Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39478) Qru válasza BomiBoogie (#39472) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Lehet az időzítést is szűkíteni meg az órajelet is növelni.
Ami profitál ezekből azok a tömörítő és kódoló/enkódól progik főleg. A tesztprogik (mert mesterségesen generélnak ramsávszél limites környezetet) és a prociba integrált gerafikus mag is (mert a rendszermemót használja, nincs saját memóriája mint egy dedikált vga-nak).

Jah és persze, hogy jófejek vagyunk. :))

zolee0307: ok, de a 0,2V mch és a ram 2,1V még belefér simán. Azért ezek a ddr2-es szajrék még nem annyira érzékeny kütyük.

NyuszyCaster: Az baj. Mert így 4GB max amit meg tud címezni a W7 32bit ([link]). Szóval vagy átállsz 64bit-re vagy feleslegesen vettél ennyi ram-ot.

spista222: Az elméleti maximális memsávszéled így csökken, de ezt játékokban nem veszed észre, mert a játékoknak nem kell gyors ram ott inkább a méret számít. T
ömörítésnél rendernél, meg tesztprogik mutatják ki.

GIJoe: Kingston HyperX LoVo, G.Skill Sniper (ezekből van 1,25V-os és 1,35V-os is) vagy Corsair Vengenace-ből is van 1,35V-os.

#nincsbennetarcsi

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.