Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
Köszönöm a válaszokat, igazából ezekre is számítottam a jelenlegi helyzetet ismerve.
-
Fooler89
őstag
válasz Flowtation #17853 üzenetére
Kell egy kis idő míg megjelenik, de amúgy a kérdés. Hogy adtad hozzá őket?
-
Flowtation
őstag
válasz Fooler89 #17854 üzenetére
Arra gondolsz, hogy csoportházirenddel vagy a wsus konzolján keresztül? Csoportházirenden keresztül szeretném beállítani a frissítéseket. Ha jól értelmeztem a leírásokat, akkor kell egy gpo szabály, hogy a kliensek hol keressék az update-ket, itt akadtam el.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
X Factor
addikt
válasz Flowtation #17855 üzenetére
GPO-ban a windows update alatt bekell állÍtanod a helyi intranetes szervert. Illetve, ha már ott vagy akkor a többi beállitást is végig konfigolhatod.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
bogabi
senior tag
válasz Flowtation #17855 üzenetére
Ha a WSUS-ban csoportokat hozol létre, akkor a GPO-ban a client side targeting-ot be kell kapcsolni, és a policiben pontosan egyezni kell a létrehozott csoportok neveinek a WSUS csoportok nevével. Legalább is így emlékszem.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
X Factor
addikt
válasz Flowtation #17857 üzenetére
Hát, ha külön szeretnék őket kezelni szeperált OU-ban akkor lehet, de nem szükséges feltétel.
igen ilyen esetben az OU-ra is ervenyisted a GPO-t.
YT-n keress step by step guide-t, úgy nehéz elrontani, aztán ha már 1-2-őt élesben is megcsináltál menni fog, meg a logikáját is érteni fogod.
Make things work
-
sugarforce
addikt
válasz Flowtation #17853 üzenetére
bár látom már tárgyaltátok nemrég, de gpo-ban be van állítva minden? Kliens oldalon tűzfal szabályok rendben vannak? Ha megvan minden, akkor is kell neki egy kis idő, hogy lásd a konzolon belül.
-
looser
addikt
Valakinek ismerős ez az ablak? Outlook 2016 naptárjára kattintva jön fel bezárhatatlanul. Letiltható ez az integráció? Próbálom angolra visszafordítva különböző stringekkel keresni, de eddig nincs siker.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
pdave
aktív tag
válasz ult1mate #17861 üzenetére
Köszi, közben megoldódott, igazából ennyire egyszerű volt:
Get-MailboxExportRequest | Remove-MailboxExportRequest
Mindenhol csak olyan megoldást találtam, ahol kellett az identity az eltávolításhoz, ezzel meg az összes el lett távolítva.
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Phvhun
őstag
válasz Phvhun #17845 üzenetére
Nah elég triviális benézés volt a dologban, nem volt feltelepítve rendesen a hálókártya driver...
Lett közben viszont még egy kérdésem:
Ha van egy [ilyen] switch (4db 10Gbit SFP+, és 48db 1Gbit LAN port), akkor ha a 10 gigás portba dugom a szervert, és egy raklap gépet az 1 gigásokba, akkor az 1 gigás kapcsolatok ha sokan vannak akkor tudják szaturálni a szerver 10 gigás kapcsolatát?
Az a félelmem van hogy a 4 SFP tud egymás között 10 gigát, és nincs "megosztva" ez a sebesség a sima lan csatik felé.
-
TheProb
veterán
válasz Phvhun #17865 üzenetére
SFP+ inkább uplink/downlink-re van (ebből fakadóan nem szabadna elvinnie a sávszélt az eth portoktól). Ha szervert akarsz direktbe rákötni, akkor ahhoz kell venned még ethernet-es GBIC modulokat. Én inkább LACP-t használnék az 1gigás portokkal. Vagy Win esetében lehet switch independent team is.
De javítsatok ki, ha hülyeséget mondok.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Phvhun
őstag
válasz TheProb #17866 üzenetére
Nem elvinni a probléma, hanem mondom a pontosabb use case-t:
Van 10 gép rákötve a lan portokra, és 1 szerver az sfp-re.
Namost a gépek a szerverrel kommunikálnak 1 gigányi sávszéllel.
Ideális esetben mindenki szépen tolja le/fel épp amit akar a szerverre 1 gigányi sávszéllel, és mivel 10×1=10, ezért a szerver 10 gigája is "megtelik", de mindenki pont maxon pörög ezért jók vagyunk.
(nyilván maxon pörgés nem egészséges, ez csak sarkított példa)
Szerk: A rosszabbik eset, hogy a lan portok 1 gigás sévszélt osztanak meg az sfp portokkal, ezért minden gép csak 0.1gigával tud kommunikálni, és a szerónak marad 9 gigányi sávszéle az sfp-n.
Ez így leírva elég butaságnak hangzik hogyha így van megoldva, remélem nem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Phvhun #17867 üzenetére
Kissé laikusan hozzáállva és a régi 100-as gigás uplinkes switcheket elnézve, ha jó a switch, akkor a 10Gbites uplinkre szépen rá tudja osztani a gigabites forgalmakat. Ha mégis gond lenne az már vagy a switch vagy a szerver sara. Persze nem tudom ilyen esetben pl érdemes-e jumbo frame-t használni, esetleg még milyen beállításokkal lehet optimalizálni a működést, engem is érdekelne, mi a tapasztalat, még ha mostanában sajnos még nem is érint ilyesmi.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
DopeBob
addikt
-
Phvhun
őstag
válasz E.Kaufmann #17868 üzenetére
Köszi, ~1-2 héten belül kiépül a rendszer, mindenképp bedobom mik a tapasztalatok.
DopeBob: Köszönöm neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Sulis Rg-k, van közületek valaki aki vágja a kréta rendszert? Annyi kérdésem lenne, hogy órarend importálásnál van mód arra, hogy az előzőleg importált cuccot felülírja? Mert most másodszor importoztam, és kétszer jelenik meg a tanárnál az óra, ugyanazon a napon.[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz Flowtation #17871 üzenetére
Én mindig törölni szoktam az előzőt. Teljesen. Hívd fel az ügyfélszolgálatot, ők tudnak segíteni. De ha csak pár helyen van most eltérés akkor egyenként is törölheted.
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
IBR
junior tag
válasz Indiant #17848 üzenetére
Szia!
Tudsz szerezni a tisztaszotver.hu oldalon tájékozódj.
Van egy igénylőlap amit innen kell letöltened:
http://www.tisztaszoftver.hu/kozoktatas.asp?akt_menu=igenylolap_kozoktatasA munkáltatód pecsételi és aláírja, aztán postázod az euroonenak a levelet (akár a suli postával ! ).
Egyébként az intézményi programokat is itt kell igényelni, l. S2-es nyomtatvány.
Van tech supportjuk, igaz 99%-ban az aktiválással foglalkoznak csak.
Ha kérdésed van, írj!
Üdv,
IBR -
Flowtation
őstag
válasz olloczky #17872 üzenetére
Hol tudom törölni az előzőt? Az egy-két javítás megvan, csak először próbából importáltam, másodszor meg élesben, ezért kettőződtek az órák. Van egy pipa az import oldalon, miszerint: "időszakon belüli elemek törlése"
Ez lehet az?Megtaláltam a törlést, a nyilvántartás-testreszabás menüpontban, a rendszerszintű törléseknél. Ha itt kitörlöm az órarendet, az csak azt törli vagy termeket, tantárgyakat is?
[ Szerkesztve ]
-
IBR
junior tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy lehet az állami munkáltatóm állná a továbbképzésemet!!
Nekem kéne kiválasztanom a kívánt tanfolyamot, viszont nagy dilemmám, hogy milyen IT certet érdemes magyarországon szerezni.
Eddig egy mezei CCNA R&S és MCSA server 2016 (csak a sima, nem az Azure) képzés között vaciláltam.
Van esetleg valami pro tippetek, tapasztalatotok, hogy milyen cert lehet most igazán értékes/jövőbe mutató magyarországon?
A segítégeteket előre is köszönöm!
Szép napot!
IBR -
IBR
junior tag
válasz Flowtation #17874 üzenetére
@Flowtation
Szerintem írj nekik ticketet, általában 24 órán belül reagálnak.
Egyébként itt egy support telefonszám: +3619991700OM azonosítóval azonosítják majd az intézményedet, a telefonos hibajegy is megtekinthető és visszanyitható később az admin rendszerben. Munkanapokon nekem mindig felvették, bár kevésbé profik mint a ticketes srácok!
[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz Flowtation #17874 üzenetére
Az csak a tantárgyfelosztást törli, igen.
-
olloczky
senior tag
válasz Flowtation #17878 üzenetére
Nem, ez a tantárgyfelosztást törli : D Tehát azt, ahova be van osztva, hogy melyik tanár melyik osztályban hány órát tanít és milyen tantárgyból.
Ennek létrehozásához van excel sablon, többfajta is. Én úgy csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
ult1mate
tag
Ha van itt valaki aki ért mélyebben a Lync szerverekhez légyszi pm rám.
A gondom:
Mobil (android, ios) alkalmazásoban megállt a skype for business működése, egyszerűen nem hajlandó bejelentkezni a szerverre. (se kintről se bentről) (megy a login de csak teker)
Külső és belső hálóból asztali géppel / notebookkal nincs baja.Valahogy debugolni kellene de ilyen szinten nem értek hozzá.
-
IBR
junior tag
válasz Flowtation #17882 üzenetére
Még nem sikerült; szeret a főnököm, és megpróbálja kilobbizni a forrást hozzá.
Ezért kell még a rendszergazdák MCdonald's-ban (i.e.: közoktatás) is jól dolgozni!
Üdv,
IBR -
IBR
junior tag
válasz Döglött Róka #17881 üzenetére
Köszi a tippet!
Jelenlegi tudásom teljesen általános, bár ahoz bőven elég, amit csinálok.
Az nem baj, ha jövőbiztosabb dolgot tanulok, mert nem akarok még dobbantani innen.
Azt mondod MCSA jó, de szerinted nem fognak nemsokára teljesen kihalni a nem cloud megoldások?
Egyébként Linux vonalon is szivesen elindulnék, hiába törzsgyökeres kék az ember, ha a web jelentős része linuxon/unixon fut.
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz Flowtation #17871 üzenetére
Importáláskor már van lehetőség töröltetni az új időszakról a régit. "Időszakon belüli elemek törlése" Ha már ledupláztad az órarendet (többszőr eljátszottam én is) két eshetőség van, törlőd kézzel egyenkét az órákat, vagy kérsz egy adatbázis visszaállítást, leírod, hogy mi miatt és megcsinálják.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Flowtation
őstag
Szia!
Igen, ezt is megkérdeztem telefonon, bár azt mondta a hölgy, hogy biztosabb az órarend törlése funkció a rendszerszintű törlésekben. Előzővel előfordulhat, h bennragad 1-2 óra. Holnap megpróbálom ezzel a funkcióval, egész évre beállítva, aztán meglátjuk.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Döglött Róka
veterán
Saját tapasztalatból tudom hogy nem, meg szerinted az IaaS cloud-okon mi fut?
Linuxolhatsz, ha szeretsz tákolni, ott viszont előbb utóbb egy banknál lyukadsz ki.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Phvhun
őstag
Ha lenne egy olyan windowsos környezet, hogy 4 noti, amik csak arra lennének használva hogy céges hálózatra VPN-ezve távoli asztallal érnének el a belső hálón futó 4 virtuális gépet (vmware-el lennének virtualizálva), akkor ennek mi a legköltséghatékonyabb módja windows licenszek szempotnjából?
Ami nekem eszembejut mint megoldás, hogy szerzünk 8db "felszabadított" OEM licenszet, és mindegyikre lenne téve 1-1 win10. Ez ilyen ~150k körül lenne összesen, van ennél valami okosabb megoldás?
Plusz szempont hogy a következő évben még bejönne a képbe ~3 új user.
-
válasz Phvhun #17890 üzenetére
Régebben volt erről szó lassú telephelyek között hálózat miatt. Akkor mintha akkor azt mondták volna, hogy simán asztali Windows, pláne OEM, nem pakolható jogilag virtuális gépre.
Akkor a legjobb megoldás az volt, hogy a meglevő fizikai gépeket bepakolni a szerverszobába és azokat távelérni.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Gorgonka
aktív tag
Sziasztok
A bevezetőben olvastam, hogy itt lehet érdeklődni a szakma felől. Azt szeretném megtudni, hogy OKJ-s képzéssel el lehet-e helyezkedni rendszergazdaként vagy teljesen felesleges kidobni rá a pénzt?
Konkrétan erre gondolok: [link]Előre is köszönöm a segítséget
-
-
-
Gorgonka
aktív tag
válasz kraftxld #17894 üzenetére
Nem dolgozom a szakmában, de szeretnék. Jelenleg 3D méréstechnológiával foglalkozok, ami sajnos 3 műszakos elfoglaltság és ettől szeretnék megszabadulni. Mindig is érdekelt az IT, de munka mellett maximum ilyen tanfolyamokat tudok elvégezni.
Alapoktól kezdeném, eddig maximum LAN-partyn építettem hálózatot . Mit értünk az alatt, hogy "szódával elmegy"? -
M@no
tag
válasz Gorgonka #17892 üzenetére
Én csináltam ilyet lassan 3 éve, és számomra nagyon hasznos volt. Addig nem sokat tudtam az AD, GPO, és egyebekről.
Azóta meg ha kicsit felfrissítem a tudásomat, akkor egy Cisco-s routert is be tudok állítani port védelemmel, vlanokkal, etc, etc
Alapnak szerintem tökjó, ha amúgy nem ismered még nagyon a dolgokat. -
Gorgonka
aktív tag
Akkor ez eddig egy pozitív és egy negatív vélemény .
Itt nálunk is a Cisco-t emlegették, amikor kérdeztem, hogy mit kellene tudni egy IT-s pozícióhoz, sajnos lövésem sincs róla.
Jól gondolom, hogy mélyebb ismereteket csak nappali vagy esetleg esti suliban lehetne szerezni a témában? -
M@no
tag
válasz Gorgonka #17897 üzenetére
Valószínűleg igen, bár ez az esti tanfolyam teljesen jó.
Amúgy nálunk a tanfolyam után a 2 éves Cisco CCNA képzést 0,5 év engedménnyel csinálhattam volna meg. Csak már nem volt kedvem akkor épp további 1,5 évig kedden és pénteken délután 5-től 8-ig és szombaton reggel 8-tól este 8-ig a padot koptatni. -
válasz Gorgonka #17897 üzenetére
Milyen ITs melóra gondolsz? Van kb 1000 fére munkakör.
Egy rendszergazda általában nem rugdossa a Cisco-s routereket parancssorban.Ha nincs túl sok alap tudásod és van időd akkor elmegy a tanfolyam. De ennek nem túl nagy a munkaerőpiaci értéke.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Gorgonka
aktív tag
válasz kraftxld #17899 üzenetére
Hálózatüzemeltetésre, azok fejlesztésére és hasonló "egyszerűbb" dolgokra gondoltam. Pl egy multinál, már kiépített hálózat karbantartására, üzemeltetésére az IT-koordinátor vezetésével. Nálunk ezt a pozíciót IT technikusnak nevezik. Esetleg egy iskolai hálózat üzemeltetésére, ilyesmikre. Linux vagy Windows alapon.
Természetesen nem ebből akarok meggazdagodni, de jó lenne, ha valahova el tudnék vele helyezkedni és ott tudnék tovább fejlődni. De a válaszaitokból úgy tűnik nekem, hogy ez kidobott pénz lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest