Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arnold2
őstag
válasz
Papa-Georgo #1899 üzenetére
Köszi!!!
-
Arnold2
őstag
válasz
Papa-Georgo #1896 üzenetére
Tehát akkor nekm és a barátommnak levegős rendszert tudjuk tölteni.
Kell nekik szólni,hogy hozzank,vagy amúgy is lennne ott? -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Arnold2 #1894 üzenetére
Most beszéltem velük.
Átfejtőt nem tudnak, mert nitroval dolgoznak, ahhoz talán menne, de co-hoz nincs, mert ez egy csapat, és co náluk nincs.
Levegőt azt tudnak kihozni, azt lehet majd tölteni ott is.
Kézzel kell majd szedegetni golyókat, illetve összeseperni, de ezt majd ott.
Azthiszem ennyi volt akkor.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
átfejtőt szerezzetek!!!!!!!!
bedöglőtt a pusimvenni kell hozzá javitó készletet, átment automatába, lehet igy hagyom
-
Arnold2
őstag
válasz
Papa-Georgo #1890 üzenetére
Jólvan na.Én már csak ilyen vagyok.Mentségemre szóljon,hogy valami ftánya kór kerülget.
-
TOMKTOM
tag
Akkor legyünk már korrektek:
CO2 palackoknál a töltőtömeget (amennyi CO2 fér bele) szokták megadni, egész kicsiknél (patronok) grammban, nagyobbaknál unciában. 1 uncia 28,35 gramm, tehát
9 OZ = 255,15 gramm,
20 OZ = 567 gramm.
CO2-nél azért nem használják a nyomást, mert kizárólag átfejtős módszerrel történik a töltés (adott a nyomás), és csak CO2-ot töltenek bele (fix a tömeg, ami a max nyomást is meghatározza.).
A nagynyomású palackoknál nincs érteme a töltőtömeg megadásának, mert használják levegővel (21% O2, 78% N2, 1% egyébb), ez az elterjedtebb, vagy tiszta nitrogénnel (N2). A két különboző anyag miatt változik a tömeg is, tehát a maximális nyomás megadásának több értelme van, különösen, hogy ezeket akár kompresszorral is lehet tölteni, ami nem egy fix nyomás. Ezért jobb adat a nagynyomású palackoknál a max. nyomás.
Egyébként 14.5038 PSI = 1 bar, tehát
4500 PSI = 310,2 bar
3000 PSI = 206,8 bar
850 PSI = 58.6 bar
800 PSI = 55.2 bar
450 PSI = 31.0 bar
400 PSI = 27.6 bar
Ezek az utóbbi hozzászólásokban előfordult értékek.
Mint föltűnhetett, a CO2 palackoknál a fentiek miatt (fix nyomás/anyag, adott töltőtömeg) nincs is értelme a térfogat megadásának, csak a nagynyomású palackoknál. Azt meg az amcsik ci (Cubic Inch, köbhüvelyk) mértékegységben szeretnek megadni.
1 ci = 16,387064 cm3 azaz
68 ci = 1114,32 cm3 = 1,114 liter
Még egy képlet: általános gáztörvény: PV=(m/M)RT, azaz
nyomás [Pa, 10^5Pa=1bar!!!] * térfogat [m^3] = (töltőtömeg [kg]/moláris tömeg [kg/kmol (1000*g/mol)] )* univerzális gázállandó [8314 kJ/(kg*K)] * abszolút termodinamikai hőmérséklet [K, 0°C=273,1K, 100°C=373,15K)]
Moláris tömegek:
CO2: 44 kg/kmol
Levegő: 28,4 kg/kmol
N2: 28 kg/kmol
Azaz a CO2 palackokban 20°C-on (ha nincs túltöltve, azaz névleges értékekkel számolunk!)
0,567/44*8314*293/0,008/10^5= 39,26 bar nyomás van.... (...no ezen én is meglepődtem...)
Természetesen mi nem tömegre töltjük a palackokat, hanem nyomáskiegyenlítésre, ami annyit jelent, hogy ha csak 80 bar nyomással számolunk, és előtte eresztettük ki a palackból a gázt (~ -20°C), akkor ~1,3kg CO2-t töltünk bele... -
Mosqu!to
addikt
válasz
popey37 #1881 üzenetére
Figyu. A psi a bar amerikai mértékegysége. A palack nagyságnak a ci (cubic inch=köb hüvelyk) a mértékegysége. A CO-nál pedig a 8 oz és 20 oz pedig a palack nehézségét jelenti, 1 ounce = 28.3495231 gramm, ez is a méretét határozza meg. A nyomás nemtom mennyi teleht, van valami 1800 a palackomba ütve, talán az az.
-
popey37
addikt
még mindig eladó a markerem+ a cső
átfejtővel mi a helyzet? -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
popey37 #1881 üzenetére
Hja...hát így is lehet, gondoltam vmi ilyesmire, és tényleg, ha ember végig gondolja, milyen logikus
Lassan nekem is kéne új fegyó után néznem....Január környékén sztem megjön a mostani melóm fizuja ~80k körül, aból belehetne ruházni már vmi jobb czuczra....Csak az a Dilemma, hogy közben motorjogsit is akarok csinálni és azt sem ingyért adják...~60k
Megoldás: Többet kell melózni.... -
popey37
addikt
eloszlatom a homályt a fejetekben: a 3000psi, 4500psi, a töltet nagyságát jellöli, ugyanugy ahogy a co-nál a 9oz, 20oz. tehát azt jelenti, hogy mekkora nyomást bir max.nyilván a nagyobb számnál nagyobb nyomást bir
A puskában a nyomást a regulátor szabályozza, ezért nem kell a co-ra regulátor, mert ott max 50-80 bar nyomással müködik, ennyit tud a co.
Ezért jobb a levegő, a nyomásszabályzóval tudod szabályozni a puskád erejét, lőtávját. ha adsz neki rendesen, messze is pontos, de hamarabb ürül a palackod.
A másik ok, amiért a levegő jobb mint a co, mert télen is müxik, nem fagy be, nem ''füstöl a csővég'' sok lövés után.
A Bullets-nél kapható regulátoros levegős palack simán megéri a 18k-t. -
Papa-Georgo
senior tag
Véleményem szerint:
''Sûrített levegõ, nitrogén palackok mindegyike regulátorral kell hogy ellátva legyen, különben nem csatlakoztatható a markerhez. Ezek a regulátorok nagyrészben elterjedt változata 800 psi – 850 psi kimenettel rendelkezik. De egyre gyakoribb a 450 psi – 500 psi kimenetû regulátor is .Ezek mindegyike használható a markeren.''
Ez intimitador, és nemesishez szól, de gondolom a többire is igaz kell, h legyen, bár ezek sűrített-nitrogén, még tieitek co-sűrített... -
Mosqu!to
addikt
válasz
Arnold2 #1877 üzenetére
Hát a leírásban erről nem soakt említ, csak a ''Statistics'' menüpont alatt írja, hogy 1200 lövést tud 68ci 4500psi levegős palackkal, és 800 lövést 20oz-s co2 palackkal. A tied megy alacsonyabb nyomással? Kárt okozhat a stukkerben ha 3000-res palack megy bele 4500-as helyett? Mert ha nem, akkor ki kell próbálni, azt max nemjó. De azért tönkretenni a stukker nem akarom
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Arnold2 #1874 üzenetére
Nincsen véletlen a profi paintballos haverjaidnak egy tartalék, vagy nincs véletlen olyan srác akinek van, de nem jön, és kölcsönadná a levegős palackját?
Próba elött nem szeretnék a kútba ugrani. Igérem, vigyáznék rá
Vagy ha ők az övék nekem nem adnák, akkor a tied kipróbálnám, te meg az övékével mehetnél. Tényleg nem akarok tolakodó lenni, de ha lenne lehetőség, mért ne próbálnám ki?: ) -
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1872 üzenetére
a demó nagyon bejött, kár hogy időlimites: csak egy ora a max.
mi van az átfejtővel? sikerült valakinek szerezni?
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1870 üzenetére
nekem irhatod, viszek csere cd-t
-
Papa-Georgo
senior tag
Akinek kell Renegade paintball, az akkor szóljon, mert kiírom CD-re és elviszem neki.
Ha jó, akkor hozzon egy Cd-t, és csere
Vagy ha vkinek van ~700mb tárhyele, akkor *.iso-ban feltöltöm oda.
Vagy ha használtok torrentet, feltehetem oda is. -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Arnold2 #1867 üzenetére
Olvasni én már elsőben megtanultam
Jönnekkel kapcsoltban: [link]
Iwu, aztmondta, úgynéz ki hogy ráfog érni, de még csak 98% kb.
Gambitot nem tom, többiek elvileg ok.
Palackot Popey intézi:
[link]
6*2 Palack van, azaz elvileg 6emberre. Ha nem kérsz, sztem jelezd Popeynek, levegővel kapcsolatban nem tudok biztosat mondani, ezt is a fenti számon kéne megbeszélni, amit még TE linkeltél.
([link])
Amúgy, mint említettem....minden kérdés, átfejtő, levegő töltés még nyitott, amint sikerült elérnem és beszélnem gyerekkel, tok nyilatkozni ez ügyben.
Amúgy ez itt olvasható: [link]
Remélem tudtam segíteni -
Arnold2
őstag
válasz
Papa-Georgo #1864 üzenetére
Kik jönnek?
Ugye nekem nem rendeltetek palackot?
Lehet ott levegőt tőlteni? -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
popey37 #1865 üzenetére
Kaholics Pisti : 06-20-356-36-04
Nála kéne érdeklődni, mert vele fixáltam le Dec. 3-át. Azért adom be újra, mert nekem most lépnem kell, viszont még nem sikerült elérnem. Ha esetleg megpróbálod néha, hivatkozhatsz rám, meg dec. 3-ra tudni fogja miről van szó, rákérkezhetsz átfejtőre.
Én hivogattam ma, csak kivolt eddig kapcsolva... -
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1864 üzenetére
csak legyen átfejtő
-
iwu
addikt
jobbrafel
-
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1861 üzenetére
ok. ha tuti van átfejtő, akkor a palack 10k feltöltve, pesti átvétellel
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
popey37 #1858 üzenetére
Nah, azt majd pénteken beszélek csávóval, akkor pontosítunk le mindent, h ki mere mikor talizunk vele, és odavisz minket.
Átfejtőt megkérdem csávót hnap, h tud e esetleg hozni....az jó úgy?
Amúgy vhol vmit üllői út végét mondodtt gyerek nekem, vecsés felékettő kissé furán jön nekem össze, de majd odavisz minket
-
Arnold2
őstag
Egy nagyon halvány esély,de lehet,hogy tudok szerezni átfejtőt.Inkább nem is mondom,mert nem szeretném,hogy számítsatok rá,csak úgy megjegyeztem,hogy egy minimális esély talán van.
Más:az évfolyamtársam,aki versenyszerűen nyomja,mondta,hogy lenne kedve jönni.Saját felszerelés persze /szép fekete Angel,úgy lő mint a rohadás/ és még pár trükköt is tud majd mutatni,vagy ellessük tőle.
Röviden ennyi.
Szerk:milyen átfejtő is fog kelleni??? És minek? A pályán,nem lehet tölteni? Nekem ugye levegős palackom van,azt ott nem tudják tölteni?!?
[Szerkesztve] -
Mosqu!to
addikt
válasz
popey37 #1856 üzenetére
Sztem kispalack lesz, mert egy átfejtő rohadt drága, bérelni meg kölcsönkérni sztem szinte lehetetlen. Ha te hozod el a kicsiket, akkor mielött átvennéd, feltétlen nézd meg mindegyik szelepét, hogy nincs e eltörve, meg kérj pár o-ringet, a problémák elkerülése végett.
Akkor hogy is lesz a végösszeg? -
popey37
addikt
na, voltam ikladon, a helyzet a következő: bérelhető a nagy palack is 10k az ára. de átfejtőt szerezni kell, mert azt nem tudnak adni. ha tudtok szerezni akkor azt kellene elhozni.
Ha van valakinek az szóljon, ha nincs akkor marad a kispalack 700/db. -
Papa-Georgo
senior tag
Iwu, sem nagyon jelzett még vissza, h jó e neki, meg gambit sem....érdeklődjetek már náluk tiis
-
Papa-Georgo
senior tag
Gondolkodjatok közben azon is, h mit tudunk játszani, ami értelmes és jó is ott.
-
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1847 üzenetére
izé...ez nem ez akart lenni, csak becsúszott, de akkor mr kihasználom, h hirdessem az igét.
HírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdetHírdet
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1847 üzenetére
Nekem pl. személy szerint papné...
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
nem szólok semmit.... pont ilyen vitába nem akartam keveredni. Próbálja ki mindkettőt, aztán majd dönt. Kinek ez - kinek az...
-
popey37
addikt
válasz
stargazer #1844 üzenetére
a legjobb, ha kiprobálod mind a kettőt: érezni fogod a különbséget a paintball javára.
az AS-ben sok a katonásdi/ szó szerint vedd: alaki+ egyébb csak a seregben használt dolgok/ a paintban egyből az első játék első percében átérzed az adrenalint az ereidben. nem lehet vitás: a paint viszi a pálmát
Én az első játékom után másnap markert vettem, azóta rendszeresen játszunk a cimborákkal, és nem mult el az érzés -
TOMKTOM
tag
Nem érted a lényeget.
Te játszani akarsz. Önfeledtül, szórakozásból.
Az AS-osok 99% nem ilyen, ök ''katonáskodnak''. Ha te anyagai okokból az AS-ot választod, akkor azonosulnod kell velük, ha élvezni akarod a játékot. És mint mondtad, nem katonáskodni akarsz.
A másik nagy különbség: AS: 0,5 J csőtorkolati energia + 0,28 grammos lőszer... Ruhán keresztül már alig érezni. Ellenben a PB: 15 J csőtorkolati energia + ??? 2-3? gramm... Az AS-ban nagyon könnyű csalni, lévén se nyom, se fájdalom. És hidd el, hogy a legbecsületesebb csapatban is lessz csaló. A PB-ban legalább (az esetek nagy részében) van látható nyoma a találatnak, illetve ha valaki mégsem hajlandó becsületesen kiállni, akkor egy gyors pár lövéses sorozattal ki lehet kényszeríteni...Ez mazohizmus/szadizmus, hanem ''emlékeztető'', hogy kilőttek...
Árak... Én valahol kisgyerekeknek való játéknak tartom az AS-ot, így nem is érdekelnek az árai. De ott is egy jó fegyver ~100eFt + egyébb kiegészítők.
A PB-ban is vannak lehetőségek spórolásra. Van lőszer 2,5 Ft-ért is, illetve pl. a 3.-ai játékon nem is lesz lőszerköltség, mert újrahasznosítható gumilövedékkel játszunk... -
stargazer
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1843 üzenetére
nem az hogy én militarista csákó vagyok...
nem szándékozom katonának képzelni magam meg military cuccokban parádézni, csak és kizárólag a számok rideg valósága érdkel. én nem is nagyon érzek különbséget ez miatt a két dolog között. azt látom hogy kicsit más a feelingje a kettőnek de nem különösebben érint meg. nagyon köszi a segítséget. az as fórumon is feldobtam a kérdést meglátjuk mi sül ki a végén. ha összejön akkor várunk szeretettel egy kezdő AS gámába! -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
stargazer #1842 üzenetére
Döntés a te kezedben van. Azthiszem, nem magam nevében beszélek, ha aztmondom, mi szeretnénk komolyabban foglalkozni PB-vel, azaz versenyszerűen. Akit militarista része érdekel, menejm AS-ezni, akit meg más érdekel az jön PB-zni....
AS-t még nem próbáltam, nem tudok egzakt véleményt alkotni róla, PB-viszont bejön, és bár én versenyre nem ''számítottam'', nem úgy indultam neki, de azóta, sok dolog történt, dumáltunk arcokkal, és szimpatikus eza része is, mellesleg kurvára nem vagyunk elkésve vele...akár 5év múlva is elkezdhetek versenyezni, még akkorsem leszek idős hozzá.
Mindegy, nem akarok semmit rádbeszélni, te döntesz, mondom AS-t nem próbáltam még, de szimpi azis....csak az más világ. Az sokkal katonásabb...csaták újrajátszása stb. Ha militarista része érdekelne igazán, akkor arra mennék. De egyenlőre PB. Nemtagadom, fontolgatom, h esetleg Idővel AS-be belenézek.
Lőszerár: Ez van ezt kell elfogadni. Amúgy játszató helyen, saját fegyóval mindig olcsóbb lőszer...7ft. vagy van h vihetsz sajátot is. Változó. Pb-ben viszont 50-ből már nagyon jó, KOMPLETT cuccost tudsz szerezni. Átfejtő meg ilyenek, az fölösleges otthonra, nem kell.
Egy palack, 20Oz-es, kb. egy játékra elég., 400-600 lövés változó, fegyótól függ... De mondom, azt ingyé töltik annyiszor ahányszor akarod a pályán. Mi ált. játék után is töltetünk itthonra...Pucolás beállítás végett, de itthon mondom nem nagyon játszunk, hisz szobában nem lehet nyomniMeg, nemis feelinges...
DE továbbra is azt mondom, döntés nálad. Mindegyik oldal megtud győzni miért jobb ha azt csinálod, mint másikat. Én nem akarok ebben beszállni ebbe vitába. -
stargazer
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1841 üzenetére
na figyu: nem hangzik rosszul, de viasszatérve az összehasonlításra a fegyver végül is itt is 50k ha valami elfogadhatót akarok. AS-ban 60-körül láttam, tehát ez nagyságrendekkel nem olcsóbb. és ha azt veszed hogy a lőszer töb mint 5x annyia kerül... ez a gáz a paintballban. meg egy palack nemtom mennyi embernek mennyi ideig elég, de azért a 20-30k meg az átfejtő az már megintcsak majdnem annyi mint egy komplett cucc. jó mondjuk ezt összedobják többen de akkor is az AS fegyverekben meg benne van az aksi. amit annyiszor töltesz újra ahányszor akarsz, illetve ha nem elektromos akkor patronos amit nemtok mennyi. különben érdemes elgondolkodni a játék egyensúlyán. az aki sokkal több lőszert lő, fölényben van. tehát én semmiképp nem engedném hogy valaki a játékban orrvérzésig ujratöltsön. ha ő folymatos tűz alatt tud tartani téged, te meg csak néha néha odapiszmogsz neki akkor melyikőtök a valószínűbb találat? a múltkori játékban kb 400 skulót lőttem el és úgy érztem hogy a fantáziámnak azért eléggé határt szabott ez a kényszerű spórolás. ha 400 PB = 2000 AS pellett ha csak 5ft-tal számolod a PB skulót, de játszható helyeken 11ft-nál kezdődik. számoljunk csak 10ft-tal az egyszerűség kedvéért: 500PB = 5000AS!!! bakker az TÍZSZER annyi! kicsit bele is zavarodok ha mélyebben belegondolok... szal a cucc sztem alap az oké azt meg kell venni. de az üzemeltetési ktg (legfontosabb a skuló) lesz a mérvadó hosszú távon, és az nagyon az AS mellett szól...
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
stargazer #1840 üzenetére
Visszafelé.....As is van elég sokfajta...ott főleg súkyozás miatt, de gyártól meg egyebek miatt is van kb annyi féle mint PB-ben.
Golyó itt is van sokféle, de átlagba azt mondom...3-csillagos ég a lőszerár, de olyan 6-7, nagy tételben esetleg 5FT-ért elég jó lőszert kapsz már, ami pontos is lehet.Legutóbb ha jól emléxem 4-ért vett Popey elfogadhatót. Nagy tétel, az doboz. Egy doboz 2000db.
Egy doboz lőszer, 2-4 játékra elég, attól függ mit játszol... Persze tőled függ, meg ujjadtól. Én most mechanikus markerral, ha rendesen megyünk játszani és nem scenárióra, akkor olyan 300-400-at lövök el...Én keveset lövök, nagyonPopey uan itt mondjuk 1200-őt lő...
Én nem összevissza lövök...
Gáz: Ha ti akarjátok nyomni, akkor kell egy nagy CO2 palack...rendes nagy....Az kb. nemtom mennyi.....20e lehet talán, de letéti díj is van rá meg minden, ezt gázos helyen meglehet kérdezni, mint pl. Linde cégnél. Erre kell még egy átfejtő, amivel kis palackot tudtok tölteni, az olyan 10-15körül van.
Ha nem játszoktok otthon, akkor sztem felesleges otthonra tölteni, mert játszató helyen/pályán/ ingyé töltik nektek.
PB-ben nincs hop-up...értelmetlen... vagyis, nem játszik szerepet.
Camo paintball, azok az ilyen katonai ruhába bújt megszállot álcahálós, red-dot os, meg minden lófax cucal felszerelt PB-ek...akik úgy nyomják, mint AS-t csak PB-ben. Szóval, Camo cuccos az militáris PB. Remélem érthető voltam
M16-os az amerikai hadseregben rendszeresített gépkarabély. pontosabban M16-A1, ha jól tom... Tod, szokásos minden filmeb játszó kis pusi...mint az AK-47, csak ez amcsi, nem ruszki... Ilyen cső, meg váltámasz, meg egyéb büzgentyűkkel szerelik fel tippmaneket, és akkor így néz ki.... Vili? Vagy ecsetljem még tovább
Szvsz...jó kezdúő cuccos, sztem 35-ért, mint amit Toktom is mondott, az jó. Ami stukót kapsz ott az elég jó alap marker, ha tuningolni akarod, akkor max. egy csövet dobsz rá, ami olyan 10-15k körül mozog.
Tippman az jó fegyó, olyan mint az AK-47-es....strapabíró...ha jól karban van tartva pontos is eléggé, egy jó csővel./kicsit hosszabb, mint az alap/
Tippman mindent kilő, még a követ is, így az kevésbé érzékeny a golyókra....
35-ért vezsel fegyvert, nem rosszabb mint 100-ért vagyis...más úgy mondanám...Igazából attól függ, ha akarsz versenyezni, jobb cucc kell, de ha csak 7végente mentek haverokkal játszani, akkor nem kell túlzásba vinni, sztem max. 50k és király fegyvered van. -
stargazer
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1817 üzenetére
ja télleg az Tippman volt...
a link nekem nem megy csak vagy nektek se? tehát azt mondod hogy alapvetően jó az a háromcsillagos tippmann? mit jelent az hogy lestrapált? hogy tud lestrapálódni a fegyver hogy attól pontatlanabb lesz? engem ezek a dolgok érdekelnek. amúgy kik azok a ''camo'' paintballosok? hogy kell átalakítani m16-ra? mi az az m16? a cső ja azt tudom hogy számít! mennyi egy jó cső rá? és ha 35-ért veszek fegyvert akkor azon mi rosszabb? könnyebben lestrapálódik? mert láttam starter kiteket 35-ért kicsi felárral thermo-s maszkkal. azok a fegyverek mennyire pontosak? tudom hogy van 400k-ért is de mert éppen a 0-hoz képest a 35000 is kiba sok pénz, és ha már ennyiért veszek szeretném ha a drága lőszerem pont oda menne ahova célzok, és egymás után többször is ami azért gondolom érthető. milyen csövet vegyek rá hogy pontos legyen? érdemes rááldozni plusz pénzt egy ilyen árfekvésű fegyverre? mert ha könnyen előfordul hogy más részek meg gallyra mennek akkor...
téleg mennyi a lőszer? ha mondjuk nagy tételben veszi az ember? nemtom mennyire gondolok nagy tétel alatt segítsetek ki légyszi. ti egyébként nem-játszható helyen nyomjátok? minden saját? gázt meg mi magunk akarnánk intézni teljes mértékben de ha azt mondod nem is akkora macera akkor elgondolkodunk rajta. mennyi a gáz? nagytételben...mi kell hogy mi is tudjuk tölteni meg minden? ebben a játékban nincs olyan hogy hop-up? csak AS-ban?
''Elsőre azt kell eldönteni, mennyit szánsz rá... ''
én pont úgy vagyok vele hogy megnézem mit akarok, és akkor megpróbálok rájönni, mi lenne az a legolcsóbb megoldás, amiért azt megkapom. én pontos fegyvert akarok. nem halál pontosat, de nem is hiszem hogy kültéri körülmények közt bármelyik fegyver halál pontos lenne. mi a hatótávolságuk ezeknek a fegyvereknek? milyen a szórásuk? a töltény milyen legyen? láttam hogy a töltény is nagyon nem mindegy mert minél bóvlibb, anál pontatlanabb lesz. ti mennyiért szereztek és milyet? mondjuk ebben az AS komolyan elgondolkodtató, mert kevesebb mint 1ft/db-ra jöhet ki a lőszer, és ott nem láttam annyi variát mint az PB-os lőszereknél.
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
válasz
Papa-Georgo #1821 üzenetére
Akkor egy kicsit spórolgatok és tomtom kezdő csomag 1.-ét megveszem és megyek veletek durrogtatni. Csak kell hozzá némi tőke főleg hogy egyedül kell összeszednem a lovettát.
-
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1834 üzenetére
nem akarlak elkesriteni de ez a pálya bezárt.
hozhatok több palackot is de az pénzbe kerül
lenne nagy palack is csak az árát nem tudom, meg én még nem töltöttem palackot, és fosok töle
[Szerkesztve] -
TOMKTOM
tag
A devilbe a srác mondta, hogy a soroksárin tavasztól lesz egy pályája (~2ha), tervei szerint némi hozzájárulásért bárki mehetne...
Majd kiváncsi leszek rá... -
Papa-Georgo
senior tag
Késöbbiek során meggondolandó lesz ez a hely is....
[link] -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1832 üzenetére
''Az e-blade/worrblade markerek küzdöttek némi debounce-problémával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
-
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1827 üzenetére
na idefigyelj fő-fő vezér-isten!! akkor 12 palackot hozok, az 8400 ft. 1palack 700 ft.
-
TOMKTOM
tag
A ''közelről dúrva sebet hagy''-ra meg annyit mondanék, hogy be kell öltözni, és akkor nincs gond, nem pólóban kell rohangászni. Elhiheted, hogy lőttek már közelről szitává, 1-2 kék folton kívül semmi bajom nem lett. Lányoknak a mellvért, fiúknak a szuszpenzor ajánlott.
Nem vagyok egy nyavajgós tipus, de szuszpenzor nélkül azért nem játszanék. Én sportboltban vettem boxolóknak valót (1600 Ft), teljesen kényelmes, játék közben nem is érezni, kivéve hason kúszásnál...
[link] -
TOMKTOM
tag
[link] Devilpaintball, vannak komplet kezdőcsomagjaik.
Én egy Genesis csomagot vettem thermós maszkkal (+1500Ft), és 20 unciás palackkal (+1000Ft).
Kezdésnek tökéletes, ha majd tényleg megtetszik, akkor szabad csak drágábbat venni.
Javítok:
Kicsit részletezem, hogy mi kell a kezdéshez:
Egy maszk, ez jó ha thermós (2 rétegű a plexi), nem párásodik. Ezt elvileg nem nagyon fogod cserélgetni.
Egy CO2 palack a hozzá való ON/OFF szeleppel (12 OZ ~300-500 lövés, 20 OZ 400-700 lövés, markere és beállítása válogatja), vagy levegős rendszer esetén kimondottan levegős (nagynyomású) palack és regulátor, ez drágább, de jobb.
Tár, ez lehet mezei ejtőtár (marha olcsó, de nem tesz lehetővé nagy tűzgyorsaságot, max 5-7 lövés/mp, vagy elektromos (kényszeretetés), akár 20 lövés is másodpercenként...
Marker, itt azán végképp nagy a választék, sokat lehetne regélni róluk. 2 fő tipusa van: mechanikus, ami azt jelenti, hogy a ravasz és az ''ütőszeg'' között direkt kapcsolat van. Olcsóbb, egyszerűbb, lassabb. És van az elektromos, ahol a ravasszal csak egy mikrokapcsolót nyomogatsz, előnye a nagyobb tűzgyorsaság, több féle tüzelési mód (1, 3, sorozat, stb). Az elektromos markerhez már illik elektromos tárat is használni, különben nem sok értelme van...
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
Figy, én olyan 35-ből indultam ki használt cuccal, de keveset volt, használva és absolute megvagyok vele elégedve. Ha keresgélsz, hasonló árban találhatsz cumót teis.
Én azt mondom, ha olyan 40-50k -t szánsz rá, akkor bővek király vagy vele, mert ha nem tetszik, és késöbb elszeretnéd adni, még mindig, majdnem árban elfog menni.
Szóva, ezt kell tisztázni. És a boltokban nagyon készségesen segítenek
Persze miis -
<MZ/X>
őstag
válasz
Papa-Georgo #1819 üzenetére
de egy Paintball fegyver közelről azért elég durva sebeket hagy...a legalapabb fegyver mennyibe kerül?Amivel lősz azt kész. Csak nagyságrendileg.
-
Papa-Georgo
senior tag
Majd jól szólok, h direkt csak neked ne adjanak. Persze h kapsz. MAx, legfeljebb fateroddal mész vásárolni.
Neked is mondom, ha érdekel Paintball suli jó kompromisszum. Persze USA-ból való rendelés is jó, csak kicsit árban többe jössz ki.
Elsőre azt kell eldönteni, mennyit szánsz rá... -
<MZ/X>
őstag
válasz
Papa-Georgo #1817 üzenetére
Tényleg, lehet engem is érdekelne komolyabban ez a móka. Kezdő fegyót mennyiért kapok? Mindenből a legkezdőbbet. Egyáltalán adnak nekem ilyet?
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
stargazer #1816 üzenetére
Hááát...és másodszorra is hhát...Sok hiba van benne. AZ különbenis Tippman,,,nah nembaj.
Ha airsoft kell, akkor milyen bonyolult és meglepő [link] itt ez kell neked.
Ha játszató helyen nyomtátok Tippmannel, az azért volt gáz, mert lestrapált és rövid csöve van. Amúgy Camo Paintballosok Tippman használnak, m16-ra alakítják át, és kiba jó néhány darab. Egy jó cső csodákra képes.
Amúgy alter megoldás a paintball suli. Viszonylag olcsón juttok csomó cucchoz+képzést is kaptok. És alap fegyónak elég jó. Mármint amit ott adnak, vagyis megvehetsz, és az új.
[link]
Amúgy ha komolyan érdekel téma, USA-ból rendelve elég jól kijöttök, és 60-ból komplett cuccos jön ki, mindennel együtt....Airsoft esetén ez csak egy fegyver ára....Ha jót veszel, nem ilyen kínai piacosat
Paintball fegyók elég pontosak. És nemis olyan drágák. Gázzal bajlódni? Tényleg szar dolog, pályán ingyé töltik neked....10mp. Elektromos airsoft cumót hány órán keresztül kell tölteni????
Ha komolyan érdekel paintball, tessék segítünk, Airsoft nem a mi piacunk, arra ott a link amit adtam, ott érdeklődj. -
stargazer
senior tag
Emberek, emberek!
Én egy olyan ember vaok aki naon komolyan érdeklődik a gáma iránt! Ez azt jelenti hogy vennénk páran haverokkal vagy paintball vagy airsoft fegyvereket. Ehhez szeretnék egy pár építő ötletet hallani. Nyomtunk egy gámát, nagyon teccett, és felbuzdultunk. felbuzdultunk hogy a gáma jó. jó testmozgás, izgi, minden. az árak már nem annyira jók. ez főleg buzdít minket hogy alter megoldást találjunk.
Azonban nagy gondban vagyunk mert nem lehet találni infot szinte semmiről. Jó lenne ha lenne egy olyan infoportál ahol tüzetesen leírják a hülyéknek is hogy mire kell figyelni. Teszem azt: vennénk airsoft fegyvereket, olcsó hozzá a töltény ez biztosan tudható, jóval olcsóbb mint paintballhoz. ezért nekünk ez lenne szimpatikusabb. nemtom hogy gond e hogy ebben a topicban (ami nem kimondottan airsoft topic) az airsoft-ot erőltetem, de remélem nem, és remélem hogy vannak páran akik értenek hozzá. kicsit zavar hogy 0,5J-os az összes fegyver függetlenül attol hogy elektromos, patronos vagy felhúzós. felhúzós nem játszik mert érthető okokból nem akarunk felhuzogatással foglalatoskodni a legnagyobb hentelés kellős közepette. patronoshoz patron mennyibe kerül? elektromos hogy működik? mi az a hop-up, mindig ezt hajtogatják. egy olyan paintball fegyver amivel mi nyomtunk pittmann custom 98 volt asszem mindenfelé vitt csak a legtöbbször arra nem amerre szerettük volna. így még nagyobb a pénzkidobás. és azért ahhoz képest nem is olyan olcsó ez a kis pittmann. ha jól láttam 55k körül van. tényleg ennyire drágák ezek a fegyverek? jó mondjuk paintball-al azért sem erőlködnénk mert a gázzal se akarunk bajlódni. macera. télleg e legjobban airsoft érdekel. olyan fegyver kéne ami valahol kompromisszum az ár, az egyszerűség, és a pontosság között. többfélét is vennénk ha van köztük érdemi külömbség. teszem azt ha az uzi valóban tud rövid sorozatot vagy lenne sniper puska, tehát ilyen értelemben. -
<MZ/X>
őstag
válasz
Papa-Georgo #1813 üzenetére
Bocs most éppen nincs fölös 100k-m..
-
<MZ/X>
őstag
Nekem semmi nem csöppen
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Papa-Georgo #1809 üzenetére
Jóvan, ha leszünk elegen, jövök
Jó lesz, mert stukkert se kell tisztogatni, ráadásul van végre suspesorom, szal akár a pöcsöm is lőhetitek, de a seggemért még mindig halál jár!
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1809 üzenetére
Azért ennyire ne örüljetek....
-
Papa-Georgo
senior tag
Emberek! Itten mostan énen szólon hozzátok! A TI Vezéretek
Ezúton közlöm véletek, hogy Anno Domine 2005, December havának 3. napján tartandó
az Ph!-s Phaintballosok Karácsonyi Re-Ballos Játéka. Ide mindenki Saját büntető eszközzel érkezzék, és továbbá hozzék magával egyetemben még két pót isteni-fuvallat tároló palackot.
Bűnbocsánat helyszínen vásárolandó 3000 Local Credit / Gyónás áron.
Előtte való napon a Ti vezéretek még egyeztet St. Atyával annak érdekében, hogy rákövetkező napi napunk zavartalanul teljék, sátáni erők kíméljenek minket...
Bármiféle hitbéli/urbéli egyeztetés, általános formában történjék. És NE feledjétek Isten hív titeket, csakmobilon
Ámen -
Mosqu!to
addikt
-
TOMKTOM
tag
...mondjuk nagyon csendben megjegyzem, hogy a [link] bulletsben a 20oz-ás co palack szeleppel 5000 forint, illetve 15000 a levegős rendszer...
Ha esetleg valakit érdekel.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
na palack ugy néz ki, hogy van 1 db. feltöltve egy napra 700 ft. 10 db-ot kértem. sajna csak co van levegő nincs.
Ha drágálljátok szóljatok , mert akkor visszamondom.
Szerintem elfogadható ár: 5-en megyünk, mindenkinek 2 palack =1400 ft. + a saját, három tuti elég egy napra.
Max ha ürülnek valaki elugrik feltöltetni a devillbe
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo #1801 üzenetére
dec 3 nekem is ok. intézem a co palackot
-
TOMKTOM
tag
válasz
Papa-Georgo #1801 üzenetére
Dec 3 nekem OK, én tutira megyek!
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Papa-Georgo #1800 üzenetére
Azért jó lenne, ha szólnátok hozzá vmit...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest