Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
A kép szerint a 4 modul-os is triple-channel, vagy nem? (#35522) andrasko
A tuning és a terhelés része tiszta...

A flexi-mód lassabb, vagy rosszabb, mint a tri-channel?
De úgy tudom, hogy a tri-channel semmi pluszt nem jelent a dual-hoz képest.
Vagy rosszul tudom?
-
kaszas19
senior tag
igen nekem ilyen beállításom nincs csak a CPU résznél van olyan hogy CPU diferencia 700mv.
Nézegetem a külföldi oldalakat és brutális feszekkel nyomatják.
Főleg amit kiemeltem az a durva
Here are my settings for 4.0Ghz:
BIOS: 1202
AI overclock: manual
OC from CPU level up: auto
OC from Memory level up: auto
CPU Ratio setting: 20
CPU Turbo Power Limit: DisabledCPU configuration
CPU Ratio Setting: 20
C1E Support: disable
Hardware prefetcher: enable
Adjacent Cache line prefetcher: enable
Intel Virtualization tech: disable
CPU TM Function: disable
Execute Disabled bit: disable
Intel HT Technology: disable
Active Processor Cores: all
A20M: disable
Intel Speedstep tech: disable
Intel Turbo Mode tech: (Not shown, Speedstep disabled)
Intel C-STATE tech: disableBCLK frequency: 200
PCIE frequency: 100
DRAM frequency: DDR3 1600MHz
UCLK frequency: 3200MHz
QPI frequency: autoDram timing control
1st iformation: 6-8-6-24-1T
2nd information: all auto
3rd information: all autoEPU II phase control: (not shown, CPU Turbo Power Limit Disabled)
Load-line calibration: enable
CPU differential amplitude: auto
Extreme OV: enableCpu voltage: 1.225
CPU PLL voltag: 1.81592
QPI-Dram voltage: 1.2650IOH voltage: 1.7966
IOH PCIE voltage: 1.51106
ICH voltage: 1.11341
ICH PCIE voltage: 1.51106DRAM Bus voltage: 1.64356
DRAM REF voltage: autoCPU spread spectrum: disabled
PCIE spectrum: disabled
CPU clock skew: auto
IOH clock skew: auto -
MPowerPH
félisten
Nem is mindig a lap wallos... Blodiban az első 980X ment 256 BCLK-t(SPI32M stable), sőt 258-on is elindult, igaz boot-nál lehalt. QPI pedig még határon volt a 16-os szorzóval, 4258-ig stabil volt a lap QPI terén, így nem az hátráltatott. Aztán a következő 980X-el, ami tényleg a brutális kategóriába tartozott, csak 244-ig jutottam. Szóval procifüggő is a dolog.

-
-
-
-
Van benne +20MHz ilyen beállítások mellett
Mondhatni kiszedtem mindent a prociból amit lehetett,igazából ez is több,mint amit elvártam,csak most kicsit rossz érzés,hogy ennek is megtudtam a végét és nincs benne már felfedezetlen erő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az előző beállításhoz képest amit mutattam:

Most már sokat javult a helyzet:

-
-
-
Off persze,vegulis igy mar durva eredmenyekre kepes mindenhol +100MHz nem igazan szamit.Ramok erdekesek,ugye mondtam 1600 kornyeken csak 8gbt lat.Ez annyiban valtozott hogy CL8ban elinditom valami 1700 korul akkor elindul 12gbal majd 1-2 perc es kekhalal aztan leugrik 8gbra.Akarhogy lazitom az idozitest nemjo.
Cybertrone: Ha 2-3 evvel ezelott jottem volna meg durva is lennek

-
1.325V a proci Biosban + ugyanennyi a qpi/vtt is.A többi meg majdnem alapon,1.35el csut stabil a 4400 is,de sajnos ott leugrál a szorzó 18-ra pedig hidegben néztem.
mpierre : Ájer,egy Freezer 13 Pro,nem rossz,de nem is a legjobb viszont a hidegebb időkre + nyárra 24/7 4300ra jó
-
Rajjmen
aktív tag
Hát igen, a legtöbbünknek bőven elég ez a kategória (főleg, ha valaki még húzza is a procit).
Én is azért nem váltottam, mert ez is bőven kiszolgál még engem is jó darabig, ráadásul az átállás nem hozott volna annyi teljesítmény többletet, mint amennyit rá kellett volna fizetni. -
-
Szlavik
tag
Látom, hogy már Off téma a dolog. de mégis.
Ha nagyon akarod hajtani a gépet még 1,375-öt elbír. Pl 1800mhz-t én kihajtottam velea ramjaimból.
Mondjuk, ha azt veszem, hogy egy jó fél évig láma voltam és autón volt hagyva minden. Úgy meg a P6T lapom alap 1,4 valamennyit adott az Imc-nek örülök, hogy nem főtt le a Cpu.
De már megváltam tőle.
És viszonylag jó csere sikerült. 
-
-
-
KlezOne
tag
Félre értések elkerülése végett nekem ilyen Asrockom van.X58 Extreme
Csak a Hackintosh miatt vettem utánna egy ud3r-t, de nem értem el vele túlzott sikereket.
Úgyhogy egy jó ideje csak porosodik az Asrock, pedig azt olcsóbban vettem egy kicsivel, de az biztos hogy logikusabb felépítése van mint az ud3r-nek.Másik kérdésem lenne hogy a két 5850-es az gondolom x16 módba fog menni, de ha bele raknék egy 3-ik vgat (8800GT) Physx-re, az milyen sávszélel menne? Abban az Asrock vagy a giga a jobb? (Gondolom alaplapi vezérlőtől függ, nem?)
A normális tuning hőfok a procinak max 65-70?
Bocsánat a sok kérdésért.

-
-
mpierre
veterán
Este majd ránézek procc viewerrel, de amikor kilépek, akkor a widgeten csak egy madzag van fent, a többi nem nagyon emelkedik.
A HT-t lusta voltam kikapcsolni a mai napig. 0,9V idle, meg az 1,1xxV terhelt fesz miatt nem nyernék túl sokat a fogyasztásban.
Eladtad a 480-t? Vmi rendeset veszel helyette, vagy sokat kajált? -
mpierre
veterán
Tán egyet, de azt jól megtekeri, olyan 80-95%-ig. A többi csak pöcög 1-5% körül, így ott lehet vírusírtó, w7, stb.
Azon lepődtem meg, hogy az fps-t visszavettem 60-ra. Azonnal röcögni kezdett a gém. 120-szal meg, mint a víz. Ezt nem értem teljesen, de gyanakszom a hdd-re, ami ráadásul nem is sebességbajnok (hita p7k500, halk 7200-s, de cserébe lassú
) -
gera021
aktív tag
-
HSM
félisten
Igen, szerenek elfeledkezni az emberek, hogy a TRI-nek 2/3 órajel is elég azonos sávszélhez. A duplát húzhatod fel 2Ghz-es ramra, ha utol akarod érni az 1333-as TRI-t.
Durva így leírva, de így van.(#34729) BMW001: Az uncore-t nem kell feltétlen annyira húzni, nem kamatoztatja a processzor. Ha meg nem húzod a ramot is a maximumra, akkor mégkevesebbet kér, de nem lassul szinte semmit. Lehet sokat játszani vele. Amúgy 1400 körüli ram, + 3Ghz körüli uncore már gyönyörű teljesítmény produkál kis feszen, nekem nagyon bevált úgy.

-
HSM
félisten
Vékonyak a lábak?
Ezekszerint nem láttál még s1155 foglalatot...
Nagyot koppant az állam, mennyivel vékonyabbak/kisebbek a lábak benne, mikor először raktam össze olyan masinát pár hónapja...
Persze a véleményed osztom, nem megfelelő prociberakással, vagy hozzáéréssel nagyon könnyen kárt lehet tenni ezekben a foglalatokban is. -
ZetorGumi
addikt
Qru: Azért is hagyom ott, ott 1,91V-on megy most, mehetne lejebb is, csak már lusta vagyok vele bíbelődni, majd később leviszem, amennyire lehet.

radi8tor1: Az egy dolog, de akkor is meglepett ez a cirka 15C° külömbség.
Mondjuk javitottam is az alaplapi tálcán, és mostmár rendesen fel tudom rakni a blokkot. (Eddig mindig el volt csúszva egy picit.) -
-
HSM
félisten
Ugyanolyan döglött az SB és a 1155-ös socket. Már most lehet tudni, milyen Ivy procik jönnek bele (kb. mint a jelenlegi SB-k, csak kicsit kisebb fogyival és erősebb GPU-val) és utána kampó, jön a s1150 jövőre.
Úgyhogy szvsz ez nem igazi érv 1155 mellett vagy 1366 ellen. Azt kell végiggondolni, mire is kell a cucc, pro kontra és úgy dönteni.
Sok szempontból még ma is bőven jobb egy 1366-os rendszer egy 1155-ösnél, sok szempontból meg jóval gyengébb. Ha szépen akarnám megfogalmazni, másra való a kettő. Én mondjuk pont Ivy-re fogok váltani, mert nekem sok az 1366-os platform, egyáltalán nem használom ki a lehetőségeit, ellenben bejönne, hogy 1155-ön halkabban, kisebb fogyival rendelkező, hasonló sebességű gépet tudok építeni, és csak viszonylag keveset kell rááldoznom anyagilag a cserére.
Az a célom, hogy egy éven belül szinte passzív legyen a masina 2D-ben, ahhoz meg minden watt fogyasztás számít, később emiatt tervezem az 5850-em is cserélni egy zerocore-os 7850-re. Ez van, csendmániás vagyok, ami drága móka.
-
Cole86
senior tag
Hogy nem egészséges? a vdropp azt olvastam ,h jót tesz magas fesz mellett, mert a proci hirtelen ha túl nagy terhelést és feszt kapna akkor visszaveszi, ill ha többre van szüksége akkor rövid ideig ugye többet kap és így nem fagy ki.. erre gondoltál? (hopp sorry a dupláért)
-
Cole86
senior tag
Érdekes,, nekem biosban 2érték is meg van adva..
1 a főmenüben a proci szekciónál, a másik pedig a PC healts status vagy Pc monitoring..
0,2v v (0,02 már nem rémlik..
) pont az eltérés a 2érték között.. (cpu voltage)A kevesebb a pontos, mivel cpu-z is annyit mutat.
Vdoppal sokkal stabilabb lett és sokkal kisebbet ugrik az érték lefelé, ill fölfelé üresben..

1,072v feszen 3500mhz körül boldogul LOAD alatt a proci
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most kuldhetem fel Pestre 3-4k a javitas + posta.Marhajo

Sajnos, pedig jó deszkákat gyártottak, az tény.