Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
üzenetére
Ez akkor azt jelenti, hogy ha nekem nem kell ez a borda, akkor lecsavarozom és használom tovább a puszta-tiszta RAMot? Enélkül is megél a RAM, vagy ez feltétlenül kell neki? Magas RAM miatt nem tudok normális cpu hűtőt venni (pl mugen2), mert rálógna a venti és ahogy néztem, ha már slotba teszem, még akkor sem fér be.

-
scream
veterán
válasz
üzenetére
De már meg van a RAM,nem vásárolni szeretnék, csak érdeklődni afelől, hogy milyen RAMot kaptam.
Mivel gariztatni bevittem a Reaperjeimet ,de már nem tudtak Reapereket adni,ezért adták ezeket a Hyper X-eket és gondoltam rákérdezek mégis milyenek.
Én úgy érzem ide tartozik,persze lehet ,hogy nem voltam elég egyértelmű az előző hszemben.
-
tlala
addikt
válasz
üzenetére
Köszönöm.
Sajnos az alaplap topicjában nem válaszolt senki, ezután kizárásos alapon maradt a ramos.
Mint írtam, nem a 800-as üzem zavar, hanem az Everest tesztek szerint is lényegesen rosszabb teljesítmény (a 2x1GB-os, korábbi "ugyanolyan" Kingmax ram teljesítményéhez hasonlítottam, amik mentek 1066 MHz-en.)
Ezért gondoltam tanácsot kérni.
Mégegyszer köszi, ígérem többet nem zavarok itt. -
snakepit
csendes tag
-
snakepit
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, azokról van szó. Most megnéztem a BIOS-ban 2.5v-ig engedi állítani, de 2.3-2.5 piros színű lehetőség és nem mertem beállítani. Most 5-7-7-24 2T a többi auto, így indult.
Nem vagyok otthon a fesz piszkálgatásban, úgyhogy a mem.vezérlőnek melyiknél állítok
?
Kb 1 hete voltak a ramok egy ASUS M2A-vm lapban, ott 2,1v volt a plafon és nem volt semmi gond a tesztek alatt.
-
Milan86
tag
válasz
üzenetére
Attól jobban nem tudom jobban konkretizálni ,hogy ha akármit próbálok feljebb állítani azonnal vége van és BIOS után megáll mint a szög. Ezért van automatán és a szorzóval visszavéve a proci mhzből hogy legalább így menjen és ne fagyjon.
Proci is ram is le van butítva tudása alá. -
14adam
addikt
válasz
üzenetére
Nem,már cseréltem sata kábelt meg molex-sata átalakítót is a vinyó is még egyben van sentinel szerint
megpróbálom majd a másik vinyóra feltolni a rendszert 
(#28920) daa-raa feszt épp most mértem multiméterrel,és nemingadozik,tarjta a 12,15-öt,de még rajta hagyom,kiváncsi vagyok,hogy terhelésekre mit fog csinálni
-
Milan86
tag
válasz
üzenetére
Fentebb van 4 fénykép a beállításokról , még feljebb meg a leírás , 22es bios van fent.
Nem magasabb órajel hanem az alap órajelek alatt van így működik és e felett nem megy.
Ha a procit 2.3ra teszem nem megy , ha a ramot 1066ra teszem akkor sem megy. De fent leírtam mindent már, szerintem.Azon a beállításon ahogy most van - proci 2.1 , ram meg 750 itt még megy de e felett nem megy semmi, állítottam már ram voltot minden féle szorzókat de semmi , így megy e felett nem. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Köszönöm a gyors reagálásokat, a kora reggel ellenére...

