Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Akkor tényleg valószínű, hogy csak a kisdobosok miatt volt Itt nincs nagyon ilyen szervezett dolog, ha meg van az horror áron. De nyilvánosan elérhetőek az utak meg a leírásuk majd mindenki mehet amerre lát. Multkor is egy 5 órás út alatt 2 emberrel találkoztunk csak, pedig hétvége volt
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Ariadne
őstag
Nem a gyerekeknek van, hanem tényleg azért, mert tök jó, hogy van egy jelvényed a végén, csak ennyi. A teljesítménytúráknak úgy általában pont az a lényege, hogy csak a saját teljesítményed számít, semmi más. Induláshoz egy idő intervallumot adnak meg, így legtöbbször igazán nem is tudod, ki "hanyadiknak" ért be, de ez nem is számít. Csak te vagy meg az útvonal, ez a jó benne. Ráadásul minimális az indulás költsége, jó fej emberekkel lehet találkozni (útközben meg ellenőrzőpontokon zsíroskenyerezés közben ), és hát ezeket az útvonalakat mindig olyan helyeken szervezik, ahol a szervezők meg akarnak mutatni valami érdekeset, szépet. Nagyon jó dolog, na.
szerk.: Általában ha korán indulsz, akkor kevesebben vannak még az útvonalon, szóval ha nem szeretsz tömegben menni, akkor érdemes így tenni. Meg a kicsit nehezebben elérhető helyeken lévő vagy nem a legnépszerűbb tt-kre menni, bár persze a népszerűek nem véletlenül szoktak népszerűek lenni.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ó, előfordul az sokadik alkalomnál is... Én főleg kerékpáros tt-kre járok ugye, de több évnyi tt-s és önálló túrázás után is sikerült egyszer úgy eltévednünk, hogy még az első ellenőrzőpontot sem találtuk meg. Teljesen más útvonalat mentünk, de nagyon szép volt az is. Tanulság: sose higgy helybéli(nek tűnő) embernek. pár kép
mod.: A legszebb, amikor azt hiszed, jó irányba mész, mert előtted is vannak más túrázók, majd kiderül, hogy mind rossz irányba mentetek. Na ilyenkor kell szépen visszamenni a legutolsó még térkép alapján is stimmelő helyhez és ott aztán újratervezés. GPS-szel persze egyszerűbb, de valahogy én még mindig a hagyományos hajtogatós térképet szeretem jobban. GPS-re egyébként ha felöltöd a turistautak.hu térképét, akkor mapsource-ban nagyon jól lehet túrát tervezni. Ha más vezet vagy tt-ről van szó, akkor meg ugye elég egyszerűen letrackelni az útvonalat és utána bármikor tudsz arra menni.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Bringás túrázni esőben meg úgy általában bringázni esőben nem szeretek (bringázás = terep ), meg sokszor egyszerűen nem is lehet, ha nagy sár van. Szóval én válogatós vagyok, esőben nem megyek. (kivéve idén a 24 órás mtb versenyt, de az nem tt volt)
A GPS meg tényleg nem létfontosság. Egy jó térképpel ha okosan előre megnézni az ember az útvonalat, plusz az itinerrel amit ugye mindig adni szoktak, simán teljesíthető egy tt. A GPS inkább akkor jó, ha saját tervezésű túráról van szó és ismeretlen környéken. Szerintem. No meg ugye az eltévedésnek is megvan a maga bája.
Nekem az a bajom a gps-szel, hogy térképes előre tervezésnél ha véletlenül elnézek egy kereszteződést, ki tudom javítani és megtalálom a jó útvonalat, viszont a kütyün nincs akkora rálátásom a területre, mint egy hagyományos térképen, annyira azért nem nagy a képernyő. De én régimódi vagyok és rendes lapozgatós turistatérképekhez szoktam, ez is igaz.Hmm, hmm, mégiscsak el kéne menni bringázni valamerre ma...
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Megvolt a Turul. Eredetileg a 20+ km-es szakaszra mentem, de aztán csak a 15-ös lett hivatalosan, mert úgy eltévedtünk, hogy legalább 10 km-ert hozzátettünk, hegynek felfele... Sajnos a szervezés és az útleírás nagyon rossz volt, ellenőrző pont alig, ellátmány meg a nevezési díjhoz képest viccesen kevés.
Viszont ki tudtam próbálni az új túra zoknim (Lorpen Tri-Layer Light XCTM Multisport zokni) és remekül bevált.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mindegyikre akkor jössz rá, hogy milyen fontos, amikor gond van vele. Hosszú távra a megfelelő cipő is ugyanolyan lényeges követelmény, sőt. Egyébként nekem is a sima vastag, bolyhos zokni vált be.
Idén voltam Kinizsin, milyen tapasztalatok érdekelnek? Ha röviden kell összefoglalnom, akkor azt mondom, hogy a terep alapvetően könnyű, a túra jó hosszú és hatalmas élmény, érdemes elmenni rá.
Arra nagyon oda kell figyelni, hogy ha a folytonos menetelés mellett nem is kívánja az ember az ételt, attól még kell enni. Ez egy ritkán emlegetett, de annál kritikusabb pont - még rövidebb távon is, nemhogy 100 km-en. Nekem a jól megpakolt szendvicsek adták rendesen az erőt. Vizet illetően egy 3 literes Camelbak rendszert vittem, ill. fél liter sportitalt tartaléknak, plusz egy energiaitalt végszükség esetére. Az utóbbit végül a 92. km-nél ittam meg, hogy ne kelljen hazavinni.Készüléssel kapcsolatban amit ajánlok:
- Kinizsi előtti hónapokban néhány 50 km-es túra, lehetőleg komolyabb terepen, pl. a Bükkben vagy a Mátrában. Próbaképpen egy 70-80-asra is érdemes lehet elmenni.
- Heti egy lábedzés a konditeremben, különös tekintettel a súllyal való guggolásra. A kemény emelkedőkön meg fog látszani az eredménye.
- Heti egy-két alkalommal 5-10 km futás.Persze nem kell mindegyiket csinálni, de legalább az egyiket érdemes. Kombinálni is lehet, lényeg, hogy az ember fejlessze az erejét és az állóképességét. Mondják, hogy fejben dől el, csak ha valaki már 60 km után elkészül, akkor lehet, de nem egy nagy élmény még 40-et szenvedni csak azért, hogy beérjen. Márpedig egy ilyen túra elsősorban az élményről szól, szerintem.
-
törölt tag
Előnevezéssel is lehet indulni, mi is úgy csináltuk.
Ezt a túra előtti hét valamelyik napján a VI. ker. Hajós u. 25 alatt lehetett megtenni. Az orvosi igazolást és a 2000 forintot kellett vinni és 5 perc alatt letudtuk a dolgot. Így nem kell végigállni a sort, azonnal neki lehet vágni.Kajára sokaknál beválik a szőlőcukor, csoki, energiagél, energiaital és a többi hasonló, koncentrált energiabomba. Én ezekkel inkább csak kiegészítésként élek, de az is teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi válik be. A só-, ill. ásványianyag-pótlásra mindenesetre figyelni kell.
Magnéziumot én is vittem, de nem tudom, milyen lett volna nélküle. Így is voltak utána rendesen gondok.
Sportkrémet egyik túratárs rendszeresen használ, azt mondja lazítja az izmokat, hogy ne álljanak görcsbe. Ami még egy nagy találmány és persze eszembe sem jutott, hogy vigyek, az a nedves törlőkendő.Amúgy a szint alapján nem látszik, de a 40-es táv a nehezén átvisz. Dorog után csak a Gete az, ami keményebb, az is inkább lefelé. Később már semmi nehéz részre nem emlékszem.
Írtad, hogy feladja a lábad. Ez azt jelenti, hogy annyira elfáradsz, vagy eseteg az ízületek fájdulnak meg, és azért nem tudsz többet menni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Régebben volt a szúrópróba, már tavaly is mindenkinél ellenőrizték az igazolást. Nem feltétlenül kell sportorvosi, háziorvos vagy a céges doki is megírhatja. Olyasminek kell szerepelni rajta, hogy a delikvens terhelhető, hosszú távú túrára alkalmas.
Úgyis mindenki saját felelősségére indul, de a Kinizsi mára tömegrendezvény lett, sok az olyan, aki lelkes meg minden, csak sejtése nincs, hogy ez mégis mekkora terhelés. Szerintem az ilyeneket akarják "elrettenteni".Az arcáról letörli az ember az izzadtságot, de az alvázról ugye nem mindig tudja, ezért az elkezdhet korrodálódni. Na, pl. erre jó a kendő.
Nem tudom a görcs mitől lehet, sportdokival beszéltél estleg? Hátha javasol valamit, amivel meg tudod előzni az ilyet.
Kazimír: Idén voltál Kinizsin?
-
törölt tag
Köszi, de egyedül én sem hiszem, hogy megyek. A társaságból sajnos mindenki dolgozik, legalábbis azok közül, akik hitelesítve vannak egy ilyen távra.
A szervezőket sem értem, mert szerintem a legtöbb embert érinti ez a probléma. Áttehették volna vasárnapra, vagy akár egy másik szombatra. Bár gondolom nem látták előre, amikor meg előjött, akkor már késő lett volna változtatni.
-
törölt tag
Gratula!
Mi is voltunk, tényleg egy szuper túra! Az útvonal nagyon szép (azt a néhány útszéli "szeméttelepet" leszámítva), a szervezés is első osztályú.
A jövő évi listára is felkerült.A közepén a Medve-barlang előtti-utáni emelkedő nem semmi. 1000 alatti a szint, szóval ilyenre azért nem számítottam. De aztán utána már végig könnyű volt a terep.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
200 forint regisztrációs díjat kellett fizetni, már nem emlékszem pontosan milyen célra, de egyéb, pénzben kifejezett nevezési díj nem volt. Egy tálca házi készítésű sütit kellett vinni. De ha valakinek ez nem megoldható (én sem süttettem, anyámék már az 50-eseken is ki szoktak akadni, jobb ha erről egyelőre nem tudnak ) akkor persze a bolti is tökéletesen megfelelt. Ez nekem 2000 forintban volt, nem sajnáltam, hiszen ez tipikus példája annak, amikor az ember azt kapja, amit beletesz.
Beszéltük is, hogy a Kinizsi ennek fényében különösen érthetetlen. 3000 forint és a Mátra 115-höz képest semmit nem adnak. Ráadásul ott a rendezés is nem tudom... olyan arrogáns.Emellett a szervezők hihetetlen mennyiségű időt, energiát, sőt szerintem pénzt is raktak bele. Az egyik ponton a néni a saját készítésű házi lekvárját kínálta. Na, ilyet sem vesz az ember boltban, olyan zamata volt, hmm... egy percre otthon éreztem magam. Vagy emlegethetném azt is, hogy a Muzslára felcuccoltak egy rekesz banánt, a Káván pedig palacsintát kaptunk. Ilyenkor tényleg szóhoz sem jut az ember és nem elsősorban a fáradtságtól.
Ez a 4 óra szerintem szinttől függetlenül is tök jó, gyakorlatilag egy erőltetett menet. Sok ember ilyen tempó mellett kb. az első kilometereken már szétesne, szóval gratulálok.
(#182) sanzi89:
Neked is gratulálok! Ismerőssel/rokonnal sokkal élvezetesebb. Mi haverokkal amúgy ennél mindig lassabbak voltunk, olyan 4,5-ös átlagot szoktunk menni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Áhh, a GPS - nekünk nincsen, el is szoktunk tévedni, csak ezen a hétvégén 4-szer sikerült.
Ezt éppen ma este találtam a Kinizsiről. (9:03-nál olyan ismerős. )
Szóval igen, hype az van, korábban én majdhogynem meg is voltam győződve róla, hogy a K100 a túrázás alfája és omegája. Tény, hogy az első fele nem könnyű, meg az is, hogy a 100 km baromi sok. De a nehézséget inkább az utóbbi adja, mert nálam pl. az egy kilométerre eső szint alapján az Eger csillaga 50 és a 11 km a XI. kerületben után éppen a Kinizsi 100 volt a legkönnyebb...A végén ettől függetlenül volt bajom rendesen, kíváncsi vagyok, idén hogy sikerült volna. Jövőre jó lenne elmenni, de az a baj, hogy nemcsak a Kinizsire, hanem az országból is. Majd meglátjuk mi hogyan jön össze.
A Mátrában most 158-an voltunk összesen, így működött a tömegrajt. A Kinizsinél persze, halva született ötlet lenne, annak az eleje még csúszórajttal is egy több órás szlalom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az előttem szóló kollégához hasonlóan nekem is a jó vastag zokni jött be. Ill. én futócipőben tolom, nem bakancsban. Az esetek jó részében működik a dolog. Néha egy-egy hólyag előfordul, de azok sem veszélyesek, a vékony zoknival viszont mindig megszívtam.
Még az is gond lehet, hogy nem elég nagy a lábbeli. Az utcainál érdemes kb. 1 számmal nagyobbat venni. Az "éppen jó" cipő nagyon elvetemült dolgokra képes.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Szia!
Ne érezd magad rosszul, hiszen nagyon jól csinálod a teljesítménytúrákat. Az 5-ös átlag igen biztonságos jó tempó. Ebbe belefér az eltévedés, nehezebb terep, hosszabb pihenés, (nem megfelelő ellátás) szóval megvan a túra. Nem tudom mennyre ragaszkodsz a bakancshoz, de én Magyarországon nem tartom szükségesnek. Szerintem az ADIDAS cipők félelmetes skálát nyújtanak mindenki számára (testsúly, terhelés, terepviszonyok), hogy egy túrán biztonságosan, kényelmesen végig tudjon menni. Természetesen minden cipőt be kell törni, ez ráidomul a lábunkra (nem részletezném) és innentől kezdve nem jelent mentális problémát, nem ez fog hátráltatni bennünket a túra teljesítésében. Amikor egy cipőre (ami egyébként a legfontosabb tényező) rátalálunk, akkor fogjuk igazán érezni, hogy ez mekkora előnyt jelent, azaz marad a fizikális lét. Én is nagyon sokáig keresgéltem és rengeteg problémával küszködtem, mire megtaláltam a megfelelőt. Valóban a túrák során egy számmal nagyobb cipőt kell viselni (hiszen bedagad a lábunk), így nem okoz fájdalmat, feltörést, körömleválást. Mivel a cipőről kérdeztél, szorosan hozzátartozik egy jó zokni, amiben nincs varrás és így már szinte képtelenség a bejáratot cipővel, hogy feltörje a lábadat. Ez már csak egy adalék, hogy komoly lejtők előtt meghúzzuk a cipőfűzőt, utána visszaengedjük. Hát ennyit a cipőről... A teljesítmény túrákon mindig az a lényeg, hogy a megadott szintidőn belül beérjél, ha ez csak egy perc, akkor is győztes vagy, ebben ez a lényeg.
Üdv.
ZoltánÜdv, Dell XPS
-
törölt tag
Én azzal megyek (Quechua Forclaz 30), sokat könnyít. Szeretem benne, hogy merevített a háta, s ki van párnázva, így nemcsak kényelmes, de szellőzik is. Kicsit nehéz és az oldalsó zsebek lehetnének nagyobbak is, de amúgy marha jó a kialakítása. Esőhuzat is van hozzá, de még sosem kellett, mert még a most hétvégi esőben sem ázott be. (Jó, a kajám azért kapott kicsit, de ez a legkevesebb.) Meg hát olcsó, 12 ezer forint volt (plusz 3 ezer a tartály), nem 30 meg 40, mint pl. egy Camelbak.
Annyi a baj, hogy már nem kapható, de a Decathlonban (ezt ott vettem) vagy hasonló helyen biztos van valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezekbe nem tudsz tartályt rakni? Nem kell beleakasztani (az enyémbe sem lehet), ha van a zsákban egy rekesz, amiből nem esik ki, az is teljesen jó. A csőnek a nyílást házilag is meg lehet oldani, ha gyárilag hiányozna.
Még annyi, hogy a Quechua márkájú tartályomból fura műanyag ízt kap a víz, s ez nem akar megszűnni. Pedig raktam már bele szörpöt, teát, izót, de ezek is csak ideiglenesen vették ki belőle. Haverom Camelbakjénél ilyen nincs. Azon még a kupak és a szelep is kategóriákkal profibb, csak sajnos drága, 8 ezer forint. De alighanem megéri.
"nekem annyi kevés volt legutóbb a Samsungon."
Gondolom utántölti ha fogyóban van. Egy tartályba is max. három liter fér, de én a két literest is ritkán töltöm tele.
(#230) Dell XPS:
Köszi szépen! Szerintem sokat számít az is, hogy a Mátrát már kezdem megismerni, nem ér meglepetésként egy-egy hegyoldal. A Mostani 60-as jó részén is jártam már, max. nem ebből az irányból.
Remélem a térdem majd nekem is helyrejön, addig is igyekszem pihenni, ill. óvatosan menni. Mostanában nem is lesz ilyen hullámvasút, max. jövő héten egy Budai tájakon 30.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Szervezett túrán az ellenőrzőpontokon, illetve a kék kutaknál lehet utántölteni, majd másfél liter víz sokáig elég. Plusz ezzel a megoldással se kell megállni, az ember hátranyúl, kivesz, iszik, visszatesz. Az első túrán kitapasztaltam, és így megállás nélkül lehet inni.
Plusz nem kell több ezret kidobni tasakra, nem kell szarakodni a szívócsővel. Ha "elhasználódott" lényegében ingyen lehet pótolni, jobban bírja a strapát, nem vesz el értékes helyet a táskából, könnyebb utántölteni, kimosni, stb. Nem azt mondom, hogy nincs létjogosultsága, de átlagos teljesítménytúrázónak totálisan felesleges és értelmetlen. Szerintem legalábbis."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
törölt tag
Köszi, de sietnem is kellett, mert programom volt délután. A vége már nem is esett jól, a vádlim teljesen beállt és a térdeimet is igencsak éreztem. Hiába, sok volt az utóbbi pár hónap, jól fog jönni a Mátravasútig a négy hetes túraszünet.
Pedig korábban még erősen fontolgattam a Rockenbauer 130-ast, de most tönkretenne. (Meg más program is van arra a hétvégére.) Majd jövőre, remélem.
[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
Én is kicseréltettem a korábban említett pólót egy rövidnadrágra, ami kicsi lett, mert nem tudtam hogy hányas kellene nekem, mert a többi nadrágom 30-32-es illetve "s"-es méretezésű. És valahol találtam egy olyat, hogy a "s"-es egyenértékű a 44-essel... Most megint írhattam a mountexnek, gondolom már a tökük tele van velem.
Sajnos itt Debrecenben nem tudok olyan helyet, ahol lehetne kapni Fjall termékeket .[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Látom, Te egy fokkal othonabb vagy a témában, érdekelne, hogy mennyire elismert márka ez a Fjall valójában? Tényleg jókat készítenek, vagy semmi különös, átlagosak? Mert marketing alapján... Jobban hiszek a felhasználóknak, Neked például, mintsem magának a cégnek.
Kár, hogy nincs nagyon baráti köröm, szívesen mennék én is túrázgatni, sokkal inkább, mint bulizni, etc.Köszi!
-
SOAD19
addikt
"Ezt újrawaxoltam házilag, ami felemásra sikeredett."
Ezt kicsit bővebben ki tudnád fejteni?! Mire kell figyelni, én is vettem waxot ezért érdekelne. A gyári impregnálás meddig tart, kb. hány mosást bírhat ki majd a nadrágom? Amúgy gondolom simán moshatom ki mosógépben nem kell speciális tisztítószer, vagy csak ilyesmi tisztítószerrel érdemes tisztítani, normál mosástól hamar elveszti a vízhatlan képességét az ilyen anyag?!
Köszi szépen!
-
SOAD19
addikt
És hogy tüntetted el a foltot, vagy idővel lekopott?
A nadrágom tisztításához tudnál tanácsot adni, csak speciális tisztítószerrel mossam ki, mint pl. amit linkeltem, bár nem, mert pont azért van a wax.
Na szóval akkor, normál mosás és utána waxolom, de akkor viszont az a kérdésem, hogy hány mosást bír ki, ez a védőréteg, remélem nem kell minden mosásnál waxolni?! Tudom, hogy csak táskáid vannak, azt meg nem kell olyan sűrűn mosni, mint egy nadrágot, így nem biztos, hogy tudsz erre válaszolni. Régebben, mikor vettem a kabátomat, akkor mintha azt mondták volna, hogy kizárólag csak impregnáló szerrel mossam ki. De tényleg egy mosással már oda a védőréteg?
Megnéztem már párszor a fjall waxolását bemutató videóját, és akkor röviden összefoglalva. Bedörszölöm az anyagot a waxszal, majd mondjuk hajszárítóval, addig hevítem, amíg megolvad, gondolom átlátszóvá válik. -
SOAD19
addikt
Gondolom, Te csak kizárólag túrázáshoz használod a túra nadrágaidat, de én hétköznapi viseletnek vettem. Így jóval gyakrabban lesz mosva. Na, majd meglátom milyen hamar veszti el a védő réteget.
Ezek a képek győztek meg, hogy hétköznapi viseletnek is jó lehet:
Amúgy pár felpróbálás után elég kényelmesnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Én sokszor csak a kamáslival megyek, ha valahol, már esik vagy térdig érő hó van, oda van egy TNF vízálló felsőm - tényleg valakit nem érdekel? - de az elmúlt 5 évben 2x ha kellett használnom és ma már másmilyent vennék, csak amikor vettem akkor még egy 10ért eltudtam hozni..
SOAD19: Ha a nem csak saját megélhetésedről kell majd gondoskodni, akkor érted meg igazán. Én sokszor azt nézem, hogy ez nem szükséges, azaz nem leszek tőle több/jobb, ettől függetlenül mindenki azt vesz, amit akar vagy tud
Én is megnézem, hogy mi mennyi ideig bírja, sőt, a cho oyu-at 04'-től használtam és tavaly váltottam le, akkor is nézegettem a Fjallraven kabátokat, de nem álltak jól. Ha megnézed tavaly ősszel és télen a kabátok is 80-90e be kerültem, most 50-60 környékén vannak.. én pont ezért próbálom kerülni a szezonális vásárlást is. Ahogyan tavasszal sem fog ennyibe kerülni majd a gyapjú felső“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
SOAD19
addikt
Valakinek nincs a Fjall féle Greenland wax-sza, érdekelne, hogy csak kizárólag G1000-es anyaghoz használható, vagy más vízhatlan ruházathoz s nyugodtan használhatom? Az átmeneti kabátomat kellene impregnálni, csak nem tudom, hogy merjem-e. Ahonnan vettem a waxot, azt írták, hogy csak a G1000-es anyaghoz ajánlott, de lehet csak nem tudták, és a biztonság kedvéért írták azt amit.
Köszi!
-
törölt tag
Igen, sajnos tényleg drága és a kisebb változatát nagyon lehúzták, hogy nem is jó. Kimentem a Decathlonba, de végül nem vettem semmit. Legalább körbenéztem, voltak szuper cuccok, de most nem akartam ilyenre költeni.
Gratulálok az intersportos idődhöz!
A görcs szerintem el fog múlni, ahogy egyre inkább hozzászoksz a terheléshez. A következő túra 35 km körül pedig az Aba Sámuel 30. Holnap. Meg azután.Most nézem, jó magas pulzussal mentél, fárasztó lehetett...
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Köszi, akkor jók lehetnek. Nem túrázásra használnám ezeket a táskákat, hanem bicajozáshoz, városi közlekedésre. Nyáron, meg még most is állandóan, hót víz a hátam, és emiatt gondolkodtam el, ezeken a hálós rendszerű táskákon, csak jobban szellőzik az ember háta.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
törölt tag
Köszi.
Több mozgalom is van, a TTT-n is találsz egy jó adagot, ill. én emellett még az utvonalkerülők honlapját ismerem. (Bal oldali menüben a túramozgalmak alatt, csak azt nem engedi linkelni.)
Annyira nem követem őket, de fejből a Pest Megye mellett a Mátra, a Bükk és a Cserhát kupát tudom, hogy külön díjazzák, ill. nyilván az OKT-t és társait, de az nem teljesítménytúra.
Az eddigi túrateljesítményért is lehet kapni ezt-azt, létezik MTSZ mozgalom, Csúcsok csúcsa pont, TTMR minősítés... rengeteg, csak győzze számon tartani az ember.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Én szívesen mennék, nagyon a lábamban van már a bugi, csak a lakhelyem - Békéscsaba/Szeged - eléggé köt.
Végre januárba lenne két túra - hónapokon keresztül nincs semmi ebben a régióban - a Téli Körös és a Híd túl messze van, erre nem pont ugyanarra a napra teszik?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest