Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
SocketA
üzenetére
Csináltam egy másik vidit. Hát én nemtom eldönteni, a hangja így -meghallgatva párszor a tiédet meg az enyémet- nem olyan, mint nálad.
Amúgy az a nyikorgás nemtom hogy sikerült a videóba, azt nem az autó adta ki, hanem én
Vén csontjaim 
-
giigz
veterán
Ti mennyi idő alatt álltok meg 60-ról? Kb.?
-
rob210
Topikgazda
Már megkaptad a választ.
Bár kicsi a kép de itt le van fotózva.
ÉS a cikk sem rossz egyébként
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Köszi, barátomnak az van 1.4 16v, 2001 vagy 2002-es...na majd holnap meglessük, hogy mit mutat.
nekem meg közben lett új termosztátom, este, ha megyek dolgozni, hát kíváncsi leszek...
Érdekesség: amikor vettem az autót, nálam a hosszbordás szíj cseréje kimaradt....meg valahogy nem is volt eszembe, meg ugye nagyon sok jelentősége sincs, ha elszakad, így nem is nagyon foglalkoztam vele.
Viszont vettem egy szíjat, ha már szerelőnél van, akkor cseréljék ki azt is.Nos a szíj, ami rajta volt, egy eredeti, gyári renault szíj, kissé repedezett a felülete, nem nézett ki vészesen, viszont azt tippelték a szervizben, hogy ez még a gyári szíj. Létezhet ez?? (317.086km)
mod.: fateromék megane1-ében 10 éves korában, 120k km körül volt vezérlés cserélve először, na abba a vezérműszíj úgy nézett ki, hogy gyóóóóóóó, életveszélyes kategória.
-
mycso
Topikgazda
Srácok, ez az ELM327 ODB2-es csatis csoda kütyü, megane1-nél használható?? (ph2)
Illetve hol lehet benne a diag csatlakozó??? (olvastam valahol, hogy a vezető oldalon a biztosítékok környékén talán) -
benvolio
őstag
Holnap ha van időtök regisztráljatok be! Ha netán én nyerném meg, akkor majd elcserélem egy új Megane-ra!

Üdv! -
eTrade
tag
-
válasz
Reaper04
üzenetére
Igen, megjott ma a valasz. Egesz korrektek voltak, leirtak, hogy gyenge minoseg nincs (en ezt jeloltem be az ajanlatkeresben), viszont par ezer Forinttal dragabban van, mar elfogadhato minoseg. Gates vezermuszettet ajanlottak Ruville vizpumpaval 33eFt-ert. A gond csak annyi, hogy az en szerelom is pont ennyit mondott ra
Es akkor meg rendelgetnem sem kell, meg szallitasi koltseg.Ugy latom tehat, hogy a 44eFt-os ajanlat, amit a szerelom mondott ra munkadijjal egyutt teljesen korrekt!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
SocketA
üzenetére
Én hívtam őket. Minden kérdésemre választ kaptam, rendesek nagyon.
Ha bemész a kapcsolatok menüpontba ott vannak az elérhetőségek (internetes rendelés), de a mellette lévőt fel veheted skypre-ra. Ő általában szokott lenni. Kicsit lassabb ugyan, de ott is válaszolnak, és ingyen
-
_NCT
addikt
válasz
SocketA
üzenetére
Elsőre tűnt hülyének, mert én életemben nem kínoztam 1esben autót 4ezerig

Szar lett, 0:25-nél kezdődik az 1esben menet. Erre volt félkómában időm. 0:27-0:29-ig mintha olyan lenne mint a tiéd. Telóval csináltam, sokat nem kell várni.
-
(#15240) MMA87 válasza SocketA (#15235) üzenetére
Megnéztem, hát nekem nagyon nem ilyen a hangja. Ez furcsa. Majd én is csinálok videót.(#15241) MMA87 válasza SocketA (#15234) üzenetére
Párszor meghallgatva nekem a Lada Niva indulása ugrott be, annak volt ilyen hangja
VS.
(#15347) MMA87 válasza SocketA (#15342) üzenetére
Majd toltok fel videot,de picit nekem is hasonlit a tiedhez az egyes menrt,sot fater cliojaban is,ugyhogy nem kell neked valtot cserelni
Ez feature nem bug 
TE MOST SZORAKOZOL VELEM ?!?!?
Na azonnal toltsel fel egy videot a Tiedrol! 
En meg mar talaltam embert is, aki szetszedi a valtot, talaltam bontott valtot, erre benyogod ezt ?!
Viccet felreteve: azert hallgattam a mellettem elmeno Megane-ok hangjat, szerintem a mienk akkoris maskent szol.
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Na igen nálam itt kezdődik a baj 2004nél fiatalabb autót nem vagyok hajlandó venni inkább járok 10-15 éves de megbízható autókkal pl egy 1.9tdi a4 vagy egy passat vagy 1.6 16v megane 1 ph2 nem egy vagyon szervizelni és kimegy a világból ha jó kezekbe van.. azért nem mind1 hogy 100-150k között van egy vezérlés csere vagy 50k ból meg van oldva és így tovább

-
_NCT
addikt
Vezérlésed mikor volt cserélve?Foleg a hosszbordasszij. Nem biztos h kinyomo,ebben a hideg nyirkos esos tegnapi idoben lehetett a szij is.Inditsd kinyomott kuplunggal a kocsit hosszabb,mondjuk egesz estes allas utan es kezd el szepen csusztatni.Ha futyul akkor kinyomo,ha nem akkor mas
Am ugy jonnek a kemeny minuszok,akkor elvileg megjobban hallani fogod. -
SZATA
senior tag
Nna, ma nekem is nyikkant a kinyomócsapágyam? Két alkalommal induláskor és egyszer 2>3 váltáskor adott egy rövid sivító, nyikkanó hangot. Pedig ma nem is volt nagyon hideg
78.000 km van benne (a futás nagyon valósnak tűnik), valószínűleg ilyen téren még nem nyúltak hozzá. Nem túl korai ez, bár gondolom kis autó lévén főleg városban használták, ott meg gyakori a váltás?! -
AMD Power
titán
Huh de jó színe van!

-
rob210
Topikgazda
Akkor miután megnézted a biztosítékot ami a ventinek van.
Ez a kormányoszlop alatt balra a motortérnyitó mellet van, a fedelét csak szó szerint le kell tépni.
Lesz benne kiszedő csipesz jobb esetben meg a fedélen matrica, piktogramokkal.
NA szóval bizti ki be az új.
Ha így se kapcsol akkor vedd le a csatlakozót a gombáról és tápláld meg az aksiról direktbe két darab kábellel.
Épp csak érintsd hozzá, ha elindul akkor szerencséd van és csak a gomba szar ahogy írtam is.
Ha nincs szerencséd akkor a venti is behallhatot, ami nagyon zsebbe nyúlós, szóval akkor irány egy bontó.
Addig is 4 esen full fűtéssel kell járni az sokat segít a túlmelegedés ellen.
Nekem egyszer októberben meghalt a termosztátom, nem volt csak kis hűtőköröm.
Mivel lehetőség nem volt szerelni, meg idő se rá.
Full fűtéssel jöttem haza, simán kibírta, nem forrt fel a víz, csak ilyenkor nem szabad pörgetni a motort.Ennyi.

-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri.
üzenetére
Az akár milyen motor nagyon rossz jel ha kopog.
Ugyanis az azt jelenti főtengely csapágyas a kocsi.
Ha valóban kopogás és nem csattogás, akkor ott komoly baj, van.Ami pedig fontos, ahogy írod, hogy így fog járni vele a gazdája, akkor nem sokat jósolok, a teljes felújításig, ugyanis szabálytalan kenés következtében amikor indítja a kocsit előbb utóbb a hengerfal is tönkremegy.
Az meg zsebbenyúlós lesz.
Időszerű lenne elmenni egy szerelőhöz aki hidegen meghallgatja a kocsit, hogy mi az ami "kopog".Jobb esetben csattogás nem kopogás, és az valószínűleg szelephézag beállítást igényel.
Rosszabb esetben kopottak a főtengely csapágyak és elengedik az olajat ezért indításkor nincs kenése a motornak.Amíg nem tudom mi és milyen hangot ad én nem járkálnék azzal a kocsival túl sokat.

-
salieri.
őstag
Akkor így fog vele járni a gazdája ennyi ,baja nem lesz tőle.
De határozottan csendesebb lett.
Még talán azt meg lehet próbálni a mostani olajat is lecserélni 2000 km után nem ?
Ja amúgy ez egy 1.6 16V 107le megane classic motor amiről beszélek .Nem a twingo motorja kopog, csak arra kíváncsi voltam hidrotőkés e
-
dbius
veterán
válasz
salieri.
üzenetére
Hát ha már volt olajcsere és ugyanolyan a hangja, mint amikor alacsony volt az olajszint, akkor sajnos nem nagyon fog már csendesedni.

Amikor elkezdi a kopogást egy ilyen motor pl. az alacsony olajszint miatt, akkor ahogy rátöltöd az olajat és indítod a motort, pár másodpercen belül - normális esetben - megszűnik a kopogás.
Ha nem szűnik meg, akkor az nem jó.
-
hossszú
őstag
Nekem nem.
Nálam a sebesség jeladó adta be az unalmast, néha mutatja a sebességet néha nem.
Ma körbetelefonáltam néhány autósboltot de elég megdöbbentő árakat mondtak, ha valaki tudna olcsóbb helyet mondjuk ahol 10k alatt megkapnám nagyon hálás lennék. A gyári cikkszáma a jeladónak 7700425250. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Na, mostanság mindenkinek vízhőfok problémája van???
Ma megvettem az enyémhez a termosztátot, holnap reggel kell vinnem.
Lenne külön csak maga a "szelep" vagy kompletten házzal együtt, természetesen az utóbbi 3x-os áron. Természetesen, az enyémben nem cserélhető külön, így kompletten kellett megvenni.
De, már hozzászoktam....
Bármit keresek az autómhoz, ha van 2-3 alkatrész különböző áron, apró módosításokkal, akkor az enyémbe mindig, minden esetben a legdrágább alkatrész kell.Na, de kíváncsi leszek, hogy így majd mennyire lesz más.
-
lajo
senior tag
-
-
tresh
veterán
válasz
eTrade
üzenetére
Szerintem 90 % lék ugyan is országúton van elég levegő áramlás hűti, városba meg ugye áll és ott kapcsolnia kéne a ventinek..89 nél nyit a gyári termosztát 9x nél meg megy rá a venti.
(#15321) giigz : autót beindít csücsülsz benne 2-3 perci járatod mondjuk 1500-2000között fordulaton még el nem éri az üzemi hőmérsékletet 89-90 fok majd tartod ezt és elvileg 9x nél a ventinek auton kapcsolni a kéne..és ha kiszállsz akkor meg lesed hogy a hűtőn lévő ventilátor elindult e... persze ezt nyitott motorháztető mellett.. de elégé halható amikor rákezd a ventilátor..
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ma nem felejtettem el lefotózni

Szóval országúton, itt pedig városban.
Amikor országútról beértem a városba, pont egy piros lámpa volt, és állás közben is felfele ment a hőmérséklet, amikor elindultam, mentem városban maradt magasabban, országúton pedig megint visszament középre...
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Renault Twingo 1.2 16V 2004-es évjárat hidrotőkés?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
SocketA
üzenetére
Nem még nem rendeltem meg. Nem írtam, csak azt hogy már korábban rendeltem Tőlük és elégedett voltam a kiszolgálással

+ nem 36 ért hanem 39-ért. (36-ról nem is írtam csak 39 ről) 1 2 336-ot azt hiszem a Tiédre írtam, hogy az a legolcsóbb? Nem emléxem már.

A héten fogom megrendelni,csak hosszbordás készlettel együtt. Várnom kellett egy kicsit, amíg láthatom előre a következő napokat hónapokat, hogy szabad-e a beruházás, avagy sem

Meg most volt ez a magasságállító szenzor problémám, vettem egy bontottat garival, ami aztán teljesen halott volt így visszabiznisz lett a vége. Vissza cserekor meg kiderült hogy megjavult az enyém
Így visszakapom az árát és úgy mond nem "vesztettem" semmit. -
Josi
senior tag
Gyújtótrafót úgy cserélj, hogy legalább a pár mindkét darabja azonos márka legyen.
De a jó megoldás, hogy mind a 4 darab azonos.
A BERU bevált márka. Sagen valeo nem javasolt. Denzo-t meg ritkán lehet kapni.
Itt a legolcsóbb:
http://minalko.addel.hu/products.php?prcategory=23128 -
rob210
Topikgazda
A sok állás pont nem tesz jót a feszítőnek, mert egy oldalra képes elhúzni.
Hiszen folyamatosan feszül.De ez csak az én véleményem, mint már írtam cserénél minden cserés, mert annál nincs nagyobb szopi amikor egy 3-5ezer forintos alkatrész miatt megint kifizeted a tizen huszon ezres javítási díjat.
MÁS:
Jó hírem van nem a Megane szar én vagyok hülye.
Az stimmelt, hogy balról és hátulról jött a hang, csak amire gyanakodtam az nem jött, be
(szerencsére)
Ma voltam ugye megnézetni a hátsóhidat, hát kiderült nem azzal van a baj, hanem a hátsó kipuffogó tartó bak, az a sok nyílásos csavaros izé szétment elrohadt konkrétan, és a dob verte a kerékjárati ív betétjét amikor jobbra alászedtem.Szóval 8.000.- ből megúsztam az egészet és most szép csendes öröm boldogság.
Amit nem értek az csak az, hogy a környékén sehol egy rozsdafolt ez mégis a szó szoros értelmébe málott szét.
-
ZeN973
tag
Sziasztok!
Hol lehet legolcsóbban venni megane II be "okoskereket"?
Mert elég horror árat mondtak nekem! -
-
SZATA
senior tag
Ha már ennyire téma a vezérlés csere: a nyáron 73000-nél cseréltettem szíjakat görgők és pumpa nélkül. Hülyeséget csináltam, h kihagytam ezeket? Azért tettem így, mert nem sokat futott, csak az év telt, a szerelő is egyetértett. 2006-ban 25000-nél volt vezérléscsere a gyári szervizkönyv szerint. (2001-es D4F712)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ezt kicsit fejtsd ki bővebben gumi, fék,út viszony kérdése, illetve mondjuk abs megléte stb
Vén csontjaim 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)