Valóban csak két slot van az alaplapon, és ez egyértelműen azt jelenti, hogy DUAL-ban akarja meghajtani? Biosban nem lehet ilyet állítani, hogy mondjuk minmdenképp csak singleben menjen?
Egyébként valóban kapom a RAM-ot (,ami 533Hz-), ha vennék egyértelműen 800asat vennék, de ezek szerint jobban járnék, ha 2gb-s kitet vennék, és lecserélném a mostanit...(?)Igazából a "puding próbája az evés", tönkreverni talán nem fogja a gépet, ha berakom mindkettőt... Az azért még érdekelne, hogy , ha nem megy Dual-ba, akkor miként reagálhat rá egy lap, amiben csak két RAM-slot van? Ha a stabilitás is számít, akkor jobban járok, ha benn hagyom az 1Gb-t 800Hz-en? Vagy menni fog stabilan 533Hzen is? AMD-nél nem az időzítés a fő ok, ami miatt nem mennek a ramok párban?
-
academy
csendes tag
válasz
üzenetére
Mire gondolsz?
Az egészben az keserít el, hogy a memtest x64, és a win7 memtesztje is ugyanarra a modulja mondja hogy gáz, a másik 3 modul hiba nélkül teljesíti a tesztet.
Kipróbáltam az összes slotban, single és dual módban is.Mostanában kísérletezgettem mi a vége a gépemnek, gondolom ez a modul volt a leggyengébb.
Régebben egész éjszakás memteszteket is kibírtak a ramok.Viszont azt nem értem, ha rossz a ram, és csak az az egy modul van a gépben, akkor a win bootolás közben miért nem omlik össze?
-
csokad
senior tag
válasz
üzenetére
értem. őő
akkor ezek kzöül melyika jobb?
Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT Black
- Kit Type: Dual Kit
- Size: 2GB x 2 DDR3
- CL: 7 - 8 - 7 - 20
- Module Build: 256Mx64
- Chipset Density: 128Mx8
- Voltage: 1.5-1.7V
- Speed Spec: PC3-12800
- Frequency: 1600MHz
- Heatsink: Frostbytevagy
MushkinDDR-3 4Gb / 1600 KIT Blue
- Kit Type: Dual Kit
- Size: 2GB x 2 DDR3
- CL: 9 - 9 - 9 - 27
- Module Build: 256Mx64
- Chipset Density: 128Mx8
- Voltage: 1.5-1.7V
- Speed Spec: PC3-12800
- Frequency: 1600MHz
- Heatsink: Frostbyte
ez?
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
üzenetére
Nem kötözködni szeretnék, hanem kérdezni. Egyet értek azzal, amit írtál.
Körülbelül mennyi az esélye annak, hogy az oprendszer által foglalt terület hibája kijön Memtest közben? - Persze a teszttől teljesen függetlenül. Feltételezve azt, hogy a háttérben futnak az oprendszer különböző szolgáltatásai.
1% alatti valószínűséget nem fogadok el válaszként, akkor inkább mondd azt, hogy nincs róla infod.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
üzenetére
Nah így már világosabb a történet , köszönöm szépen!
AMD platformra szeretnék váltani, magam is tapasztaltam, hogy pl a Geil 1066Mhz ramok AM2+ esetén instabillá tették a gépet és csak 800Mhz-n voltak hajlandók stabilan menni.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy AMD processorhoz melyik márkát érdemes választani?
Amikben gondolkodom: Kingston HyperX, Mushkin, Patriot,
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia daa-raa!
Nem 1X2 giga hanem a 2x1 giga van akkor is berakva...
ez az érdekes! 
CMOS clear után egyszer beenged és ha turkálok, ha nem akkor is az a végeredmény, hogy biosból kilépés után már nem idul el. Ha cmos clear után nem lépek be a biosba, hanem hagyom tovább bootolni, akkor dob egy checksum error-t F1-el továbbmenve szépen feláll a win és 1X2 gigának látja a rendszer (valójában 2X1 giga van benne). Természetes újraindítás után már nem indul el...
Csak ha újra cmos clear vagy kiveszem az egyik ramot...
Csak 2 foglalatom van.....ilyen kis szegényes lap..

-
-
Himym
senior tag
-
Raptor 666
tag
válasz
üzenetére
Úgy értettem, hogy csak a chipek márkáit tudtam kitaláőlni a memóriáról, magát a memória gyártót(?) vagy frogalmazót (?) nem. Mint például, hogy G.Skill, Geil vagy Samsung memóriák esetleg hynix chipekkel vannak szerelve ilyenre gondoltam. (fogalmam nincs hogy a fentiben egyáltalán van-e igazság, nem amiatt írtam, hanem a szemléltetés miatt, hogy mit értettem a mondatom alatt.) A lényeg az volt, hogy biztosan pont ugyanilyen memóriát találjak, de ezek szerint ezek a Hynix gyár memóriái, hynix chipekkel. Mindenesetre megértettem és köszönöm

-
FehérHolló
veterán
válasz
üzenetére
Azt írtam, hogy tuningolni is lehetett. Az 1333MHz-es procik mentek bennük alapjáraton is. Ami mint tudjuk, nem tuning.

A mondandóm összefoglalva: Ha az alaplapgyártó aszondja, hogy megy a konkrét lapban az adott proci, melynek FSB-je magasabb, mint a chipset által engedélyezett, akkor menni is fog. Ennek egyenes következménye, hogy a RAM-ok is magasabb órajelen üzemeltethetőek az ilyen proci-lap párosokban. (Nem csak a lap szabja meg.)
-
FehérHolló
veterán
-
törölt tag
válasz
üzenetére
oké, ezt így értem
de elmentünk picit a kérdésemtől, nevezetesen attól, ha manuálisan állítom 1333-ra, és az ott "adott" időzítéseket szeretném szorosabbra venni, de elképzelhető, hogy ehhez magasabb fesz kell neki. és itt jön a tényleges kérdés: lehet-e és ha igen max meddig emelni a feszt. -
FehérHolló
veterán
válasz
üzenetére
Szerk.: Ha az alaplapgyártó a lap specifikációjában feltűnteti, hogy az adott lap tud 1600MHz-es FSB-t, annak ellenére, hogy a chipset csak 1333MHz-re lenne képes, az alaplap specifikációja a mérvadó. Ez már nagyon régóta divat, nem csak az előbb felhozott példában. Persze az aktuális FSB érték a processzor függvénye.
-
Raptor 666
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm.
Azt hittem, hogy a noti ramok is úgy működnek, mint a pc sd-ramok, hogy ugyanolyan chipek kerülnek különböző gyártók modelljeire. Ez esetben akkor csak így szimplán fogok keresni ugyanilyet

Matamata: neked is köszönöm a linket

A korábbi off-omért meg elnézést.
-
-
puhakex
tag
válasz
üzenetére
4 Ram van DC-ben. Mind a 4db PC 3200 512 MB-os DDR -es RAM.
Itt vannak a részletes infok róluk:
A két régebbi RAM: (Az egyik egy Kingmax a másik egy Zeppelin névre hallgat, de mindkettőnek ugyanazok a tulajdonságai Everest bácsi szerint.)
http://kepfeltoltes.hu/100120/ScreenHunter_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA két újabb RAM:
http://kepfeltoltes.hu/100120/ScreenHunter_003_www.kepfeltoltes.hu_.jpgSzerintetek mi lehet a bibi?
-
jilian
addikt
válasz
üzenetére
"Mégis miért fontos az, hogy mit mér az Everest?"
Hát mert az megmutatja,h adott esetben mennyire gyors a ram NEM???
"Teljesítményre mindez szinte semmiféle kihatással nincs."
Naneee!
Azért nagy a különbség a sebesség 1066 és 1600 között!!Akko minek vannak ekkora sebességü ramok??

-
válasz
üzenetére
A microsoft írja, hogy csak bizonyos szerveres oprendszerek tudnak többet 4GiB-nál virtuálisan megcímezni, de egy ismerősömnek a 32 bites vista ultimate mégis látja a 6 giga ramját (de azt nemtom, hogy kihasználja-e). Én is csak néztem, amikor átküldte a képet. Ő nem igazán hozzáértő, semmit se állított be, és van neki fent XP is, ami viszont nem látja az összes ramot. Hogy is van ez?

Egyébként ez szerinted mi akar lenni?

-
ngdr88
tag
válasz
üzenetére
hát énsem tudom. néha szokott kékhalálozni is. meg kisipolni a vgat.
mindenesetre egy xp-re nem árthat neki és utána meglátom h változott e valami.mod: régebben egy samsung 512-es is csinált ilyeneket, de azt nem teszteltem végül is. de vszinű h hibás volt mert garba cserélték, és gondolom ha visszamegy egy ram kapásbol egy tesztet lefuttatnak rajta.
-
válasz
üzenetére
Az tény. De akkor legalább nagy fesszel kéne mennie.
De kezdjük elölről, látom nem vagyok érthető.

Gyári spec: 1000 4-5-4-15 2.2V
Nekem megy stabilan 1000 4-4-4-12 2.16V TB 3.
Beraktam 1200 5-5-5-15 2.36V TB auto.Eredmény:
Hát nem megy, furán indul, mintha bugzana a lap. Először elindul, de hibázik, másodszorra bejön a crashfree bios, ezután csak sötét képernyő, nem áll vissza a rendszer magától, hanem egy rammal kell indítanom (az se mindegy, hogy melyikkel és hogy az melyik slotban van) a helyreálláshoz.
Kérdések:
Lehet-e ez a lap hibája, hogy nem szereti a ramomat?
Találkozott már más ilyennel?
Általában szokták vinni a gyárilag 1000 cl4-es ramok az 1200-at cl5-ben (én úgy tudom igen)?
-
-
Khan13
senior tag
válasz
üzenetére
Úgy tűnik nem kedvelsz... Érdekelt a szó jelentése ezért megnéztem, aztán ebből következtettem, nem álltam neki feltúrni a netet hogy egy adott alaplapnál/chipsetnél mit takar hivatalosan... Ha nem jól következtetek akkor aki ismeri a jelenséget úgyis kijavít... Remélem ettől még nem kerültem az "unszimpatikus hülyegyerek" listádra. Amúgy meg másnak is ugyanannyi lenne utánanézni, én jót akartam, ennyi.
-
zsolt1129
addikt
válasz
üzenetére
Remélem te tudsz nekem segiteni.Akarok ramokat venni csak nagy dilemmába vagyok.Mindenképpen olyan kell ami nagyon birja a tuningot és 1066MHz-s én arra voksolnék amit belinkeltem de megvárom a ti véleményeteket is hátha van más ötletetek.Előre is köcce a segitséget.
-
Khan13
senior tag
válasz
üzenetére
Ezekszerint az előző hozzászólásomban nem voltam érthető : ) Egy Samsung RAM volt, matricán, cimkén mindenhol : ) dobozát nem láttam mert egyben vettük anno a gépet. Mégegyszer mondom RAM chipet még nem láttam élőben. Szóval nem tudom milyen chip volt rajta, de a zöld nyák vagy itt minek hívják matricája amin rajta vannak az adatok azt írta hogy Samsung 256MB DDR333 és volt logó : ) A gép adatait megmutató progi (akkor még nem everest vot hanem valami más, ami azótamár nincs) is Samsung modulnak írta, szóval biztos hogy az volt.
-
Khan13
senior tag
válasz
üzenetére
Samsung volt. Hacsak nem voltam anno analfabéta
Én így jártam vele akkor... Amikor vettem az 1 GB-os Kingmaxot akkor még alig konyítottam valamit a számtech világhoz, ph!-ról meg nem is hallottam még : ) szóval megvettem amire pénzem volt és amit ajánlottak, ez volt az utolsó olyan amit eladói ajánásra vettem (de ez véletlen egybeesés). Amúgy akkor még azt mondták nekem (többen is) hogy Kingston vagy Kingmax... előbbi igen drága volt nekem. Bevallom őszintén hogy még sosem néztem hogy egy adott memórián milyen chipek vannak (csak itt ph! ckkek/tesztek során), bár eddig ez a második RAMom 
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Microsoft Outlook topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

megpróbálom majd a másik vinyóra feltolni a rendszert

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fudi2002