatok valamit szedni?
-
Tamás9x
őstag
-
Plissken
tag
Nem igazán találtam még itt ezt a témát, vagy csak elkerülte a figyelmem: a mobilotok védelmére ti mit használtok? A mindenféle ütés- stb. álló tokokban én nem bízom, láttam betört kijelzőt, pedig csak 1 métert esett a csaj kezéből, táskában (!) Eddig egy kiszuperált vastag zoknit használtam (nem röhög!
), de nem ártana ezt is modernizálnom. (Na meg a közel 6 éves Decathlonos Kalenji terepfutó cipőmet, ami most kezd szétmenni, pedig van benne vagy (igaz, jó idős) 2.500 km)
-
válasz
Maximum1 #3613 üzenetére
Vadregényes?
Hát tűsarkúban valóban az.
A vadregény a Sátán-bércnél meg a Drínó-völgynél kezdődikÉn csak örülnék, ha a gerincre már nem sokan mennének fel, de félek nem így van. Pl. tavasszal a keltike borítja az aljnövényzetet lila-fehérbe és pár helyen kökörcsinek is vannak. Legalábbis remélem, hogy még nem baxták szét a csoportjaikat a "modern turisták"...
Ilyenkor, amikor megszámolom, hogy hányszor jártam már ott, látszik, hogy azért elég kevés lehetőségünk van az országban a kilátásokkal teli túrázásra. És én is csak kb. 2010-ben kezdtem el gyakrabban túrázni... -
-
Maximum1
őstag
válasz
forceberg #3609 üzenetére
Az is lehet, visszanézve a képeimet többnyire szeptemberben szoktam arra járni, szinte napra pontosan, érdekes dolgok ezek.
Tavaly már hinta is volt felszerelve./június vége/Kedvencem a környéken a Kő-szírt Závoz nyeregről lehet felmenni, régen volt rajta pad, mennyire jó az a hely, mondjuk elég életveszélyesen ki van már járva, megérdemelne egy kis karbantartást.
Másik szerelmem a Kőember, ez még nem annyira van felkapva, térdig érő gazban mentünk oda/június/, de mivel felrakták ide, valószínűleg változni fog. -
Csokishurka
őstag
válasz
Csokishurka #3599 üzenetére
Holnap megyek erre a körre, nem tudom van e kedve valakinek csatlakozni.
Kicsit későn szólok…
-
KisTücsök
addikt
Ennél a Hugó-villánál volt már valaki?
-
bkil.hu
csendes tag
Szívesen vennénk ha csatlakozna hozzánk minél több bátor turista a 13 kilométeres mezei felmérésünkhöz Tétényliget-Százhalombatta között a gázcső mentén!
https://wiki.osm.org/Hungary/20230218
Utána legközelebb Barosstelep-Albertfalva között teszünk meg a falusi és kertvárosias, hegyes-völgyes részeken egy kiadós 13-22 kilométeres kört:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest