- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyxystyx
tag
válasz
gera021 #34525 üzenetére
Szia!
A lapomat 3X2 GB Kingmax memóval vettem. 3 és 4 GHz közöt van van 12 kitesztelt, stabil beállításom ezzel a kittel.
Majd vettem 3X4 GB Corsair memóriát, beraktam a Kingmaxok helyére. (Úgy voltam vele, elég ennyi, a Kingmaxokat meg eladom.) Minden előző beállítás tökéletesen megy.
Mivel nem kapkodnak a Kingmax után, hogy addig se legyen ott parlagon, bedobtam a Corsairok mellé. Annyi a változás, hogy 3.7 GHz felett minden esetben adnom kellett a QPI/VTT- nek egy lépcsővel többet (ami az én lapomnál 0.02V). 3.7 alatt minden ugyanolyan stabil, mint volt.
(A te lapod azért kissé jobb mint az enyém, tehát az biztos nem okozhat gondot...) -
-
Cole86
senior tag
válasz
gera021 #34228 üzenetére
Ez erősen attól függ ,hogy mennyin akarod használni a rammodat.
A uncore és a ram közti szorzó legalább 2x-es kell legyen.. 8xos ramnál 16os uncore, 10x nél 20x stb..
Persze 1600ramokknál érdemes a 8as és 16os beállítás.
Itt egy "rövid" leírás 920as tuninghoz és a 4000mhzes célhoz..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gera021 #34142 üzenetére
Ha csak win írja 4-nek nem kell vele foglalkozni, nekem is 2,6-ot ír miközben 2,8-on megy.
mod:
Amúgy ha a turbot kikapcsolod attól csak 22-as szorzód nincs a 21-es elérhető de ezt nem detektálja a Win rendesen, mert kvázi már az is turbo-nak számít.Legalábbis nálam így van Giga lapnál.
-
-
HSM
félisten
válasz
gera021 #33784 üzenetére
Játékra mindenképp HT OFF javasolt.
Ott egy programszál kritikus fontosságú, amit HT-val nem biztos, hogy 100%-ra tudsz pörgetni. (Mivel a másik szálon az oprendszer aládughat más feladatot.) HT OFF-on viszont dedikáltan megkaphatja a folyamat az adott magot, nem tud belekotyogni más tennivaló.
-
struszi
aktív tag
válasz
gera021 #30320 üzenetére
Egész jó értékeid vannak.
Én először egy ventivel használtam aztán gondoltam kipróbálom kettővel. Rosszabb lett. A különböző ventilátorok eltérő kialakítása, és fordulatszáma rontotta a hatásfokot.
Ezután két azonos ventilátort ugyanarra a csatira tettem és ekkor nyertem kb 3 fokot az egy ventihez képest.Ennek már örültem.
Ja amúgy szép a kuckód. -
struszi
aktív tag
válasz
gera021 #30293 üzenetére
Jelenleg ezek a beállítások.
Ez le van tesztelve. Net alatt visszaveszi az órajelet 2160 Mhz-re a feszültséget pedig 0,944 V-ra. Nincs kazán, és nincsenek üvöltő ventilátorok.
A játékok alatt sincs panasz. Nekem jelenleg elég.
Későbbiekben szerintem újítok bele még egy 6970-est és megint nem lesz gond. A proci szerintem szépen ki fogja hajtani.
Próbáltam plusz feszt is adni, és akkor ment a 4200 Mhz is. Nem hagytam úgy mert feleslegesen enne sokat. Majd ha lesz időm kitesztelem az órajelek közötti különbségeket. -
katt777
félisten
válasz
gera021 #22578 üzenetére
Akkor az enyémhez hasonló megoldást javaslok, ez garantáltan bevált, és csak pár °C-kal marad el a drága hűtőkétől, ami lényegtelen.
Xeon tuning. Lehet überelni. A vélemény az aláírásomban.
-
mpierre
veterán
válasz
gera021 #22566 üzenetére
Amennyiben alapon, vagy minimális tuninggal használod, úgy valóban elég. Mindenképpen jobb, mint a gyári kávédaráló.
Beállításokra magam is a linkeltettudtam volna javasolni, de az a tuti, ha Imi cikke alapján magad nézed meg mi milyen feszej mellett muzsikál. Minden proci más, inkább tekintsd útmutatónak...
-
mpierre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest