Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17302) Bonzo válasza kraftxld (#17298) üzenetére


Bonzo
tag

Latom sikerult kiragadni a lenyeget. Ha ezt kulon le kell irni: az ESXi serverekre valo, nem PC-re, nincs garancia, hogy az adott PC-n sikerul feltelepiteni es gond nelkul uzemeltetni. Eles kornyezetbe semmilyen korulmenyek kozott nem ajanlott.
De mi most demo kornyezetrol beszelunk, teszteles, kiprobalas. Ha van szabad server akkor hajra, HA nincs akkor meg lehet probalni PC-vel is. A server hiany ne tartson vissza, nagyon gyorsan kiderul ha kompatibilitasi problema van. (kb 300 MB az iso)

Es kulonben is, nem egyszer szivtam HCL-es hardwarerel IS. Volt, hogy teljesen gyari HP Proliant DL-ek (gen9) elhasaltak a friss HP custom imagetől. Szuper purple screen utan a vmware support is vakarta a fejet. (3 hetig)
A vege egy intel vs hp vs vmware egymasra mutogatas lett... Vannak cifra dolgok es a gyartoi listak nem mindig pontosak/nem tartalmaznak minden infot. Nagyon fontos a HCL, de csak egy kiindulasi alap, nem szentiras.
Megtapasztalja az ember hogy ez a lista nem azt garantalja hogy hiba nelkul mukodni fog az eszkoz, inkabb azt, hogy hiba eseten van kihez fordulni, ez sajnos nagy kulonbseg.

(#17303) sanzi89 válasza Bonzo (#17302) üzenetére


sanzi89
addikt

Éppen emiatt nem értem, hogy miért ajánlottad egy totál kezdőnek a HyperV (esetleg Virtualbox) helyett az ESXi-t.
HyperV szerver szintén ingyenes, HyperV szerepkört Windows 8-től felfele lehet telepíteni normál desktopra is akár. Ismerkedésnek az is bőven megfelelő, sőt szerintem a legjobb választás.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17304) Bonzo válasza sanzi89 (#17303) üzenetére


Bonzo
tag

igen, lehet a hyper-v egyszerűbb kezdéshez, ezt aláírom. Ismerősöknél azért ajánlom vmware-t mert sokan félnek tőle (pedig nem kellene. :)

(#17306) MasterDeeJay

Lehet hülye kérdés.
Ha én két DNS szervert állítok be a DHCP-be, akkor elvileg ha egy egyik elszáll valamilyen oknál fogva akkor a másiktól kéri a választ autómatán?

Tehát van pár szerverem de csak egy DHCP-m amin fut dns, illetve külön mégegy csak dns szerver. Mindkettő DC is egyben.
Ha az amin elszáll a DHCP vagy újra kell indítanom nem szolgál ki dns-t akkor az amin csak DNS van az fogja fogadni?

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#17307) kraftxld válasza MasterDeeJay (#17306) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Elvileg igen, gyakorlatilag azért van vagy 5-10 perc mire timeout lesz a kliensen.
Ha a DHCP se megy akkor új kliensek vagy újraindított kliensek nem fognak majd csatlakozni a hálózathoz. DHCP failoverel ez kiküszöbölhető.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#17308) VeryByte válasza kraftxld (#17307) üzenetére


VeryByte
őstag

De az WS 2012-től vagy 2012R2-től támogatott - ahogy én tudom. Régebbieknél hogyan lehetne ezt megoldani?

[ Szerkesztve ]

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#17309) bugizozi válasza kraftxld (#17298) üzenetére


bugizozi
őstag

Egyszer én is futottam már bele ilyenbe. A telepítő iso-ba kellett beletenni az Intel hálókari drivert, mert csak úgy volt hajlandó feltelepülni az ESXi desktop pc-re.
How to add Intel NIC drivers to an ESXi 5.5 ISO

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#17310) kraftxld válasza VeryByte (#17308) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Upgrade 2016-ra :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#17311) MasterDeeJay válasza kraftxld (#17307) üzenetére

Köszi!

Igen azt tudom hogy az újonnan csatlakozottak nem kapnak ipt.
A szerverek egyébként SBS2011 és 2008R1. Nagyon nem pisztálom mert úgy emlékszem sbs mellett nem mehet még egy DC, ennek ellenére működik.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#17312) kraftxld válasza MasterDeeJay (#17311) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Lehet még egy DC, csak az FSMO szerepkörök maradjanak az SBS-en.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#17313) novakalex


novakalex
aktív tag

Sziasztok,

Egy újabb problémába ütköztünk a cégnél.

VPN kapcsolat van kiépítve a 3 telephely között, azonban a Pesti kapcsolat folyamatosan megáll. Alábbi képen látható, hogy mi a probléma. A routerünk kapcsolatba van a másik routerrel, azonban az igazából nem igaz, mert a pingelt szerver, ami ott található nem érjük el. Van, hogy 2 percig jó, van hogy napokig.
Amennyiben nem érjük el, le kell dobnunk és újra kell csatlakoznunk. Mindenképp megemlíteném, hogy a távoli router csatlakozik a csatolt képi routerhez. Így mondva a 2.50 szervert elérjük, míg miközben a 3-as hálózatban lévő szervert azt nem, csak redial után ( az a pesti hálózat ).
A router szintén draytek vigor 2925

Valaki tud rá valami megoldást? :R

Üdv,
Alex

[ Szerkesztve ]

(#17314) ace05


ace05
senior tag

Most én keresek rosszul vagy tényleg egyetlen projector sincs a https://www.kozbeszerzes.gov.hu/ oldalon ?

[ Szerkesztve ]

(#17315) Bonzo válasza novakalex (#17313) üzenetére


Bonzo
tag

Ennyi infobol nehez erre barmit is irni. Logok?

(#17316) olloczky válasza ace05 (#17314) üzenetére


olloczky
senior tag

Nagggyon aktuális nekem is :D Másfél éve vagyok suliban, tegnapi nap kértek meg először, (nem tudom miért), hogy keressek megy sennheiser fejhallgatót. Nem találtam. Jött a fenyegetés, hogy olyan nincs, hogy ott nincs valami, írjak levelet, hogy én nem találtam, írassam alá az intézményvezetővel, küldjük be a tankerület igazgatónak és ha ők mégis megtalálják (hogy ehhez, miért kell megvárni, azt, hogy ilyen levelet írjunk azt nem tudom :D ) abból "nagyon nagy balhé lesz". ---> idontgiveafck.jpg

Az adott fejhallgatót sehogy sem találtam, illetve audió eszközöknél összesen van 9 darab hangszóró és ennyi. Úgyhogy vagy nagyon nagyon nagyon gány az egész rendszer (amit simán elképzelek), vagy a 9,2 millió termék közt tényleg nincs egy fej- illetve fülhallgató (ez valóban kevésbé hihető).

hogy válaszoljak is: én sem találtam most projektort hogy rákerestem

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#17317) novakalex válasza Bonzo (#17315) üzenetére


novakalex
aktív tag

Küldöm hamarosan privatban!

(#17318) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Elmúlt években az új gépekhez ilyen licenszeket vetttünk (nem akartunk az Offic365-re váltani, de kell az Outlook, Word, Excel és néha a PowerPoint, a Libre szó hallatán mindenki émelyegni kezd)
Felgyűltek Az Office Home and Business licenszek (2013 és 2016 medialess), a "legolcsóbbak", amik elvileg tartalmaznak mindent üzleti felhasználásra a fentebb soroltak közül. Abban a hiszemben voltam, hogy ezek OEM licenszek, de mostanában megnézve a webáruházakat azt olvastam, hogy átvihető másik gépre. Mi az igazság? Szerencsére még "fiatal" gépek, még nem érintett egyik sem, hogy lecseréljük. Ha eljön az idő és akkor még kap frissítéseket az adott Office verzió, akkor végül is át tudjuk-e vinni törvényesen alicenszet új gépre, vagy sem?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17319) sanzi89 válasza olloczky (#17316) üzenetére


sanzi89
addikt

A https://www.kozbeszerzes.gov.hu/ oldal tökéletes példája az közbeszerzés és államilag irányított szolgáltatások színvonalának. Logikátlan, rosszul kitöltött, kereshetetlen szar az egész. Egy falusi PC boltnak jobb webshopja van, mint ennek a csapásnak...

Arról nem is beszélve, hogyha nagy nehezen megtalálsz benne valamit akkor még jönnek a következő problémák:
- Mire a KLIK megrendeli, eltelik 1-2 hét, addigra rég eltűnik a termék, lehet megint szarakodni
- A szállító közli, hogy hiába van fent a termék, nem tudják adni/nem ennyiért adják/nem küldik el, mertcsak
- Ha sikeres a megrendelés, és a megrendelés pillanatában is él a termék, csupán pár hét, mire megjön az eszköz. A portálon fent lévő boltok nem igazi boltok, piacon alapon nem árulnak semmit, nincs raktárkészletük, ügyfélszolgálatuk. Olyan fantom cégek, akik ha beesik egy rendelés, akkor megnézik az Árukeresőt, és megrendelik onnan ahonnan a legolcsóbb, majd továbbadják másfélszeres áron.
- De még mindig előfordulhat az, hogy 1 hónap elteltével és lottó ötösnyi szerencsével megérkezik valami, ami nem az eredeti termék...

Így egyszerűen működésképtelen az egész rendszer, csak a lopásra és a lehúzásra való, semmi másra.

Nekem most 3 darab TP-Link TL-WA901ND AP-t kellene keresnem/rendelnem, természetesen 20 félekeppen megpróbáltam keresni, de semmi...

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17320) olloczky válasza sanzi89 (#17319) üzenetére


olloczky
senior tag

Augusztus elején rendeltem két darab 5 portos gigabit switchet. Szeptember elején kaptam egy emailt, hogy a megrendelésen leadott * v2 verziójú switch már nem elérhető helyette van a v3 ami ugyanaz, de, mivel másabb, mint az eredetileg leadott rendelés ezért egyeztetni kell. Mondom jó az persze, küldjétek. Válasz: rendben postázzuk is, jövő héten megérkezik. Ez volt szeptember elején. Múlt hét pénteken (október 13) jött meg a két eszköz.

* Ahogy erre a héten rájöttem, ez úgy mehetett, hogy van (volt) bent a tankerületben egy informatikai ügyintéző aki ezeket intézi. Tehát én beírtam, hogy 5 portos gigabites switch, ő megkereste a kefes listán, hogy mi elérhető és megrendelte. Valamikor. Aztán a bolt meg valamikor szintén kiküldte. Így jönnek ezek a több hónapos várakozások. Illetve az informatikai ügyintéző kolléga nyár végén felmondott a tankerületben így ezek a későbbiekben még tovább fognak csúszni szerintem :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#17321) Tonyk válasza sanzi89 (#17319) üzenetére


Tonyk
veterán

Én azt nem értem, hogy elméletileg a közbeszerzást arra találták ki, hogy olcsóbb legyen az államinak. Pár éve próbáltam 386db Kaspersky licenszt vásárolni oktatási intézmény részére. 1890Ft/db áron + 3% kellett közbeszereznem, míg az egyetlen magyarországi oktatási licensz forgalmazójától , egyediségi nyilatkozattal együtt sem engedték megrendelni 850Ft/db áron. Külön felhívtam rá a figyelmüket, de hát gazdag ország vagyunk na. Nem számít, hogy többet spórolunk, mint amennyibe az egész került volna... :O :W

(#17320) olloczky

Nem Szeged véletlenül? szerk: Közben látom, hogy miskolci vagy
U.i. jártam kb. (felmondott az klik-es ü.i) csak egy szerverszoba klímájával. 3 hónapot vártam rá a legmelegebb időben (zárószint, 40-42 fok...)

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17322) E.Kaufmann válasza E.Kaufmann (#17318) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Office H&B licensz költöztethetőségére valaki?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17323) Upo válasza E.Kaufmann (#17322) üzenetére


Upo
addikt

Többféle konstrukcióban van, a licenc szerződésedben benne kell hogy legyen.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#17324) brd válasza Tonyk (#17321) üzenetére


brd
nagyúr

Papíron igen, de papíron a gázos 'hasokpénzemvanbármitmegvehetek' 'száros sem lop a haveroknak az adófizetőktől.

The only real valuable thing is intuition.

(#17325) E.Kaufmann válasza Upo (#17323) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

És az hol van? :)
Nincs többféle a webshopokban H&B-ből mostanában, hozzámvágják ezt egy kártyával a belsejében:

Van benne egy kártya és ennyi, de még a weboldalon se egyértelmű, egyes webshopok meg azt írják mostanában, átvihető másik gépre, míg régen ez egy OEM cucc volt.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17326) Upo válasza E.Kaufmann (#17325) üzenetére


Upo
addikt

Nem tudom, nincs ilyenem. Telepítő lemezen nincs rajta? De telepítéskor biztos hogy kell legyen rá gomb vagy link, ugyanis akkor el kell fogadnod az EULA-t, másképp nem is megy tovább a telepítő.

Találtam ilyent, elvileg ha nem oem hanem retail változat akkor átvihető: [link]

De ez is segíthet: [link]

[ Szerkesztve ]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#17327) E.Kaufmann válasza Upo (#17326) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ok, és hol írják, hogy OEM vagy retail? Annyit írnak, hogy medialess :D.

b. Viszonteladótól beszerzett önálló szoftver esetén. Ha Ön a szoftvert viszonteladótól önálló szoftverként szerezte be, akkor Ön átviheti a szoftvert egy másik, az Ön tulajdonában lévő eszközre, de bármely 90 napon belül csak egy alkalommal (kivéve a hardverhiba esetét, amikor is korábban is átviheti). Ha Ön átviszi a szoftvert egy másik eszközre, akkor az az eszköz válik a „licencelt eszközzé”. A szoftvert átviheti valaki más eszközére is, feltéve, hogy (i) Ön a szoftver első licencelt felhasználója, és (ii) az új felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Amikor a szoftvert átviszi egy új eszközre, a korábbi eszközről mindig el kell távolítania a szoftvert. A szoftvert nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket osszon meg eszközök között.

Mi az hogy önálló szoftver? Annyi, hogy külön vettem és nem géppel kaptam?

Elengedem a szálat, mert már túlmutat ebből a topikból, de ha valaki tudja a frankót, ne hallgassa el.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17328) MasterDeeJay

Van egy Dell R310-es szerver rajta SBS2011.
Időnként fogja magát és szétfagy.
Látom a képernyőt nem reagál semmire, sem egér sem billentyűzetre de ctrlaltdel-re sem. IDRAC-on kereszül elérem és látom a képét simán a bejelentkező kép van de meg van fagyva teljesen. Pingelni a windowsos ip-jét nem lehet, de az irdacosat lehet meg azon megy is.
Restartolom hard resettel vagy ki és bekapcsolom és megjavul.
Logokba semmi nem utal rá hogy szét kelljen fagynia, sem a rendszernél sem az alkalmazásokban. Csak a DCOM hibákat irogatja hogy nem talál meg ilyen olyan gépet. Bsodviewer üres.
HDD a raid vezérlő szerint és a hdd sentinel szerint is hibátlan, idrac logjai is üresek. (3x1Tb+1 spare Raid5 van hardveres, raid vezrlő logjaiba is smart ok mindegyik hddnél.)
Tápbaja sincs mert a gép elülső kijelzőjének logjába is benne lenne.
Ramokat nem volt időm tesztelni de az szerintem inkább talán kékhalált dobna.
Teljes vas mentésem van, windows server backuppal naponta.
Nem tudom mi lehet ami miatt megfagy.

Mit próbáljak meg?

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#17329) E.Kaufmann válasza MasterDeeJay (#17328) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem lehet, hogy maga a RAID vezérlő vacakol? De csak hasraütés.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17330) MasterDeeJay válasza E.Kaufmann (#17329) üzenetére

Az akksira jót ír.
Maga a vezérlőnél meg csak a régi firmware-t írja.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#17331) baano válasza E.Kaufmann (#17327) üzenetére


baano
csendes tag

2013-ban megjelent az Office Blogon egy bejegyzés, - ami már gyanús módon nem érhető el online -, miszerint az Office 2013 HaB átvihető másik gépre, max. 90 naponta.
Én ezt nemrég lementettem, későbbi hivatkozási alapnak:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#17332) Upo válasza baano (#17331) üzenetére


Upo
addikt

Ez benne van az idézetben is amire válaszoltál, és az EULA-ból lett kimásolva. Megtalálható a microsoft oldalán, előző hozzászólásom utolsó linkjén.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#17333) Upo válasza E.Kaufmann (#17327) üzenetére


Upo
addikt

Az az önálló szoftver, ami nem OEM. Az OEM ahhoz a géphez kötődik, amire először lett telepítve, és az nem vihető át. Az önálló szoftver átvihető.
A frankót meg nem tudhatja senki rajtad kívül, mert neked kell tudni hogy OEM vagy nem OEM szoftvert vettél.
Ha a gépen volt előtelepített office próba, és a megvásárlási ajánlatot elfogadva vettél hozzá termékkulcsot, akkor OEM.
Ha külön vetted, akkor lehet bármi, oem vagy fpp is. Az oem durván felébe kerül a retailnek, USA árban a retail 200-230$, az oem 120$ körül van.
Meg lehet nézni a számlán, hátha írják, esetleg ha találsz valami termékkódot, az is segíthet. Pl. T5D-02432, T5D-02867, ilyesmi.
Ez elvileg a MS fiókodhoz van aktiválva, ha jól sejtem. Ki kell próbálni, uninstall, a másikon telepíteni, ha nem akarja az interneten aktiválni, akkor meg hívni kell a microsoft aktiváló telefonvonalat. Ott ha kérdezik, akkor mondani hogy nem géppel volt hanem külön vásárolt. De szerintem a kódokból már tudni fogják. Ha ott beaktiválják neked a másik gépen, akkor nincs több kérdés. Ha meg azt mondják hogy oem és nem akarják, akkor még mindig vissza lehet telepíteni az eredeti helyre, vagy később próbálkozni egy másik ügyintézőnél. Náluk nagyobb szakértőt úgyse találsz, ha ők beaktiválják a saját szoftverüket akkor senki nem mossa le rólad, hogy jóhiszeműen jártál el.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#17334) bon válasza Flowtation (#17297) üzenetére


bon
őstag

Friss anyag virtualizációról, Gál Tamás előadásában: [link]

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#17335) Flowtation válasza bon (#17334) üzenetére


Flowtation
őstag

Azt, nagyon köszönöm! :R Jövökegysörrelnekedismostmár! :-D

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#17336) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Sziasztok!

Tudtok megbízható céget aki Exchange Online migrációval foglalkozik?

(#17337) kraftxld válasza Gombinyó (#17336) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Mekkora meló, mennyiért? :)
Épp most csinálok jópár db ~200 - ~2000 fős migrációt.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#17338) Gombinyó válasza kraftxld (#17337) üzenetére


Gombinyó
őstag

150-200 fiók. Minél olcsóbban. :D
Exchange 2013-ról kellene migrálni.

Szerk: nyilván nem az olcsóság a szempont, azért kérdeztem úgy hogy megbízható céget keresek. Ajánlatot gyűjtök egyelőre amit az IT vezetőnek meg tudok lobogtatni.

[ Szerkesztve ]

(#17339) kraftxld válasza Gombinyó (#17338) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Köszi, akkor passzolom, majd ha valaki olcsón megborítja, megjavítom 3x-os pénzért :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#17340) M@no válasza Gombinyó (#17338) üzenetére


M@no
tag

Mindenhol Exchange migrálás megy? Nálunk Lotus Notesból borítják át Exchange 2016-ba a cuccot. :D Nem irigylem a kollégákat.

(#17341) E.Kaufmann válasza M@no (#17340) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Mondjuk nem csodálom, hova tolják át? Gmail-ba? ;] (tudom van céges megoldásuk, na de akkor is, mit támogat maradéktalanul az ójtlúk, pláne ha még lokális szerver is kell, akkor nincs más)
Én örülök, ha az IMAP->IMAP jól fog sikerülni, mert zsé nincs rá.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17342) Bonzo válasza E.Kaufmann (#17341) üzenetére


Bonzo
tag

Zimbra?

[ Szerkesztve ]

(#17343) E.Kaufmann válasza Bonzo (#17342) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ja akkor inkább már nethserver SoGo-val, azon túl, hogy belőttem a BTRFS partíciót tömörítéssel, meg csináltam imap szinkronizációs szkriptet, nem nagyon kellett turkálni a motorháztető alatt, webes felületen konfigolom. Meglepően gyorsan és problémamentesen fut pár hónapja virtuális gépben, de lehet marad az imap és a CalDav connector, hogy legalább a levelezés legyen problémamentes a kalendáriumot úgy is kevesen használják még.
A BTRFS azért kellett, hogy a meglévő 450 gigás levelezésünk elfér most 250 gigán, és még az se zavarja (majd nagyobb terhelésnél lehet fogja), hogy egy olyan VM olyan VHDX állományán belül fut, amit tartalmazó köteten be van kapcsolva a deduplikáció.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17344) Gombinyó válasza M@no (#17340) üzenetére


Gombinyó
őstag

Felhősödünk.
Legalább is nagyon bízom benne...

(#17345) bobsys válasza Gombinyó (#17338) üzenetére


bobsys
addikt

Levesztek a polcrol egy 3rd party toolt, mondjuk ezt es megcsinaljatok magatok

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#17346) sanzi89


sanzi89
addikt

Van valakinek bármi ötlete, hogy mi okozhatja a következőt? Van egy hálózat, benne 4 darab TP-Link TL-SG2216 V1.0-ás switch, és nem tudok bejelentkezni rájuk. A hozzáféréseket csak én ismerem, KeePass-ban is rögzítettem a jelszavakat, valamint van egy dedikált management VM, aminrk a böngészője is megjegyzi a jelszavakat, valamint az összes switch-nek ugyanazt a jelszót adom. Zabbix szerint kb. 300 napja nem voltak újraindítva a switch-ek, IP címükön elérhetőek, de négyből négybe nem tudok bejelentkezni. Az újraindítás sem oldja meg a dolgot, több gépről, több böngészőből próbáltam.
Nem nagy kunszt, mert mindegyiknek lementettem a konfigját, így 5 perc kieséssel helyrehozom a dolgot, de egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mi okozhatja a hibát. Bármi ötlet azon kívül, hogy fos a TP-Link? Mondanom se kell, hogy a többi (kb. 10) különböző típusú menedzselhető switch él és virul, elérhetőek ugyanazokkal a belépési adatokkal. Éretlenül állok a probléma előtt, eddig ezt a típust egy olcsó és megbízható, ajánlott eszköznek ismertem.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17347) VeryByte válasza sanzi89 (#17346) üzenetére


VeryByte
őstag

Gyári felhasználónév/jelszó páros esetleg?

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#17348) sanzi89 válasza VeryByte (#17347) üzenetére


sanzi89
addikt

Azt is próbáltam, sajnos nem működik az sem. :(

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17349) E.Kaufmann válasza sanzi89 (#17348) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Vagy fw hiba, vagy valami csoportos támadás. Lehet valami feljutott a hálózatra és pont TP-link switcheidet szemelte ki, mert azokat meg tudta hekkelni. De ez csak a worst case. Nincs valami fura forgalom a hálózaton a switcheidből kiindulva?

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#17350) gaborbol válasza sanzi89 (#17348) üzenetére


gaborbol
őstag

SSH vagy hyper terminal engedve volt rajta?

[link]

Nem nagyon eroltetjuk a TP Link eszkozoket,Nemely HP switch-nel van egy gyari vesz visszaallitas funkcio, ha kihuzod az osszes kabelet es egy egyenes kabellel osszekotod az 1-2 es portokat akkor X ido utan a switch vissza all gyarira. TP linkbe nincs valami ilyen okossag?
Esetleg fizikai reset gomb?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.