- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A siker két szabálya
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hóban vigad a ló
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megvolt a Börzsöny!
Nem tudok mit mondani, szokás szerint elmebeteg: sárdagasztás, hótaposás, konstans beázás, térdig gázolás a folyóvá duzzadt patak(ok)ban, stb... személy szerint össze-vissza fagytam, áztam, törtem-zúztam magam, de ettől a túrától ez a minimum.
Az elejétől a végéig rettentően élveztem! Esőt nem kaptunk (annak ellenére, hogy beharangozták), pedig az még kellett volna a mindent átható boldogsághoz. Zseniális volt!
Társasággal mentem, 11:30 lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Igen többek között mi is ilyen Nikwax-ot is használunk - sőt a majdnem csak ilyet. Ellenben most körbenéztem a lakásban és van Granger's footwear proof, a leírásán csak tisztításról volt szó, semmi más.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Konkrétan ezt az impregnálót nem ismerem, én amelyeket eddig használtam, azok mind nedves impregnálók voltak. Bár gondolom létezhet száraz is, de nem képzelem túl tartósnak, mert az csak az anyag felületén fog elhelyezkedni és valahova nem annyi kerül mint kellene, nincs ami elvezesse.
Így inkább csak figyelemfelkeltésként írom, de bármilyen ruhát nedvesen impregnálunk, tudom léteznek spray-k is.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Drótszamár
őstag
Nekem sikerült már papírzsepit is impregnálni A csap alá tartottam, és nem ázott át
Szerintem kb 1-2 túrát fog kibírni. Szépen egyenletesen fújd be. Látni fogod hova ment már, mert ott sötét lesz a cipő színe. Ez eltűnik ha megszáradt.
Ha megszáradt tedd a csap alá, és nézd meg lepergeti e rendesen a vizet.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
sanzi89
addikt
Cipő impregnálásnak van valamilyen trükkje? Volna egy több éves Kilimanjaro cipő, pont mint ezen a képen. Egyik barátom cipellője, nagyon szereti, azonban semmilyen szinten nem vízálló. A hétvégi Téli Sóútra szeretném elcipelni magammal. Nekem volna ilyen Quechau Novadry impregnáló cuccom, ezzel kellene legalább valami minimális víztaszító képességgel felruházni a cipőt. A terv a következő. Jól letakarítani, hagyni rendesen megszáradni, befújni a cuccal és szintén szobahőmérsékleten száradni hagyni. Jól gondolom?
Mennyire lehet vízmentességet így elérni? Kb mennyi cuccot kell ráfújni? Mennyire tartós egy ilyen kezelés?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Drótszamár
őstag
-
törölt tag
válasz kraftxld #489 üzenetére
Ne fokozd!
(#490) sanzi89:
Nagyon komoly volt ez a szakasz. Sajnos messzebbről élőben sem látszott egyértelműen, hogy az ott miaz. Amikor az egyik futó elcsúszott a kaptatón, gondoltam is, hogy minek fut, aki nem bírja.
Aztán odeértem én is, és csak estem-keltem. Többet seggeltem ezen a túrán, mint eddig az összesen együttvéve. Utána szerencsére már lehetett haladni. Élmény volt, örülök, hogy elmentem rá.
Jövő hétvégén Dögölj meg, Börzsöny!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Végül csak sikerült eljutni a mai Nagykovácsi túrára. A track itt található. Volt benne 2 vargabetű 2 geoláda miatt, ezért le is romlott az átlag, de annyi baj legyen. A terepről pedig csak 1-2 kép (remélem látszik a kb tükőrjég...) .
Jövő hétvége Téli Sóút 33?
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Csak, hogy borzoljam a kedélyeket
Tegnap végre el tudtam menni úszni a delfinekkel, igaz ellógtam a gyárból, de hibátlan nap volt[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sanzi89
addikt
válasz #72042496 #483 üzenetére
Nekem még erősen kérdéses a dolog, mivel vasárnap utaznék haza, és nem tudom hogyan meg mikor. Én hülye valamiért szombatra emlékeztem...
Más. A napokban 20 geocaching ládát kerestem fel Pesten, ebből 7 nem lett meg. Ilyen rossz arányom még sose volt. Vagy nagyon vaksi voltam, vagy nem tudom...
-
amargo
addikt
Nem tudom milyen hosszú túrákon vesztek részt, de én sokszor bringázást is trackelem, Nokia C5-01-el 12-14 órát zokszó nélkül rögzítek, de még egy tapogatós HTC Radar-al is meg van 6-8 óra, igazából ezzel is menne simán több, de eddig max ennyire használtam és még közelébe se volt a lemerülésnek. Mind a két eszközön a Nokia Sports tracker-t használom.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sanzi89
addikt
Tudtok Pesten olyan üzletet, ahol fel lehet próbálni lehetőleg több méretet az RP North Widnbloc sapkából?
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
válasz FehérHolló #475 üzenetére
Android appok között esetleg lehet találni ilyet?
-
Nimrod
addikt
Suunto M5-ösöm van és kezdem hiányolni a GPS-t...
Van GPS-es mobilom is, de túrázáshoz nem jó, mert leszívja az aksit. Viszont szeretném nyomon követni a túrákat utólag. Erre van valakinek jó ötlete?Azon gondolkodtam még, hogy eladom az M5-öst és GPS-es pulzusmérő órára cserélem. Suunto első GPS-es órája ár szerint rendezve az Ambit, ~110k HUF környékén (Zerge). Polar esetén ha jól látom az RS300X G1, ami ~57k HUF (szintén Zerge). Tapasztalatom Polarral nincs.
-
Nimrod
addikt
Megvolt az első valóban téli, havas túrám.
Túracipő szerencsére jól teljesített, de már majdnem határeset volt a terep amikor bakancsért, neadj hótaposóért kiabál a láb.
Bal lábam picit be is ázott, de azt meg felfogta a zokni, hólyag egy szál sem. -
sanzi89
addikt
válasz Drótszamár #471 üzenetére
Nem is tűnik rossznak, nehogy én is csináljak egy ilyet.
-
Drótszamár
őstag
válasz FehérHolló #462 üzenetére
Lehet, de azért remélem többet kibír.
Ha nem, akkor csinálok egy ilyet:
-
Nimrod
addikt
válasz kraftxld #464 üzenetére
Friluft 35-össel használtam nyáron, teljesen rendben van a szellőzése.
-
kraftxld
félisten
válasz FehérHolló #465 üzenetére
Max hegyikecskékkel fogok találkozni azok meg nem rám éhesek
-
sanzi89
addikt
Pesten leszek egy hetet, így közbeiktatom a PMTT a Budai-hegységben - Nagykovácsi NagyNyolcas 24 túrát. Tervezi valaki, hogy jön?
-
kraftxld
félisten
válasz #72042496 #463 üzenetére
Ebből az icebreakerből van hosszú ujjú változat?
Valamint milyen hátizsák ajánlott hozzá? Most egy Kathmandu daypack-el megyek, de nemsokára veszek normálisat.
Bár holnap is indulok korán reggel tavat kerülni, tuti le fogok izzadni mint a ló megint Mindegy, majd viszek behűtött sört aztán az majd kompenzál[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Drótszamár #461 üzenetére
100 km-nél tbbet szerintem nem bír a drautkoszorú.
De ne így legyen.Skynet is real. It's called Google.
-
Drótszamár
őstag
válasz Drótszamár #424 üzenetére
Megjött a cucc: Yaktrax Pro
Ma feltettem a "hóláncot" a bakancsra, és csillogó jeges havon kipróbáltam. Marha jól tapad.
Kb 10 perc volt mire fel sikerült venni, ezt kell még gyakorolni. Nyugodtan ülve biztos könnyű, de kint a hóban 1 lábon állva azért nem volt olyan egyszerű.
18,5 Font volt, angliából küldték múlt hét szerdán (e-bay)
Majd írok még pár sort róla, ha sikerült kipróbálni igazi jeges utakon. Most a környéket 10-20 centi friss hó borítja.
-
Nimrod
addikt
válasz #72042496 #449 üzenetére
Nem tudom hol nézted, de nagyon nem 10k-ról indulnak.
-
törölt tag
válasz FehérHolló #457 üzenetére
Jaaa... bocs, akkor félreértettelek.
-
törölt tag
Na igen, ismerős. Én is szeretem egyébként, csak teljesítménytúrákhoz már nagy, viszont ha megyünk majd több napos kékre, esetleg határon túli via ferratákra, akkor jó lesz, mert tényleg fér bele cucc rendesen.
FehérHolló:
Én is azokat nézem, de nem tudok dönteni. Az egyiket túl kicsinek találom, amelyikbe fér is valami (pl. ez), annál meg attól félek, hogy minduntalan le akar majd csúszni és kényelmetlen lesz. Az ára még kevésbé zavarna, mert ez hasznos kiadás, és egyszeri.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz #72042496 #453 üzenetére
Nekem is pont ugyanilyen táskám van, és ezt a kialakítást szellőzőnek nevezni elég durva... A hálós részt benyomja az ember háta sok helyen - ha nem is a teljes felület fekszik fel, de nagy része - és jóformán semmit se ér. Ettől függetlenül nagyon szeretem, meg lehet rendesen pakolni, strapabíró, árát tekintve rendben van.
-
törölt tag
válasz FehérHolló #452 üzenetére
Na az is aktuális lesz lassan, mert a mostani már túl nagy és nehéz is. Ráadásul - bár elvileg hagy helyet, hogy szellőzzön a hát - nagyon durván bele szoktam pácolódni.
-
kraftxld
félisten
Létezik olyan póló vagy akármilyen felső amibe nem izzadom magam csatakosra mint egy rossz ló ha hátizsákot cipelek?
-
törölt tag
Köszi szépen, de ahogy nézem, ezek az Adidasok 10 ezerről indulnak (az Icebreakerek meg jó esetben 15-ről), s úgy vagyok vele, hogy ez csak egy póló/alsó réteg, ezért nagyon meggondolom. Persze, nem akarok kiszúrni magammal és rossz minőségűt venni, de ha a srácok fentebb azt mondják, hogy az olcsóbb is megfelelő, akkor első körben kipróbálom azt.
(Basszus, "civilben" két év alatt nem költök ennyit pólóra. )
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
válasz #72042496 #444 üzenetére
Nekem többféle is van, miután sima póló nem jó nekem túrázáshoz. Nagyon izzadós vagyok és könnyen megfázok tőle, ezért váltottam technikai pólókra. Teljesen jó döntés volt, strapabírók és bármilyen edzéshez tudom őket használni.
Egy baj van, hogy gyakorlatilag a fenekemre vezeti le a vizet a hátamról.
Icebreaker Mens SS Quest Crewe: nem aláöltözet, hanem sima technikai póló. A szellőzése nagyon jó, de nyáron vigyázzunk a használatával. Könnyen meglepő helyeken és formában lehet leégni benne.
Icebreaker Transit Polo: szintén nem klasszikus aláöltözet (bár használtam ősszel polár alá). Csak jókat tudok mondani róla.
Adidas Techfit: ebből kétféle pólóm is van, egyik sima másik mintázott. Mindkettővel meg vagyok elégedve és bírják a strapát.
-
törölt tag
Köszönöm, a jövő héten el is megyek a Decába és körülnézek!
-
amargo
addikt
válasz #72042496 #444 üzenetére
Nekem van mind a két rétegből pólóm, én azt mondom elsőnek nézd meg a decathlonost. Igaz ajándékba kaptam, de akartam venni már párszor és nem találtam meg, csak gyengébbeket.
Eltérhet a szabás, UV védelem, meg extra szellőzés és még van pár hangzatos dolog - most a marketingtől tekintsünk el, meg a rajzoktól, nekem van kerékpáros is van és abba fényvisszaverő elemek is vannak -. De két év alatt még nem fakult ki a decathlonos sem.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
törölt tag
Sziasztok!
Technikai ruházattal kapcsolatban érdeklődnék a tapasztaltabbaktól - mennyit érdemes költeni rá? Póló helyett szeretnék valamit, legalsó rétegnek, hogy vezesse el a vizet a hátamról. Így télen különösen kellemetlen pamutban menni, arról nem is beszélve, hogy nem akarok megfázni.
Decathlonban láttam néhány ezerért is aláöltözetet, de a futóboltokban a Nike és Asics olyan 15 körül mozgott. Namost ezek megérik? Feleslegesen nem szeretnék ilyen sok pénzt kiadni rá, de ha ennyibe kerül az, amelyik tartós és nem rohadok bele (már elnézést), akkor megveszem.
Köszi előre is a segítséget!
-
Dell XPS
veterán
válasz FehérHolló #442 üzenetére
Szia,
megvan ezeknek a kisebb túráknak a sajátságos hangulata a Budai-hegységben. Én kezdetben odzkódtam tőle, hogy itt túrázzak (inkább másik túrát választottam), de azután nagyon megkedveltem, különösen amikor igazán megismertem azon részeit, ahol nemigen járnak emberek. Tényleg nagyon varázslatos és a tömeg ellenére is lehet "egyedül" lenni, szóval tisztulnak a gondolatok.
Meglehetősen jó tempót diktálsz, így még hozza a sportélményt is, bár nem tudom, hogy ez Téged mennyire motivál. Régebben ezeken az útvonalakon edzettem hétköznap, így készülve a hétvégi "megmérettetésre". A havas táj, a ropogó hó, és a hűvös tiszta levegő nagyon fel tudja tölteni az embert....
Üdv, Dell XPS
-
FehérHolló
veterán
Ma jártam a Téli gyermekvasút nyomában 20 fantázianevű túrán. GPS szerint 18.4 km, aránylag kevés szint (~590 m), 6.7 km/h átlagos sebesség mozgás közben, és 2 óra 47 perc időben. Most laza futás is volt pár szakaszon.
Egyedül mentem, így valahol itt van az egyéni határom vége. Sajnos a vége felé már éreztem a térdem.Cserében a táj gyönyörű volt. Az elején esett valamennyi hó, útközben meg végig ropogott a talpam alatt. Jég alig, sár egyáltalán nem volt. Pontosan ilyennek képzelem el az idilli téli túrát.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
törölt tag
válasz FehérHolló #433 üzenetére
Basszus, azt kellett volna csinálni, nem a Mátrát!
szerk.: Ja, halála után... mindig a lényeg fölött sikadok el.
Hogy legyen valami on is: a Wass Albert gyönyörű volt!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz FehérHolló #438 üzenetére
IE-vel se volt jó, más böngésző nincs telepítve, és nem is fogok. De megoldódott, csak Flash update, Chrome update, böngészési adatok törlése, és voilà, megy minden.
Szóval az itiner. (A táv végén az E52 nem volt igazán a toppon, mielőtt megkérdezné valaki nem ugráltam a házak tetején és az uszodában se voltam. Érdekes, nyáron ugyan erre a túrára még 31,1km-t mért, most meg 29,4km-t. )
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz FehérHolló #436 üzenetére
Hát, az Alföldön volt, szóval elég sík volt, de ettől függetlenül nagyon élvezhető!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nos, ezévi első túra letudva a Téli Körös személyében. Nagyon jó idő volt, kesztyű nem is volt rajtam, a kabát is félig nyitva. Eleinte rossz volt a fagyott traktornyomok tetején haladni, de miután megenyhült az idő a sár dagasztás se volt sokkal jobb. Ettől függetlenül persze nagyon jó volt, jövőre is megyek. Az itinert linkelném, ha a Sports Tacker nem dobna #2048-as ERROR-t. Megnéznétek?
-
Nimrod
addikt
válasz FehérHolló #433 üzenetére
Túl sok az Akhmed?
-
Nimrod
addikt
válasz #72042496 #427 üzenetére
A szinte nulla szintemelkedéses túrák elég unalmasak, néhányon rendszeresen részt szoktam venni. Olyan 10 km környékén már kezded unni a banánt, hogy majdnem a célt is látod, de még legalább egy órán át nem fog elkezdeni közeledni sem. Persze attól is függ, hogy mi a cél, mi hajt.
-
törölt tag
A csúszkálós témával kapcsolatban - gyakorlatilag az egész tavalyi évet egy aszfaltra való Asics Gel-3030-ban teljesítettem, s bár a lábam nagyon szerette, a lefelékén, ill. az avarral borított, vagy sárosabb kaptatókon bizony csúszkáltam. De mint a nemnormális.
Egészen mostanáig azt hittem, hogy ez ilyen, mígnem a múlt héten vettem egy Gel-FujiTrabucót. Még csak a Naszályra mentem fel benne, de ez valami eszméletlen! Belekap a talajba, masszívan ott marad, bátran rá tudok terhelni, egészen más egy ilyenben túrázni. A bokámat viszont kevésbé tartja, de reményeim szerint ezen a fűzéssel tudok majd segíteni. Szóval jó az a terepcipő, tényleg, nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget jelent.
(#428) sanzi89:
Egyedül is lehet menni, úgyis találkozol túratársakkal. (Mondjuk egyedül én sem szeretek.)
Idén biztosan meglesz akkor![ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
Drótszamár
őstag
Sziklán nem éreztem annyira gáznak az enyémet. Bírta a vadállót, és a rám szakadékot is 2 éve ősszel.
Én tegnapra terveztem egy könnyű aszfaltos sétát a Pilisre. Mondanom sem kell tiszta jég az út eleje. Kétbükkfától felfele letaposták a havat a gépek. Az út szélén a hóban, és a leveleken tudtam csak menni.
Fent munkagép dolgozik, kihordta a sarat az útra, vicces volt a cuppogós bokáig érő trutyiban bandukolni
Na nem fárasztom a topicot tovább, veszek valamilyen szöges cuccot, aztán ha lesz tapasztalat beszámolok majd.
-
FehérHolló
veterán
Erőltetett menet és némi laza futás hegynek lefelé, semmi komoly.
Meg kellett nyúzni kicsit a térdem, hogy lássam a porcképző hatását. Egyelőre elégedett vagyok, de majd egy hosszabb túrán kiderül. Így legalább nyugodt szívvel vágok neki valami nehezebbnek is.Egyébként a csúszás nem a vibram hibája, hanem a kialakításé/mintázaté.
Vizes sziklán meg alapból csúszik minden.[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
válasz Drótszamár #421 üzenetére
Tegnap a BUÉK-on volt egy alternatív lehetőség, vagy kötél mentén kapaszkodva, vagy sziklás részen. Vibram piszkosul csúszik a sziklán, ezért maradt a köteles megoldás.
-
Drótszamár
őstag
válasz FehérHolló #414 üzenetére
Szia!
Köszi a tapasztalatokat.
(#416) amargo: Sima félcipőben megállok a jégen, kisebb megcsúszásokkal közlekedni is tudok rajta, de a bakancsal nem megy. Lehet hogy a talpával nem kóser valami, azért gondolkodom egy ilyen szöges kiegészítőn.
-
Nimrod
addikt
válasz FehérHolló #419 üzenetére
Mennyi idő alatt!?!
Én sík terepen hasonló túrát 4 óra alatt csinálok meg, gondoltam jó lenne legközelebb egy hasonlót szintén 4 óra környékén hozni (magyarul faragni még körülbelül fél órát a mostani időből).
Hogy tudtad ennyi idő alatt megcsinálni? Vagy belefutottatok? -
FehérHolló
veterán
Én végül lemondtam a kupafüzetről. 3-6 hónapon belül külföld.
Mi is voltunk egy közelebbi barátommal - ezért nem jeleztem itt neked a fórumon -, 3 óra 16 perc volt. Cserében a GPS csak 18.3 km-re saccolta 20 helyett. (Végig a szalagozást és a túraleírást követtük.)
Tudtommal utólag is lehet igazolni, hogy melyik túrát teljesítetted. Csak ne dobd ki a mai igazolólapot.
Következő Bp. kupás túrán szerintem érdemes erre rákérdezni.A végén meg összeismerkedtem egy korombeli lyánykával, csak sajnos ő is külföldre megy, így nem is fogadta el a randimeghívást.
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Idei év első teljesítménytúrája letudva, sikeresen. Körülbelül 4 és fél óra alatt megvolt a BUÉK 20
Beszereztem az idei Budapest Kupa füzetet is, 800 Ft volt. Viszont már hazafelé vettem észre, hogy ez igazolófüzet is egyben és ugye nem pecsételtettem ezt a túrát bele. Utólag ezt meg lehet tenni valahogy? -
amargo
addikt
válasz Drótszamár #413 üzenetére
Pár napja állás közben kicsúszott alólam a lábam
Ha tudsz jégen csúszkálni úgy, hogy nem esel el, akkor inkább a váratlan helyzetekre való felkészülést javaslom. Az emberek sokszor magától attól az ijedségtől vágódnak el, hogy megcsúsztak.
Mindenféle nagyzolás nélkül írom, hogy pár éve társaimmal a Rám-szakadékban túráztunk a befagyott folyón, míg én felfutottam rajta, addig Ők csúszkáltak a hightech bakkancsukkal. Akkor is csak annyit tudtam mondani Nekik mint most Neked, jó a vibram, de attól nem véd meg, ha nem vagy felkészülve, hogy egy csúszós kövön melyik irányba mozdul el a lábad vagy egy nedves farönkre rálépve jössz rá, hogy "jééé, ez csúszik". A jég ugyan ez“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sanzi89
addikt
Valaki teljesítette már a TTMR -t (Teljesítménytúrázók Minősítési Rendszere)? Sokat szoktam túrákra járni, és most leltem rá erre a lehetőségre. Jól értem, hogy csak annyi dolgom van, hogy az aktuális neten található dokumentumok alapján kitöltöm a pályázati adatlapot? Mivel igazolom azt, hogy a túrákon részt vettem? Nem kell mellékelni fotót vagy valamilyen egyéb igazolást?
Mivel ha tényleg ilyen egyszerű a dolog, akkor jövőre odafigyelek erre, egy bronz minősítés simán összejönne, de lehet egy ezüst is.
-
FehérHolló
veterán
válasz Drótszamár #413 üzenetére
Szöges tájfutó cipőt ajánlom, amit egyébként illetlenség természetvédelmi területen felhúzni. Mindenesetre a célra talán az a legmegfelelőbb. Cserében nagyon drága.
Tegnap voltam egy kisebb társasággal túrázni a Börzsönyben. Cudarul jeges és csúszós volt. Egyikünk bakancsán a linkelthez hasonló talpra helyezhető szegecssor volt. 30 percen belül kettő kivételével az összes szöget elhagyta a képen kék színű, kör alakú "lapocskákkal" egyetemben.
Én csak a drágább, minőségibb darabokat javaslom. Mert ebből is van azért jó. Sajnos a NordicGrip-pel konkrét tapasztalatom nincs. 4000 forint meg pont akörül a határ körül van, hogy elkezdjek gondolkodni, hogy valóban jó, vagy csak át akarnak verni..[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
válasz FehérHolló #410 üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni.
---------------
Van egy Vibram talpas Olang Auronzo bakancsom. Kényelmes, szeretem hordani, de télen kikészít.
Jégen, jeges havon katasztrófa. Pár napja állás közben kicsúszott alólam a lábam
(hóban, latyakban, sárban, kövön, és mindenhol máshol jó, csak a jég a gáz)Lehet ezzel kezdeni valamit?
Érdemes egy ilyenre beruházni? [link]
Ha erre nem, akkor van olyan amire igen?Köszi előre is.
-
sanzi89
addikt
Ma leadtam a rendelést egy Husky Burton sátorra, 23k-ért nem bírtam otthagyni. Majd írok róla, ha kézhez kaptam.
-
Nimrod
addikt
Erre valaki?
-
FehérHolló
veterán
válasz Drótszamár #402 üzenetére
Én is beszereztem egy példányt.
Hétvégén kipróbálom, bizony.Még egyszer köszi a segítséget!
Körülnéztem, és tényleg ez tűnt a legjobb választásnak ebben az ársávban.Skynet is real. It's called Google.
-
Nimrod
addikt
válasz FehérHolló #408 üzenetére
Télen szerintem nekem még sok a táv, ráadásul aznap egy másik túrán vagyok.
-
Nimrod
addikt
válasz FehérHolló #401 üzenetére
Bennem eddig még egy kullancs sem volt, pedig Mecsektől kezdve Budai hegyekig tényleg sokfelé megfordultam már. Szóval nincs tapasztalatom kullancs kiszedésben.
Füzetet sajnos nem tudom, jobb híján várom a kiírást, hátha abból okosabb leszek.
Egyébként ahogy elnézem a tavalyi kiírást szerintem az első túrákon lehet majd beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Az ilyet ki szoktam vágni, de csitt, ne mondd el senkinek.
Mondjuk elég vastag a hámrétegem ott, ahol ilyesmi elő szokott fordulni.
Kullancsnál az a lényeg, hogy nem szabad megnyomni kiszedés közben a potrohát.Drótszamár: Kicsit kicsinek tűnik, de funkcionálisan egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nem tudom, hogy milyen tüskével vagy szilánkkal találkoztál, de volt olyan, hogy beletört a bőr alá, tűvel alig bírtam kipiszkálni. Azt milyen késsel lehetett volna kiszedni, mert szerintem semmilyennel...
Kullancsot eddig is csak kézzel szedtem ki, nem nagyon ismertem ezeket a kiszedő cuccokat, ezért is mondtam, hogy utána nézek.
-
Drótszamár
őstag
Szívesen.
Közben találtam egy fotót a képernyőről világítás nélkül: [link]
-
FehérHolló
veterán
Aki nem tud egy kullancsot szakszerűen kiszedni ujjbeggyel+körömmel, az nem gyakorlott túrázó.
Mondjuk a Pilisben és a Budaiban még nem szedtem össze egyet sem, a Mecseken és a Mátrában sokkal gyakoribb.
Tüskére meg nekem jó a kés is.Drótszamár: Köszönöm a segítséget!
Nimrod: Hogy lehet füzetet szerezni? Mi a határidő?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest