Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füge007
senior tag
válasz
RohamDroid #13447 üzenetére
Azonnali turbófelújítás kell neki! Keresd meg őket, profik a témában! Sajnos nem lesz olcsó mulatság, de ha tönkremegy a motorod, az sokkal többe fog fájni, ráadásul így a verda eladhatatlan!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #13446 üzenetére
javítanám magam:
Miután eltűnt a hiba, és kipróbáltam mivan ha kikapcsolom az esp/asr-t, nem villant fel a service lámpa.
Csak az asr/esp ikon, és a kijelzőn hogy "asr off".Valamint azt kifelejtettem hogy az abs ábrája se világít már...
Nem értem mi lehetett a baj. Nemrég voltam téli átvizsgáláson, azt mondták a fékek jók, nem kell betétet sem még cserélni.
Bár a hátsóknak van egy kis válla már, de az még nem olyan vészes.Felvillant az abs, meg az asr/esp is + service. Miért pont ezek? És vajon mitől?
-
tresh
veterán
válasz
RohamDroid #13447 üzenetére
ha nincs szétkopva csak a csapágy akkor fel lehet újítani bár azért ezek szerint nem bántak vele valami jól főleg ha olajos a turbo részen már nem jó jel ...lehet hogy komolyabb gond van ott mint csak egy szimpla turbó felújítás... a dcikről meg annyit szerintem mindegy melyiket veszed pár én is a 100 pacisat venném..az előélet a lényeg a többi részletkérdés..
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok tisztelt Renaultosok !
Lenne egy nagy dilemmám. A nyáron hozzájutottam egy 2004-es 65lovas 1.5 dci thaliához és nagyon megszerettem a motort is és a kocsit is. (régen volt a családban tehát nem első találkozás volt a kocsival.. már akkor beleszerettem). A lényeg hogy nagyon olcsón hozzá tudnék jutni egy modellhez de füttyög benne a turbó terhelés alatt leszedtem róla a csöveket és mozog benne picit a tengely és olajosak a csövek mint a rettenet.
Mit mondtok? mennyi lehet a javítási költség.A másik vagy a thalia vagy nagyobb fába vágom a fejszém és egy Scenic II Privilege-t vásárlok ami igazából jobban bejönne minden szempontból. Amit kinéztem abban egy 100 lovas 1.5 dci van.
Mondanátok pár személyes inkább negatív tapasztalatot a modellekkel kapcsolatban ? Pl egy vezérlés szett csere mennyit kóstál általában ? Fékek , lengés csillapítók , elektronika mennyit bír ?
előre is köszönöm
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Ma reggel fél 7 fele egy 25 km szakasz felénél kaptam egy service lámpát és felvillant mellette az ABS és az ESP ábrája.
A monitoron meg "ASR/ESP system fault" vagy ESP/ASR nem tudom már melyik volt előbbA táv végéig nem tűnt el. Mikor elindultam vissza, beindításkor ott volt. Leállítottam, majd ismét gyújtás, nem tűnt el.
Kikapcsoltam mechanikusan az esp-t, majd vissza be és eltűnt a hiba.Azután megint leállítottam a motort, vissza be, nem volt hiba.
Gondoltam kipróbálom, mi van, ha kikapcsolom az esp-t. Nem történt semmi, csak aminek kell történnie: Felvillant a service lámpa, és mellette az ikonja, meg üzenetben is értesített, ugyan azzal a hibaüzenettel ami volt.
Vissza kapcsoltam és eltűnt ahogy kell.Szerintetek menet közben miért jelentkezett ez a probléma?
Azóta megtettem kb. 75 km-t, 3 részletben. Nem volt semmi probléma.
Érdemes lenne kivizsgáltatni, hogy mi történhetett?
Esetleg fals riasztás?Köszi előre is a segítséget!
-
mycso
Topikgazda
-
mycso
Topikgazda
-
_NCT
addikt
válasz
FerNandor #13415 üzenetére
Van-van, már 20%-a az enyém, vagyis ennyi volt a foglaló
Jelenleg még várom, hogy a banki dolgokat elintézze a volt tulaj, megkapja a törzskönyvet stb. + pár apróságot megcsinálnak rajta, ami állapotfelmérésen kiderült.
Vezérlés cserét is csinálnom kell rajta, eddig kaptam egy 170k-s ajánlatot a szervíztől, okoskerékkel, vízpumpával vezérléscserével együtt.
Jövőhét vége felé lesz sztem nálam az autó.
-
FRENK1988
veterán
lehet csapat az új géppel
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power #13414 üzenetére
A motor lelke inkább a lelkiismeretes gazdiról szól...tőlem aki annó megvette a 306-omat (20éves) azt mondta nem hiszi el hogy ebbe az autóba 200e km van és így jár a motorja, pedig csak azt az alapvető törődést kapta meg amit mindenki megtehetne olaj+szűrő mindig cserélve 10k max 15k km után. Nem tudom lehet én látom rosszul de nekem meg ér annyit hogy egy évbe max 2-3x ráköltsek egy 10k összeget..mert tudom hogy meghálálja a gép
-
FerNandor
őstag
@MMA
van autó? mi a helyzet?
-
rob210
Topikgazda
A csereperiódus nálam akkor jön el amiko hallható a motor hangján, illetve fekete trutyis az olaj.
De minden tavasszal és ősszel csere van!
Lehet, hogy ez sűrű csere, de a motor meghálálja.
A sok rövid távtól elsavasodik az olaj és megváltozik a viszkozitása.
Nem hagynám a kocsimban a legszuperebb olajat se 15.000km nél tovább, bár én addig se.Jah és még valami ezt a rövid hosszú olajat felejtsd el.
Van olyan ami jobban ken hidegindításnál, ezt nevezed te rövid távú olajnak.
De ezt senki nem fogja érteni miről beszélsz -
AMD Power
titán
válasz
FRENK1988 #13408 üzenetére
Három hengerrel hajt a három új Dacia
Hármas próba: Dacia Logan, Sandero, Sandero StepwayBármelyiket örömmel elfogadnám.
-
lorcsi
veterán
-
AMD Power
titán
Az előírt 30ezer
Valaki ezeket még elhiszi?
Brillírozott a sokaság, elhasalt a Dacia Lodgy a törésteszten
-
lajo
senior tag
válasz
rob210 #13402 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
16ezer ment bele a csere óta. Az előírt 30ezer, de most megy műszakira meg amúgy is lecseréltem volna, mert lesz pár dolog vele.
Frenk: Nem rövidtávon szoktam meghajtani, az olaj jellegével kapcsolatban kérdeztem, hogy ha rövidtávra való olaj van benne, az mit szól az autópályához mondjuk.
-
giigz
veterán
Na itt volt a szerelő, nem ez a holtponti cucc a ludas, hanem valami más kis apró dolog, de azt sem tudom mi az, már amikor mondta, akkor sem jegyeztem meg... Új aksi is kell bele, és ezzel készen is van. Holnap délelőtt ezt megcsinálja, féket, alapjáratot, kormány jobbra húzást megnézi, megcsinálja, délután 4-5 fele birtokba vehetem az autót.
Egy fordulatszámmérős óra és egy dísztárcsa kell, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- 3D nyomtatás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest