Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
megane 2-höz szeretnék első ablaktörlő lapátokkat
miylet érdemes?ilyet találtam még hogy (szintén a vaterán):
univerzálist 700-ért
és NEXUS MONSOONt 772-ért -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
100-as ingadozással ne is törődj.
Azt az enyém is csinálja, mivel ezek a motorok még kényszer vezéreltek nem lehet őket jobban beállítani.
Hangolni lehet, hogy finomabb legyen, de ha menet közben nem ingadozik illetve a vezetés közben nincs érezhető hullámzás dadogás, akkor ne foglalkozz vele.
Tedd be 1-esbe és szépen gázadás nélkül kuplung csúsztatással indulj el, ha gáz nélkül alapjáraton egyenletes(terhelt állapotban) akkor nincs vele gond, ha menet közben is ingázik akkor azt még ki kell találni mi lehet a gond.

-
Ghandi
aktív tag
Olajat szertnék cserélni az autómban.Megane 2 1.4 16V.Nézegetem neten a 5W30 és 5W40-es olajakat nézegetek ELF,Total,Mobil 1 márkákat.Az ELF igaz hogy gyári ajánlású,de nem ismerem,én mindig Totalt használtam a Daciába.A Mobil 1-et ismertem,jó olaj de azt hittem hgy iszonyat drága.Most hogy utánanézegettem,észrevettem hogy szinte egy árban vannak.
Na most akkor melyiket vegyem?Totalnál meg olyan változatok vannak aiket szintén nem ismerem.Eddig a Total Quartz 9000 5W40-es használtam más autónál,de már van Quartz Future és Quartz Ineo ECS.Ezek miben külömbözhetnek?
-
Nordik
addikt
válasz
rob210
üzenetére
A lambdaszondát a motortérben a kifufogó leömlőnél keressem ugye? Ez inkább elől a hütő vagy a tűzfal felé lesz?
Egyébként az alapjárati motor gyújtásnál egész szépen mozog ha benyomom, szépen visszamegy. Szóval nem hinném, hogy az a gond.
Valamennyire az új gyertyáktól jobb lett a helyzet úgy veszem észre. De nagyon fura mert mintha nagyon keveset hullámozna inkább az alapjárat, megy olyan 1100-on meleg motornál, de mindig picit leesik 1000ig és vissza. Ezt folyamatosan csinálja, mintha valami nem tudná eldönteni, hogy mennyi legyen az alapjárat.

-
AMD Power
titán
Apa felizgul egy doboztól - Dacia Lodgy-teszt
Teljesen mértékben vállalható modell... sok apuka fogja ezt választani. És ez nem csak Mo-n lesz sikeres.
-
tresh
veterán
Na ma volt időm kicsit turkálni a neten és találtam egy egész jó kis német fórumot ami csak meganeokkal foglakozik. A legjobb rögtön választ kaptam a kérdésre mi a különbség az én 8szelepesem ami 75 le és a 90 között illetve hogy lehet belőle 90 pacisat csinálni a válasz egyszerű hengerfej csere. Ez most csak azért bosszant mert nem rég csináltam meg a teljes motor felújítást(mert egy kicsit szivárgott az olaj a HF tömítés alól, de én ugy voltma vele nem játszok az ördöggel szóval csere lett) és ha ezt tudom már a 90 lovas HF teszem fel..na nem baj most keresgélek hátha lesz valami jó bontottan

ja és az oldal :[link]
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
A klímát leszámítva ez mind meg van, ha teszek bele gyári klímát érdekel a megane-om ?
Csak vicceltem
Amúgy most még a tech run -os 1.4 16v cliokkal szemezgetek bár avval se biztos hogy sokat nyernék viszont az asszonynak is tetszik és talán parkolni is könnyebb neki vele ha ő vezet 
-
Josi
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó a klíma.
Keresésnél az egyik fő szempont a klíma megléte volt.
Mivel após ügyvédkedik, nem mindegy hogy milyen állapotban megy tárgyalásra ebben a melegben
A sok elektromos kütyü nem volt szempont, sőt inkább hibaforrásnak tekintettük, így minimális extrák vannak benne. -
tresh
veterán
Majdnem ilyenem van csak pont a váltás előtti év (98) 1.6 csapott seggű,nagyon szeretem mert jó gép csak a klíma hiányzik néha.Illetve egyre többet mászkálok a városba és egy 1.5 dci elég lenne nekem nem sietek sehová de az a bajom hogy az én megane-omba is kemény 88ezer km van tip top és sajnos nem adnának annyit érte amennyiért megválnék tőle mivel tényleg hibátlan.Viszont egy kisebb cirkáló is elég lenne pl clio 1.5 dci klimával de azoknál az elő élet kérdéses illetve inkább az hogy mennyire figyeltek oda rá. Nem tudom mi legyen még agyalok folyamatosan megéri e váltani

-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Tapasztalat szükséges szerszám műszer és persze a diagnosztika.
Ezeknél az idősebb autóknál egyébként csak a cserélgetés visz eredményhez, mert a diagnosztika a butácska komputer miatt még nem sokat mutat.
Az én fedcompom is elég butácska még, a 16 szelepeseké már értelmezhető pontos hibajeleket ad amiből kiszűrhető mi mi miatt van.Szóval én ezért írtam, hogy ez otthon túl sokba kerülne.
Ha olyan szerelőhöz viszed aki ért is a dolgokhoz, az meg fogja ezt a problémát oldani.Egyébként a lambdaszondát az előbb kihagytam, azt otthon is hamar ki tudod szűrni.
Vedd le a csatlakozót a lambdaszondáról indítsd be a gépet és hagyd bemelegedni, ha úgy is azonos lesz a viselkedés azaz lehúzótt csatlakozással sincs változás akkor értelemszerűen nem működik és csere vagy tisztítás érett.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
más.. itt írt valaki asszem 400.000Ft-os kuplungcserét, azért az kicsit beb@szna, ha annyi lenne

Hát ne kelljen neked, de ha kellesz, akkor be fog b@szni. Ha nem is 400K, de egy olyan 250-300K.
A kuplung "nem drága" (100k-ból megvan szereléssel), viszont ha már a kuplung megadja magát, akkor ott szokás a kéttömegű lendkereket is cserélni, az pedig többszázas tétel... -
AMD Power
titán
válasz
Nordik
üzenetére
Renaultclub kérdez rá a Clio topicban. Hátha tudnak valamit a fiúk.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Akkor neked ott valami komoly gondod lesz meny el vele szerelőhöz, azt te otthon nem fogod megoldani.
Ha egy belevaló gyertya nem okoz érezhető különbséget a bele nem illő gyertyához képest akkor nem akarlak elkeseríteni de valami nagyobb gond lesz.
Én amikor a régi gyertya helyett betettem az újakat, nekem típus azonos volt benne, most is az van, érezhetően jobban gyorsult.

-
-
hossszú
őstag
Espace 3 kéziváltóba milyen minőségű olajat és mennyit kell venni.
A múlt héten kicseréltettem a vezérműszíjat az összes kacatjával együtt plusz a motorolajat és az összes szűrőt, már csak a váltó olaj van hátra. -
Nordik
addikt
Ma kapott új gyertyákat a kis Clio, de sajnos az alapjárat ingadozás nem szűnt meg. Pedig gondoltam erre is, hogy ettől lehet, a boltos faszi azt mondta diagnosztika kéne.
A gyertyákhoz visszatérve. Csábított az eladó, hogy nem rég volt cserélve gyertya, teljesen jók. Én azért sorba mindent kicserélgettem, ez most került sorra. A lényeg, hogy Ford-ba való gyertya volt benne, tömítés nélkül, azt mondta a boltos szaki, hogy csoda ki nem fújt mellette és hihetetlen módon szét volt égve, ugye hőfokja is sokkal magasabb volt... Nemértem komolyan mondom hogyan lehetnek ilyen barbár emberek...
-
AMD Power
titán
Ötéves klímás autók egymillióért: Astrát vagy mást?
Piaci körkép: fiatal, klímás, egymillióigMég az is erős jel, hogy az VW-konszern olcsóbb, azaz nem is német tagjai is negyedmillió kilométer felett jutottak a listára.
Elég nevetséges.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi!
Foglalkozom is vele.
Szerintem ez elengedhetetlen.#10938 tresh: Csak biztatni tudlak az autó, illetve a vásárlás mellett.
Igaz nekem berline-em van, de M2. Nagyon jó autó.A felszereltségét az enyémnek nem tudom, csak tippelgetek mindig...
dinamic vagy dinamic plus ... de a linked alapján lehet privilege is....
Valahol ezeknek nem lehet amúgy utána nézni?
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát a hölgy tulajos kereskedő dumától már a hideg ráz de maga az autó és a felszereltség tökéletes lenne a számomra. Csak ugye a kis megane eladó sorba kéne hogy menjen és elégé a békapopója alatt vannak az árak hiába tényleg hibátlan és keveset futott autó
Mindegy addig is gyűjtőm az infókat és hátha lesz valami jó biznisz, addig meg szépül az elődje 
-
tresh
veterán
ilyesmiket nézegetek ez a felszereltség nekem tökéletes plusz a színes is nagyon ott van szerintem

-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Pesten van XXI ker
Hát így láthatatlanba én se tudok sokat mondani ár ügyileg és természetesen ha gyorsan orvosolható a probléma ott megvárható nálunk és előtted lesz meg szerelve/javítva szakszerűen 
Egyébként nagyon bele szerelmesedtem a megane 2 be és agyalok erősen rajta hogy váltok 1.6 16v lenne a kiszemelt mert néztem az 1.5 dci-t is de mivel azért annyit nem utazok évente hogy megérje illetve félek hogy nehéz lenne olyat találni ami igazoltan járt szervizbe és gondozták(persze nem lehetetlen) de 1millióig olyan gyönyörű extrákkal megáldott gépek vannak hogy nem bírok magammal (sajna a kombi kiesik a körből asszonynak nem gyere be kategória)
Kérdés az "okoskerekes" dolgon kívül van még valami típus hibája motorikusan ? Illetve egy átlag fogyasztási adatra is kíváncsi lennék sokat olvastam a téma után de jobban meg tudna győzni egy fórumozó aki napi szinten hajtja a masinát. -
FerNandor
őstag
válasz
g.gergo
üzenetére
ezt én is így gondolom. nálunk is van olyan, hogy összekoszoljuk munka után stb, hiába rakok be plédeket az ülésre meg újságpapírt a szönyegvédöre, akkor is koszos lesz, na meg aztán, amikor még jön valaki és nem tud normálisan beszállni meg kiszállni az autóból, összetapossa a müanyag küszöböt... háát, ilyenekkel nem nagyon lehet mit csinálni...
aztán, amint van idöm, már takarítom is ki, mert nem is bírnám elviselni, hogy koszos legyen. most is már kéne lemosnom, de csak péntekre jönnek meg a szerek (rovar-, kátrányoldó, wax/autopolitur, felnitisztító.)de hát sokan, ahogy csak közlekednek, az is sok mindent elárul, mennek ezeken a kibaszott szar utakon, mint az állat. nem számit a futómü állapota, még csak meg sem próbálják kikerülni a szakadékokat...
más.. itt írt valaki asszem 400.000Ft-os kuplungcserét, azért az kicsit beb@szna, ha annyi lenne

más, az akkumulátorom Motrio.
-
rob210
Topikgazda
ÉS be tudott volna menni 20.000.- alá ha teljes forgórészt kell cserélni szerintem nem

Az alkatrész ára is elég húzós, van egy jól bejáratott kisöreg a XVII-ben én hozzá szoktam vinni a cuccaimat.Egyébként meg nekem fontos, hogy megvárható legyen, mert az nekem nem éri meg hogy valahova elviszem utána elbuszozok aztán visszabuszozok.
Itt odaviszem és amíg kész nincs addig elücsörgök.
De ha tudsz jobb árat mondani szólj és repülök, már ha Pesten van

-
rob210
Topikgazda
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát igen sajnos...bár nem értem meg miért nem éri meg picit oda figyelni a gépre cserébe azért hogy mindig biztonságosan és kényelmesen elvisz A pontból B-be.Jó tudom használati eszköz de szerintem az nem egyenlő avval hogy nem tartom rendben üzembiztos állapotba. Mondjuk én lehet a ritka esetek egyike vagyok de nincs olyan dolog amit ne csinálnék meg rajta amint van rá felesleges keret. Most pl fék tárcsa+fékbetét lesz a következő beruházás

-
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04
üzenetére
Sziasztok!
Meg volt a tempomat aktiválás is a Rönó szervizben.
Hát, nem tudom hogy működik, órabér percdíj ... 5 pénzt fizettem (volna... lásd később), ahogy korábban írtam. 12 percet vacakolt, abból 4 perc az volt hogy beindult a laptop. A maradék a beállítás betöltése mentése.A papíron 30 perc szerepel.
Rákérdeztem a motortérben lévő pöckökre is, 495 ft /db.
Kicsit sokallottam, megveszem máshol.Fizetésnél rákérdeztem hogy "és számla nélkül mennyi lenne" ? 5 helyett 4.4.
Hát mindegy.Legalább már van látható/olvasható visszajelzése is a tempomat/limiter-nek.
Jóféle, tetszik
-
tresh
veterán
Jó állapotú gondozott autóra is kell költeni egy 100ezres összeget hogy tényleg úgy ülj bele hogy azt érezd mindent megtettél azért hogy biztonságosan közlekedj és ne érjen meglepetés..
az a kuplung csere ár vicc..egyedül a kettős tömegű lendkerekes kuplung drága és ott is inkább az alkatrész..
-
mycso
Topikgazda
válasz
Ghandi
üzenetére
Én ezt az árat onnan veszem, mint írtam, hogy nekem ennyibe került.
A kuplung az más téma azt ne keverjük ide, csak az általános dolgokat kérdezte. Ennyi erővel akkor sorolhatnánk a turbót, üa szivattyú, csúcsokat, stb. ... tehát az más téma. Gondolom átnézeti, ami meg rejtett hiba marad azzal nem tud mi kezdeni, úgy is javítani kell.
Az meg, hogy rossz kuplunggal megéri-e megvenni, elég relatív. Van olyan eset, hogy megéri. -
_NCT
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Focus topikban is 50-70 ezret emlegettek vezerlessel egyutt.Kicsit sokallom h egy renault-nal ennyibe kerulne egy sima "kis" szerviz, meg amugy is allapotfelmeressel vennem az autot,ha sokmindent kellene cserelni,meg se veszem.
Amugy renaulthoz dragabb az alkatresz,mint pl egy focus-hoz? Csaladban van egy 2008-as grand tour ott a szervo megadta magat ahogy lejart a gari, szakszervizben 400 lett volna...
-
Ghandi
aktív tag
válasz
Kornel
üzenetére
Hát kb annál lehet.
Én akkor lepődtem meg amikor megkérdeztem egy autószerelőt hogy ebben az 1.4 benzinesben mennyi lenne a kuplungszett csere.Csak kb árat mondott,100-120ezer,és ez az 1.4-es a legolcsóbb ebből a szempontból.Ha dízel akkor a haját fogja tépni az ember ha a lendkerék is taknyos.Kérdezzétek mycso kollégát,kb olyan 400 lenne szereléssel együtt. -
Ghandi
aktív tag
Én nem tudom honnan veszitek ezt az 50ezret,de szerintem nagyon alá becsülitek az árakat.
Én a sajátomból indulok ki,az egy M2 1.4 16V.Csak a vezérműszett vízpumpával kb 50ezer,az össz szűrő olyan 5ezer,de ha dízel akkor üza szürő is kell,10en ezerért,az olaj kb 10ezer,a legolcsóbb elfogadható váltóolaj is kb 2000/liter,ebből legalább 4 liter kell....
Szereléssel együtt ez baráti áron kb egy 100-as az meg a duplája,és akkor ez csak az álltalános karbantartás.Dízelnél ha a kuplungot is cserélni kellene akkor inkább meg se vegye az ember! -
tresh
veterán
ha csak ennyit kell rakölteni akkor siman vallalhato,de azert ez ritka eset.En azt mondom nagy atlagba jo alapotu gondozot kocsi megvetelekor meg kb 100ezret ra kell szamolni es akkor tenyleg ugy ulsz bele hogy minden rendbe van ami szukseges,vezerles,olajok,szurok,futomu,fek

-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Renault Megane 1.5 dci 2003-as-nál mennyibe fáj egy használtautó vásárlás utáni kötelező olaj, olajszűrő, levegőszűrő, szíjcsere? Mit ajánlatos még lecserélni egy frissen vásárolt használtnál?
-
AMD Power
titán
válasz
laszlo168
üzenetére
Jaja...
Ne is mond.... BP belváros közvilágítás nélkül volt. Nem láttam Semmit sem. 3db nagyon nagy tócsába mentem bele. Kettő kb térdig érő volt. Elkezdett dadogni a kocsi majd az egyik lámpánál megállt. 2x ráindítóztam és utána gond nélkül haza hozott minket. Reggelre teljesen kiszáradt igy ma már probléma nélkül haladtam vele.
Én már láttam egy pár vihart... de ez volt eddig a csúcs.

-
AMD Power
titán
Menő tuningot kapott a Dacia Duster
Elég baba lett.

-
AMD Power
titán
Jó estét mindenkinek...!

Nagyon jó volta Balcsi. Finom hűvös és nagyon tiszta volt a vize.
Fonyódról elindultunk tegnap olyan 5 fele. Baleset... 20km dugó. Ez még hagyján... utána a vihar.... De milyen vihar! Jég eső , felhőszakadás. 30-40km átlag tempó az M7. Sokan megálltak, nem mertek menni. BP-re beérkezvén az álló viz... 2 akkor "tóba" belementem ,hogy bedadogott majd lefulladt a kocsi. Hála az Égnek beindult és haza hozott.....
Most először volt az ,hogy a klíma szó szerint életmentő volt.

-
Reaper04
aktív tag
Szia!
Nekem válaszolt szinte azonnal, mindig elérhető e-mailen.
(legalábbis manapság
Igaz én is épp "nyaralás" közben érdeklődtem, de mindig vissza írt, max nem fél órán belül.)15 pénz volt, hogy másnak mennyi, azt nem tudom, én ennyit fizettem.
Nagyon nagy szerencsém volt, hogy ő szerelte be, nem pedig más. Ráadásul épp útba estem neki és beugrott megcsinálni. Minden elismerésem az Övé, nagyon korrekt és megbízható ember!Amúgy BP-n "rendel"
Írj neki, aztán majd mondja a továbbiakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

késöbb felrakom.

Csak vicceltem

Szerintem ez elengedhetetlen.